Download - Programmaboekje Frontier Symposium 2013

Transcript
Page 1: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

RhÔne congRes & paRty centRum, amsteRdam

zondag 17 novembeR 2013, 10.00 - 18.30 uur

spRekeRs (onder voorbehoud):

• Jeroen Arents• Liesbeth Bennink• Wouter Bijdendijk • John Consemulder • Jaap van Etten (USA) • Antoine Gigal (Frankrijk) • Richard Hoofs • Dick Korf • Bert Janssen (USA) • Marcel Messing (België) • Anthony Migchels • Johan Oldenkamp • Bob Radstake • Lucas Slager (Frankrijk) • Peter Taams & Robert Velthuysen • Peter Toonen• Dinah Veeris (Curaçao)

• Martin Vrijland

Symposium ‘13

Page 2: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

2

PROGRAMMA FROnTiER SyMPOSiuM

Tijden: Grote zaal: Kleine zaal:

10.00 – 10.30 Opening Opening

10.30 – 11.15 Dinah Veeris pag. 3 Lucas Slager pag. 10

11.15 – 12.00 Jaap van Etten pag. 3 Martin Vrijland pag. 10

12.00 – 13.00 Lunchpauze Lunchpauze

13.00 – 13.10 Dans Liesbeth

Jeroen Arents pag. 10

13.10 – 13.30 Marcel Messing pag. 4+ Frontier Award

13.30 – 13.40

Antoine Gigal pag. 5

Kamiel Proost

13.40 – 14.15 Johan Oldenkamp pag. 11

14.15 – 14.45 Pauze Pauze

14.45 – 15.30 Bert Janssen pag. 5 Peter Taams & Robert Velthuysen pag. 13

15.30 – 16.00 Liesbeth Pankaja pag. 6 Wouter Bijdendijk pag. 13

16.00 – 16.30 Dick Korf pag. 6 Bob Radstake pag. 14

16.30 – 17.00 Pauze Pauze

17.00 – 17.45 Richard Hoofs pag. 7 Anthony Migchels pag. 14

17.45 – 18.30 Peter Toonen pag. 7 John Consemulder pag. 15

18.30 Sluiting Sluiting

17 november 2013 (Wijzigingen voorbehouden)

Page 3: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

3 Symposium ‘13

Moeder Aarde ondersteunt ons in alle opzichten en in alle aspecten van ons leven. Zij doet dat niet alleen op fysiek niveau (elk atoom in ons lichaam komt direct of indirect van haar), maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De energieën waarmee zij ons ondersteunt zijn te vinden in energielijnen, vortexen en energievelden. In de lezing wordt een overzicht gegeven van de verschillende energieën die Moeder Aarde ons aanbied. Verteld wordt wat deze energieën voor ons doen, maar ook hoe wij deze energieën zowel negatief als positief beïnvloeden. De energieën laten ook zien hoe de mensheid begint te verschuiven naar een hoger bewustzijn. Tenslotte worden voorbeelden gegeven van manieren waarop onze voorouders gebruik hebben gemaakt van deze energieën. Jaap van Etten PhD ontving zijn doctoraat biologie in Amsterdam, met als specialisatie ecologie. De afgelopen ruim twintig jaar was hij vooral gericht op metafysische ecologie. Hij bestudeert en onderwijst over menselijke energieën, Aarde energieën, energieën van stenen, kristallen en kristallen schedels en hoe deze energieën op elkaar inwerken. Hij heeft 3 boeken geschreven: Crystal Skulls: Interacting with a Phenomenon; Gifts of Mother Earth; Crystal Skulls: Expand your Consciousness. Zijn boek Gifts of Mother Earth is onlangs als Geschenken van Moeder Aarde in het Nederlands gepubliceerd.

