Zomerkrant 2015

24
V.U.: Ann De Mey Bossemstraat 2 9890 Dikkelvenne 09/384 42 60 [email protected] juni 2015 Schoolkrant juni 2015 25ste jaargang nr. 3 Verschijnt met Kerstmis, Pasen en einde schooljaar

description

Zomerkrant van de GVB Dikkelvenne

Transcript of Zomerkrant 2015

  • V.U.: Ann De Mey Bossemstraat 2 9890 Dikkelvenne 09/384 42 60 [email protected] juni 2015

    Schoolkrant

    juni 2015

    25ste jaargang nr. 3

    Verschijnt met Kerstmis, Pasen en

    einde schooljaar

  • VOORWOORD

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 2

    Dit is onze laatste editie van de papieren schoolkrant. Vanaf volgend schooljaar gaan we, om milieuvriendelijker te werk te gaan,ons krantje zoveel mogelijk digitaal brengen. Wilt u echter graag een papieren versie vul dan dit strookje in en bezorg het aan de school. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Naam: ..wil graag een papieren krantje van de school Adres: .. ..

    Beste ouders en grootouders, Beste lezer, Vakantie is mijn lang leven, echt waar. Niet dat de rest van het jaar vreselijk is, maar ontsnappen uit de routine en de dagelijkse beslommeringen doet nu eenmaal z deugd. Omdat ik net als velen onder jullie, vaker niet dan wel op vakantie ben, probeer ik me te oefenen in het koesteren van dat vakantiegevoel thuis. Fotos en souvenirs aan de muur, een whiskey die herinnert aan die laatste bestemming, plantjes en zaadjes die groeien in mijn serre, genieten van de vissen in de vijver, een liedje van die Franse zanger, zelfs een boek lezen onder de parasol terwijl de regen erop neervalt Niets moet alles mag. Lukt het niet vandaag dan is het voor morgen. Het zijn kleine, maar fijne dingen die een vrij gevoel in mijn hoofd toveren. Net zoals dit laatste schoolkrantje waaruit je dat leuke vakantiegevoel al voelt opstijgen. Geniet ervan! Ann De Mey Directeur

  • MUISJES

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 3

    Wat een drukte in het verkeer! Het is heel belangrijk dat de kleuters al vroeg leren hoe ze zich veilig moeten gedragen op straat. Daarom zijn we op stap geweest en hebben we verkeersborden gezocht op straat. Wat hebben we er veel gezien en veel dezelfde gevonden ! De mama van Femke is eens op bezoek geweest maar niet zomaar wel in haar politie-uniform! We hebben haar een paar vraagjes gesteld. Op het einde van het bezoek kregen we een leuke drakensleutelhanger! Nu we alles weten over de politie en het verkeer kunnen we zelf als politieagent op stap gaan :)

  • SCHOOLNIEUWS

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 4

    3de leerjaar

    Beeldententoonstelling in Borgwal. Toen we in domein Borgwal waren hebben we heel veel kunstwerken gezien. We hebben GROTE en kleine kunstwerken gezien, rare en mooie, in veel formaten en gemaakt in verschillende materialen. Het was leuk dat het op een passende plaats in de natuur gezet was. Dank je wel aan onze bereidwillige chauffeurs en aan onze leuke gids Kristien. Maya Op bezoek bij de compostmeesters. We gingen met de klas op bezoek bij compostmeester Geert. Samen met Roger, ook een compostmeester, kregen we uitleg over de composthoop. We kregen ook te zien hoe die laag per laag opgebouwd wordt. Roger vertelde ons wat er wel en niet op de composthoop mag. Dat was heel interessant en bruikbaar! We mochten ook eens onze handen in een ton gemaaid gras steken. Dat was heel warm en je hand stonk dan wel! Op het einde mochten we proeven van het zelfgemaakte appelsap; dat smaakte overheerlijk! Nogmaals dank aan Geert en Roger voor de boeiende en toffe voormiddag! Ook zeggen we nog eens dank aan Marleen voor de begeleiding tijdens onze wandeling.

