knnc Zn ^gfr^ick Zb b^bmmo rW bjf èYN HB CONC LN NC 89 J ... · 09/04/2013  · 8s c^b 5s...

Post on 11-Aug-2020

0 views 0 download

Transcript of knnc Zn ^gfr^ick Zb b^bmmo rW bjf èYN HB CONC LN NC 89 J ... · 09/04/2013  · 8s c^b 5s...

'SUPERSUB' BUYSENS HEEFT GEENVERKLARINGVOOR OFFDAY OHL

«We konden geen vuistmaken»Bij de derde tegentreffervan Charleroi zag hij er nietgoed uit, maar voor hetoverige was Ludovic Buy-sens één van de zeldzameOHL-spelers die zaterdag inCharleroi een aanvaardbaarniveau haalde. Ditmaalmoest de 'supersub' — depolyvalente verdediger isvéél meer dan gewoon een'stoplap — als linksachteropdraven.

HERMAN MEERSSEMAN

«Deweekvoordien,tegenWaasland-Be-veren, speelde iknog linkscentraalach-terin. Ikhebookalrechtsbackenrechtsecentrale verdediger gespeeld. En iktracht altijd mijn job te doen, zoals decoachmijdieoplegt», zegtBuysens.Tegen Beveren genoot Buysens nog vanhet enthousiaste en goede voetbal vanOHL,nademiskleuninCharleroibaaldehij.«Ikhebhiergeenverklaringvoor», zeide27-jarigeOost-Vlamingdie inde zomervan vorig jaar Sint-Truiden ruilde voorOHL. «Het barslechte veld belette onswel onze gebruikelijke speelwijze, veelover de grond, te ontwikkelen. Niette-min hielden wij aanvankelijk dematchmoeiteloos onder controle. Misschiendat sommigen het daardoor onbewustwat te gemakkelijk gingen opnemen.Feit is, dat Charleroi binnen een tijds-spannevanvijfminutenal tesimpel2-0konuitlopen, en datwij er nadienmaarniet in slaagdeneenvuist temaken, laatstaandepartijweerinhandentenemen.Al voetballend lukte het niet op die ak-ker, maar dan moet je met veel duel-kracht en inzet trachten terug te slaan.

Dat is niet of nauwelijks gebeurd, enooknaderustslaagdenwijermaarnietin de knop om te draaien. Er sloop eenzekeregelatenheid inons team.»Daarkwambijdatenkelesterkhouderseen stuk beneden hun niveau blevenspelen.ZogeraakteKarelGeraertsmaarniet indematch.«Normaal genomen kan je als verdedi-

geraltijddebalaanKarelkwijt,hijdoeter dan telkens wel iets goeds mee. Nuniet.Maarerwarenernogméérdievervan hun normale niveau bleven. Kort-om, het was een wedstrijd om zo vlugmogelijk te vergeten, niet zonder ereerst de lessen uit te trekken in hetvooruitzichtvandedubbeleconfronta-tiemetKVMechelen.»

Weer naar de bank?Nu Weuts zijn schorsing heeft uitge-boetenhetduoThompson-Gislasonal-licht weer speelklaar raakt, zou hetkunnen dat Buysens zaterdag weernaardebankverhuist.«Ik kan alleen maar hard werken optraining en elke speelkans die ik krijg

trachten te grijpen. Dat ik polyvalentben, is tegelijkertijd een voordeel éneennadeel. Ikwordingezetalsdeeerstedoublure als er iemand in de defensiewegvalt, maar als de titularis terug-komt verhuis ik meestal weer naar debank. Nu goed, ik wist dat mij dit tewachten stond toen ikvoorOHL teken-de.»

Revanche«Afgezien van het feit of ik er zaterdagtegen KVMechelen al dan niet bij ben,is het duidelijk dat wij de club, de stafen de supporters een overtuigendesportieverevancheverschuldigdzijnnadie ontgoochelendewedstrijd in Char-leroi.»

