15/12 Het kan anders.

2
Groen voert vandaag mee actie met de zovele ongeruste en verontwaardigde werknemers, ouders, leerkrachten, ambtenaren, studenten, zorgwerkers, werkzoekenden en gepensioneerden. Burgers zijn twee keer de dupe: Vlaamse en federale regering maken het leven duurder en pakken gezondheidsproblemen niet aan. Het kan anders. oneerlijk verdeeld zijn Hogere facturen voor de gewone burger: duurder water, elektriciteit, (hoger) onderwijs, bus en trein. Minder inkomsten door de indexsprong en loonstop. Zelfs mensen die het financieel moeilijk hebben, gaan er nog op achteruit. Maar de grootste vermogens ontspringen de dans en de grote bedrijven betalen nauwelijks belastingen door systemen zoals Luxleaks. Groen voert mee actie omdat de besparingen: zorgen voor meer vervuiling en ongezond zijn Bedrijfswagens krijgen 5 miljard subsidies, stokoude kerncentrales blijven langer open, maar steun aan energiezuinige verbouwingen wordt geschrapt. niet tot een betere toekomst leiden Het beleid van N-VA, CD&V en OpenVLD zorgt voor meer ongelijkheid en meer vervuiling en zal niet leiden tot een gezondere, duurzame economie noch tot genoeg jobs. De recepten van de regering hebben in het verleden en in het buitenland enkel geleid tot verarming, economische achteruitgang en sociale conflicten. De Vlaamse regering brengt ook de kwaliteit van ons onderwijs in gevaar, waardoor ze ook de toekomst van onze kinderen bedreigt.

description

Groen voert vandaag mee actie met de zovele ongeruste en verontwaardigde werknemers, ouders, leerkrachten, ambtenaren, studenten, zorgwerkers, werkzoekenden en gepensioneerden. Burgers zijn twee keer de dupe: Vlaamse en federale regering maken het leven duurder en pakken gezondheidsproblemen niet aan.

Transcript of 15/12 Het kan anders.

Page 1: 15/12 Het kan anders.

Groen voert vandaag mee actie met de zovele ongeruste en verontwaardigde werknemers, ouders, leerkrachten, ambtenaren,

studenten, zorgwerkers, werkzoekenden en gepensioneerden. Burgers zijn twee keer de dupe: Vlaamse en federale regering maken

het leven duurder en pakken gezondheidsproblemen niet aan.

Het kan anders.

oneerlijk verdeeld zijnHogere facturen voor de gewone burger: duurder water, elektriciteit, (hoger) onderwijs, bus en trein.

Minder inkomsten door de indexsprong en loonstop.

Zelfs mensen die het financieel moeilijk hebben, gaan er nog op achteruit.

Maar de grootste vermogens ontspringen de dans en de grote bedrijven betalen nauwelijks belastingen door systemen zoals Luxleaks.

Groen voert mee actie omdat de besparingen:

zorgen voor meer vervuiling en ongezond zijnBedrijfswagens krijgen 5 miljard subsidies, stokoude kerncentrales blijven langer open,

maar steun aan energiezuinige verbouwingen wordt geschrapt.

niet tot een betere toekomst leidenHet beleid van N-VA, CD&V en OpenVLD zorgt voor meer ongelijkheid en meer vervuiling en zal niet leiden tot een gezondere, duurzame economie noch tot genoeg jobs.

De recepten van de regering hebben in het verleden en in het buitenland enkel

geleid tot verarming, economische achteruitgang en sociale conflicten.

De Vlaamse regering brengt ook de kwaliteit van ons onderwijs in gevaar, waardoor ze ook de toekomst van onze kinderen bedreigt.

Page 2: 15/12 Het kan anders.

Meyrem AlmaciPARTIJVOORZITSTER

‘Al mijn steun en waardering voor wie vandaag staakt of actie voert. Andere keuzes zijn mogelijk. Een bijdrage

van de grootste vermogens, na een haalbare loopbaan van 42 jaar pensioen voor iedereen, meer steun voor wie minder vervuilt. Voor die andere keuzes blijft Groen de komende tijd strijden.’

Een vermogensrendementsheffing die ervoor zorgt dat bijna iedereen minder belastingen betaalt dan vandaag behalve mensen met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro.

Maximum 42 jaar werken met kwalitatieve jobs en een haalbare loopbaan voor iedereen, dankzij onze pensioenhervorming.

Geen indexsprong en geen loonstop, wel lagere lasten op lonen. Met een verschuiving van de belastingen op arbeid naar vermogen en vervuiling, verlagen we de loonkost, niet de lonen.

Investeren in onderwijs en zorg, met een alternatieve Vlaamse begroting die ook in evenwicht is maar heel andere keuzes maakt

v.u.

: Mey

rem

Alm

aci,

Serg

eant

De

Bru

ynes

traa

t 78

-82,

1070

And

erle

cht.

Nie

t op

de

open

bare

weg

goo

ien

aub.

Groen legde de voorbije weken en maanden tal van voorstellen op tafel:

HETKAN

ANDERS

MEER WETEN?

www.groen.be/hetkananders

MEE EROVER PRATEN? #hetkananders

Facebook.com/groen.be

@groen