Beleef de Ruimte in Peel en Maas...Marinus Komst en Peter Prommel. Vanaf 1998 volgde hij de...

52

Transcript of Beleef de Ruimte in Peel en Maas...Marinus Komst en Peter Prommel. Vanaf 1998 volgde hij de...

  • Beleef de Ruimte

    in

    Peel en Maas

  • 1

    Organisatie Stichting Meister Rongen Peeltoernooi

    Voorzitter Dhr. Louis Vroemen Castenray Secretaris/Penningm. Dhr. Wil van Horck Tegelen Alg. bestuurslid Dhr. Chris Cuppen America Alg. bestuurslid Dhr. John Jacobs Overloon

    Toernooiaccommodatie “d’n Binger-zalencentrum-Meijel” Alexanderplein 2, 5768 BE Meijel 077 466 18 68 [email protected] www.dnbinger.nl

    Medewerkende vereniging Muziekvereniging Wilona Helenaveen www.wilona.net Jury Slagwerk Dhr. Jos Schroevers [email protected] Jury Ha-Fa-Bra Dhr. Jan van der Roost [email protected]

    Stichting PeeltoernooiMolenpas 14, 5931 NH Tegelen - tel. 077-3734230 - IBAN NL53 RABO 0102 5915 39

    [email protected] - www.peeltoernooi.nl

    Peeltoernooi @peeltoernooi

    2017

  • 2

    Thuis in dThuis in dThuis in dThuis in d ’’ ’’ n B

    ingern B

    ingern B

    ingern B

    inger TrouwenTrouwenTrouwenTrouwen FeestenFeestenFeestenFeesten

    VVVVerenigingenerenigingenerenigingenerenigingen EvenementenEvenementenEvenementenEvenementen

    Natuurlijk denkt u aan d’n BingerNatuurlijk denkt u aan d’n BingerNatuurlijk denkt u aan d’n BingerNatuurlijk denkt u aan d’n Binger als het gaat om verenigingsactiviteitenals het gaat om verenigingsactiviteitenals het gaat om verenigingsactiviteitenals het gaat om verenigingsactiviteiten

    en evenementen.en evenementen.en evenementen.en evenementen.

    Maar denkt u ook aan d’n Binger alsMaar denkt u ook aan d’n Binger alsMaar denkt u ook aan d’n Binger alsMaar denkt u ook aan d’n Binger als het gaat om feesten in alle soorten,het gaat om feesten in alle soorten,het gaat om feesten in alle soorten,het gaat om feesten in alle soorten, mmmmaten en sferen, als het gaat aten en sferen, als het gaat aten en sferen, als het gaat aten en sferen, als het gaat omomomom trouwen, of als het gaat om een trouwen, of als het gaat om een trouwen, of als het gaat om een trouwen, of als het gaat om een

    koffietafel?koffietafel?koffietafel?koffietafel?

    Informeer eens naar de mogelijkheden,Informeer eens naar de mogelijkheden,Informeer eens naar de mogelijkheden,Informeer eens naar de mogelijkheden, wij zullen u aangenaam verrassen!wij zullen u aangenaam verrassen!wij zullen u aangenaam verrassen!wij zullen u aangenaam verrassen!

  • 3

    Peeltoernooi 2017

    Vorig jaar hebben we met zijn allen kunnen genieten van een prachtig jubileum. Twee geweldige weekenden met een bijzondere afsluiting die grote indruk op me heeft gemaakt.

    Dit jaar wordt voor de 51e keer het Meister Rongen Peeltoernooi gehouden. Een muziekevenement dat in de jaren zestig ontstaan is en nog steeds springlevend is. Ook dit jaar betreden muziekkorpsen uit Limburg en Brabant het concertpodium. Een verbroedering tussen recreatieve blaas- en percussie- orkesten uit beide provincies. Ook dat is het Peeltoernooi.

    Stichting Peeltoernooi, met ondersteuning van de helpende vereniging, prima ambassadeurs voor de muziek, zijn er weer in geslaagd ook dit jaar een prima Peeltoernooi te organiseren waar het aan enthousiasme en kwaliteit zeker niet zal ontbreken.

    Deelnemers zullen alles uit de muzikale “klank” kast halen om te voldoen aan samenspel, klankvorming en techniek. Het toernooi is een goede springplank naar meer kwaliteit en uitdaging. Muzikaal talent en creatief vakmanschap met het oog en oor van een vakkundige jury zetten daarbij de juiste toon.

    Als gemeentebestuur, zijn wij trots dat er in onze gemeente een concert- gelegenheid van formaat aanwezig is waar zulke grote muziektoernooien gehouden kunnen worden. Mede dankzij de geweldige inspanning van leden en vrijwilligers.

    Ook belangrijk voor zo’n mooi evenement zijn de sponsoren. Mede dankzij hun steun is het mogelijk om het toernooi mogelijk te maken.

    Ik wil graag iedereen bedanken voor de inzet en wens iedereen een grandioos maar bovenal muzikaal 51e Peeltoernooi toe.

    Met muzikale groet,

    Wilma Delissen – van TongerloBurgemeester

  • 4

  • 5

    Van de Voorzitter

    Beste muziekvrienden,

    Na de viering van het 50 jarig jubileum in 2016 gaan we zoals jullie van ons gewend zijn gewoon verder met de 51e editie.

    We richten onze blik op de toekomst, waarbij als eerste nieuwtje de mogelijk- heid bestaat voor hafabra orkesten om deel te nemen in de zogenaamde festivaldivisie. De KNMO heeft het Peeltoernooi geautoriseerd als officieel festivaltoernooi. Deelnemers in die divisie krijgen onder de daarvoor geldende regeling 2 jaar uitstel van verplichte concoursdeelname.

    Het tweede vernieuwende item is een pilot aangaande het Music Enter-tainment Contest voor slagwerkorkesten. Het Peeltoernooi organiseert dit evenement op zaterdagavond 17 juni, in samenwerking met de Limburgs Bond van Tamboerkorpsen en met ondersteuning van het Huis voor de Kunsten Limburg.

    Echter!

    Net als altijd blijft het Peeltoernooi een muzikale happening waar samen muziek maken en verbroederen hoog in het vaandel staan. Het was zo, het blijft zo of te wel “goede wijn behoeft geen krans”.

    Namens het stichtingsbestuur wensen we alle deelnemers heel veel muziek-plezier, de jury veel wijsheid, en de bezoekers een aangenaam verblijf in D’n Binger te Meijel.

    Louis VroemenVoorzitter Peeltoernooi

  • 6

  • 7

    Medewerkende Vereniging 2017

    MuziekVereniging wilona uit HelenaVeen

    Helenaveen is het kleinste kerkdorp van de Gemeente Deurne. Met ca. 850 inwoners mag het dorp met recht een kleine kern worden genoemd. Helenaveen is in 1853 ontstaan door de vervening van de Peel. Het dorp is genoemd naar de vrouw van de Jan van de Griendt, die destijds de vervening startte.

