Chambérykrant januari 2013

13

description

Wijkwerking, Dienstencentrum, WMKJ, agenda & Menu

Transcript of Chambérykrant januari 2013

Wijkwerking

WMKJ

Portretten

Dienstencentrum

Agenda & Menu

Dekran

tvanCha

mbé

ryMIJN

WIJK

Van oud naar nieuw ..... 2Beste wensen ! ..... 6 & 7

Klasmoment praatpiraat ..... 3

Ken je mij ? ..... 4 & 5

Vaste activiteiten & diensten .....8Een kerstfeest om niet te vergeten ..... 1 0

Programma uitstappen,cursussen & infosessies ..... 1 0 &1 1

..... 1 2 & 1 3

Wijkwerking Chambéry • Chambérystraat 24, 1 040 Etterbeektel 02 646 20 57 • fax 02 639 1 3 03 • [email protected] • www.chambery.be

JANUARI 201 3

2013Zoveelverschillende mensen

Met evenveelsoorten wensenDe een die wenst geluk en liefdeDe ander alleen nog een geliefde

Sommige kiezen voor rijkdom en fortuinAnderen gelijkheidvoor geel, blank ofbruin

Sommige wensen zijn te grootEn missen dan volkomen de boot

Ofde wens is wereldvredeMaar dat wensen er alvele

Maar niemanddie wenst oorlog en haatEn dat is toch wat er in de wereldomgaatHoe kan het dan met zoveelgoede wensenWe toch het slechtste zien van de mensen

Dus wereldvrede wensen is toch iets te grootEn zo missen we dus ook die boot

Maar voor iedereen liefde en gelukDat scheelt toch aleen heelstuk

Dus iedereen die dit kan zienEen heelliefdevolen gelukkig 2013

Corry dj

WIJKWERKING

Editoriaal:van oud naar nieuw

We hebben niet al leen het jaar maarook het aangekondigde einde van dewereld alvast overleefd. Oef, wat eenopluchting! Nochtans stonden we erbegin van het jaar 201 2 niet zo goedvoor en hingen er donkere wolkenboven ons hoofd… Maar Chambéry iseen organisatie met veerkracht, welaten de moed niet zakken en zoekensteeds naar constructieve oplossingenen mogelijkheden. En we konden indeze zoektocht rekenen op de steunvan velen:• De medewerkers die ondanks despannende tijden, het beste van zichzelfgaven om het jaar rond te zorgen voorleuke, leerrijke en lekkere momentenvoor jong en oud;• De vele vrijwil l igers wiens energie,enthousiasme en engagement we nietgenoeg kunnen benadrukken;• De partnerorganisaties die hunsolidariteit, steun en samenwerkingboden aan ons buurthuis;• Het bestuur dat, aangevuurd doorBetty, krachtdadig, kordaat enconstructief zocht naar nieuwe pistes,samenwerkingen en financiële middelen.

En die hebben we, zeker voor hetkomende jaar ook gevonden:De serviceclub Soroptimisten kwam op

2

bezoek en hun enthousiastekennismaking bleef niet zonder gevolg:een eerste financiële actie bracht al1 250€ op en er zullen per jaarmeerdere acties worden opgezet tenvoordele van Chambéry. In hetverlengde van onze jarenlangesamenwerking met Cohésion socialegingen we ook voor het eerst hetgesprek aan met de FranseGemeenschapscommissie.We beslotentot de oprichting van een parallel leFranstal ige asbl zodat we onzemeertalige werking sterker kunnenverankeren en ons draagvlak ookbinnen de gemeente kunnen verbreden.De COCOF verleende alvast eenbescheiden eerste financiële toelagevoor onze kinder- en jongerenwerking,een welgekomen aanvull ing maar vooralook een erkenning voor onze werkingvanuit een nieuwe hoek. Ook hetOCMW draagt hier aan bij door detoekenning van een bijkomendewerkkracht via Artikel 60.

Maar meer nog dan dit al les knooptenwe opnieuw constructieve gesprekkenaan met de VGC in de hoop enverwachting dat geïntegreerd werken,op één of andere manier, weer eenplaats krijgt in hetVGC beleid ennieuwe stedenfonds.Laagdrempelig werken op buurt- ofwijkniveau, inzetten op vrijwil l igerswerk

en informele netwerken, bevorderenvan de maatschappelijke participatie vankwetsbare groepen,… zijn voor ons'oude' en vertrouwde thema's endrijfveren die we anno 201 3 onder een'nieuwe' gedaante terug sterk naarvoren zien komen. Ik denk hierbij aanhet sterk pleidooi voor wijkgerichtesamenwerking in de woonzorg, maarook aan de discussies en gesprekstafelsdie plaatsvinden in voorbereiding vanhet nieuwe stedenfonds. Het zalafwachten zijn wat het finale antwoordvan het beleid hierop zal zijn, maar dezetendens stemt toch hoopvol.Wemoeten met Chambéry klaar staan eninspelen op deze nieuwe dynamieken, inopen en constructieve dialoog.

