De Digitale Nieuwegeiner van 4 juli 2014

4
De Digitale Nieuwegeiner Wekelijkse PDF-uitgave van www.pen.nl In 2013 werden in Nieuwegein 1076 boetes uitgedeeld voor 'hufterig gedrag in het verkeer.' Het aantal 'hufterboetes', waaronder wildplassen, dronkenschap etc., ligt in Nieuwegein op 1415 boetes, goed voor een bedrag van 170.610 euro. Voor hufterig rijgedrag werd in 99.755 euro aan boetes binnengehaald. Meer info hier: http://goo.gl/ax2LnB 'Hufterboetes' vooral in 't verkeer in Nieuwegein Nieuw konijnenverblijf voor Natuurkwartier Jaargang 18 Vrijdag 4 juli 2014 Kinderboerderij IJsselstee in het Natuur- kwartier is uitgebreid met een nieuw konij- nenverblijf waarin bezoekers zich echt tus- sen de konijnen kunnen begeven. Dit ge- beurt onder het toezien van een beheer- der. Op deze manier kunnen de bezoekers optimaal de omgang met konijnen beleven. Ook voor het konijn is dit een verbetering in hun welzijn. Het zijn sociale dieren die graag in groepsverband leven. Om het contact met deze dieren een educatief tintje te geven, is dinsdag 1 juli j.l. de eerste officiële buitenles ‘Koos konijn’ van start gegaan. Daarin staat het dierenwelzijn van de konijnen centraal. Kinderen van groep 3 van basisschool De Toonladder uit Nieuwegein deden onder meer mee aan een quiz waarin vragen over het welzijn van het konijn beantwoord konden worden. De kinderen vormden vervolgens een eigen Keuringsdienst van konijnen en gaven de kinderboerderij voor het welzijn van de konijnen een cijfer voor het welzijn van de konijnen. Meer op: http://goo.gl/IEenvA Kinderen van groep 3 van basisschool De Toonladder uit Nieuwegein hebben dinsdag 1 juli j.l. de eerste officiële buitenles ‘Koos konijn’ Van BuitenWijs gevolgd.

description

 

Transcript of De Digitale Nieuwegeiner van 4 juli 2014

DeDigitaleNieuwegeinerWekelijkse PDF-uitgave van www.pen.nl

In 2013 werden in Nieuwegein 1076 boetesuitgedeeld voor 'hufterig gedrag in hetverkeer.' Het aantal 'hufterboetes', waaronderwildplassen, dronkenschap etc., ligt inNieuwegein op 1415 boetes, goed voor eenbedrag van 170.610 euro. Voor hufterigrijgedrag werd in 99.755 euro aan boetesbinnengehaald.

Meer info hier: http://goo.gl/ax2LnB

'Hufterboetes' vooral in 'tverkeer in Nieuwegein

Nieuw konijnenverblijfvoor Natuurkwartier

Jaargang 18 Vrijdag 4 juli 2014

Kinderboerderij IJsselstee in het Natuur-kwartier is uitgebreid met een nieuw konij-nenverblijf waarin bezoekers zich echt tus-sen de konijnen kunnen begeven. Dit ge-beurt onder het toezien van een beheer-der. Op deze manier kunnen de bezoekersoptimaal de omgang met konijnen beleven.Ook voor het konijn is dit een verbeteringin hun welzijn. Het zijn sociale dieren diegraag in groepsverband leven.

Om het contact met deze dieren eeneducatief tintje te geven, is dinsdag 1 julij.l. de eerste officiële buitenles ‘Koos

konijn’ van start gegaan. Daarin staat hetdierenwelzijn van de konijnen centraal.Kinderen van groep 3 van basisschool DeToonladder uit Nieuwegein deden ondermeer mee aan een quiz waarin vragenover het welzijn van het konijn beantwoordkonden worden. De kinderen vormdenvervolgens een eigen Keuringsdienst vankonijnen en gaven de kinderboerderij voorhet welzijn van de konijnen een cijfer voorhet welzijn van de konijnen.