    1ste kleuterklas

    Dat de eerste kleuterklas de Jip en Janneke klas is, dat wisten jullie waarschijnlijk wel al. Tijdens de periode van 11 tot 22 mei 2015 kon je er helemaal niet naast kijken. Jip en Janneke verschenen op ons raam en aan de muren kwamen mooie zwart-wit schilderwerken van de Jip en Janneke figuren. We kregen er dit jaar zelfs een huisdier bij Een reuzengrote Takkie de hond. Op donderdag 21 mei waren er voor n dag geen kleuters in de eerste kleuterklas, maar echte Jip en Jannekes! Allen waren ze gekleed in zwart-witte kledij. Sommigen hadden een streepjestrui aan zoals Jip of een mooi kleedje zoals Janneke.

    Wil je ook eens de Jip en Janneke sfeer komen opsnuiven dan ben je altijd welkom in de eerste kleuterklas, maar let op want

    Hier waakt Takkie de hond!

  • EHBO

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 6

    Donderdag 12 maart 15 is Tom (de vader van Rune) uitleg komen geven over EHBO (eerste hulp bij ongevallen). We hebben geleerd wat je moet doen als er een ongeval is gebeurd. We moeten als 1ste stap iedereen in veiligheid brengen, zowel jezelf als het slachtoffer en de omstaanders (als het niet nodig is om het slachtoffer te verplaatsen, laat hem of haar dan liggen). Als 2de stap moeten we controleren of hij/zij nog bij bewustzijn is. Dat doe je door zachtjes aan zijn/haar schouders te schudden en luid te vragen is alles ok. Het volgende dat je moet vaststellen is of hij/zij nog ademt. Dat doe je door je 2 vingers onder de kin te houden en je andere hand op het voorhoofd te leggen en het hoofd voorzichtig naar achteren te kantelen dan luister je of hij/zij nog ademt en te kijken of de borstkas nog beweegt. Als 3de stap de 112 verwittigen. Als 4de stap de 1ste hulp verlenen. Als het slachtoffer bewusteloos is maar wel normaal ademt leg hij/zij dan in de stabiele zijligging. Indien het slachtoffer bewusteloos is en ook niet meer ademt moet hij/zij gereanimeerd worden. Quinten Conil zesde leerjaar

    Aan de hand van een powerpoint liet hij zien hoe je sommige wondes moet verzorgen. Hier zijn er een paar: brandwondes, snijwondes, steekwondes, schaafwondes, bijtwondes.

    Britt Broeckaert zesde leerjaar

    EHBO- namiddag

    Lay-out Britt Broeckaert Zesde leerjaar

  • 1ste KLEUTERKLAS

    Bossemstraat 2 9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015

    7

    dikkelvenne

    basisschoolvrije

    Woensdag 6 mei nodigden we alle mamas uit in de Jip en Janneke klas.

    Mamas, we vonden het leuk om samen boekjes

    te lezen

    Enkele weken later waren ook alle papas welkom in onze klas!

    Papas, we vonden het

    leuk om samen spelletjes te spelen

  • BEREGOED NIEUWS

    Bossemstraat 2 9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 8

    dikkelvenne

    basisschoolvrije

    Hallo, iedereen! In de week van 11 mei ging de Week van de Goeiedag door op school. We leerden de kinderen hoe belangrijk elkaar groeten is. Elke morgen vormden 2 klassen een haag en groetten iedereen die de schoolpoort binnenkwam. Een Goeiedag! veroorzaakte telkens weer een glimlach! Daarna brachten de kinderen van het 2e leerjaar in groepjes een originele groet. Met de hele school zongen we het volgende lied (op de melodie van Sur le pont dAvignon):

    In onze school, School Dol-fijn, gaan we groeten, gaan we groeten. In onze school, School Dol-fijn, gaan we groeten

    elke dag. En dat doen we zo, en ook zo.

    Dinsdag 30 juni sloten we het jaarproject en het schooljaar af met een kleurrijke ballonnenpracht en vele blije gezichten. Ik nam afscheid van groot en klein en kijk uit naar het weerzien met mijn familie in Regenboogland. Tot 1 september! Je vindt fotos van het jaarproject op de website bij klassen-Beer Tolero.

  • GENT

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 9

    Het snoep-

    winkeltje!!!

