Zomerkrant 2011

18
1 SCHOOLKRANT JUNI 2011 ZOMEREDITIE VBS HEILIG HART

description

Het schoolkrantje van de school.

Transcript of Zomerkrant 2011

Page 1: Zomerkrant 2011

1

S C H O O L K R A N T

JUNI 2011 Z O M E R E D I T I E VBS HEILIG HART

Page 2: Zomerkrant 2011

2

VOO

RA

F...

° GEBOREN...

Amina, geboren op 17 december 2010, zusje van Nordine en Ayoub Farouz (1L en 1KB)Mathis, geboren op 29 december 2010, broertje van Thibaut Blondeel (1KA)Noor en Brent, geboren op 11 januari 2011, zusje en broertje van Nona Desmet (3K)Lucas, geboren op 22 februari 2011, zoontje van Juf Sofie Decoutere (12K) en broertje van Thomas (2K)Jacob, geboren op 26 maart 2011, zoontje van juf Heleen Meurisse (2L)Jasmina, geboren op 8 april 2011, broertje van Nedim Berbic (1KB)Ella-Marie, geboren op 13 mei 2011, zusje van Julie Stockman (3K)Laury, geboren op 27 mei 2011, zusje van Loic Maes (1KB)Amélia, geboren op 31 mei 2011, zusje van Kiara Dorpels (1LB)Vic, geboren op 6 juni 2011, broertje van Sam Vandenbroecke (1KB)Levi, geboren op 15 juni 2011, broertje van Lana Decorte (1KB)

+ IN ONZE GEDACHTEN...

Mevr Bea Dutoit, overleden op 6 februari 2011, overgrootmoeder van Merel en Jolien Vanneste (2L en 3K)Mevr Georgette Verhamme, overleden op 20 maart 2011, overgrootmoeder van Xander Vanroosbeke (5L)Mevr Maria Knockaert, overleden op 23 april 2011, overgrootmoeder van Zoé Demaeght (2K)

En dan mag het vakantie worden. Tijdens een vakantie zijn we écht vacant

-zoals in een vacante betrekking-: open, vrij, beschikbaar, tijd in overvloed.

Waartoe? Om te proeven van ontroering misschien. ʻEr is iets in de dingen dat ontroert…ʼ

Dat mogen smaken, proeven, ruiken, ademen, beLEVEN!

Voor even niet aangesproken worden in je functie, je taak, je opdracht,

maar als MENS. Veel geluk…

Uit: Leeftocht VSKO

Page 3: Zomerkrant 2011

3

PEUT

ERKL

AS LEUKE UITSPRAKEN VAN DE PEUTERSHet einde van het schooljaar komt er weeral aan!Traditiegetrouw, spaarde ik alle leuke uitspraken van mijn peutertjes.Daarvan laat ik jullie nu meegenieten!Daarbij horen ook heel wat sfeerfoto's van mijn kleine kapoentjes.

Veel plezier!

Kyan : 'nu ga ik were brommeren'. (met de brommer rijden) Elizes knoopje van haar schortje is nog dicht en ze krijgt het niet open : ''t is nog gesloten!'. Kyan ziet dat Jasleen traantjes in de ogen heeft : 'ben je een beetje bedroevig?' Juf Ann zegt (per ongeluk tegen tweelingzusje Annabel) : 'Suzan, kom je even?'. Annabel bekijkt juf Ann heel serieus en zegt : 'neeeee, 't is ik!!'. Kyan wil dat ik zijn knoop dichtmaak : 'mijn broek valt open!' Juf Katrien : 'gebruik maar veel verschillende kleuren, juf zietda graag!'. Zita : 'ikke???'. Annabel zoekt haar beker : 'Wie kleur is jou?'. Juf vraagt : 'En, Suzan, heb je veel gegeten vanmiddag?'. Suzan : 'nee, vier!'. Thema 'ziek en gezond' : juf legt uit dat je niet mag krabben aan de rode vlekjes. Kyan : 'en ook nie skarten é juffrouw?'. Juf : 'Kyan, skarten is krabben'. Kyan : 'ja, maar ook nie skarten!'. Elize vertelt dat er een grote spin in het bad zat. Ik vraag : 'oei, wat heb je dan gedaan met de spin?'. Elize : 'geroept!'. Een kleuter was een beetje stout. Ik zeg : 'wel, nu ben je mijn vriend niet meer hoor!'. Kyan reageert : 'ma neen, juffrouw, 't is nie juist... gij zijn een vriendIN!'. Femke 'telt' hoeveel plaatsen nog vrij zijn op de bank : 'acht, negen, elftien is nog plaats!'. Kyan ziet de koekjesdoos voor de verjaardagen. Daarin zitten madeleintjes. Kyan : 'er zitten mandalijntjes in de koekendoos!'. Annabel had een klein beetje in haar broekje geplast : 'maja, 't is prongeluk...'. Robbie maakt zijn eerste schilderij : een experimenteerstuk. Femke zegt dat het niet mooi is.

