Check in & go september 2014

20
SEPTEMBER 2014 EEN COMMERCIËLE UITGAVE VAN NDC MEDIAGROEP HET ANDERE PARIJS PARADIJS ONDER WATER PLUK DE WIJN DAGJE HERFST

description

 

Transcript of Check in & go september 2014

Page 1: Check in & go september 2014

SEPTEMBER 2014EEN COMMERCIËLE UITGAVE VAN NDC MEDIAGROEP

HET ANDEREPARIJS

PARADIJS ONDERWATER

PLUKDE WIJN

DAGJE HERFST

Page 2: Check in & go september 2014

van

Zit uw droomcruise erbij? Pak uw kans en boek.

Getoonde prijzen zijn per persoon, inclusief havengelden, alle maaltijden en faciliteiten. Exclusief fooien, drankjes, eventuele excursies, reserveringskosten van € 24 perboeking (vanaf 18 dagen voor vertrek € 49 per boeking), bijdrage Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking, reis- en annuleringsverzekering, eventuele vaccinaties/visaen persoonlijke uitgaven. De prijzen kunnen dagelijks variëren en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en (koers)wijzigingen.

11 dagen Zuid Caribbean metAruba en Curaçao

Noordam HHHHH

3, 24 november 2014 16 januari,6 ,27 februari, 20 maart 2015

18 dagen Kerstcruise CanarischeEilanden vanuit Rotterdam

Rotterdam HHHH+

21 december 2014

Binnenhut vanaf € 1.659

Met Cruise Travel reisbegeleidingen interessante excursiepakketten.Informeer naar de mogelijkheden.

Binnenhut vanaf € 700

Daarom Cruise Travel

H Grootste aanbod van wereldwijdecruises.

H Al 28 jaar uw cruise-expert en onderdeelvan ANWB.

H 7 dagen per week geopend.H Eenvoudig & overzichtelijk online

zoeken & boeken.

Daarom Holland America Line

H Van oorsprong Nederlandse rederij,menukaarten en dagprogramma’s inhet Nederlands.

H Veel cruises vanuit Rotterdam enIJmuiden.

H Ruime, middelgrote schepen metgevoel voor stijl en traditie.

H Bekroonde service.

Kijk op www.cruisetravel.nl of bel 0341 - 371137

Totaal inclusief vlucht vanaf € 1.239

Buitenhut vanaf € 1.699 Buitenhut vanaf € 750

Rotterdam

Portugal

MarokkoLanzarote

Southampton(Londen)

CasablancaCadiz

Lissabon

Madeira

Gran CanariaTenerife

Fort Lauderdale

ArubaCuraçao

Bahama’s

Grand TurkDominicaanseRepubliek

Bonaire

Verenigde Staten

Page 3: Check in & go september 2014

Lekker wegINHOUD

Vakantie op een vulkaan - Lanzarote 4-5

Indian Summer op Terschelling 7

Het andere Parijs 9

Tien dagjes herfst 10-11

Reizen over de grote rivieren 13

Duikparadijsjes Curaçao en Bonaire 17

Pluk de wijn 19

COLOFON

Redactie: Sybylle Kroon, Roel Snijder

en Theo Zandstra

Vormgeving: Jannus Walda

Foto’s: Shutterstock

Uitgave: NDC mediagroep

DE HERFST IS DE TIJD OM NA TE ZOMEREN EN

NIEUWE VAKANTIEPLANNEN TE MAKEN. DEZE

REISBIJLAGE HELPT EEN HANDJE OM ALVAST

IN DE STEMMING TE KOMEN EN INSPIRATIE TE

KRIJGEN VOOR DE HERFST- EN KERSTVAKANTIE.

ONTDEK HET GEMOEDELIJKE TERSCHELLING, HET

IMPOSANTE LANZAROTE, HET ANDERE PARIJS,

DE SCHOONHEID LANGS GROTE RIVIEREN OF

DE CARAÏBISCHE ONDERWATERWERELD. OOK

DICHTBIJ HUIS HOEF JE JE NIET TE VERVELEN.

Check in & Go - last minute travel 03

Page 4: Check in & go september 2014

waar ooit het lava rijkelijk stroomde en het landschapzijn vorm gaf. Dat er nog steeds vulkanische activi-teit is, wordt zichtbaar bij het bezoekerscentrum. Envoelbaar: de ondergrond is op sommige plekken warm.Ter geruststelling: de laatste uitbarsting dateert van1824 en de verwachting is dat er voorlopig geen uitbar-stingenmeer volgen. Het naast het bezoekerscentrumgelegen restaurant met de toepasselijke naam El Diablo– ontworpen doorManrique –maakt slim gebruik vande vulkanische warmte en bereidt zijn gerechten opeen natuurlijke grill.

Het ruim 50 vierkante kilometer grote ‘park’ is alleenonder begeleiding te bezoeken, om het kwetsbaregebied zoveel mogelijk te beschermen. Het maanland-schap ziet er doods uit, maar niets is minder waar: ergroeit en bloeit van alles. Diverse (korst)mossen enplanten hebben zich aan de extreme omstandighedenvan dit landschap aangepast. Je kunt er ook hagedis-sen, spinnen en insecten tegenkomen en aan de kustnestelen vogels zich in holtes in het gestolde lava.

WijncultuurOok de bewoners van Lanzarote zijn perfect geïnte-

Zodra je bent aanbeland op Lanzarote, kom je zijnwerk tegen: de veelzijdige César Manrique (1919-1992)ontwierp vele kleurrijke, abstracte logo’s, beelden,kunstwerken, windsculpturen en beeldmerken. Zijnbouwwerken integreerde hij subtiel in het landschap,waarbij hij gebruikmaakte van de typerende kleurenvan het eiland: wit en groen.

Manriques huis in een lavagrot is eenmooi voorbeeldvan hoe architectuur en natuur een geheel vormen. Hethuis is sinds zijn dood opengesteld voor het publiek enbeslist een bezoek waard. De kunstenaar decoreerdenog een andere grot: Jameos del Agua. SamenmetCueva de los Verdes maakt deze grot deel uit van eenvulkanische ‘tunnel’ die in verbinding staat met de At-lantische Oceaan. In de Cueva de los Verdes kun je meteen gids een spannende ontdekkingstocht maken, meteen waanzinnige optische illusie als hoogtepunt.

MaanlandschapManrique kom je op bijna elke interessante plek vanLanzarote tegen. In Nationaal Park Timanfaya bijvoor-beeld. Dit surrealistische en spectaculaire maanland-schap bestaat uit vuurbergen (deMontañas del Fuego)

LANZAROTE IS EEN VAN DE

CANARISCHE EILANDEN, DIE

GEZAMENLIJK DE TOPPEN

VORMEN VAN GROTE

ONDERZEESE VULKANISCHE

BERGKETENS. LAVA GAF HET

EILAND ZIJN GRILLIGE VORM

EN AARDSE TINTEN, KUN-

STENAAR CÉSAR MANRIQUE

KLEURDE LANZAROTE OP

EIGENZINNIGE WIJZE IN.

Door Sybylle Kroon

Vakantie op de

vulkaan

04 Check in & Go - last minute travel

LanzaroteLigging:meest oostelijk gelegen Canarische eiland, zo’n 125 kilometervoor deWest-Afrikaanse kust in de AtlantischeOceaanOmvang: 846 km2Inwoners: 123.000Taal: SpaansHoogste punt: 671meterVliegduur:Amsterdam-Arrecife (Lanzarote): 4 uurBijzonderheid: ook bereikbaar per cruiseschip vanaf Rotterdam

Kleurrijk windobject vanCesar Manrique

Azuurblauwe baaien en vulkanen

Page 5: Check in & go september 2014

greerd in de omringende natuur. Zemaken optimaalgebruik van de (on)mogelijkheden van de omgeving.De stevige passaatwind in combinatie met het lavastofmaakt grootschalige landbouw onmogelijk en tochhebben de vindingrijke Conecheros het voor elkaargekregen een florerende wijncultuur te ontwikkelen,midden in een zee van gestold lava.

La Geria is het belangrijkste wijngebied op Lanzarote.Hier worden druiven verbouwd ín de lava: de struikenstaan allemaal in een eigen kuil (hoyos), gevuldmetlavasteentjes die water vasthouden. Eén zijde van dekuil is hoger, zodat de druiven zijn beschermd tegen desterke wind en ze niet worden gezandstraaldmet lava-stof. Het landschap dat door dezemanier van wijnbouwontstaat, is bijna buitenaards en bijzonder fotogeniek.Door de geïsoleerde ligging van Lanzarote (en de an-dere Canarische Eilanden), komen er geen schadelijkedruivenziektes voor en worden er nog druivenrassenverbouwd die eeuwen geleden al van het vastelandzijn verdwenen.Wijnliefhebbers kunnen hun hart dusophalen – er is een aantal bodega’s op Lanzarote waarbijzondere wijnen te proeven en te koop zijn.

KunstNiet alleen bewonderaars van natuur, geologie en een

goed glas wijn, ook kunstliefhebbers zijn hier op hetjuiste eiland. De gedreven César Manrique ijverde voorhet behoud van de natuurlijke en culturele rijkdom-men van Lanzarote. In de hoofdstad Arrecife vormdehij het fort Castillo de San José – ooit bedoeld om dehaven te beschermen tegen zeerovers – om tot eenmuseum voormoderne kunst. Het Museo Internacio-nal de Arte Contemporáneo toont vooral veel werk vanSpaanse kunstenaars, onder wie JoanMiró enManri-que zelf. In het bijbehorende restaurant heb je een fraaiweids uitzicht over de haven en de zee.

