2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

28

description

 

Transcript of 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

Page 1: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje
Page 2: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

2

Page 3: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

3

Beste leden, ouders, Oud-Scouts en sympathisanten Even uitblazen na de feestdagen en hup… we vliegen er terug in! Want de komende weken staan er naast de wekelijkse vergaderingen bij de verschillende takken ook heel wat leuke activiteiten op de kalender: Op zaterdag 10 januari is er de Kerstboomophaling. De leiding en oudste leden trekken er de hele dag op uit om in Niel (en omstreken) de kerstbomen op te halen. Gelieve uw kerstboom voor 9u op het voetpad te leggen, dankje! Op zaterdag 17 januari is er opnieuw onze jaarlijkse Kerstboomverbranding. Iedereen welkom om 19u voor de Fakkeltocht. Om 20u komt onze Burgemeester Tom De Vries dan het grote vuur persoonlijk aansteken. Iedereen welkom, sfeer en gezelligheid is gegarandeerd! Op zondag 27 januari is er de Groepsdag van 14u tot 17u in De Schorre. Dat wilt zeggen dat alle takken samen vergadering hebben en dat in het prachtige domein De Schorre. Afspraak om 14u aan de ingang (lift). Einde om 17u op diezelfde plek. En op zaterdag 21 februari nodigen we jullie opnieuw uit op onze Materiaaldag. We steken samen de handen uit de mouwen om grote en kleine klusjes op te knappen om zo ons terrein en gebouw weer wat te verbeteren. Afspraak van 9u tot 17u. Middagmaal voorzien na seintje dat je komt. Tot slot: de kampdata liggen zo goed als vast. We bezorgen jullie ze heel spoedig! Tot op de Scouts! Hans, Dimitri, Sven en Joffrey(Joef) Groepsleiding Scouts Hellegat [email protected]

Page 4: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

4

Kalender 2014-2015 Alle activiteiten van zowel de groep als de Oud-Scouts

10 januari: kerstboom ophaling

17 januari: kerstboomverbranding 25 januari: Groepsdag @ De Schorre

21 februari: Materiaaldag 2 5-7 juni: Oud-Scouts Weekend

27 juni: BBQ

We bezorgen u tijdig alle informatie via het Facteurke/Hellegatje, de website, Facebook, nieuwsbrief, …

Page 5: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

5

Huur

een

Jin!!

Hulp nodig bij het klussen?

Iemand nodig om op te dienen op je

communiefeest?

Of wil je eens zonder de kinderen uit

en heb je iemand nodig om op ze te

passen?

De Jins van Scouts Hellegat

verdienen graag een centje bij

voor hun buitenlands kamp…

Contacteer ons op:

[email protected]

0473/25 60 88

of mondeling natuurlijk!

Page 6: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

6

Dag Kapoenen De feestdagen zijn gepasseerd, we hebben allemaal lekker gegeten en natuurlijk ook goed gefeest, dus vliegen we er met volle moed terug in. Het zal wel koud zijn buiten daarom vragen wij om u zoon stevig aan te kleden zodat hij geen koud lijdt tijdens de vergadering. We verwachten wel dat hij zoals een echte scouts in korte broek komt (eventueel met lange kousen). Ook hadden wij jullie er graag nog even aan herinnerd dat er een facebook-pagina is opgericht: ‘Kapoenen Scouts Hellegat 2014-2015’ om de communicatie tussen de leiding en de ouders te onderhouden/verbeteren. zondag 4 januari – geen vergadering Vandaag mogen jullie nog even uitrusten van alle leuke familiefeesten, want er is geen vergadering vandaag. Hopelijk sneeuwt het want dan kunnen jullie thuis sneeuwballen gooien natuurlijk! Filmvergadering zondag 11 januari van 14u tot 17u Breng allemaal een leuke film mee en kruip onder de warme dekentjes terwijl het buiten koud is. En geen film zonder popcorn Kerstboomverbranding Zaterdag 17 januari De jaarlijkse kerstboomverbranding gaat naar gewoonte van start om 19u met een fakkeltocht. Daarna wordt het vuur aangestoken en kunnen jullie nog lekker iets drinken. Groepsactiviteit de Schorre zondag 25 januari van 14u tot 17u We gaan vandaag samen met heel de scouts een groot spel spelen. Natuurlijk is de schorre hiervoor de perfecte locatie. Vergeet vandaag zeker je das niet! Afspraak om 14u aan de lift (inkom) van De Schorre.

