De Leugenpomp 2014

60
UITGELEKT BIJ CARNAVALSVERENIGING De Sokkestoppers Heino 32STE JAARGANG 2014

description

Uitgelekt bij De Sökkestoppers

Transcript of De Leugenpomp 2014

Page 1: De Leugenpomp 2014

UITGELEKT BIJ CARNAVALSVERENIGING

De Sokkestoppers Heino32STE JAARGANG 2014

Page 2: De Leugenpomp 2014

sonodruk.nl

L.J. Costerstraat 11 Postbus 10 8140 AA Heino

t 0572 391 700 e [email protected]

wij wensen u een gezellig carnaval

Page 3: De Leugenpomp 2014

De eerste carnavalsoptocht die wij als gezin in Heino mochten meemaken, herinner ik mij nog goed. Het was in februari 2006, wij woonden toen 3 weken in Heino en de meeste dozen waren nog niet uitgepakt. Net terug uit Engeland was dit toch wel weer een ouderwets Nederlands festijn waar wij met veel plezier (gedeeltelijk door de zoeker) naar hebben gekeken! Het fenomeen kende ik natuurlijk vanuit Zwolle waar ik op de lagere school zelfs nog heb rondgelopen met een steek op mijn hoofd. Een zestal maanden later stonden we ineens midden in het feest-gedruis van de Pompdagen. Heino ontvouwde zich voor ons als een gezellig dorp. Niet geheel onbekend met geografische sentimenten op-perde ik onder het genot van de ge-neugten van de Pompdagen de grap om een variant op te richten van de UKIP (de UK Independence Party). Oftewel de HIP... Dit werd met dus-danig enthousiasme ontvangen dat ik er eigenlijk een beetje van schrok. Het zo tolerante Nederland was nog maar net aan het bijkomen van poli-tiek geweld en Heino was nog aan het bijkomen van de gemeentelijke herindeling.

Jaren later liep ik nietsvermoedend de zaak van Juwelier Opticien Boerdijk binnen om een idee voor een pagina in Hoezo?Heino met Peter te bespreken en net zoals bij mijn illustere voorgangers liet deze Stopnoald er geen gras over groe-ien. Was ik wel de juiste persoon om een serieuze noot binnen de Sök-kestoppers te zijn? Afijn, de com-missie van ‘wise men’ zal het wel weten en enkele maanden later liep ik ineens in een heus pak.

Op het Bonte Stoppers Gala mocht ik de ambtsketen behorende bij het Meesterburgerschap overnemen van Freddy Kemerink en kon ik me gaan voorbereiden op de sleutel-overdracht. Een Meesterburger mag dan boven de partijen staan, maar hij/zij is zeker niet partij-loos. Het idee van de HIP werd weer uit de kast getrokken als de politieke partij der meester-burgers van Heino, compleet met gemeentesecretaris. Net als de Meesterburger is ook (oud-)Prins Wim I internationaal georiënteerd als hij over ‘s heeren wegen toert met de tientonners van Ter Laak.

Het college van M&S had inmiddels enkele vergaderingen achter de rug en was tot de conclusie gekomen dat zo’n internationaal dorp een eigen ‘Bank of Heino’ verdient. Bij de sleuteloverdracht kreeg Prins Wim behalve de sleutel van het dorp dan ook het eerste biljet van maar liefst 5 Heinose Ponden overhandigd! Hierop prijkt uiteraard zijn edele beeltenis! Hiermee had de HIP zijn eerste geschiedschrijvende daad op haar naam staan.

De Sökkestoppers heb ik leren ken-nen als een gezellige club zonder beklemmende procedures. Wat dat betreft, past de HIP daar als partij prima bij. We dachten de HIP inmid-dels veilig te hebben opgeborgen, maar het dook later toch weer op in het nieuwe Dorpshuus. Heino blijft daarmee ook buiten de carnaval om een HIP dorp!

Vincent Hartman, meesterburger 2013

3

Stoppersgat een HIP dorp 1

Denk aan de

adverteerders:

Deze 32ste Leug’npompe kon

worden uitgegeven dankzij de

spontane medewerking van een

groot aantal adverteerders. De

Sökkestoppers hopen dat de

Heinoërs dit weten te waarderen

door bij hen te kopen.

Redactie

Rudi Buitenkamp

Ben Nijboer

Martijn Jansman

Udo Oortwijn

Fotografie

Tonnie Eilander

Vincent Hartman

Gordon Houtsma

Diny Jansman

Erik Schokker

NuHeino

Acquisitie

Wim Lozeman

Rudy Horstman

Rick Huis in ‘t Veld

Martijn Jansman

Jort Paauw

Chiel Polstra

Arjan Holtmaat

Mark Bruggink

Lay-out en opmaak

N35 Media

Inge Hegteler

Drukwerk

Sonodruk Heino

Anton Blom

Dagelijks bestuur

Voorzitter: Ben Groot Beumer

Secretaris: Martijn Jansman

Penningmeester: Arjan Holtmaat

President: Jort Paauw

Lid: Chiel Polstra

CARNAVAL IN 2015VIEREN WIJ VAN14 T/M 17 FEBRUARI

@SOKKESTOPPERSFACEBOOK/SOKKESTOPPERSWWW.SOKKESTOPPERS.NL

Page 4: De Leugenpomp 2014

32 JAAR LEUG’NPOMPE4

Page 5: De Leugenpomp 2014

Prins Robert de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Prins Robert en Adjudant John zeggen heel stellig: Carnaval wordt dit jaar beestachtig gezellig.”

Robert Fakkert, Hofleverancier van het krachtvoer, wordt bijgestaan door Adjudant en biologisch varkenshouder

John Reimert. De aanstel-ling van Prins Robert was voor velen een grote verrassing. Ook voor

zijn kinderen is dit geheim bewaard gebleven en leverde zichtbaar veel ver-rassende blikken op. Zijn naam kwam niet voor op de favorietenlijsten van carnavalvierend Heino. Desondanks is hij een carnavalsdier in hart en nieren en samen met Adjudant John een mooi uithangbord voor de Sökkestoppers.

Uiteraard had het publiek daarvoor al afscheid genomen van zijn voorganger Prins Wim de Eerste die samen met adjudant Mark als blauwe en groene Piet onder begeleiding van Sinterklaas werden heengezonden. De prinswis-seling was met ruim 300 bezoekers uiteraard het hoogtepunt van de avond, waarbij verder vooral ook de optredens

van de diverse dansgroepen van de Sökkestoppers in de smaak vielen. DJ Team het Einde bracht zoals gebruike-lijk het hossende publiek in de dam-pende stampende residentie helemaal in extase.

Beestenboel! Dat was het thema van de verantwoordelijke prinswisselingscommissie. Werd men met dit thema met een kluitje in het riet gestuurd of is beestenboel een echte rode draad die naar de identiteit van Prins 2013 leidde? Voorafgaand aan de prins-wis seling werd menig brievenbus vol gepropt met een flyer en stro om reuring in het dorp te krijgen. Uiteindelijk kwam op 9 november tijdens de prinswisseling dit “koninklijk beest” te voorschijn.

5

Prinsbal 2013

Page 6: De Leugenpomp 2014

32 JAAR LEUG’NPOMPE6

Page 7: De Leugenpomp 2014

7

Proclamatie Prins Robert I

Page 8: De Leugenpomp 2014

32 JAAR LEUG’NPOMPE8

Page 9: De Leugenpomp 2014

Beste Carnavalsvierders,

Voor velen was het wellicht een grote verassing dat ik uit de hoge hoed werd getoverd, maar na de prinswisseling vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. Ik, Prins Robert de Eerste, de prins van de Sökkestoppers in 2014.

Voor degene die mij nog niet kent, mijn naam is Robert Fakkert, 49 jaar, getrouwd met Riëlle en samen hebben we 3 kinderen: Thomas, Laura en Luc. In 1991 zijn we in Heino komen wonen. Aan de Ganzepan heb ik een bedrijf (Fakkert Diervoeders). We produceren en verkopen diervoeders enaanverwante artikelen aan Boeren, Burgers en Buitenlui. Jarenlang ben ik voorzitter geweest van de ondernemersvereniging Heino Aktief en in mijn spaarzame vrije tijd ben ik hobbyboer en mag ik graag sporten en naar sport kijken. In de proclamatie heb ik aangegeven dat u de Raad van Elf van zijn sportiefste kant gaat zien, dus dat belooft nog wat!

Via de voormalige Mariaschool (nu Dolfijn) zijn we opnieuw besmet ge-raakt met het carnavalsvirus, omdat je als ouders van leerlingen uit groep 5 meedoet met de optocht. Maar na- tuurlijk stond ik er nooit bij stil dat ik kon worden gevraagd als Prins Carnaval. Het is altijd leuk om te vertellen hoe je hiervoor wordt be-naderd. Sommige momenten lijken voorbestemd.

Ik zou Mark Bruggink nog een mailtje sturen i.v.m. de zomervakantie en op een avond dacht ik bij mezelf: ‘Nu moet het gebeuren, want de vakanties komen eraan.’ Zo gezegd, zo gedaan en binnen 15 minuten belt Mark mij op en vraagt of ik naar Wim Lozeman kan komen. Hij is daar ook en Wim heeft nog interessante informatie voor mij. Even dacht ik nog: ‘Wat vreemd en toevallig’. Maar goed, ik kom bij Wim en word snel naar binnen geleid. De deur van de keuken gaat open en op één na zijn alle stoelen bezet. Voor de lege stoel staat op tafel de steek van de Prins.Dus ik vraag: ‘Is het de bedoeling dat ik op de lege stoel ga zitten?’ Een volmondig JA was het antwoord en direct kwam de wedervraag of ik de nieuwe prins van de Sökkestoppers wilde worden.

Ik heb een week bedenktijd gevraagd, want ik wilde het natuurlijk eerst over-leggen met Riëlle. Dus ik ‘s avonds naar huis, Riëlle lag al in bed en ik zei tegen haar: ‘Schat, je ligt naast de nieuwe prins van de Sökkestoppers!’ Riëlle klaarwakker en ze zegt: ‘Dat meen je niet, dat ga je toch niet doen, enz.’ Ik zei dat we er wel een nachtje over zouden slapen en toen had Riëlle ook zo iets van dat ik het gewoon moest doen. Het is immers een hele eer als ze je vragen.

De Prins mag zelf zijn adjudant kiezen en dat was niet zo moeilijk. John en Marian Reimert zijn vrienden van ons en vieren al jaren samen met ons Carnaval. Dus heb ik John gevraagd en hij was meteen enthousiast. John en Marian hebben samen 3 kinderen: Leon, Taco en Manouk en hebben een biologisch varkensbedrijf in Heino. Het grote geheim hebben we met niemand gedeeld, zelfs niet met onze kinderen. Dus ook voor hen was het die avond een grote verassing om ons op het podium te zien staan als Prins en Adjudant.

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om alle veertigplussers (weer) uit te nodigen voor het Bonte Stoppers Gala en de carnavalsdagen. Spreek af met vrienden, buren enz. en kom ge-zellig weer carnaval vieren bij Oortwijn in Heino. Immers, carnaval kent geen leeftijdsgrenzen.

Tot slot wil ik graag de complimenten uitdelen aan de leden van de Prins- wisselingscommissie die met hun thema ‘Beestenboel’ en de filmpjes heel Heino hebben vermaakt. Ze hebben ons als Prins en Adjudant een onvergetelijke avond bezorgd.

9

Voorwoord prins Robert 1

Page 10: De Leugenpomp 2014

14

hoezo adverteren in heino?

VEPEHA

Landbouwmechanisatiebedrijf Heino, een jong en dynamisch reparatiebedrijf waar persoonlijk contact en snelle service voorop staat. Wij staan te allen tijde voor u klaar om reparaties en onderhoud te verrichten aan uw machines, desgewenst op locatie. Wij beschikken over een professionele modern ingerichte werkplaats en een ruim aanbod aan nieuwe en gebruikte tractoren/werktuigen.

