Workshop Studio Product

11
Workshop Studio- Product

description

Workshop fotografie/product in de studio

Transcript of Workshop Studio Product

Page 1: Workshop Studio Product

Workshop Studio-Product

Page 2: Workshop Studio Product

Inleiding ligt de nadruk op de verschillende manieren ligt de nadruk op de verschillende manieren

van uitlichten van een product.van uitlichten van een product. Deze workshop bestaat uit 3 dagdelen:Deze workshop bestaat uit 3 dagdelen:

In In dagdeel 1 wordt de werking van de studio en studioverlichting uitgelegd en leren we de basisprincipes van het uitlichten van een product met behulp van een studioflitser en reflectieschotten.Aansluitend hierop gaan we zelf experimenteren met voorwerpen met verschillende structuur, helderheid en vorm. In dagdeel 2 wordt de belichting uitgelegd van ‘lastige’ producten, met een reflecterend oppervlak, zoals glas en staal. Aansluitend zullen we het geleerde in praktijk brengen met een studioopdracht.

In dagdeel 3 bespreken we de beelden die gemaakt zijn in de eerste twee dagdelen + de thuisopdracht product die elke deelnemer meekrijgt aan het einde van het 2e dagdeel.

Page 3: Workshop Studio Product

Benodigdheden Aanwezig: Studio Camera + Verschillende

Zoomobjectieven Statief Flitsapparatuur Achtergrondrol papier Productietafel Props

Meenemen: Een object wat je wilt fotograferen

(dagdeel 2) Camera + Opslagkaart

Page 4: Workshop Studio Product

De onderwerpen die aan bod komen:

Afschermen van licht d.m.v. vlaggen

Beheersing verlichtingscontrast d.m.v. reflectiescherm

Demonstratie uitlichting onderwerp

Uitleg verlichtingsapparatuur

Kenmerken (vorm,structuur) van een onderwerp zichtbaar maken met behulp van licht

Effecten van verschillend licht op het onderwerp

Opstelling Product

Inleiding in de verlichting

Page 5: Workshop Studio Product

Dagdeel 1: basisprincipes van de studioverlichting

Basisprincipes We starten met een demonstratie en uitleg van de

belichting van een pac-shot, hoe je een opstelling kan maken van een product en waar je de camera, licht en reflectieschotten plaatst.

Daarbij kijken we vooral naar het lichtcontrast en de manier om dit contrast te beheersen d.m.v. reflectieschotten.

Zelf aan de slag. Met deze basis in het achterhoofd gaan we zelf aan

de slag met helderheid, vormen en structuren van verschillende producten als gladde eieren en ruwe schelpen.

Page 6: Workshop Studio Product

2e dagdeel:’lastige’producten

Glas en reflecterend staal Dit dagdeel gaan we aan de slag met transparant en reflecterend product. Dit vereist een secure en aparte

belichting en dit doen we onder meer met gebruik van een lichttent.

Fotograferen eigen product

Page 7: Workshop Studio Product

Dagdeel 3: fotobespreking Analyse van de gemaakte

beelden. In het derde dagdeel gaan we de beelden

bekijken die we afgelopen twee dagdelen en tijdens de thuisopdracht hebben gemaakt. We kijken naar techniek, orginaliteit, de keuzes die je hebt gemaakt en naar de manier van regiseren van je model en assistant.Dit alles onder het genot van een drankje en een snack.

‘Het fotografisch proces begint of eindigt niet met de druk op de knop. Dit proces begint in een veel eerder stadium, namelijk bij het ontwikkelen van het concept. Wat is het verhaal dat je naar buiten wilt brengen en hoe vang je dit in je beeld? Hierbij is een wisselwerking tussen opdrachtgever/model en fotograaf onontbeerlijk. Het uitwerken van het concept zie ik als een proces, dat tijdens het maken van het beeld nog kan varieren’

Page 8: Workshop Studio Product

Workshops Een van de activiteiten die een hoge vlucht heeft genomen bij Studio Teubner is het ontwikkelen van workshops op maat voor de beginnende -en meer ervaren fotograaf, waarbinnen ruimschoots aandacht wordt gegeven aan zowel techniek als creativiteit.

Workshop digitale fotografie basis Workshop digitale fotografie gevorderdWorkshop portretWorkshop product Workshop fotografie en flitstechnieken op locatieWorkshop fotoshop basis Workshop fotoshop gevorderd

Alle workshops hebben een tijdsduur van 3 dagdelen van 4 uur en de kostenper workshop zijn € 125,- pp., minimaal 4, maximaal 6 deelnemers. In overleg kan hiervan afgeweken worden. Mogelijkheden zijn bv. een andere tijdsduur en andere workshops al naar gelang de behoefte van de deelnemers.

Page 9: Workshop Studio Product

Fotostudio te huurNaast het volgen van workshops is het ook mogelijk om een fotostudio te huren incl. achtergrondrol in verschillende tinten, met of zonder studioapparatuur. Hiermee ben je in staat om onder ideale omstandigheden controle te houden over je eigen fotografische processen.

Studio per maand (medehuur) € 200,-Minimaal een 1/2 jaar met optie verlenging + 1 maand opzegtermijn.Studio per maand incl. Studioapp. € 350,-Minimaal een 1/2 jaar met optie verlenging + 1 maand opzegtermijn.Studio per dag € 100,-8 uurs gebruik + achtergrondrolStudio per dag incl. Studioapparatuur € 150,-8 uurs gebruik + achtergrondrolStudio per dagdeel € 50,-4 uurs gebruik + achtergrondrolStudio per dagdeel incl. studioapp. € 100,-4 uurs gebruik + achtergrondrol * Bovenop de huur wordt een borg berekend van € 250,-

Page 10: Workshop Studio Product

Begeleiding door:

Erik Teubner

Fotograaf in Breda vanaf 1996 en afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag (Fotografische Vormgeving)

Werkzaam in verschillende takken van fotografie met als opdrachtgevers: - reclameburo’s - uitgeverijen (bladen)- bedrijven (bedrijfsreportages, jaarverslagen)- zorgsector (brochures, jaarverslagen) - particulieren (portret)

Expositie in de Melkweg te Amsterdam, met als onderwerp “Mensen met een bijzondere levensvisie”

Page 11: Workshop Studio Product

Contact Erik Teubner Teubner Fotografie Cingelstraat 2 4811 MC Breda Mobiel: 06-22525967 E-mail: [email protected] Web: http://www.teubnerfotografie.nlhttp://www.teubnerfotografie.nl