2900 actief (december 2015)

8
Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Erik Maes, Tarwestraat 35, 2900 Schoten Jaargang 17, nummer 4 (december 2015 - januari 2016 - februari 2016) Driemaandelijks tijdschrift van beweging.net, een netwerk van sociale en christelijke organisaties www.beweging.net/antwerpen - [email protected] Het programma met een presentatie van gemeenteraadslid en bestuurslid Sandra Denis over Appel en Ei en een bezoek aan de winkel in de oude pastorij loste de verwachtingen helemaal in. Het maakte duidelijk dat onze geleverde acties rond kansar- moede de moeite waard waren. Netwerk rond duurzaamheid Maar het werk is nog lang niet af. Met beweging.net stelden we in Schoten vast dat het aangewezen is om waar mogelijk samen te werken met gelijkgezinden die ook oog hebben voor een sociale, rechtvaardige en duurzame samenleving. Na gesprekken met enkele lokale verenigingen spreken we als beweging.net Schoten onze ambitie uit om naast de eigen werking een nieuwe werkgroep op te starten rond transitie en duurzaamheid. Met een promofilmpje van het Engelse TED TALK konden onze afdelingen kennismaken met de vele mo- gelijkheden. Samen kozen we één concreet project dat we met anderen willen uitwerken. Verder in dit blad lees je hierover meer. Net zoals bij eerdere initiatieven rond armoede en uitsluiting mogen we hoopvol zijn dat we weer geëngageerden vinden om mee te werken aan deze nieuwe uitdaging. Intussen wen- sen we iedereen alvast een zalig Kerstmis en een voorspoedig en gezond 2016. Tot binnenkort! Erik Maes Coördinator beweging.net Schoten De laatste zondagvoormiddag van oktober verwelkomden we 30 mensen voor de eerste warme ontmoeting van beweging.net Schoten. Dat zowel van Femma, KWB, OKRA, Ziekenzorg CM, ACV en CM één of meerdere mensen aanwe- zig waren deed de kern deugd. We ervaren dit ook als een blijk van vertrouwen in de toekomst sinds de sociale beweging haar naam verander- de. 2900 actief Warme ontmoeting Het bezoek aan de sociale kruidenier ‘Appel en Ei’ werd door alle deelnemers goed onthaald. Sandra Denis (tweede van rechts) beantwoordde met veel plezier de vragen over ‘Appel en Ei’.

description

Driemaanselijkse publicatie van bewegingspunt Schoten

Transcript of 2900 actief (december 2015)

Page 1: 2900 actief (december 2015)

Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Erik Maes, Tarwestraat 35, 2900 SchotenJaargang 17, nummer 4 (december 2015 - januari 2016 - februari 2016)Driemaandelijks tijdschrift van beweging.net, een netwerk van sociale en christelijke organisatieswww.beweging.net/antwerpen - [email protected]

Het programma met een presentatie van gemeenteraadslid en bestuurslid Sandra Denis over Appel en Ei en een bezoek aan de winkel in de oude pastorij loste de verwachtingen helemaal in. Het maakte duidelijk dat onze geleverde acties rond kansar-moede de moeite waard waren.

Netwerk rond duurzaamheidMaar het werk is nog lang niet af. Met beweging.net stelden we in Schoten vast dat het aangewezen is om waar mogelijk samen te werken met gelijkgezinden die ook oog hebben voor een sociale, rechtvaardige en duurzame samenleving.

Na gesprekken met enkele lokale verenigingen spreken we als beweging.net Schoten onze ambitie uit om naast de eigen werking een nieuwe werkgroep op te starten rond transitie en duurzaamheid. Met een promofilmpje van het Engelse TED TALK konden onze afdelingen kennismaken met de vele mo-gelijkheden. Samen kozen we één concreet project dat we met anderen willen uitwerken. Verder in dit blad lees je hierover meer.

