Attractief 1 Voorjaar 2011

34
ATTRACTIEPARKMAGAZINE 1e JAARGANG VOORJAAR 2011 GRATIS online magazine MET KORTING NAAR THE AMSTERDAM DUNGEON Kijk op pagina 13

description

Kwartaalmagazine over attractieparken en dierentuinen in Nederland

Transcript of Attractief 1 Voorjaar 2011

Page 1: Attractief 1 Voorjaar 2011

AT T R A C T I E P A R K M A G A Z I N E 1 e J A A R G A N G V O O R J A A R 2 0 1 1

GRATIS

online m

agazine

WINKAARTJES VOORPRETPARK DE VALKENIER IN VALKENBURG

MET KORTING NAARTHE AMSTERDAM

DUNGEONKijk op pagina 13

Page 2: Attractief 1 Voorjaar 2011

Het pretparkenseizoen staat weer voor de deur, het zon-

netje gaat weer schijnen, kortom, het kriebelt weer om er een dagje tussenuit te gaan naar een attrac-tiepark of dierentuin. Maar welke? Dat is altijd weer een lastige vraag. Gaan we weer naar het pretpark dat we al kennen en zo ja, is daar iets nieuws, of gaan we naar een park waar we nog nooit geweest zijn en wat is daar dan te zien en te doen ? Om u daarbij te helpen hebben wij in deze eerste uitgave van Attractief een aantal parken voor u verzameld. Wat kan ik in welk park verwachten, wat is er nieuw en, niet geheel onbelang-rijk, wat kost een entreebewijs en wanneer is het park geopend.

Natuurlijk kunnen we niet alle par-ken in één uitgave kwijt. Probeer daarom ook de volgende uitgaven te bemachtigen of beter, stuur een mailtje naar [email protected] en u krijgt de volgende edities gratis in uw e-mail.

Verder kunt u in elk nummer een artikel vinden over een pretpark of dierentuin elders op de wereld. In deze eerste editie nemen we u mee naar de andere kant van de wereld, namelijk naar Queensland, Australië waar we een kijkje ne-men in het jarige Dreamworld.

Ook kunt u dit kwartaal entreebe-wijzen winnen voor Pretpark de Valkenier in Valkenburg. Kijk snel op pagina 16. Doe snel mee en wie weet ga je deze zomer gratis met familie of vrienden naar dit pret-park.

Wij wensen u veel leesplezier en voorpret en namens de parken in Nederland wensen we u alvast één of meerdere plezierige dagjes uit toe.

Manfred Weijgertse

VOORWOORD INHOUD COLUMN

2 Voorwoord2/3 Inhoud2/3 Inhoud4 Kaart Overzichtskaart van alle attractie- en

dierenparken uit deze uitgave

5 Column Petra's kijk op de wereld

6 Drouwenerzand Één entreeprijs, onbeperk eten, drinken, ijs

en attracties.

6 Mini Efteling Het kleinste pretpark van Nederland

7 Kort door de bocht Kort nieuws uit de binnen- en

buitenlandse parken

8 Madurodam Héél Holland in één stad

9 Plaswijckpark het gezelligste familiepark van Rotterdam!

10/11 Walibi Nederland Let the music battle begin!

12 Sterrenstrand Zonneschijn of regen…..Voetje van de vloer

13 The Amsterdam Dungeon Beleef zelf ons duistere verleden

14/15 Apenheul Herken jezelf!

16 Prijsvraag Win kaartjes voor Pretpark De Valkenier

Page 3: Attractief 1 Voorjaar 2011

VOORWOORD INHOUD COLUMN

17 Het Klimbos Ermelo Een buitengewone beleving en

een avontuurlijk dagje uit!

18 Dierenpark Emmen Zoo dichtbij

19 Speelstad Oranje Buitengewoon veel binnenpret

20/21 Zeeland attracties De leukste belevenissen van Zeeland

22/23 Efteling Een wereld vol wonderen

24/25 Duinrell Duinrell, daar kikker je van op!

26 Tivoli 't leukste pretpark voor kids vanaf 2 jaar!

27 Toverland Laat je betoveren in het jarige Toverland

28/29 Around the world Deze keer: 30jaar Dreamworld Australië

30 Plopsa Indoor Coevorden Het nieuwste Plopsapark

31 Pretpark de Valkenier Waar kinderen pret hebben en ouders genieten

32 AttractiefKids/Interview Luka en Elmo gingen naar Burger's Zoo

33 AttractiefKids/Puzzel Zoek de 10 verschillen

33 AttractiefKids/Strip Ad Tractie heeft achtbanen!

ACHTBAANPRINCIPE

Lange wachtrijen voor een nieuwe achtbaan. Voor mij als

achtbanenfreak geen probleem om anderhalf tot 2 uur te moeten wachten voor een ritje van (meestal minder dan) 1 minuut. Ik moet en zal hem geprobeerd hebben, als is dat de enige attractie die ik die dag zal doen.

Al staande in de wachtrij vang ik de gesprekken om mij heen

op. Er zijn altijd mensen (meestal opgeschoten pubers) die hem al eerder hebben bereden en vertellen hoe gaaf en vet die baan wel niet is. Er zijn ouders met kinderen die verplicht mee moeten, maar in hun ogen zie je de angst voor het grote onbekende. En er zijn er zoals ik, die alle gesprekken tot zich nemen en daar van genieten.

Éen keer heb ik me echter met een gesprek bemoeid. Ik kon

het niet laten om het clubje tieners achter mij eens goed in verwarring te brengen. Het onderwerp van gesprek was de snelheid. Ik luisterde naar hun theorieën en in de meeste kon ik me ook wel vinden. Een achtbaan gaat sneller wanneer het geregend heeft, want dan is de baan gladder. Of wanneer het gewicht van de mensen hoger is, dus, hoe meer dikke mensen, hoe sneller de achtbaan. Klopt ook en ik dacht er gelijk bij dat ze dus blij mogen zijn dat ik tijdens hun ritje OOK in het treintje zit, maar dat terzijde.

Maar toen kwam het. Het achterste karretje van de

achtbaan gaat sneller dan het voorste. Ik draaide me om en zei, "ja dat klopt. Het achterste karretje gaat sneller, haalt het voorste karretje in, wat dan weer het achterste karretje wordt en zo herhaalt zich dat, tot het weer geremd wordt in het station. Dát is het achtbaanprincipe". Het duurde even voor de meesten het door hadden. Één van de twee meisjes in het gezelschap bleef verbaasd en zei tegen haar vrienden: "Nooit geweten dat het zo ging". Sterk vermoeden dat ik die later achter de kassa van een supermarkt terugzie! Enjoy the ride! Manfred

Page 4: Attractief 1 Voorjaar 2011

Deze keer in A DrouwenerzandB Mini EftelingC MadurodamD PlaswijckparkE Walibi HollandF SterrenstrandG Amsterdam DungeonH ApenheulI Klimbos ErmeloJ Dierenpark EmmenK Speelstad OranjeL Zeeland attractiesM EftelingN DuinrellO TivoliP Plopsa IndoorQ ValkenierR Toverland

Page 5: Attractief 1 Voorjaar 2011

Europa’svoordeligste

pretpark

Veel plezier met nog meer

indoor-vertier!

WWW.PRETPARK-DE-VALKENIER.NLValkenburg a/d Geul (L)

• DE SWINGENDE BOOT ROCKIN’ TUG• SAFARI RIT

• DINO’S WANDELPARK• SNOOPIES SPEELLAND

NIEUW

VAL001-16 adv. Attractief.indd 1 23-2-2011 16:03:51

Camping kriebelsHet is buiten weer een beetje zachter aan het worden. De zon laat af en toe zijn stralen goed zien, en zijn soms zo fel dat ik de keukenramen bijna hoor roepen om gelapt te worden. In de tuin begint het groen ook weer aardig uit te lopen. En ook ons koolmezenpaartje wat hun buitenhuisje achterin de tuin heeft, zijn al wezen buurten. Ik kan genieten van al dat moois van de natuur. Van ons prachtige strand en de duinen. Toch is er een plek waar mijn hart het hele jaar naar uit gaat. Onze prachtige boscamping in Drenthe. Vanaf 1 april gaat de camping open en is de on-rust bij ons thuis goed merkbaar. De dagen worden afgeteld naar het moment dat de magische slagboom aan het be-gin van de camping, omhoog gaat en ons als enthousiaste kampeerders weer toegang verleent naar het buitenhuisje op wielen.De plek waar je tot rust komt van al dat prachtige groen. Waar je ’s nachts de jonge uiltjes hoort roepen naar hun moeder. Af en toe wakker schrikt van een eekhoorn op het dak van je caravan. En als je denkt dat er iemand op je ca-ravan deur staat te kloppen is het geen bezoek maar een specht die in een boom de ideale plek voor een gat heeft gevonden. Dat het hier een fijne plek is voor de konijnen kun je zien aan de keuteltjes die je s morgens vroeg in grote hoeveelheden tegenkomt , als je met een slaperig hoofd en toilettas onder de arm op weg bent naar het waslokaal.Sta ik thuis alleen vroeg in de ochtend rustig bij te komen bij het aanrecht. Sta ik daar tussen wakkere kinderen, dou-chende vrouwen, scherende mannen en gekletter van af-wassende mensen in het waslokaal. Is mijn slaperige, doch vrolijke “goedemorgen”niet meer op twee handen te tel-len.De kinderen slepen de hele dag met takken en hebben op verschillende plekken in het bos hutten gebouwd. Zodra het ontbijt wat wij nuttigen aan de grote houten picknick-tafel achter de rug is, vertrekken zij gewapend met zakmes-sen het bos in. Ze komen thuis wanneer ze honger hebben en spelen werkelijk de hele dag. De computer wordt hier niet gemist, want hun creativiteit kunnen ze hier in het gro-te bos heel goed kwijt.Het begint nu al weer te kriebelen, want nog even en het is weer zover. In een hoek op zolder staan de campingspullen te wachten tot zij net als wij richting Drenthe zullen gaan. Het is onze speciale Norghoek geworden. En in de loop van het jaar leg ik daar steeds wat spulletjes, die ik denk nodig te hebben op de camping bij. Ik kan bijna niet wachten op de dag dat we weer naar onze camping in Norg gaan, om oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten. Om alles weer op te bouwen en gezellig te maken voor de weeken-den en de vakanties.Tot die tijd moet ik het doen met de campingkriebels en de heerlijke herinneringen aan voorgaande jaren. Een voordeel is, de kriebels praten niet en kan ik nu nog s morgens vroeg in alle rust alleen en in stilte bij komen aan het aanrecht.

