2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

28

description

 

Transcript of 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

Page 1: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje
Page 2: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

2

Page 3: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

3

Beste leden, ouders, Oud-Scouts en sympathisanten De eerste weken van het Scoutsjaar waren alvast prachtig te noemen, en dan hebben we het niet enkel over het weer natuurlijk. Zo was er de Opening en Overgang die zeker een succes te noemen was. Er waren heel veel leden en ouders aanwezig, ook heel wat nieuwe kinderen, lekker eten van onze Oud-Scouts en leuke activiteiten door onze leidingsploeg. Bedankt aan iedereen die mee geholpen heeft nogmaals. De weken nadien waren er ook wat speciale vergaderingen zoals de Dag van de Jeugd aan de Sporthal of wat later onze jaarlijkse Vlaaienslag. Proficiat aan iedereen die mee heeft gezorgd voor een topverkoop van 1200 vlaaien! Dankzij o.a. die centen kunnen we onze werking financieel gezond houden. Ook de komende weken staat er, buiten natuurlijk gewoon kei goeie vergaderingen bij alle takken, weer het een en ander te gebeuren. Zo is er op zaterdag 1 november opnieuw een Materiaaldag. Nogmaals een warme oproep naar helpende handen die dag. Afspraak om 9u op de Scouts, middagmaal wordt voorzien. En op zaterdag 22 november houden onze Oud-Scouts hun Spokentocht. Als je nog niet bent ingeschreven, doe het dan best nu meteen, want vol is vol. Want het wordt opnieuw een prachteditie op unieke locaties…. Tot slot zijn er ook heel wat speciale dingen bij de verschillende takken, maar dat kan u verder in dit Facteurke ontdekken natuurlijk. Tot op de Scouts! Hans, Dimitri, Sven en Joffrey(Joef) Groepsleiding Scouts Hellegat [email protected]

Page 4: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

4

Kalender 2014-2015 Alle activiteiten van zowel de groep als de Oud-Scouts

1 november: Materiaaldag 1

11 november: cyclocross 22 november: spokentocht

10 januari: kerstboom ophaling 17 januari: kerstboomverbranding

25 januari: groepsactiviteit met hele scouts 21 februari: Materiaaldag 2

5-7 juni: Oud-Scouts Weekend 27 juni: BBQ

We bezorgen u tijdig alle informatie via het

Facteurke/Hellegatje, de website, Facebook, nieuwsbrief, …

Page 5: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

5

Huur

een

Jin!!

Hulp nodig bij het klussen?

Iemand nodig om op te dienen op je

communiefeest?

Of wil je eens zonder de kinderen uit

en heb je iemand nodig om op ze te

passen?

De Jins van Scouts Hellegat

verdienen graag een centje bij

voor hun buitenlands kamp…

Contacteer ons op:

[email protected]

0473/25 60 88

of mondeling natuurlijk!

Page 6: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

6

Beste Kapoenen De eerste weken waren alvast superleuk, heel fijn om te zien dat er zoveel Kapoenen mee komen doen met onze spelletjes en andere plezante dingen. De komende weken gaan we opnieuw heel wat leuks doen, hieronder ontdek je meteen wat we wanneer gaan doen! Niet vergeten dat het wat frisser begint te worden, zorg dus dat je je lekker warm aankleedt voor de Scouts!

Zondag 2/11 Highland ladder competitie Hey kapoenen, vandaag willen we eens zien wie de sterksten onder jullie zijn. Dit gaan we uittesten door middel van individuele wedstrijden, waar we zo hoog mogelijk op de ladder proberen te geraken.

Zondag 9/11 Sport / Ballen vergadering Beste sporters, we kennen allemaal voetbal van tv maar langs de kant van de leiding zouden we graag het beeld over de balsporten zover mogelijk te verruimen. Zondag 16/11 Superhelden op wieltjes Beste Helden, We hebben jullie snel nodig deze vergadering en we weten allemaal dat superhelden een speciaal voertuig hebben dus vragen we deze vergadering om eens op jouw “speciale” voertuig op wieltjes naar de Scouts te komen.