LudovicBuysenswas één van de zeldzameOHL-spelers die inCharleroi een aanvaardbaar niveau haalde. Foto VPL

Voetbal ★ kort

★OL. WIJGMAALFariat,CoosemansenLifondjahebbenhunovereenkomst verlengd bij OlympiaWijg-maal. (NDKV)

WielrennenPK TIJDRIJDEN IN MELKWEZER

MaartenVlasselaervoor titel bij elite z/c

Ophetprovinciaalkampioenschap tijd-rijden inMelkwezer isMaartenVlasse-laer (23)uit Leefdaal vanplanomdeti-tel tepakken.Hij voelt zichbeterdanvorig jaarenziet inKevinSuarezMarti-nezzijngrootste tegenstander. OokploegmaatWesleyBellenkanvolgenshemdeconcurrentieaan.

In vergelijking met vorig seizoen voeltMaartenzichconditioneelbeter.«Vooral de voorbije weken ging het cres-cendo. Invergelijkingmetvorig jaarmoestikronddezevoorbijeperiodegeenexamensmeer afleggen en kon ik me tijdens hetweekend volledig toeleggen op de fiets»,weetdeafgestudeerdemasterindechemieaan de KU Leuven. «Ik trok regelmatig deweg op met de mountainbike toen ersneeuwlag. Ikkwameindjanuaritenvalenwaszotweewekenbuitenstrijd, ikbendaarbeter uitgekomen.Deomloop is op enkelemetersnadezelfdedanvorig jaar,enkelzaler nu in de omgekeerde richting geredenworden. Er bevinden zich veel rechte stro-kenophet parcours, niet onmiddellijkmijnspecialiteit. Tochdenk ik dat ik opwinst bijdeelitez/caanspraakmagmaken.SuarezMartinezkanikmoeilijk inschatten,hijwasvorig seizoen zeer goed op dreef. Ploeg-maatWesley Bellen zal er normaal gezienookwelpresteren, indienhijgeenlastkrijgtvan hooikoorts. In het totaalklassementheb ikgeen ideehoedevormende capaci-teiten van de beloften zijn, zo reed ik nognooit tegenMike De Bie», weet de rennervanRoyalCureghemSportifBrussel.«Ikvindhet jammerdaterzoweinigtijdrit-ten georganiseerd worden. Het is altijdmooi dat ik in Orsmaal nog eens tegen dechronokanrijden.» (SVDL)

TECHNISCHE GEGEVENS

Op een gewijzigde omloop rijden de deel-nemers er vandaag tegen de chrono. Derenners rijden nu de andere richting uit.Start en aankomst zijn in de buurt van deparochiezaalvandezedeelgemeente, indeHazenbergstraat.Eenrondjeis9km.Erzijn28 nieuwelingen, 41 junioren, 12 vrouwen,22beloftenen8eliterennersingeschreven.RoaldParmentiervertrektalseersteom13uur,MaartenVlasselaersluitderijom16.08uur.Nadienisernogeenploegentijdrit.(JFL)

VrouwenvoetbalBEKER VAN BRABANT

MiecroobVeltemspeeltvoor stek in finale

VanavondwordtophetZeeninSterrebeekbeslist wie op 1 mei de finale van de bekervan Brabant speelt tegen Roosbeek. HetTiense team kon zich op paaszaterdag alplaatsen ten nadele van Atlas Linter. InSterrebeekneemthetplaatselijketeamhetop tegenMiecroob Veltem, eveneens eenploeguiteersteprovinciale.«Het zal er zeker bikkelhard aan toe gaanwanttotvoorenigewekenwasSterrebeeknetzoalswijookeenconcurrentvoordeti-tel in eerste. Beiden hebben we intussenmoetenafhaken.Tochisernogredelijkwatrivaliteit tussen ons», weet secretaris Pa-trick Bonaventure van Miecroob. «Voorbeideteamsishetbehalenvandebekernogsteeds het hoofddoel dit seizoennadatwebeidendetitelhebbengemist.Enbovendienwaren er enkele kleine akkefietjes tussenons. Zo was Sterrebeek niet gelukkig metdedatumvandeterugwedstrijd indecom-petitie in Sterrebeek. Wewaren toen nogallebeiinderunningvoordetitel.Wijwildendematchnietverplaatsen.Sterrebeek,datheel wat speelsters moest missen wegensde krokusvakantie, wel. Veltem ging toenmet 2-5 winnen in Sterrebeek. Maar datwasdusgeennormvoordematchvandins-dagavond»,weetBonaventure.«Ookonzeverloren competitiematch van vorige za-terdagtegenRoosbeekmagjenietmeetel-len. Zowel Roosbeek als Veltem wou im-mersniet indekaartenlatenkijkenmethetoogopeeneventuelebekerfinale.»Veltemheeftwelhaardeelgehadindebles-sures.«Steeds ontbraken er enkele basisspeel-sters en toenChristelDeckersnabevallingweermochtmeespelen viel ze al snelweeruit. Gelukkig is zeweer fit want Deckers isnog steeds een sterkhouder», besluit Pa-trickBonaventure.DematchinSterrebeekwordtom20uurgespeeld. (MIK)

