Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

7
UIT IS IN…. DE ZOMER 2011 WWW.UITISIN.NL

description

Zomerkrant regio Deventer, Zutphen eo

Transcript of Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

Page 1: Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

UIT IS IN…. DE ZOMER 2011

!0$ 0% ++( /'**+&/0",+ 10.,2)+ #2( -+ 3$+($'& WWW.UITISIN.NL

$(% (' (-"!,* #+&*)

.0//

Page 2: Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

Diverse showroomverlatersnu met hoge kortingen tot 50%

COLORADO RVSSet van 4 RVS stapelstoelen en een tafel met teakhouten bladvan 180 x 90 cm met RVS onderstel.

HAWAIIPARASOLVrije arm parasol.Diameter 3 meter,met draaimechanisme.Inclusief granietenvoet van 90 kg.

PYTHAGORASLoungseset van zwart kunststofvlechtwerk. 2 loungefauteuils,een 2-zits loungebank eneen salontafel van 100 x 50 cm. Inclusief zitkussens.

PICASSO4 verstelbare stoelen vanaluminium met textileenen een tafel met teakhoutenblad van 180 x 90 cm.

set 4-delig

van 1199,- nu voor

599,-

Bankkussens vanaf 15,-Ligbed kussens vanaf 35,-

Hoge rug kussens vanaf 7,50

set 5-deligvan 1650,- nu voor

825,-50%

Prijzen inclusief BTW, levering zolang de voorraad strekt.

50%

van 488,-nu voor

339,-

30%

set 5-delig

van 1135,- nu voor

770,-

32%

ZWZWOLSEWEGOLSEWEG 323323APELDOORNAPELDOORN

TEL.TEL. 055 - 521055 - 521 9898 7575WWW.HWWW.HOZA-OZA-APELDOORN.NLAPELDOORN.NL

OPENINGSTIJDEN:MA. 13.00 - 18.00 UUR, DI. - VRIJ. 8.30 - 18.00 UUR

ZA. 8.30 - 17.00 UUR, VRIJDAG KOOPAVOND

Sportief plezier voor iedereen!

Strand HorstPalmbosweg 43853LB Ermelo0341-552431

HeerdestrandOssenbergweg

8181MZ Heerde06-34370586

BusslooWithagenweg 17

7384SB Wilp0571-261212

• Kinderen tot 16 jaar 50% korting.

• Bij iedere betalende volwassenen,

mag 1 kind spelen met korting.

• Niet geldig in de weekenden

tussen 12.00 en 17.00 uur.

Advertentiebon uitknippen en inleveren

“Pitch&Putt Golf is een variant op het klassieke golf, waarbij je slagenmaximaal zeventig meter ver moeten reiken. Het is een moderne sportdie overal ter wereld wordt gespeeld. Niet zo verwonderlijk, want dezevorm van golf is op elk niveau spannend en uitdagend. Het spel wordtgespeeld op een kleine achttien-holes golfbaan.

Je hoeft niet te kunnen golfenDoor deze beperkte afstand kan de golfleek al snel een aardig balletjeslaan op een Pitch&Putt golfbaan. Je hoeft niet te kunnen golfen omop onze banen te mogen spelen. Na een korte instructie kan iedereenzelfstandig golfen. Het gebruik van alle materialen, golfclubs, ballen,tees en scorekaarten, zijn bij de prijs inbegrepen. Je mag met je eigenschoenen de baan op, mits daar geen hakken onder zitten (sportschoenengenieten de voorkeur) De minimale leeftijd om te mogen spelen is 8 jaar.Een 18-holes ronde duurt ongeveer twee uur.

Ook geschikt voor de gevorderde golferPitch&Putt is ook bijzonder geschikt voor de gevorderde golfer.Op deze kleine banen kan je je korte spel (70% van het golfen!)aanmerkelijk verbeteren en bovendien je niet-golfende vriendenkennis laten maken met de golfsport.

Arrangementen en GroepenPitch&Putt Golf wordt veelvuldig gebruikt voor familie- en bedrijfsfeesten.Op alle “Veluwse banen vindt je een uitgebreid aanbod van arrangementen.Na afloop van het golfen kan je bijvoorbeeld genieten van een lunch of eenbittergarnituur, tot buffetten en feestelijke barbecues.

Op de 5 prachtige Veluwse Pitch&Putt banen ( Bussloo, Heerde, Overbetuwe, Papendal enStrand Horst) kunt u heerlijk spelen met zelfs korting voor de kinderen tot 16 jaar!Alle banen kenmerken zich door glooiende greens, struiken, bomen, waterpartijen aangelegdop prachtige natuurlijke locaties.Kortom banen met veel uitdaging, maar aan de andere kant door de korte afstanden vooriedereen, jong en oud een leuke activiteit.”