    De

    telescoop

    Stadswandeling

    Op 18 mei 2015 vertrok het 5de en 6de leerjaar naar Gent. Het 6de leerjaar deed eerst de zoektocht

    die ik persoonlijk leuk vond, want onze gids, Xavier, legde alles speels uit. We moesten een paar

    briefjes en fotos zoeken. We maakten kennis met verschillende oude gebouwen (bv. Sint-

    Baafskathedraal), prachtige, historische beelden en nog andere bekende bezienswaardigheden

    van Gent (bv. De Dulle Griet) .

    In het

    graffiti-

    straatje

    Daarna kregen wij een verrassing, dat bleek het snoepwinkeltje te zijn . We mochten uit 3

    smaken kiezen de meesten kozen voor een smoelentrekker, dat was heel zuur! Ik zou wel de

    hele dag naar de gids geluisterd hebben want het was zo interessant.

    In de namiddag bezochten we de Sterrenwacht. Emile zijn mama zorgde voor een warm welkom.

    We deden proefjes i.v.m. met luchtdruk en we weten ook hoe men te werk gaat om een raket te

    voorzien van voldoende brandstof voor de ruimtereizen. We bekeken ook een 3D-filmpje i.v.m.

    ons zonnestelsel. Een wetenschapper toonde ons een heel oude telescoop. We leerden ook over

    het weer en weertoestellen. Een tip die hij gaf: hoge druk betekent heerlijk weer. Lage druk

    betekent lelijk weer.

    Amber en Laura

  • SPORTEN IS GEZOND

    Bossemstraat 2 9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 11

    dikkelvenne

    basisschoolvrije

    Een schooljaar lang sporten! Tijdens het afgelopen schooljaar kregen de leerlingen de kans om op woensdagnamiddag aan allerlei sporten deel te nemen.

    Gymnastiekland voor de eerste graad. Tussen 4 vuren voor de tweede graad. Swimmathon voor de tweede en derde graad. Netbal voor de derde graad. Badmintoninitiatie voor de tweede graad.

    In alle disciplines hebben we mooie resultaten gehaald.(zie vorige schoolkrantjes) PROFICIAT AAN ALLE SPORTIEVE DEELNEMERS!!

    Tijdens de lesuren zijn de meeste klassen ook op sportief vlak eens op stap of bediend geweest op school.

    Scholenveldloop voor alle klassen van het lagere en de derde kleuterklas te Gavere. Sportdag voor alle kleuters te Asper en op school. Sportdag voor alle kinderen van het lagere in Gavere. Sportklas met allerlei sporten voor het vierde leerjaar te Hofstade. Bosklas met allerlei sporten voor de derde graad te Spa. De eerste en tweede graad speelde een toernooi van trefbal.(een hele namiddag op school) De derde graad ging op bezoek bij het leger om een avonturen parcours af te leggen.

    .

  • 2de LEERJAAR

    Bossemstraat 2 9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 12

    dikkelvenne

    basisschoolvrije

    ENKELE ACTIVITEITEN IN DE KIJKER

    We zochten Willy, het konijn, in de tuin van de Kaaihoeve. (Lennert en Ella) We hebben Willy, het konijn, en zijn familie ontmoet. (Sbastien) Samen deden we verschillende opdrachten. (Ilias) Ik vond het leuk om de spinnen te vangen. (Lux, Thomas en Matisse)

    Bij de schapenboer mochten we veel vragen stellen aan boer Walter. Ik vond het leuk dat we de ezels mochten eten geven. (Nathan en Maxime) Ik vond het interessant om te zien hoe een schaap geschoren wordt. (Alexia, Tuunde, Mariama en Kamiel)

    Het klimpark was avontuurlijk! (Seppe, Dorothe, Charlotte, Matteo en Jack)

    Op schoolreis in Planckendael zagen we veel leuke dieren! (Kobe en Jean-Loup) Mijn leukste dieren waren de aapjes, die zijn zo grappig! (Arthur) We keken naar een olifant, een giraf en kleine vogeltjes in de serre. (Marte, Victor, Rune, Jarne) Ik vond het fijn om het sneeuwluipaard te zoeken en de slang te zien. (Emmerick) Ik vond de koala schattig omdat het precies een beertje was. (Janelle) Ik vond de speeltuin en ook de kinderboerderij leuk. (Viktor)