COLUMN

Een onvergetelijke Hollandse geschie-denis les voor het hele gezin? The Amsterdam Dungeon brengt 500 jaar duistere geschiedenis in 11 show met 7 acteurs in 1 huiveringwekkende belevenis tot leven! Overleef jij in de 80 minuten durende tour de verschrikkelijke Pest of ontdek je het duistere geheim van de grote schilder Rembrandt? Pas op dat je niet gemarteld wordt door de beul Peter Titelmann uit de Spaanse Inquisitie of verdwaald in het spiegellabyrint! Voor de echte moedige bezoeker is er de achtbaan!

VOC: Hel op de Batavia Op het voordek van het VOC schip de Batavia liggen ratten, scheurbuik, de dood en ziektes op jou te wachten. Je bent aan boord gelokt door een duivelse zielenverkoper. Overleef jij de gruwelijkheden van dit vervloekte schip of is een zeemansgraf ook jouw lot?

OpeningstijdenThe Amsterdam Dungeon is elke dag geopend van 11.00 – 17.00. (laatste toegang). Een bezoek aan The Amsterdam Dungeon zal ongeveer 80 minuten duren. 30 april gesloten.

Met deze bon ontvang je 35% korting voor maximaal 4 personen. De korting is geldig tot en met 30/09/2011 en is niet geldig in combinatie met andere acties en of kortingen.

The Amsterdam DungeonRokin 781012 KW AmsterdamTel. +31-(0)20-530.85.30www.theamsterdamdungeon.nl

Print deze bon uit en lever hem in bij de kassa van The Amsterdam Dungeon PLU 1945

KORTINGSBON

Een onvergetelijke Hollandse geschie-

The Amsterdam Dungeon brengt 500 jaar duistere geschiedenis in 11 show met 7 acteurs in 1 huiveringwekkende belevenis tot leven! Overleef jij in de 80 minuten durende tour de verschrikkelijke Pest of ontdek je het duistere geheim van de grote schilder Rembrandt? Pas op dat je niet gemarteld wordt door de beul Peter Titelmann uit de Spaanse Inquisitie of verdwaald in het spiegellabyrint! Voor de echte moedige bezoeker is er de

Page 6: Attractief 1 Voorjaar 2011

Nieuw in 2011: attractie Breakdance én vers fruit

Het bijzondere van Drouwenerzand Attractiepark is dat naast alle attracties ook de snacks, verse dagsoep, koffie, thee, ranja en softijs

bij de entreeprijs zijn inbegrepen. Nieuw dit jaar is dat er ook vers fruit wordt aangeboden, een lekkere gezonde hap als tussendoortje.

In 2011 komt er ook weer een stoere attractie bij: de Break Dance! En

dat terwijl in 2010 het attractiepark ook al werd uitgebreid met 5.000 m² én een nieuwe attractie: de Happy Sailor.

Het attractiepark is 4 hectare groot, heeft 20 attracties (ook

indoor), speeltoestellen en veel terrassen en banken die u een goed overzicht geven.

De attracties zijn speciaal uitgezocht voor kinderen vanaf

ca. 3 jaar, jong en oud kan zich hier

een dag echt onbeperkt uitleven! Oud kan mét jong in attracties, oud kan alleen in de attracties, jong kan alleen in de attracties: keuze genoeg, tijd te kort!

Entreeprijzen 2011:t/m 2 jaar gratis3 jaar en ouder € 12,00 p.p.3 jaar en ouder, juli en augustus € 13,00 p.p.Groepen vanaf 20 personen € 10,50 p.p.

1 ENTREEPRIJS, ONBEPERKT ALLE

ATTRACTIES, ETEN & DRINKEN

Als je meer wilt weten en zien, of je wilt weten wanneer

Drouwenerzand open is, moet je even op de site van Drouwenerzand kijken.

De Mini Efteling is het kleinste pretpark van Nederland dat hele-maal wordt gebouwd en beheerd door jongeren. Met zo'n 15 en-thousiaste medewerkers heten wij iedereen van harte welkom.

Wie de Mini Efteling bezoekt wordt rondgeleid langs at-

tracties en voorstellingen. Onze m e d e w e r k e r s zorgen ervoor dat u in 3 uur al-les te zien krijgt: een live show in de poppenkast, lachen in het Carnaval Festi-val, griezelen in het Spookslot, sprookjesach-tige fantasieën

de Elfenshow, huiveren bij de Vogel Rok lasershow, en de kinderen kun-nen buiten spelen in de mini-speel-tuin of de geitjes voeren en vanaf 2012 zal onze nieuwe Sprookjestuin te zien zijn.

De Mini Efteling is ook heel ge-schikt voor het vieren van

kinderfeestjes. Met een speciaal kinderfeest-arrangement krijgt ie-dereen drinken met een cake-je en na afloop frites en een verrassing voor alle kinderen in ons restau-rant. De Mini Efteling is leuk voor jong en oud, maar het meest ge-richt op kinderen van 5 t/m 11 jaar.

De Mini Efteling is het hele jaar door, enkel op zaterdag geopend.

De rondleidingen beginnen om 10:00u 13:00u en 16:00u.

HET KLEINSTE PRETPARK VAN NEDERLAND

Reserveren is verplicht en kan telefonisch of via de website.

De entreeprijs is ¤ 5,- p.p.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Mini EftelingOnsenoortsestraat 36a5253 AB Nieuwkuijktel: 073-5115702www.mini-efteling.nl

Page 7: Attractief 1 Voorjaar 2011

NIEUWE INDOOR ACHTBAAN IN MOVIEPARK GERMANY

In Movie Park Germany wordt druk gebouwd aan een nieuwe attractie: de spannende, demonische indoor achtbaan Van Helsing’s Factory.

Intense belevenis

De nieuwe indoor attractie komt in het lege gebouw, waar in de tijd van Warner Bros. Movie World de Gremlins nog in gevestigd was. De achtbaan krijgt een verhaal dat is gebaseerd op de historische figuur dr. Abraham Van Helsing, de vampierenjager die naar Transsylvanië, in het noordwesten van Roemenië wordt gestuurd om af te rekenen met de bloeddorstige, legendarische graaf Dracula. Vanwege het intense karakter van het verhaal en de bijpassende sets in de hal adviseert Movie Park Germany ouders alleen kinderen vanaf twaalf jaar mee de attractie in te nemen.

Opening

De officiële opening van de nieuwe indoor achtbaan staat gepland voor juni. Vanaf dan zal Van Helsing’s Factory bezoekers de stuipen op het lijf jagen met een snelle rit langs vampieren en monsters.

Meer op www.movieparkgermany.nl

KORT DOOR DE BOCHT

ZELDZAME WITTE LEEUWEN IN OUWEHANDS DIERENPARK Begin dit jaar heeft een nieuwe groep zeldzame witte leeuwen hun intrek genomen

in Ouwehands Dierenpark. Deze nieuwkomers zijn afstammelingen van de voor het eerst gesignaleerde witte leeuwen in het wild in het Timbavati reservaat. Na zo’n 10 weken in quarantaine te hebben gezeten en onder toezicht te hebben gestaan van de

OOK NIEUWE ACHTBAAN VOOR BOBBEJAANLAND

Naast de zes al bestaande achtbanen in Bobbejaanland, verschijnt dit voorjaar een nieuwe. Deze spinning coaster krijgt

de naam DIZZ. Meer weten, ga naar www.bobbejaanland.be.

VICUÑA'S EN DARWIN NANDOES IN DIERENPARK WISSEL

Het gebied achterin het die-renpark in Epe, waar momen-teel emoes lopen, zal middels enkele aanpassingen geschikt worden gemaakt voor vicuña’s en Darwin nandoes. Door aan-passing van het landschap zal er voor worden gezorgd dat het publiek een goed zicht heeft op deze beide diersoorten.www.wisselzoo.nl

dierenarts en verzorgers, zullen ze vanaf nu te bewonderen zijn in hun verblijf in Umkhosi.

De vier ‘sneeuwwitte’ leeuwen heten Credo (het mannetje)en de vrouwtjes Ilanga, Bhandura en Luna zijn 10 maanden oud. Credo staat voor ”geloof”, Ilanga staat voor ”zon”, Bandhura voor “knap”en Luna voor “maan”.

www.ouwehand.nl

LOL ATOL IN DRIEVLIET

Nieuw in Drievliet is het gethematiseerde gebied de 'Lol Atol'. Hier vind je verschillende nieuwe attracties aan in de sfeer van een spannend koraaleiland.

Zo is er voor m e n s e n met stalen zenuwen de spectaculaire 'Kwal', om eens heerlijk over de kop

te gaan, de adembenemende 'Draaikolk' en de 'Nautilus'. In de 'Nautilus' kan een waanzinnige rit gemaakt worden hoog door de lucht, met hangende benen, probeer maar eens uit de tentakels van dit zeemonster te blijven. Suis in een rubberboot naar beneden vanaf de 15 m hoge 'Glijbaan Brigade', waarbij de keuze gemaakt kan worden uit drie verschillende glijbanen.

Voor de kleinste bezoekers van Familiepark Drievliet is er in de 'Lol Atol' de nieuwe attractie de 'Vliegende Vissen' te vinden. In deze prachtig gedecoreerde carrousel kunnen kinderen met hun ouders zelf de vlieghoogte van hun vis bepalen.

www.drievliet.nl

HET KLEINSTE PRETPARK VAN NEDERLAND

Page 8: Attractief 1 Voorjaar 2011

De wereldberoemde miniatuurstad Madurodam is al bijna 60 jaar bij uitstek geschikt om kennis

te maken met alle verrassende aspecten van Neder-land: Amsterdamse grachtenpanden, de Domtoren in Utrecht, het Binnenhof in Den Haag met de Gouden Koets en een deel van de Deltawerken. In Maduro-dam is alles waar Nederland beroemd om is op schaal 1:25 nagebouwd tot in het kleinste detail.

