2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

24

description

 

Transcript of 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

Page 1: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje
Page 2: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

2

Page 3: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

3

Beste leden, ouders, Oud-Scouts en sympathisanten Dankjewel, dankjewel en nog eens dankjewel! Onze Opening & Startdag was zo’n succes dat woorden tekort schieten. Dankjewel aan jullie allemaal om erbij te zijn, aan alle leden voor hun enthousiasme, aan de Oud-Scouts voor het lekkere eten en hun werk, aan de leiding om alles op te bouwen en ook terug af te breken… Een nieuw Scoutsjaar op die manier kunnen beginnen, het kan niet beter! En dat is inderdaad nog maar het begin natuurlijk. De komende weken en maanden zet de leidingsploeg zich opnieuw in om er een succesverhaal van te maken, elke zondag, elke activiteit, weekend, … We vertelden het jullie al op de Opening maar er is dus ook een nieuwe Groepsleidingsploeg zijnde Arno, Lars & Hans. Hun extra engagement zorgt ervoor dat alles binnen de groep blijft lopen zoals het hoort. Tegelijk willen we ook hier nogmaals enkele mensen bedanken voor hun inzet. Bedankt Goef voor al je enthousiasme en werk als leider en groepsleider! We gaan je zeker nog vaak terugzien bij de Oud-Scouts, daar zijn we al zeker van. Bedankt ook Sven & Dimitri voor jullie inzet als groepsleiding het voorbije jaar! De komende weken zijn er niet alleen leuke vergaderingen bij de takken maar staan er ook enkele activiteiten op onze kalender? Zo is er de Dag van de Jeugd op 4 oktober aan de Sporthal, de Vlaaienslag op 17 oktober en organiseren de Jins hun Jin Your Face 2.0 fuif op 31 oktober. We maken er, samen, een supérjaar van! Arno, Lars & Hans Groepsleiding Scouts Hellegat [email protected]

Page 4: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

4

Kalender 2015-2016 Alle activiteiten van zowel de groep als de Oud-Scouts

26 september – Materiaaldag 4 oktober – Dag van de Jeugd

17 oktober – Vlaaienslag 31 oktober – Jin Your Face 2.0 – Jinfuif

11 november – Cyclo Cross 6 december – De Sint op de Scouts

9 januari – Kerstboomophaling 16 januari – Kerstboomverbranding

13 februari – Materiaaldag 3-5 juni – Oud-Scouts Weekend

25 juni - BBQ

We bezorgen u tijdig alle informatie via het Facteurke/Hellegatje, de website, Facebook, nieuwsbrief, …

Page 5: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

5

Dag Kapoenen & ouders September & oktober: Dit zijn de twee tofste maanden na de zomer en voor november! Toevallig begint naast het leuke schooljaar ook het super toffe, fantastische, overweldigende, mega-coole scoutsjaar. Wij kijken er alvast naar uit en verwachten jou iedere zondag met een supergrote glimlach op je gezicht ;) Zondag 27 september – 14u tot 17u – Hellegat: Ballenvergadering Voor de eerste vergadering dit jaar gaan we er ineens goed invliegen! Vandaag komen alle soorten ballen aan bod. Alle vormen en kleuren zullen aanwezig zijn. Welke kapoen is het beste in voetbal, baseball en andere leuke balspelen? Vandaag komen we dit allemaal te weten! Zondag 4 oktober – 14u tot 17u – Sporthal Niel: Dag van de jeugd Alle kinderen uit de buurt komen vandaag samen om er een leuke dag van te

maken. Zoals elk jaar organiseert de gemeente Niel vandaag de dag van de jeugd. Dit vindt naar gewoonte plaats aan de sporthal van Niel waar we dan ook afspreken, aan de vlag van Hellegat. Er zullen springkastelen, een lasergame en tal van andere leuke activiteiten zijn. Vervelen is geen optie.

