Upact jaarverslag 2010

17
Jaarverslag Upact - 2010 It Is Your Turn!

description

Jaarverslag Upact over 2010

Transcript of Upact jaarverslag 2010

Jaarverslag Upact - 2010

It Is Your Turn!

Inhoudsopgave

Voorwoord: Nomen est omen 3

Vernieuwing van de vredesbeweging 4

Verhip, Vrede! 5

Onderwijs 7

Zet vrede in beweging! 9

Financieel jaarverslag 11

Kengetallen projecten 12

Contactgegevens 17

2

Nomen est omenDe discussie over de nieuwe naam voor de organisatie en de vraag welke lading de nieuwe vlag zou moeten dekken heeft veel stof doen opwaaien en heeft de organisatie helemaal bij de tijd gebracht. Upact, een naam die staat voor een dynamische organisatie. Doelgericht, innovatief en duurzaam waar het gaat om jongeren spelenderwijs uit te dagen te participeren in de zo broodnodige uitbanning van geweld en het realiseren van stabiliteit en vrede in onze wereld. Dichtbij en veraf.

Duurzaamheid is een begrip geworden wat in het afgelopen jaar steeds meer aandacht gekregen heeft. Hoe maken we Upact, hoe maken we ons product zo belangrijk dat overheid, organisaties en bedrijven er gebruik van willen maken en er in willen investeren?

Upact is het accent explicieter gaan leggen op jongeren en op innovatieve concepten en spelmethodieken die ertoe moeten leiden dat jongeren niet alleen kennis maken met conflict, dat zij zich niet alleen realiseren dat er geweld, onrecht en ongelijkheid in de wereld is maar dat zij ook de afweging gaan maken en ertoe besluiten om actief dit geweld te lijf te gaan.

Duurzame vrede

“Hoe kun je anno 2010 Nederlanders interesseren voor de situatie in, bijvoorbeeld, Soedan? Nieuwe

tijden vragen om nieuwe middelen.”

Om dit te kunnen doen heeft Upact veel deskundigheid in huis gehaald. Zowel in de staf als in het bestuur heeft Upact haar netwerk uitgebreid, is Upact samenwerkingsverbanden aangegaan voor langere tijd en werkt Upact met een grotere verscheidenheid aan fondsen en aan het verwerven van niet gebonden gelden om haar doelstellingen ook te kunnen realiseren.

In dit jaaroverzicht krijgt u een beeld van de activiteiten maar ook een beeld van de ontwikkeling van onze methodes, het online speelveld en hoe Upact jongeren aanspreekt en bij het werken aan vrede betrekt. Tegen de verwachtingen van de gevolgen van recessie en crisis in kunt u ook constateren dat de organisatie en de projecten die Upact uitvoert toenemen.

Verantwoordelijk hiervoor is een sterk en gemotiveerd team van jonge deskundigen en aankomende deskundigen (stagiairs). Daar zijn we trots op. De keuze om het bestuur voor dit team samen te stellen op basis van deskundigheid op de specifieke terreinen waar de medewerkers behoefte aan hebben en waar ze bestuursleden ook direct op kunnen aanspreken werkt goed en heel stimulerend.

Folkje Lips heeft met veel enthousiasme de coördinatie overgenomen van Dorieke Looije die haar droom heeft kunnen waarmaken en in het kader van ontwikkelingssamenwerking naar Nepal is vertrokken.

2010 was voor Upact een intensief en boeiend jaar en heeft reeds de nodige uitdagingen voor 2011 in petto en geformuleerd.

Bilthoven

Henk Bekker, Voorzitter

3

Vernieuwing van de vredesbewegingAfgelopen jaar beleefde onze organisatie haar zevenentwintig-jarige bestaan. In die jaren lukte het ons keer op keer om een nieuwe betekenis aan het begrip 'vredesbeweging' te geven. Sinds 2010 doen we dat onder de naam 'Upact'.

Jongerenparticipatie en -engagementIn de jaren tachtig protesteerden duizenden mensen tegen de regeringsplannen voor het plaatsen van kruisraketten en was er brede steun voor het wetsvoorstel tegen het verplicht meebetalen aan defensiedoeleinden via de belasting. Onze Beweging Weigering Defensiebelasting (BWD) was een spil in deze brede vredesbeweging. Later werd de naam gewijzigd in het meer positieve Euro’s voor Vrede en begonnen wij ons specifiek te richten op draagvlakversterkende projecten voor jongeren op het gebied van vrede en veiligheid. Tegenwoordig is Upact een expertisecentrum op het terrein van jongerenparticipatie, -engagement, en –activatie, online campaigning en serious gaming. Maar nog altijd met hetzelfde doel: duurzame vrede bevorderen.

Economie gaat over mensen

Docent van wie de klas mee speelde met Markt voor Vrede: ‘Het maakte de leerlingen duidelijk dat

economie ook over mensen gaat’.

2010In dit jaarverslag leest u daarom hoe Upact in 2010 opnieuw duizenden jongeren wist te activeren om een bijdrage te leveren aan duurzame vrede. We besteden eerst aandacht aan nieuwe concepten en methodes die we ontwikkelden onder de noemer 'Verhip, Vrede!'. Vervolgens laten we zien hoe we ook in 2010 weer met verschillende vooruitstrevende en aansprekende programma’s jongeren via het onderwijs inspireerden tot een meer verantwoord wereldburgerschap en op welke wijze wij onze organisatie continu professionaliseren. Aan het einde van dit jaarverslag vindt u onze financiële verantwoording en de projectresultaten uitgedrukt in cijfers.

Upact zet zich in voor duurzame vrede. Wij willen Nederlandse burgers, met name jongeren, bewust maken van de oorzaken en gevolgen van conflicten en hen inspireren om hun invloed aan te wenden om vrede te bevorderen. Door middel van innovatieve bewustwordingstools en projecten betrekken wij jongeren op een unieke manier bij conflicten die normaal ‘ver-van-hun-bed’ zijn. Wij willen hen in beweging brengen om in hun dagelijkse leven een bijdrage aan een eerlijkere wereld te leveren.

Volgens Upact is duurzame vrede bereikt als alle individuen, organisaties en overheden in de mondiale samenleving problemen en conflicten zonder geweld oplossen. Een vreedzame mondiale samenleving kan echter pas ontstaan als iedereen gelijkwaardig wordt behandeld en als welzijn, welvaart en verantwoordelijkheid eerlijk worden gedeeld.

4

Verhip, Vrede!Onder het motto 'Verhip, Vrede!' besteedt Upact continu aandacht aan vernieuwende concepten en methodes om duurzame vrede te bevorderen. Via dit meerjarenprogramma –hoofdzakelijk gefinancierd door Oxfam Novib – richten we ons onder meer op nieuwe doelgroepen zoals studenten en young professionals.

'Vergeten' conflictenVanuit het programma Verhip, Vrede! wil Upact ieder schooljaar een 'vergeten' conflict onder de aandacht brengen. In 2010 kreeg dit onder meer gestalte door de organisatie van vier themasessies. Daarnaast staat dit conflict ieder jaar centraal in diverse projecten.

Schooljaar 2009/2010 stond Soedan centraal. In april organiseerden we een bijeenkomst over de rol van vrouwen bij de wederopbouw in Soedan. Voormalig minister Ella Vogelaar was daarbij te gast. In juni vond een themadiner plaats over de toekomst van Soedan met veel bezoekers vanuit de Soedanesediaspora. In schooljaar 2010/2011 stond het conflict in de Filipijnencentraal. Introductie op dit thema vond plaats in oktober, de decembersessie ging over

Uit de ochtendkrant

Na het spelen van Moving Out viel het haar op dat niet alle banken maatschappelijk verantwoord

beleggen: ‘ik ben benieuwd of ik wel een duurzame bankrekening heb’.

conflictjournalistiek en organiseerden we samen met het Beyond (Y)ourWorld programma van Lokaalmondiaal.

Ontwikkelde methodesVeel projecten binnen Verhip, Vrede! steunen op vernieuwende methodes. Zo werd in 2010 de Conflictenteller compleet gemaakt, lanceerden we het point-en-click-avontuur Moving Out en startten we het gps-missiespel UrTurn.

De website www.conflictenteller.nl toont een overzicht van vierentwintig actuele en meer dan twintig dreigende conflicten. Met de Conflictenteller biedt Upact een Nederlandstalig overzicht van conflicten wereldwijd. Dankzij succesvolle zoekmachine optimalisatie en een gebruiksvriendelijke opzet bereikt de 'teller' sinds de zomer van 2010 – nog ver voor haar officiële lancering die gepland staat voor medio 2011 – al duizend unieke bezoekers per maand.

