2015-2016 - 2 - november december - Factuerke Hellegatje

24

description

 

Transcript of 2015-2016 - 2 - november december - Factuerke Hellegatje

2

3

Beste leden, ouders, Oud-Scouts en sympathisanten Op het moment dat de meesten dit zullen lezen staat er een druk weekend voor de deur. Want op zaterdagavond houden onze Jins hun Jinfuif ‘JIN Your Face 2.0’. We wensen hen natuurlijk een superfuif toe met veel volk en een vlot verloop. Op zondag trekken onze Oud-Scouts (vrij massaal) naar het Fort van Breendonk voor een bezoek onder begeleiding van gidsen. Zo zie je maar, de eerste weken en maanden van een Scoutsjaar zijn meestal ook de drukste qua activiteiten. Ook de komende weken staat er onder andere de Cyclo Cross in Niel op het programma net als het bezoek van de Sint aan de Scouts op 6 december. Vergeet tot slot niet 16 januari in je agenda aan te kruisen voor onze jaarlijkse Kerstboomverbranding! De voorbije weken waren voor heel wat leden ook wat speciaal natuurlijk. Zo waren er heel wat leden die voor de eerste keer meededen bij hun nieuwe tak, wat toch altijd wat speciaals blijft. Ook zijn er sinds september heel wat nieuwe leden in onze groep, vooral bij de Kapoenen. We wensen hen, samen met alle andere leden natuurlijk, nog heel veel leuke dingen toe in de Scouts. Ook achter de schermen zet onze leiding zich in om alles draaiende te houden. Er moeten bijvoorbeeld een aantal weekend- & kampplaatsen gezocht worden, vergaderingen en spelen in elkaar gestoken, overleg met de andere takken en nog een heleboel andere zaken natuurlijk. Bedankt aan alle leiding hiervoor! En tot slot ook bedankt aan jullie, onze leden en hun ouders. Bedankt om voor Scouts Hellegat te blijven kiezen en bedankt voor het vertrouwen dat we krijgen. Alvast onze béste wensen voor 2016! Arno, Lars & Hans Groepsleiding Scouts Hellegat [email protected]

4

Kalender 2015-2016 Alle activiteiten van zowel de groep als de Oud-Scouts

31 oktober – Jinfuif ‘Jin Your Face 2.0’

1 november – Bezoek Fort van Breendonk 11 november – Cyclo Cross

6 december – De Sint op de Scouts 9 januari – Kerstboomophaling

16 januari – Kerstboomverbranding 13 februari – Materiaaldag

16 april - Eetavond 3-5 juni – Oud-Scouts Weekend

25 juni - BBQ

We bezorgen u tijdig alle informatie via het Facteurke/Hellegatje, de website, Facebook, nieuwsbrief, …

5

6

Dag Kapoenen & ouders Met dit eerste facteureke van het jaar net gepasseerd starten we nu met het laatste faceureke van 2015. Hierin heeft jullie fantastische leiding weer eens hun uiterste best gedaan om dit vol met leuke en stoere activiteiten te steken. Wij zijn er alvast klaar voor en hopen jullie komende zondagen met een brede glimlach terug te zien! Zondag 1 November - 11:00-14:00 – Hellegat: njam-njam vergadering

We hebben al heel wat gedaan dit nieuwe scoutsjaar, maar toch hebben we nog iets niet gedaan wat een echte scouts ook moet kunnen. Wat zou dit nu kunnen zijn? Voor ons eigen eten zorgen natuurlijk. Vandaag gaan we dan ook zelf koken, jullie brengen zelf een vleesje mee en de leiding zorgt voor de groenten. Dus kapoenen haal jullie beste kookkunsten maar boven, de leiding heeft al honger.