Zwarte strandenNatuurlijk kom je naar Lanzarote ook voor het mooieweer. Het zachte klimaat trekt veel zon- en warm-teaanbidders, hoewel je rekeningmoet houdenmetde sirocco vanaf het Afrikaanse continent (calimanoemen ze deze wind op de Canarische Eilanden) en depassaat vanaf de Atlantische Oceaan. Met gemiddeldedagtemperaturen van rond de 30 graden ’s zomers en23 graden ’s winters is het hier alle jaargetijden aange-naam vertoeven.

Er zijn bijna honderd stranden en strandjes op Lanzaro-te, elk met hun eigen karakter. Zo zijn er witzandstran-den, waarvan de zeven van Playas del Papagayo op de

Haventje van Arrecife (hoofdstad) Jorg Hackemann/Shutterstock.com

Lago verde (het groene meer) bij El Golfo

Wijnrankjes in de ‘hoyos’

Check in & Go - last minute travel 05

zuidpunt van het eiland volgens de kenners demooistezijn. Liefhebbers van grillige rotsen en hoge golvenkunnen terecht op de ruige rotsstranden waar de zeevrij spel heeft. Maar demeest opvallende zijn toch welde zwarte stranden. Deze bestaan uit lavastenen en-stof. El Golfo aan de westkust is zo’n zwart strand.Met daarbij ook nog een bijzonder, gifgroenmeer: LagoVerde. Echt lekker liggen doe je niet op de (hete) stenen,maar bijzonder is het wel, zonnen op een vulkaan. ‹‹

HondeneilandenDeCanarische Eilanden danken hun naam– zo gaat deoverlevering – aan de Romeinen. Zij noemden een van deeilanden naar dewilde honden die er rondliepen: Insulacanum.Nadat de Spanjaarden de eilanden overnamenwerd de eilandengroep Las Islas Canarias genoemd, deHondeneilanden. De gele vink die er later werd ontdekt,is genoemdnaar de eilanden: de kanarie.

Page 6: Check in & go september 2014

Kom genieten op Terschelling!Wij bieden u de volgende arrangementen:

Zomerdagarrangement € 27,50Een compleet dagje uit met bootretour, fietshuurof busdagkaart, eilandattentie en meer...!Geldig tot en met 30 september

Winterdagarrangement € 26,00Heerlijk dagje uitwaaien met bootretour, fietshuurof busdagkaart, eilandattentie en meer...!Geldig vanaf 1 oktober tot en met 31 maart 2015

Langer naar het eiland?

Kijk op onze website voor alle informatie enprofiteer van onze actuele aanbiedingen.

Uiteraard zijn bovenstaande dagarrangemen-ten ook geldig voor Vlieland!

Boek via www.rederij-doeksen.nlof bel 0900-363 57 36 (lokaal tarief)

Het begint al wanneer u de overtochtmaakt over de Waddenzee. Genietonderweg van de zeehonden, de winddie door uw haren waait, u bent evenhelemaal weg van de dagelijkse hectiek.Ontdek tijdens uw verblijf de pittoreskedorpjes, bijzondere natuur en degezelligheid van het eiland.

U heeft de keuze uit het viersterren WestCordHotel Schylge, gelegen aan de bruisende havenvan het dorp West-Terschelling en het viersterrenappartementenhotel WestCord ResidentieBoschrijck, gelegen middenin de bossen aan derand van het dorp West-Terschelling.

Boek via www.westcordhotels.nl/ndcof telefonisch via 0562-442111 (Schylge) en 0562-443311 (Boschrijck) o.v.v. “NDC Genieten op Terschelling”

Genieten & uitwaaien op Terschelling

Boeken en meer informatieDe arrangementen zijn boekbaar t/m 31 maart 2015. Boekbaar op basis van beschikbaarheid. Toeslagop vrijdag en zaterdag €20,- per nacht. ** O.b.v. 4 personen per appartement. *Meer voorwaarden entoeslagen zie website.

•DRIEDAGEN

•DRIEDAGEN

• DRIE DAGEN

•DRI EDAGEN

vanaf€94,50

p.p.

WestCord Hotel Schylge3 dagen compleet genieten ineen luxe hotel met uw partner.Vanaf €99,- p.p.*

p 2x overnachting in eencomfortabele hotelkamer

p 2x uitgebreid ontbijtbuffetp Warme chocolademelk methuisgemaakte appelgebak

p Gebruik van de sauna en hetbinnenzwembad

p 20% korting op wellnessbehandelingen

p 1 dag fietshuur + fietsroute

WestCord Residentie Boschrijck3 dagen met het hele gezin in eenruim appartement op Terschelling.Vanaf €94,50 p.p.**

p 2x overnachting in eenruim, comfortabel appartement

p 2x uitgebreid ontbijtbuffetp Dagschotel op de dag vanaankomst

p Gebruik van de sauna en hetbinnenzwembad

p 1 dag fietshuur + fietsroutep Eilander Voordeelbonnenboekje

Page 7: Check in & go september 2014

De bomen kleuren groen-geel-oranje, het is droogen de temperatuur nog aangenaam. Het lijkt welzomer en toch is het herfst.We noemen dit feno-meen Indian Summer. Een heerlijke tijd om op hetbosrijke Terschelling te verblijven.

Het Terschellinggevoel begint al als je staat te wachtenop de boot in Harlingen. Eenmaal op de veerboot zieje in de verte het eiland al liggen, je kunt vuurtoren deBrandaris bijna aanraken, zo dichtbij. Nog even, en jebent aan de andere kant van hetWad. En eenmaal daar,op dat heerlijke eiland, lijken de dagelijkse beslom-meringen juist heel ver weg. En dat is nu precies debedoeling. Ook in de herfst is het goed toeven op deWadden. De drukte van de zomer is voorbij, de sfeer isgemoedelijk en de najaarszon is aangenaam.

NatuurschoonTerschelling is meer dan alleenmaar strand en zee.Het is de variatie in landschapstypen die het eilandzijn kenmerkende karakter geeft. Met zo’n 600 hecta-re is Terschelling een van de bosrijkste eilanden vandeWadden. Ook in natuurreservaat de Boschplaat is,naast duinen, kwelders en strand, bos te vinden: deBerkenvallei. Dit is zelfs het grootste natuurlijke bosvan deWaddeneilanden. De natuurliefhebber kan zijnhart ophalen op Terschelling, van het Groene Strandaan de westkant tot de oostelijke Boschplaat liggen velekilometers – in herfsttooi gehuld - natuurschoon ophem en haar te wachten.

Cranberry’sHetWaddeneiland bestaat voor 80 procent uit na-tuur. In de overige 20 procent liggen vijftien dorpenen gehuchten, waarvanWest (zo’n 2400 inwoners) enMidsland (ruim 1000 inwoners) de grootste en le-vendigste zijn. De shopaholic kan zich hier helemaaluitleven, want er zijn diverse kleding-, kook-, lifesty-le-, lekkernijen-, boeken- en snuisterijenwinkeltjes tevinden. Ook kom je overal cranberry-producten tegen:thee, gebak, bier, mosterd, snoepgoed, zeep, douchegelen kaarsen – bijna overal is de bes in verwerkt.Terschelling wordt – samenmet buureiland Vlieland -gezien als hét cranberry-paradijs. In de herfst, grofwegin demaanden september en oktober, is het oogstsei-zoen. Diverse bedrijven en particulieren plukken debessen voor de handel, maar ook als bezoeker van heteilandmag je ze plukken. Let daarbij wel op de aanwij-zingen. Met de gevonden bessen kun je zelf jam en com-potemaken of verwerken in een zoete lekkernij. Niet zovan het zelf doen? In de vele cafeetjes en restaurants opTerschelling staat altijd wel iets lekkers met cranber-ry’s op de kaart.

Culinair en cultuurNiet alleen natuurliefhebbers, ook de levensgenieterkan zich in de herfst prima op Terschelling vermaken.Na een paar uurtjes uitwaaien op het strand is het inde zon, uit de wind nog heerlijk toeven op de terras-sen. Culinair kunnen de zinnen gestreeld worden:op de menukaart zijn gerechten met wild te vinden- héérlijk met cranberry-compote. Cultuurminnaarsbezoeken een van de musea op het eiland, zoals hetWrakkenmuseum in Formerum of ’t Behouden HuysinWest-Terschelling, kijken of er nog een mooie filmdraait in Terschinsky of wat er op de planken staat inhet West End Theater.Terschelling biedt voor elk wat wils, ook – of juist - inde luwte van de nazomer.

VOOR NATUURLIEFHEBBERS, LEVENSGENIETERS EN

CULTUURMINNAARS.

