110111 Cloudtools online

download 110111 Cloudtools online

of 1

Transcript of 110111 Cloudtools online

  • 8/7/2019 110111 Cloudtools online

    1/1

    2

    Home Financieel CRM HRM Samenwerken Data

    Home Samenwerken Social Media Mark Appel (Twinfield): informatie en kennis delen is echte ...

    Mark Appel (Twinfield): informatie en kennisdelen is echte het werken 2.011 jan 2011 11:11 | Emiel Elgersma

    In de praktijk met Mark Appel (Twinfield)

    "Het nieuwe werken draait om kennisdeling," aldus Mark Appel, marketingmanager bij Twinfield . "Als het over werken 2.0 gaat, hoor je vee l over technieken het los van tijd en plaats werken, maar dat is een barrire die we al jarengeleden hebben overwonnen. Bedrijven die succesvol willen zijn, delen kennis.Op die manier trek je mensen aan en ga je een relatie aan. Dat biedt kansen."

    "Het delen van kennis klinkt eenvoudig, maar is moeilijk in de praktijk. Bij bedrijven heerst veelal nog hetoude idee dat je eerst heel veel kennis verzamelt en bij je houdt, om vervolgens te delen voor geld. Bij hetwerken 2.0 geef je de kennis juist weg."

    Freemium: het nieuwe businessmodel"Tegenwoordig wordt alles op het internet gratis weggegeven. Het trekt potentile klanten waarna je op eenandere manier geld kan verdienen; het freemium-model . Verdienen kan je door bijvoorbeeld extrafunctionaliteiten of diensten te beiden. Bedrijven betalen graag voor toegevoegde waarden."

    "Neem de branche waar Twinfield actief in is, accountancy. Een accountant heeft over een MKB'er ontzettend veel informatie tot zijn beschikking en heeft de kennis om dat te ontsluiten. Toch doen ze daar weinig mee. Als bedrijf krijg je n keer per jaar een jaarrekening."

    "Wij pleiten er bij onze klanten (accountancy) voor om veel meer met de data te doen waarover zijbeschikken. Maak bijvoorbeeld een App voor de iPhone of Android die een extra inzicht geeft op nspecifiek element. Of biedt extra inzicht aan in de vorm van een grafiek die als widget werkt binnen onzesoftware. Gratis."

    "Er komt een dag dat er een bedrijf opstaat die de hele business overhoop gooit. Bij de traditionelesectoren zie je dat nu nog niet heel erg. je ziet het bij kleine, jongen bedrijven hoe die volop gebruik maken

    van de mogelijkheden die internet bieden."

    Kennis delen, ook binnen het bedrijf "Het nieuwe werken gaat ook over het delen van kennis binnen het bedrijf, iets wat niet heel gebruikelijk is.Zet je agenda op 'openbaar', vertel mensen over het marketingbudget dat je beschikbaar hebt. Door

    "

    Online socommuni

    media: recloud co

    Populaiin de praktwerken, tw

    organisati

    Zoek oSamen

    Meld uw bedrijf

    k Appel (Twinfield): informatie en kennis delen is echte het werken... http://www.cloudtools.nl/saas-samenwerken/mark-appel-twinfield-inf...

    n 1 20-1-2011 14:23