Madurodam is volop in beweging. Op het moderne Amsterdam Airport Schiphol taxiën alle soor-

ten vliegtuigen en rijden cateringwagens af en aan. Windmolens draaien, rondvaartboten varen door de grachten, er wordt een brand geblust in de haven en treinen doorkruisen de hele stad over de grootste miniatuurspoorbaan ter wereld. De winkel heeft een ruime keuze aan cadeaus en souvenirs. De speeltuin en picknickweide maken het park compleet.

Themaroutes in Madurodam

Voor wie de miniatuurstad op een andere manier wil ontdekken zijn er twee bijzondere themarou-

tes. Vraag ernaar bij de receptie of geef bij uw reserve-ring op welke route u wilt lopen.

Route Architectuur. Kriskras door alle architec-tonische hoogstandjes van Nederland.

Route Water. Alle Nederlandse water-bouwkundige projecten in één wandeling.

Voor meer actuele informa-tie zie www.madurodam.nl.

MadurodamGeorge Maduroplein 12584 RZ Den HaagNederlandT +31 (0)70 416 24 00F +31 (0)70 351 21 [email protected]

Miniatuurstad Madurodam, heel Holland in één stad!

Page 9: Attractief 1 Voorjaar 2011

De drie mooiste wijcken van Rotterdam liggen in familiepark Plaswijckpark: plezier en gezelligheid in de mooie natuurlijke omgeving van het gezellige park. Je kan er zelf spelen en heerlijk ravotten met je vrienden.

Altijd leuker in het gezelligste familiepark van

Rotterdam!

SPEELWIJCK

Voel je een schipper wanneer je met het vlot jezelf en jouw

‘matrozen’ naar de overkant trekt. Vind je weg in het Doolhof der Dwazen, ga over de Klim- en Klauterberg of in de supersnelle Kangaroetsjjj! Maar trek vooral je oude kleren aan, want de veelzijdige Speeltuin van Plaswijckpark staat garant voor urenlang ongeremd speelplezier. Vanaf het centraal gelegen terras bij het zelfbedieningsrestaurant kunnen je ouders een oogje in het zeil houden.

Het enige verkeer dat in de Verkeerstuin van Plaswijckpark

mag rijden, zijn de skelters en de miniscooters. Rotondes, een spoorwegovergang, verkeers-lichten en bushaltes: onderweg kom je van alles tegen! Op een gebied van maar liefst 1 hectare kan je ongestoord je gang gaan.

Oververhit geraakt van het skelteren? Vergeet tijdens een

warme dag je handdoek niet: in de Havenspeeltuin kun je heerlijk spelen en spetteren met water. Of doe net als de apen op het eiland en kom spelen in de uitdagende Apenspeeltuin.

DIERENWIJCK

In de Dierentuin van Plaswijckpark vind je vele diersoorten zoals

bijvoorbeeld apen en wallabies. Sommige zijn bekend, zoals de zwarte zwanen en otters. Maar wie weet wat een vari, een nandoe of een alpaca is?

WANDELWIJCK

Zoek je een mooie plek om tussen de middag te picknicken in het

gras of lekker met een broodje op een van de vele picknickbanken te genieten? Dan moet je zeker in één van de mooie tuinen in Wandelwijck zijn.

Plaswijckpark heeft alles in huis voor het leukste dagje uit!

Bereikbaarheid

Plaswijckpark is uitstekend bereikbaar met de auto of het

openbaar vervoer. Parkeren is gratis op het parkeerterrein aan de ingang van het park.

Openingstijden:

1 april – 31 oktober dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur. 1 november – 31 maart wo,vr, za en zo van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen: 2-64 jaar € 9,50, 65+ € 6,20

* Prijzen zijn geldig t/m 31-10-2011

Page 10: Attractief 1 Voorjaar 2011

Vanaf 9 april is Walibi Holland weer open. Beleef een spectaculaire dag met dit seizoen veel nieuws! Zo kun je genieten van de nieuwe show Rockstar waar de bands W.A.B en The SkunX het tegen elkaar opnemen in een rockende Music Battle. Wil je meer spanning? Maak dan een rit in de compleet vernieuwde, sensationele acht-baan… Speed of Sound. Maar dat is niet alles! Vaar over wilde rivieren in de waterattracties of geniet van het prachtige uitzicht vanuit het reuzenrad. Met de meer dan 40 attracties en shows is er voor iedereen een uitdaging te beleven.

Thrill: Speed of Sound

Spectaculairder dan ooit…de achtbaan ‘Speed of

Sound’. De eerste achtbaan in Nederland waarin muziek wordt gedraaid! Walibi nodigt je uit in zijn muzieklaboratorium. Daar wordt de spanning langzaam

opgebouwd… Eenmaal in de trein, word je klaargestoomd voor dé muzikale rit van jouw leven. Een rit om nooit te vergeten!

Voor de stoere helden zijn er nog veel meer thrill attracties.

De achtbanen Xpress, Goliath en El Condor testen je thrillgehalte! Heb je deze test goed doorstaan? Laat je dan lanceren in Space Shot en vlieg in een paar seconden naar 60 meter hoogte. Heb je het idee dat je nog niet genoeg over de kop bent gegaan? Dan is Excalibur een uitkomst. Op een gegeven moment weet je niet meer wat boven en onder is!

Fun: Geniet met je vrienden!

Kom genieten in de meer dan 40 attracties en shows.

Een prachtig uitzicht vanuit het reuzenrad, zweven in de zweefmolen SuperSwing of toch liever een spannende rit in Robin Hood? Neem je familie en vrienden mee en ervaar het zelf! Even relaxen? Bezoek een show in één van de theaters of rust lekker uit bij de picknickplekken of restaurants.

Page 11: Attractief 1 Voorjaar 2011

Cool: Zelfs jij blijft niet droog!

In de waterattracties blijf je letterlijk en figuurlijk ‘cool’! Vaar

over wilde wateren in El Rio Grande of maak een spannende tocht in een boomstam in Crazy River. Wil je iedereen lekker nat maken? Duik dan in de Splash Battle. Pas wel op voor je vrienden aan de zijkant… zij hebben ook waterkanonnen!

Show: Rockstar ‘The final battle’

Dit jaar pakt Walibi meer dan ooit uit op gebied van

entertainment! In de nieuwe show ‘Rockstar, the final battle’ strijdt Walibi met de band W.A.B tegen zijn broer met de band The SkunX. Beiden nemen het tegen elkaar op in een rockende Music Battle met dans, muziek en special effects. Zowel W.A.B als The SkunX zetten hun beste muzikale been voor en halen alles uit de kast om jou als fan te krijgen. Wie is jouw favoriet en wint de battle?

Festivals

Walibi organiseert het hele jaar door diverse festivals, die een

bezoek aan het park nog specialer maken. Laat je meevoeren in de

sfeer van fantasie, beleef het ultieme zomergevoel of overleef je angsten!

Fantasy Festival: Leuker dan je eigen fantasie!

Stap binnen in de fantasiewereld van Fibi waar alles mogelijk is!

Tijdens het Fantasy Festival op 6, 7 en 8 mei 2011 kun je vele extra’s beleven. De dag wordt 22.00 uur groots afgesloten met een Fantasy Show met vuurwerk.

Summer Nights: Beleef het ultieme zomergevoel!

Geniet van heerlijke zomeravonden in Walibi op 27

juli, 3, 10 en 17 augustus 2011 met extra entertainment en zomerse activiteiten. Het park is tijdens deze avonden open tot maar liefst 23.00 uur.

Halloween Fright Nights: We dagen je uit…

Dit jaar zorgt Eddie de Clown voor ongekende horror, met

250 acteurs, Scarezones, Haunted Houses en Horrorshows! Van 14 t/m 30 oktober op elke vrijdag,

zaterdag en zondag van 18.00 tot 22.00 uur.

Vakantiepark: Achtbanen in je achtertuin!

Heb je aan één dag Walibi niet genoeg? Blijf dan lekker

slapen op het Vakantiepark. Het Vakantiepark beschikt over twee typen bungalows. Wil je kamperen? Dan kun je terecht op de Walibi camping.

Voor informatie over toegangsprijzen, openingstijden of reserveringen voor het vakantiepark, kijk op www.walibi.com.

Join the band!

Page 12: Attractief 1 Voorjaar 2011

Herkent u het...“Pap, mam, ik verveel me, wat gaan we doen vandaag?” Aan u de taak om op dat moment iets leuks te verzinnen. En niet onbelangrijk…liefst een beetje betaalbaar. Laten wij van Attractief nu een betaalbare oplossing voor u gevonden hebben. In het Brabantse Eersel vinden we, op Recreatiepark TerSpegelt een overdekt speelstrand.

De publiekstrekker van TerSpegelt, een heus overdekt water- en zand speelparadijs voor groot en klein. Waar kun je lekker binnen spelen, de zon op je gezicht voelen, heerlijk kliederen met water en zand én op avontuur in een echt labyrint? Precies, in SterrenStrand!

Een wereld van water en zand rondom de 5-sterren:• Het verwarmde overdekte zwembad waar je

kunt zwemmen, bubbelen of glijden. • Een spectaculair klim- en klauterkasteel

(8 meter!) van de nette kasteeldame Freule• Een stoer Voetje van de Vloerpad van

Timo Timing.• Zilva’s Haven, de plek waar transport van

water en zand centraal staat, oftewel lekker kliederen met water en zand.

• De havenkant, in ieder huisje is wel iets te ontdekken! Achter de huisjes zit een geheime ingang verstopt. Deze ingang geeft je toegang tot het spannende ondergrondse labyrint.

Jochem Nelissen:“Ik hang er altijd tussenin met mijn leeftijd, maar bij TerSpegelt en SterrenStrand hoef ik me geen moment te vervelen!”

• Bloos tuintje, spelen voor de allerkleinsten. Weg van het water, in het zicht van papa of mama. Lekker in het zachte zand.