Meer op: http://goo.gl/IEenvA

Kinderen van groep 3 van basisschool De Toonladder uitNieuwegein hebben dinsdag 1 juli j.l. de eerste officiëlebuitenles ‘Koos konijn’ Van BuitenWijs gevolgd.

KortjesIedere week zetten we een be-kende of minder bekendeNieuwegeiner in het 'Portret vande week. Deze week BertGoudriaan, secretaris van deMotorclub Nieuwegein.(Zie: http://goo.gl/qB7GQP)

Op zondag 6 juli organiseert hetPetanque Centrum Nieuwegeineen groots Vier Landen JeugdToernooi Petanque. De deelne-mende teams komen uit Frank-rijk, Wallonie, Vlaanderen enNederland. De teams bestaanelk uit 30 kinderen in de leeftijdvan 8 tot 15 jaar. De dag begintom 09:00 uur en rond 17:00 uurzal dit evenement zijn afgelopen.Voor iedereen, die de pétanque-sport een warm hart toedraagt,is dit een mooie gelegenheid omte komen kijken hoe deze kinde-ren hun sport beoefenen. Toe-gang is gratis aan de Galecop-perzoom 1 te Nieuwegein.

Iedere dinsdag in de maand juliwordt er vanaf Fort Vreeswijksportief gewandeld. Op 8, 15 en22 juli staan de wandelingen inhet teken van de prachtige nat-uur rondom Vreeswijk. Dewandelingen beginnen om 10.00uur. Na een kopje koffie start dewandeling die ongeveer een uurduurt.(Meer info: http://goo.gl/TZpdds)

Naast het nieuws vindt u op DeDigitale Stad Nieuwegein ookveel informatie over het hedenen het verleden van de dorpenJutphaas en Vreeswijk.(Kijk hier: http://goo.gl/AztaAg)

Colofon:De Digitale Stad NieuwegeinTel: [email protected]: www.pen.nlAdverteren: 06-46139696

De bewoners van de Graaf Dudo-singel 17 in de wijk Fokkesteeghebben tijdens het jaarlijks terug-kerende evenement 'Lunch op hetPlein' 't Schoffeltje 2014 in ont-vangst mogen nemen voor mooi-ste voortuin van de wijk. Zij kregende prijs uit handen van wethouderHans Adriani.

Winkelcentrum Galecop ontvingvorige week de eerste ster voorhet Keurmerk Veilig Ondernemen(KVO). Winkelcentra ontvangeneen ster wanner ze voldoen aancriteria die zijn opgesteld door hetNationaal Platform.(Meer op: http://goo.gl/wlRR0U)

Alle straten, lanen, driften, pleinenen wat dies meer zij, vastgelegdvolgens een vast stramien: terhoogte van het pand met huis-nummer 1, midden op de weg,fietspad of trottoir de straat in ge-fotografeerd. Daarbij bepaalt hetstraatnamenregister van de Ge-meentegids 2010 de alfabetischevolgorde in deze rubriek. Dezeweek de Dilligencedriift in de wijkBatau zuid.(Zie: http://goo.gl/aSC4Yl)

Iedere week verschijnt er in éénvan de plaatselijke weekkrantjeshet gemeentenieuws. Hierin vindtu het nieuws van uw gemeente.Veel wisten het al, maar vanafwoensdagmorgen vroeg zijn dezepagina’s ook te lezen op deDigitale Stad Nieuwegein.(Zie: http://goo.gl/A4kMSd)

Nieuws uit de wijk

In juli verhoogt Rijkswaterstaat de Galecopperbrug (A12Utrecht over het A’dam-Rijnkanaal) met bijna één meter.Zo kunnen schepen voortaan met hogere lading onder debrug door varen.

Tijdens de werkzaamheden is de A12 Utrecht ’s nachtsafgesloten in één rijrichting. Dit gebeurt in twee periodes:van vrijdag 4 juli tot zondag 13 juli en van zondag 20 juli totzondag 27 juli. Gele borden leiden het verkeer dan om viade nabijgelegen Jutphasebrug in Nieuwegein.

