Web 2.0 tools

Click here to load reader

 • date post

  11-Aug-2015
 • Category

  Education

 • view

  201
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Web 2.0 tools

 1. 1. Web 2.0 Tools
 2. 2. Glogster Op glogster kun je op een gemakkelijke wijze zelf posters, flyers, kalenderbord etc. maken. Je kunt op een gemakkelijke wijze zelf fotos, muziek en filmpjes importeren, zodat hetproduct dat je maakt persoonlijk gemaakt kan worden. Snel een interactieve poster maken en deze naar eigen smaak maken. Inzetbaar tijdens het maken van een nieuwsbrief, klassenkrant, planbord Geschikt vanaf de bovenbouw i.v.m. de vele toepassingen die het programma te biedenheeft. Er zijn gn kosten aan verbonden. Wel is het noodzakelijk een eigen account aan te makenom in glogster te kunnen werken.
 3. 3. Storybird Maak snel en makkelijk een eigen digitaal prentenboek. Verhalen kun je zelf bedenken Plaatjes importeren vanuit de database Geschikt vanaf groep 3 (leerkracht ondersteuning noodzakelijk) Laat de kinderen een verhaal schrijven, deze kunnen ze later uitwerken tot een chtprentenboek. Kinderen leren nadenken over de structuur van het verhaal, maar kunnenhun creativiteit ook kwijt in het eindproduct. Eventueel kunnen kinderen hun eigen verhaal aan elkaar presenteren. Er zitten gn kosten verbonden aan deze tool. Wel moet je een eigen account hebbenom te kunnen werken in storybird.
 4. 4. Popplet Mindmapping Op een handige wijze kunnen kinderen mindmappen/ samenvatten. Mogelijk om plaatjes/ filmpjes toe te voegen. Overzichtelijk, makkelijk te gebruiken (niet t veel toepassingen). Geschikt vanaf de middenbouw (eventuele leerkrachtondersteuning omdat het een Engelsprogramma is. Kinderen kunnen op een leuke wijze de lessen die ze hebben doorgenomen gaanmindmappen/ samenvatten. Laat iedere week n groepje aan de beurt om de popplet aante vullen. Uiteindelijk hebben de kinderen een overzichtelijke samenvatting, waaraan ze zelfhebben samengewerkt, op een creatieve manier. Er zijn gn kosten verbonden aan deze tool. Een account is noodzakelijk.