Opbasis vande4-0-uitslagzoujevermoedendatKampenhoutzondagvanhetveld isgespeelddoorUkkel.De realiteit leertechterdatKampenhoutdeevenkniewasvanUkkelmaarfaalde indezonevandewaar-heid. Feit isweldatdedegrada-tieonafwendbaar lijkt alsdejongensvanBillyOzcannietdringendpuntengaanpakken.

De coach geeft de moed echternog langnietop.«Er zijn nog vijftien punten teverdienen en we hebben eenwedstrijd minder gespeeld daneenaantalvanonzerechtstreek-se concurrenten», aldus Ozcan.«Desituatie isduszekernognietuitzichtloos. Het is jammer datwe niets konden rapen in Ukkelmaar we moeten de nederlaagnu ook weer niet gaan dramati-seren. Indetweedehelfthebbenwe onze tegenstander terugge-drongen maar de aansluitings-trefferbleefhelaasuit.Toenkortvoor het einde dan het derdedoelpunt viel op de countermochten de boeken toe. Demo-tivatie iserzekernogindegroep,anders kan je ook niet winnenvanGenly-Quévy.Maarweheb-ben vooral onze spitsen Passarisen Van Loock gemist. Hopelijkkan ik hen snel recupereren. Nuvolgenmet Sterrebeek enWijg-maal tweederby'swaarinweze-ker ietsmoetenpakken.»Nadefinanciëleperikelenverla-ten heel wat jongens de club en

blijven inkomende transfersbo-vendienuit.«Er hebben intussen een zestalnieuwe spelers getekend maarvoorlopig kunnen we nog geennamen vrijgeven», aldus Ozcan.«Ik ben ervan overtuigd dat weookvolgendseizoeneencompe-titieve ploeg op de been zullenkunnen brengen, hopelijk invierdenationale.Erzijnmomen-teel ookgesprekkenaandegangmetenkelenieuwesponsors zo-datdefinanciëleproblemenbin-nen enkele weken hopelijk vande baan zijn. Schrijf maar op datKampenhoutnognietdood is.»

(NDKV)

BillyOzcan: «Kampenhout isnog lang niet dood.» Foto VPL

Ol. Wijgmaalheeft zondag inSterrebeekeenoptiegenomenvoordeelnameaandeeind-ronde.Vooralopbasis vaneenmeerdande-gelijke tweedehelftkonblauw-witdezegeclaimen. Inhet slotvandewedstrijdmisteFariat eerst vandichtbijmethethoofdmaarenkeleminuten laterkroondehij zichals-nog totmatchwinnaar.

«We zijn vandaag allemaal matchwinnaar»,wuift Fariat alle lof weg. «Het doet uiteraarddeugd datmijn doelpunt ons de drie puntenoplevert maar ik vind onze overwinning ervooral één van het collectief. Iedereen heeftz'ntakenuitstekenduitgevoerd,vooralnadepauze.Wehebbenmekaarookheelgoedge-coacht op het veld en de goede lijn van Lon-derzeel doorgetrokken. Bijnawerd ik nog deantiheldwantkortvoormijndoelpuntmisteikvandichtbijeenreuzekansmethethoofd.»«In de eerste helft voetbaldenwe niet slechtmaar toch liep het een beetje stroef en kon-denwede tegenstander nauwelijks in verle-genheid brengen. Hun voorsprong aan derustvondikwelgevleidwantookSterrebeekkon amper dreigen.We zijn vervolgens zeerscherp uit de kleedkamer gekomen en kon-deninextremisdusnogdevollebuitpakken.Na de pauze werden de ruimtes groter enkreeg ikveelmeervrijheid zodat ikoptimaalvan die ruimte gebruik kon maken. Op diemanierwas het heel prettig voetballen. Enigminpuntje van onze tweede helft vond ik deefficiëntie.»«Descorehadhogerkunneneneigenlijkookmoeten oplopen. We hebben heel vaak metslechts één goaltje verschil gewonnenmaardatbetekentookdat je zeldenecht relaxkanvoetballenomdateentegendoelpuntsnelge-vallen is. De komende matchen moeten weproberen omdewedstrijd sneller in een de-finitieveplooi te leggen.»«Hetbeginternuechtwelgoeduittezienmet