    Een van de kenmerken van Helenaveen is de grote gemeenschapszin. Dit komt onder meer tot uiting in een bloeiend verenigingsleven waarvan Muziek- vereniging Wilona deel uit maakt.

    Wilona is 57 jaar jong en daarmee een van de jongere fanfares uit het Peel-toernooi gebied. Met ca. 45 leden waarvan er ongeveer 35 actief spelend zijn, in de leeftijdscategorie van 8 tot 80 jaar, probeert de vereniging een zeer gevarieerd repertoire te brengen. Van klassieke marsen tot moderne arrange-menten, Muziekvereniging Wilona speelt het allemaal.

    Dirigent van de vereniging is sinds 16 jaar de heer Peter Geraets uit het Limburgse Buggenum.

    Dit jaar zal Wilona niet meespelen met het Peeltoernooi. Wel zullen de leden van de vereniging de andere korpsen uit de regio dit jaar begeleiden en onder-steunen.

    Namens het bestuur, dirigent en leden van Muziekverenging Wilona willen wij u allen een prettig en succesvol Peeltoernooi toewensen.

  • 8

  • 9

    Jurering SlagwerkJoS ScHroeVerS

    Jos Schroevers (1976) is een jonge ambitieuze dirigent, die op gepassioneerde wijze zijn liefde voor de muziek weet over te brengen op musici en publiek. Zijn sterk ontwikkelde communicatieve en pedagogische vaardigheden in combinatie met zijn emotionele expressie zorgen ervoor dat hij een veelgevraagd dirigent is. Jos vindt het belangrijk om innovatief bezig te zijn als het gaat om klassieke muziek en houdt nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten. Hij werkt graag samen met instrumentale of vocale solisten. Daarnaast heeft hij belangstelling voor verschillende vormen van kunst, waarbij hij probeert disciplines met elkaar te versmelten.

    Zijn muzikale loopbaan startte in 1996 aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam waar hij klassiek slagwerk studeerde bij Jan Pustjens, Marinus Komst en Peter Prommel. Vanaf 1998 volgde hij de Bachelor- opleiding Directie aan het Brabants Conservatorium en later zijn Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

    Vanaf 2005 is Jos zich gaan toeleggen op Orkest- en Opera Directie. Gedurende de Master-opleiding Orchestra & Opera Conducting aan de Zuidelijke Hogeschool der Kunsten te Tilburg kwam zijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de zeer inspirerende lessen van Louis Buskens, Antony Hermus. In 2012 sloot Jos deze studie CUM LAUDE af met een project bij het Philharmonisches Orchester uit Hagen (Duitsland).

    vervolg op pagina 11

  • 10

  • 11

    vervolg van pagina 9

    In 2011 was Jos de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Dirigentenprijs van het Kersjesfonds, die werd uitgereikt in het Concertgebouw te Amster-dam. Dat gaf hem de mogelijkheid diverse masterclasses te volgen in binnen- en buitenland.

    Bij de London Masterclasses werd hij geïnspireerd door de energie van Benja-min Zander en diens leiderschapsfilosofie “The Art of Possibility”. Die filosofie, waarbij mogelijkheden en het creëren van kansen centraal staan, sluit naad-loos aan bij Jos’ positieve, enthousiasmerende aanpak om mensen muziek te laten maken.

    Als Dirigent werkte Jos de afgelopen jaren bij diverse professionele orkesten waaronder Het Orkest van het Oosten, Het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest. In 2015 maakte Jos zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine en in juni 2016 debu-teerde hij bij de Philharmonie Zuidnederland.

  • 12

    Cont

    ract

    teel

    ten

    voor

    de

    groe

    nte

    verw

    erke

    nde

    indu

    strie

    Agra

    risch

    loon

    wer

    k in

    aar

    dapp

    el- e

    n gr

    oent

    etee

    lten

    Donk

    stra

    at 6

    a |

    596

    4 AJ

    | M

    eter

    ik |

    T: 0

    77-3

    9766

    66 |

    E: i

    nfo@

    taco

    bedr

    ijven

    .nl

    Ook

    voo

    r voe

    rwor

    tele

    n in

    zakk

    en v

    an 2

    0 kg

    w w

    w .

    t a c

    o b

    e d

    r i j

    v e

    n .

    n l

  • 13

    Jurering Ha-Fa-BraJan Van der rooSt

    Na Latijn-wetenschappelijke humaniorastudies werd hij 3-voudig laureaat van het Lemmensinstituut (Leuven). Hij volgde er de afdelingen “Conserva-torium” en “Muziekopvoeding”. Naast het Pedagogisch diploma behaalde hij er eerste prijzen voor notenleer, harmonie, contrapunt, trombone en muziek-geschiedenis. De theoretische opleiding werd voltooid met een eerste prijs fuga aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. Aan het Koninklijk

    Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen behaalde hij eerste prijzen koor-leiding en compositie.

    Hij is docent schriftuur aan het Leuvense Lemmensinstituut en dirigent van het harmonieorkest van deze instelling. Hij is tevens gastprofessor aan “Senzoku Gakuen” in Kawasaki en aan de “Nagoya Uni-versity of Arts” en was als gast uitgenodigd aan hogere muziekinstituten in o.m. Italië, Finland, Nederland, Oostenrijk, Canada, de USA, Luxemburg, Schotland, Brazilië, Venezuela, Letland, Duitsland, Singapore, Japan, Taiwan en Thailand.

    Verder is hij componist van vocale en instrumentale muziek. Tenslotte is hij een veelgevraagd jurylid, gastlector en gastdirigent in binnen- en buitenland: zijn muzikale activiteiten brachten hem in een 50-tal landen in 4 continent-en. Zijn werken staan op CD labels als EMI Classics, SONY Classical, NAXOS, Toshiba, ALIUD Records, PHAEDRA Records, NAVONA Records, FONTEC, etc. en onder de professionele uitvoerders van dat repertoire behoren o.m. het St. Petersburg Symphony Orchestra (RU), het Simon Bolivar SO (VE), het Van-couver Symphony Orchestra (CA), het Slovaaks Radio Orkest, het Orchestre Philharmonique de Luxembourg, het Kristiansand Chamber Orchestra (N), de “Sofia Soloists (BG), het Pools Radiokoor, de Tokyo Philharmonic (J) e.v.a. …

    Jan Van der Roost componeerde tot nu toe méér dan 100 werken die een grote verscheidenheid vertonen en waarin muziek voor blazers een bijzondere betekenis heeft. Zijn muziek wordt in een 60-tal landen uitgevoerd en van de meeste van zijn werken bestaan opnamen (radio, TV en/of CD). Een aantal titels staan op de programma’s van gerenom-meerde uitvoerders over heel de wereld. Compositieopdrachten kwamen tot op heden uit België, Nederland, Luxemburg, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Finland, Croatië, Hongarije, de USA, Canada, Colombië, Japan en Singapore.