Bon is geldig t /m 2 september 2011

Page 3: Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

UIT IS IN…. DE ZOMER 2011

Het Nationale Park De Hoge Veluweis het erfgoed van het echtpaar Antonen Hélène Kröller-Müller. ZakenmanAnton was natuurliefhebber en jager,Hélène was de kunstkenner. Het Parkmet zijn gevarieerde flora en fauna enhet wereldberoemde museum, is eengeslaagde combinatie van de passiesvan de echtelieden.Kunst is voor en van iedereen, waseen van de motto’s van Hélène. Omdie reden staan er vele monumen-ten verspreid door het Park. HélèneKröller-Müller bracht de grootste

privéverzameling van haar tijd totstand, met werken van onder meerVan Gogh, Israëls, Renoir, Picasso,Monet en Mondriaan. In 1938 werd hetmuseum gebouwd om al die kunst teherbergen. De museumcollectie telt180 tekeningen en 87 schilderijen vanVan Gogh. Daarnaast is er een beel-dentuin van 25 hectare.

Ook de architectuur had Hélènes inte-resse, waarvan het Jachthuis Sint Hu-bertus het resultaat is. Het Jachthuiswerd ontworpen door de bekende

architect Berlage. De plattegrond vanhet gebouw heeft de vorm vaneen gewei. Het monumentis imposant van buiten,maar ook van binnende moeite van het be-zichtigen waard. Deinrichting is museaalen het meubilair is ont-worpen door architectBerlage. Er zijn dagelijksrondleidingen in JachthuisSint Hubertus.

HET NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE HERBERGT

MEER DAN ALLEEN HET WERELDBEROEMDE KRÖL-

LER-MÜLLER MUSEUM DAT TOERISTEN TREKT UIT

ALLE WERELDDELEN. HET PARK IS VOORAL EEN

GROOT, EN INDRUKWEKKEND MOOI NATUURGEBIED.

FIETSEN OP EEN VAN DE 1700 WITTE FIETSEN DOOR

HET 5400 HECTARE METENDE PARK, IS GENIETEN

VAN RUST EN RUIMTE.

03

Het Jachthuis Sint Hubertus is ook van binnen te bezichtigen. Foto: Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

HET BEWAARDELANDSCHAP VAN HETNATIONALE PARKDE HOGE VELUWE

MUSEONDER

Bijzonder in het park is ook het in1993 geopende museum onder degrond, het Museonder. Dit museumbrengt dewereld onder het aardop-pervlak in beeld. Zo is een wortel-stelsel van een 135 jaar oude beukte zien. Maar ook fossielen, en hetleven van dieren onder de grond.Bij het Bezoekerscentrum is eenopdrachtenboekje voor kinderen tekoop. Aan de hand van dit boekjeleren kinderen spelenderwijs overhet leven onder de grond.

WITTEFIETSEN

Het Park telt40 kilometeraan fietspaden. Bij dedrie ingangen van het Park enbij het Bezoekerscentrum staan deWitte Fietsen waar de bezoekers vanhet Park gratis gebruik van mogenmaken. Wie verzekerd wil zijn vaneen en dezelfde fiets tijdens de helebezoekperiode aan het Park, kan te-gen betaling een blauwe fiets huren.Deze fiets heeft een slot, iets dat deWitte Fiets niet heeft. Fietsend van hetJachthuis Sint Hubertus naar het cen-traal in het Park gelegen Bezoekers-

centrum, is het of detijd heeft stil gestaan.

Het landschap is ruig enlijkt onaangetast. Het is het

grootste aaneengesloten actiefbeheerde natuurgebied in parti-

culier bezit in Nederland. Het bestaatuit 5400 hectare bos, heide, vennenen stuifzand en een grote diversiteitaan planten- en dierensoorten. HetPark heeft de naam een museum vanlandschappen te zijn. De diversiteitvan de natuur is ontstaan doordat erin de loop der eeuwen massaal bo-men werden gekapt waardoor hetlandschap veranderde. De schapen

aten vrijwel alles wat er groeide,maar de heide lieten ze ongemoeid.Zo kwamen er uitgestrekte heidevel-den. Door het afplaggen van de heideontstonden grote stuifzandvlakten diein de negentiende eeuw de Veluwegrotendeels bedekten.

In dit ‘bewaarde landschap’ levenedelherten, wilde zwijnen, reeën enmoeflons. Op verschillende wildob-servatieplaatsen in het Park zijn ze tespotten, waarbij de kans het grootst is’s ochtends vroeg en ’s avonds als hetgaat schemeren.