Page 7: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

7

24uren Weekend zaterdag 1/2 van 17u tot zondag 2/2 17u In dit weekend bereiden we ons al voor om in juli op een echt kamp te gaan! We gaan op een kamp 24u en we doen alle leuke dingen van een groot kamp. mee te nemen: slaapzak, iets om op te liggen, kussen, knuffel indien nodig, wasgerief en natuurlijk extra kledij. Verdere info volgt nog … Leger zondag 9 februari van 14u tot 17u Alleen is een kapoen sterk maar in team zijn ze nog veel sterker. Vandaag gaan we kijken hoe ver we kunnen geraken door teamwork. Gelieve in leger outfit te komen. Laddercompetitie zondag 15 februari van 14u tot 17u Vorige laddercompetitie won Thijs, jullie kunnen vandaag proberen hem van de troon te stoten door te winnen met nog meer en grotere spelletjes dan vorige keer. Misschien eindig jij deze vergadering wel als kampioen. Dorpsspelen zondag 22 februari van 14u tot 17u we nemen vandaag een kijkje naar het verleden. We halen de oude dorpsspelen terug naar boven. Een kijken wie deze nog goed kan spelen. Bevrijding van Hellegat - Zondag 29 februari van 14u tot 17u We zijn de sleutel van de voordeur verloren, na wat rond te vragen hoorden we dat ijsverkoper Willy Vanilli ons misschien kon helpen. Kom naar Hellegat en ontdek waarom!

Tot op de scouts! Brent, Jonas & Dimi

De Kapoenenleiding

Page 8: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

8

Beste welpen en ouders, Alvast wensen we jullie de beste wensen voor het nieuwe jaar. We gaan tijdens deze 2 maanden er weer al eens het beste van maken. Blijven komen is de boodschap want iets missen wil je zeker niet en wij ook niet! Zondag 4 januari – geen vergadering Omdat iedereen met familiefeesten zit hebben we besloten iedereen nog wat langer te laten genieten van zijn verlof. We zien jullie volgende week wel weer terug voor een extra leuke vergadering! Zondag 11 januari 14u-17u We weten dat het al wat laat is maar vandaag gaan we 3koningen zingen. Probeer zo goed mogelijk verkleed te worden. De best verklede welp zal beloont worden! Oefen alvast al wat op jullie zangtalent.

Driekoningen, Driekoningen, geef mij'ne nieuwen hoed; M'nen ouwe is verslete, 'smoeder mag 't nie weten. 'svaoder heget gèld al op de rooster geteld.

Zaterdag 17 januari 19u-20u Vanavond is het de kerstboomverbranding, we weten dat jullie allemaal van vuur houden. Daarom gaan we vanavond meedoen met de fakkeltocht. Na de fakkeltocht nodigen we jullie en jullie ouders en familie allemaal uit.

Zondag 25 januari 14u-17u – De Schorre Zoals ieder jaar organiseren we met al de leiding een grote groepsactiviteit. Dit jaar gaat deze doorgaan aan het recreatiedomein De Schorre. We spreken daar af om 14u aan de lift. Daar kan ze je op het einde ook komen ophalen.

Page 9: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

9

Zondag 1 februari 14u-17u Vandaag gaan we eens evalueren hoe goed jullie technieken zijn. We gaan zien hoe goed jullie kunnen sjorren, kampen bouwen enzovoort. De leiding is er al van overtuigd dat jullie dit goed kunnen maar we weten het niet zeker. Hoe goed jullie technieken zijn zullen we aan het einde van de vergadering weten.

Zondag 8 februari 14u-17u Kennen jullie "Highland Games"?? In ieder geval, dit gaan we vandaag doen. Een kleine introductie van wat highland games, de Highland Games zijn een 19e-eeuwse voortzetting van traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. Tijdens de Highland Games worden verschillende atletische spelen gespeeld. Bereid jullie maar al voor!

