De Digitale Nieuwegeiner van 20 juni 2014

4
De Digitale Nieuwegeiner Wekelijkse PDF-uitgave van pen.nl Iedere week een opmerkelijk persoon in het 'Portret van de week' op De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl). Deze week Els Kerkhoven, schrijfster en Nieuwegeinse. Op 26 juni is Els te zien in het schrijverscafe in Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1. Ga hier naar het portret: http://goo.gl/LuIbQA 'Wie schrijft daar in Nieuwegein' Wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard (HZL) heft zichzelf op Vrijdag 20 juni 2014 De leden zien (persoonlijke) actievoering als een passender middel om de leefbaar- heid en veiligheid in de wijken te verbete- ren dan het eindeloos praten zonder be- sluitvorming met de bestuurders en de medewerkers van de gemeente Nieuwe- gein. De leden voelen zich langzamerhand murw geslagen. De opgerichte stichting zal worden opgeheven Hilbert Hamberg, voorzitter van HZL: 'Vrij- willigerswerk moet plezier en voldoening geven en vrijwilligers moeten (wederzijdse) waardering ervaren. De reden van het be- sluit is dat de leden het gevoel hebben dat de laatste anderhalf jaar vrijwel alle tijd en energie in procedures van en controle op naleving van afspraken door de gemeente en haar bestuurders ging zitten in plaats van in de inhoud. Alles werd doorgescho- ven en afspraken met eerdere bestuurders werden eenzijdig terzijde gelegd of het bestaan er van werd ontkend. De samen- werkingsovereenkomst tussen gemeente en de wijkplatforms werd steeds meer genegeerd.' Meer op: http://goo.gl/rQy4DO HZL is diep teleurgesteld over de wijze van behandeling van haar adviezen aan het College van B&W en het overleg met de wijkwethouder. 'Alles wordt doorgeschoven en afspraken niet nagekomen of ontkend.'

description

 

Transcript of De Digitale Nieuwegeiner van 20 juni 2014

Page 1: De Digitale Nieuwegeiner van 20 juni 2014

DeDigitaleNieuwegeinerWekelijkse PDF-uitgave van pen.nl

Iedere week een opmerkelijk persoon in het'Portret van de week' op De Digitale StadNieuwegein (www.pen.nl). Deze week ElsKerkhoven, schrijfster en Nieuwegeinse.

Op 26 juni is Els te zien in het schrijverscafein Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1.

Ga hier naar het portret: http://goo.gl/LuIbQA

'Wie schrijft daar inNieuwegein'

Wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld& Lekboulevard (HZL) heft zichzelf op

Vrijdag 20 juni 2014

De leden zien (persoonlijke) actievoeringals een passender middel om de leefbaar-heid en veiligheid in de wijken te verbete-ren dan het eindeloos praten zonder be-sluitvorming met de bestuurders en demedewerkers van de gemeente Nieuwe-gein. De leden voelen zich langzamerhandmurw geslagen. De opgerichte stichtingzal worden opgeheven

Hilbert Hamberg, voorzitter van HZL: 'Vrij-willigerswerk moet plezier en voldoeninggeven en vrijwilligers moeten (wederzijdse)waardering ervaren. De reden van het be-

sluit is dat de leden het gevoel hebben datde laatste anderhalf jaar vrijwel alle tijd enenergie in procedures van en controle opnaleving van afspraken door de gemeenteen haar bestuurders ging zitten in plaatsvan in de inhoud. Alles werd doorgescho-ven en afspraken met eerdere bestuurderswerden eenzijdig terzijde gelegd of hetbestaan er van werd ontkend. De samen-werkingsovereenkomst tussen gemeenteen de wijkplatforms werd steeds meergenegeerd.'Meer op: http://goo.gl/rQy4DO

HZL is diep teleurgesteld over de wijze van behandeling van haar adviezenaan het College van B&W en het overleg met de wijkwethouder. 'Alles wordtdoorgeschoven en afspraken niet nagekomen of ontkend.'

