Burgerkrant 5 - 2012

8
We gaan gezamenlijk voor een positief project: een betere mobiliteit met o.a. het herzien van de drempels in het centrum, een veilige fietsmobili- teit dankzij onder meer de heraanleg van tunnel Langeveld, mooie en groenere pleinen zoals het gemeenteplein, voldoende parkeerplaatsen voor lokaal winkelen en een modernisering van het woonzorgcentrum, de politie- en gemeentedien- sten. Dit alles zonder de belastingen te verhogen. In een democratie hebben ook ‘kleinere partijen’ het recht om samen een meerderheid te vormen. Zeker als blijkt dat ze zo hun beloftes naar hun kiezers beter kunnen waarmaken. Wij zullen in de komende jaren hard werken om onze programmapunten waar te maken. En we willen blijven samenwerken met iedereen die met goede voorstellen komt voor onze gemeente. We willen in de komende maanden ons beleidsvoor- stel verder verfijnen en communiceren. De nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd op 2 januari en de OCMW-raad op 7 januari. U bent ook welkom op de gemeentelijke nieuwjaarsre- ceptie in Zevergem op 6 januari. 2013, een nieuwe start INHOUD Vanaf 2013 nemen we een nieuwe start, met een nieuw project voor onze gemeente. Met een nieuwe coalitie. Door sommigen betreurd, door anderen fors toegejuicht. Los van alle emoties zullen wij ons inzetten voor àl onze inwoners. Open Vld in de gemeenteraad / 2 Onze sportkampioenen 2012 / 3 Het Parkbos beweegt / 7 Politie moderniseert / 7 Geplande wegenwerken / 8 NIEUWE VOORZITTER Tussen zaterdag 1 december en zaterdag 8 december 2012 (tot 16 uur) konden de Open Vld-leden hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de nationale partijvoorzitter en het nationale partijbestuur. De stemming gebeurde via inter- net en stond onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. In totaal hebben 20.467 leden hun stem uitgebracht. De nieuwe voorzitter van Open Vld is Gwendolyn Rutten, ze haalde 12.101 stemmen of 59,42%. “Het is moedig om de realisatie van het programma voorop te stellen en geen andere motieven te laten primeren.” LOKALE BURGERKRANT Nr 4 - 2012 - Uitgave van Open Vld De Pinte-Zevergem De Pinte-Zevergem

description

Burgerkrant 5 - 2012

Transcript of Burgerkrant 5 - 2012

Page 1: Burgerkrant 5 - 2012

We gaan gezamenlijk voor een positief project: een betere mobiliteit met o.a. het herzien van de drempels in het centrum, een veilige fietsmobili-teit dankzij onder meer de heraanleg van tunnel Langeveld, mooie en groenere pleinen zoals het gemeenteplein, voldoende parkeerplaatsen voor lokaal winkelen en een modernisering van het woonzorgcentrum, de politie- en gemeentedien-

sten. Dit alles zonder de belastingen te verhogen.In een democratie hebben ook ‘kleinere partijen’ het recht om samen een meerderheid te vormen. Zeker als blijkt dat ze zo hun beloftes naar hun kiezers beter kunnen waarmaken.

Wij zullen in de komende jaren hard werken om onze programmapunten waar te maken. En we willen blijven samenwerken met iedereen die met goede voorstellen komt voor onze gemeente. We willen in de komende maanden ons beleidsvoor-stel verder verfijnen en communiceren. De nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd op 2 januari en de OCMW-raad op 7 januari. U bent ook welkom op de gemeentelijke nieuwjaarsre-ceptie in Zevergem op 6 januari.

2013, een nieuwe start

INHOUD

Vanaf 2013 nemen we een nieuwe start, met een nieuw project voor onze gemeente. Met een nieuwe coalitie. Door sommigen betreurd, door anderen fors toegejuicht. Los van alle emoties zullen wij ons inzetten voor àl onze inwoners.