Website: www.lemurantis.com

Jaap van EttEn Geschenken van Moeder aardeGrote zaal 11.15 – 12.00

De kruidenkennnis van Curaçao draagt mede zijn oorsprong vanuit de kennis van de Indianen die op het eiland woonden en vanuit Afrikaanse voorouders. Dinah Veeris neemt u terug naar deze wijsheden. Zij vertelt van bomen en kruiden die de mensen indertijd in hun dagelijks leven gebruikten. Het waren kruiden die in het wild groeiden, maar ook dicht bij huis of op het erf. Heel lang is er gedacht dat deze kennis te maken had met domheid en bijgeloof. Veel van deze oude bomen en kruiden zijn dan ook gekapt en door het bouwen verdwenen uit heel veel tuinen. In deze tijd staan deze zelfde kruiden en bomen wereldwijd in grote belangstelling. Er worden wetenschappelijke onderzoekingen gedaan die bevestigen wat onze voorouders al wisten. Over deze kruiden en bomen, die ook bij haar in haar kruidentuin op Curaçao groeien, gaat Dinah vertellen. Ze zal het o.a hebben over de cactussen met hun grote medicinale werkingen; over de zuurzak, de papaya, de granaatappel, de tamarinde en de Moringa Oleifera. De Moringa Oleifera wordt gekenmerkt als de grote vriend van de toekomst, een uitkomst voor de wereld en bij duizenden gepland in b.v. Afrika en omstreken, waar er een groot gebrek aan voeding is.

Website: www.dinahveeris.com

Dinah vEEris natuurkrachten van Curaçao Grote zaal 10.30 – 11.15

Page 4: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

4

Marcel Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het Hoger Beroepsonderwijs, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie Via Mystica. Hij is regelmatig te gast bij de radio en medewerker van de tijdschriften InZicht en Prana. Als spreker in binnen- en buitenland staat hij bekend om zijn synthese van oosterse en westerse wijsheid. Hierbij verbindt hij de diepere inzichten van de esoterie met wetenschap, religie, kunst en poëzie. Van 1991 tot 2001 woonde hij in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij onderzoek deed naar de geschiedenis van de katharen, excursies begeleidde en verdiepingsweken gaf. Na zich een aantal jaren grondig verdiept te hebben in de verborgen krachten achter het wereldtoneel, begon hij in te zien dat de (spirituele) evolutie van de mens ernstig wordt bedreigd. Als gevolg daarvan schreef hij in 2006 het boek Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel. De daarop volgende DVD ‘Wij Worden Wakker’ is inmiddels in acht talen vertaald. In 2009 kreeg hij de ‘Frontier Award’, die hij als een erkenning ziet voor de werkzaamheden van de werkgroep WijWordenWakker, die o.a. aan de basis heeft gestaan van www.wijwordenwakker.org.

Website: www.marcelmessing.nl

MarCEl MEssinG Jubileumlezing Grote zaal 13.10 – 13.30

‘13Tijdens het Frontier Symposium zal de Frontier Award uitgereikt worden aan een persoon uit het Nederlandstalige gebied vanwege zijn/haar inzet op het gebied van de grenswetenschappen in het afgelopen jaar.

De Frontier Award is een replica van de buste van Nefertiti.

DE 10 GEnoMinEErDEn voor DE FrontiEr awarD 2013 ziJn:

• Ad Broere - Menselijke Economie• Wubbo Ockels - Grensverleggende Ruimtevaarder• Richard Hoofs - Oude en Nieuw Geneeskunde• Sandra Reemer - Spiritueel Inspirator & Zangeres• Kris Verburgh - De Voedselzandloper• Dick Korf - Vrije Energie• Ralph Moorman - De Boodschappencoach• Tijn Touber - Stadsverlichting • Martin Vrijland - Klokkenluider• Leo Koehof - MMS en Malaria onderzoek

De Frontier Award winnaars van de afgelopen jaren:2001: Eltjo Haselhoff2002: Janet Ossebaard &

Bert Janssen2003: Peter Toonen2004: Bram Vermeulen2005: Robin de Ruiter2006: ditkannietwaarzijn.nl

2007: Ronald Jan Heijn2008: Pim van Lommel2009: Marcel Messing2010: Micha Kat2011: Ad Broere2012: Olof Smit