Zondag 8 November: geen vergadering Vandaag is het spijtig genoeg geen vergadering. Geniet nog van de laatste dag van de herfstvakantie. Hopelijk kunnen jullie dan ook goed kunnen uitrusten voor volgende zondag! Zondag 15 November - 14:00-17:00 – Hellegat: dappere ridders bosspel

In het jaar 523 na Christus heerste de draken over de mensen. Prinsessen werden gevangen genomen en huizen werden verwoest. Drie nobele ridders besloten het op te nemen tegen de draken en prinses Neorej te redden. Slechts een van deze ridders kan er in slagen om de prinses voor zich te krijgen. Het is tot op de dag van vandaag nog niet beslist wie de dapperste der ridders is.

Zondag 22 November - 14:00-17:00 – Hellegat: hindernissenparcours Lenigheid, kracht, uithouding, plyometrie, snelheid, dit zijn een aantal noodzakelijke lichaamskenmerken die je nodig hebt om ons hindernissen parcours vlot af te leggen. Vandaag gaan we zien wie er hier het beste in is, kapoenen of leiding. Doe zeker je snelle schoenen aan, smeer je benen al maar in en maak je borst maar nat want de leiding is er al zeker klaar voor.

7

Zaterdag & Zondag 29-30 November – 17:00-17:00 – Hellegat: 24-uurse Eindelijk is het dan zover, ons eerste weekend. Waarin we tal van leuke dingen gaan doen, eten, drinken, slapen, scoutactiviteiten en plezier maken allemaal samen in 1 grote vergadering verwerkt. Dus tijd om jullie slaapzak en luchtmatras uit de kast te halen en je stevigste schoenen aan te doen. Wat we allemaal gaan doen is nog een verassing, maar één ding is zeker het wordt een supertof weekend. Verdere info omtrent het weekend volgt nog via mail. Zondag 6 December - 14:00-17:00 – Hellegat: Sinterklaas KAPOENTJE

Hij komt, hij komt... de lieve goede sint, de beste vriend van ieder kind. Vandaag komen we te weten of alle kapoentjes wel braaf zijn geweest. Zwarte piet heeft verklapt dat jullie leiding allesinds al heel braaf is geweest. Ook wist hij ons te vertellen dat de sint graag tekeningen krijgt. Dus om jullie alvast een beetje te helpen hebben wij er een op de volgende pagina gezet die jullie mogen inkleuren en meenemen naar de scouts. Tip van de leiding: zet thuis een schoen van je papa klaar, daar krijgt Sinterklaas meer lekkers in!

Zondag 13 December - 14:00-17:00 – Hellegat: kerstfeestje! Om 2015 af te sluiten organiseert jullie leiding een feest waarbij muziek, hapjes, drankjes, ... aanwezig zullen zijn. Dus doe jullie dansschoenen maar aan en zet je feesthoedje alvast op. Want vandaag gaan we feesten als de beesten. Neem allemaal een klein cadeautje van ongeveer €5 mee zodat niemand met lege handen naar huis gaat.

Een scoutsgroet van de kapoenenleiding en alvast een fijn eindejaar gewenst!

Arno, Luckas & Jeroen

8

Beste welpen en ouders Bij deze het programma voor de komende weken: 1/11 14u-17u Hellegat Bosspel We spelen vandaag een goed oud traditioneel bosspel. Een paar vlaggen, bonnetjes en een heleboel enthousiaste leden, dat is het enige wat we nodig hebben om er een fantastisch spel van te maken. 8/11 14u-17u Hellegat GEEN VERGADERING Aangezien jullie nog vakantie hebben dachten we dat jullie nog een dagje rust konden gebruiken, geen vergadering vandaag 13-15/11 Welpenweekend 18u30 Hellegat Het is zover, het eerste welpenweekend!! Wij hebben er allemaal heel veel zin in en gaan er een fantastisch weekend van maken. We spreken af om 18u30 op Hellegat, nadien vertrekken we gezamenlijk naar de weekendplaats. Meer info volgt zeker nog.

22/11 11u-17u Hellegat Woudloperskeuken Eten smaakt het beste klaargemaakt op een houtvuur, een echte mannen barbecue. We maken daarom ons eigen vuur en bereiden eigen middagmaal. Breng hiervoor allemaal eigen vlees mee en wat groentjes.

