De Slegte Zomerkrant 2011

8
5 KINDERBOEKEN WEBSHOP Nog steeds dol op Eend De beste kinderboeken gaan nooit verloren. KOKEN Kookboeken om je tanden in te zetten 3 Ook online boeken kopen Keuze uit meer dan een half miljoen boeken. WWW.DESLEGTE.COM Zomer 2011 7 Redactie cultuur AMSTERDAM ... Onthaasten aan de rand van het zwembad. Kijken naar de onder- gaande zon vanuit je glamping met een glas cava in de hand. Allemaal leuk en aardig, maar die vakantie- rust gaat vervelen als er niet een spannend boek binnen handbereik ligt. Neem een klassieker van Tom Clancy. Iedereen kent de film De jacht op de Red October (met Sean Connery), maar het originele boek van Clancy is nog veel zenuwslo- pender. Onderzeeboten die achter elkaar aan jagen, waarbij een kern- oorlog dreigt uit te breken tussen de VS en de USSR: Clancy weet als geen ander hoe de spanning hoog op te laten laaien bij dit kat-en-muisspel tussen Russen en Amerikanen. Ook zo’n meester in het produ- ceren van literaire nagelbijters is Robin Cook, de man die de medi- sche thriller heeft uitgevonden. Het aangename van Cook is dat hij geen onnodige bloedspetters over zijn pagina’s uitstrooit. Als geen ander toont hij in bijvoorbeeld Koorts en Diagnose de soms angstaanjagende gevolgen van de ontwikkelingen in de medische wetenschap. Huiver bij Cooks thriller Diagnose, waarin de kerngezonde twintiger Sean een been breekt tijdens een rondje skee- leren in Central Park en binnen 24 uur na de operatie overlijdt. Ideaal nachtmerriescenario voor in de strandstoel. Cooks collega Ruth Rendell heet niet voor niets al 40 jaar de koningin van de misdaad. Zij is een meester van de psychologische thriller, waar- in vooral de vraag naar het motief van de crimineel centraal staat. Zo moordt huishoudster Eunice Parch- man in Het stenen oordeel op Valen- tijnsdag een hele familie uit. Fijntjes laat Rendell zien hoe het linksige ge- zin neerkijkt op ‘gewone’ mensen. Godsdienstwaanzin en kleinburger- lijkheid komen ook voorbij. In De bezeten minnaar exploreert Rendell de gestoorde geest van een moord- dadige rituelenmaniak. Niemand hanteert suspense zo goed als Ren- dell. Dat worden slapeloze nachten op vakantie. Vakantie Zenuwslopende thrillers Zomer duurt zalig lang met boek Saaie zomers bestaan niet meer met een thrillertopper in je reiskoff er. Zoals Rendell, Clancy en Cook . Slapeloos vakantiegenot met Ruth Rendell. ALEXANDER SCHIPPERS Fresh + fast Michele Cranston ... Een vrolijk kookboek vol heerlijke recepten met verse ingrediënten. Van €24, 99 Nu voor €8, 99 KOKEN KINDERBOEK Het grote vakantie- boek Jane Bull ... Een doeboek met 50 ideeën voor een hele leuke vakantie! Van €12, 95 Nu voor €4, 99 SPANNING De fruit- plukker Ruth Rendell ... Dit boek van ‘de koningin van de misdaad’ kan je geen moment wegleggen. Van €19, 95 Nu voor €7, 99 Boeken uit dit artikel vind je op de laatste pagina van deze krant.

description

De Slegte Zomerkrant 2011, mooie boeken voor mooie prijzen

Transcript of De Slegte Zomerkrant 2011

Page 1: De Slegte Zomerkrant 2011

5

KINDERBOEKENWEBSHOP

Nog steeds dol op EendDe beste kinderboeken gaan nooit verloren.

KOKENKOKEN

Kookboeken om je tanden in te zetten

3

Ook online boeken kopenKeuze uit meer dan een half miljoen boeken.

WWW.DESLEGTE.COM

Zomer 2011

7

boeken kopen

meer dan een

Zomer

Redactie cultuurAMSTERDAM...Onthaasten aan de rand van het zwembad. Kijken naar de onder-gaande zon vanuit je glamping met een glas cava in de hand. Allemaal leuk en aardig, maar die vakantie-rust gaat vervelen als er niet een spannend boek binnen handbereik ligt. Neem een klassieker van Tom Clancy. Iedereen kent de film De jacht op de Red October (met Sean Connery), maar het originele boek van Clancy is nog veel zenuwslo-pender. Onderzeeboten die achter elkaar aan jagen, waarbij een kern-oorlog dreigt uit te breken tussen de VS en de USSR: Clancy weet als geen ander hoe de spanning hoog op te laten laaien bij dit kat-en-muisspel tussen Russen en Amerikanen.