Page 4: Zomerkrant 2011

4

Op onze website vind je meer foto’s !

Juf zegt dat Robbie nog klein is en dat hij het nog moet leren. Morgan : 'ja, hij moet nog leren groeien hé!'. Annabel heeft een zachte, bruine banaan mee die wat geplet is in haar boekentas : 'mijn banaan is gesmolten!'. De kinderen mogen prikken en ik leg uit dat het een beetje gevaarlijk is. Annabel : 'ge moet da heel voogitjes doen hé!'. Het is bijna vaderdag. Leuk! Elize : 'en gister was mamakesdag!'. Een kindje uit de klas moest braken. Morgan : 'j' eeft moeten overspuwen!' Annabel heeft een vuile neus en heeft geen zakdoek : 'ik eb geen zoekdak!'

juf Katrien

Page 5: Zomerkrant 2011

5

KLEUTERS IN HET MIDDELBAAREE

RSTE

KLE

UTER

KLAS

Op dinsdag 7 juni werden we uitgenodigd naar de 'grote school', het middelbaar van het Sint-Amandscollege, campus Heilig Hart.De kleuters werden verdeeld in groepjes en konden verschillende activiteiten doen : verhaaltje beluisteren, prenten inkleuren, puzzelen en gezelschapsspellen spelen.De leerlingen deden hard hun best om de kleuters op hun gemak te stellen. Na een korte kennismaking, begonnen ze elkaar wat gewoon te geraken en de kleuters vonden het heel plezant om mee te werken.Als afsluiter werden ze getrakteerd op een lekker ijsje met aardbeien en de dag kon niet meer stuk!Bedankt aan alle leerlingen en de leerkracht, die alles zo goed georganiseerd hadden!Bekijk de fotoʼs op onze schoolsite...

Page 6: Zomerkrant 2011

6

EEN-

TWEE

KLE

UTER

KLAS MIJN HUISDIER IN KLAS

Naar aanleiding van het thema huisdieren mochten de kinderen hun eigen huisdier meebrengen naar de klas. Snuffie kwam de eerste dag op bezoek in onze klas. Het is een heel speciaal konijntje. Haar ene oor hangt naar beneden en haar andere staat recht. Manon zorgt thuis goed voor Snuffie en geeft haar wortels, aardappelen en korrels. Emmanya bracht haar twee naaktkatten mee naar de klas. Wat zien zij er speciaal uit. Ze hebben geen haren en ook geen snorharen. Ze dragen een jasje om lekker warm te hebben.Renzo zijn katje is een aantal maanden geleden niet meer teruggekomen naar huis. Maar Renzo bracht een reuze foto mee en nu weten wij hoe Sloeberke eruit zag. Ze had veel zwarte een bruine haren. Als laatste bracht juf Sarah Luiqi mee. Dit is een landschildpad. Hij is nog klein en moet nog veel slapen. Wanneer hij op de tafel stond, maakte hij een plasje. Wat een kapoen zeg! Hij at ook stukjes appel en zal nog veel groeien. Natuurlijk hebben wij ook onze klasdieren Nemo, Zwartje en Fluffie goed bekeken. Wat zijn ze al groot geworden.Als kers op de taart zijn we naar de dierenwinkel 'T Beestje' bij de mama van Amber geweest.

