Vlam maart 2016

12
MAART 2016 Nummer 462 Jaargang 45 Maandblad van het Gemeenschapscentrum Op-Weule Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe KASTEEL MALOU BELICHT ‘DE MAN DIE OP DE LADDER KLOM’ theatraal hoogstandje van Onder Ons Afgifte Brussel X Toelatingsnr.: P2A9647 Bpost PB-PP l B-14537 BELGIE(N)-BELGIQUE Jeugdboekenweek Familievoorstelling ‘REISMUIS’ Paasactiviteit Roodebeekcentrum © Michal Osmenda

description

Kasteel Malou belicht en over de man die op de ladder klom.

Transcript of Vlam maart 2016

Page 1: Vlam maart 2016

MAART 2016 • Nummer 462 • Jaargang 45Maandblad van het

Gemeenschapscentrum Op-WeuleSint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

KASTEEL MALOU BELICHT

‘DE MAN DIE OP DE LADDER KLOM’theatraal hoogstandje van Onder Ons

Afgifte Brussel X Toelatingsnr.: P2A9647 Bpost

PB-PP l B-14537 BELGIE(N)-BELGIQUE

JeugdboekenweekFamilievoorstelling ‘REISMUIS’

Paasactiviteit Roodebeekcentrum

MAART 2016 Nummer 462 Jaargang 45

© Michal Osmenda

Page 2: Vlam maart 2016

Vlam l 2

GEMEENSCHAPSCENTRUM

OP-WEULEVZW

Sint-Lambertusstraat 911200 Sint-Lambrechts-Woluwe

T.: 02/775.92.00F.: 02/[email protected]

De balie is open:Ma./di./wo./do. van 9u.-12u. • 13u.-17u.Vr. van 9u.-12u. • 13u.-15u.

Vlam verschijnt maandelijks behalve in augustus.V.U. K. Deswert/Sint-Lambertusstraat 91 - 1200 Brussel

De Taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse gemeenschapscommissie

Het Gemeenschapscentrum Op-Weule respecteert uw privacy.Uw adres gebruiken we uitsluitend om u Vlam toe te zendenen u op de hoogte te houden van de activiteiten van hetgemeenschapscentrum en van de Vlaamse gemeenschapin Brussel. U kunt uw gegevens in ons bestand inkijken ofaanpassen zoals voorzien in de wet van 8 december 1992 terbescherming van de privacy.

StartJe leert nog maar pas Nederlands.Je begrijpt nog niet zo veel.Er zijn toch activiteiten voor jou.Als je ziet, kan je zeker meedoen.

MakkelijkJe hebt al wat lessen Nederlands gevolgd.Je begrijpt al een beetje Nederlands.Praten is nog moeilijk.Activiteiten met zijn ideaal voor jou.

GevorderdJe volgt al langer lessen Nederlands.Je begrijpt al veel en je kan ook al iets vertellen.Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig.Je kan meedoen aan activiteiten met

MoeilijkJe hebt al een hoog niveau Nederlands.Je moet weinig moeite doen om de taal te begrijpen.Je kan aan alle activiteiten deelnemen.Vooral activiteiten met zijn geschikt voor jouw taalniveau.

De taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Prikbord

Infi nity

nfi nity' is de expo van 'Samen jong en oud', een intergenerationeel samen- werkings project van het Lokaal Diensten-

centrum Zoniënzorg. Deze expo is gemaakt

voor en door jongeren en senioren en bestaat uit verschillende kunstvormen die gecreëerd zijn in enkele activiteiten met verschillende partners.

Deze expo is nog te bezoeken:van 29 tot 13 maart in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwevan 14 maart tot 4 april in ICHEC te Sint-Pieters-Woluwevan 5 april tot 17 april in bibliotheek 'De Lettertuin' te Sint-Pieters-Woluwevan 18 tot 29 april bij BOP (Brussels Ouderen Platform) te Brussel

Het Lokaal Dienstencentrum Zoniënzorg is eveneens actief in Sint-Lambrechts-Wolu-we. Je vindt het programma voor maart op pagina 9.

Wens je meer info ? Dat kan op het telefoonnummer 0471/79.19.77, vraag naar Maria God-schalk.

Jaarlijkse Lenneke Marebedevaart in april

oteer deze activiteit nu al in je agenda: de Lenneke Marebedevaart, erfgoed van Woluwe. Zaterdag 9 april. Om 15u

stipt vertrekt een ommegang van 2,5 à 3 km door de straten en de groene omgeving van de kapel, Kapellaan n° 37. Tijdens deze rondgang worden bij 7 staties de smarten van Maria herdacht en wordt telkens een van onze mooiste, Vlaamse Marialiederen gezongen. Mocht het weer té slecht zijn - wat nog maar één keer in de loop van

de laatste 25 jaar voorkwam - dan wordt een vervangingsprogramma voorzien in de kapel. Even na 16u heeft dan een bijzonder verzorgde eucharistieviering plaats. Het thema van dit jaar luidt : "Trouw aan God en de naaste". De mis zal opgeluisterd wor-den door het fl uitensemble "De Schalmei" onder leiding van Armand Van den Abeele. Info: Jozef De Vocht, tel. 02/770.68.21 of [email protected].

Tweedehandskledij en speelgoed voor een goed doel

eb jij nog oude, degelijke kledij in de kast? Is het tijd om de kasten eens grondig schoon te maken? Bezorg je

kledij dan misschien aan een organisatie die ze goed kan gebruiken. Georges De Smul bezorgt alles aan de juiste mensen: humanitaire organisaties zoals Poverello en het Leger des Heils. Ook oud speelgoed

is meer dan welkom! Zo maak je je kasten wat 'lichter' en help je tevens je medemans die het wat moeilijker heeft. Wil je graag helpen? Wil je weten waar je je kledij kan bezorgen? Contacteer dan Georges De Smul, tel. 0496/12.23.61 of [email protected]. Hartelijk dank!

Vakantie

et Gemeenschapscentrum Op-Weule is gesloten op Paasmaandag 28 maart. De bistro is geloten op

zondag 27 en maandag 28 maart. De bib is eveneens gesloten op zondag 27 en maandag 28 maart.

Page 3: Vlam maart 2016

Vlam l 3

Woluwe vroeger en nu.

…er was eens en er is nog altijd: Chateau Malou – Malou Kasteel.Dwaallichtjes zal je niet meer zien in het moeras op de plek waar de Struybeek en de Woluwe bij elkaar komen. In de zeventiende eeuw zag je ze wel.