Wat doet er meer plezier dan eenschouderklop, een bemoedigende blik,een blijk van steun en begrip te krijgen?Wat doet er meer deugd dan eenschouderklop, bemoedigende blik, eenblijk van steun en begrip te geven? Ditsamenspel van krijgen en geven dit iswat Chambéry sterk en uniek maakt.Nabijheid, verbondenheid en solidariteitzijn de begrippen die er meer dan ooittoe doen. Niet al leen in deze donkereen koude dagen, maar het hele jaarrond.We hebben met ons Chambéryeen werking die zijn stempel drukt opde wijk en ver daar buiten, en daarmogen we fier op zijn.

Uw voorzitter, Olivia

Ode aan nieuwjaarsdagNieuwjaarsdag,aan andere gelijkend,zoals brood aan andere broden,We zullen u anders beleven,u eten, versieren,u opwachten,als een snede van ons leven,we zullen u aansteken,als een kandelaar,we drinken uals was je edelsteen.

Pablo Neruda

3

Klasmoment PraatPiraten

oplossing anagramDIPMASNER = SPIDERMAN

PUNASMER = SUPERMAN

CRUDAAL = DRACULA

DAGFLAN = GANDALF

DREMVLOOT = VOLDEMORT

SAMJEDONB = JAMES BOND

WMKJ

Oef! De eerste examens van het jaar zijn al achter de rug. De jonge-ren van de huiswerkbegeleiding deden deze maand extra hun best om stil te zijn, de vrijwil l igers zetten hun bes-te beentje voor. Dat konden wij al leen maar belonen met een leuk kerstfeestje om het einde te vieren. De uitslagvan de examens is op het moment dat we dit schrijven nog niet bekend, maar het feestje was alvast geslaagd!

Een paar weken geleden werd er eenklasmoment georganiseerd bij de PraatPiraten.Omdat de PraatPiraten op verschil lende scholenzitten, wilden we hen samenbrengen voor eenleuke namiddag.Op maandag 3 december kwamen de kinderenvan de 3e kleuterklas van het Regenboogje metmeester Sven naar de Sint-Lutgardisschool omsamen met de klas van juf Lis speelgoed teknutselen. Op vrijdag 7 december was het aanjuf Annick om met haar klas van het eersteleerjaar een bezoekje te brengen aan de klasvan juf Diana. Op het klasmoment waren ookenthousiaste mama’s en vrijwil l igers vanChambéry aanwezig.De kinderen konden kiezen welk speelgoed zemaakten. De refter was verdeeld inverschil lende hoekjes waar telkens iets anderswerd gemaakt. Zo konden ze spookjes uit wolmaken, of een taal- en rekenspelletje in elkaarknutselen. Ze mochten boren en schilderen omeen spel met houtblokjes te maken, ze kondenmuziekinstrumenten of puzzels maken of zekonden een autootje met kurk creëren of eenmemory uitvinden.Het speelgoed dat gemaakt werd, zal wordenuitgedeeld aan andere klassen of zullen dekinderen verkopen op de kerstmarkt. Ahoi!

Huiswerkbegeleindingfeest

Ken je mij ? (zie antwoorden op pagina's 6 & 7)

RAADSELS 4

Soms lijkt het niet zo met mijnooglapje, maar ik heb 2 goede ogen.En ook mijn stem is heel goed enklinkt niet vals.

Ik heb het eerst in Spanje geprobeerd.Maar nu de crisis daar zwaar heefttoegeslagen, probeert ik het hier, inde Chatoploeg.

Mijn origine is Berber. Ik kenChambéry van kinds af aan. Ik wordgeplaegd door een gewricht

Met mijn gezangen fleur ik heelChambéry op. En als dat niet genoegis voor een goede sfeer, kan ik ooklekker koken.

Ik sta op en ga slapen met Chambéry.Het is dan ook niet verwonderlijk datik iedereen ken: zelf de kleinstebewoner in de kelder ontsnapt nietaan mijn aandacht.

Ik heb een dochter die regelmatig opChambéry langskomt. Zelf was ikeerst vrijwil l igster. Nu tel ik elk uurdat ik op Chambéry ben.

Ik heb 2 namen op Chambéry: mijnvoornaam en mijn aanspreeknaam.Ook ver buiten Chambéry ben ikberoemd en berucht want ik zet mijin voor 1 001 (lekkere) projecten.

Mijn naam is niet origineel opChambéry. Maar mijn aanstekelijkeglimlach is moeil i jk te evenaren. Diehebben mijn schattige kindjes van mijgeërfd. Ik ben een aanwinst voor depoetsploeg!

Ik hoor een beetje bij 2 werkingen enben dus van alle markten thuis. Datheb ik misschien van mijn zus, die hierheeft gewerkt voor mij?

Ik ben de Benjamin van deChatoploeg, alhoewel mijn naam hettegendeel doet vermoeden.