29/11 14u-17u Hellegat Alles op wieltjes dag vh verkeer Vandaag is het de dag van het verkeer, de ideale dag voor een vergadering… op wieltjes!!! Kom met het meest plezante voertuig dat je hebt rijden op ons parcours… Be prepared!

9

6/12 14u-17u Hellegat Sinterklaas komt langs!! Zoals ieder ander jaar komt onze aller liefste Sint nog eens langs op de scouts. Oefen alvast de liedjes over onze goede vriend en zijn knechten dan kunnen we hem samen tegemoet zingen Hij zal de brave kindjes aangenaam verrassen en de stoute kindjes … die hebben we niet!

13/12 14u-17u Hellegat Bouwvergadering Om een echte scout en volwaardig welp te worden moet je kunnen sjorren, daarom maken we vandaag samen de zotste constructies, graafste bouwwerken om onze sjorskills te trainen. 20/12 14u-17u Hellegat Kerstfeestje We vieren samen kerst, dus neem zeker sfeer gezelligheid en een leuk cadeautje mee twv 5 euro mee. We maken er een feestje van! 27/12 Geen vergadering Vele mensen zijn al op vakantie vertrokken hierdoor geven we geen vergadering we wensen jullie allemaal een super fijne vakantie toe maar wezen elkaar terug op de volgende vergadering!!!

Wij wensen jullie alvast een prettig nieuwjaar… Tot volgend jaar!

Akela – Iki – Chil - Pao

10

Joooo gaste we zijn weeral tot bij het tweede facteureke geraakt. Ook deze keer is er geen tijd voor pauze, want we gaan er weeral vollenbak tegen aan met een snelheid van tienduzendperuur. Zo 1/11 De strategische strategievergadering der strategen 14u17u Genghis Khan, Caesar en Napoleon; alle drie worden ze herinnerd omdat ze een buitengewoon strategisch inzicht hadden. Uiteraard is de leiding er van overtuigd dat de JV’s van Hellegat het nog beter kunnen! Wie gaat er vandaag naar huis als grote overwinnaar en zal voor eeuwig herinnerd worden als ‘De grote overwinnaar der hellegatezen’? Zo 8 november – Woudloperskeuken – 10 - 14 u De JV-leiding kreeg weeral honger, (ja weeral). Daarom besloten we om eens lekker met onze JV’s te gaan eten. Helaas waren alle restaurants al gereserveerd. Maar dit is natuurlijk geen probleem voor onze JV’s. Jullie kunnen vandaag laten zien wie hier de beste coockingskillzzz heeft. We verzamelen om 10 uur op Hellegat City. Vergeet zeker niet jullie eten en gamel mee te nemen! Zo 15 november - Het magische My Little Pony Bosspel – 14 -17 u

We zijn er achter gekomen dat de JV’s stiekem allemaal enorme “My little pony”-fans zijn. Omdat de leiding dees toch maar iet voor zwakkelingen vindt, heeft ze besloten da de JV’s zich moeten bewijzen door het winnen van (het niet te onderschatten) Magische My Little PonyBosspel’.

11

22 november - geblinddoekt-fret – 14 -17 u Het is al enkele jaartjes geleden dat onze JV’s nog gevoed werden met een paplepel. (Toch bij de meesten.) Vandaag doen we dit opnieuw, maar dan geblinddoekt. Neem allemaal maar een paplepel en slabbetje mee. Vrij – ZO 27-29 november - Weekend! Ja ja, het eerste weekend komt er weer aan. Het wordt een weekend vol bangelijke activiteiten. Dit weekend vliegen de JV’s en de leiders er weer eens stevig in. Specifieke informatie en details volgen nog. Vrij 04 december - Casino avond 19 – 21 u Vanavond opent Casino Hellegat zijn deuren weer. Wie heeft het beste pokerface? Wie bluft en wie niet? Wie heeft enorm veel geluk bij roulette en wie speelt iedereen ondertafel bij het Black Jack’en? Vanavond kunnen ook jullie hier je kans wagen! Vrij 11 december – Sinterklaas nachtspel 19 -21u Sinterklaas heeft de schoentjes ondertussen weeral goed gevuld. (Als dat niet zo is moest ge maar braaf zijn). Toch is er nog iets aan de hand, maar niemand weet juist wat. De leiding wou wel is weten wat er was en nodigt daarom de JV’s uit om hen te helpen met het ontrafelen van dit mysterie. Vrij 18 december – Kerstvergadering 19u – 21u De laatste vergadering van het jaar is weeral aangebroken. We hebben jullie alvast de tekst meegegeven van één van onze favoriete nummers! O denneboom, o denneboom, Wat zijn uw takken wonderschoon Ik heb u laatst in 't bos zien staan, Toen zaten er geen kaarsjes aan. O denneboom, o denneboom, Wat zijn uw takken wonderschoon

