De Hoorn januari 2012

download De Hoorn januari 2012

of 16

 • date post

  02-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Maandblad van Gemeenschapscentrum Candelaershuys, Ukkel, Brussel

Transcript of De Hoorn januari 2012

 • De Hoornjanuari 2012 43ste jaargang 850 expl. nr. 410maandblad gemeenschapscentrum Candelaershuys Ukkel

  Th Laudonderdag 26 januari

  licht door Ukke

  l

  Can

  delaershuys

 • 2

  De Hoornerkend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie

  januari 2012 - 43ste jg - 850 expl. - nr. 410

  colofon

  REDACTIERAAD:Leo Camerlynck, Jozef Denoyelle, Willy Peersman, Ren Weemaels,

  Lander Exelmans en Bart De Smedt.

  Ondertekende artikels verbinden alleen de auteur

  OPMAAK:Johnny Van den Borre

  COVER:Portret Th Lau

  REDACTIESECRETARIAAT:Lander Exelmans

  VERANTWOORDELIJKE UITGEVER:Thomas Roukens

  Brugmannlaan 4331180 Ukkel

  BRIEFWISSELINGGC Candelaershuys

  Brugmannlaan 433 - 1180 UkkelT. 02 343 46 58 - F. 02 343 69 89

  candelaershuys@vgc.bewww.candelaershuys.be

  Het Candelaershuys respecteert uw privacy. Uw adres gebruiken we uitsluitend om u De Hoorn toe te zenden en u op de hoogte te houden van eigen activiteiten en van aanverwante organisaties in de Vlaamse gemeenschap in Brussel. U kunt uw gegevens in ons bestand altijd inkijken of aanpassen zoals voorzien in de wet van 8 december 1992 ter bescherming van de privacy.

  Inhoud

  2 Concert Th Lau

  4 Nieuwjaar met Paul Severs

  6 Ukkelse agenda

  7 Lotus nieuwsbrief

  11 sprUkkels

  13 JC 't Uilekot opent zijn deuren in 2012

  15 Davidsfonds Ukkel Boetendael

  St. Job: Toast Literair

  16 Deze maand in het Huys

  Iedereen Mens Frank Vanderzijn juxe-box: u mobinnenkort is het wspeelt op donderda

  concert

 • 3

  is van de wereld: Th Laulinden speelde hier in november zeer mooie liedjes uit cht bij momenten zelf uw verzoeknummers aanvragen. En

  weer van dattum: Th Lau, bijgestaan door Alan Mc Lachlan, g 26/01 op uw verzoek uw concert.

  Th Lau vertrekt in de productie vanuit de improvisatie. De opening staat vast, het slot staat vast. Verder vrijwel niets. Net zoals in het leven.

  Iemand uit het publiek roept: 'Th, doe die song nog eens een keer. Die hoor ik graag.' Graag zal hij die dan ook spelen. Dat is precies wat hij voor ogen heeft: samen met Alan McLachlan ter plekke besluiten welk lied ze zullen doen, spo-ken word of niet, misschien zelfs een grap hier en daar, wie weet. Lab on stage. Hoe meer interactie met het publiek, hoe beter. Applausmeter mee, bij wijze van spreken.

  De afstandelijke rockster blijft thuis, evenals de batterijen licht, geluid en dranghekken. Niet met de limo maar te voet naar de locatie. Gitaar onder de arm.

  Uiteraard hoort u ook de hits (Th Lau houdt niet van artiesten die hun hits ver-smaden). Dus, 'Blauw', 'Iedereen is van

  de Wereld', zolang hij kan, zal hij ze met plezier en ongedwongen blijven spelen.

  Th wordt bijgestaan door Alan McLachlan, gitarist bij The Scene. Zijn wortels liggen in de Engelse muziek-scne, waar hij onder meer speelde bij The Damned en Bram Tchaikovsky. Beide mannen zijn aan elkaar gewaagd.

  Het motto van deze avond: daag ze uit, dan wordt het zeker fantastisch.

  De wereld wordt van iedereen in het Candelaershuys op donderdag 26 januari 2012.