Op de gratis witte fiets het park verkennen.Foto: Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe – Hans Drijer

AUDIOFIETSROUTE

Via www.hogeveluwe.nl is de au-dio fietsroute ‘Het bewaarde land-schap’ te downloaden. Bart Bak-kernes vertelt hoe zijn opa hemvroeger aan de handmeenam doorhet Park. Zijn verhalen leiden debezoekers langs veertien bijzon-dere plekken. Bezoekers kunnenmet deze fietsroute via hun mp3-speler,mobiele telefoon op ontdek-kingstocht door het Park. Bij hetbezoekerscentrum zijn ook mp3-spelers met de audio fietsroutebeschikbaar. De route is ongeveer18 kilometer lang en geschikt voorjong en oud.

NACHT-SAFARIEen nachtje op safari in Het Nati-onale Park De Hoge Veluwe? Datkan op 5 augustus. Een boswachterbegeleidt de nachtelijke tocht doorde bossen. Na een korte nachtruststaat een ochtendwandeling op hetprogramma om wild te spotten.Kosten: 95 euro, inclusief toegangtot het Park, catering en tent. Voorkinderen is er een zelfde soort sa-fari op 19, 21, 22 juli en op 8, 9,12, 16en 19 augustus. Kosten zijn 37,50euro per persoon, incl. toegang tothet Park. Reserveren voor de sa-fari kan via www.hogeveluwe.nl.Wie niet wil overnachten, maar welwild wil zien, kan zich aanmeldenvoor een wildexcursie onder lei-ding van een gids. In juli en au-gustus zijn deze excursies iederedinsdag ( fiets) en iedere vrijdag enzaterdag (wandelen).

Uit is in… de zomer is een com-merciële bijlage van de Stentoren valt buiten de verantwoorde-lijkheid van de dagbladredactie.

UITGEVER:De Stentor B.V.

ALGEMEEN DIRECTEUR A.I.:Gerda Bastet

BLADMANAGER:Annemarie Teeken

COMMERCIEELREDACTIEMANAGEMENT:Nadine KolkmanEsther Talboom

REDACTIE:Mirjam van HuetLinda Passies

FOTOGRAFIE:Patrick van Gemert

ADVERTENTIEVERKOOP:Verkoopteamde Stentor

VORMGEVING:Wegener Media

DRUK:Wegener Nieuwsdruk

Niets uit deze uitgave mag wor-den overgenomen zonder voor-afgaande schriftelijke toestem-ming van de uitgever.

COLOFON

Page 4: Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

UIT IS IN…. DE ZOMER 2011

Het Dolfinarium is het grootstezee(zoog)dierenpark van Europa, datbekend staat om de dolfijnen. Maarnaast de meer dan dertig dolfijnenin het park, zijn er ook walrussen enzeeleeuwen te zien. En durfals kun-nen zelfs roggen aaien.Vanaf juli start een nieuwe illusie-show met blacklight, over de bekendedolfijn Spetter. Deze, en negen andereshows zijn de hele dag door te bezoe-ken. Behalve normale parkbezoekenzijn er ook speciale arrangementen tereserveren, zoals een ontmoeting meteen dolfijn, en kinderen kunnen eennachtje slapen bij de dolfijnen.

Eind juni is er een zeeleeuwtje gebo-ren, en medio september worden vierdolfijnenbaby’s verwacht.

ParknaamDolfinariumAdresStrandboulevard Oost 1, HarderwijkDoelgroepkinderen en jongerenWat neem je mee?fotocameraDit moet je zeker niet missende nieuwe show Spetter en hetmagische avontuurWebsitewww.dolfinarium.nl

DOLFIJNENSHOWSIN HET DOLFINARIUM

Pitch & putt is golfen, maar dan op eenkleinere baan (achttien holes) en metkleinere afstanden (tussen dertig en ze-ventig meter). Het spel is hierdoor ookleuk voor mensen die nog nooit hebbengegolfd. Pitch & Putt Golf Bussloo ligtaan de recreatieplas Bussloo, op eenterrein met water, bomen, bunkers enhoogteverschillen. Op het terrein zijntwee banen: één met achttien holesen een met negen.

Tevens biedt het bedrijf klootschieten.Tweevoudig Europees kampioen Pa-trick Luning geeft sinds dit seizoen lesbij Pitch & Putt Golf Bussloo, voorlopigmeestal op de woensdagen. De baanheeft momenteel vijftig leden, in deleeftijd van 9 tot enmet 74 jaar. Op 12, 13en 14 augustus wordt de Nassau DutchOpen gehouden op de baan van Pitch& Putt Golf Bussloo. De beste spelersvan de wereld doen hieraan mee. Voorbezoekers is de toegang gratis.

