UiTinHasselt winter 2014-2015

24
Een bruisend eindejaar met kerst- en nieuwjaarsconcerten, Winterland en veel meer Theaterproject Entourage Jonge makers over de maatschappij Vrijetijdsagenda van Hasselt Verschijnt maandelijks Nr 92 2014 WINTER 2014 - 2015

description

Vrijetijdsmagazine

Transcript of UiTinHasselt winter 2014-2015

Page 1: UiTinHasselt winter 2014-2015

Een bruisend eindejaar

met kerst- en nieuwjaarsconcerten, Winterland en veel meer

Theaterproject Entourage

Jonge makers over de maatschappij

Vrijetijdsagenda van HasseltVerschijnt maandelijks Nr 92

2014WINTER 2014-2015

Page 2: UiTinHasselt winter 2014-2015

SPECIAL ENTOURAGE 3MUZIEK 84-7EVENEMENTEN 8PODIUM 9-10DE GROOTE OORLOG 11EINDEJAARSSPECIAL 112-15KIDS 116FILM 117expo 18-19agenda 19-23

P.14

Colofon

Winterland

GP Hasselt

PIeter embrechts

Girls in HawaiI

Langste nacht met Jan Leyers

P.8

P.9

P.7

P.8

Inhoud

Editie

Eindredactie

agenda

layout

druk

oplage

vu

adres ••

••

telefoon

email

website

Winter 2014-2015

Davy Steegmans

Hilde Bogaerts

Samouray

Drukkerij Paesen

45.000 ex

recycleerbaar papier

Hilde Claes

Groenplein 1

3500 Hasselt

UiTinHasselt

(redactie)

Lombaardstraat 3

3500 Hasselt

UiTpunt/Toerisme Hasselt

Maastrichterstraat 59

3500 Hasselt

011 23 95 47

[email protected]

www.uitinhasselt.be

www.facebook.com/uitinhasseltwww.twitter.com/uitinhasselt

-

2www.UiTinH

asselt.be

Page 3: UiTinHasselt winter 2014-2015

P.14

Je hoort het wel eens: de huidige generatie is ‘selfish’, op zich zelf gericht, niet geïnteresseerd in het grote verhaal (als dat al nog bestaat). Is dat echt zo? Zo ja, wat betekent dat voor jonge kunstenaars? Een nieuwe lichting theatermakers stelt veel en scherpe vragen aan de maatschappij, gaat op zoek naar antwoor-den op vragen van alle tijden, zoals daar zijn: hoe kunnen we het beste doen wat we het liefste willen, namelijk leven? EntourAge onderzoekt de relatie van jonge makers en de maatschappij in drie opmerkelijke voorstellingen in het cultuurcentrum.

Op dinsdag 2 december brengt Rebecca de Wit de monoloog ‘Ik ik weet er te weinig van’. Een dag later is het de beurt aan de theater-maker met de voorstelling Heimat. Deze groep jonge makers vroeg hun ouders en grootouders alles over wat het leven is en hoe het geleefd dient te worden. De reeks wordt op woensdag 17 decem-ber afgesloten door Collectief Bog met MEN.

De jonge talenten Lisa Verbelen, Benjamin Moen, Judith De Joo-de en Sanne Vanderbruggen vormen samen Collectief BOG. Tij-dens fricties 2013 toonden ze hun eerste voorstelling, ook BOG. genaamd in het cultuurcentrum. Nu komen ze terug met hun opvallende tweede, MEN. Een gesprek.

Dit jaar spelen jullie MEN. Waarover gaat de voorstelling?MEN. gaat over de mens die een mening heeft en die verkon-digt. Hoe werkt het en wat doet het? De titel van de voorstel-ling verwijst verder ook naar het onzijdige ‘men’. Wie is die ano-nieme ‘men’ waar de media het over hebben?

Vanwaar komt het idee voor MEN.?Wat maakt een mens tot individu? We wilden dit onderzoeken en ook verder voeren, aangezien we als collectief nog heel veel uit te zoeken hebben met elkaar. We proberen mensen op een andere manier grote dingen te laten bekijken. Met MEN maken we een object van de mening, die eigen is aan de mens, en in haar veelzijdigheid laten zien. ‘De mening’ wordt noch aange-klaagd noch geëerd, maar wordt objectief bekeken.

Welke stappen werden genomen tussen het ontspruiten van het idee en het eindresultaat, wat het publiek op scène te zien krijgt?Heel veel praten! We nemen echt de tijd om veel te lezen en bespreken die indrukken dan met elkaar. Daarnaast hielden we een groot vooronderzoek bij 150 van onze BOG.-leden die een

vragenlijst invulden. We namen ook interviews af van mensen die in hun job met ‘meningen’ te maken krijgen: een journa-list, een rechtsfilosoof, een politicus…. De tekst werd opnieuw collectief geschreven door de vier acteurs. Het is een soort puz-zel waarbij de verschillende losse stukken pas tijdens de laatste twee repetitieweken een vaste volgorde kregen.

Wat was de bijdrage en invalshoek van eindregisseur Erik Whien?Erik geeft de voorzet en helpt bij het puzzelen. Maar net zoals bij het hele repetitieproces het geval is, gebeurt ook tijdens deze laatste fase alles in overleg met elkaar. Wij voelen elkaar allemaal erg aan en ook Eriks visie past daar bij. Hij staat in dienst van BOG. als kritische meedenker.”

Tot slot: is er een verschil tussen spelen in België en Nederland?Allen: Humor! Sanne: Ik ben bijvoorbeeld heel grappig in Nederland, maar veel minder in België.Judith: Ik ben grappiger in België.Benjamin: Ik ben overal grappig!Lisa is nergens grappig, grapt productieleider Anne Baltus. Lisa: Ik ben heel grappig in Spanje!

DeTijdik weet er te weinig vandinsdag 2 december, 20u

de theatermakerHeimatwoensdag 3 december, 20u

BOG.MEN.woensdag 17 december, 20u

cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 12 / € 10,5 (per voorstelling)011 22 99 33 - www.ccha.be

P.8

P.9

P.7

P.8

EntourAgeJonge theatermakers maken komaf met clichésCollectief BOG.

-

3 www.UiTinHasselt.be

Page 4: UiTinHasselt winter 2014-2015

MUZIEK

KlassiekHuelgas EnsembleA la recherche du temps perdu

Werner Van Mechelen en Peter Vanhove

Georges Lonque en Georges Bizet

deFilharmonie L. van Beethoven & J. Brahms

Johann Sebastian Bach

Merlijn van de West-Europese cultuur?

Dirigent Paul Van Nevel heeft een merk-waardig programma samengesteld, maar het opvallende concept zal de luisteraar zeker overtuigen. Het programma be-staat uit twee delen die in chronologische volgorde verlopen. Deel één gaat ‘terug in de tijd’: van Bach tot de anomieme mid-deleeuwen. Het tweede deel brengt je dan weer ‘terug naar de toekomst’. Voor elke periode koos Paul Van Nevel telkens een ‘parel’ onder de composities.

dinsdag 2 december, 20uSint-Quintinuskathedraal, Vismarkt€ 20 / € 18011 22 99 33 – www.ccha.be

Pianist Peter Vanhove en bas-bariton Werner Van Mechelen brengen werk van Georges Lonque, die briljante Frans-talige liederen schreef voor het Gentse francofone milieu in de eerst helft van de 20ste eeuw, en Georges Bizet. Geor-ges Bizet is natuurlijk de componist van Carmen en L’Arlésienne maar velen we-ten niet dat hij ook schitterende piano-muziek schreef.

zondag 14 december, 11uStadhuis Hasselt, Groenplein 1€ 14 / € 12,5011 22 99 33 – www.ccha.be Philippe Herreweghe dirigeert de solisten

Lisanne Soeterbroek (viool) en Raphael Bell (cello) door Beethovens eerste sym-fonie, een volmaakte klassieke symfo-nie zoals die van zijn grote voorgangers Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart in vier bewegingen, en Brahms dubbelconcerto voor viool en cello, een muzikaal hoogtepunt.

maandag 22 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 20 / € 18011 22 99 33 – www.ccha.be

De bron, inspiratie en techniek van onze West-Europese muziek ligt in het Duits-land van de 17de eeuw en voornamelijk bij Johann Sebastian Bach. Zijn spirituele kracht, zijn inventiviteit, zijn creativiteit hebben alles uitgeput wat het verschijn-sel muziek ook maar enigszins vermag.Wie bovenstaande bewering wil toetsen aan de werkelijkheid kan de ultieme er-varing ondergaan tijdens vijf opeenvol-gende avonden met topwerken van de grootmeester van Leipzig.

Op maandag 8 december zoekt de Slo-vaakse danser/choreograaf Peter Savel in Shifts naar de fysieke status van droef-heid en verdriet in de door Kamil Mihalov

live uitgevoerde Goldberg Variationen van Johann Sebastian Bach. Calefax gaat op dinsdag met Bachs Die Kunst der Fuge aan het werk. De Italiaanse klavecinist Fabio Bonizzoni brengt de Goldberg Variationen. Op donderdag brengt Limburger en trompetvirtuoos Jeroen Berwaerts samen met orgeliste Els Biesemans in de Hasseltse kathe-draal een programma met overwegend muziek van J.S. Bach. De reeks wordt op vrijdag 12 december afgesloten door Bach Concentus o.l.v. Ewald De-meyere (klavecimbel).

cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5011 22 99 33 – www.ccha

Peter Savel in Shifts

Werner van Mechelen

Lisanne Soeterbroek4www.UiTinH

asselt.be

Page 5: UiTinHasselt winter 2014-2015

Digitalism, Praxy, Clouds, e.a.

Modfest

Stacey KentThe changing lights

Dance freaks markeren best 17 januari al in hun agenda. Dan staat in Muzieko- droom een nieuwe editie van het dance event Modfest op het programma. Headliners zijn het legendarische Digi-talism, de Rus Proxy en de nieuwe tech-no kings Clouds.