  • OUDERS EN SCHOOL

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 13

    Beste ouders en sympathisanten, De vakantie komt stilaan dichterbij en we wensen even terug te blikken op een mooi gevuld jaar. We hadden een leuke knutselnamiddag, een sfeervolle lichtjestocht met kerstmarkt, een lekkere ontbijtmand, een mooie aperitiefwandeling, en hopelijk een zonnige tapasavond op de laatste maandag van dit schooljaar. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de talrijke opkomst op onze activiteiten. Om ons oudercomit te versterken zijn wij ook voor volgend schooljaar weer op zoek naar nieuwe, gemotiveerde ouders. Indien je interesse hebt of graag een extra woordje uitleg krijgt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze voorzitter Ilse Roaen ([email protected]) of spreek gerust een van de andere leden aan. Vanaf september vliegen we er er opnieuw in. We wensen jullie alvast een deugddoende vakantie toe en spreken af, begin volgend schooljaar! Het oudercomit

  • KIKKERS

    Bossemstraat 2 9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 14

    dikkelvenne

    basisschoolvrije

    In ons klasje werkten we het thema toffe papas uit. We toverden onszelf om in stoere en toffe papas. Zou je ons herkennen? Probeer het maar eens.Veel succes!!!!!

  • SCHOOLNIEUWS

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 15

    dinsdag 1 september 2015 hervatting van de lessen

    maandag 5 oktober facultatieve verlofdag

    dinsdag 20 oktober pedagogische studiedag

    maandag 2 november tot zondag 8 november 2015 herfstvakantie

    woensdag 11 november 2015 wapenstilstand

    ma 21 december 2015 tot zon 3 januari 2016 KERSTVAKANTIE

    woensdag 13 januari pedagogische studiedag

    maandag 8 februari tot zondag 14 februari 2016 krokusvakantie

    maandag 28 maart tot zondag 10 april 2016 PAASVAKANTIE

    donderdag 5 en vrijdag 6 mei 2016 Hemelvaartvakantie

    maandag 16 mei 2016 Pinkstermaandag

    maandag 30 mei facultatieve verlofdag

    vrijdag 1 juli 2016 start zomervakantie

    do 1 en vrij 2 oktober grootouderfeest

    vrijdag 2 oktober schoolfotograaf (individueel + klas)

    3de of 4de weekend oktober kaas- en wijnavond

    ma 16 t.e.m. vrij 20 november cultuurklas 3de

    vrijdag 18 december lichtjestocht

    zondag 21 februari ontbijtmand oudercomit

    nog te bepalen infoavond studiekeuze (ouders)

    vrijdag 5 februari kindercarnaval

    zondag 1 mei vormsel

    donderdag 5 mei 1ste communie

    di 17 t.e.m. vrij 20 mei zeeklas 5de en 6de

    zondag 29 mei schoolfeest

    di 7 juni t.e.m. vrij 10 juni sportklas 4de

    INFOAVONDEN BEGIN SCHOOLJAAR

    Dinsdag 8 september 4de, 5de & 6de leerjaar 19.30 uur Maandag 14 september 1ste, 2de & 3de leerjaar 19.30 uur Dinsdag 15 september kleuters 19.30 uur

    Vakantiedagen - studiedagen

    Activiteiten

  • PERSONALIA

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 16

    Marius Boonen Britt Broekaert Quinten Conil Liana De Cloet Simon De Corte Lowie Demeestere Bavo De Rycke Lies De Saegher Klara Vastmans Mona Dewaele Glenn Schiettecatte Emile Dubois Warre Simoens Nina Elegeert Amber Van Dorpe Florent Goeminne Laura Van Lancker Megan Hendey Lizy Vlerick Elisa Hooft Erin Hoste Gilles Lasnier Rune Oosterlinck Gilles Roelandt Jorben Van Damme

    OVERLIJDEN

    Roland Leyman (16.12.1937 10.05.2015), schoonvader van Annick Piens (lees- en knutselmama), grootvader van Jentel Leyman (oud-leerling)