Door Sybylle Kroon

op Terschelling

Check in & Go - last minute travel 07

TerschellingWaddeneiland, gemeente van provincie FrieslandHoofdplaats: West-TerschellingAantal inwoners: zo’n 4700Vuurtoren: De BrandarisHoe kom je er: met de boot vanaf Harlingen(www.rederij-doeksen.nl)

Vuurtoren: De BrandarisHoe kom je er: met de boot vanaf Harlingen (www.rederij-doeksen.nl)

IndianSummer

Page 8: Check in & go september 2014

( 0 5 1 2 ) 5 1 4 1 7 4D E K L E T T E N 2 9 2 0 6 B A D R A C H T E N

w w w. p a u l u s m a . n l i n f o @ p a u l u s m a . n l

lnclusief:• 1x overnachting met ontbijtbuffet • 2x overnachting met halfpension• 1x welkomstdrankje bij het avondeten • 1x gids voor een dag voorbezichtiging van Praag en Karlstein • 1x drankje bij het eten • 1x gidsvoor een halve dag door Praag met Praagse kerstkribben, inclusiefGlühwein • 1x kerstconcert in Praagse kerk • 1x 3-gangendiner inPraags restaurant • 1x kerstmanbezoek met kleine verrassing als sou-venir • rondvaart met koffie en kerststol.Vertrek: dinsdag 23 december...........................................376

5 dagen

KERST IN PRAAGmet adventsconcert

SPECIALE AANBIEDING:BREMEN € 23,- vanuit Friesland € 21,- vanuit GroningenOLDENBURG € 21,- vanuit Friesland € 19,- vanuit Groningen

Inclusief stadsplattegrondVertrek: woensdag 3-10 en 17 december

MÜNSTER € 28,-OBERHAUSEN CENTRO € 28,-Inclusief stadsplattegrondVertrek:9-11-12-13-16-18-20 december

GOUDA bij kaarslichtInclusief programmaboekje.Verblijf in Gouda van17.00 tot 22.00 uur.Vertrek: vrijdag 12 dec......28

DICKENS FESTIJNDEVENTERInclusief stadsplattegrondVertrek: zaterdag 20 enzondag 21 december...........24,-

Prijs is inclusief:• overnachting met ontbijtbuffet • kamer met douche/bad en toilet,tv • viersterrenhotel.Vertrek: woensdag 10 en donderdag 18 dec.........................118

Prijs is inclusief:• 2x overnachting met ontbijtbuffet • kamers met douche/toilet • plat-tegronden.Vertrek: 8 december 169 19 december 199

Prijs is inclusief:• 2 overnachtingen met ontbijt • lichttour door Parijs • twee dageneen twee parkenticket, waarmee u onbeperkt beide Disneyparkenkunt bezoeken.Vertrek: zaterdag 27 december .........................................268

Kinderen t/m 11 jaar 245

2 dagen

DÜSSELDORF-KEULENKERSTMARKT

2 dagen

ESSEN-DORTMUNDKERSTMARKT

3 dagen

ANTWERPEN-BRUSSEL-BRUGGEKERSTMARKT IN BRUGGE

3 dagen

DISNEYLAND RESORT PARIJS

lnclusief: • 2x overnachting met ontbijtbuffet • middenklasse hotel •1x 2,5 uur durende rondleiding door Heidelberg met buiten bezichti-ging van het kasteel sloss Heidelberg.Vertrek: woensdag 10 en 17 december.................................185

3 dagenKERSTMARKT

HEIDELBERG

Prijs is inclusief:• 2x overnachting met halfpension • middenklasse hotel • 1x 1,5 uurdurende rondleiding Wernigerode • 1x 1,5 uur durende bezichtigingmet proeven van frisse "baumkuchen" met koffie in baumkuchenhaus.

Vertrek: vrijdag 12 december ...........................................225

Prijs is inclusief:• 3 overnachtingen met ontbijt • excursies (excl. entreegelden) • plat-tegrond • lichttour door Parijs.Vertrek: woensdag 24 december.......................................249

4 dagen

KERSTREIS PARIJS

3 dagen

NOORD-HARZKERSTMARKTTOUR

Prijs is inclusief:• 2x overnachting en ontbijt• entree concert• 2x diner in Keulen• afscheidsdiner.Vertrek: 27 februari 329

3 dagen

ANDRÉ RIEUKEULEN

Prijs is inclusief:• overnachting met ontbijt in Eu-rotel Atlas te Valkenburg• plat-tegrond Maastricht en Aken •kamer met douche en toilet •Vertrek: donderdag 11 dec.

dinsdag 16 december

119Eurotel Atlas, Valkenburg

Verblijf in het drie*** hotel Lud-mila in Melnik, gelegen vlakbij dehoofdstad Praag.

Inclusief:• 3x logies/ontbijt• gids in Praag• routebeschrijving in Dresden• kerstmarktbezoek in Praag en

Dresden

Vertrek: zondag 14 december

178

4 dagen

PRAAG-DRESDEN

2 dagen

VALKENBURGMAASTRICHT

AKEN

Inclusief: • 2x overnachting met ontbijtbuffet • 1x 2 uur durendelichttour langs de kerstmarkten.

U verblijft in Pentahotel Berlin-Teltow, een uitstekend 4-sterrenhotel.Alle kamers beschikken over wc en douche, tv, etc. Hotel met hotelbar en lift.

Vertrek: woensdag 10 en 17 december .................................165

3 dagenDE MOOISTE KERSTMARKTEN IN

BERLIJN

lnclusief: • 2x overnachting met halfpension • 1x overnachting metontbijt • 1x feestelijk heiligenavondbuffet met kerstspecialiteiten •middenklasse hotel • 1x 1,5 uur durende nachtelijke themawandeling"Passau glitter en glanst" met fakkelwandeling, glühwein en punch •1x ‘Bratapfel’ eten met kerstprogramma • tocht Beierse Woud • koets-tocht met boerenteller (brood-kaas-worst).Vertrek: dinsdag 23 december ...........................................366

4 dagen

KERSTBETOVERING INPASSAU

Prijs is inclusief:• overnachting met ontbijt • kamer met douche/toilet• plattegrond Düsseldorf / Keulen •Vertrek: dinsdag 9 december en donderdag 18 december....114

Prijs is inclusief:• bootretour • 3 overnachtingen met ontbijt • excursie door Londen.(exclusief entrees) •Vertrek: donderdag 18 december......................................299

4 dagen

KERSTREIS LONDEN

BREMEN € 28,- vanuit Friesland € 25,- vanuit GroningenOLDENBURG € 25,- vanuit Friesland € 22,- vanuit GroningenInclusief stadsplattegrondVertrek: 29 nov. en 4-6-8-9-11-12-13-15-16-18-19-20-23 december

DAGTOCHTENKERSTMARKTEN

PAULUSMA.NL

UTRECHT. Alleen retour..................... 25Inclusief entree.................................34Inclusief entree, koffie, gebak enKreaDoe shopper......................... 37,50Vertrek: 5-6-7-8 en 9 november

SOLDAAT VAN ORANJEVertrek:11 december1e rang........................995-12-19-26 oktober / 9 en 23 november7-14-21-28 december /14-22 februari /15 maart.Inclusief 1e rang zitplaats..........115

Inclusief:• 3x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet • kamers met alle comfort • 2x diner in tradi-tioneel Berlijns restaurant • 2x rondrit door Berlijn (twee excursiedagen) • lichttour Berlijn(avond rondrit) • 1x Nederlandstalige gids Berlijn • zitplaats in luxe touringcar.

U logeert in hotel Penta Berlin-Teltow, een uitstekend viersterrenhotel gelegen in het zuidelijke gedeelte van Berlijn.Prachtige uitvalbasis voor het maken van excursies. Hotel met lift.Vertrek: 23 oktober. ..........199,- p.p.

superaanbieding!!

4 dagen BerlijnSPECIALE AANBIEDING:

Page 9: Check in & go september 2014

Een rit met de tram langs de randen van het cen-trum van Parijs is démanier om een heel anderekant van de Franse hoofdstad te ontdekken. In denegentiende eeuw reden er al trams door Parijs,maar diemaakten de eeuw daarna plaats voor demetro. Inmiddels is de tram inmeer Franse stedenweer helemaal terug, ironisch genoeg om overvollemetro’s te ontlasten.

De Parijse tramlijn 3 loopt tussen Pont du Gariglia-no in Zuid-Parijs via een ruime boog langs de statigeBoulevards de Maréchaux en – tot nu toe – Porte de laChapelle in het noorden. Tot nu toe, want er wordt drukaan uitbreiding van de trambaan gewerkt. In 2015 zaldie een heel rondje Parijs maken.

P’tite AsieDe moderne tram rijdt in een aangenaam kalm tempolangs de 37 haltes, waarvan het bij een aantal meer dande moeite waard is om uit te stappen. Zoals bij Ported’Ivry, waar het P’tite Asie van Parijs begint, één van dedrie Chinatowns van de stad. De buurt is hét commer-ciële en culturele centrum voor de Aziatische gemeen-schap in Parijs.

TraditioneelWie op zoek is naar een meer traditionele Parijse sfeer,pakt de tram naar de Porte d’Italie en neemt daar eenbus of metro naar het dorpachtige Buttes aux Cailles,met lage huizen in pasteltinten.

Edith PiafBij de halte Porte de Montreuil wordt sinds 1860 een‘marché aux puces’ gehouden op de ‘glacis’, de schuinehellingen van de Thiers, de laatste verdedigingsmuurvan het Parijs van de negentiende eeuw. Op deze

vlooienmarkt kun je nog voor een paar euro vintageschatten vinden, van kleding en tapijten tot meubels enservies.Twee haltes verder wandel je vanaf dehalte Porte de Bagnolet, zo het twin-tigste arrondissement in. Hier werdEdith Piaf geboren en dus staat hier hetexcentrieke Musée Edith Piaf evenalshet beroemde kerkhof Père-Lachaise.

KleurrijkBij de eindhalte Porte de la Chapelledomineren grauwe flats en kantoren hetuitzicht, maar wandel in een luttele twin-tig minuten vanaf de stadsrand richtinghet Quartier de la Chapelle en je waant jein kleurrijk Sri Lanka: Petit Jaffna. Na eenlange dag trammen neem je plaats aan eentafeltje bij een van de vele eethuisjes, waarje al voor weinig geld de goddelijkste hapjeskunt eten. De tram van Parijs brengt je ineen hele andere wereld.

DE METRO IS VOOR DE MEESTE BEZOEKERS VAN PARIJS

WELBEKEND EN EEN FAVORIET VERVOERMIDDEL. PARIJS

HEEFT OOK EEN TRAM – HET IS EEN VAN DE BEST

BEWAARDE GEHEIMEN VAN DE FRANSE HOOFDSTAD.

TRAM 3 RIJDT BIJNA HELEMAAL ROND HET STADSHART:

ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN.