C. Huijgensstraat 10A

8141 GM Heino 0572 – 366860

06-29072484 of 06-21920087

Landbouwmechanisatiebedrijf Heino, een jong en dynamisch reparatiebedrijf waar persoonlijk contact en snelle service voorop staat. Wij staan te allen tijde voor u klaar om reparaties en onderhoud te verrichten aan uw machines, desgewenst op locatie. Wij beschikken over een professionele modern ingerichte werkplaats en een ruim aanbod aan nieuwe en gebruikte tractoren/werktuigen.

C. Huijgensstraat 10A

8141 GM Heino 0572 – 366860

06-29072484 of 06-21920087

C. Huijgensstraat 10AC. Huijgensstraat 10AC. Huijgensstraat 10

8141 GM Heino 0572 8141 GM Heino 0572 8141 GM Heino 057 – 366860

06-29072484 of 06-21920087

32 JAAR LEUG’NPOMPE10

Page 11: De Leugenpomp 2014
Page 12: De Leugenpomp 2014

Runderen - Kalveren - Schapen

Kroessenallee 27a - Wijthmen - 06-53913173

bloemen en plantendorpsstraat 5 - 8141 ah heinotelefoon 0572 393 696www.fleurissant.nl

Kom heerlijk bij ons binnen.Bekijk, voel en ruik.U doet gegarandeerd nieuwe ideeën op.

‘t Zeegsveld 6, Heino | [email protected] www.volkerinkheino.nl | 0572 39 19 01

32 JAAR LEUG’NPOMPE12

Page 13: De Leugenpomp 2014

Verjaardagsspel leidt tot onthulling prinsThijs I Nog nooit was de prinswisseling van de jeugdraad zo spectaculair als dit jaar. In het voorprogramma was een mooi muziekaal kennis spel opgenomen, waarbij de oude jeugdraad, de nieuwe jeugdraad, de dansmariekes en de jeugdraad van de Hoonhakkers het tegen elkaar opnamen. Vervolgens nam prins Glenn, adjudant Loïs en president Alex met een heuse fietscross act af-scheid als prins, adjudant en president. Alvorens de nieuwe prins bekend werd gemaakt werd de nieuwe Jeugdraad geïnstalleerd. Met 9 nieuwe raadsleden, waarvan 4 meisjes mag de jeugdraad zich geluk prijzen. Het programma van de prinswisseling bij de Gaägies ver-diende absoluut meer publiek, want de verantwoordelijke commissie had zich echt ingespannen en een spectaculair

programma gemaakt. Zeker de ont-hulling van de prins was er één om van te smullen. Met een parodie op het ver-jaardagsspel van het RTL4 programma Ik hou van Holland kreeg elk raadslid een vraag gepresenteerd, terwijl een rokend cadeau die iedere moment kon ontploffen met de vraag mee rouleerde. De spanning werd duidelijk zichtbaar en uiteindelijk ontplofte het cadeau bij Thijs Koenjer die daarbij verkozen werd als Jeugdprins. Samen met Adjudant Luka en President Sam zal hen zal hij komend jaar de scepter zwaaien over de Gaägies! Onder de beat van Tsunami zette de jeugdraad de polo-naise in door de residentie Oortwijn.

13

Page 14: De Leugenpomp 2014

EVEN BUITEN DE BEBOUWDE KOM MAAR BINNEN UW BEGROTING

WIJ WENSEN IEDEREEN Een geweldig carnaval

JO EN ELLEN LIPMANLEMELERVELDSEWEG 37, HEINO 0572-393996

WWW.DEVELDHOEK.NL

Voor al uw ramen, deuren en kozijnen

Heino tel. 06 - 42643000

Wie Ruiter kent, zoekt niet.Wie zoekt, kent Ruiter niet.Ruiter wenst Prins Ben I en adjudant Rick een goed Carnavalsjaar!

De Weerd 3 • 8141 BS HEINO • T 0572 393148 • www.rgtheino.nl

32 JAAR LEUG’NPOMPE14

Page 15: De Leugenpomp 2014

Proclamatie Prins Thijs I

I. Met Luka ga ik al jaren hand in hand, dus nu ik Prins ben is hij mijn Adjudant.

2. Bij vriendengroep De Ploeg is Sam ook met het Carnaval bekend, en dit jaar is zij mijn President.

3. De Nar had ik al eens tot mijn vriend gemaakt,

nu is hij echt mijn steun en toeverlaat.

4. Heino strijdt er al jaren voor, het Dorsphuus gaat nu toch echt door.

5. Bij voetbal schiet ik met links en met rechts als het moet,

dan komt het met Carnaval ook helemaal goed.

6. Mijn vader maakte mij onlangs heel erg boos,

want wie moest er weg: mijn lievelingskoe Toos.

7. Maar als Prins ben ik nu Heerser over de stal, dus ik beslis dat Toos blijven zal!

8. In onze familie stroomt het koninklijk bloed,

ik zal Prins Chiel II eens laten zien hoe het echt moet!

9. Gemeente als jullie niet willen dat de jeugd op straat

gaat keten,

zorg dan voor een mooie baan om te kunnen skaten!

10. Als ik met mijn quad door het weiland ga racen,

zegt mijn moeder steeds dat ik niet zo hard moet

sjeesen.

11. Gelukkig zijn er dit jaar ook meer meiden in de Raad,

en staan de Gaägies voor het Carnaval weer paraat.

Dit alles onder mijn motto:

We hossen en springen als een stuiterbal, en vieren als een Tsunami het Carnaval!

Ik, Prins Thijs de Eerste

Groothertog van de KluunhaarHeerser over de koeien en de stal

Verklaar hierbij plechtig dat,

15

Page 16: De Leugenpomp 2014

Projectontwikkeling en advies in zakelijk onroerend goed

Meijer Consultancy BV

Tel. 0572-393291

Advies in zakelijk onroerend goed

MEIJER HEINO BEHEER BV

T 0572 39 32 91

Jan en Frieda BeverdamDorpsstraat 13 - 15, Heino, Tel. (0572) 39 12 39

SlagerijWorStmakerij

mekerSStationsweg 8 - HeinoTel. (0572) 39 12 79

Wij wensen u prettige Carnavalsdagen toe

Diverse carnavalsstoffen voorradig

Diverse carnavalspatronen op aanvraag

32 JAAR LEUG’NPOMPE16

Page 17: De Leugenpomp 2014

17

Hallo, Ik zal me even voorstellen....

Mijn naam is Thijs Koenjer, ik ben 12 jaar en zit in groep 8 van de Dolfijn.Mijn hobby ‘s zijn voetballen, crossen, feest vieren en dan vooral met carnaval. Ook vind ik het leuk om met m’n vrienden films te kijken en om naar feesten te gaan en zelf te geven.Crossen door het land vind ik erg gaaf en nu ik Prins ben komt het geloof ik ook wel goed.

Dit carnavalsjaar wordt met Prins Robert en Adjudant John en met mijn Adjudant Luka en President Sam en mijn Gaägies een echt beestenboel.

Tot ziens bij Residentie Oortwijn. Met vriendelijke groet,

Prins Thijs 1

Voorwoord prins Thijs 1

Page 18: De Leugenpomp 2014

Compleet autoschadeherstel | Autoruit reparatie Spot repair | Uitdeuken zonder spuiten

schade afhandeling met alle verzekerings maatschappijen

Amperestraat 10, 8013 PV ZwolleT 038-4662467, F 038-4608670

[email protected], www.bosmanenprins.nl

www.outwise.nl

32 JAAR LEUG’NPOMPE18

Page 19: De Leugenpomp 2014

Zeg ik niet heeft mooie ambitie voor de komende jaren Nieuwe groep van oud Gaägies maakt opwachting in carnavals-optocht.

Naast gerenommeerde namen als De Grûspollen, ‘t Giet Vedan, Oelewappers en Formule 1 team krijgt de carnavals-optocht in Heino en Raalte te maken met nieuwe aanwas. Jeugdige aanwas wel te verstaan, maar met bekende namen. Want Zeg ik niet bestaat voornamelijk uit oud hoogheden van Jeugdraad de Gaägies. Zeg ik niet heeft Prins Chiel uit 2011 en Prins Tim, adjudant Twan en president Kay uit 2012 binnen de gelederen.

De hiërarchie uit het verleden is niet meer terug te vinden in deze vrienden-groep die is ontstaan op de voet-balvelden en bekendheid heeft onder de naam Keet Heino. “We zijn een hechte vriendengroep en zijn veel te vinden in de keet bij Tim thuis,’ vertelt Chiel enthousiast. ‘We hebben allemaal onze taak en vullen elkaar goed aan. We hebben geen prinsen of kapiteins op ons schip.’ vertelt Tim. De naam Zeg ik niet is ontstaan tijdens het hout sprokkelen in het bos voor een “Keet avond”. Toen Morris de vraag, ‘Waar ben je?’ beantwoordde met ‘Zeg ik niet,’ was de carnavals-

naam geboren. Zeg ik niet bestaat uit 7 jonge wagenbouwers. De jongste is Kay Ruiter met 13 jaar, Roy Kijk in de Vegte en Remco Neulen 14 jaar, Twan Mulder, Chiel Koenjer, Tim van Ton-geren en Morris Lammers allen 15 jaar. Behalve Roy heeft iedereen ook in de Jeugdraad van de Gaägies gezeten. Je mag dus met een gerust hart stellen dat het met het carnavalsbloed wel goed zit.

19

Page 20: De Leugenpomp 2014

Van Dongenstraat 9 • 8107 AD Broekland • Tel. 0570-531226

Ook voor catering bij u aan huis bent u bij ons aan het goede adres, kom gerust een keer langs voor

vrijblijvende informatie.

HoveniersbedrijfHorstman

• Ontwerp• Aanleg• Onderhoud• Sierbestrating

Vlaminckhorstweg 31 - 8141 GE HeinoTelefoon 06-512 18 071www.hoveniersbedrijf-horstman.nl

DiscjockeyRonnie Blankenvoorde

Let our music control your body!

Raalte - 0572 355507

Romas HeinoRené Overkempe

Meubel- en autostofferingen(ook restauratie en auto-inbouw)

Rozeboom 33 8141 WN HeinoTelefoon: 0572 - 390329Fax: 0572 - 390343Mobiel: 06 - 44992069

Bel vrijblijvend voor een afspraak

Verversweg 118141 PM HeinoTelefoon 0572 - 390329Mobiel 06 - 44992069

32 JAAR LEUG’NPOMPE20

Page 21: De Leugenpomp 2014

AmbitieHet komend jaar wordt relatief nog klein gebouwd met minder techniek, maar Zeg ik niet heeft voor de toekomst wel een hoger ambitieniveau met een grote wagen en een loopgroep. ‘We gaan eerst een jaar of twee ervaring opdoen. We hebben inmiddels een thema en werken nog niet met een gedetailleerde tekening en doen nu nog veel op ons boerenverstand. Als iets niet goed is, slijpen we het weer los,’ grapt Chiel. Tim vult aan, ‘We zijn nog jong en zitten de komende jaren met examens en hebben financieel ook nog niet de mid-delen. We hebben gelukkig veel contact met het Gruppeteam en kunnen met vragen bij hen terecht.’

Zeg ik niet heeft het frame van de wagen bij Twan thuis in de open schuur gelast en gebouwd, maar het plakken van de wagen gebeurt binnen in de oude werkplaats van schildersbedrijf Nijland. De jonge groep heeft veel con-tact met wagenbouwgroep het Gruppe-team en met hen wordt nog wel eens

kennis en mate-riaal uitgewisseld. De jongens van Zeg ik niet bouwen met zijn zevenen, maar krijgen met het plakken hier en daar steun van een aantal vrienden. Geluk-kig krijgen ze financiële onder-steuning van hun ouders en zijn ze blij met de fooien van diverse mensen.