Open Vld in de gemeenteraad / 2

Onze sportkampioenen 2012 / 3

Het Parkbos beweegt / 7

Politie moderniseert / 7

Geplande wegenwerken / 8

Nieuwe voorzitter Tussen zaterdag 1 december en zaterdag 8 december 2012 (tot 16 uur) konden de Open Vld-leden hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de nationale partijvoorzitter en het nationale partijbestuur. De stemming gebeurde via inter-net en stond onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. In totaal hebben 20.467 leden hun stem uitgebracht. De nieuwe voorzitter van Open Vld is Gwendolyn rutten, ze haalde 12.101 stemmen of 59,42%.

“Het is moedig om de realisatie van het programma voorop te stellen en geen andere motieven te laten primeren.”

LokaLeBurgerkrant

Nr 4 - 2012 - Uitgave van Open Vld De Pinte-Zevergem De Pinte-Zevergem

Page 2: Burgerkrant 5 - 2012

2 lokale Burgerkrant de pinte-zevergem

Momenteel is er in De Pinte geen midden-standsorganisatie actief. Een Adviesraad Lo-kale Economie kan ervoor zorgen dat onder-nemers meer inspraak krijgen in het beleid. In die adviesraad kunnen afgevaardigden zetelen van horeca, detailhandel, diensten, vrije beroe-pen, maar ook land- en tuinbouwers die hun activiteit in de gemeente hebben.Zo’n adviesraad kan zich buigen over thema’s die ondernemers in onze gemeente aanbelan-gen, zoals mobiliteit, milieu, ruimtelijke orde-ning. Deze raad kan ook het aanspreekpunt zijn voor startende ondernemers die zich wil-len vestigen in de gemeente.Laten we ervoor pleiten dat de gemeenteraad zo’n adviesraad erkent en raadpleegt over alle aangelegenheden waarbij ondernemers be-trokken zijn. We zijn benieuwd naar de aanpak

van de nieuwe coalitie en onze toekomstige schepen van lokale economie, Mark Van Neste.

Dirk Dedapper

INspraak, OOk vOOr ONDerNemers

De Pinte heeft een Adviesraad Lokale Economie nodig.

Juli: zebrapad doorgetrokken aan gemeente-school

Op 2 juli kaartte Eva De Schryver een gevaarlij-ke situatie aan bij de gemeentelijke basisschool, waar een voorrangsconflict bestond tussen fiet-sers en overstekende voetgangers met kleine kin-deren. Dit had zeer snel als resultaat dat midden juli het zebrapad werd doorgetrokken.

Augustus: vraag naar cadeaucheques ten voor-dele van de middenstand

Onze fractie vroeg bij monde van Eva om het ge-schenkbedrag voor jubilarissen van gouden en diamanten bruiloften om te zetten in een waarde-bon bij lokale ondernemers. Dit kan een winkel zijn, een restaurant maar evengoed een schrijn-werker of elektricien. In andere gemeenten zoals Laarne is dit al in voege. Dit hoeft de gemeente niet perse administratief te belasten. Zo combi-

neren we een uiterst nuttig cadeau met directe steun aan onze middenstand en ondernemers.We vroegen ook een permanent ophaalpunt voor klein gevaarlijk afval (KGA), dat nu slechts 2x per jaar afzonderlijk wordt opgehaald.

Onze vragen in de gemeenteraad

We wensen iedereen te bedan-ken die voor onze kandidaten en ons programma gekozen heeft. We hebben héél hard gewerkt om onze plannen zo concreet mogelijk te commu-niceren (o.a. via zeildoeken) en zo behaalden we vier zetels in de gemeenteraad. Onze cam-pagne zette al onze kandida-ten evenwaardig neer. Want politiek doe je nooit alleen. Proficiat ook aan alle andere kandidaten met hun score.

DaNk U wel aaN al ONze kIezers!

cOalItIevOrmINgWe hebben samen met de CD&V veel

goede dingen gerealiseerd, zoals de

opstart van de sportinfrastructuur Moer-

kensheide, de opstart van de nieuwe

Bib en het Huis van het Kind. Dankbaar-

heid voor de jarenlange samenwerking

en wederzijdse appreciatie betekenen

echter niet automatisch een voorakkoord.

Waarom zou men anders nog verkiezin-

gen houden?

De wil om samen een programma te

realiseren moet doorslaggevend zijn bij

elke coalitievorming.