    Doclo Lucienne (17.12.1926 22.03.2015), schoonmoeder van Danny Declercq (was directie op onze school) Roger Vindevogel (24.02.1934 01.04.2015), vader van Myriam Vindevogel (kinderverzorgster), grootvader van Wendy, Evelyn en Jordy Van der Haegen (oud-leerlingen), overgrootvader van Ralph De Ruyck (peuterklas) Magda Lecluyse (23.06.1945 19.04.2015), grootmoeder van Arthur (3de leerjaar) en Lowie Demeestere (6de leerjaar) Roland Leyman (16.12.1937 10.05.2015), schoonvader van Annick Piens (lees- en knutselmama), grootvader van Jentel Leyman (oud-leerling) Marguerithe Vande Velde (20.10.1933 10.05.2015), weduwe van Etienne Vandenhaute (lid VZW De Bron), grootmoeder van Kitty, Krissie en Kimberlie Van Wettere (oud-leerlingen), overgrootmoeder van Este Vandenhaute (1ste lj.) en Rune Onyn (2de lj.) Lucien Demeulemeester (08.12.1937 30.05.2015), schoonvader van Marianne Vanden Daele (juf peuterklas), grootvader van Jasper en Martijn Demeulemeester (oud-leerlingen)

  • 6de LEERJAAR

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 18

    Op 27 april vertrokken we met het 6de en 5de leerjaar op bosklas, naar de Hoge Venen.

    Het was heel leuk en gezellig in de bus, zelfs tijdens de files. Onderweg maakten we ook een tussenstop om te plassen.

    We kregen les over de mijn onder de grond, super toch !!!

    We proefden van n van de vele bronnen in Spa.

    Bosklas Spa

    We maakten een hele mooie wandeling door de Hoge Venen en door het bos.

    Lizy en Erin

    We proefden van n van de vele bronnen van Spa.

  • 6de LEERJAAR

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 19

    Bosklasdagboek

    Maandag 27 mei 2015 (Mona)

    Iedereen stapte enthousiast op de bus. De rit verliep niet zo vlotjes, er waren een paar

    files. Maar uiteindelijk zijn we toch goed aangekomen aan de steenkoolmijn van Blegny.

    We kregen er een interessante uitleg over hoe alles in zijn werk ging. Daarna vertrokken

    we richting domein Mambaye in Spa. Daar wachtte ons een fotorally.

    Dinsdag 28 mei 2015 (Emile)

    We startten de dag met een lekker ontbijt. Toen bracht de bus ons naar de Hoge Venen.

    We leerden er over verschillende dieren en planten. Hierna aten we onze picknick op en

    deden een leuke en leerzame tocht door het bos terug naar het domein. s Avonds

    speelden we 1 tegen allen.

    Woensdag 29 mei 2015 (Erin, Gilles, Elisa)

    Na het ontbijt deden we een orintatieloop. We moesten plaatjes zoeken op bomen en de

    cordinaten vinden. Daarna hebben we spelletjes gespeeld met de juffen. s Middags aten

    we lekkere pizza! Hmmmm! Dan was het tijd voor de challenge piste! Die was super-mega-

    cool! Iedereen wou zo snel mogelijk het evenwichtparcours doen om dan met de

    deathride te springen. Na die ervaring mochten we boogschieten. Uiteindelijk brak het

    grote moment aan waar we allemaal op wachtten: DE BONTE AVOND! Het was een

    spectaculaire avond met quizzen, tegen de sterren op, mooie acts en leuke liedjes!

    Donderdag 30 mei 2015 (Megan en Nina)

    Voor we naar huis gingen maakten we een wandeling door Spa. Samen met 2 iPads

    ontdekten we de geschiedenis van de bronnenstad. Na een tijdje blokkeerden de iPads

    Daarom besloten we om rechtstreeks naar de bron te gaan in het gebouw van tsaar Peter

    De Grote. Het was prikwater met een ijzersmaakje. Het toeristisch treintje bracht ons

    terug naar de fermette. Na het middagmaal bracht de bus ons terug naar Dikkelvenne

    6e leerjaar

  • 4de LEERJAAR

    Bossemstraat 2 9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 20

    dikkelvenne

    basisschoolvrije

    Sportklas Hofstade : 2 juni 5 juni 2015

    Onze sportklasrap gemaakt tijdens de activiteit n tegen allen :

    Voetbal doen de jongens graag, daarin zijn ze echt niet traag.