Ondergronds labyrint –voor de echte durfal!Kun jij de uitgang vinden...?Natuurlijk helpen we wel een handje, op diver-se plekken kun je eventjes een blik naar buiten werpen, zodat je kunt zien waar je ongeveer bent.

Ook kun je op verschillende punten het labyrint verlaten, maar je moet deze uitgangen natuurlijk eerst weten te vinden……

Bovenop het ondergrond labyrint ligt een heerlijk terras. Voor de nodige rustmomenten (en voor papa en mama) kun je hier genieten van een ijsje of iets te drinken . En voor je ou-ders een kopje koffi e, drankje of versnapering.

Alle dagen mooi weer in:

Openingstijden en tarieven: Geopend voor dagbezoek van1 april t/m 28 april, 9 mei t/m 31 mei, 14 juni t/m 8 juli, 20 augustus t/m30 oktober op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In ieder geval van 12.00 – 19.00 uur. Entree € 6,- per kind, ouders/begeleiders € 4,50 p.p.

Kijk voor exacte openingstijden en meer informatie over SterrenStrand op:

www.sterrenstrand.nl

SterrenStrand (onderdeel van Recreatiepark TerSpegelt)Postelseweg 88 • 5521 RD EerselT: 0497-512016 • E: [email protected]

Page 13: Attractief 1 Voorjaar 2011

The Amsterdam Dungeon

Een onvergetelijke Hollandse geschiedenisles voor het

hele gezin. The Amsterdam Dungeon brengt 500 jaar duistere geschiedenis in 11 shows met 7 acteurs in één huiveringwekkende belevenis tot leven! Overleef jij in de 80 minuten durende tour de verschrikkelijke Pest of ontdek je het duistere geheim van de grote schilder Rembrandt? Pas op dat je niet gemarteld wordt door de beul Peter Titelmann uit de Spaanse Inquisitie of verdwaalt in het spiegellabyrint! Er is voor de echt moedige bezoekers zelfs een achtbaan!

Terug op de VOC: Hel op de Batavia

Op het voordek van het VOC-schip de Batavia liggen ratten,

scheurbuik, ziektes en de en de dood op jou te wachten. Je bent aan boord gelokt door een duivelse zielenverkoper. Overleef jij de gruwelijkheden van dit vervloekte schip of is een zeemansgraf ook jouw lot?

Openingstijden

The Amsterdam Dungeon is elke dag geopend van 11.00 – 17.00

(laatste toegang.) Een bezoek aan The Amsterdam Dungeon zal ongeveer 80 minuten duren. Op 30 april gesloten.

Bereikbaarheid

The Amsterdam Dungeon is uitstekend bereikbaar per

openbaar vervoer. U kunt tram 4, 9, 16 of 24 nemen en uitstappen op halte Rokin/Spui.

Indien u met de auto komt kunt u parkeren in de parkeergarage van Bijenkorf, kosten 4 EURO per uur.

Toegangsprijzen

Volwassenen (16+) €21,-, Kind €16,-

Print de bon op pagina 5 voor 35% korting op de toegangsprijs (max. 5 personen) . Een voordeel die kan oplopen tot wel €36,75

The Amsterdam DungeonRokin 781012 KW AmsterdamTel. +31-(0)20-530.85.30www.theamsterdamdungeon.nl

Page 14: Attractief 1 Voorjaar 2011

Feest der herkenning100% speels, eigenwijs en ondeugend… dat zijn natuurlijk de actieve doodshoofd-

aapjes van Apenheul! Ook in 2011 ben je te gast in hun grote gebied. In het voorjaar worden bij deze aapjes zo’n 20 baby’s verwacht. Het is verbazingwekkend hoe snel de moeders klimmen en klauteren met de baby’s op hun rug. Ontdek ze vlak boven je hoofd of opeens pal voor je neus. Dat staat garant voor bijzondere ontmoetingen! De mensapen zijn in Apenheul te bewonderen op hun mooie eilanden. Laat je verrassen door hun eigenaardigheden. Liefhebben en ruzie maken. IJdeltuit en sloddervos. Plagen en verzoenen. Moederliefde en puberen. Zorgzaam zijn en je even afzonderen… de apen gaan hun eigen gang. Net als Apenheul, het eigenzinnige, groene apenpark. Met passie. Voor apen, mensen en de natuur.

Apenheul is jarig! In 2011 bestaat het eigenzinnige en we-reldberoemde apenpark 40 jaar. En dat wordt gevierd

met een seizoen vol feestelijke bijzonderheden. Met activi-teiten, kijkjes achter de schermen en extraatjes. Leuk voor de bezoekers! En de apen? Die doen lekker waar ze zelf zin in hebben. Zo viert de imposante, jonge gorillaman Jambo zijn eigen feestje… In 2011 worden maar liefst vijf gorilla-baby’s verwacht! Een unicum!!

Page 15: Attractief 1 Voorjaar 2011

Natuurlijk kunnen kinderen zich uitleven als een

aap in de verschillende speeljungles en speel-plekken. Ontdek zo spe-lenderwijs hoeveel apen en mensen eigenlijk op elkaar lijken. De apenvoederingen zijn bij jong en oud populair. Verbaas je over de persoonlijke verhalen van de dierverzorgers over de apen. Zo leer je ze nog beter kennen. Bovendien kun je al je apenvragen stellen. Een dagje Apenheul is er één om nooit te vergeten!

Apenheul is de laatste jaren sterk veranderd.

Wie een tijdje niet geweest is, zal zich zeker verbazen! Wanneer liep jij voor het laatst los tussen de apen?

MONKEY SEE MONKEY DOOpeningstijden in 2011:Van woensdag 30 maart t/m maandag 31 oktober, dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.In juli en augustus sluit Apenheul dagelijks om 18.00 uur.

VEEL AAP VOOR JE GELDToegangsprijzen in 2011:Volwassenen € 18,50 Kinderen 3 t/m 9 jaar € 15,50 Kinderen t/m 2 jaar gratis

(foto’s Apenheul)

Stichting ApenheulJ.C. Wilslaan 21, 7313 HK ApeldoornTel.: 055 3 57 57 00E-mail: [email protected]: www.apenheul.nl

Page 16: Attractief 1 Voorjaar 2011

WIN KAARTJES VOOR PRETPARK DE VALKENIER

Attractief geeft 2 x 4 kaartjes weg voor Pretpark de Valkenier in Valkenburg. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de antwoorden op te zoeken in dit magazine (gelijke cijfers zijn gelijke letters). Als je het

goed hebt gedaan vind je in de gekleurde vakjes een zin. Deze mail je naar [email protected] Doe mee en WIN!!

1 In welke stad ligt Madurodam2 Nieuwste attractie Drouwenerzand3 Eén van de overdekte verblijven in Dierenpark Emmen4 Speelstad ......5 De "wijck" war je kunt spelen6 Nieuwe attractie in de Efteling7 Hier vind je Walcheren in het klein8 Kleinste pretpark van Nederland9 Zoveel jaar bestaat Toverland10 Nieuwe glijbaan in het Tiki-bad11 Nieuwe overdekte zone in Plopsa Indoor12 100% speels, eigenwijs en ondeugend13 Beul uit de Spaanse Inquisitie14 Hier ligt pretpark De Valkenier15 Lastig parcours in Klimbos Ermelo16 Nieuwe attractie in Tivoli17 Band van Walibi's broer18 Ondergronds gangenstelsel in Sterrenstrand19 Deze pinguin beleeft steeds nieuwe avonturen in Attractief

Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Pretpark de Valkenier in Valkenburg

Page 17: Attractief 1 Voorjaar 2011

In de prachtige bossen van Ermelo klim je via een aantal parkoersen, op een hoogte variërend van 3 tot 8 meter door de bomen.

Klimmers krijgen bij aankomst eerst instructie van één van de

gediplomeerde medewerkers over het werken met de veiligheidslijnen. Veiligheid staat immers voorop, de klimgordel zit te allen tijde vast aan de zekeringslijn. Voor de allerkleinsten is er het Kidsparcours. Op 1,5 meter hoogte en via 9 hindernissen kunnen de kinderen van 5 t/m 7 jaar voor het eerst kennis maken met het klimmen in het klimbos. De kinderen zijn permanent gezekerd en kunnen dus niet vallen.

Tussen 8 en 12 jaar mag je onder begeleiding van een ouder of

andere volwassene klimmen in het hoge parcours. Na de instructie op het oefenparcours, kun je door naar het Familyparcours. Hier begint het echte werk! Je klimt door netten, loopt over wiebelende boomstammen en tot slot ga je met een vaart over de zipp-lijn.

Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig klimmen. Uiteraard krijgt ook

deze groep eerst een gedegen instructie. Heb je het oefenparcours goed onder de knie dan mag je verder klimmen b.v. door naar het Jungleparcours, net iets lastiger,

net iets hoger. De tokkelbaan van ruim 50 meter is het hoogte punt van dit parcours.

The Kick is het laatste en meest uitdagende parcours. Dit

parcours is alleen voor klimmers zonder hoogtevrees maar moeten wel beschikken over een goede conditie Op 8 meter hoogte klim je u door een nettunnel, loop je over wiebelplateaus en moet de moeilijke papegaaienstokken over.

Na het volbrengen van dit parcours voel je spieren die je nooit hebt gevoeld maar heb je wel een heel voldaan gevoel.

Ook voor een bedrijfsuitje, familiefeestje of een schooluitje

is Klimbos Ermelo uitermate ge-schikt. Voor groepen kunnen in overleg verschillende dagpro-gramma’s samengesteld worden, waarbij ook mountainbiken, GPS- tochten en een gezellige bos-barbecue tot de mogelijkheden behoren.

Bij een kinderfeestje volgt na het klimmen de pannenkoeken.

Het klimbos is bij goed weer in de weekeinden het hele jaar door geopend. Tijdens vakanties kunt u alle dagen de bomen van het Ermelosche bos verkennen.

Op www.klimbosermelo.nl is alle informatie te vinden over

actuele openingstijden, prijzen, arrangementen, enz.

Page 18: Attractief 1 Voorjaar 2011

Dierenpark Emmen, de mooiste dierentuin

In Dierenpark Emmen leven dieren in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving, zonder hekken of tralies. Fijn voor de dieren, maar ook voor u, want zo komt de natuur echt zeldzaam dichtbij. U ziet het, u hoort het, u voelt het.

