Bok 3.4 CI Inholland Kelly Haarsma

download Bok 3.4 CI Inholland Kelly Haarsma

If you can't read please download the document

 • date post

  30-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Bok 3.4 CI Inholland Kelly HaarsmaBok 3.4 CI Inholland Kelly Haarsma

Transcript of Bok 3.4 CI Inholland Kelly Haarsma

 • C. Laps

  Dont make someone a priority, if they only make you an option.

 • Inhoudsopgave 3. Gastcolleges

  10. Its all about Kelly

  11. Seminars

  13. Persona

  16. Crossmediaal concept

  17. CV

  18. Crossmediaal concept

  19. Communicatieplan

  20. Infographic

  21. WOM

 • Christa van Veldhuizen & Hatice van Leeuwen

  laten jullie kennis maken met Zanox

  Zanox is een duits bedrijf waar Christa van Veldhuizen HR director is. Hatice van Leeuwen is head op Publishers bij Zanox. Zij was eerst een studente en heeft zich daarna door veel inzet omhoog gewerkt.

  Online marketing groeit ieder jaar. Hierdoor groeit het bedrijf Zanox ook steeds harder. Dit mede doordat de online marketing steeds meer wordt gebruikt.

  Zanox houdt zich bezig met de performance van het bedrijf; dus hoe ze geld verdienen. Sinds 1996 kunnen de consumenten online dingen gebruiken. Het wordt steeds belangrijker wat de consument over je zegt.

  Performance advertising Je wordt alleen maar afgerekend op basis van de resultaten. Het is de vorm van online adver-teren.

  Affiliate marketing is een onderdeel/vorm van Performance Advertising waarbij een grote groep publishers vrijwillig campagnes en programmas promoten. Zanox zit hier tussen in. Hun kunnen meten en kijken hoeveel deze mensen uit-gekeerd moeten krijgen.

  Er zijn 3 partijen.1. Adverteerders: Het bedrijf dat een product op de markt wil zetten.2. Publishers: Is een bedrijf wat er tussen zit om door te linken of te meten, zoals startpagina.3. Affiliate netwerk: Is een netwerk ervan Online marketing wordt niet geschrapt, omdat bedrijven hier wat voor terug zien.

  AIDAA model --> Attention, Interest, Desire, Action, Affection. Zanox zit in het Desire gedeelte.

  SEO Search Engine Optimization is gesponseerd.

  SEA Search Engine Advertising hier wordt voor betaald.

  Afrekenmodellen- CPM: Costs per 1000 vertoningen. Dit is wel risicovol, je kunt niet checken of consumenten de banner hebben gezien. Bijvoorbeeld bij NU.nl zon banner.- CPC: Costs per click. Dan wordt er afgerekend als de consument er daadwerkelijk op klikt. Dus ze doorgelinkt worden. Bijvoorbeeld bij google wordt dit afrekenmodel gebruikt. (In de gele balk die betalen ervoor om zo hoog te staan). Ook bij prijsvergelijk websites wordt dit model gebruikt.- CPL: Costs per Lead. Als je formulieren invult, bijvoorbeeld als je voor verzekering wat invult. Met al je gegevens erbij.- CPS: Costs per Sale. Als er via de banner naar een site gegaan wordt en de consument hier ook daadwerkelijk wat koopt. Risico ligt bij de publisher.

  Je hoeft er niet heel veel geld in te stoppen. Door de kleine hulpmiddelen in te schakelen, kunnen er al veel bezoekers aangetrokken worden. Als je bijvoorbeeld twitter of facebook gebruikt.

  De volgende ontwikkeling wordt kopen via het

  mobiele netwerk.

  De volgende ontwikkeling wordt kopen op de mobiel. In de mobiele markt gaat steeds meer geld om. Bij Zanox zien ze ook de transacties in mobiel.

  In de toekomst willen ze afrekenmodellen voor het mobiele netwerk gebruiken, zodat alles gevolgd kan worden.

  Ik vond dit een interessant gastcollege, omdat dit op het online gebied gericht is, wat natuurlijk voor ons nu de toekomst wordt. Ik heb er veel van geleerd.

  Je hoeft er niet veel geld in te stoppen. Door al de kleine hulpmiddelen in te schakelen, kunnen er al veel bezoekers aangetrokken worden.

  3.

 • Lees hier alles over

  Maarten Zinkstok & Sunidee waar creativiteit centraal staat!

  In 30 seconden moesten we zoveel mogelijk tekeningen maken. Hiervoor kregen we een blad uitgereikt met cirkels, waarin de tekeningen gemaakt moesten worden. Binnen deze 30 seconden had ik 11 tekeningen gemaakt. Kinderen maken 20 tekeningen, omdat hun creativiteit groter is. De volwas-senen hebben een minder grote creativiteit. Volwassenen willen namelijk graag van A naar B; ze bedenken de makkeli-jkste oplossingen om zo snel mogelijk van A naar B te komen, terwijl een echt goede oplossing veel stappen verder ligt. Kijk bijvoorbeeld naar de Ipod van Apple; die hebben eerst een stap teruggenomen, om te kijken hoe een computer werd gebruikt door de consument. Op deze behoeftes werd de Ipod aangepast, waardoor het een enorm succes is geworden.

  Denk niet in oude denkpatronen, ga als pionier

  op onderzoek uit. We moeten ons brein gaan

  verleiden.