Midden in het moeras stond ’t Speelgoet, het jacht-huis, dat toebehoorde aan de familie Preud’homme. Ook de landerijen rondom het moeras waren in hun bezit.

Als je één van hun velden pachtte en je bij valavond al-leen huiswaarts keerde, was je op je hoede voor al wat er kon gebeuren. Eerst moest je door de holle wegen stappen en dan naar beneden, naar de Woluwe. Het was geen troost als je op het eilandje het kaarslicht achter de ramen van ’t Speelgoet zag fl akkeren. Men zou het ophaalbrugje niet neerlaten voor een bange boerin. Dus versnelde je je pas. Iets voorbij de stallingen van ’t Speelgoed doken de dwaallichtjes op uit het moeras. Om door deze dolende zielen niet gegrepen of aangesproken te worden, was er maar één remedie: snel een kruisteken slaan, niet achterom kijken en het op een lopen zetten. Lopen, lo-pen, tot voorbij de moestuin, voorbij de wijngaard… weg van het moeras. Volhouden tot aan de boerderij van ‘t Speelgoet. Daar stond altijd de deur open en een borrel klaar om je angsten te verdrinken en te vertel-len wat de dwaallichten je nariepen.

Anna De Maegd

Waar dit verhaal zich afspeelt?

In het Woluwedal waar nu het Maloukasteel staat. In het midden van de zeventiende eeuw bezat de Brabantse familie Preud’homme een riant buitenverblijf in Woluwe: ’t Speelgoet. Het stond midden in de vijvers (moeras) en was via een ophaalbrug met de boerderij ver-bonden. Geldzorgen dwongen de eigenaars tot verkoop voor de hoge som van 19.000 fl orijnen.

In 1654 kochten de Jezuïeten van Brussel ’t Speelgoet en vormden het om tot een bezin-ningsoord. Of de dwaallichtjes nog durfden boven komen toen de Jezuïeten het domein overkochten, is niet bekend. Maar onder Oostenrijks bewind en onder invloed van de ideeën van de Verlichting raakten de Jezu-ieten het kwijt en werd het jachthuis geveild (1773).

Deze keer kwam het in handen van een rijke bankier: Lambert de Lambrechts. Hij slaagde erin zich te laten verheffen in de adelstand,

en daarbij hoorde natuurlijk een verblijf met standing. Hij liet het ’t Speelgoet slopen en koos voor een nieuwonderkomen in classicis-tische stijl. Het staat er nog steeds en geeft met zijn symmetrische, doordachte architec-tuur de “grandeur” van die tijd weer.

Na het overlijden van kasteelheer-bankier Lambert de Lambrechts in 1812 werd het domein aangekocht door de Brusselaar Kes-sel.

Engelse stijl

Het kasteel trok de aandacht van Louis van Gobbelschroy, die uit een bekend geslacht van Leuvense juristen kwam. Van Gobbel-schroy kocht het kasteel en de landerijen in 1829. Hij had zich een niet onaanzienlijke positie verworven op politiek vlak als prefect onder het bewind van Napoleon en als mi-nister van Binnenlandse Zaken bij Willem I. Hij was een Orangist in hart en nieren, wat

hem niet geliefd maakte bij het plaatselijke bestuur en de bevolking. In 1832 stuurde hij een brief naar de burgemeester om hem te verwittigen dat, indien de burgers zijn kasteel zouden plunderen, hij hem voor het gerecht zou dagen en persoonlijk verantwoordelijk zou stellen voor de schade. Maar als fervent Orangist werd de grond onder zijn voeten te warm. Hij trok naar Parijs en gebruikte het kasteel als buitenverblijf. Samen met de Franse Ballerina Marie Lesueur genoot hij van een luxueus leven in zijn imposante landhuis. Ze liet het park rond hun kasteel heraanleg-gen in Engelse stijl waardoor ze waarschijn-lijk de gewoonten van de dwaallichtjes ver-stoorden. De exorbitante levensstijl van Van Gobbelschroy en verkeerde beleggingen in de kaarsindustrie stortten hem in een diepe crisis. Hij pleegde zelfmoord in 1850 en liet zijn ballerina achter met de schulden.

Notaris van Keerbergen verwierf het kasteel in 1851, maar stond het twee jaar later af

Page 4: Vlam maart 2016

Vlam l 4

aan Jules Malou. Deze nieuwe kasteelheer, advocaat, dertig jaar senator, vier maal minis-ter van Financiën, twee keer eerste minister, gouverneur van de provincie Antwerpen en vicegouverneur van de Société Generale de Belgique, zou zijn naam verbinden aan het oude Speelgoed.Niettegenstaande al deze hooggeplaatste functies en in tegenstelling tot de vorige ei-genaars had de heer Malou enige voeling met de gemeente. Hij was er gemeenteraadslid en gaf financiële steun aan de eerste plaat-selijke fanfare l’Alliance.Een blijvende verwezenlijking voor Woluwe was het stichten van de katholieke meisjes-school La Providence. Als eminentste figuur van de katholieke conservatieven zorgde hij ervoor dat de Soeurs de la Providence de Champion met hun onderwijs konden star-ten in de oude Kanselarij. En dit midden in de schoolstrijd van 1879. Al gauw klonk het in de straten van Brussel: “ à bas Malou, il faut le pendre, la corde au cou”. Het was dan ook niet te verwonderen dat de leden van l’Allian-ce in tegenbetoging gingen en met bescha-digde instrumenten huiswaarts keerden…Jules Malou bewoonde het kasteel van 1853 tot aan zijn dood in 1886. Hij werd begraven naast de Sint-Lambertuskerk. Zijn erfgena-men verkochten het kasteel in 1951 aan de gemeente.

Nieuw leven

Ondertussen is La Providence ook de Voor-zienigheid geworden en hebben er enkelen

onder U school gelopen, net als ik. Het Ma-loukasteel lag op weg van huis naar school. In de jaren vijftig – zestig stond het kasteel er vervallen en verwaarloosd bij, maar toch werd het bewoond. Het was ter beschikking gesteld van de organisatie “la Chapelle de Bourgogne”. Opvoeders en jongeren met leerstoornissen hadden er hun verblijf. Naast aangepast onderwijs kregen de jongens er een muzikale opleiding. Het koor “la Chapelle de Bourgogne”, waarvan de jongens deel uitmaakten, is nog steeds actief in Ukkel.Bij valavond na schooltijd haastten we ons voorbij de verlaten stallingen van het Maloupark, slopen we ge-ruisloos onder de verlichte ramen van het Maloukasteel en liepen we snel door de bosjes en de struiken langs het moeras richting Roode-beek. We waren niet bang van dwaallichtjes, maar van de geheimzinnige sfeer die rond het Chateau Malou hing. Ooit had er immers een rijke man zich op- gehangen en hoorde men er ’s avonds gezangen.