Het Duitse duo Digitalism mag tot de pi-oniers van de electropunk en de rauwe indie dance Music gerekend worden. Hun debuut Idealism veroverde de we-reld en daardoor kregen ze de kans re-mixen te maken voor o.a. Tom Vek, The Futureheads, Daft Punk, Tiga, Klaxons,

White Stripes,… Proxy herrees als de nieuwe koning van de EDM uit de as-sen van het Russische Rijk. Hij werd opgepikt door Tiga en zijn Turbo Re-cordings. Clouds is het nieuwe enfant terrible van de Britse techno scene. Voorvechters van een nieuwe, ruwe technosound. Ze maken big-room techno maar verwerken ook UK bass music, electro en house in hun geluid.

zaterdag 17 januari, 22uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 15 / € 12 (vvk) / € 5 (early bird)www.muziekdoroom.be

Stacey Kent is één van de meest verba-zingwekkende en elegante revelaties bin-nen de vocale jazz. Haar unieke sensuele stem maakt van haar een grote jazzdiva in de traditie van Billy Holiday, Ella Fitz-gerald en Anita O’Day. In 2007 tekende ze voor het legendarische jazz label Blue Note en sindsdien verkocht ze al meer dan een half miljoen albums. The chan-ging lights is een ode aan de Braziliaanse muziek en bevat zowel eigen composities als songs van de grootste namen uit de Braziliaanse muziek zoals Tôm Jobim en Marcos Valle.

vrijdag 5 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 24 / € 22011 22 99 33 – www.ccha.be

In de jazzscene weet Melanie De Biasio haar publiek al jarenlang te beroeren met haar naturelle, warme en heldere stemtimbre. No deal, haar tweede album bracht haar carrière in een stroomversnel-ling met lofbetuigingen tot ver buiten de jazzscene. De Biasio raakt de essentie en durft als geen ander haar arrangementen te herschrijven tot moderne muziekstuk-ken met bezwerende ritmes. Goed een jaar na de release van No deal behaalde het album goud in België, speelde ze op Jazz Middelheim, Rock Werchter en Gent Jazz én was ze te gast bij Jools Holland.

vrijdag 30 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 22011 22 99 33 – www.ccha.be

Jazz

Melanie De Biasio

Dance

GREEN VELVET

Na Tiga brengt Forty Five in december een nieuwe oldschool held naar Has-selt. Green Velvet staat al meer dan 20 jaar bekend als de excentrieke techno god met de groene kuif. Met wereld-hits als ‘La La Land’, ‘Shake And Pop’ of het recentere ‘Bigger Than Prince’ is hij niet meer uit het muzieklandschap weg te denken en een inspiratie voor vele producers. Support deejaysets ko-men van Goldfox, Prinz en Otis.

zaterdag 6 december, 22uForty Five, Bootstraat 9€14www.fortyfive.be

MUZIEK

Chanson

Stefs eerste single ‘Is dit nu later’ ver-scheen in 1990. En dat is dus alweer 25 jaar geleden. Een moment om bij stil te staan, maar dan wel met de blik naar voren en een explosie aan nieuwe songs. Als altijd raakt Stef je met zijn warme stem, rake teksten en persoonlijke per-formance recht in het hart.

dinsdag 27 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 22011 22 99 33 – www.ccha.be

Stef BosMooie waanzinnige wereld

Werner van Mechelen

Melanie De Biasio 5 www.UiTinHasselt.be

Page 6: UiTinHasselt winter 2014-2015

MUZIEK

THE AMAZING SNAKEHEADS

TUXEDOMOONDans Dans, Little Dots

Eriksson DelcroixRock

Een schotse draaikolk van rockabilly, blues, garage en goth. Je hoort The Gun Club en The Birthday Party maar ook The Cramps en Screamin Jay Hawkins. Een meeslepende, energieke trip door een donkere wereld.

donderdag 18 december, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 10 / € 7 (vvk)011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

Blaine L. Reininger en Steven Brown vormden Tuxedomoon in 1977 in San Francisco. Als Pe-ter Principle en Winston Tong de rangen ver-volledigen is het tijd om hun nieuwe geluid los te laten op het door new wave gedreven publiek. Het recentste wapenfeit van Tuxe-domoon is het album ‘Pink Narcissus’. De band nam deze instrumentale soundtrack bij de gelijknamige cultfilm van James Bidgood uit 1971 op in 2011, maar bracht de plaat pas dit jaar in beperkte oplage uit op vinyl ter ge-legenheid van Record Store Day. Tijdens deze tour speelt Tuxedomoon in originele bezet-ting een selectie uit deze nieuwe plaat afge-wisseld met historisch materiaal, bekende en minder gekende songs.

vrijdag 19 december, 20u30Kunstencentrum België,Burgemeester Bollenstraat 54€ 16 / € 15 (UiTpas) / € 14 (vvk)011 22 41 61www.kunstencentrumbelgie.com

Dans Dans is het eigenzinnig trio be-staande uit gitarist Bert Dockx (Flying Horseman), drummer Steven Cassiers (Dez Mona) en bassist Fred Lyenn Jacques (vooral bekend van zichzelf maar ook van zijn allianties met Marc Ribot en Mark Lanegan). Ze maken spannende bewer-kingen van nummers van onder meer Tom Waits, David Bowie en Sun Ra en creëren zo iets tussen jazz en rock, een ondefini-eerbare combinatie van blues, (surf)rock, noise, country en rockabilly. Vorig jaar re-leasten ze I/II en sinds kort ligt het nieuwe album in de rekken.

Supportact Little Dots maakt fluister-pop met verwijzingen naar Feist, The Beatles en Portishead. De band kon op veel airplay rekenen met hun debuut-single Spin The Wheel.

vrijdag 19 december, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 12 / € 9 (vvk)011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

Meer dan twee jaar geleden kreeg Civi-lian prima punten van de pers voor hun debuutalbum Wake Up Call. De opvol-ger, The Second, is nu helemaal opgeno-men, gemixed (Bart Torfs) en gemasterd (Uwe Teichert). Mede dankzij de nieuwe gitarist John Thijs is de sound wat ruwer en steviger geworden, hoewel de band wel vasthoudt aan de mengeling van hardrock, metal en alternatieve rock die van Wake-up Call een succes maakten.

De Limburgse rockband The Dallas Pro-ject trok eind augustus met producer Cedric Maes (The Sore Losers) de studio in voor de opnames van een nieuwe EP. Release op One Awesome Night. Garrett Field heeft een eerste album klaar. Op One Awesome Night stellen ze ‘State of mind’ voor aan hun thuishaven.

vrijdag 12 december, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9gratis011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Free-bee, Maxon Blewitt) en Nathalie Delcroix (Laïs, Birds That Change Color) leren el-kaar kennen, beginnen samen te zingen en worden verliefd. Of beter: worden ver-liefd, beginnen samen te zingen en leren elkaar kennen. In 2012 neemt filmregis-seur Felix Van Groeningen contact op met Bjorn. Hij zoekt de juiste man voor het verzorgen van de soundtrack van zijn nieuwe film The broken circle break-down. Meer uitleg was er niet nodig om Bjorn filmmuziekgeschiedenis te laten schrijven. Na dit bluegrass-feest wordt het ten huize Eriksson Delcroix dringend tijd om weer samen te zingen. Eriksson Delcroix schrijft deze keer eigen songs, geïnspireerd door hun dagdagelijkse avonturen. Hun repertoire is een mooie en eerlijke samensmelting van hun mu-zikale werelden, americana, country en folk.

woensdag 10 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16011 22 99 33 – www.ccha.be

Civilian, The Dallas Project, Garret Field

One awesome night with...

Civilian

6www.UiTinH

asselt.be

Page 7: UiTinHasselt winter 2014-2015

7

MUZIEK

Girls In Hawaii, Kim Janssen

Arbeid Adelt

BRNS, ROBBING MILLIONS

Pop

Na het beroemde ‘Nirvana unplugged’-concert gingen alle rockgroepen plots akoestisch, al beperkten de meesten zich tot het brengen van dezelfde num-mers maar dan op akoestische gitaren. Geen sprake daarvan bij Girls In Hawaii, goudsmeden in arrangementen. Jaren geleden al speelden ze een eenmalige akoestische set voor Les nuits Botani-que in Brussel. Ook nu gaat de groep voor een volledig herwerkte set met

Het legendarische trio (Marcel Vantilt, Jan Vanroelen en Luc Van Acker) komt na 30 jaar Hasselt nog eens op haar grond-vesten doen daveren met klassiekers als Ik sta scherp, De dag dat het zonlicht niet meer scheen, en Lekker Westers. De meesten kennen Marcel van één van de vele talkshows op tv, maar zijn huidige populariteit heeft hij o.a. te danken aan zijn periode als VJ bij MTV. Daarom werd hem ook gevraagd om de afterparty zelf in handen te nemen.

zaterdag 20 december, 21uCafé Café, Melderstraat 40€ 10www.cafecafe.be

Het Brusselse BRNS maakt een aanste-kelijke, mysterieuze en intelligente pop die je moeilijk in een hokje kan stoppen: strakke drums, bezwerende tropische bassen, verknipte koorzang. In 2012 lie-ten ze het vrolijke Mexico op het publiek los. Ondertussen is hun debuutalbum Pa-tine uit en komen ze het voorstellen op 11 december.Voor fans van Alt-J, Animal Col-lective, Django Django en Yeasayer! Ook het voorprogramma Robbing Millions komt uit Brussel. De ban maakt ook slim-me pop in de stijl van de recente lichting Amerikaanse bands als Alt-J en Yeasayer.

donderdag 11 december, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 10 / € 7 (vvk)011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

Koen De Graeve studeerde in 1995 af aan de Studio Herman Teirlinck. Sindsdien is hij te zien in het theater, op televisie en in films. Hij speelde bij o.a. Toneelhuis en HETPALEIS en was in 2006 medeop-richter van Lazarus. Het grote publiek leerde hem dan weer kennen met zijn rollen in Dagen zonder lief van Felix Van Groeningen, Van vlees en bloed en De ronde. Maar hij schreef de voorbije jaren ook heel wat Nederlandstalige num-mers. Geïnspireerd en begeleid door een fantastische schare bevriende muzikan-ten stelt hij zijn eerste album voor.