Page 7: Zomerkrant 2011

7

TWEE

DE K

LEUT

ERKL

AS

Binnen het thema 'Vaderdag' werkten wij in de tweede kleuterklas rond " de kapper". We startten met het kapperslied en een kapperfilm om het thema voor te stellen.In de klas kwam een kappershoekje met kappop en leuke kapperspulletjes.Als geschenkje voor papa maakten wij een schilderij " Dit ben ik ".Op dinsdag brachten wij een bezoekje aan de papa van Mathis in "Kapsalon Diego". Daar zagen wij een echte kapper aan het werk. De haartjes van Mathis werden er ook gewassen en gedroogd. Bij enkele klanten werden de haren geknipt. We hebben er zeker heel wat bijgeleerd !Op vrijdag werd het thema afgesloten met een "Gekke kapseldag".Alle kleuters kwamen netjes gekapt naar de klas.De ene met piekjes, of een echte hanenkam, de andere met wel 10 staartjes op het hoofd, nog anderen met gekke pruiken, een juf met Kwebbelvlechten, ... iedereen zag er piekfijn uit !Ook de kleuters van Juf. Sarah deden met ons mee.Het werd een superleuke voormiddag en dat bewijzen de foto's !

GEKKE KAPSELDAG

...meer foto’s op www.vbsheilighart.be

Page 8: Zomerkrant 2011

8

DERD

E KL

EUTE

RKLA

S NAAR DE TOVERFLUIT

Zoals elk jaar organiseerde het oudercomité de actie 'Ontbijtpakketten'. Dit keer werd er een beloning beloofd voor de klas die het meeste pakketten verkocht. De derde kleuterklas sleepte de prijs in de wacht: een namiddagje spelen in de indoorspeeltuin 'de Toverfluit'. Joepie! De vreugde kon niet op. Er werd een datum gekozen en heel wat ouders/grootouders waren bereid om te helpen bij het vervoer. Op donderdag 9 juni was het dan eindelijk zo ver. De kleuters popelden van ongeduld om te vertrekken. Normaal gezien is de speeltuin gesloten op donderdagnamiddag maar ook dat werd vooraf geregeld, zodat de kinderen het hele speelparadijs voor hen alleen hadden. Pure luxe dus!Op 1,2,3 stoven ze uit elkaar om te klimmen, glijden, rollen, springen...Na een uurtje waren de keeltjes al wat droog geworden, maar ook daar was aan gedacht. De frisse fanta of cola liep zoetjes binnen.Stipt op tijd brachten onze chauffeurs ons veilig en wel terug naar school.De opmerking van een kleuter 'dat was wel geen hele namiddag hé!', bewijst hoe subjectief tijdsbeleving is. Of hoe de tijd voorbij vliegt als het zo super leuk is!

Meer fotoʼs op www.vbsheilighart.be.

Page 9: Zomerkrant 2011

9

DERDE KLEUTER EN EERSTE LEERJAAR HAND IN HAND

EERS

TE L

EERJ

AAR

Op donderdag vond onze derde en laatste integratieactiviteit

plaats. Het eerste leerjaar nam het derde kleuter onder zijn

hoede en samen beleefden ze een namiddag vol plezier. Een heel

aantal opdrachten moesten ze tot een goed einde brengen: een

kamp bouwen, 5 kleurenkaartjes verzamelen, kaartjes inwisselen

voor een koek en een sapje... En ze deden het schitterend!

Eerste leerjaar en derde kleuter hand in hand... mooi om te zien!

Page 10: Zomerkrant 2011

10

TU

SSEN

IN...