Ook zo’n meester in het produ-ceren van literaire nagelbijters is Robin Cook, de man die de medi-sche thriller heeft uitgevonden. Het aangename van Cook is dat hij geen onnodige bloedspetters over zijn pagina’s uitstrooit. Als geen ander toont hij in bijvoorbeeld Koorts en

Diagnose de soms angstaanjagende gevolgen van de ontwikkelingen in de medische wetenschap. Huiver bij Cooks thriller Diagnose, waarin de kerngezonde twintiger Sean een been breekt tijdens een rondje skee-leren in Central Park en binnen 24 uur na de operatie overlijdt. Ideaal

nachtmerriescenario voor in de strandstoel.

Cooks collega Ruth Rendell heet niet voor niets al 40 jaar de koningin van de misdaad. Zij is een meester van de psychologische thriller, waar-in vooral de vraag naar het motief van de crimineel centraal staat. Zo

moordt huishoudster Eunice Parch-man in Het stenen oordeel op Valen-tijnsdag een hele familie uit. Fijntjes laat Rendell zien hoe het linksige ge-zin neerkijkt op ‘gewone’ mensen. Godsdienst waanzin en klein burger-lijkheid komen ook voorbij. In De bezeten minnaar exploreert Rendell

de gestoorde geest van een moord-dadige rituelenmaniak. Niemand hanteert suspense zo goed als Ren-dell. Dat worden slapeloze nachten op vakantie.

Vakantie Zenuwslopende thrillers

Zomer duurt zalig lang met boekSaaie zomers bestaan niet meer met een thrillertopper in je reiskoff er. Zoals Rendell, Clancy en Cook.

Slapeloos vakantiegenot met Ruth Rendell. ALEXANDER SCHIPPERS

Fresh + fastMichele Cranston...Een vrolijk kookboek vol heerlijke recepten met verse ingrediënten.

Van €24,99

Nu voor

€8,99

KOKEN KINDERBOEK

Het grote vakantie -boekJane Bull...Een doeboek met 50 ideeën voor een hele leuke vakantie!

Van €12,95

Nu voor

€4,99

SPANNING

De fruit -plukkerRuth Rendell...Dit boek van ‘de koningin van de misdaad’ kan je geen moment wegleggen.

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Boeken uit dit artikel vind je op de laatste pagina van deze krant.

Page 2: De Slegte Zomerkrant 2011

Een klein wonderLouise YatesEen wit konijntje gaat naar het circus en ontdekt dat het veel kleiner is dan de andere dieren. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Speel & LeesPuzzelen, lezen en kleuren met de leukste kinderboekfiguren!

Mijn grote ruimteboekLeer alles over ruimtevluchten, andere planeten, zonnestelsels en nog veel meer. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Een heel jaar feestEllen Tijsinger & Dagmar StamEen levendig kinderboek met ver-halen, liedjes, recepten en knutsel-tips. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Tien vrolijke vuurvliegjesRoseanne ThongEen kleurrijk telboek met echte lichtjes. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK

Samen delen, samen spelenCheca DiazEen interactief prentenboekje over samen spelen. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK KINDERBOEK

Prins VadsRies Moonen & Charlotte VonkPrins Vads is een echte Prins, maar eigenlijk is hij heel gewoon. Een leuk boek voor het slapen gaan. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK

KINDERBOEK

Jap is op JozBetty SluyzerDit lees-weet-doe boek is een feest voor de beginnende lezer. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

KINDERBOEK KINDERBOEK

Het geheim van de ontvoeringHaye van der HeydenTom ontdekt het geheim van zijn vriend Twister, als dat maar goed afloopt ... Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

KINDERBOEK

Het heksenhotelAnna van PraagEen meeslepend en ontroerend boek over macht en magie. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

KINDERBOEK

Hier komen de VikingenAri BerkEen spannend kinderboek met pop-ups, brieven, flapjes en nog veel meer. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

KINDERBOEK

Moord in de jungleAnna van PraagIsabel reist met haar ouders door de jungle van Afrika. Opeens worden ze opgeschikt door een moord... Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

KINDERBOEK KINDERBOEK

Sem = er uitMarjon Hoff manTwaalf grappige verhalen over de 9-jarige Sem en zijn knotsgekke familie. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

KINDERBOEK

KINDERBOEK

Bijbelverhalen voor kinderenDit boek laat uw kind op een eenvou-dige manier kennismaken met de verhalen uit de Bijbel. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Muis is jarigLucy CousinsEen vrolijk flap-uit boekje. Voor kin-deren vanaf ca. 3 jaar.