Zondag 11 oktober – Geen vergadering Spijtig genoeg is het voor jullie vandaag geen vergadering omdat de leiding druk bezig is om er voor jullie een topjaar van te maken. Gebruik dit weekend dus maar om goed uit te rusten zodat jullie volgende week weer dolenthousiast naar Hellegat kunnen komen. Zaterdag 17 oktober – Heideplaats: Vlaaienslag Jullie hebben vandaag geen vergadering maar de leiding en de oudere takken gaan vandaag vlaaien verkopen. Moesten we om een of andere reden nog nooit tot aan de deur geraakt zijn dan kunnen jullie nog altijd een taart komen kopen op de Heideplaats waar we een tent hebben staan. Maar denk er aan hoe later u komt hoe minder keuze er is.

Page 6: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

6

Zondag 18 oktober 14u tot 17u Hellegat Schattentocht Deze week hebben wij een bijzonder bericht ontvangen. Piraat Stoppelbaard is ten einde raad en heeft onze hulp hard nodig, omdat hij weet dat wij de beste speurders zijn. Zullen wij hem kunnen helpen?

Kom verkleed als de ruigste piraat en help piraat Stoppelbaard zijn schat terug te vinden! Zondag 25 oktober -14u tot 17u –Hellegat: Vrolijke vriendjesvergadering

Vrooolijke, vrooolijke vrienden Vrooolijke vrienden, dat zijn wij! ... En zeker vandaag! Want vandaag is het aan jullie om je beste vriendjes van op school, sportclub,… of vanwaar dan ook mee te nemen naar de scouts. Zo kunnen zij ook kennis maken met onze leuke spelletjes en activiteiten, en kunnen we ze laten zien wat een echte scout is en wat hij doet. Hoe meer vrolijke vriendjes, hoe meer vreugd!

Tot op de Scouts!

Arno, Luckas & Jeroen De Kapoenenleiding

Page 7: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

7

Beste welpen en ouders, wij zijn net zoals jullie klaar om dit nieuwe fantastische jaar te beginnen. Net zoals ieder jaar zullen er heel wat nieuwe welpen bij zijn en er is een bijna nieuwe leidersploeg. Gelukkig is Pao er nog bij om ons de kneepjes van het vak te leren. rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, het zit er allemaal bij dit jaar. BE PREPARED! Pleinspelen & kennismaking 27/09/2015 Dit is de eerste echte vergadering van het jaar dus dan gaan we vandaag kennismaken met de nieuwe leden door samen leuke spelletjes te spelen. We spelen echte scouts klassiekers zoals dikke Berta, platte Jos, touwtrekken, dooie vis, en nog zoveel andere. Dag van de jeugd 04/10/2015 zondag 14u-17u Op Dag van de Jeugd gaan we ons amuseren in de sporthal van niel, waar een heleboel toffe activiteiten waaronder onze eigen deathride voorzien zijn om jullie een toffe namiddag te geven. Zeker je das meenemen, we zijn niet de enige jeugdbeweging aanwezig. We spreken af aan de sporthal om 14u. Leidersweekend geen vergadering 11/10/2015 Sorry boys, deze week geen vergadering… De leiding zit dit weekend samen om het jaar te plannen MAAR … volgende week zijn we er terug!!!

Page 8: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

8

Hellegat highlandgames & laddercompetitie 18/10/2015 zondag 14u-17u In het verre Noorden van Ierland zijn lang geleden de zwaarste spelen geboren om de hardheid tussen stammen te bepalen. Vandaag gaan wij onze eigen highlandgames houden om testen we wie de beste is. Natuurlijk doen we dit via een geweldige laddercompetitie. Vriendjesvergadering 25/10/2015 zondag 14u-17u

Breng vandaag je beste makker/kameraad mee naar de scouts. We laten ze vandaag kennis maken met scouting en scout zijn, Misschien willen ze wel blijven en dan zijn we met nog meer vriendjes bij elkaar. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!