  Deuren om 20u. Concert om 20u30. Absoluut reserveren op candelaershuys@vgc.be of 02/343.46.58. De inkom be-draagt 15 euro (8 voor Uilekotleden, 4 voor -15 jarigen en 2 voor WIGW).De cultuurwaardebon kan gebruikt wor-den.

  concert

 • 4

  Nieuwjaar me

  Paul Seve

  Ga je met me meeNaar de discotheekWant vanavond wordt het beslist OKJa ik nodig je uitNeem dus vlug een besluitWant vanavond gaan we samen dansenJa vanavond gaan we samen uit..

  (uit Dansen in de Discotheek - Paul Severs)

 • 5

  et ers

  Het gemeenschapscentrum Candelaershuys en het dienstencentrum Lotus vieren Nieuwjaar 2012 op zondag 29 januari.

  Vanaf 15u warmt discobar Benito de zaal op, dit voor een wellicht onvergetelijk concert van Paul Severs (met Paulette), rond 17 u. En ja, er zijn ook wat (korte) Nieuwjaarsbrieven. En hapjes en drankjes uiteraard. En zelfs de onthulling van een nieuw Lotus-logo!

  Welkom op zondag 29/01/2012 om 15u in het Boetendaalcentrum, Dekenijstraat 100 te Ukkel.Gratis toegang.

  Info: www.candelaershuys.be 02/343.46.58.

  Lotus

  licht door Ukke

  l

  Can

  delaershuys

 • 6

  Elke maandagOKRA Stalle: samenkomst vanaf 14u in de refter van de school, Baron G. Van Hammestraat. Info: Johan Hendriks 0473/42 64 38 of johanhendriks@live.be

  Elke maandagZilverdraad: Turnen van 14u tot 15 u in het Candelaershuys. Info: Danil Peeters, 0478 56 71 76

  Elke dinsdagFoto-diaclub Pallieter: bijeenkomst om 20u in het Candelaershuys. Info: Aloys van den Akker - 02 343 14 38

  Elke woensdagZilverdraad: samenkomst van 14u tot 17u in het Candelaershuys. Met pe-tanque, kaartspel, gezellig samenzijn. Info: Danil Peeters, 0478 56 71 76

  Elke donderdagOKRA Kalevoet: samenkomst vanaf 14u in het Paviljoen Horzelstraat (ach-ter nieuwe kerk), ptanque, kaarten, gezellig samenzijn. Info: Marcel Brisol - 02 381 05 50

  Elke donderdagOKRA Sint-Job: samenkomst van 14u tot 17u30 in 't Wit Huis. Kaartspelen en sjoelbak. Info: Arseen Neerinck 0477 58 29 43 of website: http://blog.seniorennet.be/okra_sintjob/

  Elke vrijdag en zondagJeugdclub 't Uilekot: telkens open vanaf 20u. Info: www.uilekot.be of uilekot@gmail.com

  Elke zondagScouts en Gidsen Ekwator-Jan Breydel: activiteit van 14u tot 17u. Dekenijstraat 100, 1180 Ukkel. Kinderen vanaf 6 jaar welkom.

  Zondag 8 januariVoorstellen altijd welkom!

  Vrijdag 13 januariJC 't Uilekot: Volksvergadering vanaf 20u @ UK

  Donderdag 19 januariWillemsfonds Zuidwest-Brussel: Bezoek met gids aan de tentoonstel-ling 'Dubuffet, architect' in het mu-seum van Elsene. Afspraak om 14u50 in het museum: ean Van Volsemstraat 71 - 1050 Brussel. De toegang is 5 EUR. Inschrijving gewenst vr 17 januari. Betaling ter plaatse. Info & reservatie: Myriam De Lille, voorzitter Willemsfonds Zuidwest-Brussel - 0479 60 10 51 & 050 71 56 54.

  Zondag 22 januariDavidsfonds Ukkel-Boetendael St.-Job: Toast Literair, zie artikel in deze Hoorn.