Door Sara Luijters

Check in & Go - last minute travel 09

Parijs

Neftali / Shutterstock.com

schatten vinden, van kleding en tapijten tot meubels en

Twee haltes verder wandel je vanaf de

Edith Piaf geboren en dus staat hier het

domineren grauwe fl ats en kantoren het uitzicht, maar wandel in een luttele twin-tig minuten vanaf de stadsrand richting het Quartier de la Chapelle en je waant je in kleurrijk Sri Lanka: Petit Jaff na. Na een lange dag trammen neem je plaats aan een tafeltje bij een van de vele eethuisjes, waar je al voor weinig geld de goddelijkste hapjes kunt eten. De tram van Parijs brengt je in

Neftali / Shutterstock.com

Het andere

Kaartje kopenJe kunt in de tram reizenmetmetrokaartjes, te koop hijmetrostations. Een ritje kost nog geen 2 euro. In verhoudingis een carnetmet tien kaartjes nog goedkoper. In de tramzijn stempelautomaten.

Vlooienmarkt Parijs

Page 10: Check in & go september 2014

10 Check in & Go - last minute travel

Dagje

herfstPompoenenHeel veel pompoenen zijn er te zien tijdens de Coun-try&Pumpkin Pair in Nieuw-Weerdinge, van vrijdag19 tot enmet zondag 21 september 2014.www.countryenpumpkinfair.nl

NazomerenOp zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 vindt ophet sfeervolle landgoed Stania State in Oentsjerk deLeeuwarder Courant NaZomerfair plaats.www.lcnazomerfair.nl

HET WORDT GEZIEN ALS

HET MOOISTE SEIZOEN VAN

HET JAAR: DE HERFST. DE

IMPOSANTE KLEUREN IN DE

BOSSEN, HET MOOIE LICHT:

HET ZORGT VOOR PRACH-

TIGE PLAATJES EN HEERLIJ-

KE GEUREN. EEN BOSWAN-

DELING IS DAN OOK VOOR

MENIGEEN EEN FAVORIET

DAGJE UIT. TIEN TIPS VOOR

EEN LEUK, LEERZAAM OF

LEKKER DAGJE (OF NACHT-

JE) HERFST. Door Sybylle Kroon

Het bosHoewel de herfst eigenlijk het einde van een cyclusinluidt, is het bos in het najaar levendiger dan ooit.De bomen verkleuren, het bos toont een afwisselendkleurenpalet, de bomen en struiken hangen volkleurrijke besjes. Niet alleen de bomen krijgen eenandere kleur, er worden ook andere bosbewoners be-groet: trekvogels uit Scandinavië, noordelijke zang-vogels en roofvogels bezoeken graag onze bossenin de herfst. Aan eten geen gebrek in het herfstbos:vogels, insecten en zoogdieren kunnen kiezen uiteen groot buffet aan noten, zaden, dennenappels enbessen. Ook op de grond is voedsel te vinden: overalzie je paddenstoelen staan. Het bos is het hele jaaropen.www.staatsbosbeheer.nl

Stania State

www.lcnazomerfair.nl

Page 11: Check in & go september 2014

HerfstvakantieIn Noord-Nederland is het vanmaandag 13 tot enmetvrijdag 17 oktober 2014 herfstvakantie. Leerlingen van hetbasisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn dan vrij.

OldtimersLiefhebbers van oude auto’s kunnen zaterdag 20 sep-tember 2014 hun hart ophalen: dan vindt in Appelschade Oldtimerdag plaats. Een paar weken later, op 10-11-12oktober 2014 staan de oldtimers centraal in het Sport-centrum Leek, tijdens de Oldtimer & Classic Beurs.www.oldtimerdagappelscha.nl,www.oldtimerleek.nl

FolkmuziekOp 27 september 2014 nemen Ierse en Nederlandse folk-muzikanten fansmee naar het land van folklore, tijdenshet Irish Folk Festival in De Tamboer in Hoogeveen.www.detamboer.nl

MaritiemDemuzikale opwarmer van de jaarlijkse Strontrace,Beurtveer en Visserij inWorkum is Liereliet, een inter-nationaal festival vanmaritiememuziek. Meedeinenkan van 10 tot enmet 13 oktober 2014.www.liereliet.nl

Nieuwe oogstHet seizoen van De Kruidhof in Buitenpost wordt ditjaar op zaterdag 11 oktober 2014 afgeslotenmet deOogstdag en fruitshow.www.dekruidhof.nl

FilmpjeDe kids kunnen zich van 11 tot enmet 26 oktober – dusook tijdens de herfstvakantie - vermakenmet de leuk-ste kinderfilms tijdens Cinekid, dat ook bij filmtheaterSlieker in Leeuwarden en ForumImages in Groningenplaatsvindt.www.cinekid.nl

NachtbrakenZaterdag 25 oktober 2014 is het de Nacht van deNacht. Natuur- enmilieufederaties vragen tijdens ditevenement aandacht voor de gevolgen van lichtver-vuiling. Er zijn diverse nachtelijke activiteiten, zoalshet beklimmen van de Oldehove in Leeuwarden, eenkanotocht op de Hunze in Annen en wandelen door hetBargerveen inWeiteveen.www.nachtvandenacht.nl

Speciaal bierLiefhebbers van bier vinden op zaterdag 1 november2014 hun weg naar het Noordelijk Speciaalbierfestivalin grand café Het Heerenhuis in Groningen. Er zijn zo’n30 à 40 bijzondere biertjes te proeven.www.pint.nl

Check in & Go - last minute travel 11

Page 12: Check in & go september 2014

boek online of belmet 088 - 70 70 600stipreizen.nl

Prijzen p.p. o.b.v. 2 pers. kamer excl. Calamiteitenfonds/reserveringskosten en eventuele (verplichte) lokale kosten. Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

3-daagseVoordeel-

weekenden

✔ nov. en dec.✔ 2 nachten in Kyriad

Hotel inclusief ontbijten gratis parkeren

✔ gratis pendelbushotel - Disney Parken v.v.

✔ vanaf 9 nov. staan de DisneyParken in het teken van de Kerst

zie stipreizen.nl/frdk2

nú v.a.

149Inclusief2 dagenentree

Nérgensvoordeliger

© Disney

Disneyland® Paris

Page 13: Check in & go september 2014

Het is weer ’s wat anders dan een familiediner of eenskivakantie tijdens kerst. Met de boot richting Duits-land. En dan niet zomaar een boot, maar een drijvendhotel, van alle gemakken voorzien. Aan riviercruiseskleeft het etiket ‘saai, iets voor oude mensen’. De pas-sagiers, inderdaad vooral senioren maar ook genoeg‘junioren’, denken daar echter heel anders over. DiverseMoezel- en Rijncruises richting Duitsland vertrekkenvanaf Arnhem, ook vanuit het noorden van het landgemakkelijk te bereiken.

Trossen losAls de trossen los gaan in Arnhem,

ligt een reis langs indrukwekkend na-tuurschoon, hoog uittorende kastelen,imposante steden als Keulen, Bonn enKoblenz en wijn- en vakwerkparadijsjeszoals Rüdesheim en Cochem in het ver-schiet. De stemming zit er meteen goed in.De passagiers zijn na een eerste ‘snuffeldag’ al aardigaan elkaar gewend en er ontspinnen zich geamuseerdegesprekjes. Stille genieters zijn er ook. Een gepensi-oneerd stel ziet van achter een raam in de lounge hoeidyllische dorpjes zich spiegelen in het bijna roerlozewater van de Moezel. ”Een prachtig cadeau van onzekinderen voor onze veertigste trouwdag. Het is net een

drijvend hotel. Het eten is geweldig en je hoeft niks tedoen. Je wordt overal naartoe gebracht. En de wereldziet er zo anders uit vanaf het water, ja toch?”

RomantischEen cruise gaat altijd vergezeld met (vrijblijven-

de) uitstapjes en excursies. Even van boord.De benen strekken, hoewel je aan boord ookniet stil hoeft te zitten; activiteiten zat. Deuitstapjes doen het goed bij de passagiers. Zo-als een bezoek aan een wijnproeverij, kasteel

of basiliek. Maar lekker rondbanjeren in oudesteden en sprookjesachtige dorpjes kan natuur-

lijk ook. En zo tegen de kerst wordt het romantischegehalte van dit toch al romantische stukje Duitslandalleen maar hoger.

Iedereen geniet op zijn eigen wijze van de cruise: ”Hetverveelt nooit. Het is een ontspannende manier vanreizen. En je geniet van de rust en de natuur”, vertelteen zoon die met zijn bejaarde moeder op stap is.

Twee zussen die samen kerst vieren - ’s een keertjezonder al dat gedoe van inkopen, boodschappen, druk-ke winkels en gekkenboel in de keuken – vinden het

”heerlijk dat alles mag en niets hoeft. Dit bevalt prima”,zeggen ze lachend, terwijl ze nog een witte wijn aan debar bestellen. ”Als we niet oppassen, worden we noglui.”

En dan het eten. Je wordt als cruise-opvarende goed inde watten gelegd. En dat merk je wel naar een paar da-gen: ”Ik moet oppassen. Dat eten, hè. Ik merk ’t meteenaan m’n kleren. Volgende week ga ik vasten”, zegt eenuitbuikende jongeman die nog even buiten op het dekeen frisse neus haalt. ”En sparen, voor weer zo’n reis.”

FONKELENDE LICHTJES, EEN GLUHWEIN OP EEN KERST-

MARKT, EEN CONCERT IN EEN PRACHTIGE BASILIEK.

KLINKT ROMANTISCH TOCH? HET WORDT NOG RO-

MANTISCHER ALS JE HOTELKAMER DEZE WINTER LANGS

HISTORISCHE STEDEN IN DUITSLAND VAART. VAART?

JAZEKER: DAT KAN MET EEN RIVIERCRUISE OP EEN LUXE

HOTELBOOT. ACHTER ELKE BOCHT WACHT EEN

VERRASSING.

