alpha Personal Network

of 10 /10
alpha Personal Network Omdat elk leven een doel heeft… Modulair persoonlijk bewakingssysteem met telemetrie

Embed Size (px)

Transcript of alpha Personal Network

Layout 1Modulair persoonlijk bewakingssysteem met telemetrie
alphaBASE Het alphaBASE-basisstation communiceert met maximaal 24 actieve alphaSCOUTs voor volledig telemetrische capaciteiten.
alphaCONTROL 2 De alphaBASE wordt aangestuurd door alphaCONTROL 2. Alle gasmeetwaarden en alarmen kunnen in real time gezien worden door de commandopost. De volledige incidentgegevens worden automatisch geregistreerd en geanalyseerd, ter vervanging van tijdsintensieve handmatige rapporten. Conventionele bewaking zonder radioverbinding is ook mogelijk.
MSA presenteert Homo Securitus, onze veiligheidsblauwdruk voor brandbestrijders en andere beroepen in gevaarlijke
omstandigheden. Het draadloze bewakings-, detectie- en communicatiesysteem voor korte en lange afstand alpha
Personal Network zorgt voor een helemaal nieuwe meerlaagse veiligheidsdimensie. De direct verhoogde persoonlijke
bescherming wordt verder uitgebreid met een op vakkundigheid gebaseerd veiligheidsvoordeel. Dankzij het gebruiksgemak
kan de focus bij het werk zelf blijven liggen. Risico's worden verder beperkt door te kunnen concentreren op belangrijke
taken en verhoogde prestaties tijdens de operatie. alpha Personal Network is hét veiligheidsnet voor zeer riskante
operaties.
alphaHUD Het alphaHUD Heads-Up-Display maakt hands-free bewaking van de luchttoevoer mogelijk via de gegevens van alphaMITTER of alphaSCOUT. Het levert visuele evacuatie-
signalen van alphaBASE naar alphaSCOUT en gasalarmen van de ALTAIR 5X.
alphaSCOUT De alphaSCOUT is als een bescherm- engel. Dit handige draadloze apparaat werkt als manometer, minicomputer en bewegingssensor en -alarm in één. De alphaSCOUT ontvangt druk- gegevens van de alphaMITTER en berekent de resterende bedrijfsduur op basis van de ademhalingssnelheid. Als de gebruiker niet meer kan bewegen, stuurt een geïntegreerde sensor een alarm naar het team voor hulp. In combinatie met de alphaBASE kan de alphaSCOUT complete gegevens over het ademluchttoestel verzenden en een evacuatiealarm en bevestiging ontvangen van de commandopost.
ALTAIR® 5X Met de ALTAIR 5X-multigas- detector kunnen tot zes gassen tegelijk gemeten worden. Deze gegevens worden draadloos verzonden naar de alphaBASE via de alphaSCOUT.
alphaMITTER De alphaMITTER verzendt elke seconde gegevens over de luchtdruk naar de alphaSCOUT of alphaHUD.
3
Het alpha Personal Network is een systeem dat bestaat uit modulaire en draadloze componenten die afzonderlijk
geïntegreerd kunnen worden om zoals nodig de veiligheid en mogelijkheden uit te breiden. Een basisuitrusting bestaat
uit persoonlijke bewaking, drukgegevens en bewegingsalarm. Dit kan uitgebreid worden met telemetrie en evacuatiealarm.
Bestaande AirGo-, AirMaXX- en BD 96 SCBA-systemen kunnen een upgrade krijgen met alpha Personal Network.
Het technisch geavanceerde systeem van alpha Personal Network kan intuïtief bediend worden en werkt voor een groot
deel geautomatiseerd. Alle componenten zijn ontwikkeld voor de ruwe omstandigheden waaraan ze onvermijdelijk
blootgesteld zullen worden tijdens reddingsoperaties. Bovendien hebben ze een ATEX-goedkeuring voor zone 0-omgevingen.
Componenten alpha Personal Network
Functie De alphaSCOUT wordt automatisch
geactiveerd bij het openen van de cilinderafsluiter. Om het toestel over te dragen
aan vervangend personeel haalt u de druk van het ademluchttoestel. De alphaSCOUT kan dan
uitgeschakeld worden en beschikbaar gesteld aan de volgende gebruiker. Individuele alphaTAGs worden
gebruikt ter identificatie van iedere nieuwe gebruiker.
alphaSCOUT als herhaler Alarmen worden zelfs verzonden wanneer er geen direct radiocontact is. De actieve alphaSCOUTs van collega's kunnen optreden als relaisstation om het signaal te verlengen. In de herhalermodus kan de alphaSCOUT ook gebruikt worden als zelfstandige herhaler. Plaats wanneer dat nodig is gewoon een toestel tussen een afgelegen brandbestrijder en de alphaBASE.
Kenmerken en voordelen Draadloos en onafhankelijk van het ademluchttoestel • Significante besparingen dankzij gedeelde toestellen• Voor bewaking en weergave van druk, beweging, resterende• bedrijfsduur en batterijstatus Op batterijvoeding ononderbroken werking van 25 uur• Gegevensradiomodule geïntegreerd in behuizing van alphaSCOUT TM• Activatie mogelijk van verscheidene speciale functies:• Kan tijdens inspectiewerkzaamheden dienstdoen als telemetrische• bewegingssensor zonder ademluchttoestel Kan werken als aangewezen "repeaterSCOUT" om het bereik te• verlengen In de "piepermodus" worden alarmen verzonden naar het• verantwoordelijk personeel
alphaSCOUT
5
alphaTAG Elke gebruiker kan zichzelf identificeren met de alphaSCOUT die hij gebruikt, m.b.v. de alphaTAG identificatie-tag. Een tweede alphaTAG kan worden gebruikt om de corresponderende kazerne, brandwacht of voertuig te identificeren.
In een afgeschermde omgeving kan het signaal van de eerste alphaSCOUT verlengd worden naar de tweede alphaSCOUT met de geïntegreerde herhaler.
Kenmerken en voordelen Twee rijen lichtjes aan de linker- en rechterkant van het• gezichtsveld voor een evenwichtige perceptie De helderheid wordt automatisch aangepast aan het• omgevingslicht voor niet-storende zichtbaarheid De LEDs branden twee seconden en worden dan acht seconden• gedimd voor constante, niet-afleidende leesbaarheid Bij lage druk is ook van buiten aan weerszijden van het masker een• knipperend alarmsignaal te zien als buddy-verlichting Weergave van evacuatiealarm • Weergave van alarmen van gekoppelde ALTAIR 5X-• mulutigasdetector
alphaHUD
Met een niet-afleidend LED-display aan de rand van het gezichtsveld, kunt u met alphaHUD uw luchttoevoer bewaken terwijl u de handen vrijhoudt. De draadloze alphaHUD geeft de drukstatus en alarm- informatie. Het toestel kan gemakkelijk bevestigd worden aan de binnenkant van een Ultra Elite-masker.
Enkele voordelen zijn zeer verbeterde operationele efficiëntie en veiligheid. In combinatie met chemiepakken, waarbij het gebruik van een handmeter beperkt is, is de alphaHUD onmisbaar. Bij gebruik in combinatie met de alphaSCOUT en alphaBASE-commando- communicatie, kan de alphaHUD ook een evacuatiesignaal geven.
6
MSAsafety.com
Componenten alpha Personal Network
alphaMITTER De alphaMITTER is een transmitter voor kort bereik die bevestigd wordt aan het ademluchttoestel en die iedere seconde luchtdruk- gegevens naar de alphaSCOUT of alphaHUD verzendt. Het kan nog gemonteerd worden op AirGo-, AirMaXX- en BD 96 SCBA-systemen met SL-pneumatica.
Accessoires W-LAN Booster om pc's te verbinden bij grotere incidenten
Om brandweervoertuigen onderling te verbinden bij• grotere incidenten Werkt als algemeen W-LAN-toegangspunt• Gebruikt zeer krachtige radio voor communicatie• met andere boosters Voordeel: een zeer groot, zelfregelend en• betrouwbaar lokaal netwerk Alleen op aanvraag•
ALTAIR 5X De veelzijdige ALTAIR 5X kan tot wel zes gassen tegelijk meten en kan uitgerust worden met een uitgebreide reeks toxische en infrarode sensoren. De multifunctionele alarmen, MotionAlert en InstantAlert, zijn standaard.
ALTAIR 5X wordt geleverd met het bewezen, goed presterende drievoudige alarmsysteem, een vinkje gedurende 24 uur bij een geslaagde bumptest, en uitgebreide mogelijkheden voor gegevensregistratie.
De ware kracht van de ALTAIR 5X zit in de MSA XCell- sensortechnologie. MSA XCell-sensoren beschikken over superieure stabiliteit, nauwkeurigheid, herhaalbaarheid en een verlengde levensduur. De reactie-, clear- en kalibratietijden zijn twee keer zo snel als het branchegemiddelde.
Bovendien biedt ALTAIR 5X de Wireless USB-optie voor integratie in het alpha Personal Network.
Met ALTAIR 5X W-USB kan operationeel personeel bewaakt worden met ademhalingsapparatuur en draagbare gasdetectoren terwijl informatie verzonden wordt naar alphaBASE. Alle gasmeetwaarden en alarmen kunnen in real time gezien worden door personeel van de commandopost.
De alphaBASE-zender-ontvanger is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De standaard alphaBASE is compatibel met alle Windows-computers via een USB 1.1-interface. Een externe antenne met magnetische voet kan als optie gebruikt worden voor bevestiging op een voertuig.
Er is ook een alphaBASE-uitvoering met batterijvoeding die, net als de standaard alphaBASE, gebruikt kan worden met de xplore TABLET PC. De combinatie van een alphaBASE met batterij- voeding en de xplore TABLET PC zorgt voor volledige bewegingsvrijheid bij mobiele toepassingen.
De xplore TABLET PC met zijn compacte ontwerp is het ultieme hulpmiddel voor informatiebeheer in het veld. De behuizing is uiterst stevig en waterdicht waardoor het toestel geschikt is voor gebruik bij reddingsoperaties en in andere ruwe omstandigheden. Het scherm heeft een hoge resolutie en is goed leesbaar, zelfs bij direct zonlicht.
alphaBASE
alphaBASE standaard en met batterijvoeding Er kunnen 24 alphaSCOUTs aangemeld worden bij één basisstation• Realtime bewaking dankzij snelle gegevensvernieuwing• alphaBASE standaard kan met een externe antenne in voertuigen• geplaatst worden
alphaBASE met batterijvoeding kan aan xplore TABLET PC bevestigd• worden voor een mobiel en robuust systeem
Aanvullende accessoires zijn op aanvraag beschikbaar.
xplore TABLET PC Zeer robuust en waterdicht (IP65) voor gebruik op de plaats van de• reddingsoperatie Zeer helder scherm dat goed leesbaar is, zelfs bij direct zonlicht•
Aanvullende accessoires zijn op aanvraag beschikbaar.
alphaBASE standaard plus pc en alphaBASE-batterij
xplore TABLET PC en alphaBASE met batterijvoeding
xplore TABLET PC in staande en liggende oriëntatie
alphaCONTROL 2 – software
alphaBASE werkt samen met alphaCONTROL 2 voor automatische bewaking zonder tussenkomst van een operator. alphaCONTROL 2 maakt een elektronische, en optioneel, telemetrische bewaking van ademluchtbescherming mogelijk. Bij de ontwikkeling van de nieuwe en verbeterde controlesoftware stond het gebruiksgemak voorop. De software maakt het mogelijk om uw operaties te documenteren en om binnen enkele seconden een operationeel rapport te creëren.
alphaCONTROL 2 is een natuurlijke voortzetting van uw conventionele inzetregistratie. De software levert precies dezelfde informatie als uw inzetregistratie, maar bewaakt ook de luchttoevoer van individuele gebruikers in combinatie met gasmetingen. Bovendien is de operationele documentatie betrouwbaarder en efficiënter.
Het realtime display toont gebruiker, teamopdrachten, cilinderdruk inclusief resterende tijd en gasconcentratie. Bewegingsalarm, handmatig alarm, alarm bij lage cilinderdruk en gasalarmen worden getoond in pop-upvensters en geluidssignalen. De volledige incidentgegevens worden automatisch geregistreerd en geanalyseerd, ter vervanging van tijdsintensieve handmatige rapporten en voor maximale traceerbaarheid.
Automatische bewaking zonder tussenkomst van een operator• Realtime weergave van personeelstatus voor direct overzicht• Automatische rapportage ontziet kostbare bronnen• Duidelijk alarm voor lage druk en beweging• Kan gebruikt worden voor conventionele bewaking zonder radioverbinding• Professionele vervanging van traditionele inzetregistratie• Integraal onderdeel van openbare en private software voor• veiligheidsbeheer
Gecentraliseerde bewaking van meerdere alphaBASEs via Wireless • LAN-koppeling
Zie alphaCONTROL 2-brochure 50-200.2 voor meer informatie.
Op team gerichte bewaking
Toepassings- en combinatieopties
Bewaking van ademluchttoestellen Houd een oogje op al uw teamleden, zelfs bij grote incidenten: alpha Personal Network maakt volledige telemetrische bewaking mogelijk van druk, beweging en andere gegevens. De alphaBASE kan geplaatst worden in een commandovoertuig of gebruikt worden als draag- baar, mobiel systeem met de alphaBASE met batterijvoeding op een xplore TABLET PC. Rapporten kunnen opgesteld worden met een muisklik. Voeg de ALTAIR 5X-gasdetector toe voor volledige bewaking en documentatie.
alphaMITTER + alphaSCOUT TM + alphaHUD + alphaBASE + ALTAIR 5X
Bij werk alleen Bij de inspectierondes van industriële gebouwen is adembescherming doorgaans niet nodig. Op grote en complexe locaties kan het desondanks nodig zijn om personeel dat alleen werkt te bewaken. De combinatie van een zelfstandige alphaSCOUT TM met een alphaBASE in een bewaakt gebied is een ideale oplossing voor deze toepassing. Voeg de ALTAIR 5X-gasdetector toe voor volledige bewaking en documentatie.
alphaSCOUT TM + alphaBASE + ALTAIR 5X
Met chemiepakken In een chemiepak is het controleren van de druk extra vermoeiend en afleidend, aangezien gebruikers hun arm uit de mouw moet halen om de meter te pakken. Daarom waarderen professionals die werken in chemiepakken de extra veiligheid en efficiëntie bij het gebruik van de combinatie van alphaMITTER en alphaHUD. Luchtdruk en andere essentiële informatie is direct zichtbaar onder in het gezichtsveld, waardoor gebruikers de handen vrij hebben.
alphaMITTER + alphaHUD
De componenten van alpha Personal Network kunnen in verschillende combinaties gebruikt worden voor een groot aantal
toepassingen, variërend van routine-inspecties tot grootschalige reddingsoperaties. Enkele van de populairste toepassingen
worden hieronder uiteengezet.
Deze producten worden gedistribueerd door
Wijzigingen voorbehouden ID 01-050.2 NL/07
Nederland De Factorij 33 1689 AK Zwaag Tel. +31 229 250 303 [email protected]
België Duwijckstraat 17 2500 Lier Tel. +32 3 4919150 Fax +32 3 4919151 [email protected]
Bestelinformatie
Alle ademhalingstoestellen en bijbehorende toestellen zijn goedgekeurd conform EN 137, en voldoen aan EN 137:2006 (inclusief test in vlammenzee).
* Bedoeld voor gebruik in combinatie met alphaBASE en alphaTAG writer waarbij minimaal één vrije USB-poort vereist is. alphaBASE (met batterijvoeding) kan gebruikt worden met de xplore TABLET of samen met de optionele USB-adapter.
Ond.nr. Omschrijving
10058211 alphaMITTER, kan geplaatst worden in AirMaXX, eXXtreme of AirGo met SingleLine (Q) (incl. steunbeugel voor alphaSCOUT)
10069803 alphaMITTER, kan geplaatst worden in BD 96 met SingleLine (Q), (incl. steunbeugel voor alphaSCOUT)
10086118 alphaHUD (incl. batterij)
10065874 Steunbeugel voor bevestiging van alphaSCOUT (set van 10)
10065873 alphaTAG (set van 5)
10065875 alphaTAG writer (incl. USB-kabel)
Ond.nr. Omschrijving
10070795 alphaBASE (met batterijvoeding)*, EU incl. alphaCONTROL 2-software
10153880 alphaCONTROL 2-software
op aanvraag ALTAIR 5X W-USB
Radio met groot bereik Het alpha Personal Network maakt gebruik van geavanceerde digitale radiotransmissie. Met zeer goede gevoeligheid van de ontvanger en een uitgangsvermogen van 500 mW, heeft het zeer betrouwbare signaal een bereik van maximaal 4 km.
Frequentie 866 MHz (band van 35 cm) zorgt voor een licentievrije frequentie met goede doorlating. Het basisstation kiest automatisch een vrij kanaal.
Polling-interval De alphaBASE peilt alle aangemelde alphaSCOUTs op volgorde. Een complete polling-cyclus duurt 3,4 seconden wat gelijk is aan de maximale reactietijd.
Capaciteit Er kunnen maximaal 24 alphaSCOUTs aangemeld worden bij één basisstation. Verschillende zender-ontvangersystemen kunnen gelijktijdig bij elkaar in de buurt uitgevoerd worden.
Unieke signaalkoppeling Het draadloze USB-signaal van 2,4 GHz (W-USB) dat uitgewisseld wordt tussen alphaMITTER, alphaSCOUT en alphaHUD zorgt voor een gedefinieerd netwerk rond de persoon. Als een alphaHUD/alphaSCOUT contact maakt met een alphaMITTER stellen ze een unieke signaalkoppeling in die niet verward kan worden door andere apparaten in de omgeving. Desondanks kunnen apparaten snel uitgewisseld worden omdat een alphaHUD/alphaSCOUT gemakkelijk gekoppeld kan worden aan een andere alphaMITTER.
Technische details