het oog op de eindronde. Die zou ons nietmeermogenontsnappen.NuvolgenmetDil-beek en Kampenhout twee haalbare tegen-standers, maar iedereen weet dat die wed-strijdenvooronsvaaklastigeopdrachtenzijn.Alsweechtervoetballenzoalswedatdetweevoorbije wedstrijden gedaan hebben, moetnu gewoon een zes op zes volgen. En dandenkikdatweonseindrondeticketbeetheb-ben.»«Intussenhebikookmijnwoordgegevenaandeclubvoorvolgend seizoen. Ikbengraag inWijgmaal en ook het feit dat de coach blijftheefteenbelangrijkerolgespeeldinmijnbe-slissing.» (NDKV)

Matchwinnaar Fariat zal ook volgendseizoen voorWijgmaal spelen.VPL

ISSAM FARIAT - OL. WIJGMAAL BILLY OZCAN - SK KAMPENHOUT

«Eindrondemagons nietmeer ontsnappen» «Nederlaagniet dramatiseren»

K L A S S E 4 B K L A S S E 4 B

DAT IK POLYVALENTBEN, IS TEGELIJKERTIJDEEN VOOR- ENEEN NADEELLudovic Buysens

LEUVEN38 dinsdag9april2013

BR

BELOFTE SEAN DE BIEVIERDE IN RONDEVANVLAANDEREN

dium. Indienditniet lukte, zat ik indezetelnaardespurt toe. Jammer genoeg ging de sprint niet naarwens. Ikwasineerste instantieontgoocheld, ikwoumeerdandezevierdeplaats.Achterafwas ik tevre-denomdat ikopnieuwophethoogsteniveaumee-kannavorig seizoen.»De volgendemanche in de Nations Cup, la Côte Pi-carde,bevalthemwel.DooronderanderedevierdeplaatsvanSeanDeBie,staatBelgiëmomenteelvier-de inderangschikkingvandeze landencompetitie.DeHagelanderisvanplanomopFranseondergrondomdezegetestrijdenenvreestvooraleendekselse

Zabel.Detweevoorbijeeditiesdraaidenhetnetnietopeenmassaspurtuit.«Die omloop moet me zeker liggen, ik startte erreeds twee keer. Ik kreeg altijd een goed gevoel opde bergjes op het einde van de koers. Ik hoop op-nieuw mee te kunnen doen voor de zege. Ik ver-wachtderennersdiesterkwareninVlaanderen,Za-belzalongetwijfeldstrafuitdehoekkomen», voor-spelt SeanDeBie.Hij vertrekt met de Belgische selectie vandaag ophotel en zal nogwat losrijden in afwachting van laCôtePicarde.

Waar Sean De Bie (21) op voor-hand hoopte op een podium-plaats in de Ronde van Vlaande-ren voor beloften, moest hij hetstellenmet een ondankbarevierde plaats. De Duitser RickZabel snoerde echter iedereendemondmet enkele welge-plaatste lendenrukken die hemnaar de zege in de spurt leidden.De twintiger hoopt woensdag inLa Côte Picardemee te kunnenspelen voor de overwinning.