Net zoals bij eerdere initiatieven rond armoede en uitsluiting mogen we hoopvol zijn dat we weer geëngageerden vinden om mee te werken aan deze nieuwe uitdaging. Intussen wen-sen we iedereen alvast een zalig Kerstmis en een voorspoedig en gezond 2016. Tot binnenkort!

Erik MaesCoördinator beweging.net Schoten

De laatste zondagvoormiddag van oktober verwelkomden we 30 mensen voor de eerste warme ontmoeting van beweging.net Schoten. Dat zowel van Femma, KWB, OKRA, Ziekenzorg CM, ACV en CM één of meerdere mensen aanwe-zig waren deed de kern deugd. We ervaren dit ook als een blijk van vertrouwen in de toekomst sinds de sociale beweging haar naam verander-de.

2900actief

Warmeontmoeting Het bezoek aan de sociale kruidenier ‘Appel en Ei’

werd door alle deelnemers goed onthaald.

Sandra Denis (tweede van rechts) beantwoordde metveel plezier de vragen over ‘Appel en Ei’.

Page 2: 2900 actief (december 2015)

2 2900 ACTIEF | DECEMBER 2015

Tijdens de warme ontmoeting werd een lans gebroken voor duurzaamheid en transitie. We stelden ons de vraag hoe we met beweging.net dit in de praktijk kunnen omzetten.

Wil je graag meer weten over het pro-ject neem dan zeker een kijkje op www.persmobiel.be waar het project helemaal wordt toegelicht. Zodra we een aantal mensen verzameld hebben, nemen we contact op met het gemeentebestuur om in het voorjaar een eerste overleg vast te leggen.

Erik Maes

De uitdaging is nu om op korte termijn een werkgroep op te starten die het project samen met het gemeentebestuur mee wil trekken. Heb jij zin om mee deze actie te ondersteunen? Neem dan als de bliksem contact op met één van onze bestuurs-leden of stuur een mail naar [email protected].

Als sociale beweging stelden we vast dat we dit niet alleen mogen opnemen. We staken ons licht op bij het gemeentebe-stuur. Zij hebben een aantal projecten op stapel staan maar zoeken partners om dit mee te realiseren.

Bij het inkijken van de lijst viel ons oog op de ‘Persmobiel Kempenland’. De Pers-mobiel is een machine die vanaf het oogstseizoen op een afgesproken plaats geïnstalleerd wordt en fruit in massale hoeveelheden perst en verpakt. De voor-delen zijn enorm. De afstand tussen con-sument en producent wordt kleiner, het vermijdt verspilling en het versterkt het samenhorigheidsgevoel.

Voorwaarde is wel dat er op dag zelf vol-doende fruit aangeleverd moet worden en dus vele mensen betrokken moeten worden om hier in te lukken. Als soci-ale beweging besloten we dat dit project overeenstemt met onze waarden en dus alle kansen verdiend.

Beweging.net kiest voor ‘Persmobiel Kempenland’

Page 3: 2900 actief (december 2015)

32900 ACTIEF | DECEMBER 2015

Zaterdag 19 september vond op het Gasketelplein aan de Paal-straat de eerste Gasketelkoerse plaats. Met deze activiteit gaf initiatiefnemer Patrick Vinck samen met een ploeg gelijkge-zinden een nieuw elan aan het plein dat vandaag enkel een parkeerfunctie heeft. Toch heeft het alle troeven om er een echt buurtplein van te maken. Erik Maes, coördinator van beweging.net, sprak met Patrick.

Eerste aanzet voorautoluw Gasketelplein

initiatief en het grote engagement van de werkgroep. Ik ervaarde dat we gezien werden als een serieus initiatief zodat we mochten rekenen op steun van midden-standers maar soms ook uit onverwachte hoek.

De reacties waren nadien vooral positief, al zien we ook nog wel enkele werkpun-ten. Zo is de randanimatie voor verbete-ring en uitbreiding vatbaar. Dan hebben deelnemers een reden om ook na hun wedstrijd te blijven om zich te amuseren. De invalshoek van de week van de mo-biliteit die we samen met het gemeen-tebestuur besproken was ook een goede keuze. Maar het kan de volgende keer ook een andere invalshoek zijn.