KINDERBOEK

Van €5,–

Nu voor

€2,50

Van €13,95

Nu voor

€6,99

Hier komen

Van €15,99

Nu voor

€5,99

Van €8,99

Nu voor

€3,99

Van €8,95

Nu voor

€3,99

Prins VadsPrins Vads

Van €12,95

Nu voor

€5,99

Van €9,99

Nu voor

€3,99

Van €12,50

Nu voor

€5,99

Het geheim van

Van €12,95

Nu voor

€5,99

Van €6,99

Nu voor

€2,99

SPECIALEAANBIEDINGENKINDERBOEKEN

SPECIALE ACTIEKINDERBOEKEN

Van €12,95

Nu voor

€4,99

Van €12,95

Nu voor

€5,99

Sem = er uit

Van €12,95

Nu voor

€5,99

Mijn grote

Van €10,99

Nu voor

€4, 99

U ontvangt het

goedkoopste

boek gratis.

2+1GRATIS

Van €12,99

Nu voor

€4,99

U ontvangt het U ontvangt het U ontvangt het

goedkoopste goedkoopste goedkoopste

boek gratis.boek gratis.

U kunt een combi natie

maken van 3 ver-schillende titels uit deze actie.

Page 3: De Slegte Zomerkrant 2011

Colofon

Deze advertentiespecial is een samenwerking tussen De Slegte en Dagblad De Pers.

Redactie: Dirk Koppes, Tisha Eetge-rink, Hedwig WiebesVormgeving: Derk RenemanBeeldredactie: Helen Hissink, Miriam van ’t HekCoördinatie: Romke Spierdijk

Druk: Dijkman, Diemen

KINDERBOEK KINDERBOEK KINDERBOEKKINDERBOEK

Eend ziet wat jij niet zietHarmen van StraatenEen hartverwarmend kinderboek over Eend en zijn vrienden. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Eend en de tijdmachineHarmen van StraatenEen grappig boek over Eend en zijn vrienden die een tijdmachine vin-den. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Michiel viert feestAstrid Lindgren & Björn BergEen vlot voorleesboek over Michiel die beroemd is om zijn streken. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Nils en het geheime genootschapAstrid Lindgren & Björn BergEen spannend boek waarin twee vrienden een zilverdiefstal oplossen. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Van €13,95

Nu voor

€6,99

Michiel viert feest

Van €15,95

Nu voor

€5,99

KINDERBOEK

Van €14,95

Nu voor

€6,99

Van €13,95

Nu voor

€6,99

Survivalgids voor brugklassersCaja CazemierEen onmisbare wegwijzer voor alle brugklassers!

Van €12,95

Nu voor

€5,99

Koen van HeesGRONINGEN...Wist je dat je ook boeken aan De Slegte kunt verkopen? Onze inkopers heb-ben altijd interesse in een goed boek. Dat geldt natuurlijk ook voor je stu-dieboeken. Het grote voordeel: je weet meteen wat je ervoor kunt krijgen en, als je akkoord gaat met het bod, krijg je het geld meteen contant aan de kassa. Snel en eenvoudig. Hoe werkt het nu precies? Heel simpel:

1. Kijk op DeSlegte.comOp DeSlegte.com/onze-winkels staat per winkel van De Slegte aangegeven welke boeken we graag willen hebben en welke boeken we niet meer inko-pen.

2. LangskomenJe biedt je boeken aan bij onze inko-pers op de tweedehandsafdeling. Als het om een grote hoeveelheid boeken gaat, kan een van onze inkopers ook bij je thuis langskomen.

3. Ingaan op het bodOnze ervaren inkopers vertellen jegraag of ze de boeken kunnen gebrui-ken en welk bedrag ze ervoor kunnen bieden. Denk er wel aan een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en je moet 18 jaar of ouder zijn. Accepteer je het bod, dan krijg je een inkoop-bon.

4. Contant geld bij de kassaDeze inkoopbon verzilver je aan dekassa. Als het om een groot bedrag gaat, wordt het overgemaakt.

Zo makkelijk is het.

VerkopenOok boeken komen graag terug bij De Slegte

Redactie cultuurAMSTERDAM...De naam Astrid Lindgren behoeft geen toelichting. Haar boeken zoals Pippi Langkous, Ronja de roversdochter en de Gebroeders Leeuwenhart zijn le-gendarisch. Maar er zijn nog onbe-kende pareltjes te ontdekken in haar oeuvre.

Nils en het geheime genootschap is zelfstandig te lezen vanaf negen jaar en gaat over de avonturen die de stoe-re Nils beleeft samen met zijn vriend Pontus. Dat het boek vlak na de

Tweede Wereldoorlog is geschreven – nog voor het bestaan van compu-ters en televisie – maakt het niet min-der spannend. Goede kinderverha-len blijken tijdloos te zijn.

Voor de jongsten is er de voorlees-bundel Michiel viert Feest, ook van Astrid Lindgren. Haar verhalen staan bekend om de eigenwijze hoofdper-sonen die lekker doen waar ze zin in hebben.

Zo ook het plattelandsjongetje Michiel. In drie losse verhalen, voor-zien van komische illustraties, haalt hij met zijn streken het bloed onder zijn ouders’ nagels vandaan.