De beste wensen van jullie leiding! Panda (Sven), Patrick (Johan), Daan & Leo

12

Ah de mannen!

Eerst en vooral, sommige van jullie hebben zich nog niet bij de Facebook-

groep gevoegd. Hierop komt veel extra informatie wat zeer handig kan zijn.

Dit is de link als je dit ingeeft bij je webbrowser kan je je toevoegen:

https://www.facebook.com/groups/557191681047493/

En dan is het nu tijd voor het laatste facteureke van 2015. Nog enkele

zondagen en vrijdagen en dan staat het nieuwe jaar voor de deur.

We gaan er dus nog snel het beste van maken.

zondag 08 november - ZWEETHUT- 14.OOu tot 17.OOu

Na het zware weekend van vorige week is het tijd om een beetje

te relaxen. Waar gaan we dat doen? In de zweethut van Hellegat.

Neem allemaal zeker je zwemshort en een handdoek mee.

Om 14 u op Hellegat heren!

zondag 15 november - REACTIETOCHT - 14.OOu tot 17.OOu

Tijd om nog eens de beentjes te strekken en jullie te verkleden. Neem

allemaal jullie leukste verkleedkledij mee en 5 euro mee voor een

betaalbewijs van de bus. Als je een abonnement hebt, toon je dat VOOR we

vertrekken. Kom op tijd…

zondag 22 november - JAKKE BONDTDSPEL

14.OOu tot 17.OOu

Het is geweten, Sean Connery is over het algemeen de beste

James Bond. Maar wie is de beste Jakke Bondtd. Wie het

wordt, daar zijn wij ook benieuw naar. Kom dus allemaal

naar hellegat om het ons te tonen.

14U gasten!

vrijdag 27 november - CASINOAVOND - 2O.OOu tot 22.OOu Het is weer tijd voor de avondvergaderingen aangezien jullie bijna examens

hebben. We beginnen met een leuke casino-avond. Kan jij als de beste

pokeren,dobbelen en/of bluffen? Dan is dit de kans om dat ook te bewijzen!

Tot op Hellegat!

13

vrijdag 4 december - CAFEAVOND - 2OU30u tot 22U3Ou

Ik hoor jullie al denken "oh yes kroegentocht".

Maar helaas gaan we jullie nu al teleurstellen.

Dat gaan we niet doen. Wat gaan we dan wel

doen?! Afkomen is de bedoeling omdat te eten

te komen. Hou zeker de facebookpagina in het

oog voor de extra informatie. 1 ding staat vast.

Het wordt een topper!

vrijdag 11 december - KERSTQUIZ/KERSTFEESTJE - 2Ou tot 22 u

Ook wij op de scouts gaan kerst vieren samen. Wat kunnen jullie

verwachten? Een gezellige avond met wollen truien en warme choco's. Wat

moeten jullie zeker meenemen? Een cadeautje van maximum 5 euro. De

leiding zorgt voor een droogje en een natje.

De leiding wenst jullie allemaal leuke feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

en uiteraard een top scoutsjaar!

Zo, dit was het eerste facteureke, om te zien of jullie de leiding nog kennen.