Ik zorg voor de feeststemming in dekeuken. Lachen en grapjes maken kanik als de beste. Na de werkuren kanje me regelmatig vinden aan de Zavel,waar ik met een lekker drankjeverder feest.

Ik ben de actieheld van Chambéry,altijd in de weer om de veil igheid tegaranderen. Maar mijn karikatuur zouook “multicontracten-man” kunnenzijn.

Ik kan jongeren heel goed begrijpenen ook iedereen die jongerenbegeleidt. Ik ben super-enthousiast ensta altijd te springen/dansen voor eennieuw Chambéry project. Ik kan goeddansen, ik zing een beetje vals maarben ook een beetje doof….

Ik kan babbelen als een echteItal iaanse. Ik heb daar dan ook eentijd gewoond. Nu breng ik wattemperament in de keuken.

Het was de naam van een kolonel.Maar de kolonel was van Afganistanen ik ben van Iran, en van deChatoploeg.

Hola mis amigos! Eerst kwam mijnzoon naar de activiteiten opChambéry, daarna heb ik een kortestage hier gelopen en nu ben ik aanhet werk bij de wmkj-ploeg!

Ik kan schilderen als geen ander. Ikweet al les over muziek en durf somsook zingen. Ik behoor écht tot deChambéryfamil ie!

1

2

3

7

8

1 1

1 2

1 3

1 6

1 7

1 4

1 5

9

1 0

5

6

4

5 RAADSELS

Ik heb veel gedaan van keuken totplafond. Ik ben vader van eentweeling en ik draag de zwarte band.

Ik spreek Nederlands en ik spreekFrans. Mijn kinderen gaan naar eenNederlandstal ige school. Sommigenonder jul l ie vinden dat mijn stem eenkopie is van een collega opChambéry…

Vergis je niet: ik ben misschien kleinvan gestalte, maar toch een grotemadam. De grootste van Chambéry.En pas maar op, ik heb al meerderekeren het gevecht voor Chambérygewonnen.

Ik ben al zolang op Chambéry dat hettijd is om die genen door te geven. Ikwerk in een mannenwereld maar kanmijn vrouwtje wel staan…

Met mijn halftijdse inzet hou ik demensen toch een hele maandtevreden. Zelf technische problemenkunnen mijn positivisme niet kleinkrijgen.

Ik ben de ‘mama miracoli’ vanChambéry: keukenprinses (of beter,koninging van de keuken) zorgzaamen altijd goed gezind. Ja, ik geef eenextra touch aan het eten.

Ik werk deeltijds en toch slaag ik erinom voor alle deelwerkingen vanChambéry te werken. Ik ben muzikaalaangelegd en kan dus de muzikaletalenten op Chambéry misschien ookwel versterken?

Ik woon bij Gent, maar toch kom ik alenkele jaren één keer per weekmeehelpen in het restaurant. Mijnman komt ook meehelpen bij defeesten en zorgt dan voor prachtigefoto's.

Ik ben niet de enige in mijn soort opChambéry, maar wel bijna denieuwste. Ik woon dicht bijChambéry en zie het blauwe busjeelke dag mijn buren, voor wie ik werk,ophalen.

Hoewel ik al heb bewezen dat ikgoed kan zingen, neem ik niet deelaan Idool 201 2. Ik haal l iever op eenandere manier stemmen. Ik zetmijn beste beentje voor.

Ik woon in de week in Brussel, wantik studeer daar. Ik kijk al uit naarvolgend jaar, want dan kom ik nogmeer in het resto werken!De equipe van Chambery wacht alvol ongeduld op deze nuttige helper.

Mijn taaltje begrijpt niet iedereenmaar mijn muziek meestal wel. Ik hebbinnen Chambéry al vanalles gedaan:mij verkleed, kinderen geleerd overvisueel bedrog, gezongen en muziekgemaakt,… en natuurli jk ook mijnechte job uitgeoefend.

Een stil le kracht in de Chatoploeg. Dekracht van de Profeet?

Ik breng elke dag de afrikaanse zonnaar Chambéry. Met mijn lach maakik iedereen blij . Soms moet ik ookwat boos kijken, als de wmkj weerteveel rommel heeft gemaakt.

Mensen ‘entertainen’ is mijn ding: ikbreng ze naar het podium, sta op hetpodium of maak grapjes naast hetpodium. Je kan dus écht niet over mijkijken hoor.

Mijn dagelijks werk staat in eenboekje aan het onthaal.Al maak ikelke dag een nieuw verhaal mee.Daarom neem ik nooit graag verlof.

Ik ben hier nog maar pas en benalweer bijna weg. Maar misschien,héél misschien en als de kinderen enjongeren het héél l ief vragen, kom ikvolgend jaar wel terug en blijf dan eenbeetje langer.

1 8

21

22

23

26

27

28

31

32

33

34

29

30

24

25

1 9

20

528

27

BESTEWENSEN6

Beste wensen van de Chambéry team voor iedereen!