Erik: Heb je je werkervaring bij de Antwerpse dienst Samenlevingsop-bouw kunnen benutten?Patrick: Mijn professioneel werk is in-derdaad mensen activeren om zaken op te pakken. Schoten is wel anders maar de recepten blijven dezelfde. Mensen aan-spreken, ruimte geven voor creativiteit en de eigen inbreng zoals de wedstrijdploeg die dat stuk volledig in handen hadden brengt je al een heel eind op weg.

Ook praktische zaken zoals het opmaken van draaiboeken en de kunst om niet altijd terug te moeten vallen op routine hebben veel geholpen. Voor de werkgroep was dit wel nieuw en was het ook een beetje afwachten hoe alles onderling zou ver-lopen. Naarmate het evenement dichter bij kwam werd de samenhorigheid enkel maar groter en zag ik op de dag zelf een geolied team.

De Gasketelkoerse is niettegenstaande het succes wel een tussenstap en blijft het doel om van het Gasketelplein een auto-

luw plein te maken. Met gesprekken, een open communicatie en een goede samen-werking willen we een zo breed mogelijk draagvlak creëren en zeker geen over-haaste beslissingen nemen.

Erik: Ben je tevreden over de eerste editie?Patrick: Een aantal factoren heb je niet in de hand maar de publiciteit lag hoog met o.a. een flyeractie aan scholen en op de zaterdagmarkt. Stiekem hoopte ik op 100 deelnemers zodat we toch de geleverde inspanningen konden belonen. Uitein-delijk klokten we af op 95 deelnemers en was het doel zo goed als bereikt.

Verdubbelen van het aantal deelnemers hoeft niet. Het lijkt me wel wenselijk om het concept wat aan te passen zodat kin-deren die nu maar één rondje rijden meer rondjes kunnen rijden. Ook het fietsgrave-ren was succesvol.

Erik: Komt er een tweede editie en wat brengt de toekomst?Patrick: Het enthousiasme in de werk-groep is groot en we leggen snel een nieuwe datum vast. Wat de invulling van het Gasketelplein betreft zijn we vragende partij om een overleg op te starten. We maakten onze voorstellen die gebaseerd zijn op de proefopstelling waar parkeer-plaatsen geconcentreerd zijn al een tijdje geleden over aan het gemeentebestuur. Deze worden bekeken op hun haalbaar-heid want er zal ook rekening gehouden moeten worden met de geplande herpro-filering van de Paalstraat. Wordt dus zeker vervolgd.

Patrick, bedankt voor dit interview en ik smeer mijn benen alvast in!

Erik Maes

Erik: Hoe ontstond dit idee? Patrick: Een jaar geleden vormden we met mensen uit de wijk Bloemendaal en de Atheneumwijk een werkgroep om sa-men na te denken over de functie van het Gasketelplein. Vandaag wordt het plein te weinig gebruikt. We willen nagaan of het mogelijk is om er een echte ontmoetings-plek van te maken.

Om ook te weerstaan aan de druk voor de vraag naar extra parkeerplaatsen bij de geplande herprofilering van de Paalstraat denken we met de werkgroep na of het Gasketelplein wel een goed alternatief is. Om niet als een groepje van klagers over te komen, maakten we zelf eerst een analyse van knelpunten. We willen zelf graag een alternatief aanbieden zodat we bij andere partijen als een volwaardige gespreks-partner overkomen. Het idee ontstond om met een positief initiatief het buurtplein in de kijker te zetten. De eerste Gasketel-koerse was een feit.

Erik: Was het moeilijk om mensen te vinden die de organisatie voor hun rekening wilden nemen? Patrick: Ik zocht vooral naar mensen die geloven in een autoluwe omgeving. Van-uit vroegere maar ook lopende samen-werkingen ken ik persoonlijk heel wat gelijkgezinde mensen. De sterkte was ook dat we als werkgroep overkwamen als een sympathieke en originele organisatie die een bindende activiteit op touw wou zetten. Dit maakte het ook makkelijker om via netwerking vrijwilligers te vinden.