Page 2: De Digitale Nieuwegeiner van 20 juni 2014

KortjesEen 23-jarige vrouw uitNieuwegein heeft zich alsnoggemeld bij de politie omdat zebetrokken was bij een aanrijdingmet een wielrenner in Kamerik.(Meer op: http://goo.gl/0Uut1p)

De D1 van SV Geinoord heefthet voetbalseizoen geweldigafgesloten. In Vianen won dejeugdige ploeg al het combinatieklassement met SV GeinoordA1, B1 en C1. SV Geinoord D1kreeg tijdens het internationaaltoernooi bij Brederodes ook deprijs voor meest scorende ploegen liet drie hoofdklassers achterzich.

Afgelopen weekend wonnen zijook het internationale toernooiin Keulen (D).(Info: http://goo.gl/NjdAEU)

Op zaterdagmiddag 21 juni(morgen dus) organiseert deAmateur TuindersverenigingGalecop van 12.00-16.00 uur eenOpen Dag.

Op deze dag zijn tal van activi-teiten te doen zoals: Verkoopvan plantjes en stekjes, verkoopoud gereedschap etc. verkoopvan grond en meststoffen en zaler een verloting zijn met mooieprijzen (trekking om 15.30 uur)Ook is er een lezing over zaaien& stekken / biologisch dyna-misch tuinieren. Een rond-leiding over het complex metgids kan ook worden gemaakt.Voor de kinderen zijn diverseactiviteiten met begeleiding.(Meer op: http://goo.gl/bBUe5T)

Colofon:De Digitale Stad NieuwegeinTel: [email protected]: www.pen.nlAdverteren: 06-46139696

Gezondheidscentrum De Schansaan de Zoutkamperschans in dewijk Fokkesteeg exposeert werkenvan kunstenaar Jan Braber. Hetthema van de expositie is: ‘Kunstals medicijn.’ Tot 29 augustus zijnde schilderijen van de Schoon-hovense kunstenaar te bewon-deren. Het geëxposeerde werk isook te koop.(Meer op: http://goo.gl/MrBmr0)

In de rubriek 'Toen & Nu' hebbenwe een oude foto van de Dorps-straat in Vreeswijk. We kregenhem uit Lelystad.(Kijk op: http://goo.gl/AdFw7X)

Alle straten, lanen, driften, pleinenen wat dies meer zij, vastgelegdvolgens een vast stramien: terhoogte van het pand met huis-nummer 1, midden op de weg,fietspad of trottoir de straat in ge-fotografeerd. Daarbij bepaalt hetstraatnamenregister van de Ge-meentegids 2010 de alfabetischevolgorde in deze rubriek. Dezeweek de Dieselbaan opindustrieterrein Plettenburg.(Zie: http://goo.gl/CfrPsJ)

Iedere week verschijnt er in éénvan de plaatselijke weekkrantjeshet gemeentenieuws. Hierin vindtu het nieuws van uw gemeente.Veel wisten het al, maar vanafwoensdagmorgen vroeg zijn dezepagina’s ook te lezen op deDigitale Stad Nieuwegein.(Zie: http://goo.gl/A4kMSd)

Nieuws uit de wijk

Gedeputeerde Ralph de Vries van de Provincie Utrechtheeft 13 juni j.l. namens de provincie het convenantwaterwinning Nieuwegein getekend. De andereondertekenaars zijn de Veiligheidsregio, Waternet,waterschap Hoogheemschap De Stichtse Rijnlanden enRijkswaterstaat.

Het convenant draagt er zorg voor dat de partijen onderandere zorgdragen voor de duurzame veiligstelling van deopenbare drinkwatervoorziening.