34

31

30

29

24

23

22

21

20

1 9

1 8

1 3

1 1

7

4

2

33

32

261 7

1 6

1 5

1 4

1 2

1 0

9

6

3

1

8

25

1 Carine, boekhoudster/comptable

2 Stella,WMKJ

3 Edouard, chefkok/chefcuisinier

4 Masoud, CHATO

5 Akim, CHATO

6 Jérôme, keukenploeg/équipe de cuisine

7 Serge,WMKJ

8 Fatima, DC/WMKJ

9 Anne-Marie, concierge

1 0 Anna, poetsdienst/équipe d’entretien

1 1 Lies V. coordinatrice WMKJ

1 2 Johan, CHATO

1 3 Marie-France, keukenploeg/équipe de cuisine

1 4 Johanna,WMKJ

1 5 Ahmed, CHATO

1 6 Ibrahym, CHATO

17 Fatima, poetsdienst/équipe d’entretien

1 8 Liesbet, coordinatrice DC/centre de services

1 9 Mathijs, CHATO

20 Rita, dienstencentrum/centre de services

21 Lies C. ZorgActiePlan/Plan d'action de soins

22 Nenet, poetsdienst/équipe d’entretien

23 Lucas, stagiaire DC

24 Katrien, dienstencentrum

25 Abdessamad, CHATO

26 Armen, CHATO

27 Christine, coordinatrice CHATO

28 Joëlle, keukenploeg/équipe de cuisine

29 Zoë, stagiaireWMKJ

30 Robert, chauffeur

31 Mohammed, CHATO

32 Betty, coordinatrice Buurthuis/Maison de quartier

33 Elisabeth, DC/centre de services

34 Katelijne, trajectbegeleidster/accompagnatriceBESTEWENSEN

33

32

261 7

1 6

1 5

1 4

1 2

1 0

9

6

3

1

8

25

1 Carine, boekhoudster/comptable

2 Stella,WMKJ

3 Edouard, chefkok/chefcuisinier

4 Masoud, CHATO

5 Akim, CHATO

6 Jérôme, keukenploeg/équipe de cuisine

7 Serge,WMKJ

8 Fatima, DC/WMKJ

9 Anne-Marie, concierge

1 0 Anna, poetsdienst/équipe d’entretien

1 1 Lies V. coordinatrice WMKJ

1 2 Johan, CHATO

1 3 Marie-France, keukenploeg/équipe de cuisine

1 4 Johanna,WMKJ

1 5 Ahmed, CHATO

1 6 Ibrahym, CHATO

17 Fatima, poetsdienst/équipe d’entretien

1 8 Liesbet, coordinatrice DC/centre de services

1 9 Mathijs, CHATO

20 Rita, dienstencentrum/centre de services

21 Lies C. ZorgActiePlan/Plan d'action de soins

22 Nenet, poetsdienst/équipe d’entretien

23 Lucas, stagiaire DC

24 Katrien, dienstencentrum

25 Abdessamad, CHATO

26 Armen, CHATO

27 Christine, coordinatrice CHATO

28 Joëlle, keukenploeg/équipe de cuisine

29 Zoë, stagiaireWMKJ

30 Robert, chauffeur

31 Mohammed, CHATO

32 Betty, coordinatrice Buurthuis/Maison de quartier

33 Elisabeth, DC/centre de services

34 Katelijne, trajectbegeleidster/accompagnatrice

Vaste diensten en activiteiten van het locaal dienstencentrum

VASTE DIENSTEN

Sociaal restaurantVoor iedereen, ongeacht leeftijd of inkomenMaandag tot vrijdag van 1 1 u30 tot 1 3u30Prijs 7€ (niet gedomicil ieerd in Etterbeek), of 4€,of 3€ (Omnio-statuut) (meer info bij Liesbet)

PedicureWoensdagmorgen op afspraakPrijs 1 0€ (meer info bij Liesbet)

BoodschappendienstBen je niet meer in staat om zelf de groteboodschappen te doen? Dan kan je beroep doen opdeze boodschappendienst. Op afspraak of in groep2-wekelijks op woensdag om 1 4u (info bij Liesbet)

VervoerdienstVervoer van en naar het sociaal restaurant, deseniorenclub, … (meer info bij Liesbet)

KlusjesdienstAllerlei klussen voor mensen met een laag inkomenen ouderen (meer info bij Johan - CHATO)

ZorgregisseurWens je informatie, raad en steun bij hetorganiseren van jouw thuiszorg, aarzel dan niet omeen beroep te doen op de zorgregisseur.Wij proberen samen met jou te zoeken naarpassende hulp (zoals poetshulp, maaltijden aanhuis,...) zodat je langer thuis kan blijven wonen.(meer info bij Lies Creve - Zorg Actie Plan)

PsycholoogGesprek mogelijk op afspraak (meer info bij Liesbet)

DE CHAMBERY PASSWat ? Geeft vermindering op de prijzen vanhet restaurant en allerhande activiteiten vanhet dienstencentrum.Wie ? - al le inwoners van Etterbeek- medewerkers van Etterbeekse organisaties,- nederlandstal igen uit omliggende gemeentes,die geen Lokaal Dienstencentrum op hungrondgebied hebben.Hoe ? Te verkrijgen op het onthaal, en verplichtte tonen bij het betalen van de maaltijd .