ThemaWe spreken de jongens aan de koffie-tafel van de familie Mulder op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar en de con-touren van de wagen worden zichtbaar. De wagen bestaat uit meerdere on-derdelen en is in totaal 6 meter lang. De

jongens kennen elkaar van voetbal, dus de link naar het WK in Brazilië is dan snel gemaakt. Op de vraag of men op schema ligt, wordt er door allen eendui-dig geantwoord, ‘D’r mut nog wè wat gebeur’n, dus gas op de krukas,’ grapt Chiel. Het is dus bij alle wagenbouw-groepen hetzelfde!

• verf• behang• glas• raamdecoratie• horren• tapijt

Dorpsstraat 30, 8141 AL Heino, Tel.: 0572 - 39 13 66

www.delmte.nlTelefoon 0572 395904

[email protected] | www.antonissentransport.com

Zwolseweg 36, 8141 EZ HEINOT 06 46 05 52 61

www.biancakamphof.nl

21

Page 22: De Leugenpomp 2014

Theorie:Ook spoedopleiding

ook voor Dalfsen, Lemele, Lemelerveld, Luttenberg, Heeten, Wijhe, e.o.

w w w . r i j s c h o o l o o s t e r l a a r . n l

Heino0572-39 27 78

Raalte0572-36 56 39

Zwolle038 – 460 33 21

Diverse spoedcursussen mogelijk!!!

• Autorijles• Motorrijles• B-E (aanhanger)• Bromfi ets

”OOSTERLAAR”

Nu ook bromfi ets praktijk!

Jansen Wijhe Agrarisch loonwerk Grond-, weg- en waterbouw Cultuurtechnische werken Groenrecycling Mestdistributie Biogas

Lierderholthuisweg 15 WiJhe www.jansenwijhe.nl

Telefoon 0572- 391435

32 JAAR LEUG’NPOMPE22

Page 23: De Leugenpomp 2014

“Een kwinkslag hoort bij carnaval”

“Ik weet het nog goed. We zijn in 1985 in Heino komen wonen en maakten in 1986 voor het eerste kennis met het carnaval hier. Dat was een vreemde ervaring. Een mooie optocht, veel mensen langs de weg die volop ge-noten, maar…. een half uur later was het stil. De deelnemers gingen naar bij Oortwijn naar binnen, de mensen langs de kant gingen naar huis en dat was het dan… dacht ik. Dat vond ik zó vreemd! Dat waren wij in Brabant hele-maal niet gewend”, zo herinnert Harrie van Eldijk zich zijn kennismaking met carnaval in Heino. Hij weet ook nog: “Ik zei dat tegen iemand die naast me stond. Later bleek dat Hennie Hemmer (Prins Carnaval in 1986, bnr) te zijn. Niet lang er na stonden Bernard Lugtenberg en Stef Wichers Schreur bij mij op de stoep, met de vraag: “Zeg beste Harrie, zou jij niet….uhhh…”. Nu, ruim 27 jaar later, draagt Harrie het stokje over om tijd vrij te maken voor andere hobby’s.

Terugblikkend kan zonder twijfel gesteld worden dat De Sökkestoppers en Van Eldijk al die jaren een mooi kop-pel is geweest, waar Harrie met volle teugen van heeft genoten. “Lid worden van de Sökkestoppers is één van snelste inburgeringsprogramma’s die je maar kunt bedenken. In no time leerde ik de helft van Heino kennen…”, zo vat hij treffend samen. Maar ook voor De Sökkestoppers was de entree van Van Eldijk een voltreffer. Harrie bleek een initiator-pur-sang, die bovendien het carnaval met de pap-lepel ingegoten heeft gekregen.“Ik ben opgegroeid in Beneden-Leeuwen, in het land van Maas en Waal. Carnaval kende ik als een feest dat je buíten viert. Op straat, uitbundig en aantal dagen achtereen”, zo beves-tigt Harrie zijn besmetting met het carnavalsvirus. Zijn nog immer aan-wezige tongval mét ‘zachte g’ onder-strepen zijn woorden.

Dat dit virus grote gevolgen kan heb-ben is sindsdien gebleken. Harrie stond aan de basis van een reeks van initia-tieven en hij bekleedde veel functies. Zo was hij 14 jaar penningmeester, één jaar voorzitter, zat hij vele jaren in de Raad van Elf, was hij mede-oprichter van de Stopnoalden (club van oud-leden van de Raad van Elf), bedenker van de ‘Meesterburger’, was hij de initiator om te zorgen dat de Sökke- stoppers een eigen groep dans-mariekes kreeg, maakte hij van 1990 tot 2003 deel uit van de prins-wisselingscommissie en was hij het brein achter het schrijven van de vele proclamaties. Met al die jaren Han Horstman als zijn vaste maat. En…-hét handelsmerk van Harrie- met altijd als uitdaging om aan alles wat hij doet iets extra’s toe te voegen.

Harrie van Eldijk neemt na 27 jaar afscheid

23

Page 24: De Leugenpomp 2014

Zeevishandel van DiermenIedere zaterdag op de markt in Heino met verse, gebakken & gerookte vis

Dit alles a.s. zaterdag bij u op de markt in HeinoZeevishandel Gebr. vanDiermen Spakenburg

Bestellen kanook tel.:

06 53306450

GEBAKKEN MOSSELENgratis saus

250 gram € 3,50 500 gram € 6,50

GEBAKKEN SCHOLper stuk€ 2,50 3 voor€ 7,00

VERSE PANKLARE RODE POONkilo € 6,50 2 kilo € 10,00

VERSE ZALMFILETSper kilo€ 15,00

LET OP!! OVERHEERLIJKE

VISSPIEZEN VOOROP DE BARBECUE

HOLLANDSENIEUWE HARINGVERS VAN HET MESper stuk € 1,75 3 voor € 5,00

LET OP EXTRA AANBIEDINGGEBAKKEN KIBBELING250 gram € 3,50 500 gram € 6,00

Zeevishandel van DiermenIedere zaterdag op de markt in Heino met verse, gebakken & gerookte vis

Dit alles a.s. zaterdag bij u op de markt in HeinoZeevishandel Gebr. vanDiermen Spakenburg

Bestellen kanook tel.:

06 53306450

GEBAKKEN MOSSELENgratis saus

250 gram € 3,50 500 gram € 6,50

GEBAKKEN SCHOLper stuk€ 2,50 3 voor€ 7,00

VERSE PANKLARE RODE POONkilo € 6,50 2 kilo € 10,00

VERSE ZALMFILETSper kilo€ 15,00

LET OP!! OVERHEERLIJKE

VISSPIEZEN VOOROP DE BARBECUE

HOLLANDSENIEUWE HARINGVERS VAN HET MESper stuk € 1,75 3 voor € 5,00

LET OP EXTRA AANBIEDINGGEBAKKEN KIBBELING250 gram € 3,50 500 gram € 6,00

Voor de carnavals vierders

Je kan nu ook bij ons online bestellen www.gebrvandiermen.nl

Voordeel pakket tegen inlevering van deze bon

500 gram kibbeling + 4 haringen� €�10,-

!

Iedere zaterdag en maandagmorgen op de markt in Heino met verse, gebakken en gerookte vis

32 JAAR LEUG’NPOMPE24

Page 25: De Leugenpomp 2014

Harrie: “Met carnaval moet het feest natuurlijk voorop staan. Even een paar dagen lekker los. Maar carnaval is voor mij óók een feest dat mag prikkelen.Zo vind ik dat je in een proclamatie best de politiek op de hak mag nemen. Een luchtige tekst, maar mét een prikke-lende boodschap. Of, als de actualiteit daar aanleiding voor geeft gewoon een statement maken. Mooi toch? Eerlijk gezegd mis ik dat muitersgevoel de laatste jaren wel een beetje. Die kwink-slag hóórt bij carnaval”, aldus Harrie, die erop wijst dat deze insteek beneden de grote rivieren een vast onderdeel van carnaval is.

Als voorbeeld noemt Harrie het jaar (1990) waarin openlijk gesproken werd over het opheffen van station Heino. “We zijn toen met de voltallige Raad van Elf met veel bombarie van Zwolle naar Heino getogen. Om een signaal af te geven dat we dat niet pikken. Nu zullen we niet stellen dat dáárdoor Heino nog steeds een station heeft…,

maar zeker is wel: het station is niet verdwenen!”, zo stelt Harrie met een relativerende knipoog. Ander voorbeeld was er een jaar dat bekend werd dat de gemeente Raalte, na de optocht, de straat niet meer wilde vegen. ”We hebben ons geen moment bedacht en hebben vervolgens met veertig man, nog vóór de sleutel-overdracht, zelf het hele marktplein met bezems schoongeveegd”.

Wie overigens verwacht dat een gesprek met Harrie over 27 jaar Sökkestoppers leidt tot een stortvloed van spectaculaire anekdotes komt bedrogen uit. “Ach, nee. Ik ben niet zo’n man van de uitspattingen. Ik kan wel wat gekke voorvallen noemen, maar dat doe ik bewust niet. Dan moet ik ook namen noemen en dat wil ik niet. Ik heb met heel veel mensen prima samengewerkt en het is goed zo. Een mooi voorval was nog wel…. (bliep-bliep)… maar dat moet je maar niet opschrijven….”

“Of er opvallende prinsen zijn ge-weest? Jazeker, weet je nog Diny, die ene.. .. (bliep bliep)…., maar nee, zet dat er maar niet in.… Een hele goeie was trouwens Evert Kruitbosch, de zingende bakker…., of doe ik dan al die anderen tekort?… Dat is altijd het lastige met namen noemen, hé.”

Het is duidelijk: Harrie van Eldijk is een echte heer, die op een prudente manier en met een voldaan gevoel zijn klus afrondt. Het afscheid zal ook zeker niet betekenen dat hij in een groot gat terecht komt. Hij blijft immers een actief baasje die graag zijn handen uit de mouwen steekt. Zo is Harrie bestuurslid van de Stichting Heija Heino, zit hij in de organisatie van Petit Mont Martre, is hij kok bij de Kokleu en vrijwilliger bij museum De Laarman in Luttenberg. Voor hem dus nog geen plek achter de geraniums. Bovendien is er straks meer tijd voor zijn kinderen en kleinkinderen en blijft hij actief als jurylid bij de carnavalsoptocht.

Aan het eind van het gesprek merkt Harrie tot slot op dat één vraag nog niet gesteld is. Eén vraag? “Ja, je hebt niet gevraagd of ik zelf geen Prins Carnaval had willen zijn”. ”Oké… Had jij zelf geen Prins Carnaval willen zijn?”“Nee, dat kón niet. Ik zat zelf in de prinswisselingscommissie”“Maar had je het wíllen zijn…”“..bliep, bliep…”

25

Page 26: De Leugenpomp 2014

Maak vrijblijvend een afspraak of kom oriënterd eens een kijkje nemen in mijn atelier.

Zanger Armand publiekstrekker tijdens Bonte Stoppers Gala

Ook al heb je helemaal niets met carnaval, dan nog is een bezoek aan het Bonte Stoppers Gala van carna-valsvereniging De Sökkestoppers op zaterdag 15 februari echt de moeite waard. Voor de doorgewinterde carnavalsliefhebber is het min of meer de aftrap van de carnavalsperiode. Wat het extra bijzonder maakt, is dat de gezellige avond om 19.00 uur wordt vooraf gegaan door de carnavals- viering. Iedereen, die er wel eens is geweest, zal het beamen: het is een moment van vrolijke bezinning met een grap en een grol. Het thema van de carnavalsviering is Schijn Heilige.

Na acht edities kun je niet anders con-cluderen dan dat de carnavalsviering een regelrecht succes is. De kracht zit ‘m in de samenwerking tussen een aantal partijen. Naast Noordink en een delegatie van de parochie denken het koor Reflection en de Sökkestop-pers mee over de invulling van de viering.