  Zaterdag 28 januariDavidsfonds Ukkel-Stalle: Kaas- en Wijnavond (met muzikale begeleiding en samenzang oude Vlaamse lied-jes) 19 uur in de Kring, Bar. G. Van Hammestraat 20, Ukkel-Stalle. Info: Roger Van Poucke, 02 305 31 23 roger.van.poucke@telenet.be

  Vrijdag 27 januariJC 't Uilekot: Fin d'examen vanaf 20u @ UK

  Zaterdag 4 februariAcademie voor Muziek en Woord: DKO-dag, A. Didierschool, Fr. Vervloetstraat 10, 1180 Ukkel om 19u00. Info: Rudy Croon, Gsm: 0476 73 98 81. e-mail: academieslwu@gmail.com, rudycroon@gmail.com, www.muziekacademie1200woluwe.be

  ukkelse agenda

 • LotusLokaal Dienstencentrum

  Nieuwsbrief nummer 10- januari 2012

  NieuwjaarsreceptieEen datum om zeker aan te duiden in jullie agenda is zon-dag 29 januari. Het Nieuwjaarsbal van het Candelaershuys en Lotus, in samenwerking met het Seniorenoverleg Ukkel en de andere Ukkelse verenigingen zal dan doorgaan. Niemand anders dan Paul Severs zal ervoor zorgen dat we het nieuwe jaar goed inzetten. Vanaf 15u kunnen we ons opwarmen op de muziek die discobar Benito voor ons uitkiest. Om 17u neemt Paul Severs het over met zijn hits zoals 'ik ben verliefd op jou ' en 'zeg eens meisje '. En omdat dansen vermoeiend is, zijn er uiteraard ook drankjes en hapjes! Hier en daar zal er ook eens een toespraakje zijn, een ideaal moment om op adem te komen. Dus iedereen welkom op zondag 29 janu-ari vanaf 15u in het Boetendaelcentrum. Oh ja, hadden we al gezegd dat dit alles gratis is?

  Maaltijden Elke dinsdag en donderdag kan u bij ons terecht voor een warme maaltijd. Voor iedereen die geen zin heeft om alleen te eten, voor wie het moeilijk heeft om elke dag een warme maaltijd te bereiden of gewoon de sfeer wil komen opsnuiven. Om 12u5 euro. Reserveren doe je door te telefoneren naar 02/343.46.58 of binnen te springen, de dag voordien voor 12 uur.

  Lotus licht door UkkelCan

  delaershuys

 • Moest u door omstandigheden niet kunnen komen dan is het steeds de moeite waard om ons te verwittigen! We doen dan ons best om de bestelde maaltijd af te bellen, indien dit niet lukt zijn wij jammer genoeg genoodzaakt om de maaltijd toch aan te rekenen. Het menu voor de maand januari is eenvoudig te verkrijgen via telefoon.

  OntspanningsnamiddagenAansluitend op de maaltijden kan u in het Candelaershuys een gezellige namiddag beleven. Er is een vast groepje dat Rami Bridge speelt. Geen zorgen als u dit spel niet kent, er is zeker iemand aanwezig die je de regels kan uitleggen en je kan helpen om het spel onder de knie te krijgen. Er zijn ook wat tijdschriften waar u in kan lezen of gewoon iets drinken kan ook steeds! Speelt u liever een ander spel? Kom eens langs en we kijken samen of er voldoende genteresseerden zijn om eens iets nieuws uit te proberen!

  UitstapTentoonstelling in het Jubelparkmuseum 'De toekomst kwam uit de lucht '

  Samen met een gids verkennen we de geschiedenis van Sabena. Deze Belgische vliegtuigmaatschap-pij zag in 1923 het licht. In het begin was vliegen nog een hachelijke onderneming, ongevallen waren talrijk en comfort was ver te zoeken. Maar de technische vooruitgang was niet te stuiten en steeds meer mensen vonden de weg naar de lucht. Ook de uniformen zullen we kunnen bewonderen. Het beroep van stewardess was voor vele kleine meisjes een even grote droom als ballerina of prinses wor-den. Maar was het voor de vrouwen toen altijd zo evident om buitenshuis te gaan werken?

  Op dinsdag 10 januari trekken we met het open-baar vervoer naar het Jubelpark voor deze interes-sante tentoonstelling. We spreken om 9u stipt af in het Candelaershuys om de tram te nemen. Aankomst terug is voorzien rond de middag. Ied