Via www.movingout.nl kunnen jongeren toetsen welke invloed zij hebben op een duurzame wereld, vrede en conflict. Door het maken van alledaagse keuzes krijgt de deelnemer te horen hoe hij of zij scoort op de 'duurzaamheidsmeter', de 'vredesmeter' en de 'gezondheidsmeter'. Uit enquêtes die de spelers achteraf invullen blijkt dat zij door het spelen van Moving Out op een actieve manier nieuwe kennis vergaren en dat velen van hen zien hoe zij in hun dagelijkse leven kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld (handelingsperspectief). Diverse spelers geven bijvoorbeeld aan dat zij willen onderzoeken of zij hun geld wel onderbrengen bij een duurzame bank.

Om vervolgens concreet in actie te komen, kunnen deelnemers meedoen aan UrTurn (www.urturn.nl). Dit is een locatiegebaseerdmissiespel dat deelnemers uitdaagt om directe acties uit te voeren die bijdragen aan het bereiken van de Millenniumdoelen. Bijvoorbeeld mensen op straat duidelijk maken dat het delven van grondstoffen voor mobiele telefoons voor conflicten zorgt of dat hun bank misschien investeert in de wapenindustrie. Met UrTurn kregen we al duizenden jongeren in actie op scholen, op festivals, bij studieverenigingen en scoutinggroepen.

UrTurn was ook een van de activiteiten tijdens Hague In Peace(www.hip-day.com). Dit festival, dat we organiseerden met UNOY en CC4U, trok afgelopen jaar zo'n vijfhonderd bezoekers. Hoogtepunt was het feest voor de vrede. Daar traden onder meer Gregor Salto en Kraak en Smaak op.

In ontwikkelingAfgelopen jaar ontwikkelde Upact twee vernieuwende concepten om jongeren te bereiken en hun een tastbaar handelingsperspectief te bieden. Beide projecten – de door SBOS gesteunde Peace of Mindsacademy en Kruisbestuiving – gaan van start in 2011.

Conceptueel is Peace of Minds academy (www.peaceofminds.nl) vernieuwend omdat deelnemers aan de slag gaan met concrete

5

ontwikkelingsvraagstukken en daaruit vloeiende opdrachten, die zij krijgen van jongerenorganisaties uit een ontwikkelingsland of voormalig conflictgebied. Maar ook omdat het programma de doelgroep – talentvolle studenten – opzoekt in hun eigen belevingswereld. Bijvoorbeeld door in plaats van een traditionele website een social media omgeving te creëren die zich aansluit bij hun bestaande belevingswereld. En ook door met een leiderschapsprogramma en netwerkmogelijkheden te appelleren aan studenten die de wens hebben om zichzelf te ontwikkelen. Het 'mes' van Peace of Minds snijdt aan twee kanten. Enerzijds bereiken we jongerenparticipatie in Nederland, anderzijds leidt het programma tot concrete oplossingen voor ontwikkelingsvraagstukken.

Project Kruisbestuiving (www.kruisbestuiving.org) verbindt generaties, kunst en artistieke vrijheid met vrede. Deelnemers –jong & oud, local & global – gaan onder begeleiding van een coach en kunstenaar op zoek naar de mogelijkheden om de inwoners van Utrecht via kunstvormen te betrekken bij vraagstukken rondom vrede en conflict. De combinatie van kennisdeling, het aanzetten tot out-of-the-box-denken en het betrekken van de directe buurt en omgeving leidt tot spannende inzichten en spontane initiatieven. Daarbij is er vanuit het project een interessante samenwerking met studenten Communicatie, Media en Design van de Hogeschool Utrecht.

6

OnderwijsNet als in de voorgaande jaren wisten we ook in 2010 weer via het onderwijs veel jongeren in de leeftijd van 14-18 jaar te bereiken: de wereldburgers van de toekomst. Door het inzetten van beproefde concepten zoals onze online seriousgames, sluiten we aan bij hun interesses en belevingswereld. We kregen van scholieren, docenten en onze eigen vrijwilligers weer veel positieve feedback. Daarnaast nemen we steeds vaker concrete handelingsperspectieven in onze projecten op.

Serious gamingDe langstlopende game van Upact is Markt voor Vrede (www.marktvoorvrede.nl). Deze beleefde in 2010 alweer haar zevende en achtste editie. In totaal handelden zo'n vijftienhonderd scholieren gedurende vier weken op een virtuele aandelenmarkt die beïnvloed wordt door ontwikkelingen in een conflict, kregen zij gastlessen over de oorzaken van conflicten en diverse experts – bijvoorbeeld vluchtelingen uit een conflictgebied – deelden hun ervaringen met de leerlingen tijdens een scholentour.