Zondag 14.10 werd het ons duidelijk dat

CD&V verregaande gesprekken had met

verschillende partijen en deze tegen el-

kaar ging uitspelen om zelf zo het meeste

uit de wacht te slepen.

Dat was buiten de drie kleine partijen

gerekend, die meteen de koppen bij

elkaar staken en beslisten dit gevaarlijke

spel niet mee te spelen. Iedereen begrijpt

de ontgoocheling van de CD&V-kiezers,

maar in onze democratie moet zelfs de

grootste partij een meerderheid halen om

te besturen.

Met N-VA en Ruimte willen we nu een

nieuw, positief project schrijven voor De

Pinte, waar plaats is voor elkaars ideeën

en niemand de ander als verliezer aanziet.

Deze keuze is dus niet gericht tégen

iemand, maar een keuze vóór een nieuw

project.

Nu moeten we kijken naar de toekomst.

En we willen blijven luisteren naar ieder-

een die met goede voorstellen komt voor

onze gemeente. Meteen een oproep aan

inwoners, medewerkers, adviesraden,

verenigingen, bedrijven, meerderheid én

oppositie om hieraan constructief mee te

werken.

Eva De Schryver en Mark Van Neste

Proficiat allemaal!

Page 3: Burgerkrant 5 - 2012

André De Laporte, voorzitter van de Sportraad, benadrukte in zijn welkomstwoord dat er op sportief vlak heel wat gebeurt in onze gemeente. Hij bedankte ook afscheidnemend Schepen van Sport Luc Dekimpe voor zijn jarenlange inzet en grote verdienste op sportgebied. Na het ope-ningswoord van Luc, vergezeld van een videore-portage van de “eerste spadesteek voor de nieuwe buitensportinfrastructuur Moerkensheide”, nam presentator Tom Boudeweel het heft in handen.

Optredens lOkale spOrtverenigingenPer categorie werden de prestaties van de kandi-daten en de genomineerden duidelijk toegelicht, waarna er een kort interview volgde met als apo-theose de bekendmaking van de laureaat (zie ka-der). Tussendoor waren er optredens te bewon-deren van lokale sportverenigingen:-Een demonstratie hockey door de Eekhoorntjes van Hockeyclub Indiana.-Een demonstratie dubbele legger en ook een groepsoefening sportieve acrobatie door TK Olympia-Verschillende demonstraties van Dance Reac-tion (Supercrew, Power crew, Kidscrew en Team Challenge)Zoals de vorige jaren zorgde Small band De Pinte voor een aangename muzikale omlijsting.Een speciaal moment was de huldiging van de deelnemers aan de Special Olympics. Met hun welverdiende medaille wuifden ze fier en en-thousiast op de tonen van “We are the champi-ons” naar het publiek.Er werd afgesloten met een duizelingwekkend

spektakel van TK Olympia en een adembene-mend optreden verzorgd door het damestrio dat de zilveren medaille behaalde op het WK acroba-tische gymnastiek in Orlando.

tevreden terugblikkenNa een afsluitend dankwoord van schepen Luc Dekimpe werd iedereen uitgenodigd voor een drink in de cafetaria. De aanwezigen blikten te-vreden terug en gaven aan reeds uit te kijken naar de jubileum Sportgala-editie van volgend jaar.

We wensen iedereen een sportief jaar toe en zijn al benieuwd naar de kandidaturen van volgend jaar.

sportgala 2012

Op zondag 2 december werden de genomineerden en de laureaten in 4 sportcategorieën bekend gemaakt. Een aan-eenschakeling van wervelende optredens met stemmige muzikale intermezzi gaven dit sportieve hoogtepunt een extra dimensie.

Ons lokale sporttalent in volle actie.