Meer hierover op: http://goo.gl/N2aoxU

Karakteristieke woning ge-bouwd in 2009 onder fraaiearchitectuur, oud HollandseStijl. Gelegen in sfeervolleoude dorpskern van Vrees-wijk omgeven door diversekarakteristieke panden.

Uitstekend onderhouden,volledig geïsoleerd waaron-der dubbele beglazing. Ver-warming middels c.v.-gas

(combi-ketel). De achterge-legen tuin is op het zuidengesitueerd en biedt veelprivacy.

Vraagprijs € 315.000,- k.k.

Reinerie GarantiemakelaarsBoogstede 13431 HH Nieuwegein

(Zie: http://goo.gl/HIu7ur)

Woning van de week:Tramstraat 9 te Nieuwegein

Verkeer A12 via Jutphasebrug

,,'Foto van de week'Arend Bloemink: 'Deze weken vinden inons prachtige theater DE KOM deTheatrale Finales plaats: de cursistenvan de verschillen-de cursussen tredendan voor publiek op. In de Rabozaal, inde Kleine Zaal en/of in de foyers. Ik benbij verschillen-de uitvoeringen enoptredens geweest. Om de sfeer, omhet enthousiasme, om de inzet, om… jaeigenlijk om alles bij elkaar èn natuurlijkom foto’s te maken. Heel veel foto’s…'

'Dinsdagavond was ik er weer. Tijdenshet Band Event, met als thema ‘Back ToThe 70’s’. Heerlijk, herkenbaar, danweer rammen, dan weer gevoelig..'

Op de foto SP wethouder Stekelenburg.Hij opende dinsdag j.l. het 'Band Event.'Meer foto's: http://goo.gl/zzLDBG

http://goo.gl/v1WuA7

DrugshandelPieremachochelsDe politie heeft afgelopen week twee mannenvan 50 en 27 jaar uit Nieuwegein aangehou-den. Zij worden verdacht van betrokkenheidbij internationale drugshandel en faillisse-mentsfraude. De verdovende middelenwerden vervoerd in geprepareerde vrachtwa-gens. Ruim 9,5 kilo heroïne werd in decem-ber 2012 in de accubak van een vrachtwagennaar Noorwegen.

(Meer op: http://goo.gl/TjvmHw)

Een aantal jaren was de Pieremachochel-tocht een vast onderdeel van de VreeswijkseSeptemberdagen. Door teruglopende belang-stelling is deze activiteit in 2010 beëindigd.De organisatie heeft, op aandringen van oud-deelnemers en ouders, besloten de Pierema-chocheltocht weer te houden. Een Pierema-chochel is een zelfgemaakte boot, vlot of ietsanders. Als het maar drijft en leuk versierden/of verlicht is.

Vanaf a.s. zaterdag 5 juli van 13.30 uur tot16.30 uur kan begonnen worden met bouwenin bouwspeeltuin Jeugdland aan de Helm-kruid 1. In Bouwspeeltuin Jeugdland zijn drijf-en bouwmaterialen beschikbaar. Voorgereedschap moeten de bouwers zelf zorgen.

Meer op: http://goo.gl/OUAGfM

,,

,,

De Digitale Nieuwegeiner is een wekelijkse uitgave van Publics Eye Nieuwegein en verschijnt elke zaterdag.Hoofdredactie: Martin Reijmerink (www.pen.nl) • Visueel concept: Arend Bloemink (www.oopsfotos.nl)

Archief van eerder uitgebrachte nieuwsbrieven: http://www.pen.nl/info/nieuwsbrieven-archief

Hoe eerder jongeren beginnen metdrinken, hoe groter de gezondheid-srisico’s. Daarom stelt de gemeentezich ten doel het tegengaan en voor-komen van alcohol-gebruik doorjongeren in de leeftijd van 10 tot 18jaar. De gemeenteraad heeft in haarraadsvergadering op 26 juni hetPreventie- en HandhavingsplanAlcohol 2014-2018 vastgesteld. Degemeente sluit ook aanbij het regionale Actie-programma NuchterVerstand. Daarin isverwoord welke activi-teiten de gemeenteontplooit om het alcohol-en drugsgebruik onderjongeren zoveel mogelijkte voorkomen. Succes wordt bepaalddoor een meerjarige, gecoördineerdeaanpak.