VASTE ACTIVITEITEN

De passerelOntspanningsruimte met mogelijkheid tot kaarten,gezelschapsspelletjes spelen, kranten lezen, koffiedrinken, bil jart,…Maandag tot vrijdag van 1 2u tot 1 5u (info bij Rita)

CybercaféGratis toegang tot computers en internetMaandag & dinsdag van 1 3u30 tot 1 6u30(meer info bij Rita)

Cursussen informaticabeginners, dinsdag van 1 0u tot 1 2ugevorderden, woensdag van 1 0u tot 1 2u(meer info bij Rita)

Cursussen NederlandsInformatie en inschrijving bij het huis van hetNederlands, op 02 501 66 60

HobbyclubCreatief werken voor volwassenenElke dinsdag van 1 4u tot 1 6u (meer info bij Fatima)

SitgymOok voor mensen met fysische beperkingenVrijdag van 1 0u30 tot 1 1 u30 (meer info bij Rita)

Voor meer informatie over al onze diensten en activiteiten kan U terecht op het onthaalvan maandag tot vrijdag van 9u tot 1 4u, woensdag tot 1 7u en via telefoon op 02 646 20 57

Helpenin het sociaalrestaurant

(bediening ofafwas),bij boodschappen,vervoer, crea-ateliers,

uitstappen, . . .

Vrijwilligersgezocht !

Interesse?Neem contactop met RitaofLiesbet

8DIENSTENCENTRUM

Heb jij zin om je in te zetten voorde jarigen van Chambéry? Om nate denken hoe we het verjaardags-

feest kunnen organiseren?En om er samen voorte zorgen dat onze ja-rigen niet in de koublijven staan? Neemdan snel contact op

met Liesbet! En spreekgerust je vrienden aan om

zich mee in te zetten!

Verjaardagscomité

Wij zoeken vrijwil l igers voor hetverjaardagscomité! Na vele jarenvan trouwe aanwezigheid moetenwij met spijt in ons hart afscheidnemen van Monique, Maria enSimonne! Jarenlang hebben zijzich ingezet, zodat onze be-zoekers een verjaardagskaart-je kregen, uitgenodigd werdenvoor het feest & verzorgden zijde organisatie en animatie op hetverjaardagsfeest.Wij wil len hen danook heel erg bedanken!

Gemberkoek

In de hobbyclub hebbenwe koekjes gebaken.Wil je nog eens graagvan deze lekkere kerst-geur genieten?

Ingrediënten250g zelfrijzend bakmeel1 1 5 g zachte boter1 1 5g bruinebasterdsuiker 2 eieren1 theelpl. gemberpoeder1 pakje glazuur

Bereiden : Verwarm deoven voor op 1 80 gra-den. Roer de boter ensuiker in een kom goeddoor elkaar. Doe de ei-eren erbij en blijf nogeen paar minuten roe-ren. Zeef het bakmeelen roer dit samen methet gemberpoederdoor het boter meng-sel. Kneed het deeg numet je handen tot eenbol. Rol het uit. Steeker vormpjes uit en legop de bakplaat. Bak dekoekjes ongeveer 1 0min. in de oven.Smakelijk!

Op vrijdag 1 4 februari gaat de car-navalsstoet uit. Een jaarl i jkse traditiemaar met telkens nieuwe veras-singen! Stap mee op en als het jebelieft, neem de voorafgaande dagendeel aan de carnavalateliers tijdensde vakantie. Met de kinderen makenwe muziekinstrumenten, kostuumsen alles wat erbij hoort. Nog eengelegenheid om zich te amuseren enom vreugde in destraten van onze wijkte laten heersen!

Sneeuwengeltjes in huis?We hebben 201 2 mooi kunnen afsluiten en 201 3 prachtiggestart. In Chambéry zijn er namelijk ‘sneeuwengeltjes’ aande slag. Die zorgen ervoor dat het hele gebouw mooi ver-sierd is en er een gezell ige sfeer in huis hangt.We hebben zegelukkig nog snel op beeld kunnen vastleggen… Bedankt lie-ve sneeuwengeltjes en tot volgend jaar!

Carvanal 201 3

Kerstfeest 201 2: U was weer geweldig!

9 DIENSTENCENTRUM

Ons jaarli jks kerstfeest was weer een succes! De keukenzorgde voor een heel lekkere maaltijd, de vrijwil l igerszorgden voor een voortreffel i jke bediening en organisa-tie, en DJ Monique en Ronny de accordeonist zorgdenervoor dat heel wat werd afgedanst! Heel erg bedanktal lemaal & tot volgend jaar!