Na de carnavalsviering hoeft slechts de Canadastraat te worden overgestoken om bij Residentie Oortwijn Heino naar binnen te lopen. Vanaf 20.30 uur wordt dan een vol programma geboden. De Sökkestoppers zelf presenteren hun dansgroepen. De Dansmariekes laten hun nieuwe dansjes zien. De Stopnoald’n maken de nieuwe Meesterburger bekend. We zijn allen benieuwd wie ze hebben gestrikt om de ambtsketting van twitterkoning en fotograaf Vincent Hartman over te nemen.

Daarnaast zal vriendengroep Ken ik Oe? een spectaculaire act op-

voeren en kan het publiek genieten van de Sökkestop-pers Experience, een film over de sportieve uitstraling die de Raad van Elf heeft. De ou-dere generatie kan zich uitleven met protest-zanger Armand die zijn bekende nummers als “Ben ik te min”, “Lijpe Harry” en “Door wiet-pas een drugs- toerist” ten gehore

brengt. Tot slot is er een knallend op-treden van volkszanger Wimmie. De Zwollenaar maakte eind 2013 furore toen hij met zijn plaat “De ring die je draagt” tot de NUMMER 1 van de RadioNL TOP 1500 werd benoemd. DJ Ronnie zal het publiek in de laatste uren in hogere sferen brengen. Kortom de avond is een echte aanrader!

32 JAAR LEUG’NPOMPE26

Page 27: De Leugenpomp 2014

27

Page 28: De Leugenpomp 2014

CARNAVAL IN DE SÖKKEBURCHT 2014Zaterdag 1 maartMiddagJeugdcarnavalStart carnavalsfeest o.l.v. Prins Thijs met prijsuitreiking optocht DJ Ronnie

Sökkestoppersbalm.m.v.Diverse Heinose ArtiestenMulder & MulderDJ Pascal

Maandag 3 maartBouwersbalm.m.v. DJ Chiel

Zondag 2 maartKleintje Carnavalm.m.v.Ruud BosDJ Ronnie18.15 uur Podium act Clown KnapieSluiting 01.00 uur

Dinsdag 4 maartmiddagGroot Kindercarnaval m.m.v. Clown Knapie,Goochelaar en DJ Jasper Esman

Dweilavondm.m.v. Band Liever Live en DJ Pascal

Wij serveren op zaterdag, zondag en dinsdag heerlijke stamppot,

patat en diverse snacks.

Canadastraat 9 | 8141 AA Heino | T: 0572-391302 | www.oortwijnheino.nl

Page 29: De Leugenpomp 2014

29

Page 30: De Leugenpomp 2014

32 JAAR LEUG’NPOMPE30

Page 31: De Leugenpomp 2014

31

Page 32: De Leugenpomp 2014

Heeft u plannen om uw huis te verkopen? De kans dat wij uw huis verkopen is groot!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende waarde-bepaling en wij vertellen u over onze werkwijze.

32 JAAR LEUG’NPOMPE32

Page 33: De Leugenpomp 2014

Zaterdag 1 maart 2014

Wie zal dit jaar met de eerste prijs aan de haal gaan bij de grote wagens! Is het De Grûspollen of wordt het ’t Giet Vedan. Voor zelfs de notoire carnavalshater is de jaar- lijkse carnavalsoptocht er in om van te genieten. Wat heeft good old Nico Neplenbroek nu weer voor thema bedacht en is Letitia Lovegame weer van de partij? Ieder jaar staat een groot aantal wagenbouwers, groepen en indivi-duen garant voor een zeer fraaie narrenstoet. Een bont schouwspel van carnavalswagens en prachtig uitgedoste groepen en individuen zullen door het centrum van Heino trekken. Dit jaar zullen Prins Robert I en Prins Thijs I van de Gaägies wederom trots kunnen zijn op het veelzijdige en veelkleurige aanbod van een twintig tal deelnemers.

De Sökkestoppers nodigen u uit om weer te komen kijken naar deze geweldige narrenstoet van het Stoppersgat. De deelnemers stellen zich vanaf 13.30 uur op in de L.J. Cos-terstraat op het industrieterrein Blankenfoort. De start is om 14.00 uur. Net als vorig jaar wordt er voorafgaand aan de optocht een flyer uitgereikt waar de deelnemers, start-nummer en thema’s op vermeld staan. Het start- en prijzengeld wordt na 16.30 uur uitgereikt in de residentie Oortwijn in Heino.

De route van de optocht is als volgt: L.J. Costerstraat, C. Huy-gensstraat, Molenweg, De Weerd, Vogelzang, Grote Bisschop, Brink-weg, Dorpsstraat, Canadastraat, Vlaminckhorstweg, Haarstraat, Marktstraat. De ontbinding van de optocht is bij de Aldi.

Voor de laatste stand van zaken: www.sokkestoppers.nl

Carnavalsoptocht

33

Page 34: De Leugenpomp 2014

32 JAAR LEUG’NPOMPE34

Page 35: De Leugenpomp 2014

35

Lierderholthuis een groot geheim heeft. Nee, het gaat niet om een verborgen schat of een onopgeloste moordzaak. Het betreft een brood, maar het is dan ook geen normaal brood. Het kent bijzondere ingrediënten zoals appel, rozijnen, krenten en cranberries en het wordt gebakken in een bloempot. Het geheim van Lierderholthuis is een creatie van Bas te Winkel en het was goed voor de winst tijdens de regionale jeugdvakwedstrijden voor het bakkerij-wezen. Nu nog een plekkie vinden om het ook in Lierderholthuis te kunnen verkopen…

Robert Pruis van KeukenXpert altijd heeft geroepen dat hij nooit meer wilde trouwen. Pumpie heeft echter ver-nomen dat hij begin dit jaar toch op zijn knieën is gegaan en nog wel op het dak van hun huis. Zijn Renate werd op 2 januari 50 jaar en als verjaardags-cadeau werd haar een bruiloft in het vooruitzicht gesteld. Robert vond dat hij de liefde voor haar van de daken moest schreeuwen. Pumpie vindt dit natuurlijk een mooi verhaal en de Raad van Elf heeft al laten weten graag een uit- nodiging tegemoet te zien om de polonaise in te zetten.

De uitverkiezing van Thijs Poelhekke tot Dorpsdichter van Raalte veel stof heeft doen opwaaien. Allereerst omdat hij zelf al aangaf het hele gebeuren niet al te serieus te nemen en zeker ook omdat hij via Twitter nogal schunnige teksten de wereld in slingerde. Pumpie snapt best dat sommige mensen er aanstoot aan nemen, maar als schrijver moet je de vrijheid hebben om – binnen morele grenzen – te zeggen wat je wilt. Anders had Pumpie natuurlijk ook nooit zo groot en populair kunnen worden.

Jennie Pruim op 30 april aandachtig toeschouwer was bij de troons- wisseling. Ze zag het strakke gezicht van Koning Willem Alexander en de mooie jurkjes van de koningskinderen. Voor Jennie, een groot liefhebber en volger van de internationale royalty, werd het een dag om nooit meer te vergeten. Pumpie is benieuwd of ze ook nog een pilsje heeft gedronken met Willem-Lex.

Marije Krosman al heel lang in de ban was van het huwelijk met haar Arjan, ons raadslid met Luttenbergse wortels. Dat ze daarom de gedachten wel eens ergens anders heeft. Zo hoorde ze de wasmachine een raar geluid maken. Met het huwelijksfeest op komst zou het een fikse tegenvaller zijn als er een nieuwe wasmachine zou moeten komen. Het geluid kon echter snel worden verholpen, want het bleek te worden veroorzaakt door de afstands-bediening van de televisie die in de joggingbroek was blijven zitten. Zouden de jongelui van tegenwoordig nog wel weten hoe ze de televisie moeten aanzetten zonder afstandsbediening?

Jesse Middelkamp tot zijn grote ver-rassing is uitgeroepen tot Held van Heino. Jesse is in aanraking gekomen met het goede werk van de Sticht-ing Opkikker. Deze stichting probeert kinderen met een chronische ziekte en hun familie een leuke dag te bezorgen. Jesse heeft dit zelf meegemaakt en

was er zo van onder de indruk dat hij besloot om zich voor de stichting in te zetten. Als ambassadeur haalt hij geld op, zamelt hij mobieltjes in en houdt hij af en toe een lezing. Jesse mag dan nog heel jong zijn, maar hij is een meer dan terechte Held van Heino.

Irma Schutte en Marka van Tongeren net als velen zijn bevangen door het hardloopvirus. De dames lopen hun rondjes met Running Club Lierder-holthuis, maar gaan ook samen nog wel eens een paar rondjes hollen op de Alerdinck. Ze houden er echter wel bijzondere trainingsmethodes op na, want ze nemen regelmatig een eier- wekker mee. Niet om zeker te weten wanneer de eieren gekookt zijn, maar om aan te geven dat ze het tempo moeten verhogen of juist rust moeten nemen. Pumpie vindt het een heel bij-zondere methode en vraagt zich af hoe thuis de eieren er uit zien als de dames weer eens aan het joggen zijn.

Pumpie heeft gehoord dat

Page 36: De Leugenpomp 2014

www.partyservicevandam.nl

Staatsloterij

32 JAAR LEUG’NPOMPE36

Page 37: De Leugenpomp 2014

‘t Zeegsveld 2 - 8141 NT HeinoTel. (0572) 39 39 87 - Fax (0572) 39 55 38

AfbouwtimmerwerkKeukenmontageKleine verbouwingenOnderhoudBadkamers

37

Erik Melenhorst zijn kans schoon zag toen hij hoorde dat zijn favoriete band MOOI WARK een bezoek bracht aan Oortwijn. Erik had een aantal nummers gehoord toen hij even de zaal verliet. Eenmaal terug in de zaal zag hij iemand anders op het podium staan. Erik is toen een beetje teleurgesteld naar huis gegaan en vroeg zich de volgende dag verbaasd af waarom MOOI WARK zo vroeg was afgelopen. Nee, Erik, ze hadden pauze…

Arjen van Wifferen ongetwijfeld een mooie deal heeft gemaakt met John v/d Vegt van de Smulbaai. Tijdens de Pompdagen was Arjen, in het dage-lijks leven o.a. sidekick in het populaire Radio Veronica-programma ‘Rick in de morgen’, te gast bij PompRadio. Daar maakte hij veel reclame voor kaartjes die bij de gemakswinkel werden verkocht. Hij noemde de naam Smulbaai zo vaak dat hij zelfs werd weggedraaid. Maar de liefde met de winkel was nog niet bekoeld. Toen het fraaie magazine Hoezo Heino? hem in een interview de vraag voorlegde of hij nog ambities heeft, kreeg de ver- bijsterde verslaggever het volgende antwoord: ‘Mijn naam op een poster bij de Smulbaai’. Eind december kreeg Arjen zijn moment van glorie. Een optreden bij THEATER Podium Heino (samen met dorpsdichter Thijs Poelhekke) en een eigen poster bij de Smulbaai. Het publiek was razend ent-housiast over het optreden van Arjen. De meningen over onze grofgebekte dorpsdichter liepen wat meer uiteen. Wellicht wordt het volgend jaar een one man show.

Toon van den Burg (van Camping Heino

en lid van de Raad van Elf) het bij de opening van het Dorpshuus wel erg bont heeft gemaakt. Het bestuur van het Dorpshuus had besloten dat Pastor Mijnhout het Dorpshuus niet zou in- zegenen en wat doet Toon? Hij was nog maar net binnen, draaide zich pardoes om en een vol dienblad met alle consumpties vloog door de lucht. Dames in mooie kleren onder de rode wijn, de tafel nat, en de vloer ene grote ‘pruttel’. Pumpie heeft Ria, de vrouw van Frits Lindeboom, nog nooit zo kwaad zien kijken. Deze actie stond niet in het draaiboek van Ans Stege-man maar de inzegening is dan toch gebeurd.