Sportman van het jaar: Jorn Steinbach (23j), bas-ketbal: speler in de nationale ploeg, beker gewon-nen met Okapi Aalstar en uitgeroepen tot “Beste Belgische speler” van de competitie in 2012. Genomineerden Jente Michiels (9j), wielrennen/cy-clocross en MTB en Lorenz Weiremans (16j), zwem-men haalden ook heel verdienstelijke medailles.Sportvrouw van het jaar: Angelina De Munck (11j) werd Vlaamse kampioene Kunstschaatsen in haar leeftijdscategorie.Ook de genomineerden Fien Delbaere (17j), pro-vinciaal kampioen wielrennen en Jana Bracke (17j), rope skipping werden geprezen om hun prestaties.Sportploeg van het jaar: Hockeyclub Indiana, juni-

oren meisjes 1 zijn Kampioen van België geworden in de Zaalhockey-competitie in 2012 en Vice-kam-pioen van België in de veldhockeycompetitie 11-12.Genomineerden Turnclub TK Olympia en Voetbal-club Jong en Vlug De Pinte behaalden knappe re-sultaten.Laureaat Sportverdienste 2012 werd Antoine Ma-thys (65j), die al sinds 1977 mensen in beweging zet, o.a. als medeoprichter en opeenvolgend bestuurslid voorzitter en erevoorzitter van de onderafdeling van KAAG-Atletiek De Pinte en onafgebroken medewer-ker aan de scholenomloop in De Pinte.

Proficiat aan allen!

“We wensen iedereen een sportief jaar toe en zijn al benieuwd naar de kandidaturen van volgend jaar”

3lokale Burgerkrant de pinte-zevergem

V.l.n.r.: Laureaten Sportploeg, sportman, sportvrouw en Sport-verdienste 2012.

pINtse laUreateN

Page 4: Burgerkrant 5 - 2012

4 nationaal nieuws

Daarmee beperkt de regering het tekort voor vol-gend jaar tot 2,15% van het Bruto Binnenlands Product (BBP) en voert ze voor 300 miljoen euro lastenverlagingen door, die zorgen voor groei en jobs. Daarnaast bereikte de regering een akkoord over een loonmatiging en een aanpassing aan het indexmechanisme en de Wet van 1996 op de ver-sterking van de concurrentiekracht. Deze maat-regelen zorgen ervoor dat het loonkostenhandi-cap met onze buurlanden wordt weggewerkt. BeGrotiNG richtiNG eveNwichtVoor Open Vld is het cruciaal dat de regering het begrotingspad richting evenwicht strikt aan-houdt. Dankzij de reeds doorgevoerde besparin-gen en hervormingen, werd het tekort door deze regering gehalveerd en het vertrouwen in ons land hersteld. Met deze begroting wordt het te-kort verder afgebouwd en het vertrouwen verder versterkt. Deze regering heeft in totaal al meer dan 18 miljard euro bezuinigd. Ons land komt zijn budgettaire engagementen na en blijft op koers richting een begrotingsevenwicht in 2015.

GeeN Nieuwe BelastiNGeNDe begroting bevat geen nieuwe, grote belastin-gen zoals een BTW-verhoging, die onze economie zouden schaden en jobs vernietigen. Integendeel, de regering heeft belangrijke beslissingen geno-men om onze economie zuurstof te geven. De loonkostenhandicap met onze buurlanden wordt

weggewerkt door een loonmatiging gedurende de komende twee jaar. Ook wordt het indexmecha-nisme aangepast: de indexkorf wordt hervormd, zodat de index beter aansluit bij het werkelijke koopgedrag van de consumenten. Ook komen er lastenverlagingen, goed voor 300 miljoen euro, bovenop de 248 miljoen euro lastenverlagingen waartoe de regering in juni al besliste.

Deze beslissingen moeten de loonkostenhandi-cap van 5,2 % in eerste instantie verminderen met 1,6%. Tegen 2018 moet de handicap hele-maal weggewerkt zijn. Daartoe wordt de Wet van 1996 op de versterking van de concurren-tiekracht aangescherpt. Voortaan moet bij ieder tweejaarlijks  interprofessioneel akkoord (IPA) de resterende loonkosthandicap kleiner wor-den. Tenslotte komt er een reeks hervormingen in onze arbeidsmarkt, die zorgen voor extra jobs en een betere combinatie van arbeid en gezin. Met deze maatregelen bevestigt de regering dat een economisch klimaat dat zorgt voor jobs, voor haar de belangrijkste topprioriteit is en blijft.

zuurstof geven aan onze economie

De begroting 2013 bevat geen nieuwe,

grote belastingen. Integendeel, de rege-ring maakt een begin

met het wegwerken van de loonkosten-handicap, past het indexmechanisme aan en voert meer lastenverlagingen

voor de bedrijven in.