  Er staan 4 dingen centraal in de techniek;1. Associatie; luister naar elkaar (klassiek brainstormen). Elkaar inspireren om nieuwe ideen te bedenken. 2. Confrontatie; in plaats van eerst naar het probleem te kijken, ga je naar het probleem toewerken.3. Provocatie; doe je bij ideen die je al hebt. Je heb er al logische associaties bij.4. Analogien; Je hebt een bepaald probleem. Je kijkt naar een soortgelijk probleem in een andere wereld/situatie. Dit probleem wordt dan weer doorvertaald naar je eigen probleem/wereld. Bijvoorbeeld: Paperjam; papier dat vastzit in een printer. Kijk naar mensen die niezen. Dit wil je combineren met de paper jam; de printer gaat het papier uit niezen.

  4 dingen die essentieel zijn voor creativiteit;1. Kom met verassende ideen 2. Uitstel van oordeel3. Bouw op elkaars ideen4. Kwaliteit door kwantiteit

  Er is 1 iemand de facilitator die het proces in de gaten houdt en de groep motiveert. De facilitator registreert alle ideen, waardoor iedereen nieuwe ideen kan blijven bedenken, want het wordt toch allemaal vastgelegd. Vaak eindig je met zo een 120/130 ideen. Dan moet je selecteren wat de beste ideen zijn; dan moet je jouw jurybrein aanspreken.

  OEFENING

  1. Probleemstelling; verzin drie uitdagingen. Begin met; hoe | kun je? Maak je uitdaging concreet.2. Opwarmen; Gooi een brainbrick op tafel. Iedereen kiest er een die op hem of op haar slaat. Daarover vertel je iets over jezelf. 3. Ideen bedenken; kies een probleemstelling. Iedereen heeft een stapeltje omgekeerde BrainBricks. Een iemand draait zijn bovenste BrainBrick om en legt deze midden op tafel. Ieder| een probeert met associaties op de plaatjes te komen tot oplossingen. De facilitator schrijft alle ideen op. 4. Ideen kiezen;bekijk de flip-over en loop alle ideeen nog eens na. Kies de beste ideeen en werk deze iets verder uit. Geef het een titel, omschrijf het idee, leg uit waarom een consument dit zou moeten kopen/doen en maak een tekening waarin je het idee uitlegt.

  Dit gastcollege was erg leuk omdat we actief bezig waren. Door de brainbricks kwamen we ook verder op weg. We kwamen op nieuwe ideeen, waar we zonder de brainbricks niet op zouden komen. Erg leuk (en nieuw) en zeker heel leerzaam.

  4.

 • Vrouwen in de MediaJanneke van der Heugten

  Janneke van der Heugten heeft Vrouwen in de Media zes jaar geleden opgezet. De onderneming is alleen voor de vrouwelijke ondernemers, omdat dit nog niet bestond en direct onderscheidend was. Al snel had zij veel klanten aangetrokken en had zij een compagnon nodig.

  Hoe komt het dat vrouwen niet in de media komen of in ieder geval een stuk minder dan mannen? Ze komen minder in de media, omdat volgens Jeroen Pauw te weinig interessante vrouwen zijn.

  Daarom heeft Janneke de website vrouwen in de media opgericht. De journalisten vragen toch nog steeds aan vrouwen meer priv dingen. In 2020 wil Janneke stoppen en hoopt ze dat man en vrouw gelijk zijn in de media.

  Jeroen Pauw: Er zijn te weiniginteressante vrouwen inNederland.Het is belangrijk dat je zichtbaar bent. Dit is belangrijk voor je studie en ook je baan. Als je niet zichtbaar bent weten de mensen niet wie je bent, ben je niet vindbaar, is jouw oplossing onbekend. Deze deze elementen mis je kansen.

  15% van de ondernemingen die failliet gaan zijn vrouwen.

  Man en vrouw werken even hard.

  Mannen verdienen wel 15% tot 20% meer dan vrouwen in eigen onderneming en loondienst.

  Dit verschil zit hem in zichtbaarheid. Media aandacht geeft veel klanten en mensen kennen je meteen.

  Free publicity Goedkoop Groot bereik Expert status Geloofwaardig

  Zorg voor een professionele uitstraling, als jij jezelf niet se-rieus neemt dan zullen journalisten dit ook niet doet.

  Janneke heeft onderzoek gedaan naar nieuwsvergaring van journalisten 1/3 persberichten 1/3 social media 1/3 persoonlijk contact bronnen.

  Basisregels van free publicity Wees trouw aan jezelf Open en eerlijk Wees consequent in je boodschap Doel media aandacht (wat wil je bereiken met de free publicity, ga niet in de aanval.

  Ergernissen top 10 van journalisten

  10. Gebrek aan lef 9. Te veel nuances (laat de nuances weg blijf wel achter je boodschap staan) 8. Geef je mening 7. In contact het verhaal niet duidelijk kunnen verwoorden 6. Persberichten met spelfouten 5. Gebruik van jargon (toon of voice naar welke doelgroep je het stuurt is belangrijk, kan zijn dat je meerdere malen hetzelfde persbericht moet schrijven voor verschillende doelgroepen) 4. Het eigen verhaal proberen te vertellen i.p.v. het verhaal wat interessant is voor het publiek. 3. Persbericht met verkooptaal (op deze manier krijg je de advertentierubriek achter je aan) 2. Persbericht zonder nieuwswaarde 1. Niet kunnen denken vanuit de lezer, kijker of luisteraar.

  Timing en actualiteit: Maak jezelf zichtbaar en ga dan een persbericht sturen.

  Als je niet een echt nieuwtje hebt maar wel een leuk nieuwtje hebt om mede