Zondag 15 februari 14u-17u Vandaag spelen we het grote fleet commander spel of anders gezegd zeeslag. De Amerikanen en de Russen kunnen elkaar al een lange tijd niet meer hebben. Daarom gaan zij dit uitvechten in een grote allerlaatste gevecht. Welke welp zal zijn ploeg naar de overwinning loodsen?? Dat zullen we allemaal zien tijdens deze fantastische bangelijke vergadering. Zondag 22 februari 14u-17u Wie van jullie is de beste, sterkste of meest atletische welp... met een grote laddercompetitie zullen we dit bepalen. We wensen jullie alvast allemaal veel succes, wat voorbereiding kan misschien helpen dat je een paar plaatsen hoger komt te staan.

Tot zondag!! jullie leiding

Baloe , Shere-Khan , Phao

Page 10: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

10

Beste JV’s, Na al die vettige nouriture En toetjes met veel te veel glazuur Is het weer tijd voor een echte scout Om te doen waar hij van houdt Een leuke vergadering voor elke zondag van het jaar Hoe krijgt die leiding het toch voor elkaar! Van je kapoenen Arno, Lars en Jonathan Gelukkig nieuwjaar! 4 januari - Geen vergadering Geen vergadering wegens familiefeesten. Tijd om nog wat geschenken te ontvangen en spaarvarkens vet te mesten en profiteer ervan om nog een laatste keer te rusten om er volgende week terug in te vliegen! 10 januari - Kerstboomophaling @Hellegat 09u00-17u00 Het is weer die tijd van het jaar. Kerstmis is achter de rug en kerstbomen vliegen de deur uit! Tijd om de handen uit de mouwen te steken en ze op te halen. We verwachten jullie om 9u00 op Hellegat met de fiets. Eten voor ’s middags wordt voor jullie voorzien. Tot dan!

17 januari - Kerstboomverbranding @Hellegat 19u Op deze avond scoren zowel sfeer als gezelligheid voor één keer een 10/10. De fakkeltocht zal beginnen om 19u00, om 20u00 wordt het vuur aangestoken. Iedereen is dus ook welkom voor warme drankjes en vele andere lekkere dingen!

Page 11: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

11

25 januari - Groepsactiviteit Vandaag is er een activiteit met alle takken samen en die gaat door in De Schorre Afspraak aan de ingang (lift) van De Schorre om 14u. Het einde is om 17u op dezelfde plek. 1 februari - Authentiek bosspel @Hellegat 14u00-17u00 De klassieker onder de bosspelen: Vlaggenroof. Een paar vlaggen, wat touwen, enkele bonnetjes en veel goesting, meer is er niet nodig om van dit spel een echte topper te maken. 8 februari - Techniekenvergadering @Hellegat 14u00-17u00 Eindelijk tijd om wat technieken bij te leren! Sjorren wordt een makkie voor diegenen die goed opletten. Tijdens de vergadering zullen jullie aangeleerde technieken al van pas komen. Jullie zullen de opdracht krijgen om jullie kamp te maken voor de volgende vergadering!

15 februari - Klakkebuisbal @Hellegat 14u00-17u00 Vandaag de vergadering waar iedereen naar uitkijkt. Meer dan een klakkebuis en iets om weg te schieten hebben we niet nodig om ons te amuseren! Hopelijk heb je een stevig kamp gebouwd vorige week, want het zal er hévig aan toe gaan.

Page 12: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

12

22 februari - Kolonisten van Catan @Hellegat 14u00-17u00 Het bordspel zullen jullie wel allemaal kennen maar voor echte mannen gelijk ons is dat peanuts. Daarom gaan wij als echte die hards het spel in levende lijve spelen. Jullie zullen niet weten wat jullie zien. Tot dan!