Page 5: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

5 Symposium ‘13

Researcher and Author in Egyptology. Antoine Gigal has been working in Egypt for over 20 years, knowing the most remote archaeological sites. She published hundreds of articles in French, English, Italian, Dutch and did a lot of lectures worldwide as well as international radio shows. Her goal is to reveal the comprehensive, fascinating vision that suddenly comes into focus when one is able to understand Egypt as a whole. She likes to work mainly with geologists and engineers. Ancient Egypt holds in her point of view, the secret of secrets because it has been the depositary of mysteries concerning humankind for a long time and there are quite a lot of things to elucidate. Gigal is always trying to discover the true legacy left by the ancient Egyptians for the benefit of humanity. In order to accomplish this big goal she uses the help of academic sources and theses, excavation reports and books in several different languages combined with her own extensive fieldwork. She works also with an indispensable element that many scientists ignore too often: the famous oral tradition that still endures on the African continent.

Website: www.gigalresearch.com

antoinE GiGalthe Divine island of Giza (Engelstalige lezing)Grote zaal 13.30 – 14.15

De ‘Otherworld’ klopt aan de deur. In Wiltshire, Engeland, waar ieder jaar minstens de helft van alle nieuwe graancirkels ter wereld worden gevonden, zijn grote energetische krachtplekken, zoals Avebury, Silbury Hill, West Kennet Long Barrow, Sanctuary, en Stonehenge. Bert Janssen heeft daar, net als zoveel andere mensen, ervaren hoe de ‘Otherworld’ meer dan ooit onze dagelijkse wereld binnensijpelt. Hij zal verhalen over de bijzondere ontmoetingen die hij had, en de wonderbaarlijke gebeurtenissen die zijn pad kruisten. De ‘Otherworld’ dringt zich meer en meer aan ons op. Er is echter ook een omgekeerde weg. We kunnen zelf het initiatief nemen en deze ‘Otherworld’, die gevuld is met inspirerende wonderen en geestprikkelende synchroniciteiten, opzoeken en betreden. Door alert te zijn en er voor open te staan, valt deze weg te bewandelen. De ‘Otherworld’ is altijd door de kieren naar binnen gekropen, maar klopt nu openlijk aan de deur, en het is aan ons om open te doen. Laat je meevoeren op de woelige baren van een intens meeslepend en soms ook verbijsterend verhaal over wonderlijke gebeurtenissen en bijzondere ontmoetingen. Bert Janssen is uitgegroeid tot één van de meest energieke, geestprikkelende performers, verhalenvertellers, en inspirerend entertainers van deze tijd, die telkens weer de meest onwaarschijnlijke dwarsverbanden weet bloot te leggen.

Website: www.BertJanssen.nl

BErt JanssEn De ‘otherworld’, en de weg ernaar toeGrote zaal 14.45 – 15.30

Page 6: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

6

DiCk korF vrije Energie ontwikkelingen Grote zaal 16.00 - 16.30

Dick Korf heeft altijd al een zwak gehad voor energiebesparing en het optimaliseren van processen: hoe kun je met zo min mogelijke middelen (energie of geld) een maximum aan output creëren? De passie voor Vrije Energie is dan ook op zijn lijf geschreven. Iedereen die wakker in deze wereld staat zal zich zorgen maken over alles wat niet goed gaat met onze planeet aarde. De aarde die de basis is voor ons bestaan. Het kan toch niet zo zijn dat waar de aarde miljarden jaren over gedaan heeft dat wij dat in een paar honderd jaar verbrassen door het opstoken van alle voorraden aardolie, steenkool en aardgas? Toen het onderwerp Nulpuntenergie op zijn pad kwam stond hij meteen volledig open voor de mogelijke toepassingen ervan. Omdat hij de financiële opbrengsten van deze vrije energie, zomaar door de natuur gratis ter beschikking gesteld, zelf niet nodig heeft streeft hij er naar om dit maximaal weer ten goede te laten komen aan diezelfde natuur.

Website: www.free-energy4all.nl

India is de enige civilisatie waar de sfinx, het mythische wezen met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens, nog bestaat als een levende traditie. Hoewel de sfinx vooral bekend is uit het oude Egypte en in het klassieke Griekenland heeft onderzoek recent aan het licht gebracht dat ook in India dit spirituele wezen een belangrijke rol speelt in mythe, ritueel en kunst. Deze ontdekking is het levenswerk van de onafhankelijke onderzoeker en hogepriester Raja Deekshithar. Na zijn overlijden wordt dit project voortgezet door zijn zonen en door Liesbeth Pankaja. U maakt kennis met de vele interessante aspecten van dit bijzondere wezen uit mythen, rituelen en de kunst. Liesbeth Pankaja heeft voor u unieke beelden en videomateriaal verzameld. Liesbeth Pankaja combineerde haar studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Utrecht met haar opleiding als Bharata Natyam danseres. Na het doen van haar danspremière en haar afstuderen trad zij op als danseres en gaf vele jaren les in Nederland en in het buitenland. Op zoek naar dieper inzicht en kennis van de Indiase dans en de oude tradities waarin deze geworteld zijn vond ze een geleerde en tevens een meester die de vensters naar deze wereld kon openen in de persoon van Raja Deekshithar.

Website: www.sphinxofindia.rajadeekshithar.com

liEsBEth pankaJa sfinxen in indiaGrote zaal 15.30 – 16.00

Page 7: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

7 Symposium ‘13

Richard Hoofs (1965) is werkzaam als huisarts, acupuncturist en spiritueel coach. Hij publiceerde vanaf 2000 regelmatig wetenschappelijke artikelen en boekrecensies in de medische vakbladen. In 2009 verscheen zijn eerste spirituele werk over holistische geneeskunde “Zelfgenezing op doktersrecept”. In 2013 is het vervolg hierop verschenen bij Frontier Publishing getiteld ‘Nieuwe Geneeskunde’. Een holistische geneeswijze gaat uit van een synthese van regulier en alternatief. Om het evenwicht te herstellen wordt naast de reguliere Westerse geneeskunde gebruik gemaakt van Oosterse geneeswijzen zoals onder andere acupunctuur, yoga en meditatie. De taak van de heelmeester is hierbij de ander te helpen heel te worden. De Oude Egyptische Geneeswijze, Ancient Egyptian Healing is een oeroude vorm van holistische geneeskunde die toegepast werd door de oude Egyptenaren. Uitgangspunt was om weer in verbinding te komen met de bron in onszelf. Om de Ba, onze eeuwige Ziel, volledig te verbinden met onze Ka, ons persoon en lichaam.

Website: medischepraktijkmondesir.nl

riCharD hooFs oude Egyptische heelkunde Grote zaal 17.00 - 17.45

Peter Toonen vertelt al jaren dat de oude Maya’s de huidige tijd al meer dan duizend jaar geleden konden waarnemen (voorspellen), een tijd waarin alles steeds sneller en materialistischer lijkt te gaan. Hoe deden ze dat? Volgens hem laten de Maya’s ons zien dat achter de huidige geld-, energie- en milieucrisis die daar uit voortkomt, zich juist nieuwe kansen kunnen openbaren. Het belangrijkste wat de Maya’s ons kunnen leren is dat tijd niet slechts lineair voortgaat, maar zich voordoet in cycli. Zo hebben we duizenden jaren geleefd in het houvast van een gesloten piramidestructuur met hoge heren aan de top. We kunnen nu naar een open cirkel van gelijkheid en transparantie. Van ‘top-down’ naar ‘bottom-up’: collectieve organisaties waarin geluisterd wordt naar intuïtie en gehandeld wordt vanuit het hart. Hoe zou dat er uitzien? Hoe verslaafd zijn we aan oude patronen waarin we anderen en rationele beelden nodig hadden, maar daarin niet onszelf konden zijn? In deze lezing zal Peter met name zijn licht laten schijnen op ons economische en financiële systeem. Wie heeft werkelijk het geld, en dus de macht, in handen, en hoe kunnen wij hier zelf weer vat op krijgen?