Meer hierover op: http://goo.gl/OCFU8H

Dit ruime en goed afgewerk-te appartement is vrij gele-gen met balkon op het Wes-ten. Het complex is centraalgesitueerd in Wijkerslootmet winkels, openbaar ver-voer, scholen en uitvals-wegen in de directe omge-ving. Het appartement be-schikt over gratis parkeer-gelegenheid op eigenterrein.

Goed onderhouden en ge-legen nabij winkels, open-baar vervoer, scholen, kin-derdagverblijven en uitvals-wegen.

Vraagprijs € 129.500,- k.k.

Reinerie GarantiemakelaarsBoogstede 13431 HH Nieuwegein(Meer: http://goo.gl/GyxrQw)

Woning van de week:Richterslaan 109 te Nieuwegein

Convenant Waterwinning

Page 3: De Digitale Nieuwegeiner van 20 juni 2014

,,JSV - FC UtrechtOp zaterdag 12 juli zullen de onlangsgepromoveerde eersteklassers van JSVhet opnemen tegen FC Utrecht. OpSportpark Galecop start dan de Ere-diviesieclub uit Utrecht de voorberei-dingen op het nieuwe voetbalseizoen.De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Kaarten voor de wedstrijd zijn vanaf nute koop bij de Primera Galecop enMakado en bij Ralph Sports aan hetSluisje 10 in Jutphaas. De kaarten zijnook verkrijgbaar in de JSV-kantine op25 en 26 juni en op 3 juli (vanaf 19.00uur). De kaarten kosten € 5,00 voorjeugd t/m 16 jaar en € 7,00 voor vol-wassenen.

Meer op: http://goo.gl/DKtwws

http://goo.gl/v1WuA7

RotondesBabyschudderDe rotondes binnen de gemeentegrenzenvan Nieuwegein worden ter adoptie aange-boden aan bedrijven. Reeds enkele rotondeshebben al een bedrijf die een rotondeonderhouden, zoals de rotonde op deGalecopperlaan bij Sportpark Galecop doorJos Scholman BV.

(Lees verder op: http://goo.gl/HcNNj4)

Een man uit Nieuwegein die wordt verdachtvan het doodschudden van zijn baby, wordtvoorlopig vrijgelaten. Dat heeft de rechtbankmaandag 16 juni j.l. bepaald

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 27-jarige man van doodslag op zijn vier maan-den oude dochter Chelsea. De baby overleedaan bloedingen in het hoofd, mogelijk ont-staan doordat het meisje hard door elkaar isgeschud. De verdachte ontkent dat hij zijndochter november vorig jaar iets heeftaangedaan. Op dit moment loopt nog eenaantal onderzoeken. De rechtszaak dient innovember. Tot die tijd hoeft de vader uitNieuwegein niet meer in de cel te blijven.Wel moet hij zich laten behandelen en maghij geen contact zoeken met zijn ex, demoeder van de overleden baby.

Page 4: De Digitale Nieuwegeiner van 20 juni 2014

,,

,,

De Digitale Nieuwegeiner is een wekelijkse uitgave van Publics Eye Nieuwegein en verschijnt elke zaterdag.Hoofdredactie: Martin Reijmerink (www.pen.nl) • Visueel concept: Arend Bloemink (www.oopsfotos.nl)

Archief van eerder uitgebrachte nieuwsbrieven: http://www.pen.nl/info/nieuwsbrieven-archief

Aanleiding voor het opstellen van de buurt-visie was een gemeentelijke verkenningnaar woningbouw op het Juko/Hesseveld.Hierop reageerden omwonenden met grotebezwaren. Men vond het zeer ongewenstom het weinige groen in de buurt te be-bouwen. Daarop heeft de bewonersver-eniging Oud Jutphaas (BVOJ) de gemeen-te voorgesteld een pas op de plaats temaken en gezamenlijk met bewoners enondernemers uit de buurt een visie op debuurt te ontwikkelen. Het isde be-doeling dat de visie alslei-draad voor de komendejaren dient.