Page 7: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

7

Zondag 23/11 Achterstevoren vergadering ‘Vooruit’ gaan we al alle dagen; dus waarom doen we vandaag eens niet alles ‘nerovetsrethcA’? Zondag 30/11 Stratego Niemand houd echt van oorlog maar nog minder mensen houden van een extreme leider, dus willen we vandaag de gemene en strenge leider van de troon stoten door middel van een klein strategie spel. Zondag 7/12 Sinterklaas De goede Sint komt zoals elk jaar naar ons en zal ons de hele vergadering te vergezellen en kijken hoe braaf of stout onze kapoentjes zijn. Zondag 14/12 Kerstfeest Het kalender jaar is weer bijna uit dat wil zeggen dat de feestdagen in de buurt komen. We zouden een klein kerstfeestje houden waarbij iedereen een cadeautje, t.w.v. €5 meebrengt om door middel van spelletje aan elkaar te kunnen geven.

De laatste twee weken van december is er geen Scouts

voor de Kapoenen.

Fijne feestdagen gewenst!

Brent Dimi Jonas

Page 8: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

8

Beste welpen en ouders De laatste 2 maanden voordat het jaar gedaan is en wij gaan nog zoveel doen! Dus zeker proberen elke zondag te komen en dan maken we er weer eens twee zalige maanden van! Zondag 2 november 14u-17u - Sporthal Niel We gaan vandaag eens zien wie het beste overweg kan met alle soorten ballen. Aan de hand van verschillende spelen en oefeningen gaan we dan achteraf bepalen wie van jullie het beste met de verschillende ballen kan spelen. Vergeet niet, voor deze vergadering spreken we om 14u af aan de sporthal van Niel. Hier sluiten we om 17u ook terug af.

Zondag 9 november 14u-17u Vandaag gaan we ons nog eens goed amuseren. We gaan vandaag het grote Avatar bosspel spelen. Voor wie Avatar niet kent hier wat info. Er zijn 4 naties, lucht, aarde, vuur en water en één avatar meester van alle vier de elementen. Wie van de 4 naties is de sterkste, jullie bepalen het spel of doet de Avatar dat???

Zondag 16 november 14u-17u Naar aanleiding van 11 november, de wapenstilstand of het einde van wereldoorlog 1. Daarom gaan we vandaag dit nog eens naspelen. Met alles er op en der aan, een groot kamp. Camouflage en nog veel meer zotte dingen. Kom het allemaal zelf beleven op de scouts! Zondag 23 november 14u-17u Vandaag een survivalvergadering. We gaan jullie eens de basis aanleren van hoe je moet overleven in het wild. Natuurlijk hoort bij overleven ook het gedeelte heel vuil worden, door rivieren lopen en recht door een bos gaan. Kom zeker af een leer de basis van survival!!

Page 9: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

9

Zondag 30 november 14u-17u Het is weeral eens lang geleden dat we ons nog eens goed hebben kunnen uitleven. Maar vandaag is echt heel speciaal. Voor één keer mogen de ouders ook eens meedoen. Bereid jullie dus maar allemaal heel goed voor op een superleuke mama en papa vergadering! Zondag 7 december 14u-17u Wie is er vannacht bij jullie langs geweest? Jaja, Sinterklaas en zwarte piet. Wij hebben ze speciaal voor jullie vandaag nog eens gevraagd en zo komen maar al te graag langs. Zie dat jullie dus allemaal heel flink zijn anders verdwijn je nog eens in de zak van zwarte piet. Zondag 14 december 14u-17u Vandaag spelen we het grootte piraten vs Kapers spel. Kapers hebben het land van de piraten gestolen en de piraten willen het kosten wat kost terug krijgen. Hiervoor zoeken wij super sterke,slimme,snelle welpen als je denkt dat je de piraten kan helpen. Dan moet je zeker aanwezig zijn op deze piraten vergadering. 19 - 21 december op weekend met de welpen Wooohooow, het is weeral zover we gaan op weekend met de welpen. Een weekend lang zonder de ouders met superleuke spelen. We spreken vrijdag af om 19u30 aan de lokalen van de chiro van Lint (Luiterheide 3, 2547 Lint). Het weekend eindigt zondag om 12u. Het thema van het weekend is Pokemon, hier kan je makkelijk je hele verbeelding loslaten en verkleden mag altijd! De kostprijs van dit onvergetelijke weekend bedraagt €20 (cash af te geven bij aankomst)