Zoals in de natuur…

In Dierenpark Emmen leven de dieren zoveel mogelijk zoals in

de vrije natuur. Sommige dieren hebben veel ruimte nodig, andere hebben genoeg aan een droog, warm plekje voor henzelf. In Dierenpak Emmen krijgen de dieren de ruimte die ze nodig hebben. De natuurgetrouwe verblijven zonder hekken en tralies zijn zowel prettig voor de dieren als

voor u. U waant zich in hún wereld. In AmeriCasa bijvoorbeeld, het overdekte tropische oerwoud. De dieren lopen er vrij rond, het voelt alsof u midden in de jungle staat. Of wat dacht u van onze kolonie Humboldt-pinguïns? U kunt dwars door hun uitgestrekte broedgebied heen lopen.

Indrukwekkend grote groepen

Een kudde van maar liefst 15 olifanten, een kolonie van 130

Humboldt-pinguïns, een school van 140 piranha’s, 90 naakte molratten, 28 wilde lama’s, 19

degenkrabben, 40 ringstaartmaki’s en 125 mantelbavianen. Allemaal voorbeelden van grote aantallen dieren in een groep, die nergens in Europa te vinden zijn, behalve in Dierenpark Emmen. Zonder kudde zouden deze dieren zich niet op hun gemak voelen. Dat Dierenpark Emmen aan zulke wensen van de dieren tegemoetkomt, straalt van de dieren af en maakt het dierenpark zo bijzonder. Olifantjes ravotten, impala’s maken sierlijke sprongen en bavianen maken ruzie: net als in het wild. Daar is het Dierenpark Emmen om te doen.

Onverwachte belevenissen

Dieren voeren, speelelementen voor de dieren maken, stallen

uitmesten, in Dierenpark Emmen kan het allemaal! Deze onverwachte belevenissen maken uw dagje dierenpark écht bijzonder. Maar kinderen kunnen zich bijvoorbeeld ook uitleven door een wedstrijdje te rennen tegen de tijgers. Zo ontdekken ze hoe snel een tijger eigenlijk is. En bij de naakte molratten voelen kinderen zich in een levensecht gangenstelsel écht als een naakte molrat.

Wilt u meer weten over de dieren? Onze dierenverzor-

gers staan u graag te woord. Misschien wordt u zelfs wel meegenomen voor een kijkje achter de schermen! Ook onze ambassadeurs vertellen u graag over het park en de dieren. Deze vrijwilligers zijn te herkennen aan het ‘Wegwijs in het park’-logo op hun kleding.

Weer of geen weer

Koud en nat buiten? Kom naar Dierenpark Emmen! Tussen de

vlinders in de tropische vlindertuin of de gouden leeuwaapjes in AmeriCasa voelt het alsof u zich in de tropen bevindt. En ook in onze andere overdekte verblijven, zoals het Afrikahuis, Oasia, het Aziëhuis, het rattenriool en natuurlijk in Speelexpeditie Yucatán is van alles te beleven. Als klap op de vuurpijl heeft u juist bij slecht weer de kans om de dieren eens in hun slaapkamer te bekijken. Een unieke belevenis! Bijvoorbeeld de savannedieren of de ringstaartmaki’s. Als het koud en nat is, zijn deze dieren lekker warm in hun binnenverblijf.

Kijk voor meer informatie, prijzen en leuke acties en

arrangementen op www.dierenpark-emmen.nl.

Page 19: Attractief 1 Voorjaar 2011

In het Drentse dorp Oranje staat het leukste overdekte attractie-park van Nederland. Ieder kind beleeft een fantastische tijd met eindeloos veel speelplezier in Speelstad Oranje, onderdeel van Vakantiepark Oranje.

Er zijn tientallen attracties, speelattributen en toestellen,

die garant staan voor urenlang speelplezier. Er zijn onder andere een achtbaan, een griezelhuis, een piratenschip, een X Box Point,

trampolines, luchtkussens en glijbanen. En niet te vergeten: een compleet luchtfietsparcours met prachtig uitzicht op alle spannende attracties. In het klim- en klauterparadijs "Kids in Motion" beleven de kinderen gegarandeerd dolle pret!

Jong en oud

Naast buitengewoon veel kinderpret worden ook de

ouders niet vergeten. Er zijn uitgebreide arrangementen zoals

het speel- en eetarrangement. Onbeperkt spelen en heerlijk dineren in één van de gezellige familierestaurants voor een vaste prijs. Het idee is simpel, de recensies zijn veelbelovend.

Complete arrangementen

Voor wie een volledig overzicht wil en alvast de sfeer wil

proeven, moet de vernieuwde site van Speelstad Oranje bezoeken.

Hier vindt u alle informatie voor uw familiedag, reünie, kinderpartijtjes of gewoon gezellig dagje uit. www.speelstadoranje.nl

Vakantiepark Oranje

Is één dag spelen niet genoeg, verblijf dan in ons bungalowpark.

Terwijl de kinderen de tijd

Onafhankelijk welk seizoen, in Speelstad is altijd

wat te doen!

van hun leven hebben in het prachtige overdekte attractiepark Speelstad Oranje, geniet u van uw comfortabele vakantiewoning! Deze is omgetoverd tot een authentieke Pipowoning die voorzien is van alle luxe gemakken. Vanuit uw bungalow maakt u de leukste uitstapjes in de prachtige omgeving. Of u nu wilt shoppen, fietsen of wandelen, het kan allemaal in Drenthe!

Zowel jong en oud beleeft een fantastische tijd in dit unieke

vakantiepark, inclusief het gebruik van het zwem- en saunaparadijs in Assen. Maak het uzelf nog gemakkelijk en combineer uw verblijf met de all-in formule. Ga voor all-in, dat is pas vakantie voor het hele gezin!

Kijk voor acties op www.vakantieparkoranje.nl

Page 20: Attractief 1 Voorjaar 2011

Reusachtig veel plezier in Mini Mundi

Met zijn allen in de achtbaan? Schommelen in de schommel-

schuit? In Mini Mundi is niks te gek. Bekijk Walcheren in het klein in Miniatuur Walcheren en ga daarna de hoogte in met de Ballontoren! Ook is binnen gelegenheid om te spelen. Racen in de botsauto’s, klimmen op de klimvulkaan en uitleven op de stormbaan. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, zij kunnen zich vermaken op het springkussen en in de blokkenhoek.

ZEELAND ATTRACTIES: De leukste belevenissen van Zeeland!

Entreeprijzen Mini Mundi Vanaf 3 jaar: € 12,50 p.p.

Dagticket Voetbal Experience + Mini Mundi (vanaf 5 jaar) € 21,50 p.p. Openingstijden:Mini Mundi is dagelijks open van 10.00 uur tot 19.00 uur en in juli en augustus tot 20.00 uur. Voor openingstijden buiten school-vakanties en feestdagen kijk op www.minimundi.nl. De kassa sluit 2 uur voor aangegeven sluitingstijd.

Beleef voetbal in De Voetbal Experience

De attractie over de belangrijkste bijzaak van het leven, voetbal!

Hier beleef je voetbal in maar liefst 21 belevenissen. Jong en oud, man of vrouw. De Voetbal Experience is geschikt voor iedereen. Bekijk de overweldigende films, bewon-der de gewonnen bekers en lach

in het schwalbetheater. De dames kunnen zich vermaken in de La-dies Lounge. Maar er is meer. In de schatkamer vind je de mooiste mu-seumstukken geschonken door be-kende voetballers zoals Marco van Basten.

Entreeprijzen Voetbal Experience Vanaf 5 jaar: €15,00 p.p. Openingstijden:Voetbal Experience is dagelijks open van 10.00 uur tot 19.00 uur en in juli en augustus tot 20.00 uur. Voor openingstijden buiten schoolvakanties en feestdagen kijk op www.voetbalexperience.nl. De kassa sluit 2 uur voor aangegeven sluitingstijd.

Mis geen enkele voetbalwedstrijd! Eetcafé De Derde Helft is geopend

op dezelfde tijden als de Voetbal Experience en is gratis toegankelijk.

Zeeland betekent plezier voor het hele gezin. Wist u bijvoorbeeld dat Zeeland veruit de meeste zonuren van Nederland heeft? En wist u dat Zeeland erg populair is door de vele attracties?

Page 21: Attractief 1 Voorjaar 2011

ZEELAND ATTRACTIES: De leukste belevenissen van Zeeland!

Word een piraat in Het Arsenaal

Kruip in de huid van een piraat en laat zien dat je

een echte piraat bent! Klim en klauter in de piratenmissie. In de onderwaterwereld bewonder je de mooiste tropische vissen, aai je roggen en sta je oog in oog met een echte haai. Nieuw bij Het Arsenaal is de Kraamkamer. Hier zie je de kleinste haaien en andere kleine zeedieren. In de scheepssimulator beleef je een zeestorm en een heldhaftig vuurgevecht. Speur vanaf de 65 meter hoge uitkijktoren de zee af en zie de grote schepen voorbij varen.

Entreeprijzen Het Arsenaal Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 11,50 p.p. Volwassenen: € 13,50 p.p. Senioren 65+: € 12,50 p.p.

Openingstijden: Het Arsenaal is dagelijks open van 10.00 uur tot 19.00 uur en in juli en augustus tot 20.00 uur. Voor openingstijden buiten schoolvakanties en feestdagen kijk op www.arsenaal.com. De kassa sluit 2 uur voor aangegeven sluitingstijd.

Mini en Maxi spelen in Speelcircus Bambini

Van snoezelhoek tot spectaculaire freefallglijbaan,

in Speelcircus Bambini wordt het allemaal werkelijkheid. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze geheel gethematiseerde

indoorspeeltuin. Je waant je er echt in de wereld van het circus! Er zijn verschillende pistes voor de kleine en grote kinderen. Even relaxen? Plof neer in de ‘Bios Bini’!