Erik: Hoe verliep de samenwerking met de verschillende partners?Patrick: Omdat we geen budget hadden werd wijkvereniging ’t Atheneum ge-vraagd om financieel te bufferen. Ik ge-loofde ook sterk in de slaagkansen van het

Page 4: 2900 actief (december 2015)

4 2900 ACTIEF | DECEMBER 2015

Pasar breidt uitVanaf 2016 wordt de werking van Pasar te Schoten versterkt met het team van ‘De Dappere Botinnekes’. Deze wandelclub actief in Schoten stopt eind 2015 en sluit aan bij Pasar.

Pasar is uiteraard zeer tevreden. Dit toont hoe we als vereniging sterker kunnen worden door ons open te stellen voor groepen die zoeken naar een organisatie om bij aan te sluiten en zo hun jarenlange opgebouwde werking samen met ons kunnen verderzetten.

Dit sluit ook perfect aan bij onze traditie van samenwerken zoals met de ge-meente rond de onthaalactiviteit voor nieuwe inwoners en met Babbelplus. Natuurlijk vergeten we de samenwerking niet binnen beweging.net met andere partnerorganisaties.

Ook zijn we uiteraard tevreden dat onze vrijwilligersgroep wordt uitgebreid. Zo komen er meer ideeën voor activiteiten en krijgen we meer ruimte om te wer-ken. Iedereen die in een vereniging actief is, weet dat de inbreng van nieuwe mensen en ideeën steeds een verrijking voor de organisatie oplevert.

Ons jaarprogramma wordt aangepast met activiteiten in lijn met deze uitbrei-ding. Concreet betekent dit dat we extra wandelingen en fietstochten inplannen die bij iedereen wel in de smaak gaan vallen.

Als partnerorganisatie binnen beweging.net zijn we ervan overtuigd dat deze uitbreiding van Pasar kan bijdragen tot de versterking van het bewegingsnet-werk in Schoten.

Werkgroep Pasar Schoten

Meer info over de vereniging, ons jaarprogramma en extra info

over activiteiten voor 2016:

www.pasar.be/schoten

Foto: Eric Wyns

Page 5: 2900 actief (december 2015)

52900 ACTIEF | DECEMBER 2015

Tijdens het weekend van 7 en 8 november vond de achtste Crea- en Hobbytentoonstelling van OKRA-Bloemendaal/Elshout plaats. Meer dan 450 overenthousiaste bezoekers genoten van de - op sublieme wijze - geëxposeerde creaties van de trefpuntleden. Zij ontdekten de enorme uiteenlopende reeks van hobby’s die door verschillende leden worden beoefend.

Over fotografie tot het houden van siervissen, verzamelen van oorlogsmaterialen uit de wereldoorlogen, handwerk, kaligra-fie ... Na het bezoek aan de tentoonstelling kon men terecht in de - soms overvolle - sfeervolle cafétaria. Hier kon men tijdens het napraten genieten van de ondertussen welgekende OKRA-taarten, zalige pannenkoeken en een overheerlijke verwenkoffie.

Succesvolle crea- en hobbytentoonstelling OKRA-Bloemendaal/Elshout

Een welverdiende pluim aan de ploeg van meer dan 40 mede-werkers die, voor of achter de schermen, hun beste beentje voor-zetten om van dit jaarlijks weerkerend evenement ook nu een weergaloos succes te maken.

Dit jaar gemist? Noteer dan alvast dat op 5 en 6 november 2016 onze op één na jubileumeditie plaatsvindt. OKRA-Bloemendaal/Elshout heet je nu al van harte welkom en ontvangt je met open armen.

François Michel

In een soms overvolle cafetariawas het gezellig vertoeven .