JONATHAN LARS MEYS

ZOEK DE LEIDER! (in deze foto)

14

Joow jins,

De eerste twee maanden zitten er weeral eens op ze, nu wordt het toch wel eens

tijd dat we ons kamp goed gaan plannen en misschien nog wat winstgevende

activiteiten zoeken/vastleggen. Natuurlijk vergeten we ons ook nog eens goed te

amuseren buiten al dat werken en plannen.

Zondag 1 november - Opkuis JINYOURFACE2.0

Ik weet dat iedereen er een zware nacht aan heeft overgehouden

maar het jokot moet nu eenmaal terug proper gemaakt worden en

de decors moeten ook weggebracht/afgebroken worden. We gaan

zelf nog zaterdag op het feestje zien om hoe laat we afspreken,

dit hangt ervan af hoe moe we zijn.

Zondag 8 november - geen vergadering

Iedereen heeft zijn welverdiende vakantie wel verdiend. Dus het is zondag geen

vergadering. Het kan wel zijn dat we tijdens dit verlof kunnen werken voor

Tomorrowland om zo nog wat extra centjes te verdienen. Ik hou jullie op de

hoogte ;)

Zondag 15 november - Wie, wat waar en wanneer en hoe op kamp??

Vandaag gaan we eens goed samen zitten om eens te zien hoe we op

kamp gaan, wanneer we dit gaan doen en hoe we op kamp gaan. Neem

een laptop mee en hoor thuis al eens achter datums dat je op kamp kan

gaan. Je mag altijd brochures meenemen van Zweden als de locatie

niet meer veranderd ;)

Zondag 22 november - woudloperkeuken

Om ons wat voor te bereiden op het kamp gaan we eens

zien hoe goed jullie kunnen koken. Daarom gaan we eens

een gezellig plaatsje zoeken, een vuurtje maken en een

vlezeke bakken. We spreken af om 10u op de scouts

met de fiets en we sluiten terug af op hellegat om 17u.

Vergeet jullie groentjes en vleesjes me te nemen.

15

Zondag 29 november - Surprise vergadering!

Vandaag weet jij nog niet wat we gaan doen, ik weet dat wel ;) Kom zeker lang

van 14u tot 17u en dan zul je wel zien wat we gaan doen. Tot dan!

Zondag 6 december - sinterklaas!

Sinterklaas is langsgekomen deze nacht en ook jullie is hij niet vergeten, dus kom

zeker langs en dan maken we er een top sinterklaasvergadering van. We starten

om 14u en stoppen om 17u.

Vrijdag 11 december - filmvergadering

De dagen worden korter en de nachten worden langer vandaar dat

we eens op vrijdag afspreken om samen nen bangelijke film te

zien. We spreken af om 20u op de scouts tot wanneer de film

gedaan is, dit zal rond 23u zijn. Neem gerust een goede film mee!

Vrijdag 18 december - Kamp voorbereiden

Het is weer lang geleden dus we gaan nog eens wat voor

het kamp plannen. Neem gerust je opgezochte informatie

mee over het kamp en dan gaan we samen nog eens zien

wat we gaan doen uiteindelijk gaan we er samen dan ook

een bangelijk kamp van maken. We spreken af van 20u

tot 22u (als je wil kan je langer blijven).

Zondag 27 december - geen vergadering

De meeste van jullie zullen druk in de weer zijn om van feest naar feest te lopen

of zelfs misschien op verlof. Vandaar dat ik jullie deze zondag alle rust wil

gunnen. In ieder geval prettige kerst en een goed verlof toegewenst!

Jullie top (bege)leider

Hans

16

Beste Oud-Scouts & sympathisanten

Ook bij ons begint het te kriebelen… De laatste weken van het jaar, mooier weer, … Tijd om terug de handen wat uit de mouwen te steken!

Dag iedereen In het vorige Hellegatje maakten we de belofte dat we dit werkjaar extra activiteiten willen gaan organiseren. En daar houden we ons aan! Momenteel zijn er reeds 3 extra activiteiten gepland:

Bezoek Fort van Breendonk op 1 november (met op dit moment reeds 58 ingeschreven deelnemers!)