In 1970 begon de gemeente met de restauratie van het kasteel. De fraai ingerichte zalen en kamers worden nu gebruikt voor huwelijks-

ceremonies, gouden bruiloften of verga-deringen. In 1977 werden de stallingen omgevormd tot La Médiatine, een tentoon-stellingszaal. Het gemeentepersoneel onder-houdt met liefde het acht hectaren omringen-de park dat geklasseerd is – samen met de dwaallichtjes?- als cultureel erfgoed. Het is er rustig wandelen als je veel fantasie hebt en het lucht- en wegverkeer wegdenkt.

Page 5: Vlam maart 2016

Vlam l 5Vlam l 5

Onder Ons speelt voor u

“De man die op de ladder klom” van Udo Meiresonne

Hoe goed kent u uw collega? Of uw buur? Kan u weten wat er in iemands hoofd om-gaat, wat er schuilgaat achter de façade? Dat is niet altijd een eenvoudige opdracht. En toch is dit de taak van Ilse, een jonge, ambitieuze pro-Deoadvocate, die de verdedi-ging van Michel op zich neemt. Michel is een doodgewone man, al 20 jaar getrouwd, een betrouwbare medewerker; s’ morgens stipt op tijd op het werk, ’s avonds recht naar huis. Je kan er je klok op gelijk zetten. Maar in een impuls neemt hij een ladder, plaatst die tegen een huis, en kijkt op de eer-ste verdieping naar binnen. De vrouw die zich

op dat moment in die kamer bevindt (Mady), schrikt en dient klacht in. Michel wordt op-gepakt.

Waarom heeft hij dit gedaan? Wat heeft hem bezield? Wat waren zijn bedoelingen? Waar-om dat huis? Of kon het elk willekeurig huis geweest zijn?Michel zelf is niet erg geneigd tot bereidwil-lige medewerking. Aan de hand van de ge-tuigenissen van zijn vrouw (Els), Mady, haar dochter (Phaedra) en een collega, krijgen we beetje bij beetje meer informatie over Michel en vormt er zich een beeld van de man. Meer vertellen zou zonde zijn. We willen u het plezier niet ontnemen om zelf het verhaal achter de man die op de ladder klom, te ont-dekken.

In december bracht Onder Ons u nog het totaalspektakel “Een tang van een vraa”, met niet minder dan 14 spelers. De voor-bereiding is bovendien veel langer geweest dan voor een andere productie waardoor het begrijpelijk is dat velen een rustpauze wilden inlassen. En als je speelt in april, kom je in concurrentie met allerlei familiefeesten. Dat betekent dat het niet zo evident is om een nieuwe ploeg bijeen te brengen. Gelukkig zijn

er altijd wel enkele diehards. Anderzijds dwingt het je om misschien niet meteen de meest voor de hand liggende keu-zes te maken. Zo kom je uit bij mensen met een sluimerend verlangen om op het podium te staan, en die nu hun kans krijgen en ook grijpen. En dat ze gretig zijn, kan ik u alvast bevestigen. De tekst wordt grondig geanaly-seerd, de personages worden uitgebreid uit-geplozen. En dat is bij een drama nog net iets meer nodig dan bij een komedie. Inderdaad, is “De man die op de ladder klom” geen komedie; wel een sterk drama met een mooie opbouw en een verrassend slot. Het mag al eens iets anders zijn. Dit stuk zet aan tot nadenken. Het gaat over vooroordelen en over al te snel conclusies trekken; maar ook over het feit dat je als in-dividu altijd een keuze hebt. De beslissingen die je neemt, liggen uiteindelijk bij jezelf.Kom vooral zelf kijken.

Renata Pulings

Praktisch :Opvoeringen op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2016 om 20u en op zondag 24 april 2016 om 14.30u.Voorverkoop: (tot do 21 april): € 8,00 en € 6,00 (kinderen t.e.m. 12 jaar en senioren + 65 jaar)Kassa: € 10,00 en € 8,00 (kinderen t.e.m. 12 jaar en senio-ren + 65 jaar)VGC-cultuurwaardebon welkom

Kaarten: Kunnen worden bekomen in het GC Op Weule of bij spelers en regisseur: Tina Bellens, Isabelle Beyns, Marina Castellon, Sandra Leyman, Sandrijn Van Waeg, Steven Van Waeg, Renata Pulings. Ook door op voorhand (voorverkooptarief) te betalen via overschrijving op het nummer van Onder Ons: BE42 4353 0216 2154. Belangrijk is dat er een mededeling wordt bijge-zet met minimum: Man op ladder + datum van opvoering + naam van de persoon die de kaarten reserveert. Op die naam zullen de kaarten aan de kassa liggen.

De acteurs van "Onder Ons" staan klaar. V.l.n.r. Tina Bellens, Sandrijn Van Waeg, Sandra Leyman, Isabelle Beyns, Marina Castellon, Steven Van Waeg.

Page 6: Vlam maart 2016

Vlam l 6

Jeugdboekenweek

Monsters in de metro, vampieren in de stad. Torenhoge fl atgebouwen naast piepkleine scheefgezakte bouwsels. De stad zit vol verhalen, voor jong en oud. Maar het zijn de verhalen voor jong waar het deze maand om gaat.

Van 7 tot 20 maart is het Jeugdboekenweek, een tijd vol jeugdboeken en activiteiten die wel twee weken duurt. Dit jaar is het thema van de Jeugdboekenweek “Weg van de stad”.

Om van de Jeugdboekenweek een echt feest te maken nodigen we enkele klassen uit om in de bib naar een verteller te komen luisteren of deel te nemen aan een workshop.Maar we doen meer! Voor ons als bibliotheek in de grootstad is deze Jeugdboekenweek dé gelegenheid om het met de kinderen te hebben over wat het betekent om in de stad op te groeien. We willen dat doen door de kinderen te laten zoeken naar hun lievelingsplek in de stad: waar komen ze graag, waar vinden ze het fi jn, welke plek willen ze ook andere kinderen laten ontdekken? Maar ook: waarom vinden ze die bepaalde plaats zo speciaal?We laten de klassen een lievelingsplek kiezen en verzamelen alle plekken op de Brusselse Soundmap.De Brusselse Soundmap is een project van Brussel Behoort Ons Toe (BBOT), de erf- goedorganisatie die plaatsen en evene- menten, herinneringen en verhalen uit de grootstad in kaart brengt aan de hand van geluidsopnames. Alle info vind je op www.bna-bbot.be.