Website: www.natuurlijketijd.nl

pEtEr toonEn 2013: we zijn zelf de veranderingGrote zaal 17.45 - 18.30

Page 8: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

8

^ 1e verdieping

trap naarbovenverdieping

v

RELAx RuiMTE

toiletten

toiletten

podium

KLEinE ZAAL(1e verdieping)

Page 9: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

9 Symposium ‘13

binnenplein

^ hoofdingang

STAnDRuiMTE EnFROnTiER RADiO

toiletten

toiletten

toiletten

toiletten

podium

GROTE ZAAL

Page 10: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

10

Website: martinvrijland.com

Martin vriJlanD the resistance tourKleine zaal 11.15 – 12.00

JEroEn arEnts wat is water?Kleine zaal 13.00 – 13.30

Midden in de Haute Marne ligt het Centre Lothlorien van Lucas Slager, een internationaal gastenverblijf, cursuscentrum, werk- en woonplaats. Centre Lothlorien is een Nederlands initiatief. Een plek met prachtige natuur, ruimte, tijd en stilte in overvloed. Een plaats waar je cursussen kunt volgen, uit kunt rusten, kennis kunt maken met andere denkbeelden en actief buitenwerk kunt verrichten. Een plaats waar nieuwe ontmoetingen gewoon zijn. Lothlorien heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten, daarom is het centrum ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend en is de keuken vegetarisch. We streven naar een meer op mensen gerichte samenleving. Dit is de naam van het Elfenwoud uit Tolkien’s ‘In de ban van de ring’. Het betekent ‘bloem van het Gouden Woud’: een plaats van rust, vrede en harmonie, waar reizigers welkom zijn, voor ontspanning en goede raad. Lothlorien wil mensen stimuleren hun eigen weg te vinden en te gaan. Het centrum is een inspirerende plek, waar mensen elkaar ontmoeten en zo hun denkbeelden, ideeën en eigenheid uitwisselen. Ons cursusaanbod bevat veel cursussen op het gebied van persoonlijke en/of creatieve ontwikkeling.

Website: www.centrelothlorien.com

luCas slaGEr klein is genoegKleine zaal 10.30 – 11.15

Het is de meest voorkomende stof op onze planeet en in ons lichaam. Het vormt het hoofdbestanddeel van onze voeding, wordt ook wel de ‘Bron van het leven’ genoemd en is het eerste waar wetenschappers naar zoeken wanneer ze naar leven op andere planeten zoeken. Het speelt een fundamentele rol in iedere geloofsovertuiging of spirituele stroming en wordt genoemd in de eerste zinnen van de Bijbel. Maar ook in de seculiere wereld zijn begrippen als ‘flow’ en ‘stromen’ volledig ingeburgerd en geaccepteerd. Waarom is dit? Water is toch gewoon water?

Website: www.water-solutions.nl

Page 11: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

11 Symposium ‘13

ik reserveer bij deze Frontier symposium 2013 op CD voor € 15,95.

Naam

Adres

Plaats

Tel

e-mail

‘13

OP CD‘12

Evenals vorige jaren wordt het geluid van het Frontier Symposium vastgelegd als MP3 files op een CD. U kunt hieronder inschrijven om de CD 2013 te reserveren. We sturen deze direct op na verschijning.