De leden van Running Club Lierder-holthuis gewoon over de paden van Landgoed Den Alerdinck II mogen hollen. De eigenaren, baronnen Seger en Godried van Voorst tot Voorst, had-den bezwaar gemaakt omdat ze bang waren voor schade aan flora en fauna. Gelukkig heeft het ministerie van Eco-nomische Zaken de hoge heren op de vingers getikt en kunnen de hardlopers weer gebruik maken van de fraaie bos-paden. Misschien moeten de baronnen zelf maar eens een rondje meelopen. Kunnen ze met eigen ogen zien dat het heel onschuldig sportief vermaak is.

Patrick Buwalda (Ballie voor intimi) een echte treinreiziger is. Hij presteert het om na een avondje stappen op het perron in gesprek te raken met de conducteur, vervolgens in de trein te stappen waar dezelfde conducteur zijn kaartje komt controleren waarop hij ant-woord: ‘Die wil ik graag bij jou kopen.’ Dit grapje moest hij helaas wel bekopen met een boete. Hoewel Patrick in het

bezit is van een OV-chipkaart is hij kennelijk nog niet bekend met het gebruik ervan.

Johan Seekles na 4 jaar de voor- zittershamer van Plaatselijk Belang Heino heeft neergelegd. Hij gaat nu proberen om invloed uit te oefenen in de gemeente Raalte door zich ver-kiesbaar te stellen voor een plek in de gemeenteraad. Johan heeft een hoge notering gekregen op de lijst van Gemeentebelangen. Pumpie denkt dat de Heinoërs nu rustig kunnen slapen.

Lierderholthuis met de 12-jarige Iris Elshof een Nederlands kampioen in huis heeft. Met de pony Orchid’s Ela reed ze tijdens de landelijke finaledag in Utrecht een foutloos parcours in de klasse M categorie C. Dat belooft nog wat voor de toekomst. Wie weet zien we Iris ooit terug op de Olympische Spelen, misschien wel in Amsterdam.

Jan Groote Schaarsberg (in de volks-mond ook wel Flessie genoemd) in Udo Oortwijn een echte dierenliefhebber als buurman heeft. Tijdens de Pompdagen was Flessie met zijn vrouw op vakantie in het buitenland en zijn kinderen waren thuis om voor de hond te zorgen. Buur-man Udo was in Heino lekker aan het genieten van een biertje op één van de terrassen toen hij het hondje van de buren zag rondlopen. Aangezien Flessie op vakantie was, besloot hij het beestje maar naar huis te brengen. Na een achtervolging op het terras had hij ‘m eindelijk te pakken, maar toen hij op de fiets wilde stappen, hoorde hij een voor hem onbekende vrouw luidkeels schreeuwen: ‘Waar ga jij met mijn hond naar toe?’

Page 38: De Leugenpomp 2014

Vrolijke Aap & DA HeinoMarktstraat 68141 GC Heinotelefoon 0572-395295

Hét adres voor al je cadeautjes!

32 JAAR LEUG’NPOMPE38

Page 39: De Leugenpomp 2014

39

Heino al bekend staat om de mooie landgoederen en havezaten, maar dat de Alerdinck, Colckhof, Rozen-dael, Gunne, Reelaer en ’t Nijenhuis wellicht versterking krijgen van twee landgoederen aan de Twentseweg. De Dienst Landelijk Gebied (DLG) heeft daar 21 hectare in bezit en wil twee aan elkaar grenzende landgoederen creëren voor o.a. natuurontwikkeling. Pumpie is wel benieuwd wat er met de boer-derij van oud-prins Ben gaat gebeuren. Maar er gaan geluiden over compen-satie in de vorm van een landhuis, dus dat zit waarschijnlijk wel goed.

Daniek Boerdijk alias Piek’n, na een avond stappen bij Marktzicht tussen de paaltjes van het Marktplein wilde fietsen en ineens het asfalt kuste. Daniek had te veel gedronken en was vergeten dat er tussen de paaltjes een ketting zat.

Helaas viel de schade niet mee. Buiten het feit dat zijn fiets kapot was, kon hij de hele zondag bij de tandarts in de stoel liggen om meerdere tanden te laten repareren. Daniek heeft de hele week met dikke lippen thuis gezeten en wilde zich niet aan de buitenwereld tonen.

Kees Huls, die vroeger aan de Vogel-zang in Heino woonde, zich opwerpt als veiligheidsdeskundige in de ge-meente Raalte. Zo vindt hij dat er teveel vrachtwagens door Heino rijden. Als je van Zwolle komt, wil Kees de beweg-wijzering naar Lemelerveld van het ANWB-bord laten verwijderen. Hij denkt dat dan alle auto’s doorrijden naar Raalte om dan de weg richting Ommen te volgen. Zou Kees Huls dan nog steeds niet weten dat alle vracht-wagens een TomTom aan boord heb-ben en dat de kortste en snelste route

door Heino gaat. En dat de chauffeurs zich meer laten leiden door de TomTom dan door de borden langs de weg? Volgens Kees mag er volgens de richt-lijnen ook geen 30 km zone worden ingesteld op wegen met doorgaand verkeer. De Van der Capellenweg had dus helemaal geen 30 km weg mogen worden. Het is volgens Pumpie een grote obstakelweg. De gemeente moet nog maar eens goed nadenken of het alternatief van een voorrangsweg van 50 km zonder al die obstakels zoals het vroeger was niet veel beter is. Het is wel gebleken dat de chauffeurs van Tielbeke in Lemelerveld (en ook alle andere chauffeurs) Heino niet gaan mijden.

Gerrit Godeschalk een aardig woordje over de grens praat. Tijdens een week-endje weg met de voetbalselectie van Heino 7 werd op zaterdagavond een kroeg in Hardenberg bezocht. Eenmaal binnen liet Gerrit zich volledig leiden door zijn hormonen en geen vrouw was meer veilig. Helaas voor Gerrit dacht hij dat hij in Duitsland was en zodoende sprak hij alle vrouwen in het Duits aan. Het gevolg was een hoop lol, maar wel een eenzame nacht voor Gerrit.

De woning van Maik Dijkman in de-cember altijd goed zichtbaar is. Je kunt de kerstversiering al zo’n beetje vanaf de Ganzepan zien. Pumpie weet wel waarom Maik zo kan uitpakken. Omdat hij werkt bij zijn broertje Dennis (die van Dijkman Energy Systems) kon hij natuurlijk goedkoop aan zonnepanelen komen. En dan kost zo’n dure kerst-verlichting ineens een heel stuk minder aan stroom.

Page 40: De Leugenpomp 2014

Gezelligheid kent geen tijd!

5½ uur onbeperkt eten en drinken in Bourgondische ambiance voor een vast bedrag van € 31,50

Jan Steen HeinoRaalterstraat 66 • 8141 RM Heino • 0572 39 58 84

[email protected] • www.restaurantjansteen.nlJan Steen Tubbergen Uelserweg 85 7651 KV Tubbergen

0546 622 442 [email protected]

Rozeboom 21

8141 WN Heino

Oude Dalfserweg 108141 PL Heino

32 JAAR LEUG’NPOMPE40

Page 41: De Leugenpomp 2014

Veetransporten Kamphof

Zwolseweg 36 8141 EZ HeinoTel. 0572-391295Fax 0572-392025I: www.kamphof.nlE: [email protected]

41

Bernard Blom in 2013 dan eindelijk zijn luchtdoop heeft gehad. Al was het niet geheel vrijwillig, het is onze Bernard wel goed bevallen. Zo goed zelfs dat hij later in het jaar nog met zijn dikke vrienden Peter Boerdijk en Jacques Seine naar Barcelona vloog om op bezoek te gaan bij oud-jeugdprins Twan Seine. Bernard was met z’n gezin op vakantie in Italië toen zijn nieuwe auto het begaf. De auto kon niet meer worden gemaakt en moest worden weggesleept. Een vervangende auto stond klaar, maar die moest in Italië blijven, dus het gezin mocht de terug- reis naar Nederland per vliegtuig maken. Met trillende benen en het angstzweet klotsend in de oksels klom Bernard in de Boeing, maar achteraf vond hij het een geweldige belevenis.

Mendy Boonman (9) wel eens een ondernemer in de dop zou kunnen zijn. De jonge Heinose verzon een eigen spel om zo kans te maken op een mooie cruise met de familie naar Scan-dinavië. De wedstrijd was uitge- schreven door het Disney-televisie-kanaal. Haar spel ‘Gokje Hokje’ kreeg vele goede reacties, maar de cruise ging helaas net aan haar neus voorbij.

Marco Pazie (spelend bij De Ploeg) en Bart Aling (spelend bij De Buffels) na een zaalvoetbalwedstrijd met gezamen-lijke gezelligheid in sportcafé Time Out later het een en ander hadden uit te leggen aan hun echtgenotes. Marco moest uitleggen waarom ze bij het draaien van de was een vreemde trouwring in zijn broekzak had gevonden en Bart moest thuis proberen te verklaren hoe en waar hij zijn trouwring was

kwijtgeraakt. Pumpie is erg benieuwd naar de ware toedracht hiervan, maar het schijnt dat beide vrouwen de ver-klaring dat Bart zijn trouwring voor de wedstrijd per ongeluk in de verkeerde broek heeft gestopt hebben geaccep-teerd.

De Grûspollen echte prijzenjagers zijn. Ze waren niet alleen succesvol tijdens de optochten van Heino en Raalte en de verlichte optocht in Lemelerveld, maar ook beneden de grote rivieren. De vriendengroep uit Heino/Lierderholthuis baarde opzien tijdens de verlichte halfvastenoptocht in het Brabantse Helmond. Het kostte ze 5 uur om het carnavalsmekka van Nederland te bereiken, maar net als Julius Caesar kwamen ze, overzagen ze en over- wonnen ze. De concurrentie en het publiek waren sprakeloos. ‘Uit de buurt van Zwolle?’, klonk het ongelooflijk. Ook de vriendengroep Ken iK’oe wist in Brabant (Den Bosch) de waardering van het publiek op te halen en kregen zelfs een vermelding in het carnavals-museum. Eens te meer het bewijs dat we ook in ‘het hoge noorden’ wel degelijk weten wat carnaval vieren is. En zeker ook hoe je een wagen moet bouwen. Hulde aan de Grûspollen. Overigens waren de Grûspollen na afloop van het feest in Helmond de oudste van het stel kwijt. Edwin Velt-maat was blijkbaar zo moe dat hij op het toilet in slaap was gevallen. Hij werd al slapend en met de broek op de en-kels aangetroffen. Edwin had het toilet meer dan een half uur bezet gehouden.

De Pompdagen weer springlevend zijn. Een enquête en persoonlijke gesprek-

ken met kandidaten zorgde voor een stroom aan nieuwe vrijwilligers en mooie, nieuwe activiteiten zoals PompRadio. Voor Frans van Hees was het in 2013 aanleiding om zijn af-scheid als voorzitter aan te kondigen. Als import-Heinoër heeft hij er met zijn tomeloze inzet mede voor gezorgd dat het Heinose dorpsfeest in de benen is gebleven. En in de creatieve organisa-tor Hans Egelie heeft Frans een waar-dige opvolger gekregen.

Café d’Olde Wettering in Lierderholthuis een heuse bieroorlog lijkt te hebben ontketend. De prijzen voor fluitjes van de tap en flesjes bier liggen beduidend lager als bij de cafés in Heino. Het leidt tot onbegrip en ook een beetje boos-heid bij de collega’s, maar d’Olde Wettering zegt er vrolijk mee door te gaan. Uitbater Sjaak Leer is niet ge-bonden aan een bepaalde brouwer en kan daardoor goed(koop) in- kopen. Pumpie vindt het mooi als een ondernemer creatief is en daardoor een moeilijke voorziening in een klein dorp in stand weet te houden.

Op de boys whatsapp groep het nieuwe werkwoord van 2014 is uit-gevonden. Daar waar in 2013 ‘selfie’ nog het woord van het jaar was, is dit in 2014 ‘Niek Middagen’. Hiermee wordt bedoeld een hele dag alderjekels slecht en lui op de bank liggen. Nieks vriendin Petra is dit ook ter ore gekomen en in het bijzijn van een aantal van deze boys wilde ze hem verdedigen, maar dat deed ze nogal ongelukkig met de tekst: ‘Niek ligt echt niet de hele dag op de bank hoor. Hij staat ook nog wel eens op om een zak chips te pakken!’