Naarmate de Jeugdboekenweek vordert, zullen er steeds meer geluidsfragmenten van Brusselse klassen op de Soundmap te vinden zijn. Je kan thuis ook luisteren naar de opna-mes van de kinderen en bibliotheken. Ga naar www.bna-bbot.be en klik op de soundmap. Kies bij themes voor “Jeugdboekenweek 2016” en beluister de fragmenten. De ge-luidsfragmenten samen vormen een parcours van de lievelingsplekken van alle klassen. Een leuk idee voor een buurtwandeling!Je mag ons ook steeds laten weten wat jouw lievelingsplek is en een geluidsfragment toevoegen aan de soundmap.

Samen met alle Nederlandstalige bibliotheken in België werd er ook een interactief platform gemaakt waar je spelletjes kan spelen. Neem zeker eens een kijkje op www.jeugdboeken-weekindebib.be. Daar komen week na week leuke opdrachten en uitdagingen over de stad. Goed om te weten: er zijn leuke prijzen te winnen…

I book You

Speciaal voor de Brusselse Nederlandstalige scholen startte Muntpunt het project I book You. Op vrijdag 29 april geeft de Boek-King Dimitri Leue samen met zijn muzikale boek-makkers een spetterende leesshow op het Muntplein voor alle lagere scholen. In aanloop naar de show voorzien de leerlingen de Boek-king van inspiratie met allerlei knutsels uit de klas.

Voorlezen

Niet enkel de klassen kunnen deze maand in de bibliotheek genieten van verhalen. Ieder-een is welkom om te komen luisteren naar onze verhalenparade. We nodigen jullie allemaal uit in de eerste week van de paasvakantie. Onze voorleesster leest voor op 30 maart om 14u in de kinderbib!

In de bib

OpeningsurenMaandag van 15u tot 17uWoensdag van 12u tot 18uDonderdag van 16u tot 21uZondag van 10u30 tot 12u30

Sluitingsdagen maart:De bibliotheek is gesloten op 27 en 28 maart.

ContactSint-Lambrechtsbibliotheek0471/344 818bibliotheek@woluwe1200.bewww.sint-lambrechts-woluwe.bibliotheek.beSint-Lambertusstraat 911200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Page 7: Vlam maart 2016

Vlam l 7Vlam l 7

Animatie in Op-Weule

Familievoorstelling: ReismuisGarage TDI

De muis Dingeman reist met vrouw Souris en kinderen de wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toe-ristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot hij, door stom toeval, in Dover de boot mist en zijn fa-milie in de mist ziet wegvaren. Hij roept nog: 'Kom terug!' en 'Ik hou van jullie!' Maar de boot is al te ver…

Gelukkig krijgt hij hulp van papegaaiduiker Alky, van de Antilliaanse Jan-van-gent We-sley, van Fátima, een kameel uit Marokko, van de Turkse ezel Gelan en van nog vele andere bijzondere en vaak onverstaanbare dieren.

Reismuis gaat over vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes.

Zondag 13 maart om 11uTickets: 4€ - cultuurbon welkomVoor jonge avonturiers van 4 tot 9 jaar.Info: GC Op-Weule, tel. 02/775.92.00.

Muzikale namiddagJan Wuytens zal deze aangename muzikale namiddag verzorgen. Sfeer verzekerd! Jan Wuytens werd geboren in 1981 te Roeselare. Hij groeit op in het landelijke Oostnieuwker-ke. Al gauw leert hij piano, accordeon en orgel spelen. Hij volgt muziekles aan de Academie Adriaen Willaert te Roeselare. Het is op dit moment al duidelijk dat muziek een groot deel van zijn leven zal inpalmen.Op 14-jarige leeftijd blijkt hij ook over een mooi stemgeluid te be-schikken. Zijn zangtalent gebruikt hij dan ook als koster-organist. Terzelfdertijd profi leert Jan zich tot zanger-keyboardspeler op verschillende evenementen en familieaangelegenheden. Overal waar hij zich laat horen valt de warmte en de kracht van zijn stem diep in de smaak van het publiek. Intussen schreef Jan drie eigen nummers: 'Dagboek van mijn jeugd', 'Is dit nu onze wereld' en 'Jij'.

Zondag 6 maart om 14.30uToegang: € 6,00.Info: GC Op-Weule, tel. 02/775.92.00.

Reismuis

Jan Wuytens

Page 8: Vlam maart 2016

Vlam l 8Vlam l 8

Taal in Op-Weule

Wandelevenement op 24 april 2016

Conversatietafel Nederlands

Dit is de kans om je kennis van het Neder-lands op een leuke manier uit te breiden. De begeleider helpt je om het juiste Neder-landse woord te vinden en correcte zinnen te bouwen.

Op aanvraag van een aantal deelnemers vindt deze conversatietafel plaats op maan-dagnamiddag in plaats van op donderdag. We beginnen ook iets vroeger, om 13.30u, maar wie wil kan om 14u nog aansluiten. Lesgever: Hilde Tanghe.

Taalniveau: basiskennis Nederlands. Nog tot 30 mei.Op maandag van 13u30 tot 16u.Niet in schoolvakanties.Prijs: € 2 per sessie of € 15 voor een 10-beurtenkaart.

Conversatietafel Engels

Je Engels oefenen en verbeteren, daar gaat het in deze conversatietafel om. We werken in een kleine groep en praten telkens over andere onderwerpen. Wekelijks op dinsdagnamiddag. Lesgever: Claudia Martinello.

Taalniveau: een basiskennis van het Engels is noodzakelijk.Nog tot 21 juniOp dinsdag van 14u tot 15u30.Niet in schoolvakanties.Prijs: € 2 per sessie of € 15 voor een 10-beurtenkaart. Conversatietafel Italiaans

Plan je een vakantie in Italië en wil je wat “Italiaans voor op reis” leren? Of wil je wat regelmatiger je Italiaans oefenen? Deze conversatietafel is daarvoor een uitstekende gelegenheid ! We werken in kleine groep; er komen diverse onderwerpen aan bod. Wekelijks op woensdagnamiddag. Lesgever: Astrid De Jong.

Taalniveau: een basiskennis van het Italiaans is noodzakelijk.Nog tot 22 juni. Op woensdag van 14u tot 15.30u. Niet in schoolvakanties.Prijs: € 2 per sessie of € 15 voor een 10-beurtenkaart.