dinsdag 16 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 18011 22 99 33 – www.ccha.be

Koen De Graeve & De Post

nieuwe arrangementen en instrumenten, speciale versterking en de nodige aan-dacht voor het detail. Support is singer-songwriter Kim Janssen, volgens VPRO één van de beste singer-songwriters van Nederland.

zaterdag 6 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 24011 22 99 33 – www.ccha.be

De hypnotiserende woestijnblues – de missing link tussen West-Afrika en de Mississippi delta – van het Malinese Tin-ariwen is even zalvend als bezwerend. Elektrische gitaren, bas en percussie stuwen de nummers voort, vaak samen gezongen, in een onophoudelijke drive. Daarmee creëert de groep een eigen sound waar een geweldige kracht van uit gaat. De groep mag o.a. Thom Yorke, Bono en The Rolling Stones tot zijn fans rekenen.

donderdag 11 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 24 / € 22011 22 99 33 – www.ccha.be

Tinariwen

Blues, soul en rock’n’roll zijn de sleu-telwoorden om Mike Sponza , gitarist , zanger en componist uit het Italiaanse Triest te beschrijven. Sinds het begin van de jaren negentig draait hij mee in de Europese bluesscene. Vaak wordt hij de numero uno onder de Italiaanse bluesgitaristen genoemd. Hij werkte samen met verschillende vermaarde blues artiesten en begeleidde met zijn band ondermeer Bob Margolin (Muddy Waters Band) en Ian Siegal.

donderdag 8 januari, 20u30Muziekodroom, Bootstraat 9€ 12 / € 10 (vvk)011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

MIKE SPONZA BAND

Blues

7 www.UiTinHasselt.be

Page 8: UiTinHasselt winter 2014-2015

Grote Prijs van Hasselt

VeldritDe Grote Prijs van Hasselt is de vierde manche van de bpost bank Trofee Veldrijden. De GP Hasselt is één van de weinige echte parkcrossen en verwelkomt de volledige Bel-gische - en wereldtop (Sven Nys, Lars van der Haar, Kevin Pauwels, ...)

zaterdag 6 december 10u: Nieuwelingen 11u: Junioren 12u: Beloften 13u45: Dames 15u: EliteKapermolenpark€ 12 / € 11 (vvk) / gratis (-12 jaar)011 45 99 00 - www.gphasselt.be

Op zondag 7 december viert de Handmade In Belgium Markt zijn 10e editie. Deze feestelijke jubileumeditie vindt plaats in het Modemuseum. Gevestigde en beginnende ontwerpers to-nen en verkopen hun mooiste creaties.

Maak kennis met ontwerpers van interieuraccessoires, meu-bels, handtassen, modeaccessoires, kleding en juwelen. Enkele namen: La Femme Garniture, Lovely Mariquita, Eva Mouton, La Ville, Flagbag, Amarita, Something Strange, Hilde Groven, … Ook voor de doe-het-zelvers is de beurs een buitenkansje met verschillende standen met hippe stofjes, garen, DIY-pakketjes, strijkapplicaties,… Tijdens verschillende workshops kan je zelf creatief aan de slag gaan.

zondag 7 december, 10u - 18uModemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11gratiswww.handmade-in-belgium.com

De kortste dag van het jaar, de terugkomst van het licht. Iets om te vieren? Uiteraard. Vrijzinnig Limburg viert deze dag op zater-dag 20 december met muziek, dans, lezingen en een waaier aan workshops voor jong en oud. Zo staat er een monoloog over WOI geprogrammeerd, gaat men op workshop bij Koen Vanmechelen, leert men praten zonder woorden,… De dag wordt afgesloten met een optreden van Jan Leyers.

Met zijn bitterzoete teksten en zijn verrassend virtuoze gitaar-spel neemt Jan Leyers zijn publiek twee uur lang op sleeptouw. Hij zingt over nieuwe schoenen en de maagd Maria, over ridders met rugpijn en de laatste bus naar Boom. Een intense tocht door een landschap dat geurt naar melancholie en onvervuld verlan-gen. Inschrijven kan via onderstaande contactgegevens.

zaterdag 20 december, 13u - 22uOude Gevangenis (Stadscampus UHasselt),Martelarenlaan 42gratis011 35 27 80 - www.vrijzinniglimburg.be

De bijna langste nacht met Jan Leyers

Handmade In Belgiummarkt

SPORT

EVENEMENTEN

8www.UiTinH

asselt.be

Page 9: UiTinHasselt winter 2014-2015

PODIUM

Dit literaire concert zoekt de scherpte van de breuk op, de confrontatie tussen traditie en modernisme met Paul van Ostaijen in een scharnierrol. Aan het begin van de avond be-vinden we ons in de wereld van Beethovens Septet opus 20 voor klarinet, hoorn, fagot, viool, altviool, cello en contrabas. Vervolgens gaan we over naar een dadaïstische collage in een muzikale cross-oversfeer. De gedichten van Paul van Ostaijen worden verweven met teksten van Kurt Van Eeghem over deze periode.

dinsdag 6 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14,5011 22 99 33 – www.ccha.be

Toast Literair levert aan de bib warme literatuur tijdens deze koude dagen. Dit keer komt de warmte van Het Genootschap.Deze woordkunstenaars brengen poëzie en vertellingen voor het brede publiek, afgewisseld met zang.

zondag 18 januari, 10u30 - 12u30Stedelijke Bibliotheek Hasselt (Kuringen),Joris van Oostenrijkstraat 55gratis011 24 43 00 - [email protected]

De poëzieweek van 2015 koos voor het thema ‘Met zingen is de liefde begonnen’. Op gedichtendag haalt de bib artistie-ke duizendpoot Pieter Embrechts in huis. Hij is bekend van W@=D@, Het Peulengaleis, de Kakkewieten en natuurlijk ook als Ramon Iglesias, sidekick van onze Sint. Hij schreef even-eens de tekst en muziek van de musical Sunjata. Pieter kruipt voor gedichtendag in zijn poëtische huid.

zondag 25 januari, 11u - 12u30Stedelijke Bibliotheek Hasselt (Kuringen),Joris van Oostenrijkstraat 55gratis011 24 43 00 - [email protected]

Terra Nova & Kurt Van Eeghem

Dada! Beethoven

Het genootschapToast literair

Pieter Embrechts Gedichtendag

Alessandro Sciarroni

Untitled_I will be there when you die

De Frivole FramboosDelicatissimo

Literatuur

Na een succesvolle tournee in Frankrijk – met als apotheose een residentie van 84 voorstellingen in het Parijse theater Les Bouffes Parisiens - is De Frivole Framboos terug in Vlaanderen met Delicatissimo. Andermaal gidsen ze het publiek con brio door de muzikale jungle met een uitgebreid pallet aan muziek-stijlen en fijne, aanstekelijke humor.

woensdag 21 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 22011 22 99 33 – www.ccha.be

De Italiaanse performer, choreograaf en regisseur Alessandro Sciarroni heeft een achtergrond in de visuele kunsten en werd in 2013 genomineerd als beste opkomende choreograaf door het Italiaanse blad Danza&Danza. ‘Untitled_I will be there when you die’ is een choreografische meditatie en per-formance over het verstrijken van de tijd. Oefening, discipline en concentratie verplichten de performers in de realiteit te blijven, steeds opnieuw, en opnieuw en opnieuw. Zo is deze bespiegeling op het jongleren of de kunst om uiterst handig om te gaan met voorwerpen tegelijkertijd een weerspiegeling van het menselijke bestaan.

woensdag 14 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14,5011 22 99 33 – www.ccha.be

Cabaret

Dans

9 www.UiTinHasselt.be

Page 10: UiTinHasselt winter 2014-2015

ONTROEREND GOEDOMG

Charlotte De Bruyne en Angelo Tijssens, beiden lid van het performancegezel-schap Ontroerend Goed, maken met OMG hun eerste gezamenlijk project. Jan Paternoster (Black Box Revelation) maakt de soundtrack. OMG is een voorstelling over de dingen waar we bang voor zijn en wat dat met ons doet. En over hoe het ver-worden is tot een product.

Politieke partijen gebruiken het, film-producenten verkopen het, net als datingsites, verzekeraars, media en de farmaceutische industrie: iedereen probeert ons angst aan te jagen. En wij gaan daar met plezier in mee. Met z’n al-len. Samen bang zijn, schept een band. Want iedereen is bang om alleen te zijn.

vrijdag 12 december, 20uKunstencentrum België,Burgemeester Bollenstraat 54€ 11 / € 10 (vvk + UiTpas)011 22 41 61www.kunstencentrumbelgie.com

Nerf is het verhaal van Frans en Hélène, beiden 106 jaar oud. Daarvan waren ze er 80 samen. Een eiken bruiloft. Zo heet dat. Feest! Feest! Feest! Maar midden in de nacht zit Frans naar haar te kijken. Dat is Hélène niet meer. Dat zijn haar contou-ren, maar dan slecht ingekleurd. Hij moet iets doen. Nu. De deur van de home staat op een kier. ‘t Is de moment! Nerf is een waar kleinood van figurentheater.

woensdag 7 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14,5011 22 99 33 – www.ccha.be

Het werk van regisseur Julie Van den Berghe bij NTGent was al vaak te zien in het cultuurcentrum: Messen in hennen, Olifant Jezus, Een lolita en Cyrano. Een stevig parcours, en nu komt daar één van de beroemdste titels uit de wereld-geschiedenis bij: Elektra. Elektra roept essentiële vragen op en gaat over het ver-mogen om keuzes te maken: als ouder, als kind, als heerser en als onderdaan. Maar ook: als vrouw in een mannenwereld.

dinsdag 13 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 20 / € 18011 22 99 33 – www.ccha.be

Zes individuen ontmoeten elkaar in een buurtkroeg nabij Charleroi. Ze transforme-ren in mythische figuren voor wie extase en gruwel voortdurend in elkaar overgaan. Ze spelen in een film over de Griekse koning Theseus en zijn onmogelijke liefde voor zijn zus. Maar het vrouwelijke hoofdpersonage wordt ook in het werkelijke leven ver-liefd op haar broer. Mariembourg legt een link tussen de oud-Griekse tragedie, de symbolistische poëzie en de hedendaagse crises.