Einde van het facteurke voor deze 2 maanden wij wensen jullie een zalige vakantie toe en hopen jullie in januari terug te zien. Tot dan! Jonathan, Lars & Arno

Page 13: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

13

BRIEFING

MI-MI-MISSION: VERKENNERVERGADERINGEN FOCUS ON THE FACTEUREKE! LEIDING: EYES LEDEN: EARS "EEN VERGOADERING IS GELEK EEN VROAW, GE MOE ER ALTOA ZEN. EN AS GE ER ZE, WEURT ER GEZOAGD." DISCIPLINE, DEDICATION, FRIENDSHIP MAAR SAFETY HELLEGAT FIRST! ZEKER SAFETY HELLEGAT!

ZATERDAG 10 JANUARI - 9U TOT alles van ons is - KERSTBOOMOPHALING

Handjes uit de mouwen want vandaag gaan we de boompjes halen, die we volgende week op het vuur gaan smijten. Kom allemaal, dan is het sneller gedaan. En uiteraard hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Middageten wordt voorzien. Handschoenen zijn altijd handig… Afspraak op HG om 9u, met de fiets! ZATERDAG 17 JANUARI - 19U - 21U KERSTBOOMVERBRANDING Kerstboomverbranding? Ik heb er een tekeningske bij laten maken, voor wie het echt niet door had. Wij gaan proberen iets te verkopen voor ons buitenlands kamp. Dus kindjes zeker en vast afkomen! ZONDAG 25 JANUARI - 14U - 17U - GROEPSACTIVITEIT Het wordt stilletjes aan een jaarlijkse traditie, we gaan deze week een activiteit doen met de hele scouts, wij verwachten jullie allemaal om 14u aan de ingang (lift) van De Schorre

Page 14: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

14

ZONDAG 1 FEBRUARI - 14U - 17U- DE VAGE VERGADERING Het wordt een TOPPER! Om 14U op HG! ZONDAG 8 FEBRUARI - 14U - 17U - TRASHVERGADERING Alles kapot, alles kapot, alles, alles ALLES KAPOT! Neem zoveel mogelijk materiaal mee, dat je zelf ook wilt kapot maken of niet meer kunt gebruiken. Dit is op eigen verantwoordelijkheid. Dus als je denkt. Ik wil een nieuwe gsm... Is dit niet de manier. TOT OP HG! ZONDAG 15 FEBRUARI - 14U - 17U - EETVERGADERING Naar het schijnt zijn er een paar die goed kunnen eten. We zullen vandaag zien of dat nog steeds zo is. En of er eventueel leden zijn die meer kunnen eten dan vorig jaar. 14U op HG!

ZONDAG 22 FEBRUARI - 14U - 17U - PAINTBALLVERGADERING "JEEEEUJH, HIER WACHT IK AL EEN HALF JAAR OP" Jullie gebeden zijn gehoord. Wie richt er het beste, of wie maakt de beste beschutting? Vandaag is het paintballen. KNALLEN MAAR! HG is de plek! ZATERDAG 28 FEBRUARI - 10U - 17U - MATERIAALDAG Buiten dat het vandaag de laatste dag is van de maand. Is het ook materiaaldag, waar wij jullie graag op zien verschijnen! Middageten wordt voorzien!

Advies van de leiding: Gele sneeuw bestaat niet,

zorg dat ge da nie tegen u gezicht krijgt!