Zoniënmars/ZoniënklankenHet Zoniënwoud staat bekend om zijn veelheid aan fauna en fl ora, en dat in het centrum van ons land. Er is al veel gezegd en geschreven over de groene long van Brussel maar je kan het bijzondere karakter van dit bos slechts vat-ten als je er geweest bent.

4 Brusselse gemeenschapscentra slaan op-nieuw de handen in elkaar en organiseren op 24 april samen de 37ste editie van de Zoni-enmars/Zoniënklanken. Jaarlijks komen meer dan 1000 wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud tijdens de laatste zondag van april. Met 4 uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 25 kilometer die elk jaar wijzigen ontdek je het beste van het bos.

In 2013 werd Zoniënklanken in het leven ge-roepen. Muzikale intermezzo’s in het bos doen de wandelaars wegdromen. De organisatoren gaan jaarlijks op zoek naar de mooiste akoes-tische klanken uit alle hoeken van de wereld.

Wat mag je dit jaar verwachten? Ney-speler Tamam al-Ramadan studeerde aan het instituut voor Arabische muziek in Aleppo (Syrië) waar hij ook leraar was tot hij twee jaar geleden vluchtte. De ney is een aan het uitein-de aangeblazen fl uit. Aurel Budisteanu en Tcha Limberger zijn 2 muzikanten uit Roemenië met een indrukwekkend palmares. Zij gelden beiden als een referentie voor Oost-Europese muziek. Asad Qizilbash is de enige vertegen-woordiger van de sarod, een instrument met 19 snaren. Hij geniet van internationale

erkenning (hij speelde o.a. voor Nelson Man-dela! Hij neemt, net zoals Tamam al-Ramadan, deel aan het project Refugees for Refugees. Het Grieks-Belgische duo Giannis Sarris (bouzouki, zang) en Renaud Dardenne (gitaar) bouwden zich een stevige reputatie op als energieke en verfi jnde vertolkers van de ‘Griekse blues’. Tenslotte neemt Hans Mortelmans en groep je op sleeptouw met mooie ‘verhalen’, gekruid met stevige gypsy jazz, een straaltje Caribische zon en een snuifje Europese volksmuziek.

Praktische infoZondag 24 april 2016Vertrek: tussen 8u en 15u. Muziek van 13u tot 17uWandelroutes: 5, 10, 15, 25 kmStartpunt: GC WaBoPrijs: € 1,50 / € 1 (leden)/ € 3 (gezinnen)

Het volledige muzikale parcours vind je terug op de wandeling van 10 km. Om van alle mu-zikale intermezzo’s te kunnen genieten, vertrek je best tussen 12u30 en 14u. Op de wandeling van 5, 15 en 25 km kruis je minstens één mu-zikaal intermezzo.

SamenwerkingZoniënmars-Zoniënklanken is een project van GC WaBo, in samenwerking met GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique. In het kader van Cul-tuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 gemeenschapscentra.

Je Engels oefenen en verbeteren, daar gaat het in deze conversatietafel om. We werken

Het Zoniënwoud staat bekend om zijn veelheid aan fauna en fl ora, en dat in het centrum van ons land. Er is al veel gezegd en geschreven over de groene long van Brussel maar je kan het bijzondere karakter van dit bos slechts vat-ten als je er geweest bent.

4 Brusselse gemeenschapscentra slaan op-nieuw de handen in elkaar en organiseren op 24 april samen de 37ste editie van de Zoni-enmars/Zoniënklanken. Jaarlijks komen meer dan 1000 wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud tijdens de laatste zondag van april. Met 4 uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 25 kilometer die elk jaar wijzigen ontdek je het beste van het bos.

In 2013 werd Zoniënklanken in het leven ge-roepen. Muzikale intermezzo’s in het bos doen de wandelaars wegdromen. De organisatoren gaan jaarlijks op zoek naar de mooiste akoes-tische klanken uit alle hoeken van de wereld.

Wat mag je dit jaar verwachten? Ney-speler Tamam al-Ramadan studeerde aan het instituut voor Arabische muziek in Aleppo (Syrië) waar hij ook leraar was tot hij twee jaar geleden vluchtte. De ney is een aan het uitein-de aangeblazen fl uit. Aurel Budisteanu en Tcha Limberger zijn 2 muzikanten uit Roemenië met een indrukwekkend palmares. Zij gelden beiden als een referentie voor Oost-Europese muziek. Asad Qizilbash is de enige vertegen-woordiger van de sarod, een instrument met 19 snaren. Hij geniet van internationale

Grieks-Belgische duo Giannis Sarris (bouzouki, zang) en Renaud Dardenne (gitaar) bouwden zich een stevige reputatie op als energieke en verfi jnde vertolkers van de ‘Griekse blues’. Tenslotte neemt Hans Mortelmans en groep je op sleeptouw met mooie ‘verhalen’, gekruid met stevige gypsy jazz, een straaltje Caribische zon en een snuifje Europese volksmuziek.

Praktische infoZondag 24 april 2016Vertrek: tussen 8u en 15u. Muziek van 13u tot 17uWandelroutes: 5, 10, 15, 25 kmStartpunt: GC WaBoPrijs: € 1,50 / € 1 (leden)/ € 3 (gezinnen)

Het volledige muzikale parcours vind je terug op de wandeling van 10 km. Om van alle mu-zikale intermezzo’s te kunnen genieten, vertrek je best tussen 12u30 en 14u. Op de wandeling van 5, 15 en 25 km kruis je minstens één mu-zikaal intermezzo.

SamenwerkingZoniënmars-Zoniënklanken is een project van GC WaBo, in samenwerking met GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique. In het kader van Cul-tuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 gemeenschapscentra.

Page 9: Vlam maart 2016

Vlam l 9

Wandelevenement op 24 april 2016 Onze verenigingen

Free Podium - Academie voor Muziek en WoordOp woensdag 9 maart is het weer goed toe-ven in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dan vindt namelijk een jamsessie plaats. Er zal ge-zongen worden met live-begeleiding en we musiceren tot in de late uurtjes. Het leek ons een leuk moment om verschillende bands te presenteren. Jonge muzikanten kunnen hier podiumervaring opdoen en het is bovendien heel stoer om een keer buiten de Academie op te treden. Als ze een podium ziet, begint ze te lachen en wil ze gaan zingen! Of het nu Anouk, pink, Metalica of Blur is, Anne pakt het nummer aan en zet het overtuigend neer. Onze front-woman weet hoe het er op een podium aan toe gaat. Jo loopt warm voor gitaarrock en neemt ook de backing vocals voor zijn re-kening. Jan is een bassist in hart en nieren die de band voortstuwt met een rockin’ bass sound.Barts voorliefde voor onvervalste Classic Rock hoor je terug in zijn spel. Kijk maar uit voor Bart: hij kan rake klappen uitdelen maar gelukkig doet hij dat op zijn drumkit.