Page 42: De Leugenpomp 2014
Page 43: De Leugenpomp 2014

Groenten-, zuivel-, brood, en fruitpakketten

OpeningstijdenWoensdag 19.00 – 21.00 uurDonderdag 9.30 – 13.00 uurZaterdag 9.00 – 13.00 uur

Hondemotsweg 408101 NJ RAALTETelefoon 0572-391674Mobiel 06-50280574Email [email protected] www.overesch.nl

Groenten-, zuivel-, brood, en fruitpakketten

OpeningstijdenWoensdag 19.00 – 21.00 uurDonderdag 9.30 – 13.00 uurZaterdag 9.00 – 13.00 uur

Hondemotsweg 408101 NJ RAALTETelefoon 0572-391674Mobiel 06-50280574Email [email protected] www.overesch.nl

Hondemotsweg 40 | 8101 NJ RaalteT: 0572 39 16 74 | M: 06 50 28 05 [email protected] | www.overesch.nl

43

Het werkwoord Niek Middagen heeft daarmee nog meer betekenis gekregen.

Herman Rienties, in het dagelijks leven actief als (wijk)agent, voor even in een heel andere rol is gekropen, namelijk die van voorlezer. De kinderen van de Springplank hingen in januari aan zijn lippen toen hij het verhaal vertelde over de mol die er achter probeert te komen wie er toch op zijn kop heeft gepoept. Pumpie is benieuwd of Herman er nog bij heeft verteld dat er voor wildpoepen normaal gesproken wel boetes worden uitgedeeld.

Wout Hofhuis afgelopen jaar 3 maanden stage liep in het verre Nieuw Zeeland. Natuurlijk werd een auto gehuurd en werden vele dingen bezichtigd. Op een dag ging Wout met de auto op pad om wat van het land te zien. Maar plotseling zag Wout een T splitsing te laat en moest vol in de remmen met een meters remspoor als gevolg. Gelukkig kwam hij met de

auto een halve meter voor het gaas en sloot tot stilstand. Helaas voor Wout was het nacht en kon hij hier geen foto van maken. Wout besloot de volgende ochtend om 100 km terug te rijden en de auto precies aan het einde van het remspoor te zetten om alsnog de foto te maken. Want het is natuurlijk erg stoer om dit te delen met je facebook vrienden.

Dat tijdens de afgelopen Autorodeo spontaan een nieuw programmaonder-deel is ontstaan, namelijk modder- rollen voor de jeugd tot 10 jaar. De jonge bedenkers rolden en schoven heerlijk door de verse modder en hopen op meer animo tijdens de Autorodeo van 2014. Pumpie vermoedt dat de moeders alles in het werk zullen stellen om dit nieuwe onderdeel tegen te gaan. Wellicht vindt de jongste jeugd meer gehoor bij de Stopnoald’n, want daar zijn wel een paar erkende ‘smeer-zakken’ te vinden…

De Sökkestoppers tweedehands podiumdelen hebben aangeschaft voor eigen gebruik. Dit 40 m2 podium inclusief podiumtrap en podiumrok kan met de Prinswisseling, het Bonte Stoppers Gala en de carnavalsdagen worden ingezet. Daarnaast is het po-dium ook in delen te huur voor organi-satoren van evenementen en activitei-ten. Pumpie raadt geïnteresseerden aan contact op te nemen met voorzitter Ben Groot Beumer.

Page 44: De Leugenpomp 2014

HOLTERMANMINIKRAANVERHUUR

* voor alle grondwerkzaamheden met minikraan * verhuur van tuinfrees * verhuur van knik shovel * verhuur van motorkruiwagen * aanleg rioleringen, ook IBA zand/riet filter systemen * aanleg ondergrondse beregeningssystemen * verkoop tuinpompen met toebehoren

Kruzebrink 82 • 8141 WG Heinotel. 0572-394207 of mobiel 06-54233281

Canadastraat 64A, 8141 AE Heino (Ov)Tel. 0572 - 393840, GSM: 06 - 22998829www.computerhulpgerrithuisman.nl

Wij brengen uwelectro-artikelen

vliegens vlug

electro centrumVilstersestraat 11a - 8152 AA Lemelerveldtelefoon: 0572 - 372727

32 JAAR LEUG’NPOMPE44

Page 45: De Leugenpomp 2014

c

V I N C E N TH A R T M A NFOTOGRAFIE

c

V I N C E N TH A R T M A NFOTOGRAFIE

45

Nico Neplenbroek, José Reuvekamp en Jacques Seine de krachten en hun vakman(vrouw)schap hebben ge-bundeld in ‘Kunst op Meubels’. Nico stoffeert, Jacques levert de meubels en José schildert. Het lijkt een gat in de markt te zijn, want je hebt zonder twijfel een uniek meubelstuk in huis. Het drietal kreeg veel media-aandacht en Nico en José waren zelfs te gast in de tv-show van Paul de Leeuw. Een behoorlijke reis voor een paar minuten televisieaandacht, maar het was natuurlijk mooie reclame.

Volleybalvereniging Hevo en het bedrijf Heatplus een bijzondere sponsorover-eenkomst hebben gesloten. Het bedrijf heeft zich voor 3 jaar aan de club verbonden, maar hoeft daarvoor geen logo op een spandoek of reclamebord. Het bedrijf opereert landelijk en is niet actief op de consumentenmarkt. Ze heeft de vereniging daarom gevraagd om minimaal 2 x per jaar de handen uit de mouwen te steken bij woonzorg- centrum Het Wooldhuis. Een mooi voorbeeld van maatschappelijk be-trokken ondernemen en dat verdient navolging.

Oud-prins Wim de Eerste naast een waardig aanvoerder van de Sökkestop-pers ook een mooie grapjas is. Op weg vanuit het Duitse Bocholt, waar de Stoppertjes het jaarlijkse Prinzen- treffen hebben bijgewoond, moest vaste chauffeur Nico van Gurp even stoppen. Nico moest uit de broek. Terwijl hij urineerde in de buurt van de parkeerplaats ging Wim er met de bus vandoor. Pumpie heeft Nico niet vaak hard zien lopen, maar je moet niet aan zijn bus komen.

VV Heino-vrijwilliger Maikel Schotman met eigen goedvinden is opgegeven als KantineHeld voor de televisie-uitzending van Voetbal International. Maikel dacht dat het niet zo’n vaart zou lopen en gaf aan Jan Meijerman groen licht om hem op te geven. Maar toen de redactie van het programma Maikel belde om een datum in te plannen om als Held in de uitzending te komen, trok hij de keutel terug. Pumpie vindt het jammer dat Maikel niet als Held in de uitzending kwam, want hij is een mooi uithangbord voor de vereniging.

Er nogal wat (oud)raadsleden in Heino 7 voetballen. Derhalve schijnt het ook een enorm gezellig team te zijn en zo ook de feestavond afgelopen de-cember. Sponsor van het team is de residentie van de Sökkestoppers en daar werd ook het feest gevierd. Eerst een aantal uurtjes bowlen onder het genot van een hapje en een drankje en aansluitend nog even borrelen in het café. Jan Meijerman pakte zijn grote liefde van plaatjes draaien weer op en al snel veranderde het café in een discotheek inclusief dansvloer. Het ging door tot in de kleine uurtjes en sponsor Henk deed niet kinderachtig met het uitdelen van drankjes. De volgende ochtend moest er echter gewoon worden gevoetbald. De kraker thuis tegen IJsselstreek 2 stond op het programma. Voor de wedstrijd meldde Jan Meijerman zich echter af voor de wedstrijd met als reden dat zijn zoon Gijs ziek was. Uiteraard werd dit met een gezonde dosis wantrouwen ge- accepteerd. Tijdens het omkleden en de warming up werd er veel geouwe-hoerd over de memorabele avond daarvoor en Martin van Ommen (Umme

voor ingewijden) wist zich nog te herinneren dat hij op de terugweg van Oortwijn een boom had geknuffeld. Al met al beloofde het weinig goeds voor de wedstrijd, maar niet veel later kwam het verlossende woord dat de tegen-stander niet kwam opdagen. Binnen een minuut na dit bericht stond Umme al onder de douche, maar de rest besloot te gaan trainen om weer wat fitter te worden. Na de training en in de kantine aanbeland, kwamen de eerste berichten over de ware toedracht van Jan Meijerman’s nacht binnen. Zoonlief Gijs was echt goed ziek en Jan is gedurende de avond circa 10 keer door zijn vrouw Mirjam gebeld met de vraag of hij thuis wilde komen om te helpen. Jan heeft dit echter niet gehoord en is tot het eind van het feest gebleven en vervolgens richting huis gegaan. Midden in de nacht werd Mirjam echter een beetje ongerust aangezien Jan er nog niet weer was en hij reageerde ook nergens op. Daarom besloot ze maar om hem te gaan zoeken en ze ging allereerst op de fiets naar Oortwijn. Ze hoefde echter niet ver te fietsen, want ze vond hem langs de Paalweg. Heerlijk slapend op het gras-veld vlak bij de hertjes. Met veel moeite heeft ze hem wakker kunnen krijgen en naar huis gekregen. Pumpie heeft wel begrepen dat ze ‘not amused’ was…

Brandweer Heino de nieuwe motor spuit aanhanger heeft ontvangen. De nieuwe pomp heeft de bijzonder fraaie naam ‘oons pumpie’ gekregen. Dat is ongetwijfeld een verwijzing naar deze rubriek, omdat de brandweer momen-teel 2 oud-prinsen in de gelederen heeft (Barrie Dijkman en Ben Groot Beumer). Het was een heel gedoe om

Page 46: De Leugenpomp 2014

• totaal onderhoud• airco service• volledige schade afwikkeling• schade taxaties voor alle verzekeringsmaatschappijen• ook voor restauraties• occasion verkoop

Autobedrijf LindeboomL.J. Costerstraat 47

8141 GN HeinoTel. 0572 - 391391

32 JAAR LEUG’NPOMPE46

Page 47: De Leugenpomp 2014

47

het gevaarte in Heino te krijgen. Na een lang traject van tegenslagen tijdens de offerteaanvragen was er eindelijk een pomp besteld. Maar wat gebeurt er? De fabrikant gaat failliet en een half jaar extra vertraging is een feit. Gelukkig heeft een andere leverancier het project verder opgepakt en kon de brandweer in december 2013 vol trots de nieuwe pomp presenteren.

De Vrienden van de Tippe weer rustig lijken te kunnen slapen. Alle acties voor behoud van het Heinose zwembad hebben veel effect gesorteerd en de gemeenteraad van Raalte heeft zelfs opdracht gegeven om te blijven inves-teren in de Tippe. Zo is vorig jaar zo’n

235.000 euro geïnvesteerd in de reno-vatie van de machinekamer, waarbij nadrukkelijk is gekeken naar duurzaam-heid. En dat doe je natuurlijk niet als er plannen zijn om het zwembad op korte termijn te sluiten. Al krijg je natuurlijk nooit garanties in de politiek. Waak-zaamheid blijft dus geboden.

Gait Huisman een echte dierenvriend is. Dat weten zijn vrienden en kennissen, maar ook de dieren weten de weg naar de Canadastraat goed te vinden.

Huize Huisman krijgt regelmatig bezoek van bijvoorbeeld eenden, honden,

katten, diverse vogels en zelfs eek-hoorns. Pumpie weet wel waarom. Gait heeft namelijk van alles in huis om de dieren goed te kunnen verzorgen. Gelukkig maken ze geen misbruik van zijn gastvrijheid, want ze blijven over het algemeen niet langer dan een dag. Gait houdt namelijk ook wel van z’n rust en aan het eind van de vrijdag wil hij op zijn gemak zijn weekendpilsjes kunnen drinken in zijn stamkroeg.