TijdmachineSchrijver en illustrator Harmen van Straaten is, vergeleken met Lindgren, zelf nog een kleuter in kinderboeken-land. Na het illustreren van boeken van Carry Slee en Jacques Vriens schrijft hij nu ook zelf verhalen. In zijn Eend-serie komen jonge kinde-ren op een speelse manier in aanra-king met nieuwe begrippen.

‘De fantasievolle Eend heeft een uit-vinding gedaan. Aan zijn vriendjes Ot-ter, Egel en Pad laat hij de kast zien die hij naar eigen zeggen tot tijdmachine heeft omgebouwd. ‘We gaan reizen in de tijd,’ zegt Eend. Hij draait de wijzers van

de klok op de kast van tien naar twaalf uur en legt uit dat ze met zijn allen in de kast moeten staan. Na tien tellen stap-pen ze eruit en kijken ze naar de klok. ‘Zie je wel! Het is twaalf uur!’

In Eend en de tijdmachine houdt Eend zijn vriendjes op ondeugende manier voor de gek. De tekeningen zijn minstens zo vermakelijk als de teksten. Dankzij de mooie en aan-doenlijke aquarellen zijn de boeken leuk om telkens opnieuw te bekijken en voor te lezen. Nieuwe begrippen als ‘tijdreizen’ hebben misschien wat uitleg nodig, maar dat maakt de ver-halen even leerzaam als leuk.

De beste kinderboeken gaan nooit verloren. Neem die eigenwijze eend van Harmen van Straaten. Of de onbekende parels van Astrid Lindgren.

Peuters blijven dol op EendKinderboeken Tijdloos

De Slegte Zomer 2011

De Slegte Zomer 2011 3Boeken

DeSlegte.com

Goede kinderverhalen blijken tijdloos te zijn

Page 4: De Slegte Zomerkrant 2011

Florence Deze gids staat vol met informatie en tips om Florence te leren kennen of opnieuw te ontdekken.

REIZEN

CanadaEen prachtig vormgegeven reisboek van Canada. Engelstalige editie.

REIZEN

Praag Ontdek het beste van Praag met deze handige stadsgids.

REIZEN

Michelin Italia 2010Dé Michelingids van Italië.

REIZEN

Midden SpanjeHugo EekhofOntdek het prachtige landschap, de leukste dorpjes en de lekkerste tapasbarretjes van Midden-Spanje met deze Dominicus reisgids.

REIZEN

VenetiëEric StrijbosIn deze reisgids wordt er o.a. ook aandacht gegeven aan de minder toeristische bezienswaardigheden van Venetië.

REIZEN

Noord-ItaliëHerman BelienEen handige gids met informatie over de geschiedenis, cultuur, natuur, kunst en het eten van Noord-Italië.

REIZEN

DenemarkenJan Best & Nanny de VriesEen informatieve en overzichte-lijke gids over de geschiedenis, bezienswaardigheden en natuur van Denemarken.

REIZEN

Zweden Jan Best & Nanny de VriesOntdek de ruimte en rust, maar ook de culturele bezienswaardig-heden van Zweden met deze Dominicus reisgids.

REIZEN

Hongarije Hugo EekhofEen prettige reisgids over Hongarije met tips en achtergrond informatie.

REIZEN

Griekse eilandenMachteld LeistraIn deze gids worden de zeven eilandengroepen van Griekenland besproken, waaronder Kreta.

REIZEN

Canada

Van €27,25

Nu voor

€9,99

Van €15,95

Nu voor

€6,99

Van €25,50

Nu voor

€8,99

OostenrijkLinda O’Bryan Deze reisgids beschrijft niet alleen de vele culturele bezienswaardig-heden, maar geeft ook tips voor tochtjes door de prachtige natuur van Oostenrijk.

REIZEN

Istrië en KvarnerGuido DerksenEen praktische reisgids over een deel van het huidige Kroatië dat erg intrek is bij veel toeristen vanwege de prachtige kust, fraaie natuur en mooie dorpjes.

REIZEN

LondenNico van der MaasIn deze reisgids wordt er uitgebreid ingegaan op de culturele en histori-sche aspecten van Londen.

REIZEN

REIZEN

Zwitserland Bas Vlugt & Peter VlamDeze praktische reisgids geeft een compleet en sfeervol beeld van het unieke Zwitserland.

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Oostenrijk

SPECIALEAANBIEDINGENREISBOEKEN

Van €22,95

Nu voor

€8,99

REIZENVan €16,95

Nu voor

€7,99

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Van €19,95

Nu voor

€6,99

Florence

Van €19,90

Nu voor

€7,99

REIZEN

Van €22,95

Nu voor

€8,99

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Van €15,95

Nu voor

€6,99

Van €21,95

Nu voor

€7,99

Van €19,90

Nu voor

€7,99

DESLEGTE.COM/BOEKENZOEKSERVICE

DE

SLEGTE

.COM

Bent u op zoek naar een

boek, maar kunt u deze niet makkelijk vinden?