KindersnuffelmarktDe kindersnuffelmarkt van KWB Deuzeld lokte veel volk naar het paro-chiecentrum van den Deuzeld. 25 standhouders hadden zich aangemeld voor deze tweedehandsmarkt waar kinderspullen aan een eerlijke prijs verkocht werden. Wie op zoek was naar nog degelijk speelgoed, baby- en kinderkledij en schoolmateriaal was bij KWB Deuzeld dan ook aan het goede adres. Voorzitter Pascal Rottiers blikt tevreden terug op deze gezinsvriendelijke activiteit. ‘Op de middag hadden we vele bezoekers maar in de namiddag is het wel een beetje stilgevallen. Het uitzonderlijk goed weer had er ongetwijfeld veel mee te maken. We overwegen ook om volgend jaar de openingstijden wat in te korten.’

Onvergetelijke ZiekendagDe Parochiale Ziekendag van Bloemendaal werd voor 50 zieken en vrijwilligers een onvergetelijke herinnering. Eregast was Perfavore dat er in slaagde om iedereen uit volle borst te laten meezingen. Naast hun repertoire van gezellige en leuke liedjes brachten ze ook meezingers zoals ‘Wel Annemarieke waar gaat gij naar toe’, ‘mijn Sophietje’ en ‘Ik zie zo gere mijn duivekot’. De namiddag sloot af met de hymne ‘Ode aan Schoten’ .

Page 6: 2900 actief (december 2015)

6 2900 ACTIEF | DECEMBER 2015

Erik: Hoe kwam je bij Femma terecht?Lotte: Ik zocht een nieuwe job en de Femma-vacature trok met-een mijn aandacht. Ik werkte reeds 9 jaar bij Kei-Jong vzw en gaf vorming aan jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een toffe job maar veel weekends van huis ... Na de geboorte van mijn tweede zoontje wou ik een job die ik beter kon combineren met mijn gezin. Een thema waar Femma ook voor ijvert!

Na wat opzoekwerk merkte ik dat Femma een knappe organisa-tie is met sterke standpunten en een leuk aanbod. Hier wou ik meteen aan meewerken. Dus startte ik op 15 juni als groepsbe-geleidster bij Femma.

Erik: Welke taken heb je als groepsbegeleidster?Lotte: Ik begeleid de lokale groepen van regio Mechelen. Dit houdt in dat ik een vijftigtal groepen ondersteun door hen te in-formeren, inspireren en te coachen. De vrijwilligers kunnen bij ons terecht met hun vragen, van heel praktische zaken tot in-houdelijke ondersteuning. Van promomateriaal uitlenen tot aan de slag gaan met de groep om nieuwe vrijwilligers te zoeken. Hiervoor gaan we op bezoek bij groepen, organiseren we uitwis-selingsmomenten en vorming, delen we tips en tricks ... Kortom een heel veelzijdige job!

Erik: In Schoten zijn enkele afdelingen noodgedwongen samengesmolten. Een tendens die onomkeerbaar is? Lotte: Het is een aandachtspunt voor alle verenigingen om con-tinu leden en vrijwilligers te werven. Dit is niet altijd eenvoudig. Dus vind ik het juist positief dat groepen in eenzelfde gemeente de krachten bundelen.

Het is interessant om als lokale verenigingen samen te werken aan activiteiten, je aanbod op elkaar af te stemmen, elkaar te promoten, ... Hierdoor brengen verenigingen samen meer ‘be-weging’ in hun gemeenschap. Daarnaast starten we ook steeds nieuwe groepen op.

We ondersteunen vrouwen die iets willen organiseren voor an-dere vrouwen in hun buurt. Femma biedt heel wat mogelijkhe-den (o.a. lesgevers, promokanalen, ...) en kennis. Een nieuwe groep opstarten is een fijn middel om deze talenten en initiatief te laten groeien. Enkele toffe initiatieven: jonge vrouwen in Bor-nem die echte ME-time-activiteiten organiseren zoals yogases-sies, alleenstaande vrouwen in Mechelen die samen betaalbare culturele activiteiten bezoeken, de Facebookgroep ‘naaien voor vriendinnen’ waar heel wat vrouwen van elkaar leren en uitwis-selen, een multiculturele groep in Antwerpen die opvoedingstips uitwisselt ... Kortom, heel wat mogelijkheden en nieuwe vormen

van ‘verenigen’.

