Zelfreflectie 6

Post on 06-Aug-2015

100 views 0 download

Transcript of Zelfreflectie 6

Zelfreflectie

Dag 6: Vandaag was het de dag dat we de actieve leerdag moesten doen. We begonnen met onze poppenkast. Alle kleuters waren zeer enthousiast en waren helemaal mee in het verhaal. Ze schreeuwden en spraken zelfs tegen de poppen. Dit was dus een succes. Ik heb hier geleerd meer stemmetjes te durven gebruiken. De kleuters kunnen je toch niet zien, dus durfde ik ook meer.

Bij het actief spel waren alle kleuters zeer enthousiast en luidruchtig. Af en toe kregen we ze niet onder controle omdat ze zo luidruchtig waren. Na een paar activiteiten kregen we het idee om een liedje te laten afspelen wanneer er een activiteit gedaan was. Jammer dat de muziek niet zo luid ging, maar we hebben er toch uit geleerd.

Na ons spel kregen we enkele tips van de kleuterleidster. Ze vertelde ons dat we beter rechtstaand konden poppenkast spelen. Zo kun je de bewegingen van de poppen beter uitvoeren. Ook vertelde ze ons dat we vaker moesten afwisselen tussen actieve en passieve spelletjes. De kleuters werden na een tijdje zeer luidruchtig omdat ze zolang op een stoel moesten blijven zitten. We kregen nog als tip dat we meer in thema moesten werken.

Ik ga hier zeker op proberen te letten tijdens de stage. Het was een leerrijke voormiddag, zeker naar je stage toe. Het was een zeer goede opdracht om nog meer tips te krijgen dan op je stage alleen. Ook het werken in een groep maakte het leuk omdat je hen terwijl ook kan observeren.