  • 14

    Jouw maat in muziek@MusideskRB Musidesk Rijnbrink

  • 15

    MuSic entertainMent conteSt

    Tijdens het 51e Peeltoernooi zal voor de eerste maal het zogenaamde Music Entertainment Contest worden gehouden. De Stichting Peeltoernooi wil in samenwerking met de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen een nieuw podium gaan bieden waarbij de muzikale uitvoering en de podiumperformance even belangrijk zijn.

    Steeds vaker organiseren verenigingen zelf zogenaamde “Proms-concerten” waarbij de nadruk ligt op entertainment en performance van een “totaal product”. Het entertainen van het publiek is hierbij een van de belangrijkste doelstellingen, waarbij de eigen speelvreugde van de muzikanten vaak een logisch gevolg is.

    Het Music Entertainment Contest zal met drie deelnemende orkesten worden gehouden op zaterdagavond 17 juni a.s. Het jurylid Jos Schroevers zal de muzikale aspecten van de optredens beoordelen, terwijl de onderdelen “en-tertainment en performance” zullen worden beoordeeld door de heer Marnix Mulder, Consulent Toneel bij het Huis van de Kunsten.

    Marnix adviseert toneelverenigingen die zijn aangesloten bij het Toneelhuis LFA. Hij geeft advies op maat - veelal ter plekke - bijvoorbeeld op het gebied van regie.

    Daarnaast initieert hij diverse toneel- activiteiten voor amateurtoneelverenigingen en toneelliefhebbers in Limburg. Eveneens werkt hij als Freelance regisseur bij verschil-lende gezelschappen en bij verschillende theater projecten.

  • 16

    REINTJESADVIES

    Al jaren eenbetrouwbare partner voor ondernemers en

    particulieren

    • (loon)administrati es• jaarrekeningen• belasti ngzaken• bedrijfsadvisering• startende ondernemers• ondernemingsplannen

    Let op!

    reintjesadvies.nlLeunseweg 53, 5802 CG Venray

    T 0478 550474

  • 17

    Nr Jaar Toernooilocatie Organiserende / Medewerkende Vereniging Hafabra Slagw. Totaal

    1 1967 America Muziekvereniging St. Caecilia America 14 14

    2 1968 Hegelsom St.Hubertus / Concordia Hegelsom-Meterik 15 15

    3 1969 Rijkevoort Fanfare St.Rochus Rijkevoort 12 12

    4 1970 Meijel Harmonie Eendracht Meijel 14 14

    5 1971 Asten-Heusden Harmonie St.Antonius Asten-Heusden 18 18

    6 1972 Oirlo Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo 20 20

    7 1973 Vlierden Fanfare Wilhelmina Vlierden 21 21

    8 1974 Heythuysen Harmonie L’Union Heythuysen 20 20

    9 1975 Someren-Heide Fanfare St.Jozef Someren-Heide 22 22

    10 1976 America Muziekvereniging St.Caecilia America 19 19

    11 1977 Overloon Fanfare Vriendenkring Overloon 17 17

    12 1978 Merselo Fanfare St. Oda Merselo 18 18

    13 1979 Maashees Fanfare St.Cecilia Maashees 21 21

    14 1980 Meterik Muziekvereniging Concordia Meterik 25 25

    15 1981 Vierlingsbeek Harmonie De Herleving Vierlingsbeek 23 23

    16 1982 Hegelsom Muziekvereniging St.Hubertus Hegelsom 24 24

    17 1983 Neerkant Fanfare St.Willibrordus Neerkant 33 33

    18 1984 Nederweert Harmonie St.Joseph Nederweert 23 23

    19 1985 Helenaveen Muziekvereniging Wilona Helenaveen 26 26

    20 1986 Meijel Harmonie Eendracht Meijel 29 29

    21 1987 Oploo Fanfare Excelsior Oploo 25 25

    22 1988 Griendtsveen Fanfare Renantia Griendtsveen 24 24

    23 1989 Maashees Fanfare St.Cecilia Maashees 20 20

    24 1990 Castenray Fanfare Dorpsklank Castenray 20 20

    25 1991 America Muziekvereniging St.Caecilia America 29 12 41

    26 1992 Holthees/Smakt Fanfare O.L.V.Gilde Holthees/Smakt 27 15 42

    27 1993 Oostrum Harmonie Sub Matris Tutela Oostrum 23 17 40

    28 1994 Asten Harmonie St.Cecilia Asten 33 18 51

    29 1995 Koningslust Fanfare Eendracht Maakt Macht Koningslust 24 19 43

    30 1996 Meijel Fanfare Monte Corona Kronenberg/ Evertsoord 25 14 39

    31 1997 Overloon Fanfare Vriendenkring Overloon 25 13 38

    32 1998 Meijel Harmonie Eendracht Meijel 27 18 45

    33 1999 Neerkant Fanfare St.Willibrordus Neerkant 30 14 44

    34 2000 Melderslo Muziekvereniging Eendracht Melderslo 24 14 38

    35 2001 Overloon Fanfare Vriendenkring Overloon 21 19 40

    36 2002 Meijel. Fanfare Monte Corona Kronenberg/Evertsoord 25 19 44

    37 2003 Neerkant Fanfare St.Willibrordus Neerkant 26 20 46

    38 2004 Meijel Koninklijke Harmonie Concordia Panningen 21 19 40

    39 2005 Meterik Muziekvereniging Concordia Meterik 24 19 43

    40 2006 Meijel Muziekvereniging St.Caecilia America 30 16 46

    41 2007 Neerkant Fanfare St.Willibrordus Neerkant 27 20 47

    42 2008 Meijel Harmonie Eendracht Meijel 35 17 52

    43 2009 Meijel Fanfare Dorpsklank Castenray 28 19 47

    44 2010 Meijel Muziekvereniging Somerens Lust Someren 29 14 44

    45 2011 Meijel Muziekvereniging Wilona Helenaveen 23 16 39

    46 2012 Meijel Fanfare Monte Corona Kronenberg/Evertsoord 25 16 41

    47 2013 Meijel Koninklijke Harmonie Concordia Panningen 29 21 50

    48 2014 Meijel Muziekvereniging Wilona Helenaveen 23 17 40

    49 2015 Meijel Muziekvereniging St. Cecilia Milheeze 24 17 41

    50 2016 Meijel Muziekvereniging Concordia Meterik 25 9 34

    51 2017 Meijel Muziekvereniging Wilona Helenaveen 24 11 35

    Totaal 1.209 443 1.653

    Peeltoernooien SindS 1967

  • 18

    uittrekSel regleMentMeiSter rongen Peeltoernooi

    1. DoelstellingDe stichting heeft ten doel:

    a) Het organiseren en begeleiden van het jaarlijks te houden en beoordeeld Meister Rongen Peeltoernooi ten behoeve van Harmonie- en Fanfarekorpsen, Brassbands en Slagwerkgroepen.

    b) Het stimuleren van activiteiten van de amateuristische blaas- en percussie-muziek in het algemeen en het vergroten van de publieke belangstelling hiervoor.

    c) Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

    2. JureringEen deskundig, liefst landelijk erkend, solo jurylid, zal de werken beoordelingen en zijn bevindingen vastleggen in een schriftelijk juryrapport, wat na afloop onder couvert aan het orkest overhandigd wordt. Direct na afloop van hun optreden is er voor de dirigent gelegenheid voor een mondeling gesprek van maximaal 10 minuten met het jurylid.

    3. KwalificatiesDe officiële kwalificatie van het juryrapport kan zijn: of Voldoende = 6-6,4; of Voldoende tot Ruim Voldoende = 6,5-6,9; of Ruim Voldoende= 7-7,4; of Ruim Voldoende tot Goed 7,5-7,9; of Goed = 8-8,4; of Goed tot Zeer Goed = 8,5-8,9; of Zeer Goed = 9-10 punten;

    5. AansprakelijkheidDe stichting kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor het zoek raken en/of beschadigingen aan instrumenten of persoonlijke eigendommen van deelnemende verenigingen.

    6. Uit te voeren muziekwerken tijdens het PeeltoernooiHA-FA-BRA ORKESTENHa-Fa-Bra orkesten dienen naar keuze : of twee muziekwerken ter beoordeling uit te voeren of een concertprogramma volgens het concoursreglement met de daaraan verbonden tijdslimieten. Een optreden volgens het twee concertwerken systeem kan/mag desgewenst voorafgegaan worden door een inspeelwerk van maximaal 5 minuten. Bij een optreden volgens het concertprogramma behoort het inspeelwerk tot de totaaltijd. Van de uit te voeren werken moet minimaal een werk voorkomen in het repertoire van de divisie waarin het orkest momenteel geklasseerd is. In verband met het programma en de daaraan verbonden tijdsduur zijn de deelnemers verplicht de juiste tijdsduur van de concertwerken op te geven. Optredens zonder jurybeoordeling worden niet toegestaan.

    De minimale en maximale speeltijd per divisie bij een concertprogramma is als volgt:

    Introductiedivisie Variabel5e Divisie (3e/2e afd.) 17 – 25 min. 2e Divisie (ere afd.) 26 – 40 min.4e Divisie (1e afd.) 19 – 30 min. 1e Divisie (afd. Sup.) 31 – 45 min.3e Divisie (afd. uitm) 22 – 35 min Concertafdeling 45 – 60 min. De beoordeling geschiedt naar de volgende rubrieken:1. Intonatie 6. Ritmiek2. Klankvorming 7. Samenspel3. Klankbalans 8. Dynamiek4. Techniek 9. Nuancering5. Articulatie 10. Muzikale uitvoering / programmakeuze

    Rubriek 1 t/m 3 = klankcomponent.Rubriek 4 t/m 7 = technische component.Rubriek 8 t/m 10 = muzikale component.

  • 19

    SLAGWERKORKESTENBij de slagwerkorkesten wordt, ook bij dit ‘podiumtoernooi’ de divisie indeling gehanteerd welkeper 1 januari 2007 door unisono is vastgesteld in het Reglement Marching & Music Contest: A. Jeugddivisie; B. 4e Divisie (voorheen 3e); C. 3e Divisie (voorheen 2e); D. 2e Divisie (voorheen 1e); E. 1e Divisie (voorheen ere divisie). Deelnemende slagwerkorkesten hebben de keuze om op te treden op basis van het hieronder bepaalde onder I of 2. Deze keuze wordt door het deelnemende orkest op het inschrijfformulier vermeld. Tevens moet worden aangegeven de duur van de verschil-lende werken alsook van het totale optreden.

    1. Twee ConcertwerkenA) Een deelnemend orkest voert twee concertwerken ter beoordeling uit; minimaal een werk

    daarvan moet voorkomen in het repertoire van de divisie waarin het orkest is geklasseerd. Een der werken mag een vrij gekozen of wel publieksvriendelijk werk zijn. Beide werken worden door de jury als totaal beoordeeld. De twee werken mogen desgewenst voorafgegaan worden door een inspeelwerk van maximaal 5 minuten.

    De beoordeling geschiedt naar de volgende rubrieken: Klankverhouding / Klankgehalte / Zuiverheid / Muzikale uitvoering en Dynamiek / Interpretatie / Frasering en Nuancering / Techniek en Articulatie / Samenspel en Ritmiek.

    2. ConcertprogrammaA) Een deelnemend orkest dient een programma naar eigen keuze uit te voeren rekening hou-

    dend met het gestelde in het navolgende van dit artikel;B) Orkesten uit de jeugd, introductie, derde en tweede divisie dienen een totaal programma van

    tenminste 15 minuten uit te voeren. Het totale optreden mag echter de 30 minuten niet overschrijden. Genoemde tijden zijn exclusief het klaarzetten en ruimen van het instrumen-tarium.

    C) Orkesten uit eerste en eredivisie dienen een totaal programma van tenminste 20 minuten uit te voeren. Het totale optreden mag echter de 30 minuten niet overschrijden. Genoemde tijden zijn exclusief het klaarzetten en ruimen van het instrumentarium.

    D) Orkesten die uitkomen in de introductie, derde en tweede divisie moeten van het totale optreden tenminste 7 minuten reserveren voor het spelen van werken die voorkomen in het geldende repertorium voor de sectie en divisie waarin het orkest uitkomt, of door het NIB voor deze sectie en divisie zijn goedgekeurd. In dit laatste geval dient schriftelijke goedkeuring van het NIB (welke niet ouder mag zijn dan een jaar) voor het optreden ingeleverd te worden bij het toernooisecretariaat.

    E) Orkesten die uitkomen in de eerste of Ere divisie moeten van het totale optreden tenmin-ste 10 minuten reserveren voor het spelen van werken die voorkomen in het geldende repertorium voor de sectie en divisie waarin het orkest uitkomt, of door het NIB voor deze sectie en divisie zijn goedgekeurd. In dit laatste geval dient de schriftelijke goedkeuring van het NIB (welke niet ouder mag zijn dan een jaar) voor het optreden worden ingeleverd bij het toernooisecretariaat.

    F) Voor orkesten die uitkomen in de jeugddivisie gelden geen beperkingen met betrekking tot de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werken.

    G) Voor het vrije deel van het programma gelden geen beperkingen met betrekking tot de moeilijkheidsgraad en keuze van instrumenten.

    H) De beoordeling geschiedt naar de volgende rubrieken: - Klankverhouding / Klankgehalte / Zuiverheid - Frasering en Nuancering - Interpretatie - Samenspel en Ritmiek - Techniek en Articulatie - Keuze, opbouw en moeilijkheidsgraad van het programma - Muzikale uitvoering en Dynamiek

    7. Optreden zonder jurybeoordelingOptredens voor zowel Ha-Fa-Bra- als ook Slagwerkorkesten zonder jurybeoordeling worden niet toegestaan.

    9. Onvoorziene gevallenIn alle gevallen waarin dit reglement niet mocht voorzien beslist de stichting.

    Het volledige reglement kunt u vinden op de website: www.peeltoernooi.nl

  • 20

    Pearl’s eerste drumstel van professionele kwaliteit uit 100% Maple voor een onge-lofelijk betaalbare prijs. Check het bij jouw Pearl dealer

    PEARL PRESENTEERT DECADE MAPLE.Een iconische klank voor een revolutionaire prijs.

    Vind meer informatie op pearldrum.com

  • 21

    ______________________________________________________________________________

    14.00 uur SLAGWERKORKEST HARMONIE “SINT CAECILIA” LIESHOUT

    Website www.harmonielieshout.nl Dirigent Dhr. Ronald Essinger Aantal muzikanten 10 Klassering Jeugd Divisie 1e Concertwerk Fun Fair Leon Camp2e Concertwerk The Four Winds of Heaven Leon Camp3e Concertwerk Kumi Daiko

    ______________________________________________________________________________

    14.40 uur MELODISCHE SLAGWERKGROEP KONINKLIJKE HARMONIE DEURNE Website www.khdeurne.nl Dirigent Dhr. Maarten Manders Aantal muzikanten 12 Klassering 4e Divisie

    Inspeelwerk Sahia Etienne Houben1e Concertwerk Pilars of Creation Leon Camp2e Concertwerk Walk Like An Egyption Liam Sternberg

    ______________________________________________________________________________

    15.20 uur DRUMBAND HARMONIE “MELODIE DER PEEL” OSPEL Website www.melodiederpeel.nl Dirigent Dhr. Stefan Castro Aantal muzikanten 12 Klassering 3e Divisie 1e Concertwerk Sahia Etienne Houben2e Concertwerk Passio Laurentio Etienne Houben

    ______________________________________________________________________________

    PrograMMa zaterdag 17 Juni

    Slagwerk

  • 22

    ______________________________________________________________________________

    16.00 uur SLAGWERKGROEP HARMONIE “CONCORDIA” PANNINGEN Website www.harmoniepanningen.nl Dirigent Dhr. Wil van Horck Aantal muzikanten 19 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Cakewalk Leon Camp1e Concertwerk Blasket Island Gian Prince2e Concertwerk Partidos, part 1 en 3 Leon Camp______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties______________________________________________________________________________

    LEKKER…Dineren Telkensweerverrassingendoornieuwegerechtenteserveren

    Nachtjeweg Algeneratieslangeengastvrijtrefpuntvoorlevensgenieters

    Avondjefeesten Eenoverweldigendebruiloft,receptie,jubileumofbedrijfsfeest

    CateringWaar&wanneerudatwiltserverenwijdeheerlijkstebuffettenvoorelkegelegenheid

    Raadhuisplein11- Meijel- tel.077-4661839- www.oranjehotelmeijel.nl

  • 23

    Zie pagina 15 voor een toelichting op de Music Entertainment Contest.

    ______________________________________________________________________________

    18.30 uur SLAGWERKORKEST MUZIEKVERENIGING “DE PEELKLANK” YSSELSTEYN

    Website www.peelklank.nl Dirigent Dhr. Guido Pouwels Aantal muzikanten 25 Toevoegingen Zang, combo, blazers

    Programma 1. Saturdaynight Soundtrack 2. Plastic bekertjes symphonie Act 4 personen 3. Crime Scene 4. Blechlawine Act 6 personen 5. Radar Love 6. Dishwashers Act 4 personen 7. Auto, Vliegtuug Incl. zang 8. Shut up and dance Incl. zang 9. Dansen op de vulkaan Incl. zang

    ______________________________________________________________________________

    19.30 uur SLAGWERKGROEP FANFARE “ST. CECILIA” MILHEEZE

    Website www.cecilia-milheeze.nl Dirigent Dhr. Harrie van Otterijk Aantal muzikanten 15 Toevoegingen Zang. Combo, blazers. Programma N.n.t.b.

    ______________________________________________________________________________

    PrograMMa zaterdag 17 Juni

    MuSic entertainMent conteSt

  • 24

  • 25

    ______________________________________________________________________________

    20.30 uur FANFARE “SINT LUCIA” DE MORTEL

    Website www.fanfarestlucia.nl Dirigent Dhr. Jean-Paul Verhofstad Aantal muzikanten 44 Toevoegingen Zang, combo, backings Programma 1. Conquest of Paradise 1492 Vangelis arr. Jan van den Brandt 2. I say a little prayer for you Aretha Franklin arr. Rob van Reijmersdal 3. Roar Kate Perry arr. Jan van den Brandt 4. Jeremy Pearl Jam 5. Land of make believe Chuck Mangione arr. Henk Ummels 6. Goodnight Saigon Billie Joel arr. Stijn Rutten 7. Locked out of heaven Bruno Mars arr. Eric Swiggers 8. Purple Rain Prince arr. Jan van den Brandt 9. S.O.B. Nathaliel Rateliff arr. Jan van den Brandt 10. Go like Elya Chi Coltrane arr. Frits Kessels jr. 11. I’m a believer Shrek arr. Frits Kessels jr.______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties en sluiting 1e toernooidag ______________________________________________________________________________

  • 26

    De Hees 70b

    5976 NJ Kronenberg

    T 077 - 467 29 64M 06 - 223 737 83

    E [email protected] www.sijbersbouwbedrijf.nl

    Bedenkers en makers

  • 27

    ______________________________________________________________________________

    14.00 uur FANFARE “SINT NICOLAAS” BROEKHUIZEN Website www.fanfarestnicolaas.nl Dirigent Dhr. Geert Jacobs Aantal muzikanten 48 Klassering 4e Divisie

    Inspeelwerk N.n.t.b. 1e Concertwerk Excalibur Jan Bosveld2e Concertwerk Dogon Kevin Houben______________________________________________________________________________

    14.40 uur HARMONIE “EXCELSIOR” DEURNE (FESTIVALDIVISIE*)

    Website www.harmonieexcelsior.nl Dirigent Dhr. Adri Tempelaars Aantal muzikanten 44 Klassering 4e Divisie