STEFAN VAN DE WEYER

In de slotronde spatte de race in de Ronde vanVlaanderen uit elkaar. In de heuvelzone ontstondonder impulsvanStuyveneengroepjevanelf ren-ners. De Bie voelde al snel aan dat ze niet in diecompostiede streepgingenhalen.«Op dat moment waren er enkelen niet meer instaat om over te nemen. Daardoor keek iedereennaar elkaar en was het vertrouwen zo goed alszoek. Het draaide niet rond, tijdens een afdalingwerddegroepgroter.BijdebeklimmingvandeEi-kenbergwas ik van plan te versnellen, maar in dehelft van de beklimming voelde ik dat het besteeraf was. Niemand leek bekwaam omdaar alleenverder te gaan», herinnert de prille twintiger vanhet beloftenteam van Leopard-Trek zich. «Ik be-sloot na de Eikenberg net zoals vorig jaar de spurtaf tewachten, indehoopdie tewinnen.ToenwerdiktweedenaVanbilsen.ToenStuyvendiepindefi-nale aanging, was dat voormij niet slecht. Haaldehijdemeet,danstondereenlandgenootophetpo-

SeanDeBie zietwinstkansen in LaCôtePicardewoensdag. Foto GDR

«Sprint verliep niet echt naar wens»TWEEDE PROVINCIALE B

KEVIN CANNOOT - HO VELTEM

«Wij geven de titel nogniet op»

HOVeltembehaal-de tegenWeze-maaleenovertui-gendezege. Ineenopenwedstrijdscoordehetdriekeerendecijferszijnniet eensover-dreven.

«Wij zijn nog nietuitgeteld voor detitel», vertelt eenstrijdvaardige Ke-vin Cannoot. «Wijhebben zondag onzewaarde nog eens duide-lijk onderstreept. Demeeste ploegendie naarVeltem komen, stellen een levende muur opvoor hun doelman. Dan is het vaak moeilijkom een gaatje te vinden. MetWezemaal kre-gen wij een totaal andere tegenstrever. Diejongens durfden voetballen. Op het midden-veldenwarenwijheer enmeester endat leid-devanaf deeersteminuut toteenpakkansen.Wij scoordenmeteenmaarnadienmistenwijnogheelwatopenkansen.»«Ook na de rust bleven wij stormlopen. Ikscoorde het tweede en geruststellend doel-punt van op de stip. Het moet gezegd dat deWezemaalse doelman zijn ploeg voor een af-straffing behoede. De supporters hebben on-getwijfeld genoten van een open wedstrijdwaarin Veltem technisch een trapje hogerstond. De manier waarop wij deze zege be-haalden,geeftonsnogmeervertrouwenzodatwij de titelstrijd zeker niet opgeven. Houtemstaat vanaf de eerste competitiedag op kop.Hetgeeft aandat zediepositiewelverdienen.Toch waren wij in de heenmatch de betereploeg. Houtemkomt nog op bezoek, zodat decompetitienog langniet beslist is. Ikzelfweetnognietwaarmijn toekomst ligt. Ik ben er nu35 en voel mij hier goed in de groep. Veltemwil vooral de eigen jeugd kansen geven. On-dertussenwachtiknogopeengesprekmethetbestuur.Danweetiktenminstewaarikaantoeben. Zolang ikmij goed voel ophet veld, denkiknogniet aanstoppen.» Foto VAR. (VAR)

Voetbal ★ kort

SMSLUBBEEKTrainerLukBeekenligtmomenteelmetgriep in bed zodat hij vorige zaterdagde ploeg niet kon coachen. Van DerEedt(geschorst)enVansteenkiste(ge-blesseerd)warendeafwezigen. (VAR)KACBETEKOMWouter Simons herstelt nog van eenlichte verrekking. Kevin Robeyns(neusbreuk) is nog out. Doelman Pas-cal Beeken hervat deze week de trai-ningen. (VAR)HOVELTEMJoris Luyten liep vrijdag tijdens eenwedstrijd in de zaal een enkelblessureop zodat hij zondag niet kon voetbal-len.FrederikLuytenzalvolgendeweekdecompetitiehervatten. (VAR)RAPIDEWEZEMAALSiaciaBroosvieldonderdagopdetrai-ningnoguitmeteenvoetblessure.Lau-renz De Donder hervatte met de B-ploeg.DaniloSarri viel zondaguitmeteen spierscheur. Raggers (voetopera-tie) traintweervoluitmee. (VAR)RCBOORTMEERBEEKBoentges,DeConinckenVanOstaedekomen deze week terug uit skivakan-tie. Govaerts en Dirk Durinckx warenvorigespeeldaggeschorst. (VAR)VKLINDENPieterBehetskomtvolgendespeeldagteruguitschorsing.JorisFannes(enkel-blessure) isoutvooreenpaarweken.