De Drank- en Horecawet is per 1januari 2014 gewijzigd. Daarin isonder meer de leeftijd vooralcoholverkoop van 16 naar 18 jaarverhoogd. Daarnaast is in de wet deplicht opgenomen om als gemeenteelke vier jaar een Preventie- enHandhavingsplan Alcohol vast testellen.

In het plan zijn activiteiten opgeno-men om bovenstaande doelen te

realiseren. Daarin is bewustwordingvan de risico’s die alcoholgebruik metzich meebrengen belangrijk. De ge-meente richt zich daarbij op bewust-wording en gerichte handhaving.

De gemeente denkt op deze maniersamen met de inwoners, instellingenen bedrijven het alcoholgebruik terug

te kunnen dringen vanuit eenvanzelfsprekendheid

dat alcohol enjeugd inderdaad niet

bij elkaar past.

Het alcoholgebruikbeperkt zich niet tot deeigen stad. Nieuwegeinsluit aan bij het Actie-

programma Nuchter Verstand 2011 -2019, net als Lopik, IJsselstein en

Vianen. Sinds 2011 werken hierin alvijf gemeenten (De Ronde Venen,Montfoort, Oudewater, Stichtse

Vecht, Woerden) met de GGD regioUtrecht samen.

Het hele actieprogramma kunt u hierlezen: http://goo.gl/oAPvF1

Nieuwegein heeft een bedrijf gesloten na devondst van drugs en gestolen spullen. Hetgaat om de onderneming Export To Go aanDe Liesbosch 12 F, een bedrijf dat actief is inreparatie van personenauto’s en lichtebedrijfsauto’s.

(Verder op: http://goo.gl/5ovNkI)

Bedrijf in Nieuwegeindicht na drugsvondst

Op zaterdag 5 juli aanstaande geeft Dansstu-dio Gerda Kagie weer haar jaarlijkse eind-show. Alle cursisten vanaf 2 tot en met 55jaar zullen dan optreden en laten zien wat zegeleerd hebben. De show, die dit jaar het the-ma ‘de Superstar Award show’ heeft gekre-gen, vindt plaats in De KOM.(Meer op: http://goo.gl/vRNbji)

Leven met een chronische ziekte en/ofbeperking brengt vaak extra kosten met zichmee. Om deze doelgroep tegemoet te ko-men, hanteert de gemeente Nieuwegein inhet kader van het minimabeleid een tege-moetkoming voor chronisch zieken en ge-handicapten(Meer op: http://goo.gl/cqgFQW)

Op woensdagavond 16 juli vindt het 2e sport-café van dit jaar vindt plaats. Alle sportvere-nigingen in Nieuwegein zijn uitgenodigd ommet wethouder Hans Adriani (sportbeleid) enJohan Gadella (sportaccommodaties) ingesprek te gaan over de gevolgen van definanciële ombuigingen.(Voor meer, kijk op: http://goo.gl/G1zzu1)

Jaarshow DansstudioGerda Kagie in De KOM

Sportcafé over toekomstsportverenigingen

Collectieve ziektekosten-verzekering

Rabobank en NV Sport-inrichtingen samen sterk

RabobankUtrecht en NVSportinrichting-en Nieuwegeinhebben een sa-menwerkings-overeenkomstgetekend.

http://goo.gl/ENbzCJ

Alcohol- drugspreventieDe gemeente Nieuwegein maakt werk vanalcohol- en drugspreventie. 'Hoe eerderjongeren beginnen met drinken, hoegroter de gezondheidsrisico’s', zo stelt zij.

Meer strips van Kim: http://goo.gl/PSH52l