Achter elke bocht een

verrassing

Koblenz

Check in & Go - last minute travel 13

Een van de vele bochten van de Moezel

ligt een reis langs indrukwekkend na-tuurschoon, hoog uittorende kastelen, imposante steden als Keulen, Bonn en Koblenz en wijn- en vakwerkparadijsjes zoals Rüdesheim en Cochem in het ver-schiet. De stemming zit er meteen goed in.

RomantischEen cruise gaat altijd vergezeld met (vrijblijven-

steden en sprookjesachtige dorpjes kan natuur-lijk ook. En zo tegen de kerst wordt het romantische

Page 14: Check in & go september 2014

SUPERVOORDELIGE BUSREIZEN

NAJAARSAANBIEDINGEN!

Zonder postzegel opsturen naar: effeweg.nl, antwoordnummer 778, 7700 VG Nieuwleusen

Ja, ik ontvang graag de nieuwe brochureNaam dhr/mevr

Adres

Postcode Plaats

Tel. Nr. E-mail

9337

GRATIS NAJAARS- EN WINTERBROCHURE 2014Boek nu: www.effeweg.nlof bel 0529 46 96 67Alle fouten voorbehouden. Prijzen zijn vanaf en per persoon en o.b.v. een boeking voor2 personen. Exclusief excursie en entreegelden en €18,- reserveringskosten per boeking.

BERLIJN4 of 5 daagse busreis

4 dagen - Vertrek: 2, 9, 16, 23, 30 nov, 7, 14 dec5 dagen - Vertrek: 10, 17, 24 nov

RIMINI8 daagse busreis

Vertrek: 11, 18, 25 okt, 7 nov

ANDORRA8 daagse busreis

Vertrek: 11 okt

WENEN EN HET WIENERWALD8 daagse busreis

Vertrek: 3 okt, 7 nov

BOHEMEN EN PRAAG5 daagse busreis

Vertrek: 13, 20, 27 okt, 10, 17, 24 nov

BARCELONA EN DE SPAANSE KUST8 daagse busreis

Vertrek: 11, 18, 25 okt

SAAS GRUND - WALLIS8 daagse busreis

Vertrek: 25, 31 okt

IERLAND8 daagse busreis

Vertrek: 11, 18, 25 okt

LONDEN, OXFORD EN CAMBRIDGE5 daagse busreis

Vertrek: 6, 27 okt, 10, 17, 24 nov

KROATIË8 daagse busreis

Vertrek: 11, 18, 25 okt

SCHILDERACHTIG ZWITSERLAND8 daagse busreis

Vertrek: 3, 11, 18, 25 okt

ZWITSERSE ALPEN MET BUS EN TREIN8 daagse busreis

Vertrek: 31 okt, 7, 14 nov

LOGIES EN ONTBIJT

HALFPENSION

HALFPENSION

HALFPENSION

LOGIES EN ONTBIJT

HALFPENSION

HALFPENSION

HALFPENSION

LOGIES EN ONTBIJT

HALFPENSION

HALFPENSION

HALFPENSION

Hoogtepunten: Alexanderplatz, Checkpoint Charlie,Reichstag, Berlijnse Muur

Hoogtepunten: Rimini, Ministaat San Marino,Dagtocht Venetië, Pesaro, Urbino, Ravenna

Hoogtepunten: Andorra Panoramica, Seu d’Urgell,Bergdorp Os de Civis, Dagtocht Barcelona, Vall de Nuria

Hoogtepunten: Wenen, Slot Schönbrunn, Boottocht Donau,Abdij Melk, Natuurtocht Wienerwald, Seegrotte Tullnerbach

Hoogtepunten: Sint Vituskathedraal, Glasfabriek,Boheems Paradijs, Praagse burcht

Hoogtepunten: Barcelona, Montjuic, Olympisch stadion,Pueblo Espanyol, Montserrat, Santa Susanna

Hoogtepunten: Basel, Montreux, Saas Fee, Matterhorn,Gornergrat, Brig, Lötschental

Hoogtepunten: Nationaal Park Burren, Cliffs of Moher,Dagtocht Ring of Kerry, Stadswandeling Cork en Dublin

Hoogtepunten: Londen, Oxford, Cambridge,Boottocht Theems

Hoogtepunten: Grotten Postojna, Rovinj, Eiland Krk,Plitvice meren, Opatija

Hoogtepunten: Kleine Scheidegg, Lauterbrunnen,Grindelwald, Bern, Vierwaldstättersee

Hoogtepunten: Brig, Glacier Express, Treintje Täsch-Zermatt, Mont Blanc Express, Aletschgletsjer, Bern

4 dagen va. €895 dagen va. €159 99VA.

299VA.

349VA.

479VA.

289VA.

339VA.

389VA.

179VA.

299VA.

369VA.

479VA.

Excursiepakket zeer voordelig bij te boeken!

Page 15: Check in & go september 2014

De heerlijkheidvan de Harz4-, 6- of 8-daagse Al l Inclusive

Nazomeren inSalzburgerland8-daagse More Inclusive

Het zoetsteFrankrijk4- of 7-daagse More Inclusive

SprookjesachtigSchwarzwald4-, 6- of 8-daagse More Inclusive

Komt u genieten van prachtige natuur? De Harzbiedt u schitterende wandelmogelijkheden.Langs kabbelende beekjes, klaterende waterval-len en spectaculaire bergkloven. In de Harz vindtu ook een paar van de mooiste treinroutes vanDuitsland. Gaat u met de stoomtrein naar de topvan de Brocken? Of bezoekt u de Unesco-werelderfgoedstad Goslar, met zijn prachtigevakwerkhuizen?

U logeert all inclusive in Carea Residenz HotelHarzhöhe, midden in de bossen van de Harz, aande voet van de Bocksberg. De Bocksbergseilbahnbrengqwt u comfortabel naar de bergtop, waar ubehalve een fraai uitzicht ook vele wandelpadenen een mountainbikeparcours vindt.Het hotel is voorzien van een zwembad enwelness. Uw kamer heeft een balkon of terras.

Kom nazomeren op de alm! De alm straalt inseptember en oktober met een prachtige kleuren-pracht. Wandelen en fietsen in het schitterendeberglandschap rond Saalfelden is in die maandennog mooier dan anders! Extra leuk is dat, vooralin september, in vele dorpjes feest wordt gevierdomdat de koeien van de alm worden gehaald. Uzit midden in het Salzburgerland, ideaal voor uit-stapjes! Wat dacht u van Mozartstad Salzburg? Ofgaat u liever naar Zell am See en de Grossglocker,de hoogste berg van Oostenrijk?

Het traditionele viersterrenhotel Hindenburgbiedt u een rijke historie in combinatie metmoderne elementen. Het is een prachtige uit-valsbasis voor wandelingen en uitstapjes in hetSalzburgerland. Het hotel beschikt over o.a. eenrestaurant, hotelbar en mooie tuin.

Pastelkleurige vakwerkdorpjes, wijngaarden enpatisseries vol heerlijkheden: in de Elzas begrijptu direct waarom Frankrijk ‘la douce France’wordt genoemd. U verblijft in het noorden vande regio, in een prachtig wandelgebied bij debossen van Natuurpark Noord-Vogezen, tussendiverse historische burchten. De Wijnroute ligtop ca. een uur rijden. Gaat u ook een dagje naarStraatsburg?

Hotel Majestic Alsace in Niederbronn-les-Bains iseen eenvoudig maar net hotel in het centrum vande leuke ‘ville fleuri’ Niederbronn-les-Bains in hetuiterste noorden van de groene en bosrijke Elzas.Het hotel is in 2010 overgenomen door de familiedie ook het Hotel du Parc Alsace runt.

Het Zwarte Woud is een heerlijk gebied om even bijte tanken! U heeft alle tijd om te wandelen doorde prachtige bossen en heuvels. Of maakt u eenautoritje langs sfeervolle vakwerkdorpjes en deprachtige valleien van de Schwarzwaldhochstrasse?Ook Triberg, met de hoogste waterval van Duitslandis een bezoekje waard. Of bewondert u de grootstekoekoeksklok ter wereld, in Schonach? Freuden-stadt zelf is een mooie stad, met het grootstemarktplein van Duitsland. Geniet u van de gezelligewinkeltjes tussen de arcaden? Of is het tijd omlekker te baden in Baden-Baden?Hotel Resort Freudenstadt ligt aan de rand vanFreudenstadt. Het hotel beschikt over twee restau-rants, een bar, een café en een wellnesscentrummet o.a. stoombad, sauna en whirlpool. Ook is ereen kegelbaan. Uw kamer is voorzien van o.a. eentv en een koelkast en een badkamer met bad ofdouche en toilet, en een föhn.

Informatie & Reserveringen: www.pharosreizen.nl/ndcof via 0900-365 65 65 (80 cent per gesprek) met zoekcode 16160.

Informatie & Reserveringen: www.pharosreizen.nl/ndcof via 0900-365 65 65 (20 cpm) met zoekcode 37236.

Informatie & Reserveringen: www.pharosreizen.nl/ndcof via 0900-365 65 65 (80 cent per gesprek) met zoekcode 42202.

Informatie & Reserveringen: www.pharosreizen.nl/ndcof via 0900-365 65 65 (20 cpm) met zoekcode 42575 .

Inbegrepen• 3, 5 of 7x overnachting met

ontbijtbuffet• 2, 4 of 6x middagsnack• 3, 5 of 7x driegangenmenu of

buffet• dagelijks drankjes (10-20.30 uur,

softdrinks, huiswijn, tapbier)• gebruik zwembad en sauna• gratis wifi in openbare ruimtes hotel• regio-informatie

Prijzen 4 dgn 6 dgn 8 dgn01/09-31/10 139 229 31901-11-21/12 119 199 28902/01-31/01 125 135 300

Prijzen in # p.p. o.b.v. budgetkamer. Ziewww.pharosreizen.nl voor prijzen van de comfortka-mer. Niet inbegrepen reserverings-kosten(# 20,-), toeristenbelasting (# 2,30 p.p.p.d.) en kostenCalamiteitenfonds (# 2,50).