De kinderen van Robert en Naddy Lamers al op jonge leeftijd worden opgevoed tot echte Lamers. Voor nieuwjaarsnacht had Naddy namelijk een fles kinderchampagne gekocht om samen met de kinderen om 00.00 uur

Page 48: De Leugenpomp 2014

De unieke zomertrend van 2013!

bij Zaal Restaurant “De Remise”U kunt zelf onbeperkt pizza’s maken en bakken.

Op tafel krijgt u een eigen pizza oven voor 4 en/of 6 personen. U bakt binnen 10 minuten uw eigen pizza en in de tijd dat u hem opeet, is de volgende pizza alweer klaar.

Beleg uw pizzabodem met lekkere producten, zoals; tomatensaus, kaas, ui, salami, ham, ananas, olijven, paprika, champignons en/of pizzakruiden.

Onder het genot van een drankje, kunt u gezellig bijkletsen.

€ 12,95 p.p volwassenen€ 7,95 p.p kind

Een dag van tevoren te reserveren bij “De Remise”. (0572-393045)

paprika, champignons en/of pizzakruiden.

Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw

Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw

Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw

Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw

Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw

Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw Nieuw

De unieke zomertrend van 2013!

U kunt zelf onbeperkt pizza’s maken en bakken.

NA DE CARNAVAL GEVEN WIJ U THUISGEVOEL WEER TERUG

Schoolbosweg 10, 8141PX Heinowww.zaalrestaurantderemise.nl, [email protected]

U gastvrouw: Brigit van der Burg

2014!

Wij wensen iedereen prettige carnavalsdagen toe!

Handelsweg 21, 8131 XW Wijhe06 50 65 34 28

[email protected]

32 JAAR LEUG’NPOMPE48

Page 49: De Leugenpomp 2014

49

te proosten op het nieuwe jaar. Toen het zover was en beide kinderen een flinke slok hadden genomen, trokken ze een enorm vies gezicht. Ze bleek de kinderen per ongeluk echte champagne te hebben gegeven.

De band Bökkers voor de duuvel niet bang is. De heren van de succesvolle boerenrockformatie hebben in het afgelopen jaar namelijk opgetreden in de gevangenis van het Drentse Veenhuizen. De covernummers van Johnny Cash vielen absoluut in goede aarde en zelfs de eigen nummers van het album Morattamottamotta werden uit volle borst meegezongen. Pumpie is benieuwd of de muzikanten net zo snel naar buiten zijn gegaan als dat ze werden binnengelaten…

Appie Tuten helemaal verzot is van trekkers. Als de maïsoogst voor de deur staat, wordt hij bijkans hele-maal gek, want dan mag Appie weer maïskuilen aanrijden voor loonwerker Markvoort uit Schalkhaar. De eerste morgen moest hij om 6.00 uur be-ginnen, maar om 2.00 uur was hij al aangekleed en stond hij zijn tanden te poetsen. Totdat zijn vrouw Erica wakker werd en zich verbaasd afvroeg wat hij toch aan het doen was. ‘Wat denk je’, zegt Appie. ‘Het staat te gebeuren. We zijn hartstikke druk en je weet dat we in de maïstijd altijd vroeg beginnen.’ Waarop Erica zegt: ‘Maar toch niet om 2.00 uur? Appie keek verbaasd op de wekker en is maar weer voor een paar uurtjes in bed gekropen.

Arie En De Rest in de eerste week van het nieuwe jaar op het matje moest

komen bij Politie IJsselland. Volgens de gemeente Raalte en de politie was de wet overtreden met het carbid schieten op oudjaarsdag. Arie En De Rest had grof geschut ingezet om het nieuwe jaar in te luiden. Zo moest naast diverse melkbussen ook een complete giertank er aan geloven. Tot ieders verrassing vloog door de druk de gehele achterkant van de giertank eruit. Natuurlijk werden er met de telefoon opnames gemaakt en op de landelijke website Dumpert geplaatst. Het filmpje werd een kleine 90.0000 maal bekeken over de gehele wereld. Helaas ook de oom agent en een gemeente ambte-naar. Een waarschuwing volgde met beperkingen inclusief een controle voor de volgende editie. Maar voor Arie En De Rest mag dit de pret niet drukken. “Het filmpje en onze naam is de gehele wereld over gegaan.” aldus een van de woordvoerders die het in de eerste weken van het jaar zonder wenk- brauwen moet doen.

Hans Lozeman van olde kroam houdt. Dat is eigenlijk geen nieuws, maar waarom hij zelfs de draadnagels van een hoefijzer in de band van zijn solex wilde bewaren, is een raadsel. Tijdens de Snertrit moest hij om de 500 meter zijn band oppompen. Na twee kilo-meter moest de nagel met een mega waterpomptang worden verwijderd. De Vrolijke Slurpers verknooiden zeer veel tijd, omdat Hans geen afscheid kon nemen van zijn draadnageltje.

De chauffeurs van de buurtbus een dagdeel achtereen (morgen of middag) moeten rijden, maar dat de vrijwilligers dan nergens naar de WC kunnen. Niet

in Heino, niet in Lierderholthuis en ook niet in Zwolle. De Lierderholthuisweg is dan een geschikte plaats voor een sanitaire stop. Je ziet daar dan ook regelmatig een busje geparkeerd met een wildplassende chauffeur in de struiken. De gemeente zou er goed aan doen om een openbaar toilet aan te leggen in Lierderholthuis. Chauffeur Job Hamstra hadden ze laatst al te pakken op de Lierderholthuisweg. Nee, niet voor wildplassen. Hij reed veel te hard met de buurtbus. Pumpie had dit niet verwacht van de man die alles zo goed regelt en anderen altijd attendeert op het correct toepassen van de regels.

HulpSinterklaas Pascal Eijkelkamp dit jaar een vliegbrevet heeft gehaald bij het optreden van Mooi Wark bij Oortwijn. Sinterklaas kwam spontaan op bezoek en had ineens een zweverig gevoel. Op het nummer ‘Schijt aan regels’ pakte hij zijn moment van glorie en dook vanaf het podium het publiek in. De stagedivende Sinterklaas werd natuurlijk keurig opgevangen in de ar-men van het liefdevolle publiek. Zwarte Piet heeft wel een idee hoe Sinterklaas zo zweverig kon worden. Misschien heeft het gelegen aan de halve liter Beerenburg die de Goedheiligman soldaat had gemaakt.

Hilco Kragt van Topgarden Hoveniers in september winnaar is geworden van de internationale Zaagwedstrijd in Luxem-burg. Hilco, lid van het Axetreme-team, won de wedstrijd van in totaal 19 zagers uit België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland. De wedstrijd bestond uit kettingwisselen, gecombineerde zaagsnede, precisiezagen en velling.

Page 50: De Leugenpomp 2014

www.sallandtours.nl

Enkweg 568131 VJ Wijhe

T (0031) 0570 523939F (0031) 0570 521360E [email protected]

www.sallandtours.nl

Enkweg 568131 VJ Wijhe

T (0031) 0570 523939F (0031) 0570 521360E [email protected]

www.sallandtours.nl

Enkweg 568131 VJ Wijhe

T (0031) 0570 523939F (0031) 0570 521360E [email protected]

SALLANDTOURS

AL JAREN DE

“HUISVERVOERDER’’

VAN CV DE

SÖKKESTOPPERS

Page 51: De Leugenpomp 2014

51

Pumpie vindt dit grote klasse en wil Hilco bij deze uitdagen om een mooie nieuwe nar voor de Prins uit te zagen.

Sommige mensen pas in hun slaap echt laten weten wat ze graag willen zijn. Zo probeerde Wout Lugtenberg in zijn slaap zijn vriendin te overtuigen dat hij een Ninja is. Ze werd wakker van zijn geschreeuw ‘IK BEN EEN NINJA!!’ Pumpie denkt dat Wout iets teveel films kijkt. Een medewerker van een bedrijf op in-dustrieterrein Blankenfoort te Heino een bouwmarkt binnenging om daar voor de 3de derde keer die dag wat spul-len te halen. Bij zijn eerste 2 bezoeken werd hem gevraagd of hij een klanten-pas wilde wat hij beide keren weigerde, maar Pumpie hoorde dat hij de derde keer wel instemde. De jongedame achter de kassa vroeg of hij even mee wilde lopen naar een andere computer waar zijn gegevens werden gevraagd. Het verwerken duurde nogal lang waarop de klant grappig wilde zijn en zei: ‘Hebben jullie hier geen glasvezel of zo?’ De jongedame keek hem even aan en vroeg hem om een momentje, pakte haar telefoon en voerde een kort gesprek, waarna enkele ogenblik-ken later een collega van haar kwam aanlopen met een rol glasvezelbehang. Pumpie vraagt zich nog steeds af of ze nu bijdehand, erg commercieel of gewoon blond is.

Stichting Heino’s Feest na het succes van het Nieuwjaarsfeest en het Okto-berfest nog een derde feest op de kalender heeft gezet. Op 22 maart wordt in de Ridderzaal van Oortwijn een St. Patricksday Party georgani-seerd. Dit is een Iers feest met de bijbehorende Ierse volksmuziek. Het feest wordt in eerste instantie niet groots opgezet en er zijn slechts 200 kaarten beschikbaar. De voorverkoop start zaterdag 22 februari bij residentie Oortwijn. De traditie in Ierland is dat bezoekers van dit feest zijn uitgedost in het groen, maar dit is niet verplicht.

Een inwoner van Heino tijdens het afbreken van het Nieuwjaarsfeest kwam aanlopen om zijn beklag te doen over de overlast. Al zijn vogels waren van slag. Helaas voor hem trof hij niemand van Stichting Heino’s Feest aan, maar vrijwilliger Niek Middag die meehielp met het afbreken van de tent.

Niek heeft hem ten verstaan gegeven dat hij niet zo moesten zeuren omdat het Marktplein van Heino weer in een oorlogsgebied zou veranderen als het feest niet zou worden georganiseerd en dat hij er dan ook wel even voor zou zorgen dat iedereen een bezoekje kwam brengen aan zijn volière. Pumpie hoorde later dat Nieks reactie kwam door de zware nacht, maar ook omdat hij nog een trauma heeft doordat hij in zijn tienerjaren (toen er nog geen Nieuwjaarsfeest werd georganiseerd) niet op het Marktplein durfde te komen omdat het er daar altijd zo heftig aan toe ging. Pumpie wil de organisatie van Stichting Heino’s Feest, de vrij- willigers en de sponsoren, mede namens alle overige inwoners van Heino, complimenteren voor het werk wat ze ieder jaar verzetten aangezien de jaarwisseling al jarenlang probleem-loos verloopt.

Aan de Stationsweg nog steeds een goede invulling wordt gegeven aan de noaberplicht. In de nacht van Oud en Nieuw had Huub Wallink namelijk veel te diep in het glaasje gekeken en hij moest worden opgehaald door zijn ouders. Die waren echter ook niet meer in staat om fietsen, laat staan auto te rijden. Zodoende werd buurman Jakob Mulder ingeschakeld om de be-schonken jongeman thuis af te leveren. Pumpie hoorde dat Jakob hiervoor nog wel een fles ijskoude Jägermeister verwacht.Jan Roelofs en Harm van der Stege beide zangers zijn bij de Pompedoers en dat ze over een behoorlijk volume

beschikken. Dat bracht ze op het idee om hun longinhoud ook op een andere manier in te zetten. Beiden hebben een muziekinstrument aangeschaft. Geen pietluttig instrument, maar een heuse Midwinterhoorn. Ze zijn nu druk aan het oefenen om volgend jaar in de kerst-periode hun eerste klanken ten gehore te brengen.