Groot nieuwjaarsconcert 201 3 met ballet, in Bozar, door het orkestJOHANN STRAUSS, Musical Theatre Prague. Een polka, een serie walsenen gans Wenen danst op de muziek van de Strauss dynastie ... Een jongmeisje ontdekt de tederheid van een nieuwe liefde … Een volksfeest inhet dorpje Grinzig … Akrobatische sprongen, een Hongaarse czardas,een elegante mazurka.... en langzaam, heel langzaam speelt het orkest de eerste matenvan de wondermooie “AN DER SCHÖNEN BLAUEN DONAU”.Op het programma: de mooiste ouvertures, de bekendste koren en aria’s uit DERBETTELSTUDENT - DER VOGELHÄNDLER - DIE FLEDERMAUS - LES CONTESD’HOFMANN - CARMEN - DER ZIGEUNERBARON in originele versie, de mooistewalsen en polka’s: FRÜHLINGSSTIMMEN WALZER- TRITSCH-TRATSCH POLKA -LEICHTES BLUT - PIZZICATO-POLKA - RADETZKY-MARSCH en enkele verassingen.“Ein Abend in Wien” brengt een ode aan de ongekroonde koningen van de wals en huntijdgenoten.

1 0

onthaal Chambéry &

0264

620

57

inl ichtingen&

insch

rijvin

gen

januariprogramm

a

DIENSTENCENTRUM

vrijdag 1 1 /01 om 20u: Ein Abend in Wien

Theaterproject Titanicmet de KVS in Etterbeek: wordt vervolgt...

Statistiektijd!Als organisatie zijn we verplicht omjaarli jks bepaalde statistieken in te

dienen bij de subsidiërende overheid.Om dit mogelijk te maken vragen wijaan alle klanten om tijdens de weekvan maandag 1 4 tot vrijdag 1 8januari bij elk restaurantbezoek deChambérypas mee te brengen zodat

we het nummer ervan kunnennoteren.We danken u alvast voor uwmedewerking. Liesbet, Rita, Katrien,

Elisabeth, Fatima & Lucas

Vrijdag 1 1 /01 om 20uAfspraak 1 9u1 5 MetroMerodeof 1 9u45 ter plaatse:Bozar, Ravensteinstraat24, 1 000 BrusselPrijs 1 ,5€

Elke dinsdag om 1 8uKloktorenstraat 221 040 Etterbeek

Al een paar weken lang vinden er in de Kloktorenstraat nr 22toneelrepetities plaats voor Project Titanic. Samen met mensenuit de buurt en gesteund door KVS, Gemeenschapscentrum deMaalbeek en Buurtwerk Chambéry, werkt theatermaker ThomasBell inck er aan een voorstel l ing die eind mei 201 3 zal wordengetoond.Na een korte kerstpauze wordt er vanaf 8 januari opnieuwgerepeteerd en dit elke dinsdagavond tussen 1 8 en 21 u. Mensendie zin hebben om mee te spelen, te improviseren, te werken, tebouwen, ... kunnen nog altijd aansluiten door je te aanmelden aanhet onthaal van Chambéry (02 646 20 57) of door een mailtje testuren naar [email protected]. Iedereen is bijzonder welkom,ervaring is absoluut geen vereiste.

concert

oplossing sudoku (master & expert van juli 201 2... dank u Carine!)

elke maandag ochtend vanaf 1 4/01 : kapper

1 1 DIENSTENCENTRUM

donderdag 24/01 om 1 4u: valpreventie

Wie zich moeil i jk zelf kan verplaatsen, komt erniet gauw toe regelmatig boodschappen tedoen. Met deze dienst wordt boodschappendoen weer mogelijk. Deze dienst is er voor allegebruikers met een chambérypas. Er wordt eengroepsboodschappennamiddag georganiseerd,op elke woensdag om de twee weken. Er zijn 5plaatsen, en we gaan met Robert en een vrijwil-

in l ichtingen&

inschrijvingen

programmajanuari

donderdag 31 /01 om 20u30: Elena's Ariadans

l iger naar de supermarkt. Achteraf wordt ieder-een thuis gebracht. We vertrekken altijd stiptom 1 4u aan chambéry. Inschrijven is verplichten kan aan het onthaal. Individuele bood-schappen met een vrijwil l iger zijn steedsmogelijk op aanvraag , en als je ziek bent of omeen andere reden niet zelf je boodschappen kandoen, vraag dan meer informatie bij Liesbet.

onthaalCham

béry&

02 646 20 57

Donderdag 31 /01 om20u30Afspraak om 1 9u45 inmetro Merode,of om 20u1 5 ter plaatse:Kaaitheater, 1 000 BrusselSainctelettesquare 20Prijs 1 ,5€

Met Elena’s Aria, de derde productie van Ro-sas, creëerde Anne Teresa De Keersmaekereen voorstel l ing die in compositie en bewe-gingstaal vrijer is dan het vroege werk en diedrijft op een stroom van emoties. Op de scè-ne vijf vrouwen die vechten met liefde en haat,lust en pijn. Een bijzonder rijke en indringendedansvoorstel l ing.