BELANGRIJKE DATA VOLGEND SCHOOLJAAR

DATUM UUR ACTIVITEIT

30/08/2011 17:30-19:30 OPEN KLAS

1/09/2011 8:35 Eerste schooldag

12/09/2011 19:00 Info avond kleuter

13/09/2011 19:00 Info avond 1ste, 2de en 3de leerjaar

15/09/2011 19:00 Info avond 4de, 5de en 6de leerjaar

19/09/2011 dag Sportdag 5de en 6de leerjaar

20/09/2011 dag Sportdag 1ste t.e.m. 4de leerjaar

3/10/2011 dag Lokale vrije dag

26/10/2011 14:00 Oudercontact

31/10-6/11 Herfstvakantie

11/11/2011 dag Wapenstilstand

26/12/11-8/01/12 Kerstvakantie

1/02/2012 14:00 Oudercontact

20/03-26/03/12 Krokusvakantie

14/03/2012 dag Pedagogische studiedag

23/03/2012 dag Pedagogische studiedag

25/03/2012 Ontbijtpakketten

2/04-15/04/12 Paasvakantie

30/04/2012 dag Lokale vrije dag

1/05/2012 dag Feest van de arbeid

12/05/2012 14:00 Schoolfeest en open deur

17/05-18/05/12 Hemelvaart- en brugdag

20/05/2012 9:00 Heilig Vormsel

27/05/2012 9:30 Eerste communie

28/05/2012 dag Pinkstermaandag

27/06/2012 14:00 Oudercontact

Page 11: Zomerkrant 2011

11

TWEE

DE L

EERJ

AAR HET LEVEN ZOALS HET IS...

De tweedeklassers kropen in hun pen en schreven hun indrukken en ervaringen op!

Ik vond het heel plezant toen juf Heleen op bezoek kwam met Jacob. Het carnaval was ook super plezant!Ik vond de knutsellessen heel tof! Ik vond het ook heel plezant met onze drie juffen!(Merel) Op boerderijklassen was het heel tof! Ik vond onze drie juffen allemaal leuk dit jaar!Het knutselen in de klas vond ik het leukst!(Kenneth) Knutselen vond ik heel fijn dit jaar. Iedere juf was lief, we hadden er drie dit jaar! (Jaro) Ik vond het voetballen heel leuk tijdens de speeltijd. Ik ben ook een paar tanden kwijtgeraakt in het tweede.We leerden al rekenen tot 100, dat deed ik het liefst! (Hannes) Ik vond het heel leuk op boerderijklassen! Het was leuk met juf Sien, juf Lieve en juf Heleen. De knutsellessen vond ik ook altijd plezant! (Julien) Ik vond het heel plezant op de boerderij en op carnaval! (Mayna) Het voorbije jaar was een SUPER jaar! Ik vond het plezant met de juffen en ze waren allemaal leuk. Zingen vind ik heel leuk.(Clément) Het was een heel leuk jaar met de klas. Ik vind dat ik heel lieve vrienden en juffen heb. Het carnavalsfeest was super leuk! Ik vond het rekenen tot 100 en de tafels heel tof.(Clarisse) Soms was het niet leuk in de klas omdat er vaak ruzie en gebabbel was. Maar de donderdagen vind ik altijd leuk omdat er dan knutselen is! Zingen was ook altijd plezant! Ik vond het wel heel leuk met onze drie juffen dit jaar. (Fatima) Ik vond het schooljaar heel plezant in het tweede leerjaar. We leerden de tafels en rekenen tot 100 en we hadden heel leuke knutsellessen. Ik teken ook heel erg graag! We sliepen ook op een echte boerderij!(Niels) De boerderijklassen waren heel erg plezant! Op de boerderijklas kregen we plots er nog een nieuwe juf bij! Het was ook heel plezant op het carnavalsfeest. Rekenen vind ik één van mijn lievelingsvakken in het tweede leerjaar. (Victor) Het carnaval en de schoolreis naar de boerderij vond ik het plezantste dit jaar! De winter met de sneeuw vond ik ook heel leuk! Het Franse liedje vond ik super!(Phebe) Ik vond het erg plezant in het tweede leerjaar. Vooral het knutselen was heel leuk. Maar nu moeten we al naar het derde leerjaar, dat zal weer wat moeilijker worden! ( Jana) Het jaar was leuk in het tweede ! Juf Lieve, juf Heleen en juf Sien gaven ons les. We leerden de tafels, we leerden rekenen tot 100, knutselden heel wat leuke dingen, we leerden over de boerderij,... Het was leuk! (Rune) Ik vond het heel leuk in het tweede leerjaar en bij alle drie de juffen. De toetsen vond ik niet zo leuk. De boerderijklassen waren het leukst van allemaal! (Brent) Op de boerderij was het heel tof, het carnavalsfeest was grappig en knutselen vond ik het leukst in de klas. (Arne) Ik vond het tweede leerjaar heel tof! Knutselen en spelling vind ik het leukst! Rekenen vind ik minder leuk maar toch een beetje leuk. (Luna) Ik vond het leuk in het tweede leerjaar. (Salim) Het jaar was heel leuk. De boerderijklassen waren super leuk! Het was soms een beetje moeilijk dit jaar maar toch ging het wel! (Nora)