    Inspeelwerk Gabriellas sang Stefan Nilsson1e Concertwerk The legend of the amber room Michael Geisler2e Concertwerk Land of legends Andres Ludwig Schulte

    * Deelname in de Festivaldivisie houdt in dat de vereniging op basis van dit optreden twee jaar uitstel kan krijgen van de concoursverplichting bij de landelijke muziekbonden. Daarom zal de jury voor de beoordeling van dit orkest worden uitgebreid met de heren Rob Goorhuis en Chris Derikx.______________________________________________________________________________

    15.20 uur HARMONIE “ST. CATHARINA” LEUNEN-VEULEN-HEIDE Website www.harmoniestcatharina.nl Dirigent Mevr. Karin Janssen Aantal muzikanten 48 Klassering 3e Divisie

    Inspeelwerk Majestic Land Michael Hoppé/Louis Martinus1e Concertwerk Goddes of fire Steven Reineke2e Concertwerk Ivanhoe Bert Appermont______________________________________________________________________________

    PrograMMa zondag 18 Juni

    Ha-Fa-Bra

  • 28

    ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties______________________________________________________________________________

    16.00 uur FANFARE ‘SINT JOZEF” BERINGE

    Website www.fanfarejozef.nl Dirigent Dhr. Willem Linderlauf Aantal muzikanten 35 Klassering 4e Divisie

    Inspeelwerk The Cross of Honour William Rimmer/Ron Daelemans1e Concertwerk Ferdivedaasje Leon Vliex2e Concertwerk Utopia Jacob de Haan ______________________________________________________________________________

    16.40 uur HARMONIE VAN HET HEILIG HART ALTWEERTERHEIDE (WEERT) Website www.harmonieheilighart.com Dirigent Dhr. Henny Kusters Aantal muzikanten 49 Klassering 3e Divisie

    Inspeelwerk Arsenal Jan van der Roost 1e Concertwerk A Springtime Celebration Alfred Reed2e Concertwerk La Quitessenza Johan de Meij ______________________________________________________________________________

    17.20 uur FANFARE “AURORA” HEESCH Website www.fanfare-aurora.nl Dirigent Dhr. Geert Jacobs Aantal muzikanten 67 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Madrigalum Philip Sparke1e Concertwerk Passion et Tendresse Rob Goorhuis2e Concertwerk Excalibur Jan van der Roost arr. Erik Somers ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties______________________________________________________________________________

  • 29

    077W

    IJ BI

    Verz

    Fina n A

    dm Finan A

    l uw Spaar H

    ypo G

    eld B

    edri

    Dor 7-466 90 5

    IED

    EN

    Uekeringenncieringeninistratievnciële A

    dvw

    bankzakrregelinge

    otheken adviezen ijfsfinancie

    rpsstra

    0 ww

    w.

    U n &

    Pension &

    Hypot

    ve Dienstv

    viezen ken en

    eringen

    at 25 M alterna.nl

    oenen theken verlening

    Meijel

    Dorps

    straat 25 Me

    ijel

  • 30

  • 31

    ______________________________________________________________________________

    19.00 uur FANFARE “MONTE CORONA” KRONENBERG & EVERTSOORD Website www.montecorona.nl Dirigent Dhr. Geert Jacobs Aantal muzikanten 80 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Organ Fugue J.S. Bach arr. Klaas van de Woude1e Concertwerk A Diamond for Parker Rob Goorhuis2e Concertwerk New Life Maurice Hamers______________________________________________________________________________

    20.00 uur FANFARE “ST. CAECILIA’ GUTTECOVEN Website www.caeciliaguttecoven.nl Dirigent Dhr. Richard Dols Aantal muzikanten 44 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Kinizsi J. Fucik/H. Franken1e Concertwerk Bellum et Pax Stijn Roels2e Concertwerk El Camino Real Alfred Reed/Geert Schrijvers ______________________________________________________________________________

    21.00 uur FANFARE “VRIENDENKRING” OVERLOON Website www.fanfarevriendenkring.nl Dirigent Dhr. Geert Mooren Aantal muzikanten 75 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Fanfare Philip Sparke1e Concertwerk Rubicon Bert Appermont2e Concertwerk New Life Maurice Hamers

    ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties en afsluiting 1e toernooiweekend______________________________________________________________________________

  • 32

    25 years, the best place for drums

    52

  • 33

    ______________________________________________________________________________

    10.00 uur SLAGWERKORKEST MUZIEKVERENIGING “EENDRACHT” MELDERSLO

    Website http://eendracht.melderslo.net/ Dirigent Dhr. Bart Jeuken Aantal muzikanten 25 Klassering 3e divisie

    1e Concertwerk Japanese Takeaway Peter van Lonkhuijsen2e Concertwerk Exposure Vincent Cox 3e Concertwerk War Reimer J. Rondaan______________________________________________________________________________

    10.40 uur PERCUSSIEGROEP “ZINVOL GEWELD” NEER Website www.muziekplein.eu Dirigent Dhr. Sjoerd Ceelen Aantal muzikanten 16 Klassering 2e Divisie 1e Concertwerk Aboriginal Dreams Roland Barrett2e Concertwerk Freya Etienne Houben3e Concertwerk American Pictures Henk Martens______________________________________________________________________________

    11.30 uur SLAGWERKENSEMBLE HARMONIE “SINT JOSEPH” GRUBBENVORST Website www.harmonie-st-joseph.nl Dirigent Dhr. Tim Verstegen Aantal muzikanten 15 Klassering 2e Divisie 1e Concertwerk Nature of Preveli Tim Verstegen 2e Concertwerk Rainman Hans Zimmer arr. Frits Kessels Solist: Pam vd Hombergh (sopraan sax)3e Concertwerk Phantasm Vincent Cox ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties______________________________________________________________________________

    PrograMMa zaterdag 24 Juni

    Slagwerk

  • 34

  • 35

    ______________________________________________________________________________

    12.20 uur SLAGWERKORKEST HARMONIE “WILHELMINA” MAASTRICHT Website www.harmoniewilhelmina.nl Dirigent Dhr. Ad Triepels Aantal muzikanten 17 Klassering 1e Divisie

    Concertwerk Piet Hein Henk Martens ______________________________________________________________________________

    13.20 uur PERCUSSION-ENSEMBLE “JONG NEDERLAND” ASTEN Website www.jnasten.nl Dirigent Dhr. Harrie van Otterdijk Aantal muzikanten 21 Klassering 1e Divisie 1e Concertwerk Paschal Dances David R. Gillingham 2e Concertwerk Lichtgedaanten Matthijs van Driel3e Concertwerk Five Pieces after Edvard Munch Ivo Weijmans ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties en afsluiting slagwerktoernooi______________________________________________________________________________

