100923 bezoekers lom congres zien toegevoegde waarde pn

1

Click here to load reader

Transcript of 100923 bezoekers lom congres zien toegevoegde waarde pn

Page 1: 100923 bezoekers lom congres zien toegevoegde waarde pn

Bezoekers LOM-congres zien toegevoegde waarde Inspectieview bedrijven

Den Haag, september 2010 – Bezoekers van het LOM-congres ‘Handhaven met een ster’, 9 september jl. in Rotterdam, hadden de kans nader kennis te maken met Inspectieview bedrijven. Met deze voorziening kunnen inspectiediensten onderling gegevens uitwisselen over inspecties en handhaving bij bedrijven. Die informatie kan worden gebruikt bij het maken van een selectie van te bezoeken bedrijven.

Tijdens het LOM-congres gaf Henk Spaan (Arbeidsinspectie) een demonstratie van de Inspectieview bedrijven. Spaan is functioneel beheerder bij de Arbeidsinspectie en onder andere belast met het vormgeven van de informatiesystemen. De Arbeidsinspectie heeft het ICTU-programma e-Inspecties opdracht gegeven Inspectieview bedrijven te ontwikkelen. Spaan kreeg tijdens het LOM-congres zo'n 50 belangstellenden in de stand, die zich actief lieten informeren over de mogelijkheden van de voorziening. “Er werden veel inhoudelijke vragen gesteld, vooral over de praktische bruikbaarheid. Inspecteurs wilden graag weten hoe ze de Inspectieview bedrijven kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als hulpmiddel bij risico-analyse voorafgaand aan inspecties.”

Aan alle standbezoekers is gevraagd een kort vragenlijstje in te vullen over hun verwachtingen van Inspectieview bedrijven. Meer dan 80 procent van de bezoekers die kennis maakten met Inspectieview bedrijven denkt de voorziening in te kunnen zetten in de praktijk.

Deelnemers aan het congres zien zowel de toegevoegde waarde van Inspectieview bedrijven bij de selectie van te bezoeken bedrijven als bij de voorbereiding van de inspectiebezoeken. “Bij grote, betekenisvolle zaken kan de informatie uit Inspectieview bedrijven van cruciaal belang zijn. Het geeft een completer beeld van een bedrijf”, aldus een van de bezoekers. Bijna de helft van de geïnteresseerden gaf aan Inspectieview bedrijven te willen gebruiken voor meer risicogestuurd toezicht. “Zodat we selectiever te werk kunnen gaan en onze aandacht kunnen richten op bedrijven die dat nodig hebben”, gaf een van de bezoekers te kennen.

In de komende maanden wordt de informatie “op” Inspectieview bedrijven uitgebreid met relevante inspectiegegevens van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit, het Agentschap Telecom en de VROM-Inspectie. Meer informatie over Inspectieview bedrijven is te vinden op Inspectieloket.