.COM.COM U krijgt een e-mail als er resultaat is gevonden voor uw zoekopdracht.

Er worden dagelijks nieuwe en tweedehands boeken

toegevoegd op DeSlegte.com, dus de kans is groot dat uw zoekopdracht gevonden wordt.

u deze niet u deze niet makkelijk makkelijk vinden?vinden?vinden?

Geeft het door

aan onze

BoekZoekService op:

DeSlegte.com

/BoekenZoek

Service

Page 5: De Slegte Zomerkrant 2011

OorlogscultuurMartin van CreveldEen prikkelend boek dat over meer gaat dan alleen het vechten tussen legers. Mooi gebonden uitgave.

GESCHIEDENIS

25 jaar Loesje: posters die de wereld veranderdenLoesjeLoesje kijkt met verbazing naar de wereld en geeft er vervolgens een flinke slinger aan. Overzicht van 25 jaar Loesje.

HUMOR

De tijd van de verwonderingRichard HolmesEen inspirerend boek over de ontdekking van de moderne wetenschap.

GESCHIEDENIS

KeerpuntenIan KershawIn dit fraai gebonden boek worden tien beslissingen besproken die de loop van de Tweede Wereldoorlog voorgoed veranderden.

GESCHIEDENIS

Van €39,99

Nu voor

€14,99

Van €14,95

Nu voor

€5,99

De tijd van de

Van €49,95

Nu voor

€19,99

De nieuwe schat-kamer van de fi losofi eRobert ZimmerMaak kennis met 18 belangrijke werken uit de geschiedenis van de westerse filosofie.

FILOSOFIE

Van €44,90

Nu voor

€17,50

Van €22,99

Nu voor

€8,99

De Slegte Zomer 2011

De Slegte Zomer 2011 5Boeken

DeSlegte.com

De toptien van fi ctie ennon-fi ctie is altijd op voorraad.

Redactie cultuurAMSTERDAM...Nicci French is populairder in deze contreien dan in eigen land. De thril-lers van het Britse echtpaar verschij-nen dan ook het eerst in Nederlands-talige versie, de Engelsen moeten maandenlang wachten. Met Blauwe Maandag bestijgen de suspense-au-teurs als vanouds de bestsellerlijsten. Tot nu toe schitterde Nicci French met losse verhalen over dames in de problemen, Blauwe Maandag moet het begin van een reeks worden over psychoanalytica Frieda Klein. De re-censies in de kranten zijn onvermin-derd positief.Op de website van boekhandel De Slegte is deze titel moeiteloos terug te vinden. De keten die zijn roem aan tweedehands en ramsj heeft te dan-ken, biedt namelijk ook nieuwe ro-mans aan. De toptien van de � ctie en non-� ctie is altijd in voorraad. We nemen de proef op de som en zoeken op Nicci French. 92 titels zijn leverbaar, inclusief Blauwe Maandag. Voor de liefhebber die zijn/haar thril-lers liever in het Engels leest, zijn er ook de nodige exemplaren te vinden. De handige dwarsligger van Tot het voorbij is kan zo mee in de vakantie-koffer. Ideaal voor op het strand. Wie het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek in 2002 van Nicci French heeft gemist, kan nu voor 4 euro zijn slag slaan.

GevaarlijkUit dit voorbeeld blijkt: niets gevaar-lijker dan rondkijken op de website van boekhandel De Slegte. Al klik-kend door het brede aanbod ontkom je er niet aan een paar titels in je boodschappenwagentje te laden. Wat wil je ook met meer dan een half

miljoen tweedehands boeken op de site en 150.000 titels onder de 10 euro.En dan gaat het niet alleen om papie-ren leesexemplaren. De Slegte heeft ook luisterboeken in het assortiment. Voor de kinderen op de achterbank richting Frankrijk niets handigers dan de luisterversie van Roald Dahls Sjakie en de chocoladefabriek. Of Van der Weij’s De kattenbende van Beesten-vreugd. Iets interactiever (maar wel bedoeld voor peuters) is de Taal-speel-tas van E. van der Linden. Het doel van de tas is praat-, lees-, zing- en speelplezier voor ouder en kind. In de tas zitten prentenboek, handpop en knuffel, plastic opblaasbare bal, en versjes en liedjes.

Ramsj toptienHet handige van een website is dat je op talloze manieren het assortiment kunt doorkruisen. Neem de ramsj toptien.Thomas Rosenboom, Hen-ning Mankell, Philippe Claudel, het zijn niet de minsten die hier hun op-wachting maken. Maar ook een stan-daardwerk over de islam van Gabriele Mandel Khan vind je hier. Extra actu-eel in de aanloop naar de Tour de France is Jon Wilcocksons biogra� e van Lance Armstrong. Verse aan-winst: Kristien Hemmerechts’ roman Ann over de mysterieuze e-mail-schrijfster Ann.Mocht uw digiboodschappenwagen nu nog niet uitpuilen, dan staan de � lialen van De Slegte altijd online klaar met aanraders. Tip vanuit Brug-ge: Viva Cuba, het melancholische fotoboek van Eric van den Elsen. De Slegte Hasselt adviseert de aanschaf van Joseph O’Neills Laagland. Een fascinerend verhaal over een Haagse bankier die na 9/11 alleen rouwend achterblijft in New York en daarom maar met een cricketteam begint.