Johan olDEnkaMp De 10 grootste MythenKleine zaal 13.40 – 14.15

Als allround onderzoeker heeft Dr. Johan Oldenkamp alle wetenschappelijke disciplines en alle religieuze doctrines bestudeerd, van de oudheid tot en met onze moderne tijd. Zo ontdekte hij dat het woord ‘religie’ een samentrekking is van ‘re’, wat opnieuw betekent, en het Latijnse woord ligare, wat ‘vastbinden’ betekent. Zijn onderzoek toonde inderdaad aan dat het verborgen doel van iedere religie is om onwetende gelovigen opnieuw vast te binden. Hij vond bovendien dat precies hetzelfde geldt voor alle academische wetenschappen. Om de mensheid te bevrijden van deze onnodige beperkingen heeft hij Wholly Science ontwikkeld. Wholly Science maakt religie en wetenschap weer heel, en integreert zodoende beide tot één geheel. Johan is auteur van 27 boeken, voornamelijk over Wholly Science. Johans meertalige website is Pateo.nl. In 2012 deed Johan als lijsttrekker van een nieuwe volkspartij mee aan de Nederlandse parlementsverkiezingen. Hij is tevens ontwikkelaar van de communicatiemethode genaamd Fair Talk en was hij mede-initiatiefnemer om het financieringssysteem voor gezondheidsbevordering genaamd Artabana in Nederland te introduceren.

Website: www.pateo.nl

Page 12: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

12

• Frontier Bookshop – Boeken, DVD’s, Tijdschriften en Gezondheids artikelen www.frontierbookshop.nl

• Zielefluisteraar – AnkhA Bukhara www.besefinzicht.nl

• Life is Yummy – Areilla Darling, Gezonde voeding www.facebook.com/LifeIsYummyNL

• Tarot leggingen – Anna Philipsen www.annaphilipsen.nl

• Kruiden van Curaçao – Dinah Veeris www.dinahveeris.com

• Nulpuntenergie – Frank Bonte www.nulpuntenergie.net

• Want to Know – Guido Jonkers www.wanttoknow.nl

• Floww – Hayo Bol www.floww.com/nl

• Water Solutions – Jeroen Arents www.water-solutions.nl/

• Maya markt – Roberto Lopez

• Medifoton – Jolanda Burgmeijer www.fotonentherapie.nl

• Centre Lothlorien – Lucas Slager www.centrelothlorien.com

• River of Herbs – Lynn Shore www.riverofherbs.org

• Spininversion – Mischa Philipsborn www.spininversion.nl

• Amazone Kruiden – Olof Smit www.earthfather.eu

• MMS4U – Rineke vd Berg www.MMS4U.nl

• Aura Healing & Reading – Tom Rensen www.facebook.com/tom.rensen

• Greenman Power Plants – Wouter Bijdendijk www.greenmanpowerplants.com

• Aqua Optimizer – Jan van der Lee www.vitaliteit-service.nl

• Follow Your Heart Publishing – Reint Gaastra www.openbaringen.com

artiEstEn:• River of Herbs – zaden-uitwisselingsplatform

www.riverofherbs.org• Siti Blauw –

Fantasierijke, muzikale toneel-improvisaties

• Thijs Kuiken – Saxofoonmuziek• Een rappende farao: MC Pharao

www.son-of-ra.nl• Danielle Cornelissen – Danalyze

www.reverbnation.com/danalyze

stanDruiMtE:Tussen de lezingen door is er voldoende tijd om met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken. Tevens zullen er diverse stands aanwezig zijn van organisaties die zich bezighouden met grenswetenschappen. De volgende stands zijn o.a. aanwezig:

Page 13: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

13 Symposium ‘13

Peter Taams en Robert Velthuysen nemen u mee op een wonderlijke reis door het innerlijke en uiterlijke universum van lichaam en geest waarmee ze zowel nieuwe ontdekkingen als oude inzichten zullen introduceren op verfrissende wijze. Tijdens deze presentatie zullen veel mythologische begrippen vertaald worden naar een logisch, objectief wiskundig kader om zo de zoekers onder ons een hernieuwd begrip van de werkelijkheid aan te reiken waarmee de zoektocht naar de “waarheid” in 1 klap een stuk inzichtelijker wordt.Dankzij de recente ontdekkingen in o.a. de kwantum mechanica, psychologie, computer wetenschappen en astronomie stellen deze ontwikkelingen, in het huidige tijdperk waar wij in leven, ons in staat om vele mythische verhalen uit de oudheid in een compleet nieuw daglicht te gaan zien.Tijdens deze presentatie zullen veel mythes worden ontkracht, illusies aan diggelen worden geslagen en zal het met de hand gegraven kanaal van de “Oude Wereld Orde” plaats maken voor de natuurlijk vormende rivier van de “Nieuwe Wereld Harmonie”.De in onze beleving enige manier om dit te bewerkstelligen is de werkelijke universele taal van het universum te leren spreken, om de woorden van “god” te kunnen verstaan zonder enige spraakverwarring dienen we “wiskunde” te spreken.