PATRICK MEYS

Page 15: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

15

Hey Guys! Het nieuwe jaar is weeral begonnen. Weeral! Dat hadden jullie niet zien aankomen hé! Ik dacht eerlijk gezegd ook dat het ging stoppen. Je bent dan eindelijk gewend geraakt aan 2014 en dan ineens veranderen ze dat in 2015! Weeral een nieuwe agenda, kalender,… kopen. Als je dan een datum wilt schrijven, automatisch 2014 schrijven. Nu de grote vraag is wie zijn ZE, zij die het jaar veranderen! In het grootste geheim heb ik zitten zoeken achter ZE. Het blijkt een geheime organisatie te zijn met als enige bedoeling de mensheid te vernietigen! Typ maar is ze in op google dan krijg je veel info! (eigenlijk niets maar wel een grappig vrouwenblad waarin een artikel over Elias zijn ***** staat). Ze is een afkorting voor Zelfverzekerde Eenden. Niets is afgrijselijker dan een zelfverzekerde eend! Eenden zijn echt kwaadaardige beesten maar je ziet het niet want ze zijn in het algemeen heel verlegen. Ze zullen nooit iets doen waar dat een mens bij staat. Maar pas op als er niemand bij staat! Ik denk maar aan legoblokjes op de vloer, de verdwenen lepels in de werkkeuken, fietskettingen die loskomen, tegenwind bij het fietsen naar school, … Allemaal de schuld van die eenden want zij haten ons met een passie! Maar pas zeker op voor de zelfverzekerde variant. Zij zijn georganiseerd. Zij zijn de oorzaak van gebeurtenissen zoals: de moord op Kenedy, orkaan Katrina, aanslag op de WTC, katers, …. Zij doen alles om ons te kunne verzwakken, waaronder hun meest duivelse plan, “de jaarverandering a.k.a. operation KWAK”. KWAK staat voor Kill With Annual Kickoff. Mensen waren in het begin onsterfelijk, bleven jeugdig en er bestonden geen jaren. Het was de hele tijd hetzelfde jaar. Maar toen kwam ZE, zij veranderde het systeem met op KWAK. Dit hield in dat om een vaste tijd iedereen een jaar ouder werd! Hierdoor verouderde de menselijke bevolking systematisch. En stierven ze uiteindelijk. Het plan van ZE was enkel nog niet goed genoeg om iedereen uit te moorden want scouts Hellegat was daar! Wordt vervolgd… Zondag 5 januari – geen vergadering ZATERDAG 10/01: kerstboomophaling: 10u-einde @Hellegat Het is de jaarlijkse kerstboomknuffeldag! Pak maar handschoenen mee. Eten wordt voorzien net zoals kerstbomen, naalden en al de rest! . 17/01: kerstboomverbranding: 9u-einde @Hellegat De opgehaalde kerstbomen van vorige week gaan vandaag de fik in! We gaan hier ook een centje met verdienen. Wij gaan namelijk partysnack’s of smoutebollen maken. De keuze ligt aan jullie!

Page 16: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

16

25/01: groepsactiviteit: 14u-17u – De Schorre Today heel Hellegat represent! Wees maar fit en drink maar veel shakes. Dit hoeft allemaal niet maar dan staat deze afbeelding er ten minste niet voor niets bij! Afspraak om 14u aan lift van De Schorre! 01/02: Stage-tijd!

Hoe en wat, contacteer jullie stage begleiders! Elias en Jeroen: kapoenen Remco en Lukas: Welpen Daan: Jong-Verkenners 08/02: feestje laatste voorbereiding Vandaag de laatste voorbereiding voor ons feestje. Alles moet tot in de puntjes in orde gebracht worden!

14/02->21/02: Jintro Deze week zonder mij maar wel op Jintro! Deze bangelijke week is echt iets voor jullie, meer info vind je op: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/evenement/jintro-6 27/02->01/03: feestje opbouw en afbraak Dit weekend opbouwen, feesten en afbreken. Het gaat een zwaar maar winstgevend weekend zijn dus be prepared. Slaap maar al goed op voorhand dat je alles kan geven! Probeer zoveel mogelijk vrienden te overtuigen om vandaag te komen, het gaat plezant worden! Groeten van jullie verafgode leider Sven aka Sexy Günter

Page 17: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

17

Beste Oud-Scouts & sympathisanten

Hopelijk hebben jullie evenveel genoten van de feestdagen al wij. Onze batterijen zijn opnieuw opgeladen om er stevig voor te gaan! Na een erg drukke start van het Scoutsjaar, met de Spokentocht, staan er in januari opnieuw de traditionele Kerstboomophaling en Kerstboomverbranding op het menu. Op zaterdag 10 januari halen we samen met de groep de kerstbomen op zodat we op zaterdag 17 januari klaar staan voor de kerstboomverbranding. Iedereen meer dan welkom, de fakkeltocht is om 19u, het vuur wordt door de Burgemeester ontstoken om 20u stipt. Tot dan! De Werkgroep

Jouw feest in het Oud-Scoutslokaal?

Sinds januari 2013 is het mogelijk zijn om het Oud-Scoutslokaal te gebruiken voor familiefeesten, verjaardagen, ...