Op de webshop van De Slegte koop je voor minder dan 10 euro meer dan 150.000 titels, met toppers als Haar naam was Sarah en Dribbel.

Digitaal shoppen doe je bij De SlegteInternet Keus uit een half miljoen boeken

ILLUSTRATIE: LUMINE.NL

Page 6: De Slegte Zomerkrant 2011

Onze deskundige

medewerkers helpen u graag

verder als u vragen heeft.

helpen u graag helpen u graag verder als u verder als u

vragen heeft.vragen heeft.vragen heeft.

CADEAUS

WORDEN

FEESTELIJK

INGEPAKT

Waarom we verliefd zijnHelen FisherFisher onderzoekt in dit boek de chemische achtergrond van de liefde. Ze geeft antwoord op vragen als: wat is liefde? En hoe kunnen we de liefde levend houden?

PSYCHOLOGIE

Onsterfelijkheid voor beginnersEllen de BruinAlles wat je wilt weten over het eeuwige leven.

SOCIOLOGIE

UitblinkersMalcolm GladwellUitblinkers is een stimulerende en verbazende zoektocht naar de her-komst van succes. Gladwell laat zien waarom sommige mensen succes hebben, en andere niet.

FILOSOFIE

Groene intelligentieDaniel GolemanEen boek over het milieu. Goleman vertelt ons niet alleen hoe we ons gedrag moeten veranderen, maar ook wat ervoor nodig is om een mentaliteitsverandering tot stand te brengen.

OVER LITERATUUR

Voetballen doe je zóAbe LenstraLeer in vijfentwintig lessen de kneepjes van het voetballen van Abe Lenstra.

SPORT & SPEL

De kunst van het besparenAlexander von SchönburgEen intelligent en onderhoudend betoog tegen de consumptiedrift, en voor een gelukkiger leven.

ECONOMIE

De man en zijn lichaamArie Boomsma & Stephan SandersGesprekken met mannen over uiterlijk en innerlijk.

PSYCHOLOGIE

Bevallen en opstaanJetske Spanjer e.a.Een onmisbaar handboek voor zwangere vrouwen en hun partners.

ZWANGERSCHAP

In gedichtenBoudewijn BüchMet deze uitgave wordt de poëzie van Büch voor een groot publiek toegankelijk.

POËZIE

Het karakter van ChinaCecilia LindqvistEen prachtig vormgegeven boek over de Chinezen en hun geschrift.

EDUCATIEF

Het leukste adressen-boekje van NederlandFriederike de RaatDit boekje staat vol met de leukste en origineelste activiteiten en uitjes in Nederland. Editie 2009.

REIZEN

Sisyphus’ bakensJeroen BrouwersEen erg grappig vloekschrift over waarom Brouwers de Prijs der Nederlandse Letteren weigerde.

OVER LITERATUUR

Nieuwe sterrenbeeldenPeter VerhelstGedichten van Peter Verhelst. Winnaar van de Herman de Coninckprijs 2009.

POËZIE

Van €14,95

Nu voor

€5,99

Van €19,95

Nu voor

€7,99

De kunst van

Van €19,95

Nu voor

€6,99

Alles wat je moet weten om er beter uit te zienCharla KruppDé gids voor vrouwen die er zo lang mogelijk jong en aantrekkelijk uit willen zien.

MODE

ROMAN

Vaders langs de lijnKoen VergeerEen indringend boek over voetballen, opvoeden en loslaten.

Van €10,–

Nu voor

€3,99

Van €16,50

Nu voor

€6,99

Van €17,50

Nu voor

€7,99

Van €35,–

Nu voor

€11,99

SPECIALEAANBIEDINGENDIVERSEN

Van €18,95

Nu voor

€7,99

Van €12,50

Nu voor

€3,99

Van €24,95

Nu voor

€9,99

Van €15,–

Nu voor

€6,99

De man en

Van €19,95

Nu voor

€4,99

Van €15,–

Nu voor

€5,99

Van €19,95

Nu voor

€6,99

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Voordelen van boekhandel De Slegte op een rij:

ALTIJD

VOOR-DELIG

Onze Onze

op een rij:

ALTIJD ALTIJD ALTIJD

VOOR-VOOR-

Een ruim en

breed assortiment

bijzondere boeken,

maar ook voor de best-

seller bent u bij

De Slegte aan het

goede adres.

FEESTELIJK

INGEPAKT Niet goed? Geld terug.