Indrukwekkende ontmoetingen

“De leerlingen van de klassen waar ik gastdocent was, hadden veel aandacht voor vluchteling Angie. Ze bleven tot ver, ver over de bel vragen stellen.”

Doordat de deelnemers aan Markt voor Vrede ieder jaar intensief en enthousiast deelnemen, besloten we om in 2010 ook een aparte 'publieke' versie aan te bieden. Hoewel de drempel voor deelname voor veel potentiële deelnemers te hoog bleek, hebben toch enkele honderden jongeren deelgenomen aan deze game: Peace Inc. (www.peace-inc.nl) en meegedaan aan de virale campagne Scream forSudan (www.screamforsudan.com).

UrTurn voor het onderwijsMarkt voor Vrede laat scholieren op indringende wijze kennis maken met de oorzaken van conflict, maar biedt nog relatief weinig handelingsperspectieven waarmee de scholieren in hun dagelijkse leven een verschil kunnen maken. Daarom vulde Upact haar onderwijspakket dit jaar aan met het op de Millenniumdoelen gerichte UrTurn(www.urturn.nl), ontwikkeld binnen het programma Verhip, Vrede! Hiervan zal in 2011 in samenwerking met AliceO een speciale educatieve versie van start gaan.

Storytelling gamesDe projectweek Peers of Romeo & Julia, waarvoor Upact een storytelling game ontwikkelde die gedurende de hele week fungeerde als rode draad (www.peersof.eu), kwam in 2010 ten einde. Deelnemers sloten het project af met een finaledag in Den Haag, voor docenten en beleidsmakers organiseerden onze uitvoerende partners Pax ChristiVlaanderen en de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld in Antwerpen een druk bezochte conferentie over conflicthantering.

Onze ervaringen met het genre van een storytelling game namen we in 2010 mee naar Face2Face (http://f-2-f.eu), een spel dat wij samen met Care Nederland ontwikkelden. MBO-studenten verplaatsen zich tijdens het spelen van Face2Face in het leven van het Somalische meisje Bilan. Zij maken keuzes voor Bilan – gaat ze vandaag bijvoorbeeld naar school, naar de markt of water halen? – en worden vervolgens geconfronteerd met de consequenties van die keuze. Nadat de MBO'ers zicht hebben op de barrières en uitdagingen die jonge vrouwen in conflictgebieden tegenkomen, treden ze via het internet in dialoog met jongeren uit Somalië en DR Congo. Daardoor ontmoeten het 'abstracte' verhaal en de werkelijkheid elkaar. De MBO-studenten ontwerpen vervolgens een strategie hoe zij zelf kunnen bijdragen aan het bereiken van de Millenniumdoelen.

StrategiespelIn 2010 kreeg Upact de kans om het eerder ontwikkelde begrotingsspel Budget Europe door te ontwikkelen (www.budgeteurope.nl). Budget Europe wordt een strategische game voor het onderwijs, waarin leerlingen zelf een begroting voor de Europese Unie maken. Zij leren vervolgens welke invloed hun keuze heeft op de levens van mensen in Europa en daarbuiten. Media 2011 zal Budget Europe van start gaan.

7

8

Zet vrede in beweging!Upact wil ook de komende jaren vrede in beweging zetten. Mede dankzij het Verhip, Vrede! programma kregen wij als organisatie de kans onszelf in 2010 verder te professionaliseren en te vernieuwen.

Professionalisering van de organisatieUpact heeft in 2010 ingezet op drie terreinen voor het verder uitbouwen en professionaliseren van de organisatie en de bedrijfsvoering.

Het personeelsbeleid legt steeds meer nadruk op persoonlijke competenties en expertise van de medewerkers. Enerzijds betekent dit dat projecten steeds vaker worden uitgevoerd door een groep projectmedewerkers, met alle noodzakelijke expertise. Medewerkers zijn op hun beurt betrokken bij meerdere projecten en houden zich bezig met taken waar zij kennis of expertise in hebben. Tegelijk krijgen zij ook de ruimte en mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen door het volgen van trainingen en cursussen. Zo kregen medewerkers onder meer trainingen op het terrein van gender, gaming, social media, het aanvragen van fondsen, leiderschap,

#upact

RT @jaquelinevd op naar afspraak met @upact_nlover vrijwilligerswerk. Ben benieuwd!

programma-evaluaties en conflicten.