Komende activiteiten: Vrijdag 4 maart: leerlingenconcert om 19u in het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe.Dinsdag 8 maart: toneel en ensembles om 19u in het gemeentehuis van Sint-Lam-brechts-Woluwe.Woensdag 9 maart: 'Samen Spelen' om 19u in GC Op-Weule.Woensdag 9 maart om 20u: Free Podium in de Sounds Jazz Club, Tulpstraat 28, Elsene.Vrijdag 18 maart: Initiatieconcert en instru-menten uitproberen om 18.30u. Meer info bij Rudy Croon, tel. : 0476/73.98.81

Paasvakantie in RoodebeekcentrumTienerplein 'The Elephant'Ben jij 12 jaar of ouder en op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding tijdens deze 2 weken vakantie ? Dan ben je bij het Roode-beekcentrum aan het juiste adres!

Sportweek van di. 29 ma. t.e.m. vr. 1 aprilMaak je klaar voor vier dagen sport en sen-satie met je team van leeftijdsgenoten onder leiding van een ervaren sportanimator. We bieden elke dag een andere sportdiscipline aan zodat iedereen zeker zijn tactiek en talent

optimaal kan inzetten! PS: Sportieve kledij is een must! Opgelet: op paasmaandag zijn er geen activiteiten. Prijs: € 65,00; omnio: helft van de prijs; 2de kind: helft van de prijs

Themaweek ‘Fear Factor’ van ma. 4 april t.e.m. vr. 8 aprilDeze week leggen we jou op de rooster! Wat is je allergrootste angst? Waarvoor ben jij te cool? Of voor welk bedrag zou jij àlles over hebben? Toon deze week al je durf, je door-zettingsvermogen en tracht cool te blijven met je pokerface. We dagen je uit met allerlei opdrachten en absurde activiteiten! Prijs: € 55,00; omnio: helft van de prijs; 2de kind: helft van de prijs

Info & inschrijvingen: Roodebeekcentrum [email protected]/770.64.48

Diensten van Zoniënzorg NoordPedicure en schoonheidsverzorging Lieve en Katelijne zijn fantastische dames die jullie voetverzorging, manicure, gelaatsepila-tie en gelaatsverzorging aanbieden. Maande-lijks in GC Kontakt op elke derde maandag: 21/03, 18/05, 20/06, 18/07. Maandelijks in GC Op-Weule elke eerste woensdag: 2/03, 6/04, 4/05, 1/06. Opgelet: dit kan enkel op afspraak. De prijzen van de pedicure stij-gen per 1 januari 2016, om kostendekkend te blijven. Contacteer voor meer informatie: 0471/79.19.77. Informatiesessie 'Vallen zonder zorgen voor de actieve 55+ er' Wat leer je in deze valsessie? De juiste refl ex bij struikelen of vallen. Vermijden van kwets-uren als je valt i.s.m. Vlaamse judofederatie en KBC. Donderdag 3 maart om 14u.

Informatiesessie 'Mantelzorg, zorg ook voor jezelf' Moet je zorgen voor een dierbare? Wil je meer weten wie je kan ondersteunen? In deze informatiesessie komen mantel- zorgers alles te weten over fi nanciële onder-steuning, thuiszorgdiensten en de mogelijk-heden om zorg met werk te combineren. Ook geven we tips mee over hoe mantelzorgers nog betere zorg kunnen verlenen zonder zichzelf extra te belasten. I.s.m.: Socialistische Mutualiteit. Donderdag 10 maart om 14u.

Meer info kan je verkrijgen bij centrum-leider Maria Godschalk, tel. 0471/79.19.77

Pedicure bij Zoniënzorg

Uitstap DavidsfondsUniek geleid bezoek aan de basiliek en sacristie van Grimbergen met aansluitende degustatie van 5 Grimbergen bieren en bijhorende kaas. Zaterdag 12 maartBijeenkomst om 14.45u Café-Restaurant “In de Kroon”. Bezoek van Abdijkerk en Sacristie om 15u. Deelname 10 € p.p. Inschrijven voor 7 maart op rekening BE77 4269 1239 8142.Meer info? Contacteer dan Mich Meyfroots, tel. 02/771.46.48 of [email protected].

Paasfeest bij OkraAgnes Bruneel, woordkunstenares, leidt ons met poëzie, verhalen en liederen naar het Paasfeest. 'Lijden en verrijzenis', 'verdruk-king en bevrijding', zijn thema's die niet zo evident zijn. Toch slaagt Agnes erin om deze bijzondere onderwerpen uit te spitten, en, met diep gevoel, herkenbaar te maken voor een breed publiek. Zij doet dit door het pas-sie- en verrijzenisverhaal te verbinden met de tijd waarin wij nu leven. Poëzie, verhalen en liederen zijn andermaal haar ‘materia-len’. Woensdag 23 maart om 14u. Locatie: “Sint-Pieterke”, Kleine Kerkstraat 18 om 14u.

optimaal kan inzetten! PS: Sportieve kledij is een must! Opgelet: op paasmaandag zijn er geen activiteiten. Prijs: € 65,00; omnio: helft van de prijs; 2de kind: helft van de prijs

Themaweek ‘Fear Factor’ van ma. 4 april t.e.m. vr. 8 aprilDeze week leggen we jou op de rooster! Wat is je allergrootste angst? Waarvoor ben jij te cool? Of voor welk bedrag zou jij àlles over hebben? Toon deze week al je durf, je door-zettingsvermogen en tracht cool te blijven met je pokerface. We dagen je uit met allerlei opdrachten en absurde activiteiten! Prijs: € 55,00; omnio: helft van de prijs; 2de kind: helft van de prijs

Info & inschrijvingen: Roodebeekcentrum [email protected]/770.64.48

Diensten van Zoniënzorg NoordPedicure en schoonheidsverzorgingLieve en Katelijne zijn fantastische dames die jullie voetverzorging, manicure, gelaatsepila-tie en gelaatsverzorging aanbieden. Maande-lijks in GC Kontakt op elke derde maandag: 21/03, 18/05, 20/06, 18/07. Maandelijks in GC Op-Weule elke eerste woensdag: 2/03, 6/04, 4/05, 1/06. Opgelet: dit kan enkel op afspraak. De prijzen van de pedicure stij-gen per 1 januari 2016, om kostendekkend te blijven. Contacteer voor meer informatie: 0471/79.19.77.