ParknaamPitch & Putt Golf BusslooAdresWithagenweg 17, WilpDoelgroepiedereen vanaf 8 jaarWat neem je mee?als het maar geen naaldhakken zijn. Ditmoet je zeker niet missen: Dutch Open.Websitehttp://www.pitch-putt.nl/bussloo

PITCH & PUTTGOLF BUSSLOO

Zondag 7 augustus vindt in Deventerde 23e editie van de Deventer Boe-kenmarkt plaats. In totaal zijn 878 kra-men gevuld met duizenden boeken.Dit komt neer op ruim zes kilometermarkt, waaraan gerenommeerdeboekhandelaren en antiquariaten uitheel Nederland deelnemen. Hiermeeis de markt uitgegroeid tot de grootste

van Europa. Het aanbod varieert vankinderboeken tot poëzie, van strips totliteratuur en van kunst tot topografie.De organisatie ligt in handen van hetdit jaar 100-jarige VVV. De markt be-gint officieel om 9.30 uur, maarelk jaar zijn de bezoekers er aleerder bij.

Tevens is er een programmamet mu-ziek en optredens exposities. Ook ishet koopzondag in de binnenstad.

NaamDeventer BoekenmarktPlaatslangs de IJssel en in de historischebinnenstad van DeventerDoelgroepboekenwurmen.Wat neem je meegeldDit moet je zeker niet missende zes kilometers aan kramen.Websitewww.deventerboekenmarkt.nl(foto: Gerard Dubois)

DEVENTER BOEKENMARKT

04

In Expeditie EcodromeZwolle worden dagelijks ver-schillende activiteiten gehoudenwaaraankinderenkunnendeelnemen.Bijvoorbeeld Expeditie Goudmijn, hetDarwinavontuur, of mammoetbotten

opgraven. De nieuwsteattractie van het thema-park is de Survivaltour:een natuurlijk doolhof.Hierin ervaren kinde-ren hoe het is om in dewildernis te overleven.

Tijdens de Survivaltourworden door middel van vra-

gen en opdrachten verschillende

survivaltrucs onthuld, waarmee jeals mens kunt overleven in de natuur.Ook leven er dieren in het themapark,waaronder ringstaartmaki’s, witoor-penseelapen en otters.Tot en met 4 september zijn de Wa-ter- en Windweken, waarbij je kennisover de elementen is te testen, en jein een enorme hamsterbal over hetwater kunt lopen.

OP EXPEDITIEIN HETECODROME

ZWOLLE

NaamExpeditie Ecodrome ZwolleAdresWillemsvaart 19, ZwolleDoelgroepkinderen, maar ook congresmoge-lijkhedenWat neem je mee?fotocameraDit moet je zeker niet missenroofvogeldemonstraties door profes-sionele valkeniers, op zondagen in demeeste schoolvakanties.Websitewww.ecodrome.nl

Kabouterhuisjes, een kabouterbord-spel en vliegende kabouters: het the-mapark Het Grote Kabouterbos doetzijn naam eer aan. Middenin een bosin Flevoland is een groot speelterreinvoor kinderen, met een pannenkoe-kenrestaurant. In schoolvakantiesworden zowel binnen als buiten ac-tiviteiten georganiseerd voor (jonge)kinderen, zoals knutselen of kabou-terdansen.

NaamHet Grote KabouterbosAdresRoggebotweg 21, DrontenDoelgroepkinderen tot en met 10 jaarWat neem je mee?kleren die vies mogen worden.Dit moet je zeker niet missende recreatieactiviteiten in de zomer.Websitewww.kabouterbosdronten.nl

HET GROTEKABOUTERBOS

UIT IS IN…. DE ZOMER 2011

In het park van ruim 250 hectare,grenzend aan de kroondomeinenvan Paleis Het Loo, zijn authentiekeplanten, bomen en dieren van de Ve-luwe te vinden. De toegang is gratis,maar op het terrein worden ook be-taalde activiteiten gehouden. Zo iser het Klimbos, het Pinetum en van19 tot en met 27 augustus 2011 is erhet Openluchtfilmfestival. GemeenteApeldoorn is momenteel bezig met derenovatie van het park.

NaamNatuurpark Berg & BosAdresJ.C. Wilslaan 21, ApeldoornDoelgroepnatuurliefhebbers van alle leeftijdenWat neem je mee: wandelschoenen.Dit moet je zeker niet missen?het KlimbosWebsites• www.accres.nl/locaties-en-diensten/natuurpark-berg-and-bos

• www.openluchtfilmfestival.nl• www.klimbos.nl

WANDELEN EN KLIMMENNATUURPARK BERG & BOS

Door het hele Dierenpark Wissel looptde vierhonderd jaar oude Tongerensebeek, waardoor eilanden en leefge-bieden voor verschillende dieren ont-staan. Zo leven coscorobazwanen inhet water, en ringstaartmaki’s op eeneiland. In het doorloopgebied van deBennett’s wallabies (een soort kleine

kangaroe) ben je te gast in het leefge-bied van de dieren. Zij hoppen vrij tus-sen de bezoekers door. Dit is volgenshet principe Meet & Greet, waardoorbezoekers op onverwachte momen-ten heel dicht bij de dieren staat.