Donderdag 24/01om 1 4uAchterhuis2e verdiepingGratis

Vanaf maandag 1 4 januari, biedt het Lokaal Diensten-centrum van Chambéry jul l ie een nieuwe dienst aan: deKAPPER! Ben je moeil i jk te been, maar zou je graag nognaar de kapper gaan? Dan is deze dienst er voor jou! Insamenwerking met Espace Bien-être.Voor wie? Je bent +65 jaar, je hebt het moeil i jk om je teverplaatsen, en je hebt een Chambéry-pass.Hoe gaat het in zijn werk? Robert komt je thuis halenen brengt je naar de kapper bij Espace bien-être. Na dekappersbeurt komt Robert je ophalen en brengt je naarChambéry voor de maaltijd.

dienst

Elke maandag ochtend, ophaling tussen 9u en 9u30.Reserveren één week vooraf aan het onthaal!Prijs vervoer 1 €Prijs kappersbeurt: prijsl i jst ter inzage aan het onthaal

infoMaar al te vaak eindigt het zelfstandig wonen van eenoudere met een val. Valpartijen en de letsels die menhierbij oploopt hebben een ernstige impact op de levens-kwaliteit van de betrokkenen.Vallen krijgt in de meeste gevallen slechts de nodige aan-dacht als het te laat is. Deze situatie wil len we met dezeinfo doorbreken door samen met jou de risicofactoren,je eigenheid en je totale omgeving te bekijken.

Woensdag1 6/01 Delhaize31 /01 Colruyt1 4u in ChambéryPrijs 2€

woensdag 1 6/01 & 31 /01 om 1 4u: boodschappendienstdienst

Buurtwerk Chambéry Maison de quartier

Wordt verwacht in februari / Prévu en février

maandaglundi

dinsdagmardi

woensdag

vrijdagvendredi

ma1 4>vr1 8/01lu1 4>ve1 8/01

maandaglundi

dinsdagmardi

woensdagmercredi

vrijdag

maandag

dinsdagmardi

woensdag

7/01

8/01

9/01

1 1 /01

1 4/01

1 5/01

1 6/01

1 8/01

21 /01

22/01

23/01

1 2

1 3.30>1 6.30 cybercafé1 8u WMKJ : inschrijvingenkarnavalatelier voor kinderen van 5 tot1 2j/ inscriptions atelier de carnaval pourenfants de 5 à 1 2 ans (1 1 /02<1 5/02)

1 3.30>1 6.30 cybercafé1 4>1 6 hobbyclub1 8 repetitie theaterproject Titanicmet de KVS/ répétition du projetthéâtral Titanic avec le KVS (zie p.1 0)(kloktorenstraat 22 rue du clocher)

op afsprak / sur rdv: pédicure

1 0.30>1 1 .30 sitgym20u Nieuwjaarsconcert + ballet ‘EinAbend in Wien’/ Concert de NouvelAn + ballet ‘Ein Abend in Wien’, Bozar

statiestiek in het resto /statistiques au restaurant (zie p.1 0)

nieuwe dienst elke maandag ochtend:kapper / nouveau service chaque lundimatin: coiffeur (zie p.1 1 )1 3.30>1 6.30 cybercafé

1 3.30>1 6.30 cybercafé1 4>1 6 hobbyclub1 8 repetitie theaterproject Titanic /répétition du projet théâtral Titanic

op afsprak / sur rdv: pédicure1 4u boodschappendienst / service decourses (ook op afspraak/ aussi sur rdv)

1 0.30>1 1 .30 sitgym

1 3.30>1 6.30 cybercafé

1 3.30>1 6.30 cybercafé1 4>1 6 hobbyclub1 8 repetitie theaterproject Titanic /répétition du projet théâtral Titanic

op afsprak / sur rdv: pédicure

1 4u info Valpreventie /Comment prévenir les chutes?

1 0.30>1 1 .30 sitgym

1 3.30>1 6.30 cybercafé

1 3.30>1 6.30 cybercafé1 4>1 6 hobbyclub1 8 repetitie theaterproject Titanic /répétition du projet théâtral Titanic

op afsprak / sur rdv: pédicure1 4u boodschappendienst / service decourses (ook op afspraak/ aussi sur rdv)

20u30 dansvoorstelling Elena’s Aria /dance Elena’s Aria, Kaaitheater

1 4u30 theater in het Brussels doorBrussels Volkstéjoeter N kat es ginpoos (inschrijven vanaf20 januari) /théâtre en Bruxellois par BrusselsVolkstéjoeter Ne kat es gin poos(inscriptions à partir du 20 janvier)

9u30 cursus Optimaliseren geheugen/cours Optimaliser sa mémoire

1 4u info Zo blijft je huis lang je thuis/Votre logement est-il adapté à vosbesoins?