(VAR)SCAARSCHOTDaanMathijsisgenezenenweerinzet-baar. Ook Rommers is terug uit skiva-kantie. (VAR)

Triatlon ★ kortTriatleet PPiieetteerr HHeeeemmeerryycckkuit Leuvenhaalde de aankomst niet in de eerstemanchevandeEuropacup inPortugal.De dagen voordien had de atleet vanLTTLhetalmoeilijkmetdegolvenindeAtlantische Oceaan. «Alles liep ver-keerd. Normaal is mijn motto: ‘nooitopgeven’.Tochzeihetkopjeneen,dit isecht zonde», reageerde de blonde at-leetteleurgesteld. (SVDL)

Wielrennen ★ kortEerstejaarsjuniorYYeenntteeNNiijjssuitNieuw-rodezalvandaagnietstartenophetPKtijdrijden.«Ik heb er enorm naar uitgekeken,maar zal jammer genoeg niet kunnenmeedoen. Ik ben verkouden,mijn klie-ren staan gezwollen en daarenbovenzijn mijn amandelen ontstoken. WelkomthijsupporterenvoorGregoryPie-tersuitWezemaaldieer zijn zinnenopdetitelheeftgezetbijde junioren.

(SVDL)

HANS DE MAESENEER - UNION LOVENJOEL

«Laatste seizoen als voetballer»Lovenjoelwonmetkrappe cijfers van LindenenHans De Maeseneer lukte het winnende doel-punt.«Onsbeste voetbal hebbenweniet kunnen ten-toonspreiden,maardathoeftooknietzolangwede drie puntenmaar thuishouden. Eenmakke-lijke wedstrijd was het allerminst. Linden hadmeer balbezit en dat resulteerde in een vroegeachterstand voor ons. We hebben een goedementaliteit getoond door niet op te geven endeze wedstrijd toch winnend af te sluiten. Ikspeelde op een eerder ongewone positie, maartochbenikzelfbesttevredenovermijnprestatie.Mijnbestepositie iscentralemiddenveldermaardelaatstewekenwordikuitgespeeldopderech-terflank.Metmijn loopvermogenprobeer ikhetde verdediging van de tegenstandermoeilijk temaken en uiteindelijk heb ik tochmijn steentjekunnen bijgedragen door te scoren. De ploegheeft niet de ambitie om te stijgen. Het bestuuren enkele jongens uit de ploeg willen graag deeindrondespelenmaarniet iedereenzietdatzit-ten.»«Mijndoel is ommijn laatste seizoen in schoon-heid af te sluitenwant vanaf volgend seizoengaikme focussenophet tennis.» (SDH)

TWEEDE B

LESLIE SERRANNE - RC BOORTMEERBEEK

«Door oog vannaald gekropen»Boortmeerbeek won op het veld van Haasrodemetdekleinstecijfers.Metdezezegeishetalze-ker van het behoud en heeft het nog uitzicht opdederdeperiodetitel.«Wij zijn goed weggekomen in Haasrode. Wijspeelden zeker geen goede wedstrijd maar dathadden wij ook niet verwacht. We misten eenpak spelers zodatwijmet eenonuitgegevenelf-tal aan de aftrap kwamen. Hetmoet gezegd datHaasrodedebesteendemeestekansenafdwongmaardiewerdenallemaalgemist.Dat isgroten-deels de reden datwijmet de zege zijn gaan lo-pen. Ik scoordehetenigedoelpunt, nooit eerderlukte ik zo een frommelgoal. Deze driepunterhaddenwijnodigomhetbehoudveiligtestellen.Water indezecompetitieooknogzalgebeuren,deploegkanvolgend seizoen in tweedeprovin-ciale starten.»«Detoekomstvandeclubzietermomenteelvrijwaziguit.Het bestuur is nogopzoeknaar spon-sors.Hopelijkkomtdatnoginorde. Ikzelfwilze-ker in Boortmeerbeek blijven. Zoals de meestespelerswacht iknogopeengesprekmethetbe-stuur.Wij hopen dat er de volgendewekenwatklaarheid komt voor de toekomst vanRCBoort-meerbeek.» (VAR)

