Boekselen programma 2013 2014

2
Sketchcrawl Gouda In januari, april, juli en oktober organiseer ik samen met Monique Kemp een Sketchcrawl in Gouda. Dat is tekenen op locae, voor iedereen die van tekenen houdt. Deelname is gras, je neemt je eigen tekenspullen mee. Zie www.sketchcrawl.nl #tvmdndt Dit is een gras tekencursus met een knip- oog: Tekenen voor mensen die niet durven tekenen. Iedere woensdagochtend een les via Twier @SketchcrawlGoud. Ook te vinden op Pinterest. Uniek: deze cursus begint met de diploma-uitreiking! 15x15 Regenboogswap Een swap is een ruil van kunstzinnige werk- jes via de post. In dit geval gaat het om een 15x15 regenboog-swap. Je maakt 1 of meer werkjes van 15 bij 15 cenmeter, in één afgesproken kleur. Je kunt alle technieken gebruiken die je wilt, als het maar in een envelop verstuurd kan worden. Stuur je werk vóór de genoemde datum naar mij op, met een extra gefrankeerde envelop erbij waar je eigen adres op staat. Ik ruil de inzendingen. In de week daarna krijg je even veel werkjes terug als je hebt ingezonden, van allemaal andere mensen. Je leest er meer over op www.boekselen.nl Creaef Gouda Creaef Gouda is een plaorm van aanbie- ders van creaeve huiskamerworkshops in Gouda en omgeving. www.creaefgouda.nl Workshops Boekselen & Stempels maken Loes Vork Gravin Beatrixstraat 19 2805 PH Gouda (0182) 522 192 Mail: [email protected] Stempels in opdracht Je kunt ook door mij gemaakte stempels bestellen, bijvoorbeeld van een logo, je achternaam of naar aanleiding van een geboortekaartje. Prijs tussen de € 10 en € 30. Zie www.boekselen.nl Handgemaakte cadeautjes Op de Meimarkt en de Herfstmarkt bij Basisschool De Ridderslag verkoop ik hand- gemaakte cadeautjes zoals journals, mini vakaneboekjes, stempels, geboekselde buons en slingers. Ook verkoop aan huis en voor & na de workshops. Buons Leuk voor evenementen en feestjes: zelf- gemaakte buons. Ik heb een apparaat waarmee buons in drie maten gemaakt kunnen worden. Vanaf € 1,50 per stuk. Evenementen Ik doe graag mee aan evenementen in Gou- da zoals Monumentendag, Gouda bij Kaars- licht en de Goudse Hofstedendagen. Vaak met creaeve inloopworkshops bij Creaef Gouda. Zie www.creaefgouda.nl Workshops bij Museum Gouda Bij Museum Gouda geef ik enkele speciale workshops bij de exposie van de schilder Henri Fann-Latour ‘Dromen op Doek.’ Aanmelden via www.museumgouda.nl Zondag 3 november 2013 Romansche journals maken, 14.00 uur Zaterdag 30 november 2013 Found Poetry bij Fann-Latour, 14.00 uur Vrijdag 27 december 2013 Creaef Dagboek bij Fann-Latour, 14 uur Workshops Boekselen en Stempels maken www.boekselen.nl www.sketchcrawl.nl www.creaefgouda.nl www.vorkcommunicae.nl Facebook, Twier, LinkedIn, Flickr, Pinterest

Transcript of Boekselen programma 2013 2014

Sketchcrawl Gouda

In januari, april, juli en oktober organiseer ik samen met Monique Kemp een Sketchcrawl in Gouda. Dat is tekenen op locatie, voor iedereen die van tekenen houdt. Deelname is gratis, je neemt je eigen tekenspullen mee. Zie www.sketchcrawl.nl

#tvmdndt

Dit is een gratis tekencursus met een knip-oog: Tekenen voor mensen die niet durven tekenen. Iedere woensdagochtend een les via Twitter @SketchcrawlGoud. Ook te vinden op Pinterest. Uniek: deze cursus begint met de diploma-uitreiking!

15x15 Regenboogswap

Een swap is een ruil van kunstzinnige werk-jes via de post. In dit geval gaat het om een 15x15 regenboog-swap. Je maakt 1 of meer werkjes van 15 bij 15 centimeter, in één afgesproken kleur. Je kunt alle technieken gebruiken die je wilt, als het maar in een envelop verstuurd kan worden. Stuur je werk vóór de genoemde datum naar mij op, met een extra gefrankeerde envelop erbij waar je eigen adres op staat. Ik ruil de inzendingen. In de week daarna krijg je even veel werkjes terug als je hebt ingezonden, van allemaal andere mensen. Je leest er meer over op www.boekselen.nl

Creatief Gouda

Creatief Gouda is een platform van aanbie-ders van creatieve huiskamerworkshops in Gouda en omgeving. www.creatiefgouda.nl

Workshops Boekselen &

Stempels maken

Loes Vork

Gravin Beatrixstraat 19 2805 PH Gouda (0182) 522 192 Mail: [email protected]

Stempels in opdracht

Je kunt ook door mij gemaakte stempels bestellen, bijvoorbeeld van een logo, je achternaam of naar aanleiding van een geboortekaartje. Prijs tussen de € 10 en € 30. Zie www.boekselen.nl

Handgemaakte cadeautjes

Op de Meimarkt en de Herfstmarkt bij Basisschool De Ridderslag verkoop ik hand-gemaakte cadeautjes zoals journals, mini vakantieboekjes, stempels, geboekselde buttons en slingers. Ook verkoop aan huis en voor & na de workshops.