Page 12: Zomerkrant 2011

12

DERD

E LE

ERJA

AR HERINNERINGEN... Op sportdag deden we vanalles met de bal, van voetbal tot volleybal… dat vond ik superleuk! (Chiandro) Ik weet nog dat we in het begin van het schooljaar elkaar leerden kennen in de klas door een spelletje met ballonnen… Dat was leuk en grappig! (Jana) We hebben veel meegemaakt. Het bezoek aan de Feniks op de Zandberg, het bezoek aan het museum van Peter Benoit… en natuurlijk ook het bezoek van de Sint aan de school. (Tjörven) Wij hebben een bezoek gebracht aan het stadhuis van Harelbeke. Daar werd er heel veel uitleg gegeven over de werking in Harelbeke; zo weten wij nu meer over Harelbeke. (David) Met de boot van Nieuwpoort naar Diksmuide was heel tof! Het was een echte reis op het water van de rivier de IJzer! (Gauthier) De kersthappening vond ik dit jaar heel leuk. We hadden met onze klas een kraampje vol met zelfgemaakte koekjes. Digna en ik hebben er samen aan gewerkt. (Chaymâ) Carnaval was tof. Iedereen was verkleed, zelfs de juffen en de meesters! En we deden opdrachten op de speelplaats in de namiddag. (Jelle) Ik vond het heel tof en leuk in de klas. We leerden veel bij en de meester deed soms grappig! (Fleur) Op zeeklassen was het eten superlekker! Eigenlijk vond ik heel veel leuk! Bij het drinken in de klas luisterden we naar een liedje. (Joshua) Op zeeklassen was het leuk. Schelpen zoeken, zandkastelenwedstrijd, naar de Hoge Blekker gaan, het museum in de IJzertoren bezoeken, op de gocarts rijden en natuurlijk spelen! (Ties) Het bezoek aan het huisje van Peter Benoit en het stadhuis vond ik eigenlijk heel leuk! (Elisa) Hallo allemaal, ik wil jullie graag vertellen dat de zeeklassen heel tof waren! Het was spannend toen we aan zee een brief van thuis kregen! (Ceres) Meester deed vaak leuk en gek. We leerden ook veel bij. En op zeeklassen gaan, vond ik ook heel leuk! (Chanty) Op zeeklassen was het heel leuk. Ik deelde een kamer met Roan. We dachten dat we ’s nachts soms stemmen in het Frans hoorden… (Sean) Het was tof om vrienden te maken en de juffen en de meester beter te leren kennen. De zeeklassen, de kersthappening, het bezoek aan de IJzertoren, dat was allemaal leuk. (Jewel) In januari deden we vanalles met de bal… Dat heb ik goed onthouden. Dribbelen, met een tennisraket op de bal slaan, volleybal spelen en nog veel meer! (Nicholas)