Chinees bosspel 01/11/2015 zondag 14u-17u In het verre oosten was er ooit een keizer die zeker wou zijn dat de schat van zijn voorouders bewaard bleef. Dus hij verstopte zijn schat op een geheime plaats en maakte een Chinese kaart die wij hebben gevonden op zolder. Maar chinees, dat is chinees voor ons… Dus het is jullie taak de kaart te ontcijferen en de schat te vinden.

Tot zondag op de Scouts! Akela – Iki – Chil - Pao

Page 9: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

9

Heelloooooooooow jongverkenners! Het nieuw scoutsjaar is ondertussen weeral van start gegaan. De leiding heeft alvast een leuk jaar voor jullie in petto! 'Nog beter?!': horen wij jullie denken. JA, VELE BETER ;) En weten jullie waarom? Tweeduizendzestien is een schrikkeljaar dus met andere woorden een extra scoutsdag. Oké, genoeg goed nieuws voor één facteureke! Wegaannustoppenmetschrijvenandersblijvenjulliedittekstjemaarlezenterwijldaareigenlijknikszinnigsinstaatpuntbegrijptgevraagteken? Zondag 27 september: 14:00-17:00 - Highland games Voor de eerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar wilt de leiding eens kijken wat voor vlees we in de pan hebben. Kluts die eikes maar alvast, bak het spek en smeer die billen in! Tot zondag! Zondag 4 oktober: 14:00-17:00 - Dag van de jeugd Zoals elk jaar verzamelt Scouts Hellegat (en die andere jeugdbeweging, chiro ofzoiet) op deze dag aan de sporthal van Niel waar er tal van leuke activiteiten zijn zoals deathride, springkastelen, lasergame,... We verwachten jullie in volledig uniform om 14:00 aan de sporthal van Niel (nogmaals). Zondag 11 oktober - Geen vergadering De leiders gaan dit weekend op leidersweekend om jullie jaar te plannen. Dus spijtig genoeg geen vergadering :'(

Page 10: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

10

Zaterdag 17 oktober: 9:30-17:00 - Vlaaienslag (Heideplaats) Vlaaie, vlaaie, lalalalaaaaaaa! 'Ik koop ni aan de deur', 'ik lust da ni', 'ik heb geen cash geld liggen',... Al deze zinnen zullen jullie ongetwijfeld horen, maar laat dit jullie niet afschrikken. Al onze vlaaien zullen we verkopen, zijt daar maar zeker van. We spreken af om 9:30 aan de Heideplaats. Jullie mogen terug naar huis gaan om 17:00. Be there or be square ;) Zondag 25 oktober: 14:00-17:00- Authentiek bosspel Tis ondertussen weer al even geleden dat we ons bos nog eens hebben gezien. Wij denken zelfs dat jullie niet meer weten hoe ons bos eruit ziet. Bewijs ons het tegendeel en verover alle vlaggen van de tegenstander!

Groetjes van de tofste leiding van Hellegat

Panda (Sven), Patrick (Johan), Daan & Leo

Page 11: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

11

ZEBIES!

Nieuw jaar, nieuwe leiding en we zijn echt f*cking enthousiast. We gaan er

samen een topjaar van maken. Wij hopen jullie dit jaar zoveel mogelijk te

zien (op scoutsactiviteiten).

27 september - WOUDLOPERSKEUKEN - 11U tot 17U

Nu het nog goed weer is lijkt het ons de geschikte

gelegenheid om jullie kookskills een beetje bij te

schaven. Neem allemaal zeker iets mee om klaar te

maken en ook iets om te drinken (uiteraard geen

alcohol).

11 UUR op Hellegat!

4 oktober- DAG VAN DE JEUGD - 14U tot 17U

We spreken af in de sporthal. En wij hebben uit goede bron

dat er dit jaar andere en wederom zeer leuke activiteiten

zullen zijn om onveilig te maken. Een kleine tip: iets met een

stier.