  • 36

  • 37

    ______________________________________________________________________________

    17.00 uur STEDELIJKE HARMONIE “SINT ANTONIUS” WEERT

    Website www.sintantoniusweert.nl Dirigent Dhr. Tjeu Snoek Aantal muzikanten 65 Klassering 4e Divisie

    Inspeelwerk Statue of Liberty Thierry Deleruylle1e Concertwerk Ministry of Winds Jacob de Haan2e Concertwerk Pilatus Mountain of Dragons Steven Reineke

    ______________________________________________________________________________

    17.40 uur HARMONIE “SINT GERARDUS” HEKSENBERG-HEERLEN

    Website www.harmoniegerardus.nl Dirigent Mevr. Karin Janssen Aantal muzikanten 40 Klassering 3e Divisie

    Inspeelwerk Puenteareas R. Sotullo1e Concertwerk El Camino Real Alfred Reed2e Concertwerk Ross Roy Jacob de Haan

    ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties______________________________________________________________________________

    PrograMMa zaterdag 24 Juni

    Ha-Fa-Bra

  • 38

    ______________________________________________________________________________

    18.30 uur MUZIEKVERENIGING “ST. HUBERTUS” HEGELSOM

    Website www.hubertushegelsom.nl Dirigent Dhr. Bart Partouns Aantal muzikanten 47 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Faravista Stijn Aertgeerts1e Concertwerk Ostinati Jan van der Roost2e Concertwerk Twilights Floats above valley’s nights Harrie Janssen3e Concertwerk Windows of the World (delen 1,2,5,6) Peter Graham, arr. Floris van der Kooij

    ______________________________________________________________________________

    19.30 uur BRASSBAND MERUM

    Website www.brassbandmerum.nl Dirigent Dhr. Theo Wolters Aantal muzikanten 35 Klassering 1e Divisie 1e Concertwerk Dances and Arias Edward Gregson 2e Concertwerk Brass Triumphant Gareth Wood

    ______________________________________________________________________________

    20:30 uur HARMONIE “SINT CAECILIA” BLERICK

    Website www.harmonie-caecilia.nl Dirigent Dhr. Kris Roemers Aantal muzikanten 70 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk La Primitiva Jef Penders1e Concertwerk Saga Candida Bert Appermont2e Concertwerk Taj Mahal Hugo Chinesta

    ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties en afsluiting 3e toernooidag ______________________________________________________________________________

  • 39

    De meest veelzijdige dakbedekker in uw regio.

    Platte daken

    MMMetalen dak- en wandsystemen

    De meest veelzijdige dakbedekker in uw regio.

    >

    houd>> Zink- en koperwerk

    Openingstijden:

    ma. - vr.: 9.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur,

    za.: 9.00 - 12.00 uur

    > Renovatie en onderhoud

    > Hellende daken

    >

    > Zink- en koperwerk

    >

    > Boeiboordbekledingen

    > DakservcccciCcqqcce

    > Dakwinkel

    cCDakkapellen en dakvensters>

    T (0478) 53 17 95 F (0478) 53 25 44 E [email protected]

    Dé specialist in het beschermen van gebouwen en producten met duurzame vuil- en waterafstotende nano coating en het verduurzamen van gebouwen met energiebesparende coatings.

    Stayerhofweg 7 Wanssum www.jacobsecocare.nl

    Bel 0478 79 81 00 vooreen vrijblijvende afspraak

  • 40

  • 41

    ______________________________________________________________________________

    11:00 uur KONINKLIJKE HARMONIE ”UNIE” SEVENUM Website www.harmonieunie.nl Dirigent Dhr. Robbie Snoek Aantal muzikanten 52 Klassering 3e Divisie

    Inspeelwerk N.n.t.b. 1e Concertwerk First Suite in Eb Gustav Holst 2e Concertwerk Utopia Jacob de Haan ______________________________________________________________________________

    11.40 uur HARMONIE “SUB MATRIS TUTELA” OOSTRUM

    Website www.harmonieoostrum.nl Dirigent Dhr. Henk Houben Aantal muzikanten 52 Klassering 2e Divisie

    Inspeelwerk Concert Prelude Philip Sparke1e Concertwerk Noah’s Ark Bert Appermont2e Concertwerk Pilatus Mountain of Dragons Steven Reineke ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties______________________________________________________________________________

    12.50 uur MUZIEKVERENIGING “SINT WILLIBRORDUS” ESCH Website www.muziekvereniging-esch.nl Dirigent Dhr. Robbie Snoek Aantal muzikanten 48 Klassering 3e Divisie

    Inspeelwerk Fanfare for a festival Carl Wittrock1e Concertwerk Noah’s Ark Bert Appermont2e Concertwerk Adornia Jacob de Haan______________________________________________________________________________

    PrograMMa zondag 25 Juni

    Ha-Fa-Bra

  • 42

    WORD VANDAAG NOG LID!

    BOND VAN ORKESTDIRIGENTENEN INSTRUCTEURSBelangenorganisatie voor dirigenten van blaasorkesten & slagwerkgroepen

    www.bvodi.nl

    Je maakt deel uit van een landelijk kennisnetwerk

    Je bent als eerste op de hoogte van het laatste dirigenten en instructeursnieuws

    Je bent verzekerd van een antwoord op al jouw vakinhoudelijk fiscale en juridische vragen

    Je krijgt voordelig toegang tot veel interessante cursussen en workshops

    Twee maal per jaar ontvang je het blad ‘De Dirigent’

    Jouw belangen worden behartigd richting andere culturele partijen en de politiek

    Je bent nu al lid vanaf:

    €5,50per maand

    Als lid van de Bond van Orkest-dirigenten en Instructeurs (BVODI) ontvang je onder andere de volgende voordelen:

    meld je nu aan via:

  • 43

    ______________________________________________________________________________

    13.40 uur HARMONIE “DE DRIE HORENS” HORN Website www.dedriehorens.nl Dirigent Dhr. Frans Hendrikx Aantal muzikanten 60 Klassering 2e Divisie

    Inspeelwerk Orgullo Santiaguista Ignacio Sánchez Navarro1e Concertwerk A Movement for Rosa Mark Camphouse2e Concertwerk Othello Alfred Reed______________________________________________________________________________

    14.30 uur KONINKLIJK HARMONIEORKEST KERKRADE

    Website www.harmoniekerkrade.nl Dirigent Dhr. Guido Swelsen Aantal muzikanten 53 Klassering 2e Divisie

    Inspeelwerk Sunset Serenade Thomas Doss1e Concertwerk Summer Dances Adam Gorb2e Concertwerk Give Us This Day David Maslanka ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties______________________________________________________________________________

