2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

28

description

 

Transcript of 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

Page 1: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje
Page 2: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

2

Page 3: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

3

Beste leden, ouders, Oud-Scouts en sympathisanten De laatste weken van het Scoutsjaar en het weer wordt er alleen maar beter op… toeval bestaat niet! Klopt, want tijdens die laatste weken van het jaar geven al onze takken er een stévige lap op om jullie zonen elke keer opnieuw een superleuke middag te bezorgen. En daarna volgt het absolute hoogtepunt van het Scoutsjaar, waarbij we op kamp trekken, sommige onder ons trekken daarvoor zelfs naar het buitenland… Voor het zover is kun je op de komende pagina’s ontdekken wat de leiding zo allemaal in petto heeft voor de komende weken. Niet vergeten dat we op zaterdag 27juni onze jaarlijkse BBQ hebben waarbij we natuurlijk hopen dat jullie allemaal van de partij zullen zijn. Inschrijven kan heel eenvoudig via onze website of telefonisch/sms via 0485/92 46 11. De komende weken wordt er trouwens ook achter de schermen nog heel wat werk verricht door onze leiding, zodat de kampen een zo goed mogelijke voorbereiding krijgen… Vandaar hopen we dat iedereen mee op kamp gaat! Hans, Dimitri, Sven en Joffrey(Joef) Groepsleiding Scouts Hellegat [email protected]

Page 4: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

4

Kalender 2014-2015 Alle activiteiten van zowel de groep als de Oud-Scouts

5-7 juni: Oud-Scouts Weekend

27 juni: BBQ

We bezorgen u tijdig alle informatie via het Facteurke/Hellegatje, de website, Facebook, nieuwsbrief, …

Kampen 2014-2015

We herhalen nog graag eens de kampdata:

Kapoenen: 6 tot 11 juli – Lommel Welpen: 2 tot 11 juli – Lommel

Jong-Verkenners: 3 tot 12 juli – Cugnon Verkenners: 30 juni tot 10 juli – Hongarije

Jins: 3 tot 13 juli – Slovenië

De leiding zorgt de komende weken nog voor de nodige informatie rond de kampen...

Page 5: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

5

Page 6: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

6

Huur

een

Jin!!

Hulp nodig bij het klussen?

Iemand nodig om op te dienen op je

communiefeest?

Of wil je eens zonder de kinderen uit

en heb je iemand nodig om op ze te

passen?

De Jins van Scouts Hellegat

verdienen graag een centje bij

voor hun buitenlands kamp…

Contacteer ons op:

[email protected]

0473/25 60 88

of mondeling natuurlijk!

Page 7: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

7

Dag Kapoenen We gaan de laatste weken van het Scoutsjaar is, wat wilt zeggen dat het altijd maar beter weer wordt. Dat maakt alles natuurlijk nog leuker En begin juli is het dan zover, dan trekken we samen op kamp! We bezorgen je er de komende weken alle info over… Tot zondag! Jonas, Brent & Dimi

3 mei – Out of Space – 14u-17u - Hellegat Een ruimteschip bouwen, dat wil toch iedereen? Wij bouwen vandaag ons eigen ruimteschip in de hoop tegen 5u te kunnen vertrekken richting de maan. 10 mei – Weekend 2 We bezorgen jullie spoedig alle informatie via mail en Facebook!

17 mei – Zwemmen – 14u ZWEMBAD BORNEM We gaan vandaag samen met de welpen zwemmen!! We spreken af om 14u aan het zwembad van Bornem, waar we gaan zwemmen en de lokale speeltuin verkennen. Neem zeker 5 euro mee en geef deze bij aankomst aan de leiders.

24 mei – Ballenvergadering – 14u-17u – Sporthal Niel Vandaag gebruiken we ballen in de gekste vormen en maten. We zullen ook kennis maken met enkele nieuwe balspelen. We spreken af in de SPORTHAL van Niel om 14u.