Een economisch klimaat dat zorgt voor jobs is topprioriteit voor Open Vld.

“MEt DEzE bEgrOtIng WOrDt HEt tEkOrt VErDEr AfgEbOuWD En HEt VErtrOuWEn VErDEr VErstErkt”

Page 5: Burgerkrant 5 - 2012

5nationaal nieuws

zuurstof geven aan onze economie

In 2015 moet er een globaal evenwicht tussen de federale overheid en de deelstaten zijn van Europa. Daarbij moet ook Vlaanderen een se-rieuze inspanning leveren. “Het wordt ook elk jaar frappanter hoe de regering Peeters II haar kop in het zand steekt en de toekomst weigert voor te bereiden”, zegt voormalig Begrotingsmi-nister Dirk Van Mechelen (Open Vld). “Terwijl het voor iedereen duidelijk is dat er nu dringend keuzes gemaakt moeten worden, blijft Vlaande-ren nieuwe uitgaven maken. Dat zal ons de ko-mende jaren zuur opbreken.”

BedeNkelijke maatreGeleNDe extra uitgaven in deze begroting stijgen ook dit jaar meer dan de nieuwe inkomsten. Om toch een evenwicht te bekomen, wordt een aan-tal bedenkelijke éénmalige maatregelen geno-men. Zo is het Rekenhof zeer kritisch over het

gebruik van de conjunctuurbuffers, die voorzien zijn om te gebruiken in tijden van budgettaire noodzaak. Nu al wordt de economische groei voor volgend jaar lager ingeschat dan het uit-gangspunt was bij de begrotingsopmaak. Met andere woorden: het appeltje voor de dorst wordt nu al aangesproken, terwijl er nog zware budgettaire tijden aankomen. Het is het eerste punt uit een lange lijst van kritiek die het Rekenhof formuleert: zo zet de Vlaamse regering geen geld opzij voor de nieuwe bevoegdheden van de zesde staatshervorming; blijft ze weigeren om begrotingsoverschotten te realiseren door haar fixatie om de federale over-heid budgettair geen hand toe te steken; blijven de schulden en waarborgen op het hoofd van de Vlaamse belastingbetaler elk jaar stijgen; en worden steeds meer financiële engagementen genomen buiten de begroting om.“Dit zijn punt voor punt onderdelen van de kri-tiek die Open Vld ook bij de voorgaande jaren heeft geuit op het nefaste begrotingsbeleid van Peeters II. Wat helpt het tijdig een begroting in evenwicht in te dienen als die met haken en ogen aan elkaar hangt, geen duidelijkheid verschaft over de echte financiële toestand van Vlaanderen en de toekomst saboteert in plaats van voorbereidt”, vraagt fractieleider Sas Van Rouveroij (Open Vld) zich af.

Peeters ii steekt kop in het zandHet rekenhof herhaalt in zijn verslag over de Vlaam-se begrotingsopmaak 2013 de kritiek die Open Vld de voorbije jaren al dikwijls heeft geformuleerd. Vlaan-deren blijft zijn kop in het zand steken voor de zware uitdagingen die het te wachten staat.

In drie maanden tijd zijn de wachtlijsten voor enkelbanden, werkstraffen en proba-ties gehalveerd. Strafuitvoering is een pri-oriteit voor minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld). Haar beleid werpt duidelijk vruchten af. Toen Annemie Tur-telboom aantrad als minister van Justitie, waren er 900 enkelbanden in gebruik. On-der meer door een nieuw mobiel team dat de enkelbanden dubbel zo snel plaatst, zijn dat er ondertussen al 1.300. Volgend jaar zal dat aantal stijgen tot 2.200 door de in-gebruikname van de nieuwe enkelbanden met spraakherkenning en gps, die momen-teel volop getest worden. De totale wacht-lijst van de justitiehuizen voor enkelbanden, werkstraffen en probaties is in drie maan-den gehalveerd van 6.000 naar 3.000. “Dat is van cruciaal belang om tot een efficiënte strafuitvoering te komen en zo het gevoel van straffeloosheid aan te pakken”, besluit minister Turtelboom.

strafuitvoering is prioriteit

Annemie turtelboom, minister van Justitie

sas Van rouveroij

Page 6: Burgerkrant 5 - 2012

6 lokale Burgerkrant de pinte-zevergem

de pinte in beeld

1. 1ste spadesteek Sportpark Moer-kensheide - met schepenen Luc Dekim-pe en Mark Van Neste.