Erik: Is samenwerken een optie of kan Femma op eigen kracht verder? Lotte: Femma heeft een sterke eigen missie en visie, net zoals de andere vrouwenbewegingen. Ik geloof ook dat die diversiteit nodig is. Ik ervaar een grote openheid bij Femma om samen te werken met verschillende actoren in het sociaal-culturele veld maar ook buiten de sector. Ondanks besparingen slaagt Femma er in om haar eigen identiteit te versterken, vernieuwend te wer-ken, ... Dus een fusie met andere vrouwenbewegingen is niet aan de orde.

Erik: Geef eens één goede reden waarom vrouwen zich bij Femma moeten aansluiten?Lotte: Ik vind het een ideale manier om vrouwen uit je buurt te ontmoeten, te genieten van leuke activiteiten of om zelf creatief en actief te zijn. Daarnaast krijg je met je lidmaatschap interes-sante magazines, heel wat kortingen én steun je een straffe vrouwenbeweging.

Lotte, bedankt voor dit interview en moest ik een vrouw zijn, ik zou me direct lid maken!

Erik Maes

Op de

praa

tsto

el

Lotte SimilonKAV veranderde enkele jaren geleden haar naam in Femma en heeft vandaag alle troeven om een dynamische beweging te zijn. Lotte Similon die leidster was in Chiro Bloemendaal is sinds juni 2015 groepsbegeleidster bij Femma. Zij geeft haar visie op de uitdagingen van Femma.

Kennismaking met

Een schoon en warm pleidooi dat helemaal aansluit bij de so-lidaire visie van beweging.net. Daarom ondersteunen wij met volle overtuiging de campagne ‘gastvrije gemeente’ van vluch-telingenwerk Vlaanderen. We willen tonen dat er in Vlaanderen heel wat geëngageerde, warme en solidaire mensen te vinden zijn die zich willen inzetten voor mensen die hun land ontvlucht zijn.

Warme menselijkheidJa, er is nood aan grote politiek: spreidingsplannen voor de EU-landen, de conventie van Genève, ... Ja, er is nood aan een gepast en menselijk beleid: opvangplekken, taallessen, ... Maar daar-naast is er de puur menselijke factor. Mensen die have en goed achterlaten en levensgevaarlijke tochten ondernemen om elders een beter leven op te bouwen hebben nood aan menselijkheid. Een warme ontmoeting, een positief signaal, een maaltijd on-der vrienden, ... Dingen die allemaal bij onze beweging horen, dingen die wij delen met elkaar binnen en buiten de beweging.

De campagne gastvrije gemeente wil alle initiatieven die men-sen nemen voor vluchtelingen en asielzoekers bundelen. Een school die koekjes bakt en verkoopt, mensen die kledij inzame-len, Nederlandse les geven of een benefiet organiseren, ...

Allemaal waardevolle acties die verzameld worden op www.gastvrijegemeente.be.

Page 7: 2900 actief (december 2015)

72900 ACTIEF | DECEMBER 2015

InspiratiedagWie het voelt kriebelen, maar nog inspiratie zoekt kan op 14 december in Brussel deelnemen aan een inspiratiedag met ver-schillende workshops en enkele interessante gastsprekers zoals kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen en volksverte-genwoordiger Nahima Lanjri. Praktische info op www.gastvrijegemeente.be

RaambordjeHelp ons mee om massaal de raambordjes ‘ Welkom in mijn gast-vrije gemeente’ te verspreiden. Hang ze aan je venster, vraag aan vrienden, familie en buren om ook bordjes op te hangen. Zo to-nen we samen onze solidariteit en gastvrijheid met mensen in nood. Want met 1 lucifer kan je een groot en warm kampvuur aansteken!