Handbalvereniging HHZD per 1 januari een wijziging voor het inzamelen van het oud papier doorvoert. Het sport-park wordt autovrij gemaakt, waardoor het niet meer mogelijk is om bij het papierhok te komen. Vanaf januari wordt elke derde zaterdag van de maand een container bij het sportpark geplaatst. Ook biedt de vereniging een mogelijkheid om grote aantallen oud papier bij bedrijven of particulieren op te halen. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, dan kun je een mail sturen naar: [email protected]. Meer infor-matie vind je op www.hhzd.nl

Rob Hoppen na een voetbalwedstrijd niet meer wist waar hij zijn fietssleutel had gelaten. Hij spitte zijn hele voetbal-tas en broekzakken door, maar zonder resultaat. Rob besluit dan ook maar om te gaan lopen richting zijn huis aan de Rozendaelseweg. Bijna bij huis aangekomen, voelt Rob nogmaals in zijn broekzak. En warempel, daar is zijn fietssleutel. Zo blij als een kind besluit hij om te draaien richting voetbalveld om zijn fiets op te halen. Pumpie vindt het wel jammer dat Rob nog steeds ontkent dat het niets met de geconsu-meerde drankjes te maken had.

Page 52: De Leugenpomp 2014

Moeite met leren? Faalangst?

Dat kan ook gelden voor een rijopleiding.n Wil je extra aandacht?n Vaker herhaling?n Altijd les van dezelfde instructeur?

Informeer dan naar onze stappenmethode!Al meer dan 30 jaar een kwaliteitsopleiding.

Had ik dit Maar eerder gedaan!

Auto- en Motorrijschool

Rob Hartholt-HeinoT 0572-391201 of M 06 22386125

www.robhartholt.nl

Al meer dan 60 jaar de naam die garant staat voor goede service en kwaliteit!

Brandstoffen, Smeermiddelen, Tractoren, Landbouwwerktuigen, Brandstoftanks (Kiwa)

Wij wensen Prins Wim I en Adjudant Mark veel carnavalsplezier!

W.M.A. van Rijnweg 17448 AS HaarleT 06-50458411

Wij wensenPrins Robert I en Adjudant Johnveelcarnavalsplezier!

32 JAAR LEUG’NPOMPE52

Page 53: De Leugenpomp 2014

Al 14 jaar

53

Brede School de Springplank afge-lopen schooljaar is geopend in een bijzonder mooi gebouw. Niet alleen basisschool de Springplank, maar ook Kinderopvang Koos, peuterwerk, Carinova, Yoga en Logopedie Praktijk Salland zijn in het gebouw vertegen-woordigd. Op de Brede School zijn ook erg veel mooie speeltoestellen ge-plaatst. Pumpie vindt het alleen jammer dat de inmiddels vertrokken Directeur Edwin Solen de twee entreedeuren in de kleuren van zijn oude club Rohda Raalte heeft laten verven. Pumpie vindt het een goed idee als de Raad van Elf samen met de kinderen van groep acht de deuren opnieuw gaat schilderen. En dan natuurlijk in de kleuren groen en wit van VV Heino.

Kay boerdijk, alias 1,50, van mening is dat hij er met zijn harde werken per-soonlijk voor zorgt dat de Nederlandse economie uit het slop komt. Hij vertelt er gemakshalve niet bij dat hij nog wel eens door de wekker slaapt. Als hij dan eenmaal op de weg zit, komt hij ook overal in Nederland Jos Groot Beumer

tegen met zijn vrachtwagen van Tielbeke Transport. Dat wordt dan trouw gemeld via de Boys WhatsApp groep. Jos heeft Kay maar een keer verteld dat Tielbeke Transport meer dan 1 vracht-wagen heeft.

De eerste en de laatste vergadering van de Raad van Elf in het carnavalsjaar altijd wordt ge-houden bij de Prins. Traditiegetrouw wordt er op deze vergaderingen meer aan de cater-ing gedaan dan bij de tussenliggende vergaderingen. Dus Dea, de vrouw van oud-prins Wim, uren in de keuken aan het werk om heerlijke hapjes te maken. Toen ze eindelijk klaar was, belde ze Wim om te vragen hoe laat de ver-gadering die avond zou beginnen. Wim antwoordde dat de vergader-ing pas volgende week was. Dea had

per ongeluk de verkeerde datum in de agenda gezet en baalde natuurlijk als een stekker. De verjaardagsgasten van Jort Paauw waren echter heel erg blij met de blunder van Dea, want de com-plete catering met allerlei lekkernijen is daar maar bezorgd!

Wouter Koning Landgoed Den Alerdinck te koop heeft staan. Christie’s International Real Estate biedt het landgoed in Laag Zuthem met 40 hectare eigen grond en diverse opstal-len waaronder het kasteel aan voor een vraagprijs van 15 miljoen euro. Wouter,

Page 54: De Leugenpomp 2014

Wij houden van helder.

LENS accountants. Helder voor uw nanciën en uw toekomst. Vanuit vijf vakgebieden:

• jaarverslaglegging • belastingadvies en - planning• bedrijfs(economisch) advies

• salarisadministratie en personeel & organisatie • administratieve dienstverlening

Neem de proef op de som voor heldere antwoorden in uw situatie.

Meer informatie? Kijk op www.lens-accountants.nl LENS accountants heeft vestigingen in Raalte, Zwolle en Deventer

32 JAAR LEUG’NPOMPE54

Page 55: De Leugenpomp 2014

55

die het landgoed de afgelopen jaren een flinke impuls heeft gegeven, wil er nu dus van af. Pumpie vindt het een mooie suggestie als alle 8.000 in- woners van de oude gemeente Heino het samen kopen voordat het in handen komt van een projectontwikkelaar. Als alle inwoners € 1.875,- inleggen, is het van ons en kunnen we bij toerbeurt genieten van deze unieke locatie. Wie biedt er mee?

’t Giet Vedan groen licht heeft ge-kregen van burgemeester Piet Zoon en Rijkswaterstaat om opnieuw op eerste paasdag een paasvuur te houden aan de Raalterstraat. Het paasvuur staat voor 20 april rond de klok van 20.00 uur op het programma. Vorig jaar haalde de vriendengroep de lande-lijke media nadat ze hun paasbult als gevolg van een opgelegde bouwstop op Marktplaats zette. Gelukkig mocht de paasbult alsnog in de hens. Vanaf half maart kan men iedere zaterdag van

10.00 tot 15.00 uur snoeiafval brengen. Grotere vrachten kunnen in overleg op een ander moment worden gebracht. Wie daar gebruik van wil maken, kan contact opnemen met Taco Reimert, tel. 06 431 34 384.

Martin van Ommen zeer bedreven is in het aanleggen van nieuwe bestrating in de achtertuin. Na een dag zwoegen en ploeteren was het nieuwe terras eindelijk klaar. Tijd om een biertje uit de bijkeuken te pakken. Maar wat bleek? De nieuwe bestrating was te hoog, zodat de deur niet meer open ging. Er zat voor Martin niets anders op dan de bestrating opnieuw aan te leggen. Martin heeft hier veel van geleerd en hij zal bij een volgende keer ongetwijfeld beter op de hoogte letten.

De 2 diva’s Ellen Hollewand en Jet van de Worp het hebben gepresteerd om tijdens de Gay-Pride in Amsterdam een vent aan de haak te slaan. Pumpie

vindt dit enorm knap aangezien er een boel concurrentie is op zo’n dag. Pumpie vindt het wel jammer dat ze dit niet lukt in de Belgische Keizer in Zwolle.

Joery Brouwer heeft aangetoond dat hij bijzonder handig is. Toen bleek dat de carnavalswagen te breed was om door de deur naar buiten te kunnen, had hij dé oplossing. Joery had bedacht dat de hele zijkant van de wagen er af moest en eenmaal binnen kon de zijkant er weer worden aangemaakt. Helaas vergat Joery dat de wagen de volgende keer ook weer naar buiten moet.

Marcal Schanekamp bezoek kreeg van Sinterklaas en zijn hulppieten. Marcel was zo onder de indruk van het bezoek dat hij uit de stoel viel en languit voor de Goedheiligman lag. Ook was het tenue waar Marcel in liep zeer bijzonder voor het tijdstip van de dag. Of lag Marcel al te slapen toen Sinterklaas hem bezocht? Pumpie denkt dat hier een typisch gevalletje van drankmis-bruik aan ten grondslag lag.

Pumpie liegt volgend jaar weer verder!

Page 56: De Leugenpomp 2014

Wij zien u graag op het Bonte Stoppers Gala en de carnavalsdagen in het Stoppersgat.

Wil je ook lid worden van Jeugdraad de Gaägies of van één van onze dansgroepen meld je dan aan via

www.sokkestoppers.nl

56

Page 57: De Leugenpomp 2014

57

Page 58: De Leugenpomp 2014

Kom op zondag om 16.00 uur naar Kleintje Carnaval en op dinsdag om 14.30 uur naar de kindermiddag in Residentie Oortwijn.

Donderdag 27 februari 19.00 uurVolgens goede traditie starten de Sökkestoppers met het ouderencarnaval in verzorgingshuis Het Wooldhuis. Deze gezellige avond vol entertainment is niet alleen bedoeld voor bewoners, maar voor alle oudere bewoners van het Stoppersgat.

Zaterdag 1 maart 11.00 uurJeugdprins Thijs I en Prins Robert I zullen deze ochtend de sleutels van het Stoppersgat in ontvangst nemen. Verant-woordelijk voor dit officiële startsein van het carnavalsfeest in Heino is de nieuwe meesterburger. Plaats van handeling is het verenigingsgebouw ‘De Coöperatie’ aan de Canadas-traat.

14.00 uur CarnavalsoptochtGrote narrenstoet met deelname van een flink aantal car-navalesk uitgedoste wagens, groepen en individuen. Start aan de L.J. Costerstraat. De ontbinding van de optocht is bij de Aldi.

16.00 uur JeugdcarnavalOnder leiding van Prins Thijs I en zijn Gaägies vindt in de Sökkeburcht een spetterend carnavalsfeest plaats. De muziek komt van DJ Ronnie en aan het eind van de mid-dag zullen Prins Thijs I en Prins Robert van de Sökkestop-pers de prijzen van de optocht uitreiken.

20.30 uur SökkestoppersbalEen fantastische feestavond in de Sök-keburcht met op-tredens van de dans-groepen, DJ Pascal en diverse Heinose artiesten. Het duo Mulder & Mulder zal deze middag furore maken in de residen-tie. Als oud lid van de Havenzangers weet Willem Mulder als geen ander hoe je een feestje moet bouwen.

Zondag 2 maart 16.00 uur Kleintje CarnavalDe gezelligste zondagmiddag en avond van de regio! DJ Ronnie zorgt er voor dat iedereen goed in de stemming komt. Om 18.15 uur voert Clown Kna-pie een leuke kindershow op.

De Amsterdamse feest-zanger Ruud Bos zal er in de avond een groot feest van maken. Wie wil nu Ruud Bossie rode rozen missen?

Maandag 3 maart 20.30 uurDe maandag van het car-navalsfeest gaat door het leven als het Bouwersbal. Als blijk van waardering naar onze wagenbouwers is er een speciale aan-bieding voor de drankjes. Nieuwsgierig? Kom naar de Sökkeburcht! DJ Chiel zorgt voor de muziek omlijsting.

Dinsdag 4 maart14.30 uur Groot KindercarnavalDe afsluitende middag voor de jeugd, natuurlijk onder leiding van Prins Thijs I en de Gaägies. Tijdens het feest zal hij de prijzen uitreiken van de kleurwedstrijd en aan degene die het mooist of gekst is verkleed. Daarnaast is DJ Jasper Esman, Clown Knapie en een Magic Goochelaar aanwezig.

20.30 uur Dweilavond Een waardige afsluiter van Carnaval 2013. Onder leiding van Prins Robert I en onder impulsen van de band Liever Live en DJ Pascal gaat het dak van de Sökkeburcht er nog één keer af!

Programma carnaval 2014

32 JAAR LEUG’NPOMPE58

Page 59: De Leugenpomp 2014
Page 60: De Leugenpomp 2014