Inbegrepen• 3 of 6x overnachting in Hotel Majestic

Alsace in Niederbronn-les-Bains in eentweepersoonskamer

• 3 of 6x ontbijtbuffet met glaasje´Crémant d’Alsace´

• 3 of 6x driegangendiner inHotel Majestic óf in Hotel du Parc

• 3 of 6x een fles Pinot Noir ofCuvée de l’Alexain (mélange rieslingen pinot blanc)

• 1x wijnproeverij in Cleebourg of Barr• 1x welkomstdrankje• 1x routekaart

Prijzen 4 dgn 7 dgn01/09-04/11 129 23505/11-20/11 99 17521/11-30/12 129 235

Prijzen in # p.p. o.b.v. 2 volwassenen. Prijzen zijninclusief dossierkosten.

Inbegrepen• 3, 5 of 7x overnachting met

ontbijtbuffet• 3, 5 of 7x driegangenmenu of buffet• 1x welkomstdrankje• gebruik wellnesscentrum• gratis gebruik bussen en treinen in

Zwarte Woud• 1x koffie met gebak• 1x regio-informatie

Prijzen 4 dgn 6 dgn 8 dgn16/10-15/04 119 189 24916/04-30/06 129 199 269

Prijzen in # p.p. o.b.v. panoramakamer-standaard.Zie www.pharosreizen.nl voor type panoramakamer-comfort. Geen aankomst tussen 21/12 en 02/01.Niet inbegrepen: reserveringskosten en kostenCalamiteitenfonds.

vanaf119

euro p.p.

zoek & boekcode 16160

vanaf99

euro p.p.

zoek & boekcode 42202

vanaf119

euro p.p.

zoek & boekcode 42575

Inbegrepen• 7x overnachting met uitgebreid ont-

bijtbuffet• dagelijks soep van de dag (13-15u)• 2x viergangenkeuzemenu incl. salade-

buffet (18-20u)• 3x themabuffet• 1x Salzburger lekkernijenmenu• 1x gourmetdiner• dagelijks vers fruit en bronwater• gebruik wellnessfaciliteiten, incl. badjas• wekelijks informatie-uurtje van wan-

delgids.• gratis uitleen wandelrugzakken, Nordic

Walking-stokken, en routekaarten• 1x begeleide wandeling• 1x begeleide fietstocht (fietshuur niet

inbegrepen, e-bikes te huur o.b.v.beschikbaarheid)

• Löwen Alpin Card met o.a. gebruikbergliften (mits open), zwembaden, di-verse bussen, 1 dag rodelen, begeleidewandelingen, kinderprogramma

Prijzen14/09-11/10 27912/10-14/12 259

Prijzen in # p.p. Niet inbegrepen: reserveringskosten(# 20,-), kosten Calamiteitenfonds (# 2,50) entoeristenbelasting (# 1,15 p.p.p.n., vanaf 15 jaar)/ Kinderkorting (bij 2 volbetalenden): 0 t/m 11 jaargratis, 12 t/m 15 jaar 30% korting, vanaf 16 jaar 10%korting

vanaf259

euro p.p.

zoek & boekcode 37236

Page 16: Check in & go september 2014

Feenstra organiseert in het najaar eenaantal zeer aantrekkelijke herfstcruises. In

de wijngaarden langs de Rijn en Moezel worden delaatste druiven geoogst. De schitterende herfstkleuren

maken de omgeving nog mooier dan anders. Het najaar is danook bij uitstek geschikt voor het maken van een riviercruise.

Een riviercruise van Feenstra staat garant voor comfort,gezelligheid en een uitstekende verzorging. Zonder uw koffersin- of uit te pakken, reist u van de ene naar de andere prachtigelocatie. Onderweg geniet u van het schitterende panorama.Een riviercruise is een belevenis op zich, want onze luxe schepenbrengen u op een comfortabele wijze naar de mooiste plaatsenvan Europa. Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid en boek nuzo’n schitterende riviercruise van Feenstra.

Duidelijk en eerlijkAlle prijzen zijn gebaseerd op volledige verzorging. U weet bijboeking gelijk waar u aan toe bent. Optionele excursies engenoten consumpties zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Meer informatieGa voor meer informatie en de reisgids Riviercruises 2014 vanFeenstra Rijn Lijn naar het dichtstbijzijnde ANVR Reisbureau of belmet Feenstra Rijn Lijn (026) 445 28 05. Op onze website bekijkt ude beschikbaarheid en vindt u de volledige beschrijving van dereizen en onze schepen. Kies voor kwaliteit, betrouwbaarheid enboek nu zo’n schitterende riviercruise van Feenstra. Wij hopen ubinnenkort bij ons aan boord te begroeten.

Tel. (026) 445 28 05www.feenstrarijnlijn.nl

Prachtige najaarscruisesin september en oktober2014

Geniet van het najaar!BOEK NU EEN RIVIERCRUISE VAN FEENSTRA RIJN LIJN!

18 sept 07-dgn Fietscruise Rijn en Moezel20 sept 07-dgn Wijn- & Muziekcruise naar Rüdesheim22 sept 06-dgn Noord-Nederland22 sept 06-dgn Over de Rijn naar Rüdesheim27 sept 07-dgn Wijn- & Muziekcruise naar Cochem en Boppard29 sept 06-dgn Over de Rijn en Moezel naar Cochem29 sept 04-dgn Minicruise Rijn29 sept 06-dgn Over de Rijn naar Rüdesheim

02 Okt 07-dgn Romantische Rijn04 Okt 08-dgn Gent, Brussel en Antwerpen06 Okt 06-dgn Antwerpen06 Okt 06-dgn Over de Rijn en Moezel naar Cochem09 Okt 07-dgn Sprookjesachtige Moezel13 Okt 06-dgn Maastricht13 Okt 06-dgn Najaarscruise Rüdesheim13 Okt 06-dgn Verrassingscruise

Kom langs op de50+Beurs16 t/m 20 Sept 2014Jaarbeurs UtrechtHal 8 C30

VRAAG NU ONZESPECIALE NAJAARS-EN KERSTBROCHUREAAN!

9/16-daagse vliegreis• Genieten op schitterend Curaçao

• Het hele jaar door tropische temperaturen

• Bekijk alle hotels, appartementen en villa’s

op onze website

• Ook combinatiereizen mogelijk!

vertrek: dagelijks per KlMZie www.valkvakanties.nl/vliegreizen

9/16-daagse vliegreis• Van der Valk Plaza

Beach Resort Bonaire

• Direct aan het strand,

nabij Kralendijk

• O.b.v. All Inclusive!

• Verlenging mogelijk

vertrek: dagelijks per KlMZie www.valkvakanties.nl/vz105

voor meer informatie en boekingen: 0172 - 469696 | www.valkvakanties.nl

Bel0172-469696

869.00p.p.

o.b.v. logies v.a. 1299.00p.p.

o.b.v. all inclusive v.a.

Profiteervan de KLMWereld Deal

Weken!

per klm

per klm

bonaire

curaÇao

Page 17: Check in & go september 2014

Bonaire wordt gezien als een van demooiste locatiesom te duiken. De koraalriffen om het eiland zorgenvoor een rijke vegetatie en een kleurrijke tropische vis-stand. De hoofdstad heet niet voor niets Kralendijk, hetis afgeleid van koralendijk. Er zijn tientallen locatiesop dit kleine Caraïbische eiland waar je vanaf de walkunt duiken. Niet alleen demet perslucht en duikpakuitgeruste sportievelingen kijken hun ogen uit, ooksnorkelaars komen kijkers tekort; op snorkeldiepte isheel veel te zien. Sterker: demooiste kleuren zie je –zonder lamp – tot 10meter diepte.

Tropische vissenRondom Bonaire zijn honderden vissoorten geteld,waaronder papegaaivissen, maanvissen en vlinder-vissen. Ook kun je zeeschildpadden, roggen en dolfij-nen tegenkomen. Behalve kleurrijke en onschuldigeschoonheden herbergt het kristalheldere water ookdeminder vriendelijke (en soms giftige) vissen alsmurenen, baracuda’s, schorpioenvissen en haaien. Hetblijft onder water altijd uitkijken geblazen, ook koraalis gevaarlijk scherp. Een goede voorbereiding voordatje het duikersparadijs gaat verkennen, is geen overbo-dige luxe.

WonderlandOok vanaf de zuidelijke kust van Curaçao kun je fantas-tisch duiken en snorkelen, waarbij je Playa Kalki vooralniet magmissen. Vanaf dit idyllische bountystrand inhet uiterste westen zwem je zo een wereld in als die vanAlice inWonderland, zoals dit strand tussen de kliffenvan kalksteen (kalki) ook wel wordt genoemd. Avontu-riers nemen de boot en laten zich aan de noordzijde vanhet eiland afzetten. De zee en de ondergrond zijn hiertotaal anders dan aan de zuidkant: wilder, woester engroter. Er zijn velden van zeegras waar je zeeschildpad-den kunt tegenkomen en er zwemmen vissen die zichaan de zuidzijde niet laten zien.

WrakkenIn de wateren van Curaçao kun je duiken naar wrak-ken. Zo ligt er ten zuidoosten van de Caracasbaai op 5meter diepte een sleepboot (tugboat) die 30 jaar geledenzonk. Ook snorkelaars kunnen dit ondiep liggende

wrak bekijken. Een andere populaire duikplek is het 50meter lange schip Superior Producer. Maar alleen voorgevorderde duikers: het schip ligt op 30meter dieptevoor de kust van Otrabanda.