Eetavond op zaterdag 16 april 2016 Meer info volgt in het volgende Hellegatje

Rum-tasting avond – datum nog vast te leggen Tegelijk zijn er nog heel wat ideeën rond extra activiteiten en het verbeteren van onze huidige evenementen. Zelf ook een suggestie? Laat het ons zeker weten via iemand van de Werkgroep Oud-Scouts. We willen ook alvast vooruitblikken naar de winter waarbij we op 9 januari de Kerstboomophaling hebben en op 16 januari iedereen graag op Hellegat uitnodigen voor de enige echte Kerstboomverbranding! Tot slot willen we vanuit de Oud-Scouts alvast klinken op het nieuwe jaar. Dat 2016 een jaar wordt met leuke activiteiten waar we elkaar terugzien. En dat we de groep kunnen blijven ondersteunen waar nodig natuurlijk, wat altijd ons eerste doel is en zal blijven. Fijne feestdagen gewenst!

De Werkgroep Oud-Scouts Wouter, Staf, Leo, Wim, Walter, Maarten, Tim, Pieter, Goef, Michiel, Bart, Yves, Chris en Lieven

17

in memoriam

Marcel De Kock

5/5/1946 – 21/10/2015

Jouw feest in het Oud-Scoutslokaal?

Sinds januari 2013 is het mogelijk zijn om het Oud-Scoutslokaal te gebruiken voor familiefeesten, verjaardagen, ...

‘Den Timmer’ kan gebruikt worden door iedereen die een link heeft

(gehad) met Scouting Hellegat, dus zowel via de groep als Oud-Scouts.

Interesse? Mail ons via [email protected]

of spreek Tim even aan, onze lokaalverantwoordelijke

Ideaal voor communie - & lentefeesten!

19

Voor al je scoutsbenodigdheden:

.

www.hopper.be

20

21

22

. JANSSENS EN VERMOST bvba

MAARTEN VERMOST .

Verzekeringen

Leningen

Beleggingen

Kantoor FINTRO

[email protected] .

03/880 70 15 03/880 70 19 Antwerpsestraat 10 – 2850 Boom

CBFA 32598A-cB - RPR Antwerpen

BTW BE 0447 049 739

23

Leidingsploeg 2015-2016

Kapoenen [email protected]

Lukas Bridts Vredestraat 14 Niel 0471/53 97 33

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Jeroen De Maeyer Overwinningsstraat 20 Niel 0495/14 46 29

Welpen [email protected]

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0477/76 35 54

Jonas De Maeyer Boomsestraat 188 Niel 0472/60 49 77

Yannick ‘Fristi’ Theys A De Schutterstraat 27 Ekeren 0498/66 33 76

Elias Van Assche F.D. Rooseveltstraat 16 Niel 0470/96 56 42

Jongverkenners [email protected]

Johan Verschaeren A Janssenslaan 33 Niel 0493/68 58 29

Leo Vandorpe Boomsestraat 309 Niel 03/844 70 50

Daan Hellemans Jan Blockxlaan 63 Aartselaar 0495/87 52 85

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Verkenners [email protected]

Jonathan Bridts Vredestraat 14 Niel 0497/44 29 50

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Mathias Meys Rupelweg 6 Boom 0476/05 45 42

Jins [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Groepsleiding [email protected]

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Oud Scouts

Kern werkgroep [email protected]

Wouter Van Espen Kapelstraat 25 Boom 0485/92 46 11

Michiel Van Landeghem Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/46 73 98

Tim Van Tongerloo F.D.Rooseveldstraat 38 Niel 0473/23 06 71

Maarten Vermost Kapelstraat 131 Boom 03/880 70 15

Yves De Troetsel Heidestraat 12 Schelle 0498/86 65 90

Bart Coopman Koekoekstraat 60 Schelle 0497/81 82 92

Wim Suykens Wirixstraat 71 Niel 0486/02 03 44

Walter Roten Steenwinkelstraat 110 Schelle 03/887 66 99

Staf Buelens Kerkstraat 6 Niel 03/888 56 43

Leo Verlinden Laarhofstraat 142 Schelle 03/887 73 76

24