    Basketbal voor iedereen, dat doe je zeker niet alleen.

    Zwemmen in het water, wacht toch niet tot later.

    SPORTEN, SPORTEN elke dag, dat doen we altijd met een lach.

    Rangschik alfabetisch wat wij ervan vonden?

    ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________

    Prettige vakantie !!!!

    LEUK ACTIEF SPANNEND GRAPPIG SPORTIEF DOORZETTING LEKKER AVONTUURLIJK GENIETEN COOL PRET ZONNIG SPEELS KAMPIOENEN - LUXE

  • SCHOOLNIEUWS

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 21

    AFSCHEID VAN ANJA

    Anja is gestart met werken in het schooltje sinds november 1998, dat is al 17 jaar lang. Ze heeft altijd samengewerkt met Tinneke in de refter en dat vond ze heel leuk! Tinneke is een goede vriendin geworden en graag vertelt Anja eens iets

    aan haar. Al de leerkrachten zijn steeds vriendelijk en kennen Anja goed. Ze vond het leuk dat ze elk jaar in de bloemetjes werd gezet met haar verjaardag en in het schoolkrantje verscheen met haar medailles van de Special Olympics. En na 12 jaar, in 2010, kreeg ze er een collega bij, Karen. Karen behaalde dit jaar een medaille op de Special Olympics. De dagen dat Anja niet kon werken kwam Karen helpen bij Tinneke. Na 17 jaar is het nu tijd voor Anja om het rustig aan te doen, en ze denk heel graag terug aan haar werk op het schooltje.

    Schrijfdans op onze school

    in de lucht. kronkelen met doeken over de speelplaats. kringelikrangeli lijntjes met het hele lichaam aanvoelen.

    rupsjes kruipen we op en neer op de speelplaats rupsje Pruts gaat op en neer met een appeltje rollen in een hoepel Blie bla blau , een appeltje voor jou.

    schrijbelen. Schrijbelen aan het bord met krijt: Zandbergje klein, zandbergje groot

    Schrijbelen met lijmverf: Kringeli krangeli krongelidong

  • PEUTERKLAS

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 22

    Op 2 juni gingen de peuters op stap naar de boerderij. Met hun laarsjes aan waren ze er helemaal klaar voor.

    Met de bus gingen we naar boer Luc en boerin Vronique in Semmerzake. De rit op zich was al een heel avontuur en het beste moest nog

    komen!

    De kinderen konden de koeien n de kalfjes echt van dichtbij zien n zelfs aaien!

    De boer heeft ons getoond hoe de koeien gemolken worden en nadien mochten ook proeven van verse melk. Mmmmm heerlijk!

  • NAAR HET LEGER

    Bossemstraat 2

    9890 Gavere

    ZOMERKRANT 2015 23

    We vertrokken op 12 mei de fiets op school naar de legerplaats in Gavere. Onze klas werd in 2 groepen verdeeld en ik zat in de 2de groep. We begonnen met water. We moesten door een krokodillennet naar de overkant gaan en er waren veel natte voeten.

    Daarna moesten we met een verrekijker kijken wat er op prentjes stond verderop. Dan deden we een kleine orintatieloop waarbij je op een kaartje de juiste tekens moest prikken. Vervolgens deden we een modderig parcours waar je toch wel wat vuil en nat werd. Dan braken we een record bij een ander parcours door het in 2min. en 48sec. te

    doorkruisen, de andere groep deed het in 2min. en 38sec. maar met begeleider. Vervolgens probeerden we een vuur te maken met een vuurstick en met dat vuur lieten we een touw doorbranden. Daarna camoufleerden we ons door eerst het gezicht met groen en bruin in te smeren en dan een camouflagekap op te zetten. Warre Simoens

    In de namiddag vond ik het muurklimmen en het schieten het leukste,

    ook het touwen -parcours was leuk . Onze chef had een leuke verzamelingskreet .

    De dag was al snel voorbij gevlogen. Jorben Van Damme

    Om vier uur in de namiddag fietsten we terug naar school.

    We waren allemaal vuil, we roken niet zo frisjes en we waren moe.

    Maar het was wel een dag om nooit te vergeten.

    Rune Oosterlinck

    Zesde leerjaar

    Zesde leerjaar

  • Vakantie Is het hoofd leeg maken, rust creren, meer tijd voor mezelf en familie, een

    festivalletje meepikken, de grenzen oversteken, genieten van hopelijk mooi weer,

    eens uitwaaien aan zee(ANITA) is, als je enige zorg dat wolkje voor de zon is

    (JULIE) Is de dag doorkomen zonder tijdsdruk, wat vandaag niet lukt zal morgen

    wel gebeuren Af en toe genieten van niets doen(TINEKE) Is even afstand

    nemen van schoolse routine en beslommeringen, mijn hoofd leegmaken, tijd om tot

    mezelf en mijn familie te komen, een zonnige en ontspannen reis en onvermijde-

    lijk...klussen thuis; om tenslotte weer fris aan de start van het nieuwe schooljaar

    te beginnen(LILY) Is het gevoel hebben dat een week uit 8 dagen bestaat

    (MARLEEN) Ontspannen, geen stress, tijd maken voor familie en vrienden, uitge-

    breid aperitieven , er eens op uit trekken, veel tijd hebben om te lezen, wandelen,

    fietsen, zwemmen, ...genieten van kleine dingen(LIEVE) Is genieten van het

    zonnetje met een meeslepend boek en een glaasje witte wijn(HILDE) Is in die

    auto stappen en samen lekker lang, babbelend en genietend van de omgeving

    reizen naar die bestemming waar je tot rust kan komen(ANN) Is genieten en tot

    rust komen van de kleine dingen des levens! Ook reizen en het ontdekken van

    andere culturen zijn dan de kers op de taart!(TINE) Is zalig, zorgeloos genieten

    van een spannend boek(ANNIE) Genieten van de zon met een goed boek en een

    lekker glaasje wijn(INGRID) Is genieten van de kleine dingen met ons gezin.

    Rustig karweitjes opknappen, genieten van onze tuin, leuke uitstapjes meepikken,

    boek lezen, dingen doen die je al zo lang wou doen(SONJA) Is rust en zon, reizen,

    op stap gaan, ontstressen, niets doen(VEERLE) Is genieten van de kleinkinderen

    (MYRIAM) Is op scoutskamp vertrekken, in het zonnetje zitten, nieuwe landen

    ontdekken, op het onverwachts ergens blijven plakken, lange zomeravonden,

    terrasjes doen met vriendinnen(MARGOT) Is een glaasje ros in het zonnetje

    (MIEK) Is zorgeloos kunnen genieten(MARIANNE) Is zorgeloos genieten van alle

    schone dingen van het leven(Linda) Is een glas wijn op een zonnig terras met een

    Zuiderse melodie(NATHALIE) Is tijd nemen om uit te rusten en alles klaar te

    maken voor een nieuw hoofdstuk(BIRGIT) Is tijd voor alle leuke dingen

    (SABRINA) Is eindelijk kunnen beginnen aan het boek dat al maanden klaar ligt

    om gelezen te worden(KRISTEL) Is genieten in een mobilhome aan zee(INGRID)

    Is genieten van het zonnetje, lekker uitslapen, weggaan met vrienden (JIMMY) Is

    niks moet, niksen mag(LIEVE) Is samen met familie genieten van de heerlijke

    kruidige geur van barbecue(CONNY) Is onthaasting van het dagdagelijks leven.

    Even stilstaan en er dan weer tegenaan. Alles mag voordat alles weer moet

    (MIEKE) Is genieten van zon, zee, strand en lekker zorgeloos leven(LUC) Is

    HAKUNA MATATA! Leef de dag, geen zorgen, uitrusten, genieten, jezelf terug

    opladen, mooie plannen maken, doen wat je leuk vindt, veel lachen, gezellig samen

    niets doen of net heel veel doen(SELIEN)