Kuiperskaai werd in 2012 opgericht door Romy Louise Lauwers, Oscar van der Put, Lisaboa Houbrechts en Victor Lauwers. Kuiperskaai houdt zich bezig met beeldende kunst, performance, theater en literatuur.

vrijdag 23 en zaterdag 24 januari, 20uKunstencentrum België, Burgemeester Bollenstraat 54€ 10 / € 9 (vvk+UiTpas)011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com

Ultima ThuleNerf

NTGent & Nationale Toneel

Elektra

MariembourgLisaboa & Kuiperskaai

Theater

Ultima Thule

10www.UiTinH

asselt.be 10

FILMPODIUM

10www.UiTinH

asselt.be

Page 11: UiTinHasselt winter 2014-2015

PODIUM

Na uitverkochte voorstellingen in 2008 en 2009 keren de The Peking Acrobats terug naar Hasselt. Hét handelsmerk van deze wereldberoemde Chinese ‘daredevils’ zijn adembenemende stunts, spectaculaire mensenpiramides en ongelooflijke acro-batieën met stoelen, tafels en fietsen die met een ongelooflijke kracht, souplesse, lenigheid én elegantie worden uitgevoerd. Geniet met de hele familie van de duizeling-wekkende stunts en halsbrekende capri-olen. Wegens groot succes werd een extra (matinee)voorstelling gepland.

zaterdag 20 december, 15u + 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 28011 22 99 33 – www.ccha.be

CircusThe Peking Acrobats

Samen met zes muzikanten zingen Mich en Raf Walschaerts de meest pakkende oorlogsliederen - van heroïsche strijdliederen (oorlog op het slagveld) tot de meest verscheurende liefdessongs (oorlog in het hart) - uit het wereldrepertoire en vertellen ze in hun eigen onna-volgbare stijl ontroerende en hilarische verhalen.

dinsdag 9 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 26 / € 24011 22 99 33 – www.ccha.be

Op vrijdag 23 januari strijkt de multimediale WO I-tentoonstelling ‘Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ neer op het Kolonel Dusart-plein. Blikvangers zijn een reusachtige black box waarin een Limburg-se filmproductie wordt vertoond en 44 immense betonnen Stahlhel-men die de Duitse bezetting in Limburg symboliseren.

De film Kleine verhalen in een Groote Oorlog vertelt het verhaal van Mathilde (Laura Verlinden – ‘De Smaak van De Keyser’), Baptist (David Cantens) en Isidore (Jelle Florizoone). Drie jonge Limburgers die in 1914 meegesleurd worden in een vier jaar durende oorlog. Zij getuigen samen hoe het leven was, wat ze meemaakten en hoe ze de oorlog beleefden, in Limburg en aan het front. Dit alles gespreid over een filmdoek van 8 bij 1,7 meter in een speciaal daarvoor gebouwde black box. Op de tentoonstel-ling symboliseren 44 Betonnen Duitse Stahlhelmen de bezetting in Lim-burg. Elke helm staat symbool voor een Limburgse gemeente en vertelt via een QR-code op de helm een uniek lokaal verhaal.

Op zaterdag 31 januari (14u) brengt Willy Theunis van de vriendenkring ‘Ons 11de’ een boeiend en belevingsvol verhaal over het garnizoensleven in Hasselt vlak voor het uitbreken van WO I in de black box.

van 23 januari tot 20 februari, 13u – 16u (di-vr) en 13u – 17u (za)Kolonel Dusartpleingratiswww.limburg1914-1918.be

Vanaf het begin van de oorlog is er een druk grensverkeer tussen het bezette België en het neutrale Nederland. De Duitse bezetter wil dit verkeer controleren en sluit de grens af in 1915-1916 met een elektri-sche draadversperring. Tentoonstellingspanelen geven een levendig beeld van de gevolgen van deze versperring: Hoe zag de versperring er-uit? Waar liep ze? Hoe konden spionnen, smokkelaars en oorlogsvrij-willigers toch passeren? En wie waren de vele slachtoffers die geëlek-trocuteerd werden door de draad? En hoe kan het dat ook vandaag nog muren worden opgetrokken in oorlogsgebied?

van 19 januari t/m 18 april, 10u – 19u (ma-vr) en 10u – 17u (za)Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17gratiswww.limburg.be/pbl

Kleine verhalen in een Groote Oorlog

expo

Den Doodendraadexpo

Kommil FooHet bestand

In 2014 is het precies honderd jaar geleden dat Wereldoorlog I uitbrak. Deze oorlog, die ook gekend staat onder de naam De Groote Oorlog staat daarom dit jaar - maar ook de volgende jaren - centraal in expo’s en (cultuur)activiteiten. UiTinHasselt bundelt deze evenementen onder het logo Limburg 1914 – 1918, Kleine verhalen in een Groote Oorlog.

De Spelerij, het gezelschap, onder de artistieke leiding van Paula Bangels (Sint-Truiden), speelt repertoire op een toe-gankelijke manier. Nu gaan ze aan de slag met een tekst van Peter de Graef. Zijn werk werd geselecteerd voor het Theater-festival, hij won de Louis d’Or Prijs, de Toneelschrijfprijs en de Staatsprijs voor Toneelliteratuur. En met een topcast: Camilia Blereau, Jaak Van Assche en Tuur De Weert.

woensdag 28 januari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14,5011 22 99 33 – www.ccha.be

De SpelerijLars

11 www.UiTinHasselt.be

Page 12: UiTinHasselt winter 2014-2015

Een verrassend kerstprogramma dat van Rachmaninovs wondermooie Ves-pers overgaat naar Amerikaanse kerst-liederen uit de jaren ’40 en ’50 zoals Jingle bells en Dreaming of a white Christmas. O.l.v. Kaspars Putnins

dinsdag 16 december, 20uVirga Jessebasiliek, Kapelstraat€ 16 / € 14,5011 22 99 33 – www.ccha.be

Geen klassiek concert, maar een uniek en verrassend kerstpro-gramma. De pure, doorleefde kerstverhalen en gedichten van actrice Marleen Merckx worden gecombineerd met de schitte-rende liedjes van voormalig Radio 2-reporter Kris Baert en zijn vijf meesterlijke muzikanten. Ze brengen het kerstverhaal met gedichten, verhalen en liedjes. De kerstklassiekers zijn er uiter-aard bij maar ook schitterende kleinkunst van grootmeesters uit Vlaanderen, Nederland èn van hen zelf.

zondag 7 december, 15uSint-Quintinuskathedraal, Vismarkt€ 10 / € 8 (vvk)03 210 08 30www.kerkenleven.be/kerstconcerten

Kom in de kerststemming met pakkende verhalen en traditi-onele kerstliederen gezongen door de mooie kinderstemmen van Kinderkoor Academie België. Dit alles wordt ondersteund door de warme stem van Myriam Stinckens en met Bart Van-dermeulen aan de piano.

zaterdag 13 december, 15u30zondag 14 december, 12uMinderbroederskerk, Minderbroedersstraat€ 8 / € 5 (vvk) / gratis (-12 jaar) 0475 77 66 64 - [email protected]

In december speelt stadsorganist Johan Hermans, het maandelijkse orgelcon-cert op zaterdagnamiddag in de kathe-draal. Voor dit concert brengt hij een uitgebalanceerd programma met wel-luidende en verrassende muziek die de kwaliteiten van het gerestaureerd kerk-orgel uit 1793 demonstreert, gaande van werken van J.S. Bach via werk uit de ro-mantiek tot bewerkingen van bekende kerstliederen tot Engelse kathedraal-muziek.

zaterdag 6 december, 15uSint-Quintinuskathedraal, [email protected]

Vrijdag 5 december komt Hansi Hinterseer met zijn Tiroler Echo naar de Ethias Arena. Met kerst- en winterliedjes brengt hij de ge-zellige en herkenbare sfeer van Kerstmis naar ons land.

vrijdag 5 december, 19u30Ethias Arena,Gouverneur Verwilghensingel 70€ 73,60 - € 53,60www.teleticketservice.com

Op zaterdag 13 december brengt koor Margoda met medewerking van het Tiens Renaissancekoor een adventscon-cert. Het thema is ‘Ero cras’ - ‘Morgen zal ik er zijn.’ Op het programma staan werken van o.a. Heally Willan, Gustav Holst en Felix Mendelssohn-Bartholdy. Met Pierre Ramakers op orgel en onder leiding van Marcel Lambrichts.

zaterdag 13 december, 20uSint-Martinuskerk, Hollandsveldlaan 1€ 15 / € 12 (vvk)011 72 03 41 - [email protected]

Dirigent Mykola Hobdych richtte in 1990 het Kiev Koor op. Inmiddels is het uitge-groeid tot een koor van wereldfaam dat zich mag verheugen op grote interna-tionale waardering in o.a. Canada, de Verenigde Staten en talrijke Europese landen. Het bewijst met muziek van o.a. Sylvestrov en Rachmaninov andermaal dat de Oekraïense koormuziek een lust is voor het oor.

donderdag 18 december, 20ucultuurcentrum Hasselt,Kunstlaan 5€ 20 / € 18011 22 99 33 – www.ccha.be