31 mei – Vetzakkerij-vergadering– 14u-17u - Hellegat Vuil thuis komen gebeurt bijna wekelijks. Maar om dit te overtreffen zullen we nog eens echt smerig worden. Ieder spel wordt toch veel leuker als je echt vuil kan worden? Bloem, eieren, ketchup, … we gebruiken het vandaag allemaal! Neem een extra tenue mee om naar huis te gaan, je zal vuil worden …

Page 8: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

8

7 juni – Chirovergadering– 14u-17u - Hellegat Om te laten zien dat we wel een beetje medelijden hebben met de chiro, spelen we vandaag heel de vergadering chiro spelletjes. Maak je klaar voor de saaiste en properste zondag van het jaar. Extra punten voor wie in chiro uniform komt. 14 juni - Waterspelletjes– 14u-17u - Hellegat Hopelijk zal het vandaag lekker warm zijn, want vandaag gaat een lekker natte dag worden. De waterballonnen worden al met water gevuld en klaargemaakt om kapot gegooid te worden. Wie wordt het natste? 21 juni – Kampvergadering/Woudloperskeuken – 14u-17u - Hellegat De laatste vergadering voor het kamp. We sluiten ons jaar vol vergaderingen af met enkele leuke speletjes en lekker eten. We koken vandaag ons eigen eten. En niet op een keuken- of gasvuur, maar op een echt scoutvuur. Neem wat vlees en groentjes mee om op de bbq te leggen. De leiding voorziet drank en hout om een vuur te maken 27 juni – BBQ! Vandaag is het onze jaarlijkse BBQ, zeker komen dus! (en op tijd inschrijven voor het eten aub…) Dit was het dan, de vergaderingen zitten erop, het kamp kan beginnen! Als leiding hopen we dat jullie je even goed hebben geamuseerd als ons. Het was voor ons alleszins een fantastisch jaar met fantastische leden.

Tot op kamp!

Brent, Jonas & Dimi De Kapoenenleiding

Page 9: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

9

Beste welpen en ouders, De laatste maanden voor het kamp gaan weeral in. Daarom dat we er nog eens een paar zotte vergaderingen van gaan maken. Zeker komen op zondag is dus de boodschap! Zondag 1-3 mei Het is weer zover, tijd voor ons 2de welpenweekend. We spreken af om 19u op de weekendlocatie. Je kan je zoon terug komen ophalen om 12u op de weekendlocatie. Voor dit weekend vragen wij een schappelijk bedrag van €25 om al de kosten te dekken.

Zondag 10 mei 14u-17u Vandaag gaan we eens zien hoe de Chiro hun middag vult. Vandaag gaan we dus een Chiro vergadering doen. Vandaag gaan we dus de doorsnee chirospelen doen, knutselen,

zakdoekleggen, ... Zondag 17 mei 14u-17u Neem allemaal jullie zwembroek me want vandaag gaan we een plons nemen in het zwembad. We gaan zwemmen in Willebroek. Neem allemaal €4 mee voor de inkom. Ook zoeken we nog ouders die ons willen brengen en komen halen.

Zondag 24 mei 14u-17u Vandaag gaan we nog eens een stevig brakken. Dit houd in heel vuil worden, door beken lopen door het bos en struiken lopen. Voorzie dus stevige schoenen en kleren die vuil mogen worden.

Page 10: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

10

Zondag 31 mei 14u-17u We hopen dat het vandaag goed weer is want we gaan waterspelen doen. Neem allemaal de zon me en dan wordt het een fantastische middag. Neem zeker reserve kleren en een handdoek mee en doe kleren aan die nat mogen worden. Zondag 7 juni 14u-17u Vandaag gaan we nog eens een gewoon bosspel spelen. Doe zeker stevige schoenen aan en bereid je voor op een intensief spel. Dat de beste mogen winnen! Zondag 14 juni 14u-18u Vandaag gaan we wat geld in kas brengen en daarom openen we vandaag het beste café van België, het Welpencafé. We openen vanaf 15u en sluiten om 18u. Nodig zeker je ouders en vrienden uit op ons geweldige Welpencafé!

Zondag 21 juni 14u-17u Vandaag is het de laatste vergadering voordat het kamp begint. Daarom gaan we dit jaar goed afsluiten met een feestje. Neem allemaal een drankje of hapje mee en vergeet je feestmuts zeker niet! Dan maken we er samen een leuk feestje van!

Zaterdag 27 juni vanaf 18u Vanavond doet de scouts zijn jaarlijkse BBQ. De leiding is hier een hele dag druk in de weer om hier op te helpen. Kom zeker langs maar vergeet je niet in te schrijven op voorhand!