Entreeprijzen BambiniBaby 0 tot 1 jaar: Gratis Dreumes 1 tot 2 jaar: € 3,25 p.p. Kinderen 2 t/m 16 jaar: € 6,50 p.p. Volwassenen: € 2,50 p.p. Openingstijden: Speelcircus Bambini is dagelijks open van 10.00 uur tot 19.00 uur (zaterdag en zondag tot 20.00 uur) uur en in juli en augustus tot 20.00 uur. Voor openingstijden buiten schoolvakanties en feestdagen kijk op www.speelcircusbambini.nl. De kassa sluit 1 uur voor aangegeven sluitingstijd.

Ontdek Middelburg vanaf De Lange Jan

U kunt hem niet missen, midden in het schitterende historische

centrum van Middelburg. Hier verrijst de imposante Abdijtoren de Lange Jan trots boven de vele monumenten die Middelburg rijk is. De beklimming mag u eveneens niet missen. Het is even klimmen, 207 treden om precies te zijn, maar het uitzicht is deze inspanning dubbel en dwars waard. De toren van de Lange Jan is 90,5 meter lang (behoort in de top 10 van hoogste torens in Nederland). Op heldere dagen kun je vanaf de Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien.

Entreeprijzen De Lange Jan Vanaf 5 jaar: € 4,00 p.p.

Openingstijden: De lange Jan is vanaf 4 april dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur (maandag vanaf 13.00 uur) en in juli en augustus tot 17.00 uur. Voor openingstijden buiten schoolvakanties en feestdagen kijk op www.langejanmiddelburg.nl.

Kijk voor meer informatie opwww.zeelandattracties.nl

Page 22: Attractief 1 Voorjaar 2011

De Efteling is alle dagen van het jaar open. Ook zijn nu de poorten van de magische stad Raveleijn voor publiek geopend. Raveleijn vormt het decor voor een grootse, spectaculaire parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Ze hebben elkaar en hun eigen talenten nodig om de strijd aan te gaan met de wrede overheerser van de stad. Wie houdt van actie bezoekt de nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak, De Vliegende Hollander of Villa Volta. Natuurlijk mag een bezoekje aan Fata Morgana of Droomvlucht niet ontbreken. Het Efteling Museum laat in een kleine expositie ‘ander’ werk zien van haar grondlegger Anton Pieck. Wie wil ontmoet Pardoes en prinses Pardijn of zingt mee met live-muziek van de Efteling-muzikanten. In het Sprookjesbos vertelt Sprookjesboom voor de allerkleinsten zijn verhalen over Roodkapje, Assepoester, Geitje Benjamin en vele anderen. Er is elke dag veel te beleven, of het nu voorjaar is, zomer of herfst, er is overal gezellig live-entertainment te vinden.

openluchtarena biedt plaats aan 1200 bezoekers. De voorstelling, die een aantal sensationele hoogtepunten kent, is door de Efteling zelf ontwikkeld. De onheilspellende raven zetten direct de toon voor een spannend verhaal dat, zoals het in de Efteling hoort, een duidelijke moraal heeft: Door gebruik te maken van je talenten en goed samen te werken kun je veel bereiken. Ook vanaf de gaanderijen (terrassen) van de horecalocatie ‘het Wapen van Raveleijn’ kunnen de bezoekers de voorstelling zien.In de 1450 m2 openluchtarena is plaats voor 1200 bezoekers. De show wordt gepeeld door 10 acteurs, 5 raven, 1 uil en 1 valk.

Het verhaal van Raveleijn is ook buiten de Efteling

te bewonderen. De bekende

kinderboekenschrijver Paul van Loon bewerkte het verhaal in boekvorm. Dit boek, dat ook in de Efteling te koop is, vormde weer de basis voor de TV serie die wekelijks te zien is op RTL4. En ook op internet is er vanalles te beleven rond Raveleijn. Zo kun je op www.raveleijn.nl vrienden worden met de 5 figuren uit het verhaal of kun je online spelletjes spelen.

Joris en de Draak

Bezoekers treden vanaf juli 2010 in de nieuwe, houten racer-achtbaan, als ‘drakenstrijders’ in de voetsporen van de legendarische Joris die een draak versloeg om een onschuldig meisje het leven te redden. Degenen die durven, kiezen voor de strijdwagens water of vuur en racen ieder op hun eigen baan tegen elkaar om de snelste tijd. Met een lengte van twee keer 810 meter, een hoogte van 25 meter en een maximum snelheid van 75 km/uur is Joris en de Draak een stoere, gethematiseerde racer-achtbaan voor het hele gezin. Vanaf 1.10 m mogen bezoekers al drakenstrijder zijn.

Parkshow in Raveleijn: moed, talenten, ruiters en raven

Het verhaal van Raveleijn is de basis voor een nieuwe parkshow

vol magie en spektakel in de Efteling. Er zijn vijf à zes voorstellingen per dag waarbij met paarden en echte raven wordt gewerkt. De enorme

Page 23: Attractief 1 Voorjaar 2011

Openluchttheater Sprookjesbos

In een show van 15 minuten zingen Langnek, Heks, Ezel en Geitje Benjamin hun grootste hits om tot ‘Sprookjesboom Zangkampioen’ verkozen te worden. In het zomerseizoen verzint de chagrijnige Heks een list om alle vrolijke Sprookjesbosbewoners een toontje lager te laten zingen. Kunnen Roodkapje en Langnek Heks weer tot bedaren brengen? Kinderen kunnen vijf keer per dag mee zingen en dansen tijdens de Sprookjesboom shows.

Efteling MuseumIn het Efteling Museum zal dit jaar een mini-expositie zien zijn van ‘ander’ werk van Anton Pieck.In een uitwisseling heeft het Anton Pieck Museum in Hattem, dat jaarlijks ontwerpen van de Efteling leent, een aantal van werken

uit hun uitgebreide collectie ter beschikking gesteld. Voorjaar, zomer, herfst en winter Tijdens de jaarrond openstelling blijven de vertrouwde ingrediënten als de Zeven Mijls Zomer en de Winter Efteling gewoon bestaan.

Openingstijden en prijzen:

• De Efteling is in 2011 dagelijks geopend, van 10.00 tot 18.00 uur.

• De Zeven Mijls Zomer is van 11 juli t/m 28 augustus 2011, van 10.00 tot 20.00 uur.Tijdens de Zeven Zomeravonden op 16, 23 en 30 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus is het park zelfs tot middernacht geopend.

• De Winter Efteling begint weer op 28 november 2011.

Met ingang van 1 april 2011 gaat de Efteling een nieuw systeem van toegangsarrangementen hanteren, genaamd Poortpassen. Bezoekers krijgen de keuze uit drie vormen van entree tot de Efteling, zodat ze hun eigen ideale Efteling dag kunnen samenstellen. Actuele informatie over prijzen, openingstijden en onderhoudswerkzaamheden zijn te vinden op www.efteling.com.

Vakantiepark Efteling Bosrijk

Efteling Bosrijk is een bijzonder vakantiepark in de achtertuin van het attractiepark. Wie meer wil beleven van de Efteling boekt een arrangement voor twee of drie nachten inclusief onbeperkte toegang tot de Efteling. Het vakantiepark bestaat uit 203 sfeervolle Boshuysen, Dorpshuysen en appartementen in een bosrijke, sprookjesachtige omgeving. Met de realisatie van Efteling Bosrijk is de Efteling een korte-vakantiebestemming. Voor één of twee nachten konden bezoekers al terecht in het sprookjesachtig gethematiseerde Efteling Hotel.

Page 24: Attractief 1 Voorjaar 2011

“Duinrell bruist als nooit tevoren”VERRASSEND VEELZIJDIG

Spetterende attracties

Attractiepark Duinrell biedt volop sensatie en

ontspanning voor jong en oud. Met de vele spetterende

attracties is het een veelzijdig park te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de Splash, de Waterspin, de Bumperfrogs, de Aqua Shute, de Aqua Swing en de Rodelbaan. De Ballenzee, de speciale speeltuin voor de kleintjes en de grote Speeltuin, Wonderland, de Carrousel, Rick’s Fun Factory, de theatershows en de Mad Mill zijn ook zeker de moeite waard. Bovendien heeft Rick de Kikker een eigen verblijf; Rick’s Avonturen Burcht. In deze burcht zijn tal van kleine en grote attracties voor onze jongste gasten. Bel eens aan bij het huis van Rick de Kikker, misschien is hij wel thuis. Ga klimmen in zijn boomhut en zing mee met de Kwakus Kwebbel Show.

Page 25: Attractief 1 Voorjaar 2011

“Duinrell bruist als nooit tevoren”VERRASSEND VEELZIJDIG

IIn het seizoen 2009 is de meest besproken en geluidsarme

attractie van Nederland de ‘Falcon’ in gebruik genomen; een duizelingwekkende acht-baan met een lengte van 380 meter en een oppervlakte van 2200 m². Twee karretjes met elk acht personen aan boord storten van een hoogte van 22 meter bijna loodrecht naar beneden met een snelheid van 70 km om vervolgens via een looping en een kurkentrekker weer tot stilstand te komen.

Spetterend waterplezier

Natuurlijk mag het tropische Tikibad met alle beroemde

attracties zoals de in 2009 geopende glijbaan ‘De Tyfoon’ en de spectaculaire, nieuwe glijbaan “X-stream”, die in mei 2010 in gebruik werd genomen.

Deze glijbaan met een lengte van 16.4 meter is voor de

bezoekers van het Tikibad een bijzondere belevenis.

De start ligt op circa 7 meter hoogte onder een hoek van 70 graden in het verlengde van de glijbaan. Vanuit de startunit, waarin men in de juiste houding/positie komt te staan, volgt een spannende countdown.

Alle gasten in het Tikibad kunnen zien wat er zich

afspeelt, maar ook degene, die gebruik maakt van deze attractie, overziet van grote hoogte door het glas van de startunit het hele Tikibad. Vervolgens slaat de bodem onder de voeten van de durfal vandaan en valt deze van 7 meter hoogte in een glasheldere buis (crystal clear) om af te remmen in de zogenaamde skim out.

Vakantiepark

Om de gasten een nog mooiere vakantiebelevenis

te bezorgen, werd er in de afgelopen periode, vooral in het vakantiepark, weer volop gewerkt aan verdere kwaliteitsverbetering.