Een schoon en warm pleidooi dat helemaal aansluit bij de so-lidaire visie van beweging.net. Daarom ondersteunen wij met volle overtuiging de campagne ‘gastvrije gemeente’ van vluch-telingenwerk Vlaanderen. We willen tonen dat er in Vlaanderen heel wat geëngageerde, warme en solidaire mensen te vinden zijn die zich willen inzetten voor mensen die hun land ontvlucht zijn.

Warme menselijkheidJa, er is nood aan grote politiek: spreidingsplannen voor de EU-landen, de conventie van Genève, ... Ja, er is nood aan een gepast en menselijk beleid: opvangplekken, taallessen, ... Maar daar-naast is er de puur menselijke factor. Mensen die have en goed achterlaten en levensgevaarlijke tochten ondernemen om elders een beter leven op te bouwen hebben nood aan menselijkheid. Een warme ontmoeting, een positief signaal, een maaltijd on-der vrienden, ... Dingen die allemaal bij onze beweging horen, dingen die wij delen met elkaar binnen en buiten de beweging.

De campagne gastvrije gemeente wil alle initiatieven die men-sen nemen voor vluchtelingen en asielzoekers bundelen. Een school die koekjes bakt en verkoopt, mensen die kledij inzame-len, Nederlandse les geven of een benefiet organiseren, ...

Allemaal waardevolle acties die verzameld worden op www.gastvrijegemeente.be.

Salam, yambi, hoşgeldin, benvenuti,wilkommen, bienvenu, welkom ...

Want ‘wie de hel ontvlucht, moeten wij ontvangen. De plicht tot gastvrijheid is ouder en universeler dan het christendom of dan de Europese waarden.’ (Geert Van Istendael)

Info en aanvraag raambordjes

beweging.net Antwerpen [email protected]

03 220 12 05www.gastvrijegemeente.be

Page 8: 2900 actief (december 2015)

8 2900 ACTIEF | DECEMBER 2015

DVV-agent in Schoten:Kolum N.V.Sint-Cordulastraat 19/1

werkt structureel samen met financiële partners die duurzame ontwikkeling en maatschappelijk engagement hoog in het vaandel dragen.

i.s.m.

Uit die KAV ontstond onder impuls van Hilda en Mit Heirman een knutselclub die prachtige knutselstukken maakten voor verkoop tijdens de Elshoutfeesten. Later kwamen er ook de jaarlijkse kerstmarkten bij en was het duidelijk dat den Elshout er finan-cieel wel bij voer.

Ook in de kapel in het wijkhuis aan de Fortbaan waar pater Peer-linck wekelijks de Engelse en de zondagsviering voorgaat zie je de hand van Hilda. Ze zorgt al vele jaren voor bloemen en de de-coratie wat de kerk een mooie uitstraling geeft.

Na haar actieve periode bij KAV werd ze onder impuls van zuster

Corry gevraagd of ze als vrijwilliger bij Ziekenzorg Elshout mee wilde helpen. Uiteindelijk werd ze acht jaar voorzitster en ook vandaag is ze nog steeds een helpende hand tijdens de maande-lijkse activiteiten in het Wijkhuis.

Tijdens ons gesprek merken we dat Hilda enorm blij is. Maar ze staat er ook op om het bloemeke op te dragen aan Mit Heirman met wie ze altijd heel goed kon samenwerken. Hilda het ga je goed en zodra de kerststal aan het wijkhuis staat mag je van ons een bezoekje verwachten.

Erik Maes

Kort na hun verhuis naar den Elshout in 1970 kregen Hilda en haar echtgenoot Jos het bezoek van Wim Pauwels, toenmalig kwb-voorzitter. Jos werd prompt lid en kort nadien werd Hilda lid van KAV. Daar nam ze actief deel aan de knutselactiviteiten.

Hilda Roos WoutersEen bloemeke voor