En daarna allemaal samen op kamp!! Baloe , Shere-Khan , Phao

Page 11: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

11

Beste JV’s, Jajaa manne.. t’is weer zover, laatste facteurke voor het kamp al. Na al 8 bangelijke maanden met jullie achter de rug te hebben zijn we jullie nog steeds niet beu. Integendeel, daarom hebben we voor dit facteurke nog eens extra plezante vergaderingen voor jullie gepland. Het is niet gelogen als we zeggen: The best is yet to come! (Vergeet trouwens ook zeker niet om op tijd in te schrijven voor de BBQ, savonds zal hier ook een infomoment worden gegeven voor het kamp!) Zondag 3 mei 14.00 – 17.00 SAUNA Het werd zo stilaan nog eens tijd voor een techniekenvergadering, maar vandaag laten we jullie zien dat dat niet enkel sjorren is. Deze keer gaan we eens proberen om zelf een sauna’ke te maken. Vergeet dus zeker jullie bikini en handdoek niet!

Zondag 10 mei 14.00 – 17.00 HAZEWINKEL De Frank wist ons te vertellen dat het vandaag geweldig weer ging zijn om te fietsen, te zonnen en te zwemmen. En wie zouden wij dan zijn om die wijze raad niet op te volgen… Kom dus zeker met fiets en zwembroek naar Hellegat, want we trekken

naar Willebroek om den Hazewinkel onveilig te maken. Zondag 17 mei 14.00 – 17.00 COLONISTEN VAN HELLEGAT Als kolonisten van hellegat moeten jullie je gebied koloniseren om de grondstoffen te bemachtigen die je nodig hebt voor het bouwen van wegen, dorpen en steden en je invloed te vergroten. De zwarte ridder zal er echter alles aan doen om jullie te hinderen.

Page 12: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

12

Zondag 24 mei 14.00 – 17.00 NATTE VERGADERING Omdat we maar niet genoeg kunnen krijgen van het mooie lenteweer draait deze vergadering volledig rond water, vergeet dus nogmaals zeker jullie bikini’tjes en handdoeken niet! Wie zelf een zwaar waterpistool, waterballonnen of dergelijke heeft liggen mag dit zeker

en vast meenemen. Zondag 31 mei 14.00 – 17.00 LADDERTOCHT Hoog tijd om nog eens aan jullie conditie te werken door op tocht te gaan… met de ladder. Owjaaaa het is tijd voor de langverwachte laddertocht! Doe zeker stevige schoenen aan die vuil mogen worden. Vrijdag 5 juni 20u-22u JE BENT WAT JE EET..

..Tis maar dat j’et weet! Kom allemaal voorzien van een bavetje en € 3 naar de scouts want wij hebben een stevige eetwedstrijd voor jullie in petto! Ps: misschien kunnen jullie vandaag mama’s kookkunsten beter een keertje overslaan om

genoeg plaats te hebben om al dat eten weg te steken Vrijdag 12 juni 19u30-22u DROPPING Vandaag mogen jullie je bottinnen nog eens uit de kast halen, want niets is zo ontspannend tijdens die examens als een rustig avondwandelingetje. Maar zo simpel maken we het jullie natuurlijk niet, aan jullie om de weg weer terug te vinden.

Page 13: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

13

Vrijdag 19 juni 20u-22u GEZELLIGE AVONDVERGADERING Omdat het de laatste echte vergadering voor het kamp is gaan we nog eens goed genieten. Hoe en wat blijft nog even geheim maar je zult er zeker spijt van hebben moest je deze vergadering missen! Zaterdag 27 juni BBQ Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij ook dit jaar weer een super gezellige barbecue voor jullie, jullie ouders en al jullie kennissen. Vergeet zeker niet op voorhand in te schrijven want wij hopen van jullie vandaag allemaal te zien verschijnen. Vanavond zal er voor de ouders (en leden) ook een infomoment over het kamp gegeven worden. Het tijdstip van dit infomoment zal nog volgen via mail.

Laat jullie niet misleiden door deze knipoog van Wiske want dit facteurke was alles behalve het einde van ons scoutsjaar. In september hebben wij nog 3 vergaderingen voor jullie in petto en daarvoor natuurlijk nog het hoogtepunt van het jaar: tentenkaaaaaamp!

Wij hopen jullie allemaal terug te zien op kamp!

Greetz van de beste leiding

Lars, Arno & Jonathan

Page 14: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

14

Lap het is weeral zover, het laatste facteureke van het jaar. Maar niet

getreurd want dit betekent ook dat het weer beter wordt en het kamp steeds

dichter bij komt.

Zo 03/05 : Alles op wieltjes voor gevorderde 14u hellegat city

Is dit geen welpen vergadering zullen de meeste onder jullie denken. Vergeet

dat maar vlug want dit wordt de ruigste wieltjes vergadering die jullie ooit

zullen meemaken. Fiets, skatebord, eenwieler heb je het? Neem het dan mee!

Vrij 08/05 – Zon 10/5 : Weekend

Het laatste weekend van het jaar. Meer informatie volgt nog via de facebook

groep en e-mail

Zo 17/05 : Zwemmen 14u Hellegat city

De leiding heeft met Frank Deboosere gesproken en volgens

hem gaat het vandaag Fantastisch weer worden. Daarom

hebben wij besloten om een plonske te nemen vandaag.

Zo 24/05 : De vage vergadering 14u Hellegat city

Aangezien hij vorige keer niet is doorgegaan is het vandaag tijd voor de vage

vergadering. Zelfs de leiding snapt de vergadering van vandaag niet zo goed.

Zo 31/05 : Infomoment

Het langverwachte infomoment , meer informatie zoals tijdstip en duur volgt

nog

Vrij 05/06: Bowlen 19u30 Hellegat city

Aangezien jullie waarschijnlijk al examens

hebben zullen de vergaderingen vanaf

vandaag op vrijdag doorgaan. Begin maar al

vast te oefenen want jullie leiding is

voorlopig nog steeds ongeslagen .

Page 15: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

15

Vrij 12/06: film 19u30 Hellegat city

Een goede film om te ontspannen tijdens de examens, er zijn niet veel dingen

die zo goed werken. De leiding voorziet popcorn, Hebben jullie nog leuke

films? Neem ze dan gerust mee.

Vrij 19/06: Feestjeuh 19u30 Hellegat city

Laatste vergadering van het jaar. En we zullen het jaar afsluiten met een

luide knal.

Za 27/06 : BBQ

Naar jaarlijkse gewoonten is het ook dit jaar weer tijd voor een goede BBQ.

Vergeet natuurlijk geen vleesje te bestellen want anders hebben jullie geen

eten.

En dan vertrekken we op kamp!

PATRICK MEYS

Page 16: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

16

Heeey Jinz!

We komen weer dichter bij het buitenlandskamp en het feestje. Ik kijk er naar uit,

jullie ook? Here we go bitchez!

03/05: 14u-17u @ Hellegat: laatste planning feestje

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dus nog ff doorzetten en

het komt in orde! Planning voor vandaag: laatste puntjes op de i

zetten en alles klaar maken voor de decoratie. Dus vandaag wil

ik creatieve geesten zien!

08/05 10/05: JIN YOUR FACE @ Jokot

Dit weekend opbouw, shiften en afbraak van het feestje. Het

gaat kei bangelijk worden! Reserveer maar dit hele weekend

voor het feestje want we gaan veel werk hebben. Maar we gaan

er wel voor zorgen dat dit het bangelijkste feestje wordt van de

Rupelstreek!

17/05: 14u-17u: buitenlandskamp vergadering

Een paar man ne laptop meenemen en opzoeken en plannen vandaag! Zij die hun

geschiedenis goed kennen zullen deze cartoon begrijpen ;) .

Page 17: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

17

VR 22/05: 20u-22u @Hellegat : kubben

De vrijdagavond vergaderingen zijn weer begonnen want

die überplezante examens komen er weer aan! Het gaat

schoon weer worden dus een kubke leggen staat wel op

zijn plaats denk ik.

VR 29/05: 20u-22u @Hellegat: eigen

keuze vergadering

Kies vandaag maar zelf wat jullie

willen doen om te ontspannen.

VR 05/06: 18u-… @Hellegat: BBQ

Eigen vlees en groentjes mee te nemen, vandaag gaan we

lekker bbqen! Als iemand het goede weer kan bestellen dan

gaat dees een heerlijke gastronomische avond worden.