2. Samen op de foto met Antoine Mathys, Sportverdienste 2012 - Sport-gala 02/12/2012.

3. Tijdens de Blijde intrede kwamen heel wat kindjes de Sint én de pieten van dichtbij begroeten.

4. Al enkele jaren komen de Sint en zijn helpers op bezoek met een zak vol snoep op het voorplein van Viteux.

5. Sportgala 2012 - Huldiging van de deelnemers aan de Special Olympics.

Page 7: Burgerkrant 5 - 2012

Het parkbos beweegtGroot en klein, iedereen stak de handen uit de mouwen om boompjes te planten op de Dag van de Natuur.

Het Parkbosproject beoogt de uitbouw van een groene long van ongeveer 1200 hectare op de grens van De Pinte, Sint-Martens-Latem en Gent. De Gentse regio is bosarm en er heerst ook een tekort aan toegankelijk groen. Daar willen de betrok-ken partners bij het Parkbosproject (stad Gent, De Pinte, Sint-Martens-Latem, provincie Oost-Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Landmaatschappij) iets aan doen. In het gebied worden drie boskernen (Grand Noble, Scheldevelde en de Ghellinck) ontwikkeld. Op de Dag van de Natuur (18/11/2012) werd een boomplantactie in de boskern Grand Noble geor-ganiseerd. Vele omwonenden hebben naar harte-

lust kunnen helpen bij het planten van boompjes op het terrein tussen de dreef Grand Noble en de Rosdamstraat. Ook Open Vld was van de partij.Aan een infostand werden de verdere ontwikke-lingen van de boskern toegelicht, alsook het in-richtingsplan voor het portaal Grand Noble voor-gesteld. In het voorjaar van 2013 zal een defnitief wandelpad rondom de boskern aangelegd worden en wordt het knuppelpad in de Vallei van de Ros-dambeek verlengd tot aan de Keistraat.Hoewel het wandelnetwerk van het Parkbos nog in volle ontwikkeling is, kan u vandaag al enkele de-len van het Parkbos te voet ontdekken. Ontdek de route en informatie op de website www.parkbos.be.

In de politieraad van december werd beslist om te in-vesteren in 2 extra automatische nummerplaatherken-ningsystemen op interventievoertuigen; zo kunnen meer verdachte voertuigen systematisch gescreend en onderschept worden. Dit is bv. belangrijk ter preventie van diefstallen die met gestolen voertuigen gebeuren. Daarnaast start de zone volgend jaar met de invoering van tablets voor verschillende diensten die mobiel zijn en zo belangrijke gegevens meteen in het IT-systeem kunnen invoeren en de administratie zo efficiënter aanpakken. De garage van het hoofdcommissariaat in De Pinte wordt omgebouwd tot extra kantoorruimte.

pOlitie MOderniseert

7lokale Burgerkrant de pinte-zevergem

Open Vld kiest bewust voor milieuvriendelijk drukwerk

Uitgave van Open Vld, Melsensstraat 34, 1000 Brussel - V.U.: Gwendolyn RuttenCONTACT: Tel. 02 549 00 20REDACTIE: (coördinatie) [email protected], (eindredactie) [email protected] LAY-OUT: [email protected], [email protected] SECRETARIAAT: [email protected], [email protected]: © Imageglobe.be, © Shutterstock.comV.U. LOKAAL : Eva De Schryver, Keistraat 135, 9840 De Pinte