‘Den Timmer’ kan gebruikt worden door iedereen die een link heeft

(gehad) met Scouting Hellegat, dus zowel via de groep als Oud-Scouts.

Interesse? Mail ons via [email protected]

of spreek Tim even aan, onze lokaalverantwoordelijke

Page 18: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

18

Page 19: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

19

. TURKO - Vékésjen on Sie

Het is niet mijn gewoonte om naar de zee te gaan. Wat kunt ge er gaan doen buiten den dijk op en af te lopen en u ergeren aan de drollekes van de chiwawa’s - met strikske - van de evenzeer opgedirkte, opgekalfaterde bazinnen die er uitzagen als lopende lampekappen met hun witte strooien hoeden. Neen hier heb ik geen boodschap aan. Geef mij maar d’ Ardennen met koel stromende waterkes en een lommerrijk bos en vele Auberges onderweg. Maar ja, nu zit ik hier toch toevallig aan zee omwille van mijn beroep. Ik had een vergadering op zaterdag en één op maandag dus heb ik van de nood een deugd gemaakt en heb ik maar een dagje verlof genomen tussenin. Ik slenterde op mijn gemakske, heel vroeg in de morgen, wat op het strand. De noorderwind woei door mijn millimeter kort geknipte haren en sneed door mijn merg en been. Kent ge dat liedje van Will Tura, wel zo voelde ik me zo’n beetje. Zalig, de stilte, alleen het geruis van de baren en de wind, het gekrijs van de meeuwen en het gerammel van de strandstoelzetters die al vroeg bezig waren. Ik werd aangesproken werd door een ietwat rare gast, alléz zo wat raar gekleed vond ik. Hij had ook zo van die rare maniertjes van lopen en met zijn handjes te wapperen, maar ja. Hij stelde zich voor als Gerald – kol mie Gerry. Ik antwoordde dat hij me maar Turko mocht noemen. O jes- Teurkau, ok. Hij had de zee al van de overkant gezien. Ik niet, maar ik had er genoeg aan om langs onze kant naar ’t zelfde water te kijken, ten andere hier zag je toch meer dan witte krijtrotsen. Neem nu bijvoorbeeld Bredene. Gerry vroeg me of hij met mij mocht meewandelen. Daar ik van belange nog geen goed Engels klapte kon ik hem dan niet zeggen dat ik het feitelijk niet zo graag had maar kon hem ook niet met gebarentaal diets maken dat hij kon oprotten want mijn midden vinger was aan ’t zweren en was omzwachteld met een dik snelverband. Maar, kom, ik vond hem eigenlijk wel symphatiek en omdat hij daar zo alleen op het strand liep naar schelpjes te zoeken deed me besluiten om toch maar op zijn aanbod in te gaan. Om die redenen en om verdere vragen te vermijden knikte ik maar in ’t vlaams dat ik akkoord was. Dus gingen we op stap in het mulle zand. Hij links van mij en ik rechts van hem zodat we mekaar niet voor de voeten liepen. Zo het ijs was nu gebroken

Page 20: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

20

alhoewel er op dit vroege uur nog niet veel ijs te bespeuren viel - de crème-glacekarretjes stonden nog binnen. Op een gegeven moment stond Gerald stil en met zijn ene hand gelijk een schelp aan zijn oor en de wijsvinger van zijn andere hand voor zijn mond zei hij :” hé Teurkau, lissen, loek en bie kwaait, how bjoetifoel ! – Sau aai hijf gelist en geloekt maar dat hij zijn bijen kwijt geraakt was deed hier toch niets terzake vond ik maar wist ook niet dat hij een imker was. Heel bjoetifoel tot er een Siegul op zijn kop scheet en dat het er langs zijn oren afdroop. Jes, Gerry, det joe must teek erbaai !

We kwamen in Bredene terecht. “Wot ken aai sie heer ?”. Ik liet hem natuurlijk het natuurschoon van het strand zien . Ik vroeg hem of hij Bart van den Bossche kende met zijn liedje “ De heuveltjes van Erika “. Wel hier waren ze nu, joe kan sie heer de hills, en ook die van Joyce, Veronik, Wendy en Lesley Ann. ” Oh sau mennie hills !” - Jes indiet. Hij kende dat liedje van Jimmy Fré –“ Zo mooi, zo blond en zo …. . Prachtig, prachtig - dat liedje. Heb hem gezegd dat hij alleen mocht loeken - not teutsjen. Ik kan je zeggen dat hij ferm geloekt heeft. Naast ons liep een koppel Chinezen met ogen zo groot als walnoten met de bolster er nog rond, gewoonlijk hebben ze spleetjes maar nu zijn ze toch eindelijk opengegaan.

Toen kwamen we in Blankenberge waar we naar de piste met die koddige fietskes gingen. Gerry wou perse gaan rijden. Goed, hij koos een vehikel en begon aan zijn ronde. Lachen dat hij deed, had ogenschijnlijk veel plezier.” Aai laaik it !“. Toen zag ik dat hij op zo’n fietske met ovale wielen en zonder zadel reed. Ik heb er verder niet over nagedacht maar heb hem toch met andere ogen gaan bezien. Enfin , ieder zijn goesting. Achteraf zijn we natuurlijk nog mosselen gaan eten en Bebbeloets gaan kopen bij Modder Bebbeloet in de Stésjenstriet, dat was een must voor Gerry, daarvoor alleen al kwam hij naar Blenkenbeurge.

Zo , het was wel geweest voor vandaag zeker. Nog een slappe hendsjeek, saulong en goedbaai. Waar ik wel van verschoot is dat Gerry zelf zo aboninabel, slecht, Engels sprak, en dat voor een Engelsman, ik kon hem bijna niet verstaan, beut aai traai !. Enfin ik zou er begot nog mijn Vloms bij vergeten.

Baai, baai,

TEURKAU

Page 22: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

22

Voor al je scoutsbenodigdheden:

.

www.hopper.be

Page 23: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

23

Page 24: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

24

Page 25: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

25

Page 26: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

26

Page 27: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

27

. JANSSENS EN VERMOST bvba

MAARTEN VERMOST .

Verzekeringen

Leningen

Beleggingen

Kantoor FINTRO

[email protected] .

03/880 70 15 03/880 70 19 Antwerpsestraat 10 – 2850 Boom

CBFA 32598A-cB - RPR Antwerpen

BTW BE 0447 049 739

Page 28: 2014-2015 3 januari februari - Factuerke Hellegatje

28

Leiding 2014-2015

Kapoenen [email protected]

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0477/76 35 54

Jonas De Maeyer Boomsestraat 188 Niel 0472/60 49 77

Brent Corcellis Tuyaertstraat 82 Niel 0499/11 36 39

Welpen [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Leo Vandorpe Boomsestraat 309 Niel 03/844 70 50

Yannick ‘Fristi’ Theys A De Schutterstraat 27 Ekeren 0498/66 33 76

Jongverkenners [email protected]

Jonathan Bridts Vredestraat 14 Niel 0472/43 03 77

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Verkenners [email protected]

Johan Verschaeren A Janssenslaan 33 Niel 0493/68 58 29

Mathias Meys Rupelweg 6 Boom 0476/05 45 42

Jins [email protected]

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Groepsleiding [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0476/05 55 23

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Joffrey Van Gelddorp Noeveren 165 Boom 0471/25 26 45

Oud Scouts

Kern werkgroep [email protected]

Wouter Van Espen Kapelstraat 25 Boom 0485/92 46 11

Michiel Van Landeghem Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/46 73 98

Tim Van Tongerloo F.D.Rooseveldstraat 38 Niel 0473/23 06 71

Maarten Vermost Kapelstraat 131 Boom 03/880 70 15

Yves De Troetsel Heidestraat 12 Schelle 0498/86 65 90

Bart Coopman Koekoekstraat 60 Schelle 0497/81 82 92

Wim Suykens Wirixstraat 71 Niel 0486/02 03 44

Walter Roten Steenwinkelstraat 110 Schelle 03/887 66 99

Staf Buelens Kerkstraat 6 Niel 03/888 56 43

Leo Verlinden Laarhofstraat 142 Schelle 03/887 73 76