    18.00 uur MUZIEKVERENIGING “SINT CAECILIA” AMERICA Website www.mvcaecilia.nl Dirigent Dhr. Frank Steeghs Aantal muzikanten 60 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Melting the Ice Johan Evenepoel1e Concertwerk Armeense Rapsodie no. 3 Alexander Comitas 2e Concertwerk Poème d’Automne Bernhard van Beurden Solist: Anneke Verhoeven3e Concertwerk Shine as the Light Peter Graham

    ______________________________________________________________________________

  • 44

    ______________________________________________________________________________

    19.00 uur FANFARE “SINT WIRO” REUTJE – ST. ODILIËNBERG Website www.fanfaresintwiro.nl Dirigent Dhr. Bart Deckers Aantal muzikanten 60 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Monuments of the Netherlands Louis Andriessen1e Concertwerk Ciaccona Seria Henk Badings2e Concertwerk Le Champion de Tir Rob Goorhuis

    ______________________________________________________________________________

    20.00 uur MUZIEKVERENIGING “CONCORDIA” METERIK Website www.concordiameterik.nl Dirigent Dhr. Chris Derikx Aantal muzikanten 62 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Castel Caerffili T.J. Powell 1e Concertwerk Festivity Jef Penders 2e Concertwerk To my Country Bernhard Zweers arr. Johan de Meij3e Concertwerk Mars van Iskadhar-chan Ed de Boer

    ______________________________________________________________________________

    21.00 uur HARMONIE “EENDRACHT” MEIJEL Website www.harmoniemeijel.nl Dirigent Dhr. Frank Steeghs Aantal muzikanten 65 Klassering 1e Divisie

    Inspeelwerk Entry march of the Boyars Johan Halvorsen 1e Concertwerk Symphonie Ibérique Serge Lancen 2e Concertwerk Othello Alfred Reed

    ______________________________________________________________________________

    Bekendmaking kwalificaties en afsluiting 49e Peeltoernooi ______________________________________________________________________________

  • 45

  • 46

    uitSlagen 17-18 Juni

    UITSLAGEN 17-18 JUNI

    Zaterdag 17 Juni Slagwerktoernooi

    Nr Orkest Plaats Divisie Kwalificatie 1 Slagwerkgroep St. Caecilia Lieshout J

    2 Slagwerkgroep Koninklijke Harmonie Deurne 4e 3 Slagwerkgroep Melodie der Peel Ospel 3e 4 Slagwerkgroep Harmonie Concordia Panningen 1e

    Zaterdag 17 Juni Music Entertainment Contest

    Nr Orkest Plaats Divisie Kwalificatie 1 Slagwerkgroep Muziekver. De Peelklank Ysselsteyn MEC 2 Slagwerkgroep Fanfare St. Caecilia Milheeze MEC

    3 Fanfare St. Lucia De Mortel MEC

    Zondag 18 Juni Ha-Fa-Bra-Toernooi Nr Orkest Plaats Divisie Kwalificatie 1 Fanfare St. Nicolaas Broekhuizen 4e 2 Harmonie Excelsior Deurne F4e 3 Harmonie St. Catharina Leunen-V-H 3e

    4 Fanfare St. Jozef Beringe 4e 5 Harmonie v.h. Heilig Hart Weert 3e 6 Fanfare Aurora Heesch 1e

    7 Fanfare Monte Corona Kronenberg 1e 8 Fanfare St. Caecilia Guttecoven 1e

    9 Fanfare Vriendenkring Overloon 1e

    Uitslagen worden tijdens het toernooi geplaatst op onze website:

    www.peeltoernooi.nl

    Hier vindt u ook uitslagen van vorige Peeltoernooien.

  • 47

    UITSLAGEN 24 EN 25 JUNI

    Zaterdag 24 juni Slagwerktoernooi

    Nr Orkest Plaats Divisie Kwalificatie

    1 Slagwerkgroep Fanfare Eendracht Melderslo 3e 2 Slagwerkorkest Zinvol Geweld Neer 2e 3 Slagwerkorkest Harmonie St. Joseph Grubbenvorst 2e

    4 Slagwerkorkest Wilhelmina Wolder 1e 5 Slagwerkorkest Jong Nederland Asten 1e

    Zaterdag 24 Juni Ha-Fa-Bra-toernooi Nr Orkest Plaats Divisie Kwalificatie 1 Harmonie St. Antonius Weert 4e 2 Harmonie St. Gerardus Heerlen 3e

    3 Muziekvereniging Hubertus Hegelsom 1e 4 Brassband Merum Herten 1e

    5 Harmonie St. Caecilia Blerick 1e

    Zondag 25 Juni Ha-Fa-Bra-toernooi

    Nr Orkest Plaats Divisie Kwalificatie 1 Harmonie Unie Sevenum 3e

    2 Harmonie Sub Matris Tutela Oostrum 2e 3 Fanfare St. Willibrordus Esch 3e 4 Harmonie Drie Horens Horn 2e

    5 Harmonie-orkest Kerkrade Kerkrade 2e 6 Muziekvereniging St. Caecilia America 1e 7 Fanfare St. Wiro Reutje 1e

    8 Muziekvereniging Concordia Meterik 1e 9 Harmonie Eendracht Meijel 1e

    uitSlagen 24-25 Juni

  • 48

    Graag tot ziens op het 52e Peeltoernooi!

    16 - 17 juni en 23 - 24 juni 2018

    “d’n Binger” te Meijel

    __________________________

    Jurylid SlagwerkDhr. Henk Mennens

    Jurylid Ha-Fa-BraDhr. Rob Goorhuis

    2018

  • Van harte welkom bij Excel Music Instruments, graag zijn wij u van dienst voor:

    - verkoop van nieuwe instrumenten; - verkoop van gebruikte instrumenten; - onderhoud en reparatie van uw instrument in eigen atelier; - taxatie van uw instrument voor bijvoorbeeld de verzekering; - Muziekinstrumenten verzekering;

    www.excelmusic.nl

    www.muziekspeciaalzaak.nl

    Hogehoek 10a 5441 XE OEFFELT T: 0485 - 362668 F: 0485 - 479568 E: [email protected] I: www.excelmusic.nl

  • www.adams.nlAziëstraat 17-196014 DA Ittervoort, NL0475 56 07 00

    Experience theSound of QualityMuziekcentrale

    Nergens ter wereld staat een muziekwinkel waar met zo

    veel passie voor de blaas- en slagwerkmuziek wordt gewerkt als bij Adams Muziekcentrale. Onderscheidend door de grote keuzemogelijkheid, omdat geen instrument hetzelfde is. Met een hoog aangeprezen reparatieatelier, waar onder andere Marcus Miller zijn instrumenten laat

    reviseren. Daar waar muzikanten u adviseren en u altijd ontvangen wordt met een zuidelijke hartelijkheid.

    a5_adams_advertentie.indd 1 26/02/16 16:06