Zomershow 2011

Van 9 juli t/m 28 augustus 2011 is er weer een zomershow

in het Zomertheater van Duinrell te zien. Aan de hand van ‘The Musical Man’ maakt het publiek kennis met een selectie van de populairste musicals van vroeger en nu.

Openingstijden attractiepark 201116 april t/m 1 juni 10.00 uur tot 17.00 uur2 juni t/m 5 juni Hemelvaart 10.00 uur tot 18.00 uur6 juni t/m 9 juni 10.00 uur tot 17.00 uur10 juni t/m 13 juni Pinksteren 10.00 uur tot 18.00 uur14 juni t/m 8 juli 10.00 uur tot 17.00 uur9 juli t/m 21 augustus Zomervakantie 10.00 uur tot 18.00 uur22 augustus t/m 30 oktober 10.00 uur tot 17.00 uur

Openingstijden Tikibad 2011Dagelijks 10.00 tot 22.00 uur

Entreeprijzen 2011

Duinrell, daar kikker je van op!

Page 26: Attractief 1 Voorjaar 2011

Amusementspark Tivoli is ’t leukste pretpark voor kids vanaf 2 jaar met meer dan 20 attracties! Het is een veilig, kindvriendelijk en overzichtelijk park zonder al te lange wachttijden.

Dit jaar is Park Tivoli weer vernieuwd! De gezelligheid

begint al bij onze geheel vernieuwde hoofdingang. De entree met kassa van het park is verplaatst en vernieuwd en er is één centrale in- en uitgang. Tevens is hierdoor extra ruimte gecreëerd voor nog meer speelplezier en extra attracties! Ook is de overzichtelijkheid verbeterd doordat het restaurant (incl. toiletten), parkwinkel en midgetgolfbaan ‘Kapitein Midget’ onderdeel zijn geworden van het park. Nieuw is ook de overdekte doorgang tussen de binnenspeeltuin en het restaurant. Ouders kunnen genieten van een hapje en drankje terwijl hun kinderen lekker klimmen en klauteren.

Nog meer pret in 2011

Spelen in Park Tivoli wordt nog leuker met onze nieuwste

attractie ‘Skypie’ op het terras. Stap op zijn vleugels en vlieg mee tot 7 meter hoogte! Naast Skypie komt er nog meer leuks in het park dit seizoen. Wat dit is blijft nog even een verrassing. Kijk op www.parktivoli.nl of meld je aan voor onze nieuwsbrief, hyves (tiffi-toffi.hyves.nl) of twitter (twitter.com/Parktivoli) en je hoort het als eerste!

Entreeprijzen 2011

Volwassene of kind (v.a. 2 jaar) € 11,50 p.p.Groepen (v.a. 25 personen) € 9,00 p.p.65+ actietarief € 6,50 p.p.Verst. gehandicapten en rolstoelgebruikers € 7,50 p.p.Kinderen tot 2 jaar GRATIS

OpeningstijdenPark Tivoli is van 9 april t/m 30 oktober 2011 geopend. In april, september en oktober is het park alleen geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Van 1 mei t/m 31 augustus is het park iedere dag geopend.

Tijden:· Maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur· Weekenden & feestdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Het park is tevens geopend op Goede vrijdag (22 april) en 2e Paasdag (25 april).Kijk op www.parktivoli.nl voor de actuele openingstijden, seizoenskaarten, kinderfeestjes, schoolreisjes, groepsuitjes en nog veel meer....

Amusementspark TivoliOude Kleefsebaan 1166571 BK Berg en DalTelefoon: (024) 684 44 44Email: [email protected]: www.parktivoli.nl

Page 27: Attractief 1 Voorjaar 2011

TIEN JAARTOOS TOVERHOED

Attractiepark Toverland in Sevenum is jarig en dat vieren ze. Land van Toos, de eerste indoorhal zal volledig omgetovert worden in Toverstijl. Dat belooft héél mooi te worden! Daarnaast zullen er ook het hele jaar door diverse festiviteiten zijn. Meer daarover in de volgende uitgaven van Attractief. Beleef een betoverende tijd in Toverland in 2011!

Attractiepark Toverland, dat 20 min. van Eindhoven vandaan

ligt, is hét attractiepark voor ieder weertype. Toverland beschikt namelijk over stoere achtbanen binnen én buiten. Dankzij 2 grote indoorhallen vol met betoverende attracties voor het hele gezin, in combinatie met een mooi buitengebied waar onder andere de 35-meter hoge houten achtbaan Troy staat, kun je in Toverland het hele jaar door genieten, weer of geen weer.

Top attracties

In de Troy-area staat de 35-meter hoge houten achtbaan Troy die

met ruim 90 km/h over een track

raast van maar liefst 1.040 meter. Dit maakt Troy de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux!

De wildwaterschommel Scorpios, een schipschommel met

speciale watereffecten, is uniek in zijn soort vanwege de hellingshoek van de attractie. De meeste schipschommels halen een hellingshoek van 60 graden, maar Scorpios heeft een hellingshoek van maar liefst 75 graden. Dat in combinatie met een hoogte van 15 meter en een snelheid van 42 km/h zorgt ervoor dat bezoekers flinke kriebels in de buik krijgen van deze nieuwe attractie.

Paarden van Ithaka, de andere nieuwe attractie van Toverland,

is voor de kleintjes. Op een Trojaans paard kunnen zij een mooi parcours afleggen langs duinen en oude bruggetjes.

Naast deze topattracties heeft Toverland een prachtige

boomstambaan met zelfs een

achterwaartse val erin, een bobbaan waarin je zelf gas kan geven, een motorachtbaan waarbij je met 75 km/h wordt afgeschoten, een echt Toverhuis vol magische verrassingen en zelfs een stoere achtbaan binnen!

Beleef de magische wereld van Toverland… wedden dat je

betoverend wordt?

Toverland is 365 dagen per jaar van 10:00 tot 18:00 uur geopend.

En wat daar vooral bijzonder aan is, is dat alle attracties 365 dagen open zijn. Dus zelfs in de winter kun je in de houten achtbaan Troy! Alleen bij extreme weersomstandighedengaan de buitenattracties dicht.

Entreeprijzen zomer 2011: (1 april t/m 31 okt. 2011)Kinderen <90cm: gratisKinderen 90-120cm: € 14,50Kinderen >120cm en volwassenen: € 22,00

Page 28: Attractief 1 Voorjaar 2011

De verjaardagsvlag kan uit in Dreamworld aan de Australische Goldcoast. Want al 30 jaar lang is dit hét favoriete familiepretpark en dierentuin in Coomera. Voor de inwoners

van Queensland én natuurlijk voor de duizenden toeristen die hier het hele jaar naar toe komen voor zon, zee, strand en surf.

Dik voor elkaar Downunder: 30 jaar Dreamworld Australië

Voor de adrenaline kick: The Tower of Terror

Hoog boven de bomen toornt een reusachtige toren uit.

Achtbaankenners weten het, dit is de Tower of Terror, één van de hoogste achtbanen in de wereld. Na bijna 14 jaar angstaanjagende spanning en meer dan 8 miljoen durfals, gaat Australisch meest waanzinnige ‘scream machine’, een nieuwe uitdaging aan, vernieuwd en…omgekeerd! Anders dan in de originele uitvoering zullen adrenaline junkies nu hun veiligheidsharnas omdoen, kijkend naar het donkerste niets. Een angstvallige stilte die slechts enkele milliseconden duurt, maar een eeuwigheid lijkt, is alles wat rest. Dan wordt the Escape Pod achterwaarts afgeschoten uit een tunnel van 206 meter lang, met een waanzinnige snelheid van 161 km/h in 7 seconden.

Alsof dat nog niet genoeg is, schieten de passagiers 100

meter omhoog de atmosfeer in en hangen dan in enkele seconden maagomkerende gewichtloosheid aan de top, voordat ze weer naar de aarde storten…nu dus met het gezicht naar beneden. Hou je goed vast en zet je schrap voor de impact, want de supersmalle tunnel lijkt haast te klein om weer in terug te keren!

Voor nog meer adrenaline: The Giant Drop

Op diezelfde toren zit nóg een adembenemende attractie

die je doet schreeuwen van angst en plezier: ‘The Giant Drop’. Deze attractie staat vermeld in het Guiness Book of Records als de hoogste vrije-val attractie in de wereld. Met een hoogte van 119 meter komt dit qua gevoel het dichtst bij een echte vrije val.

Langzaam word je omhoog gehesen en kijk je je ogen uit

naar de prachtige omgeving. Plots stort je naar beneden met een snelheid van 135 km. Per uur tot je, op slechts enkele meters van de grond, wordt afgeremd

door een vernuftig magnetisch remsysteem dat je weer veilig aan de grond zet.

Voor de hele familie: Volop attracties

Uiteraard staan er in dit familiepark

niet alléén maar adrenalinemachines. Integendeel. Denk ook aan familieattracties zoals de Reef Diver die je wereld op z’n kop zet (en dus voor ons eigenlijk weer rechtop omdat je in Australië bent). Ook vinden we er de waterrides ‘Rocky Hollow Log Ride’ en ‘Thunder River Rapids’ die je zeker wat verfrissing geven tijdens de warme Australische zomer.

Voor de kleintjes:Kwallen en slijmen

Aan de allerkleinsten is ook gedacht.

Voor hen is er Nickelodeon Central, met alle figuren van de Australische Nickelodeon. Of bijvoorbeeld Spongebob Squarepants die je meeneemt op een zweefvlucht door de kwallenvelden en ook Dora the Explorer is van de partij. The Wild Thornberries brengen je de ‘Rainforest Rampage’, een gigantische ballenbak. En in het Slime Bowl Theatre, kun je je laten ‘verslijmen’, lekker onder de smurrie tot grote hilariteit van de omstanders.

Page 29: Attractief 1 Voorjaar 2011

Dik voor elkaar Downunder: 30 jaar Dreamworld Australië

Voor de dierenliefhebbers: Het Wildpark

Een heel andere kant van dit prachtige park is

Dreamworld’s Australian Wildlife Experience..Eén van de grootste inheemse wildparken in Zuidoost Queensland met honderden inheemse dieren. Je kunt er knuffelen met een koala, wandelen met de wombats, springen met de kangoeroes, oog in oog staan met de grootste

Australische krokodillen of zelf een s c h a a p scheren. Het al lerbeste van Australië bij elkaar!

