2000 stubaieralps

Post on 14-Aug-2015

29 views 0 download

Transcript of 2000 stubaieralps

het gebied

Zondag 05 maart 2000

De derde dag Innere Sommerwand.Zonnig maar koud door de wind.Een eerste actie op grotere hoogte.Op de terugweg een poging tot het oefenen met de lawinepieps.Jan heeft last van de hoogte.‘s Middags comfortabel op het bankje.

hut

Maandag 06 maart

Richting Wildes Hinterbergl.

Terug bij de hut een oefening met de pieps. Andy, een lokale berggids voegt zich ‘s avonds bij de groep

Dinsdag 07 maartRichting de Wildgrat Spitze. Een zuidhelling. ‘s Morgens om 9 uur liepen we al in ons T-shirt te zwoegen. De gids beoordeelt op zo’n eerste dag natuurlijk de bekwaamheid van de groep. Het spitskeren ging niet iedereen even goed af. We komen tot het Horntalerjoch. Door de warmte is de afdaling in de natte sneeuw zwaar.

Woensdag 08 maartEen poging om de Ruderhofspitze te bereiken. We komen tot tegen de gletsjer. Het zicht is slecht en er staat veel wind. We keren terug.

Donderdag 09 maart

Vanwege het slechte weer en het lawinegevaarmaken we onder totaal andere omstandigheden de tocht richting Innere Sommerwandnogmaals. Op de terugweg klaart het weer op enmaken we een mooie afdaling in de verse sneeuw.

Vrijdag 10 maart

Door de weersomstandigheden gedwongen zitten we nog steeds in de Franz SennGekozen is om de tocht naar de Wildes Hintelberg nogmaals te maken. Bij de afdaling blijkt dit een goede keuze geweest te zijn. Eem magnifieke afdaling. Een mooie afsluiting.Andy neemt afscheidt van de club.