11 oktober - LEIDERSWEEKEND

Een nieuw jaar vergt wat voorbereiding en dus gaat

de leiding dit weekend op leidersweekend. Dus

moeten jullie ons een weekendje missen.

17 oktober - VLAAIENSLAG - 9U30 tot einde

"Mevrouw/Meneer, wij zijn van Scouts Hellegat en wij

doen onze jaarlijkse vlaaienslag..." Een zin die jullie na

vandaag niet meer kunnen horen voor een jaartje. Er

wordt gezegd dat ze dit jaar nog lekkerder zijn dus

verkoop ze!

AFSPRAAK OP DE HEIDENPLAATS OM 9U30

Page 12: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

12

25 oktober - HOUTERIGE VERGADERING - 14U tot 17U

Vandaag gaat alles wat je ziet houterig zijn.

Zuurstof zal je zeker niet te kort komen. We

kunnen jullie nu al verklappen dat we niet

gaan knutselen. HELLEGAT IS DE PLEK,

JULLIE ZIJN DE DEELNEMERS!

30 oktober - WEEKEND

We gaan dit weekend op ons eerste weekend. Kom zeker allemaal mee want

er wordt een klein centje verdiend om mee te nemen op kamp. Verdere info

rond dit weekend krijgen jullie tijdig.

Zo, dit was het eerste facteureke, om te zien of jullie de leiding nog kennen.

ZOEK DE LEIDER! (in deze foto)

JONATHAN LARS MEYS

Page 13: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

13

Joow jins,

Het is alweer zover, het scoutsjaar is alweer begonnen. Alleen dat jullie nu

allemaal jins zijn!! Voor de meeste gaat dit jaar een groot avontuur worden, met

een uitzicht op een nog zelf te bepalen buitenlands kamp! Samen gaan we er het

beste van maken en geef ik jullie een niet te vergeten JIN jaar.

Zondag 27 september - Planningsdag

Het is de eerste echte vergadering van het scoutsjaar, dus we gaan eens het jaar

overlopen en zien wat we allemaal kunnen en willen doen om dit jaar tot een goed

einde te brengen. De vergadering start zoals gewoonlijk om 14u op Hellegat.

Zondag 4 oktober - Dag van de jeugd

Vandaag is het de de dag van de jeugd, deze zal

plaatsvinden aan de sporthal van Niel. Ik weet dat jullie

hier al wat te oud voor zijn. En daarom zijn jullie daar als

hulp leiding om mee te helpen waar nodig is. We spreken

af om 9u en sluiten af om 17u aan de sporthal van Niel.

Zondag 11 oktober - Geen vergadering

De leiding gaat op leidersweekend, spijtig genoeg mogen jullie nog niet mee.

Volgende keer wel en dan zullen jullie ervaren wat dit allemaal inhoud ;)

Page 14: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

14

Zaterdag 17 oktober - Vlaaienslag

Het is weer zover het is vlaaienslag gelukkig

genoeg weet ik jullie dat heel leuk vinden ;) Bedenk

al een grave tekst die je gaat zeggen en schaaf jullie

verkoopskills nog wat bij. Hoe sneller jullie kunnen

verkopen hoe sneller jullie gedaan hebben. We

beginnen om 9u op de Heideplaats in Niel en we

eindigen wanneer alles verkocht is. Als je tot het

einde blijft wordt avondeten voorzien.

Zondag 25 oktober - voorbereiding feestje

Volgende week is het zover, jullie feestje is bijna klaar maar er moet nog veel

gebeuren daarom dat we vandaag nog eens gaan zien wat we nog allemaal moeten

doen en dan werken we de laatste details uit. We spreken af van 14u tot 17u.

Zaterdag 31 oktober - JINYOURFACE2.0

Het is vandaag zover, het feestje is vandaag. We moeten vandaag

dus de hele dag werken en alles moet afgeraken. We beginnen

vroeg in de morgen tot wanneer het feestje gedaan is. Info over

de rest van het feestje zal ik jullie nog bezorgen.