In de zomer is er een uitgebreid pro-gramma, met vooral veel activiteitenvoor kinderen. Zo kunnen ze zich latenschminken als hun lievelingsdier, enpoppenkastvoorstellingen bijwonen.Tevens rijdt de Beestenboelkar doorhet park: een bakfiets met educa-tief materiaal zoals vachtjes, eierenen schedels. Een gids vertelt allerleileuke dingen, en de kinderen mogenalles aanraken. Ook leuk voor kinde-ren is de speurtocht waarmee ze hundierenkennis kunnen testen, de Zoo

Quest. Die kost €0,75 en is beschikbaarvoor drie leeftijdscategorieën.

ParknaamDierenpark WisselAdresWoesterbergweg 2b, EpeDoelgroepgezinnen met jonge kinderen enseniorenWat neem je meefotocameraDit moet je zeker niet missende dagelijkse Zoo Times, waarbij dedieren gevoerd worden en de verzor-ger interessante informatie verteltover de dieren en hun levensstijl. Eris ruimte voor vragen.Websitewww.wisselzoo.nl

SCHEDELS AANRAKENIN DIERENPARK WISSEL

Wellnessresort de Veluwse Bron ligtop een landgoed van 21 hectare enbestaat uit 9.000 vierkante meter aansauna’s en baden. Denk hierbij aan

een wildobservatiesauna, hamam,gletsjergrot, Pakistaanse zoutsteen-mijnsauna. Het resort biedt tallozeverschillende arrangementen.Het resort heeft zowel binnen- als bui-tenfaciliteiten. Er is een wellnessdorpaan eenmeer, wat met mooi weer aante raden is. Ook de ligweide en de ver-koelende baden zijn dan in trek. Eenbijzonder arrangement is het ‘Voorhet eerst naar de sauna’-arrange-ment. Een gastvrouw leidt nieuwe be-zoekers rond in het complex, en zorgtdat ze zich op hun gemak voelen.In juli, augustus en september is elkedinsdag badkledingdag.

NaamVeluwse BronAdresViskweekweg 10, EmstDoelgroepiedereen vanaf 12 jaar; tussen 12en 18 jaar alleen onder begeleiding;zonnebank alleen vanaf 18 jaar.Wat neem je mee: niet veel?alle benodigdheden zijn bij de Veluw-se Bron te huur of te koop.Dit moet je zeker niet missenhet tropische strand.Websitewww.veluwsebron.nl

ONTSPANNEN IN DE VELUWSE BRON

TIENDAGJES UITIN DE REGIO

WAAR GAAT U NAARTOE DEZE ZOMER? VOLGENS

VAKANTIE.NL VIERT ZEKER 38 PROCENT VAN DE

NEDERLANDERS DIT JAAR VAKANTIE IN EIGEN

LAND. VOOR ALLE THUISBLIJVERS, HIER TIEN

LEUKE UITSTAPJES VOOR DEZE ZOMER.

Familiepretpark Koningin Juliana Torendraait om de uitkijktoren die dateert uit1910. De tweede toeristische attractiewaren de lachspiegels. In de loop vande jaren zijn daar in totaal zestig at-tracties bij gekomen, die leuk zijn voorkinderen tussen de twee en twaalf jaaroud. Bijvoorbeeld een achtbaan, reu-zenrad en tuimelende theekopjes. Cen-trale figuur in het park is Jul de muis,die dit jaar zijn verjaardag viert.Dagelijks zijn er shows voor kinde-ren, zoals de Magic Music MouseShow, en shows van Clown Julius.Speciaal deze zomer is het optredenvan Nienke van de zender Z@ppelin.

In juli en augustus is zij elke zaterdagaanwezig in het park.

Parknaamfamiliepretpark Koningin Juliana TorenAdresAmersfoortseweg 35, ApeldoornDoelgroepgezinnen of families met kinderenvan 2 tot 12 jaarWat neem je mee?fotocameraDit moet je zeker niet missende uitkijktoren uit 1910.Websitewww.julianatoren.nl

FAMILIEPRETPARKKONINGIN JULIANA TOREN

05

In 2011 bestaat deApenheul veertig jaar, en erzijn daarom feestelijke bijzonder-heden zoals het Feest der Herkenningen djembéspelen voor kinderen. Te-vens is ter ere van het jubileum eenpostzegelsetje uitgekomen. Het parkbesteedt daarnaast aandacht aan deApe Campaign, waarmee door Eu-ropese dierentuinen een duurzamebijdrage geleverd wordt aan hetvoortbestaan van mensapen en hunleefgebieden.