Upact werkt sinds 2010 met een aantal vaste stagefuncties. De stagiairs krijgen daardoor voor specifieke projecten een grote verantwoordelijkheid. Voordeel voor onze organisatie is dat deze projecten daardoor verzekerd zijn van continuïteit (ze zijn gekoppeld aan een functie) en goede overdracht.

Om meer lijn te brengen in de verschillende programma's en projecten is in 2010 gewerkt aan een overkoepelende programma-evaluatie. Met deze nieuwe evaluatiemethode hopen we nog beter inzicht te krijgen in de resultaten en effecten van onze inspanningen en aan de samenhang van onze projecten en activiteiten.

VerduurzamingMedia 2010 is Upact gestart met een verkenning van de mogelijkheden om haar activiteiten en bedrijfsvoering te 'verduurzamen'. Na diverse bijeenkomsten van focusgroepen met externe programmamakers, beleidsmedewerkers, marketeers, fondsenwervers en de eigen medewerkers, zal Upact de resultaten van deze input in 2011 gebruiken om een verduurzamingstraject op te starten.

Communicatie en achterbanAanvankelijk stond 2010 in het teken van de introductie van een nieuwe naam en huisstijl. 'Upact' verving onze oude naam 'Euro's voor Vrede'.

Om beter met onze achterban te communiceren is een nieuwe website ontworpen die beter aansluit bij de informatiebehoefte van onze bezoekers, hebben we een nieuw communicatieprogramma aangeschaft om het bereik en effect van ons E-zine te optimaliseren en zijn we een actiever social mediabeleid gaan voeren, waarbij we geregeld de dialoog met de achterban opzoeken. Daarnaast zijn we gestart met het opvoeren van de frequentie van onze reguliere nieuwskrant en zetten we actiever in op het betrekken van onze fans, vrijwilligers en donateurs bij onze activiteiten.

Na de ingrijpende naamsverandering was 2010 vooral een jaar waarin Upact rondkeek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit resulteerde onder meer in een nieuwe merkstrategie en social mediastrategie die Upact vanaf medio 2011 gaat uitvoeren. De focus zal meer komen te liggen op storytelling (wie is Upact, wat wil zij bereiken, hoe doet zij dat en met werk resultaat?), het delen van onze expertise op het terrein van vredesvraagstukken en jongerenparticipatie-, engagement en -activatie. Daarnaast gaan we zoeken naar mogelijkheden om onze fans en projectdeelnemers te binden aan de thema's vrede & conflict.

Nog te vaak voelen vrijwilligers zich voornamelijk verbonden met het project waar zij in meewerken. Om die reden is een stagiair in 2010 gestart met een afstudeeronderzoek naar de wijze waarop wij vrijwilligers kunnen interesseren voor Upact en hoe wij ze kunnen binden aan de organisatie.

9

Bestuur en personeel

Tot het bestuur van de Stichting Euro's voor Vrede (Upact) zijn een aantal nieuwe bestuursleden toegetreden. Zij brengen allemaal een specialisatie met zich mee die goed aansluit bij de activiteiten van Upact en de koers die we de komende jaren willen varen: onder meer op het terrein van ICT, serious gaming, HRM en marketing. Het bestuur bestaat momenteel uit drie mannen en drie vrouwen.

Voorzitter: Henk BekkerPenningmeester: Sander KoppensSecretaris: Hanneke VisserAlg. bestuurslid: Caroline van GorpAlg. bestuurslid: Guus MeijerAlg. bestuurslid: Tanja Meyers

Het personeelsbestand van Upact kende op 31 december 2010 in totaal acht medewerkers. Folkje Lips, voorheen beleidsmedewerker, nam per 1 november de functie van Algemeen Coördinator over van DoriekeLooije, die haar werkterrein verlegde naar Nepal. Daarnaast had de organisatie ondersteuning van twee stagiairs.

PartnersUpact werkt samen met diverse structurele partners, maar is daarnaast continu op zoek naar nieuwe partners en financiers om samen te werken aan duurzame vrede. In 2010 werkten we onder meer samen met:

10

Financieeljaarverslag

Staat van Baten en Lasten 2010*

BATEN LASTEN

Subsidies en bijdragen € 344.274 Directe project-lasten € 138.906

Donaties € 13.453 Personele kosten € 183.654

Overige baten € 4.713 Afschrijvingen € 1.381

Kantoorkosten € 11.295

PR & promotie € 18.889

Algemene kosten € 7.643

OVERSCHOT € 672

TOTAAL € 362.440 TOTAAL € 362.440

Balans 31 december 2010*

ACTIVA PASSIVA

Materiële vaste activa Eigen vermogen

Inventaris € 2.247 Stichtingsvermogen € 45.516

Vorderingen Kortlopende schulden

Vorderingen € 12.073 Vooruitontvangen subsidies € 78.807

€ 29.756 € 3.379

€ 22.621

Liquide middelen € 106.247

Balanstotaal € 150.323 Balanstotaal € 150.323

*Deze cijfers zijn een verkorte weergave van de jaarrekening 2010.