Buttons

Leuk voor evenementen en feestjes: zelf-gemaakte buttons. Ik heb een apparaat waarmee buttons in drie maten gemaakt kunnen worden. Vanaf € 1,50 per stuk.

Evenementen

Ik doe graag mee aan evenementen in Gou-da zoals Monumentendag, Gouda bij Kaars-licht en de Goudse Hofstedendagen. Vaak met creatieve inloopworkshops bij Creatief Gouda. Zie www.creatiefgouda.nl

Workshops bij Museum Gouda

Bij Museum Gouda geef ik enkele speciale workshops bij de expositie van de schilder Henri Fantin-Latour ‘Dromen op Doek.’ Aanmelden via www.museumgouda.nl

Zondag 3 november 2013 Romantische journals maken, 14.00 uur

Zaterdag 30 november 2013 Found Poetry bij Fantin-Latour, 14.00 uur

Vrijdag 27 december 2013 Creatief Dagboek bij Fantin-Latour, 14 uur Workshops Boekselen en Stempels maken

www.boekselen.nl www.sketchcrawl.nl

www.creatiefgouda.nl www.vorkcommunicatie.nl

Facebook, Twitter, LinkedIn, Flickr, Pinterest

Boekselen Een oud boek als creatieve speeltuin

Boekselen (altered text) is creatief werken met en over de tekst en afbeeldingen die in het boek staan. Het boek dat je wellicht weg wilde gooien krijgt een nieuw leven als kunst- en speelwerk.

Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Je gebruikt technieken als woorden zoeken, schrijven, lijnen tekenen, schilderen, colla-ges maken, knippen, stempelen en bordu-ren. Misschien kun je woorden met elkaar verbinden tot een nieuwe zin of verhaal.

Je neemt zelf een boek mee om in te wer-ken. Alle overige materialen worden ver-zorgd, evenals koffie, thee en lekkers. Na afloop krijg je een handgemaakt Boekselboekje met verdere inspiratie mee naar huis.

Donderdag 17 oktober 2013 Huiskamerworkshop Boekselen 19.30 – 22.00 uur

Maandag 30 december 2013 Huiskamerworkshop Boekselen 14.00 – 16.30 uur

Donderdag 20 februari 2014 Huiskamerworkshop Boekselen 10.00 – 12.30 uur

Boekselen voor gevorderden Speciaal voor degenen die al één, twee of zelfs drie keer eerder bij mij hebben geboekseld: nieuwe opdrachten! Lekker pittig en inspirerend. Neem je boekselboekje ook weer mee, dan voeg ik daar een extra bijlage aan toe.

Maandag 21 oktober 2013 Huiskamerworkshop voor Gevorderden 19.30 – 22.00 uur

Maandag 30 december 2013 Huiskamerworkshop voor gevorderden 19.30 – 22.00 uur

Zaterdag 29 maart 2014 Boekselen voor gevorderden met lunch 10.00 – 14.00 uur bij Gouwe Stek

Muurboeksel maken Grote letters uit boekpagina’s op je muur: een muurboeksel!

Je verzint zelf een mooi woord of een korte zin. Daarvan knip je de letters in groot for-maat uit boekpagina's. Binnen de letters ga je boekselen met watervaste technieken. Thuis lijm je de letters met behanglijm op je muur. De letters zijn desgewenst zonder schade te verwijderen en daarna zelfs weer elders te gebruiken. Ook leuk als cadeautje!

Donderdag 17 oktober 2013 Huiskamerworkshop Muurboeksel maken 10.00 – 12.30 uur

Vrijdag 3 januari 2014 Huiskamerworkshop Muurboeksel maken 14.00 – 16.30 uur

Donderdag 20 februari 2014 Huiskamerworkshop Muurboeksel maken 14.00 – 16.30 uur

Gevonden gedichten Deze workshop geef ik alleen op verzoek, in mijn huiskamer, bij Gouwe Stek of bij jou op locatie. Je maakt een gedicht met behulp van bestaande tekst. In het Engels wordt dit Found Poetry genoemd.

Dit is genieten voor tekstgevoelige mensen!

Huiskamerworkshops kosten € 25 voor volwassenen en € 15 voor kinderen.

Workshops met lunch kosten € 40 voor

volwassenen en € 25 voor kinderen. Combinatie met High Tea is ook mogelijk.

Behalve op de genoemde data geef ik ook

workshops op verzoek en/of op locatie, voor minimaal vier personen.

Door mij geplande workshops gaan door bij minimaal twee aanmeldingen.

Stempels maken Gum is zacht materiaal dat je gemakkelijk kunt bewerken met een gutsje en hobby-mesje. Tijdens deze workshop maak je zelf minstens één stempel van gum, naar voor-beeld of eigen ontwerp. Ik zorg voor alle benodigde materialen (gum, guts, stempel-kussens etc.).

Eventueel kun je tijdens de workshop voor € 3,50 een gutsje kopen; ik heb er altijd vol-doende op voorraad. Dan kun je thuis ver-der met het maken van stempels!

Zaterdag 5 oktober 2013 Stempels maken met lunch bij Gouwe Stek 10.00 – 14.00 uur

Donderdag 17 oktober 2013 Huiskamerworkshop Stempels maken 14.00 – 16.30 uur

Maandag 30 december 2013 Huiskamerworkshop Stempels maken 10.00 – 12.30 uur

Donderdag 20 februari 2014 Huiskamerworkshop Stempels maken 19.30 – 22.00 uur