In de Apenheul zijn natuurlijk veel(loslopende) apen te zien, zoals go-rilla’s en doodshoofdaapjes. Maar erzijn ook andere dieren te bewonderenin het park, waaronder ara’s, wratten-zwijnen en witsnuitneusberen. Voorde kinderen zijn er speeltuinen metspeeltoestellen waar zij hun apen-kwaliteiten kunnen uitproberen. In

het park worden ookworkshops apenma-

nagement en apenfotogra-fie gegeven. Het gebied Mada-gaskar is onlangs vernieuwd.De route is aangepast, zodat de

dieren beter te zien zijn. Ook is er eennieuwe voederplek gemaakt. In hetgebied zijn dit jaar drie ringstaart-maki-tweelingen geboren.

Eind juli komen drie neusapen vanuiteen dierentuin in Singapore naar deApenheul. De soort komt alleen voorop Borneo, en is slechts in enkeleAziatische dierentuinen te zien. Eenaanrader, dus!

ParknaamApenheulAdresJ.C. Wilslaan 21, ApeldoornDoelgroepjong en oud, wel veel extra activitei-ten voor kinderenWat neem je mee?fotocameraDit moet je zeker niet missenvijf gorillababy’s.Websitewww.apenheul.nl

TUSSENDE APEN INDE APENHEUL

Page 5: Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

Rondom de vakantie kopen, daarna meteen lekker slapen?

Nieuw: Belevingsstudiomet Digitale

Nachtrust Analyse.

Bij Slaaphof laten we niets aan toeval over. Slaaphof introdu-ceert een Cocon. Die combineert een voorlichtingsfilm overalles wat uw nachtrust beinvloed met een Digitale Nachtrust-Analyse, die voor elke consument wordt uitgevoerd. Daarbijworden gewicht,lichaamsbouw, voorkeur slaaphoudingen

GRATISMETING:

Maakt u een afspraakdan reserveren wij

extra tijd voor u.

Boerhaavelaan 8Harderwijk

tel: 0341 - 410164www.slaaphof.nl

en lichaamsprofiel met digitale perfectie gemeten en in kaart gebracht. Degemeten gegevens worden verwerkt in een persoonlijk advies . U heeft al eenbodem en matras op maat vanaf € 1250,- pp. Maatwerk is niet duur, wel beter.

nu € 1795,-van € 2795,-

nu € 1995,-van € 2750,-

Eastborn Inspiration

Model Cruiser v.a.

Off. dealer van o.a. Bodytone I Carpe Diem I Eastborn I Fontein I Kreamat I Profine I Pullman I ROWA I Stjarbadden IProdukten: Matrassen I Boxsprings I Lattenbodems I Waterbedden I Dekbedden I Hoofdkussens I Slaapbanken enz...

35Boxsprings,

Bij Slaaphof heeft u keuze uit meer dan

8 lattenbodems9 waterbeddenenz... enz...

Nu 2e lattenbodem half geldVlak en elektr. type : o.a. Twinfit - Bodyfit

Opruiming tot55% korting

Page 6: Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

UIT IS IN…. DE ZOMER 2011

Zutphen is een Hanzestad met eenrijke en nog altijd zichtbare historie.De stad ligt prachtig aan de IJssel.De markante torens, monumenten,koopmanshuizen en kerken levereneen sfeervol decor voor de bijzon-dere winkeltjes met een aanbod datjuist wél helemaal van deze tijd is.

OM JE VINGERS BIJ AF TELIKKENChocoladeliefhebbers moeten bij eenbezoek aan Zutphen linea recta naarde Korte Hofstraat, waar Bonbonate-lier Janson is gevestigd. En zoals hetwoord atelier al doet vermoeden: hier

wordt het maken van chocolade totkunst verheven. Wie lekker achter-over wil zitten om te genieten van deresultaten van de meester, vindt eenplekje in de ‘huiskamer’ van Janson.

‘MUST HAVES’ VOOR DETASSENFANUnieke tassen zijn te vinden bij‘Spruit tassen’ aan de Spittaalstraat.De bijzonder vormgegeven leren tas-sen zijn echte ‘must haves’ voor detassenfan. Ook worden in deze win-kel vestjes van Bink aangeboden:een moderne knipoog naar klassiekbreiwerk. Bovendien zijn er uniekekettingen van het merk Claartje ende gevilte sjaals van Sjouk.

HELE STOET AAN VROLIJKEPRODUCTENBij De Kleine Parade komt een helestoet aan meubeltjes, lampen, kleur-rijke kleding, kaarten en grapjes voor-bij. In het pandje, dat dateert uit 1614,heeft eigenaresse Nancy haar droomgerealiseerd. Zelfs in de historischegewelvenkelder worden de gekke,verrassende en vrolijk makende pro-ducten gepresenteerd.