Middels drie sessies zijn debewoners uitgenodigd omactief mee te denken overeen buurtvisie. Het ging onder meer omonderwerpen als bebouwing, verkeer,groen/recreatie/sport en veiligheid/leefomgeving. Er zijn in deze buurt kansenom extra woningen te realiseren zodat hetwoningaanbod kan worden gedifferentieerden vernieuwd. Er zijn onder meer mogelijk-heden op het Jukoterrein, de voormaligeAltrecht locatie, het bedrijven-terreinHerenstraat – Kruijderlaan en de HN-locatie aan de Noordstede-weg. De ge-meente gaat de haalbaarheid hiervannader onderzoeken.Een grote wens van de bewoners is om hethuidige Hesseveld in te richten als parkmet sport- en speelgelegenheid. Debewoners vinden dit van belang om de

buurt ook voor jongeren en kinderen metjonge gezinnen aantrekkelijk te houden. Debuurt heeft aangegeven zelf iets te willenbetekenen in het beheer en het organi-seren van activiteiten. Er is geld ter be-schikking o.a. vanuit de provincie Utrecht.Het onderwerp zal nog dit najaar opgepaktworden om nader uit te werken i.s.m debewoners, (sport)scholen en anderegeïnteresseerden uit de buurt.

Daarnaast zijn verschil-lende verkeersmaatrege-len op de Hildo Kropstraat(parkeerverbod, extraparkeerplaatsen, verkeers-remmende maatregelen)en maatregelen op het ge-bied van veiligheid voorge-

steld, aangezien de buurt dit heeft aange-geven als knelpunten. De gemeente streefternaar alle maatregelen uit te voeren. Eenen ander is nog wel afhankelijk van finan-ciële en technische mogelijkheden.(Hier de buurtvisie: http://goo.gl/8PpGIV)

Een pannetje met eten dat in een flatwoningaan het Nijpelsplantsoen stond aan te bran-den, heeft woensdagmiddag 18 juni j.l. geleidtot een inval door agenten met kogelwerendevesten.

(Verder op: http://goo.gl/rC4wmx)

Politie massaal naaraangebrand pannetje

Op woensdag 18 juni is op het plein van hetOosterlicht College een monument onthuld.Dit monument is een soort ‘stilteplek’, waarstil gestaan kan worden bij ingrijpendegebeurtenissen als het overlijden van eenmedewerker of een leerling van de school.(Meer en foto's op: http://goo.gl/JYkd2q)

Aanstaand weekend vieren de winkeliers opCityplaza de oranjezomer in het Stads-centrum van Nieuwegein. Op zaterdag 21 junitussen 12.00 uur en 16.00 uur is er eenOranje Lucky Bubble op de Markt. Op demarkt worden ook heerlijke gratis stroop-wafels uitgedeeld! U komt toch ook smullen(Meer op: http://goo.gl/tOFOhL)

In het televisieprogramma ‘Hier moet je zijn’van RTL4 was afgelopen zondag 15 juni eenreportage over (Uit in) Nieuwegein te zien. Dereportage wordt herhaald op zaterdag 21 juniomstreeks 11.00 uur of is nog terug te zien bijUitzending gemist.

Meer op: http://goo.gl/iUGWPG

Monument op OosterlichtCollege

Promotiefilm overNieuwegein op RTL4

Vier de 'Oranjezomer' inwinkelcentrum Cityplaza

Brand in afzuigkap inwoning aan de Klingeburg

Zondagmorgen15 juni heeft ereen brand ge-woed in eenwoning aan deKlingeburg. Debrand ontstondin de keuken.

http://goo.gl/vefaUD

Buurtvisie JutphaasHet Hesseveld in Jutphaas als park met sport-en speelvoorzieningen en extra (zorg)woning-en. Zo wil de gemeente en de bewoners-vereniging Oud Jutphaas de buurt verbeterenen voorbereiden op de toekomst.

Meer strips van Kim: http://goo.gl/PSH52l