Binnen 14 dagen op vertoon van uw kassabon.

Page 7: De Slegte Zomerkrant 2011

Het lekkerste dierSylvia WittemanHoe bekeer je een vegetariër? Witteman doet een poging met dit grappige boek. Het boek bevat meer dan 50 recepten.

KOKEN

Kookboek van het gelukkige buitenlevenMarlein Overbakker & Anna de LeeuwInspiratie voor heerlijke gerechten met verse ingrediënten vind je in de ruim 60 recepten van dit kookboek.

KOKEN

De Vietnamese keukenBobby ChinnDit mooie gebonden boek bevat prachtige verhalen en heerlijke recepten uit Vietnam.

KOKEN

Huwelijk, vlees en andere obsessiesJulie PowellJulie’s huwelijk kom onder span-ning te staan als haar man er ach-terkomt dat ze een minnaar heeft. Om tot zichzelf te komen leert ze het slagersvak. Roman met 15 recepten.

ROMAN

Van €29,95

Nu voor

€12,50

RundJohn TorodeChef-kok Torode geeft naast gewel-dige recepten van rundvlees ook uitgebreide informatie over de ver-schillende rassen en de geschikte onderdelen van het rund.

KOKEN

Van €24,99

Nu voor

€8,99

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Het lekkerste dier

Van €12,50

Nu voor

€4,99

Van €24,99

Nu voor

€8,99

De Slegte Zomer 2011

De Slegte Zomer 2011 7Boeken

DeSlegte.com

Voor goed vlees hoef je geen tweede hypotheek te nemen.

Leesvoer voor de carnivoor. ALEXANDER SCHIPPERS

Kijk voor meer inspirerende kookboe-ken op www.deslegte.com of in een fi liaal bij u in de buurt.

Redactie cultuurAMSTERDAM...Kent u ze ook, vegetariërs die zeggen dat je echt geen aparte portie hoeft te maken? Ze vissen het vlees wel uit die pasta of stamppot. Wat ze niet zeggen is dat ze dolblij zijn dat ze met een schoon geweten tóch die heerlijke vleessmaak kunnen proeven. Moet je eens op hun gezicht letten als ze toch ‘per ongeluk’ een spekje opeten. Een vegetarische vriendin omschreef het ooit als ‘orgastisch’, bevestigd door luid gekreun toen ze op een over het hoofd gezien stukje rookworst beet.

Een leven lang zonder vlees houdt niemand vol. Het is te lekker. Bij De Slegte zijn een paar heerlijke boeken te vinden. Rund is een lijvig werk, ge-heel gewijd aan...juist. John Torode heeft naar eigen zeggen een ‘hechte relatie’ met rundvlees. Hij kan erover praten ‘tot de runderen weer op stal staan’.

Halve runderenWij kennen Torode vooral als die niet-kale kritische fijnproever uit MasterChef, het Britse kookprogram-ma waarin amateurkoks de sterren van de hemel koken en dat inmiddels ook een Nederlands en Belgisch broertje heeft. In Londen runt Torode restaurant Smiths of Smith� eld, waar hij regelmatig op de stoep halve run-deren aan het spit rijgt. Rund staat vol heerlijke recepten, haalbaar en niet te moeilijk. ‘Restaurantgerechten horen thuis in een restaurant.’ Duur hoeft het ook niet. Zo kun je met super-marktschenkel de lekkerste rendang maken. Torodes Australische roots komen terug in de carpet bag steak: een down-under klassieker van steak gevuld met oesters en gewikkeld in bacon. Het boekomslag is een uit-vouwbare poster met alle onderde-len van het rund. Met van die ge-nummerde vakjes zoals je vaak bij de slager ziet hangen. Mooi voor aan de keukenmuur boven je snijplank en je veel te dure vleesmes.

Lees je liever over eten in roman-vorm dan is Julie Powell’s Huwelijk, vlees en andere obsessies misschien wel wat. Het huwelijk van de New Yorkse Julie staat op springen als haar man erachter komt dat ze een minnaar heeft. Om tot zichzelf te komen be-sluit Julie het slagersvak te leren. Ze gaat een half jaar meelopen bij een slager in New Jersey waar ze varkens uitbeent en runderkarkassen leert splijten. Als er niks meer te hakken

valt, maakt ze een lange reis van run-derhoofdstad Buenos Aires via de Oekraïne en Tanzania terug naar huis. Onderweg volgt een messcher-pe analyse van zichzelf, haar man en huwelijk. Eten, bidden, beminnen met een bebloed slagersmes zeg maar.