TIP: BOEKENMARKT ZUTPHENWandel zondag 31 juli tussen 10.00 en17.00 uur langs de 55 kramen en vindde mooiste tweedehands en antiqua-rische boeken. Bovendien is deze dagde Achterhoek Spektakel Toer in Zut-phen: tussen 12.00 en 23.00 uur non-stop artiesten.

ALS HETWEER ZICH NIET LEENT VOOR EEN

PRETPARK OF EEN DUIK IN HET DIEPE, DAN

BIEDTWINKELEN EEN UITKOMST. MAAR SOMS

WIL JE EENSWAT ANDERS ZIEN DAN VAN DIE

GROTE BINNENSTEDENMET GROTE FILIAAL-

KETENS. ZUTPHEN, HARDERWIJK EN KAMPEN

VORMEN HIEROP EEN UITZONDERING. MET HUN

HISTORISCHE KENMERKEN EN EIGENZINNIGE

WINKELTJES HEBBEN DEZE STEDEN DUIDELIJK

IETS ANDERS TE BIEDEN.

ZUTPHEN:EIGENTIJDSE WINKELTJESIN HISTORISCH DECOR

Bijzondere tassen zijn te vinden bij Spruit tassen in de Spittaalstraat in Zutphen.

Harderwijk is een beroemde stad.Van alle Nederlanders kent 98 pro-cent de stad en 89 procent is er weleens geweest, blijkt uit onderzoek.De vissersplaats verwierf vroegerbekendheid als handelsstad, maardankt tegenwoordig vooral zijn faamaan het Dolfinarium en wellnessre-sort De Zwaluwhoeve. Winkelpubliekkan er echter ook prima terecht.

KNIPOOG NAAR VERLEDENCadeau & Zo is een winkel gespeciali-seerd in woondecoraties en cadeaus,veelal met een knipoog naar het ver-leden. Ouderwetse gezelligheid uitge-voerd in de trends van nu. Zo treft uwandrekken, verlichting, etagères enwoondecoraties van merken als DeKunstboer, Funnies, BLOND Amster-dam en PIP Studio Home aan in eennostalgisch sfeertje. Cadeau & Zo isgevestigd in de Hondegatstraat.

ROMANTISCH EN VROUWELIJKOp de hoek van de markt en de Brug-gestraat is J.A.Q. Clothing gevestigd.De zaak biedt romantische en vrouwe-lijke kleding die net even iets anders

is dan wat de meeste kledingzakenbieden. Combineer zelf de stijlen vanNoa Noa, Sandwich, YaYa, NÜ by Staffen The Barn.

WERELDSE ARTIKELENHandgemaakte kunst, beelden, sie-raden en woonaccessoires vindt u bijDe Wereldwinkel. Prachtige artikelenom aan een dierbare te geven of omgewoon voor uzelf aan te schaffen,staan uitgestald in de winkel aan deLuttekepoortstraat. Met de eerlijkehandel zorgt De Wereldwinkel vooreen rechtvaardige opbrengst voor deproducenten en wordt meegewerktaan de strijd tegen kinderarbeid.

ETEN ZONDER POEHANa een dag winkelen en tassen sjou-wen is het tijd voor een lekkere hap.Bij Bistro mama’s vollen pot aan deVijhestraat is het ouderwets gezelligtafelen. Het 600-jarig monumentalepand heeft diverse ruimten, waaron-der een bar en een serre. Bij mooiweer is de tuin geopend. ‘Gemoede-lijk’, ‘eenvoudig’, ‘informeel’ en ‘geenpoeha’ karakteriseren de bistro waarje ontspannen kunt genieten van eenlekker bord eten.

HARDERWIJK ISBEROEMD, EN TERECHT

Ooit was Kampen als handelsstadbelangrijker dan Amsterdam. Alsgevolg van de handelsrijkdom kentKampen nog altijd fraaie architec-tuur. Door de bescheidenheid vande stad en de inwoners hebben veelmensen uit de regio het winkel- endelicatessenaanbod van de pitto-reske Hanzestad nog niet ontdekt.

CUBA IN KAMPENKampen kent een lange traditie alsstad waar sigaren werden vervaar-digd. Tegenwoordig is er nog slechtséén producent over, maar die looptnog steeds voorop: sigarenfabriekDe Olifant. De sigaren worden sinds1832 geproduceerd in het oude pandaan de Voorstraat in het stadshart vanKampen. Nog steeds wordt een deelvan de sigaren bij De Olifant met dehand vervaardigd.

BIJZONDERE KOFFIE EN THEEAndere delicatessen waarom Kampenbekend staat, zijn de mooie theeën enzelfgebrande koffies van De Eenhoorn.Deze zijn tot ver buiten Kampen ge-liefd. Onder andere sterrenrestaurant

De Librije in Zwolle schenkt ze. DeEenhoorn, te vinden aan de Oudestraatin Kampen, organiseert onder anderethee- en koffieproeverijen.