Jullie (bege)leider

Hans

Page 15: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

15

Beste Oud-Scouts & sympathisanten

Ook bij ons begint het te kriebelen… De laatste weken van het jaar, mooier weer, … Tijd om terug de handen wat uit de mouwen te steken!

Dag iedereen Ook wij zijn super tevreden over de Opening & Startdag van de Groep. We zijn blij te zien dat er zoveel mensen opnieuw voor de Scouts kiezen en zijn trots op de leidingsploeg op wat ze hebben laten zien! De komende weken helpen we opnieuw waar we kunnen, zowel voor als achter de schermen, zoals steeds. En als we nog 1 belofte mogen maken voor dit werkjaar dan is het dat we wat extra activiteiten willen gaan organiseren… Meer daarover binnenkort!

De Werkgroep

Jouw feest in het Oud-Scoutslokaal?

Sinds januari 2013 is het mogelijk zijn om het Oud-Scoutslokaal te gebruiken voor familiefeesten, verjaardagen, ...

‘Den Timmer’ kan gebruikt worden door iedereen die een link heeft

(gehad) met Scouting Hellegat, dus zowel via de groep als Oud-Scouts.

Interesse? Mail ons via [email protected]

of spreek Tim even aan, onze lokaalverantwoordelijke

Page 16: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

16

Page 18: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

18

Voor al je scoutsbenodigdheden:

.

www.hopper.be

Page 19: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

19

Page 20: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

20

Page 21: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

21

Page 22: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

22

. JANSSENS EN VERMOST bvba

MAARTEN VERMOST .

Verzekeringen

Leningen

Beleggingen

Kantoor FINTRO

[email protected] .

03/880 70 15 03/880 70 19 Antwerpsestraat 10 – 2850 Boom

CBFA 32598A-cB - RPR Antwerpen

BTW BE 0447 049 739

Page 23: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

23

Leidingsploeg 2015-2016

Kapoenen [email protected]

Lukas Bridts Vredestraat 14 Niel 0471/53 97 33

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Jeroen De Maeyer Overwinningsstraat 20 Niel 0495/14 46 29

Welpen [email protected]

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0477/76 35 54

Jonas De Maeyer Boomsestraat 188 Niel 0472/60 49 77

Yannick ‘Fristi’ Theys A De Schutterstraat 27 Ekeren 0498/66 33 76

Elias Van Assche F.D. Rooseveltstraat 16 Niel 0470/96 56 42

Jongverkenners [email protected]

Johan Verschaeren A Janssenslaan 33 Niel 0493/68 58 29

Leo Vandorpe Boomsestraat 309 Niel 03/844 70 50

Daan Hellemans Jan Blockxlaan 63 Aartselaar 0495/87 52 85

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Verkenners [email protected]

Jonathan Bridts Vredestraat 14 Niel 0497/44 29 50

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Mathias Meys Rupelweg 6 Boom 0476/05 45 42

Jins [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Groepsleiding [email protected]

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Oud Scouts

Kern werkgroep [email protected]

Wouter Van Espen Kapelstraat 25 Boom 0485/92 46 11

Michiel Van Landeghem Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/46 73 98

Tim Van Tongerloo F.D.Rooseveldstraat 38 Niel 0473/23 06 71

Maarten Vermost Kapelstraat 131 Boom 03/880 70 15

Yves De Troetsel Heidestraat 12 Schelle 0498/86 65 90

Bart Coopman Koekoekstraat 60 Schelle 0497/81 82 92

Wim Suykens Wirixstraat 71 Niel 0486/02 03 44

Walter Roten Steenwinkelstraat 110 Schelle 03/887 66 99

Staf Buelens Kerkstraat 6 Niel 03/888 56 43

Leo Verlinden Laarhofstraat 142 Schelle 03/887 73 76

Page 24: 2015-2016 - 1 - september oktober - Factuerke Hellegatje

24