12,13 of 14/06: stage

Kies maar zelf bij welke tak je nog is graag zou

willen staan.

VR 19/06: verrassingsvergadering!

Gebruik jullie glazen bol om te zien wat er vandaag

gaat gebeuren. Verrassing!

Zat 27/06: bbq hellegat

De grote bbq van onze scouts vandaag. Vandaag mag je mee

shiftjes draaien en lekker eten!

En hierna het kamp natuurlijk! Super hé!

Greetz,

Sven de jin begleider

Page 18: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

18

Beste Oud-Scouts & sympathisanten

Ook bij ons begint het te kriebelen… De laatste weken van het jaar, mooier weer, … Tijd om terug de handen wat uit de mouwen te steken!

De komende weken staan er heel wat klussen gepland en helpen we natuurlijk de groep ook bij hun activiteiten en dergelijke.

In het weekend van 5 tot 7 juni trekken we op Oud-Scouts Weekend. Info en inschrijven zoals steeds bij Staf & Leo. Op zaterdag 27 juni is er opnieuw de jaarlijkse BBQ. Inschrijven kan via de website of via 0485/92 46 11 Zoals je ziet, voor elk wat wils…

De Werkgroep

Jouw feest in het Oud-Scoutslokaal?

Sinds januari 2013 is het mogelijk zijn om het Oud-Scoutslokaal te gebruiken voor familiefeesten, verjaardagen, ...

‘Den Timmer’ kan gebruikt worden door iedereen die een link heeft

(gehad) met Scouting Hellegat, dus zowel via de groep als Oud-Scouts.

Interesse? Mail ons via [email protected]

of spreek Tim even aan, onze lokaalverantwoordelijke

Page 19: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

19

.

in memoriam

Arthur De Voecht 23 maart 1938 – 2 mei 2015

Turko heeft de pen neergelegd. Woorden schieten ons dan ook tekort.

Onze deelneming

Page 21: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

21

Voor al je scoutsbenodigdheden:

.

www.hopper.be

Page 22: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

22

Page 23: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

23

Page 24: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

24

Page 25: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

25

Page 26: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

26

Page 27: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

27

. JANSSENS EN VERMOST bvba

MAARTEN VERMOST .

Verzekeringen

Leningen

Beleggingen

Kantoor FINTRO

[email protected] .

03/880 70 15 03/880 70 19 Antwerpsestraat 10 – 2850 Boom

CBFA 32598A-cB - RPR Antwerpen

BTW BE 0447 049 739

Page 28: 2014-2015 5 mei juni - Factuerke Hellegatje

28

Leiding 2014-2015

Kapoenen [email protected]

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0477/76 35 54

Jonas De Maeyer Boomsestraat 188 Niel 0472/60 49 77

Brent Corcellis Tuyaertstraat 82 Niel 0499/11 36 39

Welpen [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Leo Vandorpe Boomsestraat 309 Niel 03/844 70 50

Yannick ‘Fristi’ Theys A De Schutterstraat 27 Ekeren 0498/66 33 76

Jongverkenners [email protected]

Jonathan Bridts Vredestraat 14 Niel 0472/43 03 77

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Verkenners [email protected]

Johan Verschaeren A Janssenslaan 33 Niel 0493/68 58 29

Mathias Meys Rupelweg 6 Boom 0476/05 45 42

Jins [email protected]

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Groepsleiding [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0476/05 55 23

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Joffrey Van Gelddorp Noeveren 165 Boom 0471/25 26 45

Oud Scouts

Kern werkgroep [email protected]

Wouter Van Espen Kapelstraat 25 Boom 0485/92 46 11

Michiel Van Landeghem Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/46 73 98

Tim Van Tongerloo F.D.Rooseveldstraat 38 Niel 0473/23 06 71

Maarten Vermost Kapelstraat 131 Boom 03/880 70 15

Yves De Troetsel Heidestraat 12 Schelle 0498/86 65 90

Bart Coopman Koekoekstraat 60 Schelle 0497/81 82 92

Wim Suykens Wirixstraat 71 Niel 0486/02 03 44

Walter Roten Steenwinkelstraat 110 Schelle 03/887 66 99

Staf Buelens Kerkstraat 6 Niel 03/888 56 43

Leo Verlinden Laarhofstraat 142 Schelle 03/887 73 76