Page 13: Zomerkrant 2011

13

DERD

E LE

ERJA

AR EEN TERUGBLIK... We hebben koekjes gebakken in mijn broers school. (Jolien) Jammer, we zijn maar 1 keer gewonnen met de fluohesjes. (Saïd) Op de kersthappening hebben we koekjes verkocht. (Michelle) We zijn naar Peter Benoit geweest. (Naomi) Elke speeltijd “oentje meloentje” spelen, dat is superleuk! (Oussama) We zijn op zeeklassen geweest. Daar reden we met de gocarts. Dat was superleuk. (Joren) We vonden het heel leuk in de klas met juf Liesbet. (Merel) Het fietsparcours was top. Je mocht zelf over een hobbelige plank rijden. (Lisa) We leerden voor de eerste keer cijferen. (Tanguy) Dit jaar hebben we er een nieuw Pools meisje in de klas. Ze heet Natalia en is nu mijn beste vriendin. (Emilie) Het Frans was zeker leuk met Cloclo. (Roan) We zijn op zeeklassen geweest en hebben veel soorten schelpen gevonden. (Maryia) We hebben heel het schooljaar gezwommen. (Digna) Spelling is leuk. (Natalia) In december was er superveel sneeuw. (Maxence) De estafette was leuk. We waren zesde.(Jelle Lefever)

Page 14: Zomerkrant 2011

14

VIER

DE L

EERJ

AAR NAAR DE BRANDWEER

In het vierde leerjaar werkten de leerlingen een viertal weken rond het thema ‘Op je gezondheid’ waarin ook een deeltje over de brandweer aan bod kwam.Daarom gingen de vierdeklassers op bezoek bij de brandweer in Harelbeke. Het werd een echt avontuur, de papa van Eline, die brandweerman is, gaf ons samen met een mevrouw een prachtige rondleiding!Om aan de diverse hulpoproepen te kunnen beantwoorden, beschikt de brandweer over een uitgebreid gamma van materieel. Eline en Branco mochten eens de jas en de helm dragen van een brandweerman! Stoer hoor!Iedereen mocht ook eens in actie treden met de waterslang. Super!!!Alle leerlingen mochten zelfs eens in een kamer gevuld met rook om eens te ervaren hoe dat precies aanvoelt! Brrrr, benauwd hoor!In onze klas leerden we al over de ziekenwagen en de brandweerwagen. Tijdens de leerwandeling mochten we allemaal eens mee met de brandweerwagen, zelfs de sirene werkte! Het was een spannende rit!De leerlingen van het vierde leerjaar vonden het alvast een

superervaring!

Meer foto’s op www.vbsheilighart.be.

Page 15: Zomerkrant 2011

15

VIJF

DE L

EERJ

AAR CAKEJES BAKKEN

Op woensdag 25 mei brachten de leerlingen van het vijfde leerjaar een bezoek aan het Heilig Hartinstituut in Harelbeke. Samen met leerlingen van het derde en vierde jaar maakten ze heerlijke cakes klaar. Elke leerling van onze klas kreeg een student als begeleider. Samen bereidden ze een deeg waarmee cakejes werden gebakken. Voor onze leerlingen was het een mooie kans om in een goed voorziene keuken zelfstandig aan de slag te gaan. Voor de leerlingen van het secundair onderwijs dan weer een uitstekende gelegenheid om hun sociale vaardigheden te oefenen en verantwoordelijkheid te dragen. Een uitstekende uitwisseling.

Meer foto’s op www.vbsheilighart.be.

Page 16: Zomerkrant 2011

16

ZESD

E LE

ERJA

AR BOSKLASVoor de leerlingen van het 6de leerjaar komt het afscheid van hun vrienden, hun leerkrachten, maar vooral van 'hun school' heel snel dichterbij. Hieronder schreven de leerlingen neer hoe ze zich daarbij voelen, wat ze zich vooral zullen herinneren van de school... We wensen ze natuurlijk het allerbeste toe in hun nieuwe, grote school waar ze verder zullen bouwen aan hun toekomst.