Voor de knuffelaars: levende teddyberen

Bewonder de koala’s in hun natuurlijke Eucalyptusbos

in Koala Country. De teddy-beer achtige wezentjes laten zich makkelijk knuffelen.Meespringen met de kangoeroes kan ook. Ze zijn heel vriendelijk, helemaal wanneer je ze voert. Of wandel tussen de grote zwermen vrij losvliegende vogels. Of neem een kijkje bij de minder knuffelbare want o zo vraatzuchtige Tasmanian Devils!

(niet) Voor de poes: Tiger Island

Tiger Island is een grote kattenwereld binnen

Dreamworld, waar Bengaalse en Sumatraanse tijgers elke dag spelen, worstelen en zwemmen met hun verzorgers en elkaar. Zo geven ze jou de mogelijkheid om deze machtige beesten te observeren en hun natuurlijke instincten te bestuderen.

Ontmoet onder andere Mohan (wat charmant betekent),

één van de eerste inwoners van dit gebied. Met zijn 180 kilogram en zijn witte glanzende vacht terecht de koning van Tiger Island. De overige 12 tijgers zullen het helemaal met mij eens zijn.

De nieuwste aanwinst op Tiger Island is Pi (spreek

uit als Paai). Deze zeldzame Sumatraanse hybride tijgerwelp is tegen bijbetaling heel dicht te benaderen in de ‘Tiger Cub Experience’. Ook kun je op de foto met één van de andere tijgers.

Voor de onderzoekers: inheemse diersoorten

Graaf mee, diep in Australië’s ‘Red Heart’, en ontdek

de inheemse dieren in de Outback Experience, zoals de met uitsterven bedreigde

Queensland Greater Bilbies (waarvoor Dreamworld een uniek fokprogramma heeft opgezet). Verder zijn er rode kangoeroes te zien, zuidelijke neushaar-wombats, gekko’s en andere hagedissen, emoes, dingo’s en natuurlijk slijmerige slangen en andere reptielen zoals de zwartkop pythons.

Voor de lol: een unieke combinatie

Zoals je ziet hoef je je niet te vervelen als je ooit de kans

krijgt dit park te bezoeken. De combinatie van attracties en inheemse dieren maakt dat dit park nu al 30 jaar bovenaan de pretparkenlijst prijkt!

Vorig jaar is naast dit familiepark ook nog het

waterpark ‘White Water World’ verschenen. Als je na een dagje in de warmte hebt genoten van Dreamworld, kun je de volgende dag een verfrissende duik nemen in één van de vele zwembaden met unieke en spannende glijbanen en andere verkoelende attracties. Kijk voor meer informatie over deze 2 parken op: www.dreamworld.com.au

Page 30: Attractief 1 Voorjaar 2011

PLOPPERDEPLOP! OOK IN NEDERLAND!Wie aan Plopsa denkt, denkt al gauw aan Plopsaland in De Panne in België. En ja, daar ligt natuurlijk ook de grootste van de 4 Plopsa-parken. Gelukkig hebben wij in Nederland sinds april vorig jaar onze eigen Plopsa Indoor Coevorden.

In het Drentse Coevorden is het sinds vorig jaar een stuk leuker

geworden. Toen opende het eerste Nederlandse Plopsa-park zijn deuren. Het hele jaar door kun je nu genieten van alle attracties die het park te bieden heeft.

In de Piratenachtbaan scheer je rakelings langs ruige rotsen. Als

je goed kijkt, kom je misschien Piet Piraat, Berend Brokkenpap, Stien Struis of Steven Stil wel tegen.

Of vlieg samen met Mega Mindy de boeven achterna op de

Vliegende Fietsen. Hoe sneller je trapt, hoe hoger je vliegt. Spannend!

Voor de echte durfals is er Anubis. Test zelf of je net zo heldhaftig

bent als je Anubis helden. Neem plaats, maak je goed vast en zwaai heen en weer op deze avontuurlijke twister. Niet voor watjes!

Natuurlijk zijn ook de Studio

100-toppers van het eerste uur vertegenwoordigd in Coevorden. Stap in de K3-zweefmolen of dans tot je voeten niet meer kunnen in de K3-disco. Al je favoriete K3-liedjes komen .

Naast deze attracties is er

voor jong en oud nog veel meer te beleven.

Uiteraard ben je ook welkom bij

de andere Plopsa- parken. Plopsaland De Panne opent in de zomer van dit jaar een nieuwe indoor- zone onder de naam

"Majaland". Een overdekte zone met een oppervlakte van 5000 m2 en 11 nieuwe attracties met Maja de Bij in de hoofdrol.

In Plopsa Coo zal in juli een nieuwe spinning coaster met Wicky de

Viking als thema openen, dus je ziet, ook in de andere parken is genoeg nieuws te beleven. Hierover meer in de volgende uitgave van Attractief.

Prijzen Plopsa Indoor Coevorden 2011

kinderen <85 cm gratiskinderen 85cm - 1m € 8,-vanaf 1m € 17,-

Kijk voor openingstijden op www.plopsa.nl

Page 31: Attractief 1 Voorjaar 2011

De Valkenier. Een supergezellig familiepark voor jong en oud! Oneindig veel spetterende attracties! Raas mee in de achtbaan, vlieg mee in de Dancing Queen, ga als een speer van de supersnelle cobra waterglijbaan en fiets, schommel en klim erop los! En: dubbel pret, want het is Europa’s voordeligste pretpark.

NIEUWE ATTRACTIES!

Dit jaar zijn er tal van nieuwe attracties in de Valkenier! Maak

een leuke Safari Rit en laat zien of je stoer genoeg bent voor een pittig ritje in de swingende boot Rockin’Tug. Sta je daarna weer met stevige benen op de grond, wandel dan door Dino’s wandelpark of speel met Snoopie in Snoopies speelland.

Binnen en buiten spelen

Zonneschijn of regen, het is altijd leuk bij De Valkenier. Omdat er

zowel binnen- als buitenattracties

zijn, kun je naar hartelust fietsen, schommelen, vliegen, glijden en klimmen, waar je maar wilt. Word je van al het vliegen, rennen en springen een beetje moe, doe het dan even rustig aan in Western City, het reuzenrad, de Safari Rit of het circuspoppentheater. Het park is gebouwd rondom een mooie vijver. Dus ga aan boord van onze

Mississippiboot en vaar een rondje. En psst… let goed op, misschien ontdek jij wel het pirateneiland… Spannend! Whoehahaaaaa…. Durf jij het aan, een ritje griezelen door het Spookkasteel?

NIEUW: SEIZOENSPAS

Voortaan kun je zo vaak je maar wilt, wanneer je maar wilt, naar

De Valkenier komen! Voor maar € 27,50 heb je een seizoenspas waarmee je onbeperkt avonturen kunt beleven.

Entreeprijzen 2011

0 tot 2 jaar gratisVanaf 2 jaar € 8,95Mindervalide € 3,9560+ (op vertoon van geldige legitimatie) € 3,50

incl. 1 koffie/thee/cappuccino

Parkeren op parkeerterrein de Valkenier € 4.00 (per auto, per dag)

Groepen

* Entreeprijs vanaf 20 personen € 6,40 p.p.Per 20 personen krijgt 1 begeleider gratis entree en 1 kop koffie/thee/cappuccino + vlaai

* Gratis 1 entreekaart per kind voor een volgend bezoek! (Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en niet geldig in groepsverband)

* Mindervalide € 3.45

* Entree inclusief kindermenu € 9.60

Page 32: Attractief 1 Voorjaar 2011

KIDSAntwoorden zoek de 10 verschillen: Rondvaartboot achter, auto op brug, kleur auto links, lantaarnpaal rechts, versiering dak midden, kleur shirt man,

euromast, bomen linksachter, man achter huizen, raam 2e huis van rechts 2 hoog 2e van links

ZOEK DE 10 VERSCHILLEN

KIDS INTERVIEWLuka en Elmo zijn een dagje naar Burger's Zoo in Arnhem ge-weest. Attrac-tief heeft ze

geïnterviewd.

Attractief: Met wie waren jullie naar Burger's Zoo?Luka en Elmo: Met papa, mama, opa en oma

Attractief: Was dat jullie eerste keer daar?Luka en Elmo: Nee, we zijn hier 2 jaar geleden ook al geweest met opa en oma.

Attractief: Wat vond je het mooi-ste gedeelte van Burger's Zoo?Zoo, Ocean, Safari, Bush, DessertLuka: De Ocean, want daar zie je allemaal mooie gekleurde vissen Elmo: de Bush, want ik hou van tropisch regenwoud en de zee-koeien waren leuk

Attractief: Wat is je lievelingsdier hier ?Luka: Giraffen, die zijn zooo schat-tig en je kon ze van heel dichtbij zien want ze zaten in de winterstal.Elmo: Luipaard, want die zien er cool uit en kunnen heel goed in bomen klimmen.

Attractief: Waren er ook enge beesten?Luka: Ja, die diepzeevissen met die lampjes op hun kop. Die kunt ze niet zien, want het aquarium was donker, maar op de plaatjes zagen ze er heel eng uit.Elmo: De Neushoornvogel, die ziet er gewoon raar uit met die hoorn op zijn snavel

Attractief: Zijn er dieren die niet in Burger's Zoo te zien zijn?Luka: PandaberenElmo: VossenAttractief: Raden jullie andere kinderen aan een keer daarheen te gaan ?

Luka en Elmo: Ja, want het was echt heeeel leuk!

Attractief: Wat is jullie cijfer voor Burger's Zoo?

Luka: 7,5Elmo: 8,5

Heb jij ook een leuke dag in een attractiepark of dierentuin gehad en wil je geïnterviewd worden? Vraag dan aan je ouders of ze een mailtje sturen naar [email protected]

Page 33: Attractief 1 Voorjaar 2011

KIDS

Page 34: Attractief 1 Voorjaar 2011

35% KORTING met de kortingsbon

op pagina 5

The Amsterdam DungeonRokin 781012 KW AmsterdamTel. +31-(0)20-530.85.30www.theamsterdamdungeon.nl