Informatiesessie 'Vallen zonder zorgen voor de actieve 55+ er' Wat leer je in deze valsessie? De juiste refl ex bij struikelen of vallen. Vermijden van kwets-uren als je valt i.s.m. Vlaamse judofederatie en KBC. Donderdag 3 maart om 14u.

kening. Jan is een bassist in hart en nieren die de band voortstuwt met een rockin’ bass sound.Barts voorliefde voor onvervalste Classic Rock hoor je terug in zijn spel. Kijk maar uit voor Bart: hij kan rake klappen uitdelen maar gelukkig doet hij dat op zijn drumkit.

Page 10: Vlam maart 2016

Vlam l 10

Op stap met vtbKultuur Brussel- OostZaterdag 5 maart, 14.30u.Operette "Viktoria en haar Huzaar" in het CC, SPW, i.s.m. het Davidsfonds SPW. Prijs: € 15; leden vtbKultuur/VAB/DF betalen € 12. Zondag 6 maart, 15u.Matineeconcert in Bozar met werken van Mozart, Vieuxtemps en Schubert. Prijs: € 18; leden vtbKultuur/VAB betalen € 15. I.s.m. vtbKultuur Aalst. Zondag 20 maart vanaf 9.30u.Knipoogdag Brussel. In de voormiddag: keuze uit volgende wandelingen "Vlaamse Cultuur in de Vijfhoek", "Volkse Marollen met een vleugje Art Nouveau", "Hippe Ha-venwijk met Tour & Taxis"; in de namiddag "Cultureel Stadsfestival in Elsene". Prijs per dagdeel: € 10 of € 7 (leden vtbKul-tuur); volledige dag € 20 of € 14 (leden vtbKultuur). Meer info: www.knipoogdag.be. Dringend inschrijven gewenst. Meer info over al deze activiteiten kan je verkrijgen bij Elyane De Keyser, tel. 0486/83.42.58.

Theater in Kunst en CultuurLa Princesse de Polignac I SOLISTI DEL VENTO EN CHRIS LOMMEBezetting: hobo – klarinet – fagot – piano Actrice: Chris Lomme

De Parijse salons waren het centrum van het hedonistische sociale en artistieke leven, en geen enkel salon werd beter gerund dan dat van Winnaretta Singer, la princesse de Polignac. Deze erfgename van het fortuin van de naaimachinefabri-kant Singer werd een van de belangrijkste en meest genereuze mecenassen in het Europa van die tijd. Chris Lomme vertolkt de rol van deze raadselachtige vrouw die zelf ook de kleurrijke persoonlijkheid van een kunstenaar bezat. I Solisti del Vento brengt deze salon weer tot leven en introduceert je in deze exclusieve wereld bewoond door Cocteau, Monet, Proust, Diaghilev, Isadora Duncan en vele anderen. Maandag 7 maart om 20.15u. Tickets € 14/13. Voor meer info kan je terecht bij Kunst en Cultuur, tel. : 02/773.05.92.

Theater in Kunst en Cultuur "Hoop"Braakland/Zhebilding en De Queeste'Wat is iets waard?' We drukken die vraag alleen nog in economische termen uit. Met 'Hebzucht' en 'Angst' schreef Stijn Devillé eerder al twee gelauwerde politieke thril-lers over de wereld sinds de bankencrisis. In 'Hoop' gaan zijn personages op zoek naar perspectieven. Zij wenden zich tot het publiek, om één van hen te zijn en geen rol meer te spelen. Ook dat belooft spannend te worden. Tickets kosten € 19,00 en € 18,00. Maandag 21 maart om 20.15u. Voor meer info kan je terecht bij Kunst en Cultuur, tel. 02/773.05.92.

Film in GC Wabo:'Woud in de stad''Woud in de Stad' vertelt het verhaal van het Zoniënwoud door de ogen van expat Laurent. Op zijn weg ontmoet hij bijzondere mannen en vrouwen die elk een inspire-rend verhaal te vertellen hebben over dit vaak miskende stukje groen rond Brussel. 'Woud in de stad' toont het Zoniënwoud tijdens de vier seizoenen. De film brengt het woud naar de stad en rijmt fictie aan levensechte getuigenissen. Na de voorstel-ling volgt een gesprek met Pascal Perez, de maker van deze film en Roger Langors, bodemdeskundige. Op woensdag 9 maart om 19.30u in gemeenschapscentrum Wabo, Delleurlaan 39-43, Watermaal-Bos-voorde. De toegang is gratis. Meer info bij Wabo, tel. 02/675.40.10.

RegioDichterlijkEen schaduw op de muur

Een schaduw op de muurvan takken, aangeroerd door de middagwinddat is voldoende aardeen inzake het oogvoldoende deelnameaan het hemelse.

Hoe veel verder wil je gaan? Beletnieuwe indrukkentoch hun dwingende karakter

stil liggen,de eigen velden zien,het hele landgoed,vooral lang blijven hangenbij de klaprozen,onvergetelijkomdat ze de zomer vervoerden-

waar is die heen gegaan?

Gottfried Benn had wellicht vandaag een grotere (of bete-re) reputatie gehad, mocht hij niet op het verkeerde mo-ment (1886-1956) geleefd hebben in het verkeerde land (Duitsland). En mocht hij niet, zoals wel meerdere van zijn landgenoten, een aantal verkeerde politieke keuzes heb-ben gemaakt... Nadat hij een opleiding als arts had ge-noten, ging hij aanvankelijk aan de slag als dokter bij het leger. (Hij moet daar als specialist in huid- en geslachts-ziekten ongetwijfeld nuttig werk verricht hebben!) Nog voor de eerste wereldoorlog werd hij uit het leger ontslagen en begon hij als patholoog. Tijdens deze periode dissecteerde hij meer dan 200 lijken. Die ervaring zou een bijzondere invloed hebben op zijn poëzie. De titel van zijn eerste dicht-bundel liegt er niet om; 'Morgue und Andere gedichten'.

Met zijn expressionistische gedichten verwierf Benn een stevige reputatie in eigen land. Een reputatie die hij bij tal van medeauteurs vakkundig om zeep hielp toen hij in 1933 openlijk partij koos voor de nieuw aan de macht gekomen Nazi's. Terwijl veel van zijn collega's het land ontvluchtten, dacht Benn dat hij het wel zou redden en dat de kunst los stond van de staatsideologie. Een be-hoorlijk stevige misvatting. Al vrij gauw kreeg Benn door zijn 'expressionistische gedichten' de wind van voren. Die stijl paste helemaal niet in het naziplaatje. Er volgden ook virulente aanvallen op zijn persoon. Een doorgedreven on-derzoek naar zijn 'joodse' roots leverde weliswaar niets op, maar Benn besloot toch dat het wijselijk was de rest van de oorlog stilzwijgend uit te zitten en zich niet meer te veel in de kijker te werken.

In 'Een Schaduw op de Muur' wordt het aardse met het hemelse verbonden. Dat is niet per se een logische ver-binding. Het is er één die gemaakt wordt door diegene die de schaduw van de takken ziet bewegen tegen de muur. Benn lijkt te suggereren dat we meer betekenis in de din-gen leggen dan er eigenlijk is. Er wordt in dit gedicht nogal sterk gepleit om de dingen de dingen te laten. Al ontsnap je in feite nooit aan het stellen van vragen over wat er achter alles schuilgaat. Maar is dat dan ook weer niet de bedoeling van het leven?

Kurt Deswert

Kuns

t & c

ultu

ur S

PW -

Hoo

p

Kuns

t & c

ultu

ur S

PW -

La

Prin

cess

e de

Pol

igna

c

Page 11: Vlam maart 2016

Vlam l 11

Regio AgendaWekelijkse activiteiten (*)= niet in schoolvakanties + niet op feestdagen

Maart 2016

BIB

Ma 15u-17u Sint-Lambrechtsbibliotheek GC

Woe 12u-18u Sint-Lambrechtsbibliotheek GC

Do 16u-21u Sint-Lambrechtsbibliotheek GC

Zo 10.30-12.30u Sint-Lambrechtsbibliotheek GC

ATELIER

Do 9u-12u Boekbinden (*) -02/640.22.71of 0475/83.19.85

RBC

Di 8.30u-12.30u Weven (*) -02/215.06.58 RBC

ANDERE

Di 14u Bridgeclub BK 2000 -02/770.68.21 GC

JEUGD

Woe 14u/15u Kleutersport (*) -02/775.92.00 FL

Zo Scouts en Gidsen Kruisboog-Hadewijch RBC

Woe 14u-16u Jeugdatelier ’t Frank Model)(*) - 02/770.64.48

RBC

Woe 19u Jeugdhuis De Schakel -02/770.64.48 RBC

Woe 19u-23u Jeugdhuis De Schakel -02/770.64.48 RBC

Za 20u-24u Jeugdhuis De Schakel -02/770.64.48 RBC

Ma 18.30u Jeugdhuis De Schakel -02/770.64.48 RBC

Do 19.15u Jeugdhuis De Schakel -02/770.64.48 RBC

Woe 19.15u Sport na School (jongeren) -02/770.64.48 RBC

Woe 14u Tienerwerking -02/770.64.48 RBC

SENIOREN

Di 14u De Zonnebloem -02/771.53.75 SC

Do 14u 3 x 20 Prekelinden -02/733.63.75 QV

SPORT

Woe 19u Tai-Ji-Quan (*) -02/725.44.31 GC

Do 20u Volley Op-Weule -02/721.57.03 AE

Woe 20.10u-21.10u BBB-fitnesstraining (* -02/775.92.00 GC

Ma 9.15u/10.30u Tai Chi (*) -02/775.92.00 GC

Do 14u-15.15u Qi Gong (*) -02/775.92.00 GC

Woe 19u-20u Yoga GC

TAAL

Woe 14u Conversatietafel Italiaans (*) -02/775.92.00

GC

Ma 13.30u Conversatietafel Nederlands(*) -02/775.92.00

GC

Di 14u Conversatietafel Engels (*) -02/775.92.00 GC

Di+Do 18u Taallessen Nederlands -02/501.66.60 GC

Za 9.30u Taallessen Nederlands -02/501.66.60 GC

Di 1/3 14u Bridge - Bridgeclub GC

20u Jazz - Jazzgeno(o)tschap GC

Woe 2/3 13u Pedicure - Zoniënzorg GC

Vr 4/3 19u Leerlingenconcert - Academie 2

20u Cursus 'Rug in beweging' GC

Zo 6/3 14.30u Muzikale namiddag met Jan Wuytens GC

Ma 7/3 Start Jeugdboekenweek - bib GC

Di 8/3 14u Bridge - Bridgeclub GC

19u Toneel & Ensembles - Academie 2

Woe 9/3 19u 'Samen Spelen' - Academie GC

20u Free Podium - Academie 3

Vr 11/3 20u Cursus 'Rug in beweging' GC

Za 12/3 14.45u Uitstap Grimbergen - Davidsfonds 5

Zo 13/3 11u Familievoorstelling 'Reismuis' GC

Ma 14/3 Expo Infinity - Lokaal Dienstencentrum Zoniënzorg

1

Di 15/3 14u Bridge - Bridgeclub GC

20u Jazz - Jazzgeno(o)tschap GC

Vr 18/3 19.30 Mannen aan de pannen GC

Di 22/3 14u Bridge - Bridgeclub GC

Woe 23/3 14u Paasfeest - Okra 4

Vr 25/3 20u Cursus 'Rug in beweging' GC

Di 29/3 14u Bridge - Bridgeclub GC

Start Sportweek - Roodebeekcentrum RBC

Woe 30-3 14u Voorlezen in de bib GV

RBC = RoodebeekcentrumGC = Op-Weule1 = Gemeentehuis Sint-Pieters-Woluwe2 = Gemeentehuis Sint-Lambrechts-Woluwe3 = Sounds Jazz Club, Tulpstraat 28, Elsene4 = Kleine Kerkstraat 185 = tel. 02/771.46.48

BISTRO OP-WEULEVoor een snack, een praatje, een ambachtelijk biertje, …

Openingsuren:zondag: 10.30u.-13u.maandag: 11u.-15u.

dinsdag t.e.m. vrijdag: 11u.-23.30u.Gesloten op zaterdag.

Keuken openvan 12u. tot 14u. en van 18u. tot 20u.

(niet op zon- en feestdagen).

Sint-Lambertusstraat 95Tel. 02/770.20.66

De bistro is gesloten op zo. 27 en ma. 28 maart.

Page 12: Vlam maart 2016

Ierse namiddag brengt de beentjes in beweging.Er werd vrolijk gedanst tijdens de Ierse namiddag van 14 februari in GC Op-Weule, initiatief van het Seniorenoverleg! Volgende afspraak is de muzikale namiddag van zondag 6 maart (zie pagina 7)!