Columniste van De Volkskrant Syl-via Witteman heeft met haar grap-pige schrijfstijl een grote groep fans in Nederland. In Het lekkerste dier probeert ze goede vriend Henk,

overtuigd vegetariër, aan het vlees te krijgen. Ze begint voorzichtig met garnalen, want dat zijn maar nauwe-lijks dieren. ‘Hoewel, een garnaal is wel degelijk een dier, want hij heeft nogal prominente oogjes, die ook na bereiding verwijtend om zich heen blijven kijken, als ze zoeken naar de onverlaat die ze meedogenloos door de kno� ook heeft gesleurd.’ Via een recept voor coq au vin (‘de lekkerste bereiding voor een taaie haan’) gaat

ze naar orgaanvlees (‘liefst een kalfs-niertje, met nét een beetje een pissmaak eraan. Dat heeft wel iets pikants.’) om te eindigen met rund. Hilarisch boekje met praktische tips als jus in een thermoskan en messen slijpen aan de onderkant van je bord.

Kookboeken Vlees

Leesvoer voor de carnivoorVlees mag weer. Rood en sappig zo vanuit de pan op je bord of maandenlang ambachtelijk gedroogd. Een paar kookboeken om je tanden in te zetten.

Page 8: De Slegte Zomerkrant 2011

De vroege verhalenMaarten ‘t HartEen fraai gebonden boek met auto-biografische jeugdverhalen van Maarten ‘t Hart.

ROMAN

NachtwerkThomas GlavinicLiterair maar toegankelijk; Nacht-werk is een psychologische zoek-tocht naar wat een persoon onder-gaat wanneer die de enige mens op de wereld is.

ROMAN

ZomervluchtJeroen BrouwersBrouwers beschrijft op een mees-terlijke wijze de teloorgang van pianist, componiste en auteur Rei-nier Saltsman.

ROMAN

Maak jezelf maar klaarElsbeth EttyEen duizelingwekkende roman waarbij Etty in de huid kruipt van de moeder van Ada uit De ontdek-king van de hemel van Mulisch.

ROMAN

KlatergoudFranke van HoevemEen hilarische roman over de wereld van de Nederlandse modebladen.

ROMAN

Ik hield van jouAnna GavaldaEen opmerkelijk hedendaags en vlot geschreven verhaal waarbij de schoonvader zijn levensverhaal verteld aan zijn schoondochter. Het boek werd in 2009 verfilmd.

ROMAN

Liefde tegen liefdeBenoîte & Flora GroultEen intense liefdesroman waarbij de zussen Groult een bijzondere driehoeksverhouding tot leven brengen.

ROMAN

We zetten nu de afdaling inJames MeekEen intelligent en pakkend geschreven boek over liefde tegen de achtergrond van de explosieve hedendaagse politiek.

ROMAN

De oorlogs-verslaggeverAad van den HeuvelIn deze spannende politieke thriller plant extreem-rechts Nederland een staatsgreep.

SPANNING

Het stenen oordeel/ de bezeten minnaarRuth RendellTwee hoogtepunten uit de misdaad-literatuur in één band.

SPANNING

KoortsRobin CookEen spannende medische thriller over een succesvolle arts die zijn vrouw verliest aan kanker. Dan krijgt zijn kind opeens een myste-rieuze, slopende koorts...

SPANNING

De jacht op de red octoberTom ClancyEen boeiende thriller over een zenuwslopende jacht van de Russen op de Amerikanen op de bodem van de oceaan.

SPANNING

DiagnoseRobin CookOnwaarschijnlijke sterfgevallen stellen forensisch pathologen Montgomery en Stapleton voor een raadsel. Hoe kan het dat deze jonge mensen zijn overleden na een simpele operatie?

SPANNING

Een kus voor je sterft/ De jongens uit BraziliëIra LevinTwee spannende misdaad-klassiekers van Ira Levin in één band.

SPANNING

Nachtwerk

Van €8,–

Nu voor

€3,99

Van €15,–

Nu voor

€5,99

Van €15,–

Nu voor

€4,99

ROMAN

GestriktFay WeldonEen hilarische roman over geslachtsverwisseling, klasse-verwisseling, chaos en verwarring.

De oorlogs-

Van €19,90

Nu voor

€8,99

Van €10,–

Nu voor

€4,99

SPECIALEAANBIEDINGENROMANS & SPANNING

Van €10,–

Nu voor

€4,99

De jacht op

Van €10,–

Nu voor

€4,99

Van €25,–

Nu voor

€6,99

Van €14,90

Nu voor

€6,99

Klatergoud

Van €19,95

Nu voor

€7,99

Van €19,95

Nu voor

€6,99

Van €10,–

Nu voor

€4,99

KoortsRobin Cook

Van €10,–

Nu voor

€4,99

Van €15,–

Nu voor

€5,99

Gestrikt

Van €8,–

Nu voor

€3,99

SPECIALE ACTIEROMANS

U ontvangt het

goedkoopste

boek gratis.

2+1GRATIS

U ontvangt het U ontvangt het U ontvangt het

goedkoopste goedkoopste goedkoopste

boek gratis.boek gratis.

U kunt een combi natie

maken van 3 ver-schillende romans

uit deze actie.