Verbeter de motivatie van uw medewerkers met e-HRM

2
Visma HRM Kennisbank Het platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel. Rob van Loenen Marketing Manager Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource Management Logistics Project Management Human Resource Management Planning Branches en toepassingen: Zorg Woningcorporaties Transport Handel en Industrie Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 01 Blog HRM Kennisbank Verbeter de motivatie van uw medewerkers met e-HRM Een leidinggevende moet ervoor zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit. De HR-afdeling dient hem/haar hierbij te helpen en kan die zoektocht veel beter uitvoeren met moderne HRM-software. Maar wat als een medewerker gebrek aan motivatie heeft? Steeds vaker onvrede op de werkvloer Door de vele regels en voorschriften, het papierwerk en prestatie- afspraken heeft maar liefst driekwart van de werknemers minder plezier in het werk gekregen. Dit bleek eerder dit jaar uit een Nederlands onderzoek. Niet alleen de omstandigheden maar ook de managers zijn een bron van onvrede op de werkvloer. Zo klagen ontevreden medewerkers regelmatig over gebrek aan erkenning en persoonlijke aandacht. Ook blijkt dat vooral het langdurig uitvoeren van routinematige taken of een aanhoudend te hoge werkdruk zorgen voor stress en gevoelens van onvrede. Medewerker opnieuw motiveren Hoe krijg je een medewerker dan weer gemotiveerd? Een leiding- gevende kan de motivatie van een medewerker niet zodanig oppoetsen dat hij er weer voor jaren tegenaan kan. Een manager kan wel de omstandigheden op het werk veranderen, waardoor hij weer met plezier naar zijn werk gaat. Zo kan hij proberen het gebrek aan motivatie te keren door te zorgen voor voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, erkenning, successen, het vermogen resultaten te boeken (geen onhaalbare doelstellingen) en gezag/ autoriteit en kennis te bezitten en in te zetten. E-HRM biedt de oplossing E-HRM kan hierbij helpen. Met e-HRM kunnen medewerkers zelf de controle krijgen over een budget om persoonlijke groei te bevorderen, zoals het volgen van opleidingen en cursussen. Zo kan goede HR-software helpen om die waardevolle ervaren medewerkers langer te behouden en ze bovendien weer met meer plezier naar hun werk gaan.

description

Een leidinggevende moet ervoor zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit. De HR-afdeling dient hem/haar hierbij te helpen en kan die zoektocht veel beter uitvoeren met moderne HRM-software. Maar wat als een medewerker gebrek aan motivatie heeft?

Transcript of Verbeter de motivatie van uw medewerkers met e-HRM

Page 1: Verbeter de motivatie van uw medewerkers met e-HRM

Visma HRM KennisbankHet platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel.

Rob van LoenenMarketing Manager

Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource ManagementLogisticsProject ManagementHuman Resource ManagementPlanning

Branches en toepassingen:ZorgWoningcorporatiesTransportHandel en Industrie

Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 01

Blog HRM Kennisbank

Verbeter de motivatie van uw medewerkers met e-HRM Een leidinggevende moet ervoor zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit. De HR-afdeling dient hem/haar hierbij te helpen en kan die zoektocht veel beter uitvoeren met moderne HRM-software. Maar wat als een medewerker gebrek aan motivatie heeft?

Steeds vaker onvrede op de werkvloerDoor de vele regels en voorschriften, het papierwerk en prestatie- afspraken heeft maar liefst driekwart van de werknemers minder plezier in het werk gekregen. Dit bleek eerder dit jaar uit een Nederlands onderzoek. Niet alleen de omstandigheden maar ook de managers zijn een bron van onvrede op de werkvloer. Zo klagen ontevreden medewerkers regelmatig over gebrek aan erkenning en persoonlijke aandacht. Ook blijkt dat vooral het langdurig uitvoeren van routinematige taken of een aanhoudend te hoge werkdruk zorgen voor stress en gevoelens van onvrede.

Medewerker opnieuw motiverenHoe krijg je een medewerker dan weer gemotiveerd? Een leiding-gevende kan de motivatie van een medewerker niet zodanig oppoetsen dat hij er weer voor jaren tegenaan kan. Een manager kan wel de omstandigheden op het werk veranderen, waardoor hij weer met plezier naar zijn werk gaat. Zo kan hij proberen het gebrek aan motivatie te keren door te zorgen voor voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, erkenning, successen, het vermogen resultaten te boeken (geen onhaalbare doelstellingen) en gezag/autoriteit en kennis te bezitten en in te zetten.

E-HRM biedt de oplossingE-HRM kan hierbij helpen. Met e-HRM kunnen medewerkers zelf de controle krijgen over een budget om persoonlijke groei te bevorderen, zoals het volgen van opleidingen en cursussen. Zo kan goede HR-software helpen om die waardevolle ervaren medewerkers langer te behouden en ze bovendien weer met meer plezier naar hun werk gaan.

Page 2: Verbeter de motivatie van uw medewerkers met e-HRM

Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 02

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom HRM & Salaris?

Volg @VismaHRMnieuws op Twitter!

Amersfoort, oktober 2014

Wilt u meer blogs lezen over e-HRM?Bezoek onze website of kijk op onze Slideshare. Volg ons op: