2900 actief (september 2012)

8
België-Belgique P.B. 2170 MERKSEM CENTRUM BC 1131 afgiftekantoor 2170 Merksem Centrum P106318 2900 actief Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Johan Boscart, Eug. Verbiststraat 48, 2900 Schoten Jaargang 14, nummer 3 (september - oktober - november 2012) Driemaandelijks tijdschrift van, voor en door de christelijke arbeidersbeweging - www.acwantwerpen.be - [email protected] Inderdaad, de gemeenteraadsverkiezingen staan ook in Schoten voor de deur. ACW Schoten heeft ook naar deze verkiezingen toe acties ondernomen. Denk daarbij aan de enquête gehouden bij onze deelorga- nisaties en in een vorige editie van deze nieuwsbrief. De resultaten zijn verwerkt in ons memorandum dat verdeeld werd on- der alle democratische partijen in Schoten. Als we terugkijken naar wat we vorig werkjaar gedaan hebben zal het niemand verbazen dat de rode draad doorheen het memorandum bestaat uit aandacht voor de armoedeproblematiek. Ook het aspect participatie blijft een belangrijk aan- dachtspunt voor ACW Schoten. Uiteraard werken we niet alleen via ons memorandum om dit allemaal te verwe- zenlijken, maar ook met ACW mandata- rissen. Gemotiveerde Schotenaren die in naam van ACW Schoten op de CD&V lijst staan en die ons memorandum willen meehelpen realiseren in de komende le- gislatuur. Verder in dit nummer vindt u alle info over onze kandidaat-ACW mandatarissen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. We hopen dat zij op uw steun mogen reke- nen. En we wensen hen uiteraard veel suc- ces toe bij de komende verkiezingen. Johan Boscart ACW Voorzitter

description

Plaatselijke nieuwsbrief van ACW-Schoten

Transcript of 2900 actief (september 2012)

Page 1: 2900 actief (september 2012)

België-BelgiqueP.B.

2170 MERKSEMCENTRUMBC 1131

afgiftekantoor 2170 Merksem CentrumP1063182900actief

Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Johan Boscart, Eug. Verbiststraat 48, 2900 SchotenJaargang 14, nummer 3 (september - oktober - november 2012)Driemaandelijks tijdschrift van, voor en door de christelijke arbeidersbeweging - www.acwantwerpen.be - [email protected]

Inderdaad, de gemeenteraadsverkiezingen staan ook in Schoten voor de deur. ACW Schoten heeft ook naar deze verkiezingen toe acties ondernomen. Denk daarbij aan de enquête gehouden bij onze deelorga-nisaties en in een vorige editie van deze nieuwsbrief. De resultaten zijn verwerkt in ons memorandum dat verdeeld werd on-der alle democratische partijen in Schoten.

Als we terugkijken naar wat we vorig werkjaar gedaan hebben zal het niemand

verbazen dat de rode draad doorheen het memorandum bestaat uit aandacht voor de armoedeproblematiek. Ook het aspect participatie blijft een belangrijk aan-dachtspunt voor ACW Schoten.

Uiteraard werken we niet alleen via ons memorandum om dit allemaal te verwe-zenlijken, maar ook met ACW mandata-rissen. Gemotiveerde Schotenaren die in naam van ACW Schoten op de CD&V lijst staan en die ons memorandum willen

meehelpen realiseren in de komende le-gislatuur.

Verder in dit nummer vindt u alle info over onze kandidaat-ACW mandatarissen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. We hopen dat zij op uw steun mogen reke-nen. En we wensen hen uiteraard veel suc-ces toe bij de komende verkiezingen.

Johan BoscartACW Voorzitter

Op naar de gemeenteraadsverkiezingen!

Page 2: 2900 actief (september 2012)

2

2900

ACTIE

F - SE

PTEM

BER 2

012

Zondag 23 september 201211 - 13 uurRozenkransheem, Verbertstraat 23Inkom gratis

Met een hapje en een drankjeideeën uitwisselen

V.U.: ACW Schoten, Johan Boscart, Eug. Verbiststraat 48, 2900 Schoten, tel. 03 645 36 30

tussen jou en onze nieuwemandatarissen van Schoten

Een organisatie van

Warme ontmoeting

OOK IN SCHOTEN!

KAV werd in mei 2012 Femma. Eva Brumagne, algemeen directeur: ‘Ons huis kreeg een grondige opknapbeurt. En met de nieuwe naam hebben we nu ook een nieuwe voordeur. Ons huis ziet er anders uit, maar de fundamenten blijven hetzelfde. De ziel en de waarden waarmee het 90 jaar geleden begon, zijn er nog steeds: solidariteit, recht-vaardigheid, emancipatie. We blijven bouwen aan een wereld zonder vooroordelen, waarin elke vrouw zichzelf kan ontplooien.’

Wil je weten waar in Schoten een activiteit wordt georganiseerd? Alle info krijg je bij:Lieve VandenbusscheReis-, ontspannings- en streekverantwoordelijkeFemma Sint-CordulaAkkerlaan 104tel. 03 658 85 [email protected]

Ann DeceunynckLid Provinciale Beleidsgroep Femma AntwerpenHeideweg 2003 tel. 03 653 10 [email protected]

Femma-vrijwilligers zijn welkom op de Femma-ontmoeting op vrijdag 21 september!

Dompel jezelf onder in onze nieuwe naam. Maak met eigen ogen kennis met het nieuwe promomateriaal. Laat je inspireren om een feestzaal of je ontmoetingsfeest aan te kleden in de nieuwe kleuren.Daarnaast kan je proeven van een aantal activiteiten uit het nieuwe aanbod voor 2013: lichte maquillage, breicafé met de nieuwste technieken, cravate creative (breng je eigen das mee), Do-in zelfmassage, verrassende hapjes, actieve fitmix en een inspirerende uitwaaitocht.Er is ruimte voor een hapje, drankje en een babbeltje.

Je bent welkom op vrijdag 21 september van 13.30 tot 17 uur (namiddagsessie) of van 18.30 tot 22 uur (avondses-sie). Dit gaat door in De Lindepoort, Begijnenstraat 18, 2800 Mechelen. Inschrijven kan via Lieve of Ann.

Page 3: 2900 actief (september 2012)

3

2900 ACTIEF - SEPTEMBER 2012

ACW-Schoten gaat voor sterk sociaal beleidHet ACW koepelt alle christelijke werknemersorganisaties. In Schoten zijn dat verschil-lende afdelingen van KWB (gezinnen), Femma (vrouwen), Okra (senioren), PASAR (re-creatie), CM (ziekenfonds), ACV (vakbond) en CM Ziekenzorg. Deze organisaties tellen samen verschillende honderden leden verspreid over de talrijke wijken van Schoten.

De ACW-kern bestaat uit een groep sociaal geëngageerde vrijwilligers die actief zijn in één of meerdere van de deelorganisaties, aangevuld met politi-ci van ACW-signatuur. Zijn de socio-culturele verenigingen (KWB, Femma, OKRA, CM Ziekenzorg) vooral actief in-zake ontmoeting en vorming van hun leden, dan hebben CM en ACV een be-langrijk dienstverleningsaanbod in de gemeente. Binnen het ACW zelf wordt, naast de steun aan de deelorganisaties, de politiek nauwlettend opgevolgd. Het ACW weegt op het beleid vanuit wat er leeft aan noden. Een en ander vertaalt zich in een sterke vertegenwoordiging van ACW-mensen in de gemeenteraad van Schoten (schepenen Nico Vissers en Vera Smets).

Het ACW voert ook actie. De voorbije twee jaar stonden in al onze ontmoe-tingen het thema bestaansonzekerheid en armoede centraal. We hielden een marktactie, de gemeenteraad werd be-vraagd én een toneelproductie met Marleen Merckx sensibiliseerde.

Naar aanleiding van de gemeente-raadsverkiezingen heeft ACW samen met haar deelorganisaties een bevra-ging opgezet, waarbij we de uitdagin-gen voor een volgend bestuur detec-teerden. Rondetafelgesprekken, enquêtes en discussiegroepen leverden vijf prioriteiten op. We geven hiermee een belangrijk signaal aan onze beleid-smakers hoe wij onze gemeente willen zien uitgroeien tot een sociaal recht-vaardige en duurzame gemeente.

Schoteniedereen mee in onze gemeente

Tenslotte willen we u graag onze kandi-daat-mandatarissen voorstellen. Zij zullen samen met alle ACW-leden van-uit één en dezelfde visie, in hoorzittin-gen, commissies, gemeente- en OCMW-raad, interne en openbare werkgroepen, onze standpunten rustig maar vastbe-raden blijven aanbrengen en verdedi-gen. Wij geloven er in!

Meer info?Johan Boscart

Eug. Verbiststraat 482900 Schoten

Tel. 03 645 36 [email protected]

Page 4: 2900 actief (september 2012)

4

2900

ACTIE

F - SE

PTEM

BER 2

012

Wonen

Armoede

Langer thuis wonen stimulerenACW Schoten bepleit een gemeente die woonvormen zoals samenwonen en groepswonen mogelijk maakt. Om het thuiswonen te stimuleren vragen we de gemeente een ondersteu-ningsmechanisme uit te werken dat financieel zwakkere senioren ondersteunt in de aanpas-singswerken die noodzakelijk zijn voor het langer thuis wonen. Daarenboven is het belangrijk de mantelzorg te ondersteunen. Eénmaal thuis wonen niet meer de ideale oplossing is moet de gemeente waken over de betaalbaarheid van de residentiële opvang van ouderen.

Senioren betrekken in de gemeenteACW wil de actieve senior ook maximaal laten participeren aan het beleid.Daarvoor moet er een kritische seniorenraad bestaan. Een tweejaarlijkse onthaaldag waarbij gelijkaardig aan onthaaldagen voor nieuwe inwoners het dienstenpakket van gemeente en particuliere initi-atief bekend gemaakt wordt, gidst de nieuwe senior deze levensfase in. Belangrijk is ten slotte een ondersteunend beleid vanuit de gemeente. Een laagdrempelig platform kan het vrijwilligerswerk onder senioren stimuleren. Zo is de gemeente voornamelijk regisseur en minimaal actor.

Realisatie van de objectieven gesteld door het grond- en pandendecreetHet objectief werd vastgesteld op 287 bijkomende huurwoningen, 87 bijkomende koopwoningen en 6 sociale kavels. De gemeente levert alle mogelijke inspanningen om deze objectieven te bereiken zonder gebruik van semi-publieke eigendommen. De gemeente werkt een gemeentelijk reglement uit dat voldoende compensatiemaatrege-len beschrijft voor grote herverkavelingen in residentiële wijken. De gemeente werkt in samenwerking met sociale huisvestingsmaatschappijen een aankoopbeleid goede woningen uit als alternatief voor de weinig beschikbare gronden in de gemeente.

Ondersteuning energiebesparende maatregelen naar kansengroepenDe gemeente fungeert als toeleider naar energiebesparingen met bijzondere aandacht voor de kwetsbare doelgroepen in plaats van verdeler van subsidies. De gemeente legt daar waar noodzakelijk ook contact met verhuurders om verbeterwerken bespreekbaar te maken. De gemeente geeft het middenveld expliciet de ruimte om activiteiten rond energie te ontplooien.

Wonen in een voldoende open ruimteDe gemeente waakt over de kleinschaligheid van een aantal woonwijken en onder-steunt specifieke revitaliseringsprojecten. Bescheiden wijken blijven bescheiden.

In kaart brengen en doelen omschrijvenArmoede in Schoten in kaart brengen is de basis voor beleid. Gemeente en OCMW organiseren een gemeentelijke armoedebarometer waar-door ze de evolutie van de armoede in de ge-meente kunnen opvolgen. Gemeente en OCMW stellen duidelijke doelen inzake armoedebe-strijding vast. Eerst komt aan de hand van een armoedetoets een screening van de gemeente-

lijke reglementering op hun impact op armoe-de.

Gebruik van de budgetstandaardenHet OCMW gebruikt de budgetstandaarden om aanvullende steun te organiseren en past deze steun ook toe op andere groepen dan leefloon-gerechtigden zoals gepensioneerden en werk-lozen.

VerenigenDe gemeente stimuleert de opstart van een ver-eniging waar armen het woord nemen. Ze be-vordert de samenwerking van deze vereniging met andere socio-culturele organisaties.

ACW Schoten heeft twee werkjaren gewerkt aan het sensibiliseren van Schotenaren rond armoede en het besef dat dit ‘ieder-een kan overkomen’. Vooral de lokale overheid moet hier oog voor hebben.

Schoten kende de voorbije jaren heel wat grote bouwprojecten waarbij veel appartementen gerealiseerd werden. De bouw-projecten hebben zelden een overwegend sociaal karakter.

OuderenzorgOok Schoten ontsnapt niet aan de vergrijzingsgolf. Onze gemeente kent weldra een hoge grijze druk: het aandeel gepensio-neerde Schotenaren stijgt sterk ten opzichte van de beroepsactieve bevolking. Maar ook de interne vergrijzing stijgt: mensen worden ouder en het aandeel 80-plussers neemt toe.

Page 5: 2900 actief (september 2012)

5

2900 ACTIEF - SEPTEMBER 2012

Mobiliteit

Financiën

Geen bijkomende belastingen op gezinnenVandaag worden de inkomens uit arbeid reeds zwaar belast, terwijl de inkomens uit vermogen aan lagere tarieven worden belast. Wan-neer er toch gesproken wordt over een belastingsverhoging moet er op de eerste plaats gekeken worden naar een verhoging van de op-centiemen op de onroerende voorheffing.

Evaluatie van het gemeentelijk dienstenaanbodDe gemeente evalueert grondig haar dienstenaanbod. Het aanbod van een aantalgemeentelijke diensten zijn niet toegankelijk voor iedereen. Nochtans worden hiervoor gemeentelijke middelen (financieel, maar ook logistiek en personeel) ingezet. Bijv. werkt een gemeentelijk aanbod van een uitstap naar Disneyland in het kader van een grabbelpas herverdelend voor die mensen die deze reis toch niet kunnen betalen, hoe goedkoop ook? ACW stelt voor om deze middelen niet langer op deze diensten in te zetten. Beter is deze middelen te gebruiken voor het bestaande vrijwilligerswerk. Deze organisaties moeten gestimuleerd worden iedereen mee te krijgen.

SnelheidszonesDe gemeente bouwt een beleid uit waar snelheidszones gekoppeld worden aan aandacht voor kindomgevingen. Het STOP-principe be-schermt daarbij de zwakke weggebruiker. Elke schoolomgeving of omgeving waar kinderen georganiseerd worden opgevangen wordt uitgerust met veilige oversteekplaatsen en aangepaste snelheidsbe-perkingen.

Masterplan 2020Tweede spoorontsluiting van de Haven, A102, verlegging lokaal op- en afrittencomplex Wommelgem, verbreden Albertkanaal, … in-grijpende maatregelen voor de verkeerscongestie rond Antwerpen zijn noodzakelijk. De groene buffers dienen echter volledig behou-den te blijven. A102 en tweede spoorontsluiting dient gerealiseerd met geboorde tunnels. De gemeente treedt steeds in overleg met de omliggende gemeentebesturen om zo gedragen en gezamenlijk mogelijk standpunten in te nemen die het evenwicht vinden tussen de leefomgeving en de oplossing van het mobiliteitsprobleem.

Bereikbaarheid ziekenhuizenDe gemeente evalueert permanent de bereikbaarheid met het openbaar vervoer van de regionale ziekenhuizen Jan Palfijn in Merksem en Klina in Brasschaat. Zij ijvert steeds voor een aanvaardbare verbinding naar deze diensten, niet alleen tijdens de spitsmomenten. De gemeente maakt een evaluatie op van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en verdedigt met klem in haar overleg met De Lijn de suggesties die vanuit doelgroe-pen hieromtrent geformuleerd worden.

ParticipatieWegenwerken of ingrepen in het plaatselijk wegennetwerk komen tot stand na effectieve participatie van de buurtbewoners en een goede commu-nicatie naar de hele bevolking.

Schoten werkte krachtig aan het STOP-principe voor verplaatsingen in de eigen gemeente. De handhaving van dit principe maakt het dorpscentrum tot een aangename omgeving. Bovenlokaal blijven onduidelijke dossiers aandacht vragen.

Ook de financiën van de gemeente Schoten komt onder druk te staan. In een periode van keuzes maken is het voor een gemeen-tebestuur belangrijk het herverdelend karakter van belastingen en ondersteuningsmaatregelen te bewaken. ACW wil weg van een aantal Mattheüseffecten. Dit zijn die ondersteuningsmaatregelen die finaal terecht komen bij mensen die eigenlijk geen ondersteuning nodig hebben. ACW is een bepleiter van het Lucas–principe: wie veel heeft, zal veel geven.

Page 6: 2900 actief (september 2012)

6

2900

ACTIE

F - SE

PTEM

BER 2

012

Ik ben een geboren en getogen Schotenaar uit de wijk Atheneum. Ik ben gehuwd met Christel Van Ostaeyen en vader van Kevin, Ellen en Jentel. Mijn hobby’s zijn recreatief wandelen, lopen en fietsen.Als vaste medewerker in de buurt, school en parochie wil ik een brugfunctie vervullen tussen de Schotenaar en het beleid. Verder wil ik als kandidaat-ACW-mandataris er naar streven dat elke Schote-naar kan blijven wonen en leven in onze open en groene gemeente!

Ik woon samen met mijn gezin in de wijk Cordula. Zowel professioneel als in de politiek vermijd ik bewust de saaie aanpak. Ook cijfers gaan over mensen. Gezonde gemeentefinanciën wil ik verbinden aan goede gemeentelijke dienstverlening. Als ACW-mandataris wil ik dat we eerst en vooral zorgen voor de zwakkeren in onze samenleving. Het bestrijden van armoede, het helpen van mensen die zorg nodig hebben, ... dat vind ik belangrijk. Om dit betaalbaar te houden denk ik dat de sterken onder ons hun steentje moeten bijdragen. Zo wil ik het vrijwilligerswerk onder de gezonde senioren mee onder-steunen en verder uitbouwen. Een samenleving waarin we elkaar helpen, is een warme samenleving. Daar ga en sta ik voor!

Ik woon samen met man en twee jongvolwassen kinderen aan de Brechtsebaan nabij de wijk Elshout. Al 30 jaar lang mag ik kinderen uit de lagere school onderwijzen. De laatste 10 jaar doe ik dit als zorgjuf. Ik speel heel wat uren bij Koninklijke Harmonie Sint Cecilia en ben vakbondsafgevaardigde bij KOG (de onderwijsvakbond). Voor mij staat het gezin in al zijn verschillende vormen centraal als uitgangspunt. Zowel de zorg naar jongeren als de ondersteuning van gezinnen via ondermeer betaalbaar wonen zijn hierin belangrijk. Ik wil er ook voor ijveren dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Ik ben gehuwd met Anne en vader van Frédéric en Julie. Ik woon in de Kasteeldreef en ben advo-caat. Ik geniet van het leven in Schoten, sportief leef ik me uit op de fiets en het tennisveld. Ik ben supporter van R. Antwerp F.C. Sinds 1989 zetel ik in de gemeenteraad en ben al 18 jaar schepen. In deze legislatuur ben ik eerste Schepen voor personeel, communicatie, wijkwerking, kinderop-vang en gezin. Daarnaast ben ik voorzitter van VZW KIOS (Kinderopvang Schoten). Ik maak een punt van christelijke waarden en ondersteuning van het verenigingsleven. Ik wil het groene en vriendelijke karakter van Schoten bewaren met respect voor eigenheid van elke wijk. Daarnaast wil ik via opvoedingsondersteuning armoede voorkomen en de samenleving versterken.

Ik ben met mijn opvallend kleine gestalte alom tegenwoordig in en rond de Sint-Cordulaparochie en woon in de Akkerlaan. Al decennialang ben ik een trouwe en zeer gewaardeerde medewerkster bij verscheidene verenigingen. Eerst bij ‘Jong KAV’, later bij Femma (toen KAV), intussen ook bij OKRA. Bij Hello Schoten! ben ik vanaf het 30ste festival lid van het uitvoerend comité en verant-woordelijk voor het ontbijt en avondmaal van de gasten. Op de raadplegingen van Kind & Gezin ben ik samen met een hele ploeg vrijwillige dames verantwoordelijk voor het helpen van jonge mama’s die met hun baby’s en peuters op consultatie komen voor doktersadvies. Op woensdagna-middag maak ik tijd voor mijn drie kleinkinderen. Ik wil de plaats van het verenigingsleven in de gemeente nog versterken. Ik geloof rotsvast in de waarden van het vrijwilligerswerk en wil dit nog meer laten koesteren in de gemeente.

Wij gaan ervoor!CD&V13 ERIK MAES

CD&V27 VERA SMETS

CD&V30 NICO VISSERS

CD&V21 LIEVE VANDENBUSSCHE

CD&V10 KATRIJN VAN OSTA

Speel met ons mee en leer ons beter kennen op

www.wijmakenereenpuntvan.be/2900

Page 7: 2900 actief (september 2012)

7

2900 ACTIEF - SEPTEMBER 2012

Wij gaan ervoor!

Toen we in Oostakkker aankwamen kwam zowaar het zonnetje piepen. Na een lekker kopje koffie met koek, trokken we rustig naar de grot waar veel zieken een kaarsje aanstaken. In de basi-liek namen we de tijd om te luisteren naar Magda en Herman, die voor een kleine bezinning met mooie teksten hadden gezorgd.

Wij genoten van een lekkere maaltijd in het “Hotel de Lourdes” en trokken daarna naar Balegem waar we een ambachtelijke jene-verstokerij gingen bezoeken.

Na het bezoek aan de stallen konden we natuurlijk proeven van de verschillende soorten jenever: graanjenever van 41 en 49 °, citroen- en bessenjenever.

Om alles terug in goede banen te leiden dronken we nadien nog koffie met het streekgerecht “Mattentaart”. Sommigen brachten nog een bezoekje aan het winkeltje van de boerderij, waar men de geproefde dranken kon kopen.

Hierna ging het rustig terug richting Schoten. Iedereen heeft echt genoten van deze dag, het mooie weer, het lekker eten en vooral van elkaar.

Veel dank aan alle helpers, en vooral aan onze vrijwillige rolstoel-duwers, Nicole, Eduard, Louis, José en Lea waar we telkens weer beroep op kunnen doen.

Kern Ziekenzorg Bloemendaal

Ziekenzorg Bloemendaal op wegOp woensdag 6 juni vertrok Ziekenzorg Bloemendaal op haar jaarlijkse reis, dit keer richting Oost-Vlaanderen. Stipt om 9 uur waren de CM-rolwagens, de rolators, de deelnemers en de nodige helpers in de autobus en konden we rustig vertrekken naar Oostakkker.

Zij gaan voor de provincieEen dynamische provincie houdt voor het ACW in dat de provincie zich concentreert op het samenwerken en het stimu-leren van samenwerking, door het ondersteunen en uitlokken van vernieuwing, door het steunen van lokale besturen en organisaties en door het zelf ondernemen van acties op verschillende beleidsdomeinen.

www.daandeveuster.be

CD&V3

CD&V8

DAANDE VEUSTERBrecht

ZOFIAMEZEYOVA

Malle

Page 8: 2900 actief (september 2012)

8

2900

ACTIE

F - SE

PTEM

BER 2

012

Kantoor in Schoten:Kolum N.V.Sint-Cordulastraat 19/1

Met steun van:

werd moeilijker maar ze wilde ook iets doen voor de jongeren die graag toneel spelen. Voor het jubileum van Basisschool St Jozef Bloemendaal regisseerde zij het “Pretcabaret” en kort na de oprichting van jeugdtoneel Artbees nam zij samen met een gedreven ploeg de dagelijkse werking in handen.

15 jaar Artbees leverde heel wat prachtige producties op met als hoogtepunten “de Golem” en “de Club van de lelijke kinderen”. Om gezondheidsredenen heeft ze enige tijd geleden besloten om de werking van Artbees over te laten aan de vaste ploeg van medewerkers die haar zullen blijven koesteren.

Vandaag is Linda officieel op pensioen maar ze vult haar dagen nog steeds met schilderen en het schrijven van monologen en gedichten.

Linda, hoedje af voor zoveel doorzettingsvermogen en volhar-ding.

Erik Maes

Ook de plaats van de vrouw in onze maatschappij ligt Linda nauw aan het hart. Na drie jaar ‘huisbezoeken’ richtte Linda een ‘vrou-wenweekend’ op voor allochtone en autochtone vrouwen om wederzijds begrip op te brengen voor ieders situatie. Canvas ging mee op weekend en maakt voor Koppen een reportage die heel wat stof deed opwaaien.

Ook aan de Chiro heeft Linda heel wat gegeven. Als moeder van Dorien en Melanie ging Linda samen met Danny enkele keren mee op kamp als kookmoeder en op het kamp te Langdorp in 2002 als volwassen begeleidster.

Op de plankenNaast haar maatschappelijke en sociale gedrevenheid liggen ook toneel en expressie haar nauw aan het hart. Bij Artisjok stond ze regelmatig op de planken en met jeugd en Poezie doorkruiste ze een jaar lang Vlaanderen en was ze zelf één maal te gast in de Brakke Grond, het Vlaamse Cultuurhuis in Amsterdam.

In 1992, het jaar van haar huwelijk met Danny, werd bij Linda de ziekte van Parkinson vastgesteld. Zelf op de planken staan

Een bloemeke voor Linda WuytsNa een omweg via Rechten en Psychologie koos Linda voor een lerarenopleiding en stu-deerde af als regentes Nederlands, Geschiedenis en Godsdienst. Toen het deeltijds onder-wijs als experiment haar intrede deed, was Linda er bij om kinderen met schoolmoeheid te begeleiden. 24 jaar lang gaf ze les, maakte mee het raamplan “Algemene, Sociale en persoonlijkheidsvorming” op en was ze verantwoordelijk voor de projecten.