TomVAN ACKERBestuurslid

RitaDE JAEGHERSecretaris enCommunicatieLedenverant-woordelijke

JennyDE CORTE

Bestuurslid

KatrienSTEENBEKEBestuurslid

GudrunCARDONBestuurslid

BoudewijnVAN ASSCHEBestuurslid

GuySTEENHAUTBestuurslid

DirkDEDAPPERActiviteitenverant-woordelijke

ONze meNseN

Els VAN GELDERSecretaris en communicatie

Page 8: Burgerkrant 5 - 2012

De geruchtenmolen draait op volle toeren. Wie gaat dit jaar lopen met de prijs van de verdienstelijke burger? Of wordt het net als de voorbije jaren een ganse ploeg? We houden onze lippen nog even stijf op elkaar en los-sen niets. Pas op de nieuwjaarsreceptie maken we de naam bekend. Dit is een vaste traditie sinds 1987. Wie komt voor de prijs in aanmerking? Een persoon of een organisatie die zich in het voorbije jaar verdien-stelijk heeft gemaakt, die zijn stempel op de gemeente drukte, een lovenswaardig initiatief nam of onze ge-meente extra in de kijker zette. Benieuwd wie het wordt? Kom dan op 20 januari 2013 naar de nieuwjaarsreceptie en hef het glas op onze nieuwe verdienstelijke burger.De prijs werd al 23 keer uitgereikt. Hieronder zetten we alle winnaars nog even op een rij.

1987 vzw Baken 1988 vzw Dierenbescherming De Pinte1989 vzw Regionaal museum voor Landbouw1990 Jeugdatelier Speelkasteel1991 vzw De Stern1994 André Cardon1995 Louis Volders en echtgenote Jeanine Gysen1996 Kathy Morel en Eric Francis1997 Herbert Overdenborger

1998 Jean-Pierre van Waeleghem1999 Christian Meiresonne2000 Antoine Mathys2001 Organisatoren Sneukeltoer2002 Cyriel Waege2003 Groep vrijwilligers van het Rustoord2004 Bobby Setter2005 Peter Eechaute2006 Julien Dierick2007 Lieve De Borchgrave2008 Speelpleinwerking2009 Bertrand De Bie2010 Bestuur van Zeverrock2011 Harmonieorkest De Pinte

geplaNDe wegeNwerkeN 2013

wie wordt verdienstelijke burger 2012?

● De wegenis- en rioleringswerken van de Nazarethstraat - Leeuwerikstraat (200 000 euro) en van Bommelstraat Noord (Spoorweg- Keistraat, 335 000 euro) met de noodzakelijke grondinnames (100 000 euro) en ondergronds brengen van nutsleidingen (70 000 euro) en opstart van de aanleg van fietsbruggen over E40 en Ringvaart/R4.

● Het verder uitwerken van het project trage wegen (20 000 euro) met de eerste wandelwegen in het Parkbos rondom portaal Grand Nobele (60 000 euro), alsook het inrichten van een parking voor een honderdtal wagens aan de hoek Anthierenslaan-Stationsstraat (200 000 euro).

● Na afronding van de beleidsbesprekingen kunnen we nog wer-ken opstarten van de nieuwe coalitie.

Wil je meehelpen aan de uitbouw van Open Vld en een open samenleving? Denk je toekomstgericht en houd je niet vast aan oude starre structuren uit het verleden? Sluit je dan nu aan bij Open Vld!

WELKE VOORDELEN GENIET JE ALS LID?

Je hebt spreek- en stemrecht op onze congressen.

Je kan je stem uitbrengen over onze ontwerp-kandidatenlijsten bij verkiezingen.

Je kan je kandidaat stellen voor een functie in één van onze besturen.

Je ontvangt wekelijks in je mailbox een nieuwsbrief over het reilen en zeilen van onze partij.

Driemaandelijks sturen wij je per post het ledenmagazine Blauw.

LID WORDEN

Je kan met ons contact opnemen via [email protected] - 0497/59 95 90(rita de Jaegher) of 0496/02 67 08 (eva de schryver)Meer info: www.openvld.be/depintezevergem

Wegenwerken in 2013.

AntoineMATHYSBestuurslid

ChantalDE VRIESE

Bestuurslid

Sofi e VAN-GANSBEKEBestuurslid

MarkVAN NESTEBestuurslid

Peter DICKPenningmeester

Stefan VAN OVERBEKEOndervoorzitterPolitiek secretaris

Dirk DE SLOOVERBestuurslid

LucDEKIMPEBestuurslid

Eva DE SCHRYVERUittredend voorzitter

ONze meNseN

MarleenMINOODTBestuurslid