Warm waterMet een gemiddelde watertemperatuur van 25 tot 28graden is zwemmen in de zee rond Bonaire en Curaçaogeen straf. Tochmoet je als duiker een pak aantrekken,want na verloop van tijd koel je af, ook in warmwater.Echt koud krijg je het als duiker of snorkelaar niet snel.Mocht dat wel zo zijn: het opwarmen gebeurt in hetparadijs bóven water.

Bonaire en Curaçao• Maken samenmet Aruba deel uit van de BenedenwindseEilanden van de (voormalige) Nederlandse Antillen.

• Op beide eilanden kun je duikcursussen nemen en jeduikbrevet halen.

• Taal: Nederlands, Papiaments, Engels.• Curaçao: zo’n 150.000 inwoners, 444 km2, land binnenKoninkrijk Nederland,munteenheid: NAF (Neder-lands-Antilliaanse gulden).

• Bonaire: ruim 18.000 inwoners, 281 km2, bijzonderegemeente vanNederland,munteenheid: Amerikaansedollar.

• Vliegtijd Amsterdam-Bonaire/Curaçao: 10 à 12 uur.

MOOIE STRANDEN,

PRACHTIG WEER, LEKKER

ETEN: BOEK EEN VAKANTIE

NAAR CURAÇAO OF

BONAIRE EN WEES

VERZEKERD VAN ALLE

DRIE. OOK ONDER WATER

ZIJN DEZE CARAÏBISCHE

EILANDEN PARADIJSELIJK.

Door Sybylle Kroon

Check in & Go - last minute travel 17

Curaçao Gail Johnson/Shutterstock.com

Luiz Felipe V. Puntel

Paradijsonder water

Page 18: Check in & go september 2014

Prijzen zijn vanafprijzen p.p. o.b.v. 2 pers. excl. reserveringskosten en Calamiteitenfonds

Het 3-sterren hotel ligt aan een meertje in de bosrijke omgeving vanOlsberg. Vanuit het hotel loopt u zo de natuur in! Het hotel beschiktover een receptie met kluisjes, lift, restaurant, serre, bar, terras en eensauna. Uw kamer is voorzien van een televisie en een badkamer meteen douche, toilet en föhn.

Boek vóór 30 september opKras.nl/50616Boeken via internet: ga naar www.kras.nl/50616. Kies uw reis,datum en prijs en klik op BOEKNU. Voer bij ‘stap 1’ de actiecodeNDC22001 in en u ontvangt € 10 korting per boeking.Telefonisch boeken? Bel 0900-9697 (15 cpm). Boekenmetdeze actiecode ismogelijk vóór 30 september.

All InclusiveSauerlandKom nu compleet en zorgeloos genieten van de prachtigenatuur van het Sauerland! Maak mooie wandelingen enbezoek de pittoreske dorpen in de omgeving.

Daarom boekt udeze vakantie:¡Hotel in natuurrijkeomgeving

¡ Incl. ontbijt, lunch,diner en div. drankjes

¡Nú 10,- korting perboeking met actiecodeNDC22001

AutovakantieDuitsland

3-8 dagen vanaf

85Hotel Am Seeêêê - Olsberg

Hotel Am See

Speciaal voor de lezers van deze krantInclusief: 3/4/5/8 dagen verblijf in HotelAm See, ontbijtbuffet, picknicklunch,diner, drankjes (van 18.00 – 21.00 uur)en de Sauerlandkaart, waarmee u gratismet het openbaar vervoer kunt reizenin het Sauerland en korting krijgt op o.a.zwembaden enmusea.Exclusief: zie onze website.

Aankomst: van 29 september 2014t/m 27 maart 2015.

3 dagen vanaf € 854 dagen vanaf € 1095 dagen vanaf € 1458 dagen vanaf € 245

MEER AANBIEDINGEN

AL ONZE MEERDAAGSE REIZEN WORDEN UITGEVOERD PER COMFORT CLASS TOURINGCAR. EXTRA BEENRUIMTE, VERSTELBARE STOEL EN VOETENSTEUN. *GENOEMDEPRIJZEN ZIJN GELDIG VOOR DE VERTREKDATUM AANGEGEVEN MET EEN*. KENNELIJKEFOUTEN VOORBEHOUDEN. PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF CALAMITEITENFONDS (€2,50) ENADMINISTRATIEKOSTEN (€12,- MEERDAAGSE REIZEN, €3,25 DAGTOCHTEN) PER BOEKING ENVERZEKERINGEN.

0512-369030 MOLENWEG 6 SURHUISTERVEEN

GRATIS DAGTOCHT RONDREIS VLIEG/RONDREIS

Kerstmartk, OldenburgEen gratis dagtocht naar de kerstmarkt inOldenburg met vertrek op 10 of 17december 2014. Dit krijgt u van ons cadeauals u boekt voor één van onze meerdaagsereizen (minimaal 3 dagen) in deherfstvakantie met vertrek op 11 t/m 13oktober 2014.

Berlijn/Krakow/DresdenEen reis waarbij u kennis maakt met degeschiedenis, cultuur en natuur van Duitslanden Polen. Met bezoek aan het voormaligeconcentratiekamp Auschwitz. Recensiesvan klanten: “Een erg interessante reis.Veel gezien en geleerd o.l.v. een deskundigechauffeur en gidsen”.“Een reis om niet te vergeten!”

595Gratis 675

Wintergids is uit!

Costa del SolEen populaire vakantiebestemming metaangename temperaturen in de winter.Andalusië heeft veel te bieden. Behalve hetmonumentale en culturele erfgoed biedt hetprachtige natuurgebieden en is hetlandschap verscheiden en interessant.

Inclusief Nederlands sprekende begeleiding.

8 DAGENHALF PENSIONVERTREK 11/10

8 DAGEN HALF PENSIONVERTREK 23/11, 18/01,22/02 EN 22/03

GRATIS!In deze gids ruim 20 reizen die vertrekken tussen november 2014 en maart 2015.Naast de wintersportreizen ook stedenreizen naar bijvoorbeeld Londen, Parijsen Berlijn, kerst(sfeer)reizen naarValkenburg, Luxemburg en het Ahrdal, en zelfsreizen naar Istanbul, Portugal en Zuid Afrika.Vraag naar de gratis reisgids bij uwreisbureau of bestel deze via dalstra.nl/reisgids.

DAGTOCHT

Theatervoorstelling AnneEen theatervoorstelling over het leven vanAnne Frank. We zien Anne al vóór ze met haarfamilie onderduikt, we ervaren de twee langejaren in het Achterhuis en we ondergaan water met haar gebeurt nadat de veilige verstop-plaats is verraden.

STEDENREIS

Berlijn in kerstsfeerTalrijke kerstmarkten flankeren de bijzonderebezienswaardigheden van de stad. Het barokpaleis Charlottenburg is de place-to-be voorhet doen van kerstinkopen. Geniet van deDuitse gastronomie, ambachtelijke productenen speelgoed.

CRUISE

HanzestedenEen reis langs meerdere Hanzesteden.We bezichtigen de historische binnenstadvan Lübeck, zien Kopenhagen en bezoekende omvangrijke kerstmarkt in Bremen.Overnachten doen we aan boord van de luxeferry’s die ons van en naar Zweden brengen.

ALL INCLUSIVE COSTA BRAVAGeniet van zon, zee en strand of boek mooie excursies bij.9 DAGEN ALL INCLUSIVE VERTREK 11/10

EXCURSIEREIS HET AHRDAL IN DE EIFELWe bezoeken o.a. Monschau, Koblenz, Cochem,Bad Neuenahr-Ahrweiler en Keulen.6 DAGEN HALFPENSION VERTREK 12/10

STEDENREIS DISNEYLAND® PARISBeleef de magie en buitengewone avonturen vanbeide Disney® parken!3 DAGEN LOGIES/ONTBIJT VERTREK 11/10

599

269

385249

185 121,50993 DAGENHALF PENSIONVERTREK 12 EN 19/12 EN 26/02*

INCLUSIEF BUSREIS,1E RANG ZITPLAATS EN3GANGENDINERVERTREK 21/09 EN 11/10

3 DAGEN LOGIES/ONTBIJTVERTREK 29/11, 13 EN 20/12

STEDENREIS ONTDEK LONDENEen rijke historie, musea, schitterende kerken, heerlijkewinkelstraten en vele theaters.4 DAGEN LOGIES/ONTBIJT VERTREK 29/11, 13/12 EN 27/12

Page 19: Check in & go september 2014

Check in & Go - last minute travel 19

Plukde wijn

DE EEN WIL GEWOON VAN EEN LEKKER WIJNTJE

GENIETEN, DE ANDER WIL PRECIES WETEN VAN WELKE

DRUIF DE WIJN GEMAAKT IS EN WAAR HIJ VANDAAN

KOMT. DAT KUNNEN DE LIEFHEBBERS IN DE HERFST

MET EIGEN OGEN ZIEN, PROEVEN EN ERVAREN: DE

TIJD VAN DRUIVENPLUKKEN EN WIJNFEESTEN STAAT

VOOR DE DEUR.

Door Sybylle Kroon

gepensioneerde druivenplukkers, die wel eens willenweten waar ‘hun’ wijn vandaan komt.

Fijn & fruitigDe Romeinen verbouwden al druiven op de hellingenlangs deMoezel. Tegenwoordig zijn er zo’n 5000wijn-boeren in dit oudste wijnbouwgebied van Duitsland,met zo’n 9000 hectare aan druivenranken. Opmeerdan de helft daarvan staat de beroemdsteMoezeldruif:de riesling. Van demet de hand geplukte riesling

HandwerkDruiven worden over de hele wereld verbouwd, maarje hoeft echt niet naar Australië of Zuid-Amerika omtussen de druivenranken te staan; onze oosterburenzijn belangrijke producenten. Nergens ter wereld zijnzo veel steile wijngaarden te vinden als in Duitsland,vooral langs deMoezel. Machines kunnen op dehellingen niet uit de voeten, dus gebeurt de druiven-pluk door vele handen. Plukkers komen van heindeen verre. En niet alleen jongelui, steeds vaker zie je

worden bijzonder lekkere zoete en droge witte wijnengemaakt: fijn, fruitig enmet een enorme ‘smaakdiep-te’. DeMoezel kent niet alleen witte druiven, sindseind jaren tachtig groeien hier ook rode, waaronderSpätburgunder en Dornfelder, hoewel hun aandeel inhet niet valt bij riesling.