Juf Marijke en juf Stephanie

Het waren hele leuke tijden hier, met veel plezier. We lagen bijna altijd in de slappe lach zodat iedereen ons wel zag. We konden ons niet bedwingen met al die grappige dingen. Het was er wel eens raar, maar dat hadden we graag. Ik vind het jammer, ik ga jullie zo missen! Maar nu moeten we gaan, op naar het middelbaar!(Moyra)

Ik moet zoals iedereen afscheid nemen van de school, want we kunnen hier niet eeuwig blijven zitten. Van de kleine lagere school, naar het grote secundair. Iedereen moet door het leven blijven gaan. Ze zeggen soms dat je in het leven naar de toekomst moet kijken en niet naar het verleden. Hoewel ik deze school zal missen, moeten we toch vertrekken. We hebben veel meegemaakt: schoolreizen, schoolfeesten,... We waren altijd in dit kleine klasje en ik hoop dat we nooit uit elkaar zullen gaan. Negen schooljaren lang zat ik hier op deze school en nu moet ik afscheid nemen. Bye school, hello secundair! (Marloes)

Mijn lagere school was de beste, ik hou van mijn school. Het was leuk en tof met leuke leerkrachten. Het was fijn om in deze school te zijn. Ik heb hier veel gevoetbald en grappen gemaakt. Het knutselen in de klas was ook altijd leuk. Ik heb veel vrienden op school die me altijd steunden. Ik steunde hen ook want ze zullen altijd in mijn hart blijven. Ik vond het de beste lagere school aller tijden! Ik ga de school missen, snik snik! (Jens)

Onze tijd was hier super, van het eerste jaar tot puber! Jammer dat we afscheid moeten nemen en de stap moeten zetten in een heel ander leven. We hadden bos- en zeeklassen, de tijd die we daar hadden, was leuk. En nu we weggaan, zitten we vol verdriet, maar jullie vergeten doen we zeker niet! (Chelsea en Sabrine)

Al van in het kleuter was het heel leuk. Ook al waren we nog maar een peuter, we lachten ons toen al een deuk. Toen moesten we naar 't eerste leerjaar, rekenen, schrijven, lezen, we leerden het daar allemaal. Toen kwamen we uit aan ons laatste jaar. Zo komen we aan het eind van ons verhaal. Nu moeten we afscheid nemen, want we gaan naar 't middelbaar! (Sara en Roxane)

Page 17: Zomerkrant 2011

17

Nu moeten we bijna gaan, het schooljaar is bijna gedaan! Het waren leuke jaren, nu moeten we verder gaan. We zijn op bosklassen geweest, ja, dat was een heel groot feest! Nu zijn we de oudste, maar straks weer de jongste. Hoe zal dat gaan? Kunnen we dit wel aan? Het was lachen hier, we hadden toch zoveel plezier! We zullen jullie missen! (Mina en Jana)

Het is spijtig dat we moeten vertrekken, we vonden de uitstappen leuk. Op bosklassen hebben we veel bijgeleerd. Er waren heel veel gebeurtenissen. We zijn slimmer geworden door onze juffen. We waren blij om samen een klein klasje te zijn! (Yassin en Imad)

Helemaal weg, weg van school. Dat is niet fijn, want ik wil bij mijn vrienden zijn. Altijd voetballen en als het sneeuwt op onze poep vallen. Leerkrachten helpen ons, ze verdienen een medaille in het brons! (Trévald)

Al 9 jaar zit ik op deze school. Maar nu is het tijd voor het afscheid. Ja, 9 jaren dat is een hele tijd. Ik zal het toch missen, de leerkrachten, de vrienden en nog zoveel meer... We hebben gelachen, gespeeld en vooral veel geleerd! Maar ook aan die lange tijd komt een afscheid! (Maria)

Page 18: Zomerkrant 2011

18

HEILIG HARTTuinstraat 21

8530 HarelbekeT 056/72 43 45F 056/72 43 46

E [email protected]

PRETTIGE ZOMERVAKANTIE !