1 5u concert Les Musiciens d’Europe,Haydn, De Munt

1 4u geleid bezoek KoninklijkeVlaamse Schouwburg / visite guidéedu Théâtre Royal Flamand

1 4u30 operette In ’t witte paard(inschrijven vanaf20 januari) /opérette L’Auberge du Cheval Blanc(inscriptions à partir du 20 janvier)

donderdagjeudi

vrijdag

maandag

dinsdagmardi

woensdagmercredi

donderdagjeudi

zondagdimanche

woensdagmercredi

donderdagjeudi

zondagdimanche

donderdagjeudi

zaterdagsamedi

24/01

25/01

28/01

29/01

30/01

31 /01

3/02

6/02& 20/02

7/02

24/02

28/02

2/03

AGENDA

agenda

januari

elke dinsdagchaque mardi

1 1 .30 >1 3.30 • van maandag tot vrijdag • du lundi au vendredi7 € • 4 € met Chambéry pass • 3 € met Chambéry pass & Vipo

MENU1 3

Spoedgevallen • UrgencesAmbulance 1 00 (vast/fixe) 1 1 2 (gsm)Brandweer • Pompiers 1 00 (vast/fixe) 1 1 2 (gsm)Politie • Police 1 01Electriciteit • Electricité 02 274 40 77Gasreuk • Odeur de gaz 02 274 40 44Waterproblemen • Inondation 02 739 52 1 1Antigifcentrum • Centre antipoison 070 245 245Cardstop (bankkaart kwijt, carte banque perdue) 070 344 344Doc Stop (identiteitsdocumenten) 00800 21 23 21 23

Wachtdiensten • Services de gardeHuisartsen 02 242 43 44 • SOS Médecins 02 51 3 02 02Tandartsen 02 426 1 0 26 • Dentistes 070 25 40 40Apothekers • Pharmaciens 0900 40 090Dierenartsen • Vétérinaires 02 479 99 90

Mijn Wijk • Mon quartierUitgave van vzw Buurtwerk ChambéryPublication de la Maison de quartier Chambéry asblverantwoordelijke uitgever • éditeur responsable : Olivia Vanmechelen

maandblad • jaargang 1 7 nr1 • januari 201 3 • geen uitgave in augustus

mensuel • 1 7e année n°1 • janvier 201 3 • ne paraît pas en août

rue de Chambérystraat 24-26 • 1 040 Etterbeektel 02 646 20 57 • fax 02 639 1 3 [email protected] • www.chambery.be

Foto’s van de activiteiten kunnen gebruiktworden voor promotionele doeleinden. Indienu dit niet wenst, gelieve dit aan te geven. •Les photos des activités peuvent être util iséesdans un but promotionnel. Si vous ne souhaitezpas figurer sur ces photos, informez-nous.

maandaglundi

dinsdagmardi

woensdagmercredi

donderdagjeudi

vrijdagvendredi

maandaglundi

dinsdagmardi

woensdagmercredi

donderdagjeudi

vrijdagvendredi

07/01

08/01

09/01

1 0/01

1 1 /01

1 4/01

1 5/01

1 6/01

1 7/01

1 8/01

sociaal restaurantrestaurant social

januarimenu

Boerenkoolsoep, spaghetti bolognaise, mandarijnPotage au chou-vert, spaghetti bolognaise, mandarine

Groentenbouil lon, kipfilet, kerrysaus, ananas, aardappelen of rijst, cakeBouil lon de légumes, filet de poulet, sauce curry, ananas, pommes de terre ou riz, cake

Courgettessoep, lamscoteletten, prinsessenbonen, aardappelen, vanil lepuddingPotage aux courgettes, côtes d’agneau, princesses, pommes de terre, pudding vanil le

Tomatensoep, rundsballetjes, spruitjes, aardappelen/boekweit, wafelPotage aux tomates, boulettes de boeuf, choux de Bruxelles, pommes de terre/sarrasin, gaufre

Dagsoep, victoriabaars, witloofsalade, puree, fruitslaPotage du jour, bar victoria, salade de chicons, purée, salade de fruits

Linzensoep, varkenslapje, erwtjes en wortelen, aardappelen, banaanPotage de lentil les, sauté de porc, petits pois et carottes, pommes de terre, banane

Ajuinsoep, kip op zijn Provençaals, aardappelen of rijst, appeltaartPotage à l 'oignon, poulet à la provençale, pommes de terre ou riz, tarte aux pommes

Wortelsoep, konijn met pruimen, kroketten, cakePotage de carottes, lapin aux pruneaux, croquettes, cake

Bloemkool, spirel l i met wintergroentjes en spekblokjes, vanil lepudingPotage de choux-fleur, spirel l is aux légumes d'hiver et lardons, pudding à la vanil le

Dagsoep, victoriabaars, witloof, aardappelpuree, cornettoPotage du jour, bar victoria, chicons, purée, cornetto