PETER TAAMS & ROBERT VELTHUYSEN van trilling tot harmonieKleine zaal 14.45 – 15.30

Drs. Wouter Bijdendijk leerde tijdens zijn verblijf in India zijn vak als Magician, waarmee hij wereldwijd optreedt. Tijdens de uitvoering van een magische stunt, waarbij hij de illusie opwekte op meer dan 12 meter hoogte boven het Spui in Amsterdam te zweven, kreeg hij ernstig rug letsel. Hij heeft daar 7 jaar mee rondgelopen. In Nederland kon niemand hem ervan afhelpen. Uiteindelijk werd hij in Suriname door de medicijnman Pake met medicinale oliën van zijn kwaal afgeholpen. Deze ervaring heeft hem aangezet zich meer te verdiepen in de werking en het gebruik van geneeskrachtige planten. In Nederland werkt hij voor de Hortus Botanicus van de VU, schrijft artikelen over geneeskrachtige planten en importeert medicinale planten.Wouter Bijdendijk probeert een link te leggen tussen enerzijds inheems gebruik en anderzijds wetenschappelijk onderzoek naar de werking van medicinale planten. In zijn lezing zal hij vertellen over de werking van een aantal exotische medicinale kruiden en zijn ervaringen.

Website: greenmanpowerplants.com

woutEr BiJDEnDiJk Exotische kruiden Kleine zaal 15.30 - 16.00

Page 14: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

14

“Kapitaalkosten behoren tot de grootste ecologische problemen die we hebben: omdat investeringen duurder worden, worden veel kosten op de toekomst afgewenteld. Bovendien is het huidige geldsysteem erg onrechtvaardig. Alleen de rijksten houden aan rente over, terwijl de armste 80% van de bevolking rente afdraagt aan de rijksten. Dit is een onnodige herverdeling. De Gelre is ontwikkeld in de wetenschap dat de huidige kredietcrisis onvermijdelijk was. De Gelre blijft lokaal circuleren, terwijl banken het werkkapitaal uit de markt trekken en faillissementen en werkeloosheid veroorzaken.”De Gelre is het eerste regionale geld van Nederland. 1 Gelre staat gelijk aan 1 euro. De Gelre is gedekt door – en inwisselbaar voor – de euro. Alleen Gelderse MKB-ondernemers en Gelderse inwoners kunnen gebruikmaken van het betaalmiddel.De Gelre is rentevrij en dat is de sleutel: als het netwerk waarbinnen de Gelre voldoende groot is, wordt rentevrije financiering mogelijk. Al meer dan 80 bedrijven en verenigingen doen mee met de papieren Gelre. Om het vooral voor ondernemers interessanter te maken om met Gelres te gaan werken is het belangrijk dat naast de papieren Gelre, waarmee consumenten boodschappen kunnen doen, ook de girale Gelre, “internetbankieren”, operationeel en in een breed netwerk geaccepteerd wordt.