FeestIn Duitsland weten ze niet alleen hoe je wijnbouwmoet plegen, maar ook hoe je er een feestje omheenbouwt. DeWeinfeste worden al sinds de vijftiendeeeuw georganiseerd. Er zijn jaarlijks zo’n duizend wij-nevenementen in Duitsland, waarvan de DürkheimerWurstmarkt de oudste is. Dit grootste wijnfeest terwereld – sinds 1417 – wordt elke derde week in septem-ber in Bad Dürkheim gevierd. Deze plaats ligt aan deDeutscheWeinstraße, een 85 kilometer lange ‘straat’die door het wijnbouwgebied Pfalz loopt.

Tijdens demeerdaagse wijnfeesten staan de lokalewijn, de wijnhuizen en de wijngaarden centraal. Prak-tisch elk wijndorp, onder meer de honderden langsdeMoezel en Rijn, zijn versierdmet wijnbladeren engekleurde linten, er zijn optochten en er is muziek,dans en uiteraard wijn in overvloed. Er wordt zelfseen wijnkoning of -koningin gekozen en de feestenworden afgeslotenmet vuurwerk. En dat alles ter erevan de wijn, de wijnbouw en dat lekkere glas waarvanwe straks genieten. Carpe vinum!

Zelf plukkenDe druivenpluk staat voor de deur.Wijnboeren inondermeer Duitsland, Zwitserland en Frankrijkzijn altijd op zoek naar plukkers die in korte tijd (1 à2weken) veel willenwerken. Er zijn diversewebsi-tesmet oproepen, ondermeerwww.apcon.nl zoektdruivenplukkers voor Frankrijk.

Wijnfeest vierenHet DeutschesWeininstitut geeft een app uit(Weinfest+) waarmee je per streek en datumdediverseWeinfeste in Duitsland kunt checken. Kijkvoormeer informatie over wijn en feesten in hetMoezeldal op: www.moezeldal.nl/wijnfeesten.

Page 20: Check in & go september 2014

Ferienresort Cochem****Profiteer nu en boek via www.onsvakanties.nl/ndc1

(Résidence) klein vink****Profiteer nu en boek via www.onsvakanties.nl/ndc3

villapark De Soeten Haert****Profiteer nu en boek via www.onsvakanties.nl/ndc2

Marinapark Volendam ****Profiteer nu en boek via www.onsvakanties.nl/ndc4

Ook dit jaar bieden wij weer prachtige villa’s met hoogwaardigefaciliteiten aan op deze bijzondere bestemming in de Moezel-streek, slechts 170 km van de Nederlandse grens. Van half vrij-staande villa’s voor 4 personen tot vrijstaande familievilla’s voor 8tot 14 personen.

In deze streek kunt u wijnproeven bij de boer en wandelen langsde wijngaarden. Bezoek dorpjes vol vakwerkhuizen of één van deleuke speel- en dierentuinen in de omgeving. Ga ook eens moun-tainbiken, nordic walken of maak een rondvaart op de Moezel.Voor ieder wat wils!

Wegens succes herhaald!

Dichtbij het pittoreske dorpje Arcen en midden in het uitgestrekteNationaal Park De Maasduinen ligt Klein Vink. Ver weg van alledrukte biedt het gastvrije vakantiepark in elk seizoen een vriende-lijke en gezellige sfeer.

U vindt hier comfortabele bungalows en luxe villa’s waar u heerlijktot rust kunt komen. Het op het park gelegen kuuroord Thermaal-bad Arcen is daarnaast een ware bron van ontspanning. Vakantieop Klein Vink, dat is puur genieten voor de hele familie!

U kunt gratis gebruikmaken van het zwembad op het park!

Villapark De Soeten Haert heeft werkelijk alles voor een geslaagde vakantie.De parkfaciliteiten liggen binnen handbereik. En de ligging van het park isronduit uniek: op een paar honderd meter van het strand, aan de rand vande populaire familiebadplaats Renesse. Duinen, bossen en het Zeeuwse pol-derlandschap wisselen elkaar voortdurend af. Interessant dus, om wande-lend of fietsend te ontdekken.

Eenzelfde overvloed komt u tegen aan watersportmogelijkheden. Zeilen,surfen, duiken, vissen? Het kan hier allemaal. Ook zijn er rustige fami-liestranden én typische activiteitenstranden. Terwijl u in Renesse een scalaaan winkels en terrasjes vindt.

Het Marinapark Volendam ligt pal aan de oever van het IJsselmeer.Vanaf het water zien al die typisch Volendamse huizen er samenuit als een klein dorpje. Hier verblijft u in een echt oud-Hollandsesfeer, meteen aan de jachthaven en het centrum van Volendam.Noord-Holland is een prachtige bestemming waar je veel beziens-waardigheden vlakbij elkaar vindt. Niet voor niets kom je hier zo-veel buitenlandse toeristen tegen! Het IJsselmeer, historischestadjes, uitgestrekte bollenvelden… Wist u dat er zelfs twee be-zienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst staan? Dat zijndroogmakerij De Beemster, een polder met een zeventiende-eeuwse verkavelingspatroon en de Stelling van Amsterdam, eenoude verdedigingslinie. Zondermeer een bezoekje waard.

Sport & animatieOverdekt zwembadGolf / golfinstructie(á la carte) RestaurantIndoorspeeltuinActiviteitenhonk / Koos Kids ClubReceptie op het park(mini) SupermarktBuffetrestaurantSnackbarBaby- / peuter- / kleuterbadSpeeltuin(en)

Kijk op onze website voor meertypes en prijzen!

Kijk op onze website voor meertypes en prijzen!

Kijk op onze websitevoor alle aantrekkelijkeprijzen!

Kijk op onze website voor alleaantrekkelijke prijzen!

Activiteitenhonk / Koos Kids ClubIndoor-speeltuinJeu de boulesbaanVismogelijkhedenFietsen-, kano-, waterfiets-, en/ofbootverhuurWiFi centrale voorziening (betaald)(á la carte) Restaurant

Eetcafé / barOverdekt zwembad met o.a. baby-/peuter-/ kleuterbadSauna en TurksstoombadKuur-en beautycentrum

Loopafstand van het strandSport & animatieFietsenverhuurActiviteitenhonk /Koos Kids ClubWifi in centrumgebouw(gratis!)(mini) SupermarktSnackbarSpeeltuin(en)

Activiteitenhonk / Koos Kids ClubSpeeltuin(en)Fietsen- en sloepverhuurJachthaven(mini) SupermarktStrandWasserette(á la carte) RestaurantEetcaféSnackbarOverdekt zwembad

totruim

50%korting!

totruim

60%korting!

tot

40%korting!

totruim

70%korting!

Speciale lezersaanbiedingen!

0184 - 422 000 [email protected] onsvakanties.nl/ndc1

0184 - 422 000 [email protected] onsvakanties.nl/ndc3

0184 - 422 000 [email protected] onsvakanties.nl/ndc2

0184 - 422 000 [email protected] onsvakanties.nl/ndc4

Prijswijzigingen onder voorbehoud.Zie www.onsvakanties.nl/ndc1 voor de actuele prijzen.Bijkomende kosten: toeristenbelasting € 1,99 p.p.p.d.,reserveringskosten € 30. De eindschoonmaak is verplicht bijalle FV objekten.

Prijswijzigingen onder voorbehoud.Zie www.onsvakanties.nl/ndc3 voor de actuele prijzen.Bijkomende kosten: toeristenbelasting € 2,32 p.p.p.d. enreserveringskosten € 30.

Prijswijzigingen onder voorbehoud.Zie www.onsvakanties.nl/ndc2 voor deactuele prijzen.Bijkomende kosten: toeristenbelasting € 1,77p.p.p.d., reserveringskosten € 30.

Prijswijzigingen onder voorbehoud.Zie www.onsvakanties.nl/ndc4 voor de actuele prijzen.Bijkomende kosten: toeristenbelasting € 2,23 p.p.p.d. enreserveringskosten € 30.

Prijsvoorbeelden bij weekverblijf op Ferienresort Cochem ****GCL4 GC6 GCL6 GCL8 FV14van voor van voor van voor van voor van voor

19.09-26.09 450 249 450 259 490 289 515 279 780 48926.09-03.10 450 229 450 239 490 269 515 259 780 48903.10-10.10 450 229 450 239 490 269 515 259 780 66910.10-17.10 520 329 520 329 570 560 600 369 870 860

Prijsvoorbeelden bij midweekverblijfop Vakantiepark De Soeten Haert ****

SD6 SEKvan voor van voor

22.09-26.09 260 250 310 20929.09-03.10 260 250 310 18906.10-10.10 310 299 355 34513.10-17.10 310 299 355 345

Prijsvoorbeelden bij midweekverblijfop Marinapark Volendam ****

VO4 VO6van voor van voor

22.09-26.09 275 109 320 8929.09-03.10 275 109 320 8906.10-10.10 275 265 320 10913.10-17.10 275 265 320 310

Prijsvoorbeelden bij midweekverblijfop (Résidence) Klein Vink ****

KVR4B KV6van voor van voor

22.09-26.09 375 249 275 10929.09-03.10 375 249 275 10906.10-10.10 375 289 275 12913.10-17.10 375 365 275 129