Page 10: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

10

Zondag 28 december 14u-17u Het nieuwe jaar komt al een beetje in zicht en omdat wij nieuwjaar niet met jullie kunnen vieren gaan we het vandaag al eens doen. Als iedereen een hapje of drankje meeneemt gaat het zeker een heel tof feestje worden! Prettige feestdagen! Tot zondag!! jullie leiding Baloe , Shere-Khan , Phao

Page 11: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

11

Jooooo de manne! Voor zij die na vorige week nog durven te komen…. Zie hier de planning voor de volgende 2 maanden ! In dit facteurke: 9 november 14u-17u Mare Nostrum 2000 jaar geleden deden de Romeinen jullie dit voor. Vandaag is het aan jullie om de romeinse zeeslag over te doen. Wie verdedigt zijn schepen het best?

14-16 november ledenweekend Dit wordt het eerste ledenweekend van het jaar. Meer info hierover volgt nog.

23 november 15u-18u JV croquehuis Aangezien het vandaag dag van de croque is, houden wij het croquehuis nog eens speciaal voor jullie open! Ouders, vrienden, familie en mensen met grote appetijt zijn welkom vanaf 16.00u.

5 december 20u-22u vuurpottenrace Een ander soort techniekenvergadering om ons warm te houden voor vandaag. De naam zegt genoeg: Vuur + Potten + Race = perfecte ontspanning tijdens de examens.

Page 12: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

12

12 december 20u-22u30 cinema H’gat Tijd om nen avond te chillen in de zetel om te bekomen van die eerste examens. Filmke kijken, Chipske eten, meer hebt ge ni nodig. wij zullen dit alles regelen maar heb je thuis een coole film liggen mag je deze uiteraard ook meebrengen.

19 december 20u-22u kerstfeesjeuh Laatste vergadering van dit jaar dus laten we ons nog eens goed gaan. Neem allemaal een leuk cadeau mee van ongeveer 5 euro. Voor de sfeer, gezelligheid en het eten zorgt de leiding.

Einde van het facteurke voor 2014, wij wensen jullie een zalige vakantie toe en hopen jullie in januari terug te zien. Tot dan! De leiding

Page 13: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

13

Kort en krachtig: Dees gaan we doen de komende weken: Zo 02/11 Bosspel speciaal 14u tot 17u@hellegat Vandaag is het nog eens tijd voor een oude vertrouwde, een oerdegelijk bosspel. Het zal wel geen traditioneel bosspel zijn. Smeer die billen maar al in! Zo 09/11 Geen vergadering Aangezien jullie dinsdag nog hard genoeg moeten werken voor jullie kamp, krijgen jullie vandaag verlof. Bereid jullie maar alvast mentaal voor want, hoe beter we werken, hoe meer centjes we verdienen.

Di 11/11 Cyclocross 7u45 tot…. @Waterfront Niel Het mag dan wel Wapenstilstand zijn, maar dat wil niet zeggen dat jullie om jullie lauweren kunnen rusten. Ook al moeten we werken, jullie leiding zal nog steeds hun best doen om er een leuke dag van te maken. Weekend 14/11 tot 16/11 We gaan op weekend, meer info volgt! Zo 22/11 Spokentocht – 19u30 Abdij Hemiksem Het is weer eens tijd voor de goede oude Spokentocht. Afspraak om stipt 19u30 aan de Abdij van Hemiksem. Einde voorzien rond 22u30.

Page 14: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

14

Zo 30/11 Brakken 14u tot 17u@Hellegat Vandaag gaan we eens de traditionele toer op. We gaan nog is goed en smerig brakken! Paden en wegen zijn voor pussy’s, geen obstakel is ons teveel. Vandaag gaan we recht op recht! Vrij 05/12 Las Vegas night 19u30 tot 21u30@Hellegat Palace Trek allemaal jullie chicste kleren aan want vanavond gaan we naar een heus casino. Weliswaar niet in Las Vegas maar wel in de Bellagio van Hellegat. Oefen jullie pokerface maar al vast. Vrij 12/12 Scary-night 19u30 tot 21u30 Om echt goed te kunnen beven kunnen we de details van deze vergadering nog niet prijs geven. Vrij 19/12 Kerstfeestje 19u30 tot 22u Jammer genoeg had de Kerstman al andere plannen, dus zullen jullie zelf voor cadeautjes moeten zorgen. Gelukkig wist jullie leiding wel een andere V.I.P. te strikken en man, hij weet wat feesten is.