Hansi Hinterseer

Vlaams Radio KoorDreaming of a white christmas

Marleen Merckx en Kris Baert

‘t Is Geboren het Goddelijk Kind

Johan HermansOrgelconcert

Koor MargodaEro cras - Morgen zal ik er zijn

Kiev KoorKerstconcert

Kinderkoor Academie België

Kerstvertelling

Eindejaarsspecia

l

KERSTCONCERTEN

12www.UiTinH

asselt.be

Page 13: UiTinHasselt winter 2014-2015

Al jarenlang trekt het Ierse topkoor Anúna wereldwijd volle za-len. De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn houden van direct con-tact met het publiek. Regelmatig bewegen zij zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Het kerstprogramma bevat traditionele kerstliederen zoals Silent Night en eigentijdse songs.

dinsdag 23 december, 20uEthias Theater, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 25www.sportpaleis.be

Het Manteliusensemble brengt op zaterdag 20 december een kerstconcert in de Sint-Gertrudiskerk samen met gastkoor 4-tune uit Retie. Veerle Cornelis begeleidt de twee koren op or-gel. De algemene leiding van het concert is in handen van Jos Cuppens en Bert Verdonck.

zaterdag 20 december, 20uSint-Gertrudiskerk, Joris Van Oostenrijkstraat 74€ 12 / € 10 (vvk)011 21 04 00 www.manteliusensemble.be

De Brass Band Haspengouw, onder leiding van dirigent Léon Pétré, brengt op tweede kerstdag een kerstconcert in de Sint-Quintinuskathedraal. De band bestaat uit koperblazers en slagwerk. De muziekstukken worden afgewisseld met een vleugje poëzie.

vrijdag 26 december, 16uSint-Quintinuskathedraal, Vismarktgratiswww.brassbandhaspengouw.be

Op zaterdag 20 december (20u) zingt het Kathedraalkoor en het Kamerkoor Maastricht kerstliederen in de Sint-Quinti-nuskathedraal. Zondag 28 december (20u) geeft ook De Ko-ninklijke Harmonie St. Cecilia Kuringen hier een concert. Op vrijdag 26 december (14u) kan je in de Sint-Jozefskerk in Tuilt samen met het Sint-Ceciliakoor bekende en minder bekende kerstliedjes zingen.

OVERIGE kerstconcerten

Manteliusensemble en 4-tune

Kerst in Duo

Brass Band Haspengouw

kerstconcert

Michael Van Peel wordt in 2005 het podium opgeschopt door de godfather of comedy Nigel Williams. Amper twee jaar later wint hij zowel de jury- als de publieksprijs van de Culture Comedy Award en terwijl hij in 2009 als support voor Philippe Geubels zijn eerste programma CTRL ALT DEL uitprobeert, wint hij de juryprijs van het prestigieuze Humorologie, met illustere voorgangers als Wim Helsen en Stijn Deprez.

De vijfde, altijd een Magnum Opus. De vijfde van Beethoven. De vijfde staatshervorming. Grand Theft Auto V. En nu dus ook de vijfde van Van Peel. In een veelbelovend jaar nog wel. De moeder aller verkiezingen en de vader aller mediacirci. Ein-delijk vrede in Vlaanderen, Oekraïne én in het Midden- Oosten. Wie zal het zeggen? Van Peel natuurlijk.

dinsdag 23 december, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 16 / € 14.5011 22 99 33 – www.ccha.be

Michael Van PeelOverleeft 2014 - De eindejaarsconference

Anúna

THEATER

13 www.UiTinHasselt.be

Page 14: UiTinHasselt winter 2014-2015

Eindejaar, een drukke shopperiode. Daarom zijn de winkels in de Hasseltse binnenstad ook open op zondag 14 en 21 en december van 13u30 tot 18u.

Op zondag 21 december is er op het Kolo-nel Dusartplein bovendien een ‘Midwin-termarkt’. Marktkramers, verenigingen en hobbyisten bieden kerstgeschenken te koop aan: handgemaakte juwelen, modeaccessoires, kerstversiering, kook-gerei, beddengoed, wenskaarten, … Ook aan de innerlijke mens is gedacht met warme hapjes en dranken, snoep, exclu-sieve kazen en vleeswaren.

De solden starten op zaterdag 3 januari, daarom zijn de winkels op zondag 4 ja-nuari uitzonderlijk geopend van 13u30 tot 18u.

Ga zeker ook een kijkje nemen in de FAB Pop-Up Store (FABstore)in de Kapel-straat 45, waar aanstormend modeta-lent en jonge designers uit de Euregio Maas-Rijn tot en met 15 januari hun pro-ducten etaleren en verkopen. Bezoekers kunnen er originele sieraden, kleding-stukken en accessoires ontdekken van een 25-tal designers.

011 23 93 45 - [email protected]

Voel de authentieke wintersfeer nog in-tenser met een tochtje in de stadstram. Tijdens deze hartverwarmende rit pluk je bij Toerisme Hasselt een eetbare kerst-creatie van de Koekjesfee uit de kerst-boom. Verder smul je van soep van ‘de Langeman’, glühwein, een witteke, en … kerstliederen. Laat je meenemen op een tocht vol kerstverhalen, geniet van hemelse koorklanken en amuseer je met

een bijzondere muzikale act. Stap in voor drie uur pure wintersfeer. Reserve-ren via onderstaand e-mailadres.

20, 22, 23, 27, 29 en 30 december, 14uparking achter cultuurcentrumHasselt, Kunstlaan 5€ 20 / € 18,5 (-12 jaar)[email protected]

Slenteren over de kerstmarkt, gezellig schaatsen op de ijsbaan, een lekker warm drankje nuttigen in de lounge of een bezoekje brengen aan de Kerstman. Het kan weer allemaal op, de onder-tussen al zevende editie van, Winterland. Tot 4 januari kan je er genieten van de gezellige kerstsfeer. Ga zeker ook de sfeervol verlichte binnenstad in waar het gezellig shoppen is.

Het Huis van de Kerstman opent op 7 december. Hij ontvangt met alle plezier alle kinderen van 12 tot 20u. Kijk hoe de kerst-man leeft en ontvang een persoonlijk cadeautje. Op de kerst-markt staan meer dan 80 deelnemers uit 11 landen waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes.

t/m 4 januari, dagelijks tot 22u, winterland lounge tot 24u24 dec open tot 18u, 25 dec + 1 jan open vanaf 13uKolonel Dusartpleingratis (toegang) / € 3 (schaatsbaan)€ 4 (schaatsenhuur)www.winterland.be

Randprogramma december en januari:

1 dec Hasselt Danst, 19u7 dec intocht van de Kerstman, 14u 8 dec Hasselt Danst, Country, 19u9 dec Salsa Fiesta,19 u12 dec Afterwork met DJ Rikky, 18u15 dec Hasselt Danst, 19u19 dec Afterwork met DJ Rikky, 18u

22 dec Hasselt Danst, 19u23 dec Salsa Fiesta, 19u30 dec Salsa Fiesta, 19u31 dec Sylvesterparty, 20u Vuurwerk, 00u2 jan Burelenparty met DJ Rikky, 15u

Eindejaarsspecia

l

Wintertoer 2014

Kerstshoppen en solden

WinterlandKERSTSFEER

14www.UiTinH

asselt.be

Page 15: UiTinHasselt winter 2014-2015

Na het uitverkochte nieuwjaarsfeest van vorig jaar zet club For-ty Five de traditie verder. Vier de mooiste nacht van het jaar met al je vrienden met house, techno en drum & bass door residents Gewelt, Ojek, M&T en meer.

woensdag 31 december, 22uForty Five, Bootstraat 9€ 15www.fortyfive.be

Hasselt nodigt je uit om mee te klinken op het nieuwe jaar op de Grote Markt op zondag 11 januari. Hef samen het glas op de goede voornemens. Het muzikale gedeelte van de receptie wordt opgeluisterd door Gino en Michel van coverband Diablo.

zondag 11 januari, 14u – 16uGrote Marktgratiswww.feestcomitehasselt.be

Eindejaarsspecia

l

Gewelt, Ojek, M&T, e.a.

New Years Eve

Hasselt Klinktnieuwjaarsreceptie

Naar goede gewoonte wuift Philippe Herreweghe het oude jaar uit op de tonen van Strauss’ weldadigste walsen en prettigste pol-ka’s. Ditmaal vult hij de Oostenrijke zwierigheid aan met Italiaans siervuurwerk. De aanstekelijke opera-ouvertures van Gioacchino Rossini lopen over van muzikale ideeën en zorgen ervoor dat het nieuwe jaar met aanzwengelende climaxen kan worden ingezet. In Wenen zeggen ze ‘Guten Rutsch’, in Italië wordt het iets klank-rijker ‘Felice anno nuovo’ en wij wensen aan iedereen ‘een gelukkig en deugddoend muzikaal nieuw jaar’. Wegens de zeer grote vraag naar tickets is er een tweede concert om 15 u.

zondag 11 januari, 11u (uitverkocht) + 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 24 / € 22011 22 99 33 – www.ccha.be

Met als thema ‘Pops in the Spots’ brengt de Koninklijke Har-monie Hasselt onder leiding van dirigent Jos Meynen een feestelijk nieuwjaarsconcert. Een gevarieerd programma ge-baseerd op bekende popsongs, aangevuld met optredens van het trommelkorps en majorettes. Traditiegetrouw sluit men af met de Mars van het 11e Linieregiment en het Limburgs Volkslied.

zaterdag 17 januari, 20uStedelijk Conservatorium, Kunstlaan 12€ 6 / € 5 (vvk + UiTpas)0475 448 212 - www.khh.be

deFilharmonieNieuwsjaarsconcert

Koninklijke Harmonie Hasselt

Nieuwjaarsconcert

Het ASSAI cellokwartet is ontstaan in 2013 als een initiatief van vier cellisten van symphoniaASSAI. Hoewel ze allen studeer-den aan Belgische conservatoria verenigen Clara Sanchez, He-lena Fuertes, Koen Berger en Johanna Peiler het karakter en de kwaliteiten van maar liefst drie verschillende nationaliteiten: Spaans, Belgisch en Duits. Een nieuwjaarsuitnodiging om te dansen op de klank van vier cello’s met volksdansen, walsen en tango’s van J.S. Bach tot Astor Piazzolla.