EERSTE PROVINCIALE

BartCumsdroomt van promotiemetStadeBierbeek. Foto VPL

BART CUMS - STADE BIERBEEK

«JONGENS FYSIEK KLAARSTOMENVOOR DE EINDRONDE»

Bierbeekwonergmoeizaamte-geneenoppapierveel zwakke-re tegenstander. TrainerCumswasdanookniethelemaal te-vredenmethetgeleverdespel,maarwaswelblijmetdedriepuntendiebehaaldwerdenbijEtterbeek.

«We hebben het onszelf moei-lijk gemaakt door niet goed tespelen vandaag. Als je slechtverdedigt indeeerstehelftenjeje eigen kansen niet afmaakt,danweet je dathetnietmakke-lijk wordt. Na tien minutenkwamenwedanookopachter-stand.Toenhebikdejongensge-zegd dat ze rustigmoesten blij-ven en de voetballende oplos-sing moesten blijven kiezen,dan volgen de kansen vanzelf.Wehebbenhetgelukdatwenetvoor rust gelijk konden maken

wantdat isnatuurlijkeenideaalmoment om te scoren. Ik hebmijn jongens opgedragen allesdicht te houden vanachter enzelf onzekansenaf temaken. Ikmoet mijn jongens feliciterenhoe ze met deze achterstandzijnomgegaan. Ikzouookdete-genstander willen feliciteren.Zestaandanwelonderaanmaarze hebben vandaag bewezendat ze het iedere ploegmoeilijkkunnenmakenenditmetdege-lijk voetbal.»

Bevordering«Uiteindelijk zijn het enkel dedriepuntendietellenomdatweheel graag willen stijgen naarbevordering.Detitelwordtheelmoeilijk maar we proberenonzejongensfysiekklaar testo-menomhogetoppentescherenindeeindronde.» (MHK)

39

BR

dinsdag9april2013

GERT SWOLFS - KAC BETEKOM

«Ref staakte dematchveel te snel»

KACBetekomwasgoedopwegomdedriepun-ten tegen Jetteaanhuis tehouden.Tot inde75steminuutderef dewedstrijd totééniedersverbazingstaaktevooreenopstootje. «Nooitmeegemaakt», zei eenontgoocheldekapiteinGert Swolfs.

«De aanleiding voor het stopzetten van dewed-strijd was de fout van een bezoeker op Stijn Bil-liau. Die trok aan zijn truitje tot ze beidenopde-grond vielen. Op datmoment kwamenheelwatspelers zichmet het zaakje bemoeien en kwamerwattrek-enduwwerkaantepas.Hetopstootjeduurde geen tien seconden maar ondertussenhadderefaleeneindegemaaktaandewedstrijd.Dat was voor iedereen onbegrijpelijk. Het wastrouwens een zeer sportieve match waarin hijamperéénkeergeelhadgetoond.Hijmoestdaarzijn verantwoordelijkheid nemen. Dat kon hijmakkelijkoplossenmetgeleof rodekaarten.Metnog amper een kwartiertje te spelen ga je tochniet de wedstrijd staken voor een opstootje. Hijis de baas enmoet zorgen dat dematch volledigwordtgespeeld.»«Maar nee, hij stapte meteen naar zijn kleedka-mer. Beide kapiteins zijn hem achternagelopenen hebben zelfs aangedrongen om dewedstrijd

te hervatten. Daar had hij geen oren naar. Het isvooral jammer voor onzeploeg enonze suppor-ters. Jette is al veroordeeld maar wij doen nogmee voor de eindronde.Wij hadden op datmo-mentdedriepuntenopzak.»«Nuishetdevraaghoedevoetbalbondhieropzalreageren. Zij hebbendewedstrijd niet gezien enmoeten op het verslag van de scheidsrechter af-gaan. Ik hoopdatwij de drie puntenkunnenbe-houden.» (VAR)

EERSTE PROVINCIALE

KapiteinGert Swolfs betreurde de beslissingvan de ref omvroegtijdig af te fluiten. VAR

39dinsdag9april2013