Prettige feestdagen! P & M

Page 15: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

15

Gooodmorning Jins, Listen carefully, cause I’m saying this only once. Historians believe that when the scouts was founded, there was no Jins. There was no pleasure, no commitment, no singing of birds,…. But Robert Baden-Powell had an idea to solve this gigantic problem. He needed Joy, Insanity and Non-Softness, so he went looking for these things all over the world. He searched in the biggest trees of the amazon forest and he found nothing… He searched on the highest mountains of the Himalaya and he found nothing.. He searched at the coldest and the hottest places but still he didn’t found anything… He was so despaired that he wanted to give up his quest. BUT at a certain moment he heard of a special place called Tomorrowland! He went to this magical place where there would be so many party people and Joy!! But when he was finally there, he saw that those people where actually only drunk people in Disneyland. So he went home. On his journey home he came past a fancy little village called Hellegat. “Hellegat?” He asked the natives, “what is Hellegat”? So the natives told him that the translation was ass of hell. “What a strange place??”, Said Robert. But because he is one of the most curious people in the world, he went to Hellegat! He found there a group of Boys inspired by a leader that nobody has seen before! They had it all, JOY, Insanity and NON-Softness! He asked them their names en they said they were the Jins of Hellegat. He asked them about their leader and they said his name was Sven the brave. Robert said to himself: “I want that too!” And since that day there were Jins in all the countries of the world!

Ok, jullie kunnen dit geloven of gewoon elke zondag naar de scouts komen ;)

Page 16: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

16

01/11:materiaaldag @Hellegat: 10u-17u Hellegat moet er natuurlijk niet altijd piekfijn uit zien maar er moet toch af en toe dingen gerepareerd of aangepast worden. Dus alle hulp is welkom, middag eten wordt voorzien. Zaterdag 08/11: reactietocht: 11u45-17u Antwerpen zal niet veilig zijn vandaag. Want wij gaan proberen te laten zien, hoe marginiel wij wel niet zijn! Afspraak om 11u45 @ Hellegat, neem middageten mee en een vervoersbewijs voor de lijn. Maar vergeet zeker niet om je zotste kleren aan te doen, hoe zotter hoe beter. Het moeten niet eens kleren zijn, bloempotten, auto-onderdelen,… zijn ook goed. 11/11: cyclocross Zoals elk jaar zullen wij de parking van de cyclocross doen. Verdere info hierover volgt nog. ’t Is met vroeg opstaan. 22/11: spokentocht: 19u30 @ abdij Hemiksem De befaamde spokentocht van de oud-scouts! Jullie zijn natuurlijk allemaal uitgenodigd om mee te doen. Heb je veel schrik en durf je niet te komen om dat je in je broek gaat pissen? Neem dan een pamper mee ;) 30/11:wc-papier verkoop: 14u-17u @Hellegat 1 ding dat mensen zeker nodig zullen hebben. Wc-papier!!! Dus vandaag gaan wij Niel en omstreken bevoorraden van wc-papier en hiermee hopelijk “een duit in het zakje steken”. Tot zondag ;)

Page 17: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

17

Vrijdag 05/12: sinterklaas vergadering: 19u-21u@Hellegat Omdat het morgen Sinterklaas is gaan we vandaag pokeren. Pokerset zal er zijn, chips ook, nu enkel jullie nog die verkleed zullen zijn als pokerspelers. Of neen, dat is saai, verkleed je maar als groente. Vrijdag 12/12: filmvergadering: 19u-einde film@Hellegat Filmpje zien vandaag, kies maar een film uit op voorhand, laptop en projector zullen er zijn. En voor de rest gaan we zetel zitten, kijken, eten, drinken, ons verzetten, stomme opmerkingen geven over de film, zeggen dat we dat zelf zowizo beter hadden gefilmd,… Vrijdag 19/12:kerstfeest leiding+ jins: Vandaag het legendarische kerstfeestje van de leiding waarop jullie natuurlijk op uitgenodigd zijn. Verdere info volgt hier nog over.