zondag 18 januari, 11u Stedelijk Conservatorium, Kunstlaan 12€ 12 / € 10 (UiTpas) / € 6 (studenten)089 61 10 58 - [email protected]

ASSAI CELLOKWARTETaperitiefconcert

NIEUWJAAR

15 www.UiTinHasselt.be

Page 16: UiTinHasselt winter 2014-2015

KIDSHet Gevolg & Vanelle Straks is nu gedaan - theater

deFilharmonie De geliefde van Ludwig van Beethoven - concert

Internationaal Danstheater

De legende van de zijdeprinses - dans

Laika & BonteHondCowboys huilen niet - theater

Bo zit met iets. Grote mensen roepen en zuchten: ‘Ik heb nu geen tijd!’, ‘Straks!’, ‘We moeten op tijd zijn!’, ‘Seffens!’, ‘We gaan te laat zijn!’, ‘Subiet!’. En nog zo van die woorden die slordig rondslin-geren. Een magische voorstelling over tiktaktiktak tijd: voor koters duister en verward, voor volwassenen concreet en grijpbaar. Een poëtische familievoor-stelling die de tijd 45’ stil laat staan. (3+)

zondag 14 december, 11u + 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

Naar goede gewoonte in de KIDconcerten speelt het grote symfonische orkest een glansrol. Maar deze keer is er meer, veel meer. Acteur Koen Van Impe (Salaman-der, Code 37, Witse) brengt Beethoven tot leven. Zijn onsterfelijke geliefde (die van Beethoven dus) wordt gespeeld door dé

Vlaamse musicalster Ann Van den Broeck (Assepoester, Shrek, Spamalot, Annie, Grease).

vrijdag 23 januari, 19ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 14 / € 12,5011 22 99 33 – www.ccha.be

Welkom in de magie van het oosten! Welkom in het verhaal van Si Lin, die uit haar thuisland vertrok voor een lange reis vol avonturen en gevaren. Immers, acht jaar lang trok ze door de Taklamakandoor woestijn, door Ka-zachstan, Oezbekistan, Perzië, Irak tot in Syrië. Zo ontstond de Zijderoute.Si Lin ‘vertelt’ dit verhaal in mooie beel-den, schitterende live muziek en dans-materiaal uit diverse landen langs de zijderoute zoals de Pamiri uit Tadjiki-stan, de Atlas uit Uzbekistan, de Jalam Khar uit Mongolië, de Dabke uit Syrië en de Chinese klassieke dans. (6+)

zondag 21 december, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 12 / € 10,5011 22 99 33 – www.ccha.be

Er waren eens twee cowboys. Ze spra-ken grove taal en lachten luid. Ze ston-ken uren in de wind. Deze cowboys hadden overal en nergens gewoond, ze vonden elke nacht wel een plek om te slapen. Dat was lang geleden, toen ze nog met drie waren. Maar hun broer verdween en niemand weet waarheen. Een voorstelling met cowboymuziekjes (maar ook andere) over jongensdromen én jongensverdriet. Ten zeerste aanbe-volen voor meisjes. (7+)

zaterdag 17 januari, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

Het wordt kouder en kouder. De buurman-nen hakken hout voor de open haard, bak-ken koekjes, breien een warme muts en halen een kerstboom in huis. De vraag is alleen: hoe krijgen ze die de deur door? Plot-seling krijgen ze een lumineus idee! Als de boom niet door de deur past, moeten ze de deur natuurlijk aanpassen.

In deze sprankelende, verrassende en hu-moristische voorstelling nemen de buur-mannen je mee naar een wereld vol win-terse gemoedelijkheid. Maar zoals het de buurmannen eigen is, gaat dit natuurlijk niet zonder slag of stoot. Een hartverwar-mend spektakel voor jong en oud met winterpret en in een kersttraditie zoals je hem nog niet eerder zag! (6+)

zaterdag 13 december, 15ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 8 / € 7011 22 99 33 – www.ccha.be

Plan DBuurman in de winter - theater

16www.UiTinH

asselt.be

Page 17: UiTinHasselt winter 2014-2015

De familie Kadam verhuist van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om een Indisch restaurant te openen. Dat verloopt echter moeilijker dan verwacht. De kil-le eigenares van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleu-reur, Madame Mallory, protesteert hevig tegen de opening, wat escaleert in een flinke vete tussen de twee restaurants.

dinsdag 2 december, 20uKinepolis, Via Media 1dagprijs / € 5 (leden Filmmagie)011 27 12 30

De gepensioneerde acteur Aydin runt een hotelletje in het schil-derachtige Cappadocië, in Centraal Anatolië. Hij doet dit samen met zijn jonge vrouw Nihal, met wie hij een stormachtige rela-tie heeft. Ook Aydins zus Necla werkt mee, terwijl ze nog steeds met haar recente scheiding worstelt. ‘s Winters, bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken, lijkt het hotel ogenschijnlijk een veilig oord, waar wonden geheeld kunnen worden. Maar toch blijkt deze idyllische plek een onontkoombare plaats die onder-linge rancunes aanwakkert en tot een grauwe stemming leidt. De kracht van ‘Winter Sleep’ ontvouwt zich langzaam. Regis-seur Nuri Bilge Ceylan neemt alle tijd om het karakter van Aydin en zijn relaties met de mensen rondom hem uit te tekenen.

zaterdag 6 december, 20uKunstencentrum België, Burgemeester Bollenstraat 54€ 8 / € 7 (vvk + UiTpas)011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com

donderdag 18 december, 17u + 20u15Z33, Zuivelmarkt 33€ 6 / € 5 (UiTpas)zebracinema.cultuurplatform.be

Hasselt heeft er tijdelijk een nieuwe cinema bij. Op 1 december opent Cine-Pop de deuren in één van de hallen op de gelatine-site aan de kanaalkom. Filmliefhebbers kunnen hier gaan kijken naar klassiekers zoals Scarface, Pulp Fiction, the Sound of Music of Casablanca. Ook worden op zaterdag en zondag kinderfilms vertoond of een volledige trilogie zoals die van The Godfather en Lord of The Rings.

De filmzaal biedt plaats aan ongeveer 150 personen en deze is steeds aangepast aan het thema of de film. Authentiek snoep-goed zoals kauwgomballen, popcorn, hotdog, expo-ijs, ... en hippe cocktails zorgen voor een totale filmervaring.

vanaf 1 decemberGelatinesite, Armand Hertzstraat 21€ 8 / € 5 (kinderen) / € 12 (VIP)[email protected] – www.cine-pop.be

THE HUNDRED-FOOT JOURNEY

Lasse Hallström / VS, 2014, 123’

WINTER SLEEPNuri Bilge Ceylan / Tu/De/Fr, 2014, 196’

FILM

Cine-popEen nieuwe cinema in Hasselt

17 www.UiTinHasselt.be

Page 18: UiTinHasselt winter 2014-2015

EXPO

Luba Vassilevsky (°1988) en Katrien Claes (°1989) tonen geza-menlijk een selectie van hun werken in de expo Paintings. Deze 2 jonge, geschoolde kunstenaars delen beiden een passie voor schilderkunst, met hun eigen leefwereld als directe bron van in-spiratie.

Luba Vassilevsky’s volgde de opleiding Master in de Vrije Kun-sten (schilderkunst) aan het Sint Lucas in Antwerpen. Momen-teel woont en werkt ze in Hasselt. Haar werk wordt gevoed met fragmenten van eigen foto’s uit haar omgeving, uit het verleden, beelden uit magazines, enz. In deze fragmenten speelt ze met verhoudingen en schaal en herkennen we menselijke vormen, na-tuur en architectuur. Hierdoor verkrijgt haar werk een bepaalde menselijkheid en herkenning.

Katrien Claes woont en werkt eveneens in Hasselt, waar ze mo-menteel een kunstatelier bij VONK betrekt. Na haar opleiding Bachelor in de Vrije Kunsten (schilderkunst) aan het Sint Lucas Antwerpen volgde ze nog de opleiding tot Master in de Vrije Kun-sten (schilderkunst) aan de Mad Faculty in Hasselt. Katrien Claes creëert abstracte patronen die ze verzamelt uit de bouw, archi-tectuur of uit andere constructies die een constante zijn in ons dagelijks leven, maar we niet veel aandacht aan besteden.

van zaterdag 10 januari tot 28 februari,op activiteitsdagen vanaf 19uKunstencentrum Belgie, Burgemeesterbollenstraat 54gratis011 22 41 61 - www.kunstencentrumbelgie.com

Luba Vassilevsky

Karel is de eerste tentoonstelling van CIAP in de nieuwe ruimte in het voormalig gouverneursgebouw. Karel is een solotentoon-stelling van kunstenaar Ronny Delrue. Dat Ronny Delrue er de openingstentoonstelling maakt, is niet toevallig. Het span-ningsveld tussen verdwijnen en verschijnen, dat in zijn werk een rode draad vormt, komt er optimaal tot uiting. De pracht en praal die de macht en grootheid van het gebouw tot uiting brachten, maken plaats voor actuele kunst.