ANTHONY MiGCHELS alternatief geldstelsel met de GelreKleine zaal 17.00 – 17.45

Greenman Projects is een projectorganisatie die opgericht is uit de behoefte de natuur te integreren met de samenleving zoals die bestaat. De Stichting is op 6 april 2011 opgericht door Bob Radstake. De visie van Greenman Projects is er op gericht mensen terug in contact te brengen met de overvloed die de natuur te bieden heeft. Wij willen een nieuw perspectief bieden voor mensen, bedrijven, instellingen en overheid in relatie tot de huidige milieuproblematiek. Greenman Projects wil het bewustzijn en de kennis vergroten van mensen in relatie tot de natuur en de oneindige mogelijkheden die zij biedt en een functionele, zichtbare bijdrage leveren aan het “opgroenen” van de leefomgeving. Door de creatieve kracht van mensen te combineren met de groeikracht van de natuur vormen we functionele en/of kunstzinnige constructies die voldoen aan het comfort en de schoonheidswens van de mens. Greenman Projects realiseert functionele levende bouwwerken in parken, speelterreinen, straten en pleinen in de stad, op industrieterreinen, in pret- en dierenparken, recreatie- en golfterreinen en overige toepassingen in het buitengebied. Ook zijn er drijvende constructies mogelijk in waterpartijen.

Website: www.thegreenmanproject.com & www.hetlevendedorp.nl

BoB raDstakE the GreenmanprojectKleine zaal 16.00 – 16.30

Page 15: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

15 Symposium ‘13

• Wist u dat Aspartaam een uiterst giftige stof is en zonder problemen op de markt kon verschijnen?

• Wist u dat Aspartaam geproduceerd wordt met behulp van genetisch gemanipuleerde micro-organismen?

• Wist u dat Aspartaam verboden zou moeten worden, maar dat de internationale regelgevingsautoriteiten al meer dan drie decennia lang een oogje dichtknijpen bij de goedkeuring?

• Wist u dat de internationale ‘richtlijnen’ en ‘adviezen’ vanuit de zeer ondemocratische Europese Unie en de Codex Alimentarius er stap voor stap voor zorgen, dat volkomen veilige en zeer effectieve (en kostenbesparende) kruiden, homeopathische geneesmiddelen en natuurlijke geneeswijzen worden geweerd?

• Wist u dat dit allemaal goed nieuws is, omdat dit boek u het ware gezicht van de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie laat zien?

• Wist u dat er ook eerlijke, gezonde, veilige en zeer effectieve voedingsproducten en geneesmiddelen (en zoetstoffen!) bestaan, waardoor onze ziektekosten drastisch omlaag zouden kunnen?

• Wist u dat een belangrijke sleutel gelegen is in het ‘VIT’ (Verantwoordelijk, Integer en Transparant) willen zijn en handelen waar het om gezondheid gaat?

Wist u dit niet? Kom dan luisteren naar John zijn lezing.

Website: www.healingsoundmovement.com

John ConsEMulDEr De zoete wraakKleine zaal 17.45 – 18.30

400 pagina’s | hardcover | € 25,00

De zOete wraak

Drs. John Consemulder

aspartaam en het ware gezicht van de farmaceutische- en

voedingsindustrie

Page 16: Programmaboekje Frontier Symposium 2013

op het Frontier symposium 2013 zijn o.a. de volgende boeken met flinke kortingen verkrijgbaar:

GRATiS:

Vaccineren of niet?Ik geloof allesDe Onkwetsbare ProfeetDe Orion-profetieWereldcatastrofe in 2012 – boek

1 EURO: originele prijs:

DVCO - De Da Vinci Code Ontcijferd 9,90 Onzichtbare risico’s 24,50Dutch Spirit Theezakjes 3,50Een nieuwe Tijd-Ruimte-dimensie 11,90A-Time 34,90

3 EURO:

The Bible Fraud 24,90Oude Graancirkelkalenders 18,90Graancirkels, Goden en hun geheimen 15,90The Canopus Revelation 21,9013-Moon Diary 2013-2014 13,90Maya Scheurkalender 2013 – 2014 19,90Maya-verjaardagskalender 13,00Natuurlijk tuinieren, gezond leven 11,00

10 EURO:

Dagboek van een Tijdreiziger 14,95Mystieke plekken in Zuidwest-Engeland 17,50Wakkere Wetenschap 16,00De thuiskomende Aarde 14,90

Daarnaast wordt een groot aantal boeken met grote korting aangeboden.Bij afname van minimaal 10 oude edities van Frontier Magazine en/of NEXUS Magazine: 1 Euro per stuk