Prettige feestdagen

Sven

Page 18: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

18

Page 19: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

19

Beste Oud-Scouts & sympathisanten

De eerste twee maanden van alweer een nieuw Scoutsjaar zitten erop. We zagen veel volk op de Opening, veel nieuwe kinderen en ouders en

zeker ook een héél enthousiaste nieuwe leidingsploeg.

Ons eerste werkpuntje staat alvast genoteerd zijnde een (veel) snellere versie van ons pasta-buffet voor de Opening van volgend jaar…

De komende weken en maanden staat er op het menu:

Op zaterdag 1 november steken we mee de handen uit de mouwen op de

Materiaaldag van de groep. Kom jij ook helpen aub?

Op zaterdag 22 november is het de Spokentocht, die we opnieuw samen met VOSHEM organiseren. En we staan te popelen om, samen met 50

medewerkers, de 450 deelnemers een pracht-editie te bezorgen!

Alle info en (de laatste) inschrijvingen via www.spokentocht.be

De Werkgroep

In Memoriam

Wij betreuren het overlijden van Oud-Scout Ludwig Sas.

Ludwig werd geboren te Niel op 24/6/1959 en overleed na een langdurige

ziekte op 8 oktober 2014. Ludwig doorliep alle takken van onze groep, welpen, jvk’s,vk’s,jins om dan na 3 jaar als leider bij welpen en verkenners

zijn actieve carrière te eindigen op Hellegat.

Wij wensen zijn echtgenote, zijn 2 zonen en de familie Sas veel sterkte toe.

Page 20: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

20

Laatste plaatsen!

Page 21: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

21

GARAGE VAN DEN BRANDEN

WWW.RENAULT-NIEL.BE [email protected]

tel 03/888.82.82

VERHUUR MINIBUSSEN & BESTELWAGENS

Page 22: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

22

Voor al je scoutsbenodigdheden:

.

www.hopper.be

Page 23: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

23

Page 24: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

24

Page 25: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

25

Page 26: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

26

Page 27: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

27

. JANSSENS EN VERMOST bvba

MAARTEN VERMOST .

Verzekeringen

Leningen

Beleggingen

Kantoor FINTRO

[email protected] .

03/880 70 15 03/880 70 19 Antwerpsestraat 10 – 2850 Boom

CBFA 32598A-cB - RPR Antwerpen

BTW BE 0447 049 739

Page 28: 2014-2015 2 november december - Factuerke Hellegatje

28

Leiding 2014-2015

Kapoenen [email protected]

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0477/76 35 54

Jonas De Maeyer Boomsestraat 188 Niel 0472/60 49 77

Brent Corcellis Tuyaertstraat 82 Niel 0499/11 36 39

Welpen [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Leo Vandorpe Boomsestraat 309 Niel 03/844 70 50

Yannick ‘Fristi’ Theys A De Schutterstraat 27 Ekeren 0498/66 33 76

Jongverkenners [email protected]

Jonathan Bridts Vredestraat 14 Niel 0472/43 03 77

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Verkenners [email protected]

Johan Verschaeren A Janssenslaan 33 Niel 0493/68 58 29

Mathias Meys Rupelweg 6 Boom 0476/05 45 42

Jins [email protected]

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Groepsleiding [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0476/05 55 23

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Joffrey Van Gelddorp Noeveren 165 Boom 0471/25 26 45

Oud Scouts

Kern werkgroep [email protected]

Wouter Van Espen Kapelstraat 25 Boom 0485/92 46 11

Michiel Van Landeghem Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/46 73 98

Tim Van Tongerloo F.D.Rooseveldstraat 38 Niel 0473/23 06 71

Maarten Vermost Kapelstraat 131 Boom 03/880 70 15

Yves De Troetsel Heidestraat 12 Schelle 0498/86 65 90

Bart Coopman Koekoekstraat 60 Schelle 0497/81 82 92

Wim Suykens Wirixstraat 71 Niel 0486/02 03 44

Walter Roten Steenwinkelstraat 110 Schelle 03/887 66 99

Staf Buelens Kerkstraat 6 Niel 03/888 56 43

Leo Verlinden Laarhofstraat 142 Schelle 03/887 73 76