In de recente schilderijenreeks ‘Karel’ toont Delrue de persoon Karel vandaag. ‘Karel’ is het portret van dé Karel, maar eveneens van de mens. Het is ook een zelfportret en dat van de kijker.

tot 4 januari, 11u – 18u (wo-vr), 13u – 17u (za+zo)CIAP, Lombaardstraat 23gratiswww.ciap.be

Overzichtstentoonstelling naar aanleiding van de 50ste ver-jaardag van kunstenaar Karel Reckers. Met schilderijen, grafisch werk en enkele beeldhouwwerken.

zaterdag 13, zondag 14 en zaterdag 20 en zondag 21 decem-ber, 14u – 18uZaal Onder de Toren, Thonissenlaan 15gratiswww.bloggen.be/karelreckers/

Ronny DelrueKarel

Karel Reckers

Luba Vassilevsky en Katrien Claes

Paintings

18www.UiTinH

asselt.be

Page 19: UiTinHasselt winter 2014-2015

evt Kerstbloemen, 14u - 21u,gerechtshof, Havermarkt 8, € 2,011 21 04 68, www.volkstuinhasselt.be

evt spiritueel dinner, 19u - 23u, Bras-serie Augustina, Leopoldplein 23, €50, inschrijven 0472 56 48 24,www.ducheneisabelle.com

Muz Hansi Hinterseer, 19u30, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 73,60 / € 63,60 / € 53,60,www.ethiasarena.be,www.teleticketservice.com

pod Het Hasselts Toneel - Heldendeugd, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 31, € 10 / € 9 (UiTpas), 011 23 95 40,www.hethasseltstoneel.be

pod Hubert Damen - Ik zou wel eens willen weten…, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50,011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Stacey Kent - The changing lights, 20u, cultuurcentrum Hasselt,Kunstlaan 5, € 24 / € 22, 011 22 99 33,www.ccha.be

pod De Tijd - Ik weet er te weinig van, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunst-laan 5, € 12 / € 10,50, 011 22 99 33,www.ccha.be

woensdag 3 decemberpod detheatermaker - HEIMAT, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 12 / € 10,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

donderdag 4 december flm Starred up - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 6 / € 5, www.cultuurplatform.be

Muz Joey Gilmore Band, 21u, Muzieko-droom, Bootstraat 9, € 14 / € 12 (vvk), 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

flm Guido Boeken - Zuidoost-Afrika, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Benny Zen, 21u, Café Café, Meldert-straat 21, gratis, www.cafecafe.be

vrijdag 5 decemberspo Starclass Hasselt, 11u, Bloso Ijshal De Schaverdijn, Gouverneur Verwilg-hensingel 13, 0499 52 32 30,www.yds-hasselt.be

Muz Muziekpod podiumspo sportkds kidspha puur hasseltflm filmevt event

AGENDA

maandag 1 decemberflm Start Cine-Pop, Gelatinefabriek zie p. 17

dinsdag 2 december, flm The Hundred-Foot Journey - Film-Magie, 20u, Kinepolis , Via Media 1, dagprijs / € 5 (leden), 011 27 12 30,www.filmmagie.be/club/hasselt

Muz Huelgas Ensemble - À la recherche du temps perdu, 20u, Sint-Quintinus-kathedraal, Vismarkt, € 20 / € 18,011 22 99 33, www.ccha.be

J. Nouwen, H. Olaerts en L. Olaerts - D.N.A.rt, 29 november tot 7 december, 14u – 18u (di t/m zo), Kunstzaal Onder de Toren,Thonissenlaan 15, gratis, 0495 82 69 52

Wilfried De Cock – Consciously unconscious, 6, 7, 14, 15, 20 en 21 december, 14u – 17u, VOC, A. Rodenbachlaan 18, gratis, 011 35 27 80

Diana Wijnants & Jacky Loenders – tekeningen en aquarellen, t/m 17 december, Galerie De Oude Barrier, Luikersteenweg 773,011 72 93 28, www.galeriedeoudebarrier.be

D!NG X II Exhibition – Mixed Media, t/m 20 december, tijdens activiteiten, kunstencentrum Belgie, Burgemeester Bollenstraat 54, gratis, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

Closing Time Exhibition, t/m 28 december, 14u – 18u (do t/m zo), Inter Art Center, Zuivelmarkt 46, gratis, www.interartcenter.be

Luc Blomme – Bijbelse verhalen verbeeld, tot 6 januari,Pastoraal Centrum, Tulpinstraat 75, www.ccv.be/hasselt

De ne9en – keramiek, t/m 8 januari, 10u – 21u (ma-vr) en 10u – 16u (za), Academiegalerie, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Kunstlaan 12, gratis, 011 23 98 40, www.kunstencampushasselt.be

SAUERKIDS – Anyone in Particular, t/m 10 januari, Alley Gallery, Dorpsstraat 38/1, gratis, www.alley.be

Emiel Hoorne, Kasper Andreasen, Bouteilles à la mer,tot 11 januari, 10u – 17u (di t/m vr), 13u – 17u (za-zo),cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, gratis, 011 22 99 33,www.ccha.be

Toegepast 19 – Time to unravel, t/m 1 maart, 11u – 18u (di-za) en 14u – 17u (zo), Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60,www.toegepast19.be

Den Doodendraad, 19 januari t/m 18 april, 10u – 19u (ma t/m vr) en 10u – 17u (za), Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17, gratis, www.limburg.be/pbl, zie pagina 11

Van Grimm tot Sinterklaas. De illustraties van Charlotte De-matons, t/m 18 april, Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50 / € 1 (UiTpas), 011 26 17 87, www.literairmuseum.be

BEWOGEN - Limburg onder indruk van de Groote Oorlog, tot 26 april, ma t/m za, Provinciale Bibliotheek Limburg,Martelarenlaan 17, gratis, www.limburg.be/pbl

Geen nieuws, goed nieuws?! - Expo rond de Groote Oorlog, t/m 30 augustus, 10u – 17u (di-vr) en 13u – 17u (za-zo), Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

Openluchttentoonstelling over Kuringen tussen 1913 en 1919, t/m 11 november 2018, doorlopend, Herdenkingsveld bijSint-Gertrudiskerk Kuringen, Joris van Oostenrijkstraat 74, gratis,[email protected], www.everyweb.com/kuringen

De Wonderkamer – Kijkkastjes van jeugdschrijversen –illustratoren, 14u – 17u (wo t/m za, en elke eerste zondag van de maand), Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50 / € 2 (-18 jaar),011 22 26 24, www.literairmuseum.be

De coöperatieve, elk weekend, 18u – 22u (vr), 14u – 18u (za),14u – 17u (zo), Galerie Witte Nonnenstraat 12, gratis,www.detijdhervonden.be

LOPENDE EXPO'S

EXPO

19 www.UiTinHasselt.be

Page 20: UiTinHasselt winter 2014-2015

spo Langemantocht - wandeling, 8u - 15u, vertrek parochiecentrumSint-Jansheide , Nieuwstraat,011 31 34 64, www.wsvderakkers.be

spo Artistieke gymnastiek dames - Prov. Voorronde, vanaf 9u, sporthal Alver-berg, Herkenrodesingel 33, 011 32 42 33, www.staparaathasselt.be

evt Handmade in Belgium - beurs handgemaakte producten, 10u - 18u, Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, gratis,www.handmade-in-belgium.com

evt Kerstbloemen, 14u - 18u, gerechts-hof, Havermarkt 8, € 2, 011 21 04 68,www.volkstuinhasselt.be

Muz Metal Record Fair, 12u - 17u, cultuur-centrum Elckerlyc, Pastorijstraat 4,€ 2,50, www.metalrecordfair.com

Muz Marleen Merckx & Kris Baert - Kerstconcert, 15u30, Sint-Quintinus-kathedraal, Vismarkt, € 10 / € 8 (vvk), [email protected],www.kerkenleven.be/kerstconcerten

pod La Bayadère - Ballet in de cinema, 15u30, Kinepolis , Via Media 1, € 22,50 / € 20,50, www.kinepolis.be

pod Thomas Smith, Bruno Bittoun & mc Jan Linsen - stand up comedian, 21u, Café Café, Meldertstraat 24, € 10,www.cafecafe.be

maandag 8 decemberpod Rik Ghysen - muzikale lezing: Has-seltse Bands 1945 - 2000, 14u , Vrijzin-nig Ontmoetingscentrum Hasselt , A. Rodenbachstraat 18, gratis, 011 34 35 17 grijzegeuzenhasselt.wordpress.com evt Kerstbloemen, 14u - 18u, gerechts-hof, Havermarkt 8, € 2, 011 21 04 68, www.volkstuinhasselt.be

pod Peter Šavel/Charleroi danses - Shifts, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz H.E.A.T., 19u30, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 17 / € 14, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

dinsdag 9 decemberflm Mommy - FilmMagie, 20u, Kinepolis , Via Media 1, dagprijs / € 5 (leden), 011 27 12 30, www.filmmagie.be/club/hasselt

pod Kommil Foo - Het Bestand, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 26, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Beauhause, 24u, Café Café, Meldert-straat 21, gratis, www.cafecafe.be

zaterdag 6 decemberspo artistieke gymnastiek dames - Prov. voorronde, vanaf 9u, sporthal Alver-berg, Herkenrodesingel 33, 011 32 42 33, www.staparaathasselt.be

spo Starclass - Shorttrack, vanaf 9u, Bloso Ijshal De Schaverdijn, Gouver-neur Verwilghensingel 130499 52 32 30, www.yds-hasselt.be

spo GP Hasselt - veldrijden, vanaf 10u, centrum, Kapermolenpark, € 12 / € 11 (vvk), 011 45 99 00, www.gphasselt.com

pha Hasseltse PrentkaartenClub - ver-zamelbeurs, 12u - 15u, Schutterslokaal, Ten Hove, 0477 89 01 69,www.hpc2000.be

evt Kerstbloemen, 14u - 21u, gerechts-hof, Havermarkt 8, €2, 011 21 04 68,www.volkstuinhasselt.be

evt Beiaardtoren en uitzicht op Hasselt- rondleiding, 14u - 16u, Beiaardtoren, Vismarkt, € 4 / € 2 (UiTpas), 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

Muz Johan Hermans - Orgelconcert, 15u - 16u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28,[email protected]

Muz Taking Back Sunday + Marmozets, 19u30, Muziekodroom, Bootstraat 9,€ 20 / € 17, 011 23 13 13, www.ccha.be

pod Het Hasselts Toneel - Heldendeugd, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 31, € 10 / € 9 (UiTpas), 011 23 95 40,www.hethasseltstoneel.be

Muz Girls In Hawaii, 20u, cultuurcen-trum Hasselt, Kunstlaan 5, € 24,011 22 99 33, www.ccha.be

flm Winter Sleep, 20u, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 8 / € 7 (UiTpas), 011 22 41 61,www.kunstencentrumbelgie.com