Overige vorderingen en overlopende

activa

Overige belastingen en premies

sociale verzekeringen

Overige schulden en overlopende

passiva

11

Verdiepende sessies

“Ik vond vooral het verhaal van de Filipijnse journalist Michael over de rol van media in conflict

heel goed en de discussie indrukwekkend.”

Kengetallenprojecten

Verhip, Vrede!

Financiers Oxfam Novib

Inhoudelijke partners Universiteit Utrecht, studievereniging Ubuntu,

Vuconnected, United Network of Young

Peacebuilders, Vrede van Utrecht, Critical

Mass, Hogeschool Utrecht, Filipijnen Groep

Nederland, Organisatie voor Filipijnse

kinderen, Filipino Refugees in the

Netherlands

Begroting 2009 – 2012 € 457.060,00-

Aantal deelnemers 2010

Moving Out

Conflictenteller

Themasessies

Kruisbestuiving

Do It Yourself

623 deelnemers

7.385 deelnemers

205 bezoekers

start in 2011

91 deelnemers

Direct bereik overig (bezoek website,

nevenactiviteiten)

17.000 personen

Mediabereik 116.795 personen

12

UrTurn

Financiers NCDO

Inhoudelijke partners Timu Kota, Alice O, Globalicious

Begroting 2010 – 2011 € 80.920,00-

Aantal deelnemers 2010 593 deelnemers

Direct bereik overig (bezoek website,

nevenactiviteiten)

1.885 personen

Mediabereik 45.000 personen

Markt voor Vrede 4.2 en 5.1

Financiers Cordaid, Mensen met een Missie

Inhoudelijke partners Diverse specialisten op het gebied van

kinderrechten, conflict, journalistiek,

aandelenmarkten en de Filipijnen.

Begroting 2010 – 2011 € 160.650,00-

Aantal deelnemers 2010

4.2 scholen

4.2 leerlingen

5.1 scholen

5.1 leerlingen

11 scholen

645 leerlingen

10 scholen

454 leerlingen

Direct bereik overig (bezoek website,

nevenactiviteiten)

52.136 personen

Mediabereik 567.335 personen

13

Face2Face

Financiers Europese Commissie, NCDO

Inhoudelijke partners Care Nederland

Begroting 2010 – 2011 € 67.930,00-

Aantal deelnemers 2010 330 MBO-studenten tijdens pilot.

Direct bereik overig (bezoek website,

nevenactiviteiten)

188 personen

Mediabereik -

Budget Europe

Financiers NCDO, Kerk en Wereld

Inhoudelijke partners

Begroting 2010 – 2011 € 77.470,00-

Aantal deelnemers 2010 Uitvoer project start in 2011

Direct bereik overig (bezoek website,

nevenactiviteiten)

Uitvoer project start in 2011

Mediabereik Uitvoer project start in 2011

14

Peers of Romeo & Julia en Lorenzo

Financiers Europese Commissie, Kerk en Wereld

Inhoudelijke partners Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld,

Pax Christi Vlaanderen

Begroting 2009 - 2010 € 60.546,-

Aantal deelnemers 2010

Scholen

Leerlingen

Bezoekers conferentie

29 scholen

2.750 leerlingen

80 bezoekers

Direct bereik overig (bezoek website,

nevenactiviteiten)

5.828 personen

Mediabereik 87.000 personen

Peace Inc. en Scream for Soedan

Financiers NCDO

Inhoudelijke partners The Hague Centre for Strategic Studies, de

Pers

Begroting 2009 – 2010 € 77.745,00-

Aantal deelnemers 2010

Peace Inc.

Scream for Sudan

133 deelnemers

435 deelnemers

Direct bereik overig (bezoek website,

nevenactiviteiten)

1.100 personen

Mediabereik 1.222.500 personen

15

16

Upact

E [email protected] (030) 223 87 24

www.upact.nlfacebook.com/upact@upact_nl

17