UIT HET GOEDE HOUTGESNEDENBij speelhoek/atelier ‘Schinkel’ aan deBoven Nieuwstraat wacht u een bredecollectie ouderwets, en duurzaam

houten speelgoed. Het speelgoed datin de winkel te vinden is, levert eenuniek cadeau op of een stuk speelgoeddat generatie op generatie kan wordendoorgegeven. Houtsnijder Dolf maakthet speelgoed op verzoek persoonlijkdoor er een naam in te graveren.

KAMPEN: OOIT BELANGRIJKERDAN AMSTERDAM

Ouderwets en duurzaam houten speel-goed is te vinden bij speelhoek/atelier‘Schinkel’ in Kampen.

07

SNUFFELENIN SHOPSTADJES

Page 7: Zomerkrant - Uit is in .... de zomer 2011

HARDERWIJK Luttekepoortstraat 26, T (0341) 419675ERMELO Stationsstraat 81, T (0341) 550088

B E E L D S P E C I A L I S TEUROPA’S GROOTSTEPETER

advies - scherpe prijs - service - cursus en trainingen

VAKANTIE TOPPERS!

2 weken zotte zomer prijzen!Nanomax 290Eénbeen statief!Absoluut onmisbaar reisgezelschapvoor foto en video camera’s!!Ultra lichtgewichtAluminium met balhoofd!

• Beeldstabilisatie (CCD-shift)• HD-video (720p)• Gezichtsherkenning• Fotozoekfunctie• Hoge gevoeligheid tot

ISO 3.200 (bij 3 megapixels)• Fotoalbumassistent• Panoramamodus

• Drievoudigebeeldstabilisatie

• Dynamisch bereik1.600%

• High-speed fotoreeksen met3 foto’s/sec. bij volle resolutie

• Full HD-video (H.264, MOV)• Nieuwe EXR AUTO-modus met

27 scènestanden• Filmsimulatiemodus• Motion Panorama 360°

• Elektronischezoeker(200.000 pixels)

• Dubbelebeeldstabilisatie(CCD Shift en hogeISO-gevoeligheid)

• HD-video (720p)• HDMI-aansluiting• Hoge ISO-gevoeligheid tot 6.400

(bij 3 megapixels resolutie)• Automatische motiefherkenning

SR AUTO• Handmatige instelmogelijkheden

• 12 miljoen pixels• 5x optische zoom• SR AUTO & gezichtsherkenning• Full HD foto & HD movie• Stijlvolle behuizing in ultra coole kleur!

ComoCrossPack 300!Uw hele foto/videouitrusting binnenhandbereik encomfortabeldragen!

Silicon Power 20GB MemoryTravel Pack!• 16GB SDHC class6

Foto/Video geheugenkaart,• 4GB Aluminium

USB stick• All-in-One

Cardreader!

Nu 49,95Nu 39,95incl. Gratis

CullmannMicrovezel

cleaning clotht.w.v. 9,95

incl. GratisCullmann

Microvezelcleaning cloth

t.w.v. 9,95

incl.Gratis

Reiswekker

op vakantie!Met

FotoHofma - Marktplein 38 - 7311 LR Apeldoorn - 055 5212977www.fotohofma.nl

van €39,95 van €79,95van €55,95

FINEPIX T200

FINEPIX F500EXR FINEPIX S-4000

FINEPIX Z70Urban Pack limited edition

ADVIESPRIJS 149,00

129,00

ADVIESPRIJS 349,00

249,00

14 Megapixel CCD

10x optische groothoekzoom(28-280 mm equivalent aan KB)

6,9 cm (2,7 inch) LCDmet 230.000 pixels

GRATIS TAS t.w.v. 17,95

Luxe cadeau verpakking!

Gratis trendy tas!

Gratis 2GB SD Card!

OP=OP!

16 Megapixel EXC CMOS sensor

7,6 cm High Contast LCD

5x optische zoom(24-360 mm equivalent aan KB

16 Megapixel CCD

7,6 cm LCD met 460.000 pixels

30x zoomobjectief(24-720 mm equivalent aan KB)

NIEUW

GRATIS SNELLADERt.w.v. 39,95

10 jaargarantie

ADVIESPRIJS 249,00

219,00

EUROPA’S GROOTSTE

Ringfoto Drent - Turfstraat 39 - 7201 KE Zutphen - 0575 513069Drent

EUROPA’S GROOTSTE

fotohofma

ADVIESPRIJS 149,00

99,00

www.hansdrent.nl www.fotopeter.nl

EUROPA’S GROOTSTEE U R O P A’ S G R O O T S T E

Nu 24,95

www.fotohekkert.nl