Muz Green Velvet, vanaf 22u, Forty Five, Bootstraat 9, € 14, www.fortyfive.be

zondag 7 decemberpha Numismatica Edelweissje - ruildag, 8u - 12u, zaal Sint-Katarina, N. Cley-naertslaan 1, [email protected], www.ruilclubedelweissje.be

spo Starclass - Shorttrack, 8u, Bloso Ijshal De Schaverdijn, Gouverneur Ver-wilghensingel 13, 0499 52 32 30,www.yds-hasselt.be

Muz Calefax - Die Kunst der Fuge van J.S. Bach, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

pod Emma Southgate - A-Z lezing, 20u, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5,www.a-zlezingen.be

woensdag 10 decemberMuz Eriksson Delcroix, 20u, cultuur-centrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 /€ 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Fabio Bonizzoni - Goldberg Variati-onen van Johan Sebastian Bach, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 16, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Tinariwen, 20u, cultuurcentrum, Kunstlaan 5, € 24, 011 22 99 33,www.ccha.be

donderdag 11 decemberflm Club Sandwich - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 6 / € 5, www.cultuurplatform.be

pod Het Hasselts Toneel - Heldendeugd, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 31, € 10 / € 9 (UiTpas), 011 23 95 40,www.hethasseltstoneel.be

pod Jeroen Berwaerts & Els Biesemans - Bach, Viviana en Zimmerman, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, € 16 /€ 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz BRNS + Robbing Millions, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 10 / € 7 (vvk), 011 23 13 13,www.muziekodroom.be

Muz Tubelight, 21u, Café Café, Meldert-straat 21, gratis, www.cafecafe.be

vrijdag 12 decemberpod Het Hasselts Toneel - Heldendeugd, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 31, € 10 / € 9 (UiTpas), 011 23 95 40,www.hethasseltstoneel.be

Muz Bach Concentus - Orchestrale com-posities van Johan Sebastian Bach & Carl Phillip Emanuel Bach, 20u, cultuur-centrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 20, 011 22 99 33, www.ccha.be

20

AGENDA

www.UiTinHasselt.be 20

www.UiTinHasselt.be

Page 21: UiTinHasselt winter 2014-2015

21

AGENDA

www.UiTinHasselt.be

pod Ontroerend Goed - OMG, kunsten-centrum BELGIE, Burgemeester Bollen-straat 54, € 11 / € 10, 011 22 41 61,www.kunstencentrumbelgie.com

Muz Civilian, The Dallas Project, Garett Field, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, gratis, 011 23 13 13,www.muziekodroom.be

Muz Bram Willems, 24u, Café Café, Meld-ertstraat 21, gratis, www.cafecafe.be

zaterdag 13 decemberkds Plan D - Buurman in de winter (6+), 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunst-laan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

pod Kerstvertelling, 15u30, Minderbroe-derskerk, Minderbroedersstraat , € 8 /€ 5 (vvk) / gratis (- 12 jaar), reserveren via 0475 77 66 64,[email protected]

flm Meistersinger von Nürnberg (Wag-ner) - Opera Live, 17u30, Kinepolis,Via Media 1, www.kinepolis.be

pod Het Hasselts Toneel - Heldendeugd, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 31, € 10 / € 9 (UiTpas), 011 23 95 40,www.hethasseltstoneel.be

Muz Margoda - Ero cras (morgen zal ik er zijn), 20u, Sint-Martinuskerk, Hollands-veldlaan 1, € 15 / € 12 (vvk), 011 72 03 41, [email protected]

Muz Whatever You Want!, 22u, Muzieko-droom, Bootstraat 9, € 5, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

zondag 14 decemberevt Geleid bezoek Belevingscentrum, 14u - 15u30, Abdijsite Herkenrode,Herkenrodeabdij 4, € 5 / € 3 (UiTpas),011 23 96 70, www.abdijsiteherkenrode.be

Muz Werner Van Mechelen & Peter Vanhove - liederen van Belgische toon-dichters & Georges Bizet, 11u, stadhuis, Groenplein, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

pod Het Gevolg & Vanelle - Straks is het gedaan (3+), 11u + 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7,011 22 99 33, www.ccha.be

evt Guido Convents - De eerste fasci-nerende en onbekende jaren van de Belgische film (1893-1918), 11u - 12u30, Stedelijke Bibliotheek Kuringen , Joris van Oostenrijkstraat , gratis,011 24 43 00, [email protected]

Muz Dans Dans + Little Dots, 20u, Muzie-kodroom, Bootstraat 9, € 9, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

Muz Tuxedomoon, 20u, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 16 / € 15 (UiTpas), 011 22 41 61,www.kunstencentrumbelgie.com

Muz El Gringo, 24u, Café Café, Meldert-straat 21, gratis, www.cafecafe.be

zaterdag 20 decemberevt De bijna langste nacht...met Jan Ley-ers, 13u - 20u, Oude Gevangenis Hasselt Martelarenlaan 42, gratis, inschrijven 011 35 27 80 , www.vrijzinniglimburg.be

evt Music for live - wandelzoektocht, 14u - 20u, Jeugdokalen Tuilt,Sint-Jozefsplein, € 2,www.musicforlll.be

pod The Peking Acrobats, 15u + 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 28, 011 22 33 99, www.ccha.be, uitverkocht!

Muz Arbeid Adelt, 21u, Café Café,Meldertstraat 42, € 10, www.cafecafe.be

evt Wintertoer zie p. 14

Muz Kathedraalkoor Hasselt en Kamerkoor Maastricht – kerstconcert, 20u, Sint-Quintinuskathedraal,Vismarkt, € 16 / € 15 (kassa met UiTpas) /€ 14 (vvk), 011 74 44 78

zondag 21 decemberevt De warmste provincie -geldinzamelingsactie, 10u – 12u,Capucienenplein, gratis,[email protected]

spo Kerstwandeling - 4, 8, 13 en 20 km, vanaf 8u, ontmoetingscentrum De Binder, Vijversstraat 2a, 0498 68 46 35, [email protected]

spo KLVV jeugdbekertornooi volleyball - kadetten meisjes, vanaf 9u, sporthal Spalbeek, Spalbeekstraat 64,0498 38 45 76, www.volleylimburg.be

Muz Helikon - aperitiefconcert, 11u - 12u30, Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord & Dans, Kunstlaan 12,€ 12 / € 10 (UiTpas) / € 6 (studenten),089 61 10 58, [email protected]

evt Koopzondag, 13u30 - 18u, centrum, binnenstad, gratis,www.ondernemeninhasselt.be

evt Midwintermarkt, 15u - 20u, centrum, Kolonel Dusartplein, toegang gratis,011 23 93 45, [email protected]

pod Kerstvertelling, 12u, Minderbroe-derskerk, Minderbroedersstraat , € 8 /€ 5 (vvk) / gratis (- 12 jaar), reserveren via 0475 77 66 64,[email protected]

evt Koopzondag, 13u30 - 18u, centrum, binnenstad, gratis,www.ondernemeninhasselt.be

evt Kiss the Artist - Bezoek Future Fictions met Speedism / Pieterjan Ginckels, 14u - 16u, Z33, Zuivelmarkt 33, € 2, www.z33.be,

maandag 15 decemberspo Boerenkrijgtocht, 8u, ontmoetings-centrum Runkst, Runkstersteenweg 149, 011 27 31 40, www.de-trotters.be

dinsdag 16 decemberflm Gemma Bovery - FilmMagie, 20u, Kinepolis , Via Media 1, dagprijs / € 5 (leden), 011 27 12 30,www.filmmagie.be/club/hasselt

Muz Vlaams Radio Koor - Dreaming of a white christmas, 20u, Virga Jesseba-siliek, Kapelstraat, € 16, 011 22 99 33, www.ccha.be

pod Koen De Graeve & De Post, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 18, 011 22 99 33 , www.ccha.be

pod FoAM - A-Z lezing, 20u, Z33, Zuivel-markt 33, € 5, www.a-zlezingen.be

pod BOG. - MEN., 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 12 / € 10,50,011 22 99 33, www.ccha.be

donderdag 18 decemberspo Bowlingnamiddag senioren - Fifty-Fit, 13u30 - 17u, Olympia, Kuringer-steenweg 242, € 10 (incl. koffie en taart / € 6, inschrijven 011 23 94 50,[email protected]

flm Winter Sleep - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 6 / € 5, www.cultuurplatform.be

Muz Kiev Koor - kerstmuziek, 20u, cul-tuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20 / € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz The Amazing Snakeheads, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 7,011 23 13 13 , www.muziekodroom.be

Muz The Faye Dunaways, 21u, Café Café, Meldertstraat 21, gratis, www.cafecafe.be

vrijdag 19 decemberspo Kerstwandeling, vanaf 15u, feest-zaal centrum Kermt, Diestersteenweg 207, 0498 81 55 16

21 www.UiTinHasselt.be

Page 22: UiTinHasselt winter 2014-2015

evt Natuurwandeling met gids, 14u - 16u, domein Kiewit, Putvennestraat 130, gratis, www.natuurpuntlimburg.be

Muz Musica Hasselt & Gaudete Halen - kerstconcert, 15u, Minderbroederskerk, Minderbroedersstraat , € 5, 011 32 17 24

Muz Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kuringen - kerstconcert, 20u, Sint-Quin-tinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 25 39 00, [email protected]

Muz Liégeois, Van Coillie, Van Leugenhaeg-he, 19u - 22u, Mon Café, Lombaardstraat 8, gratis, www.moncafehasselt.be

maandag 29 decemberevt Wintertoer zie p. 14

woensdag 31 decemberpod Ballet Sint-Petersburg - Het Zwa-nenmeer, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 32 / € 30, 011 22 99 33, www.ccha.be (Uitverkocht)

Muz Gewelt, M&T, e.a. - New Years Eve, vanaf 22u, Forty Five, Bootstraat 9,€ 15, www.fortyfive.be

zondag 4 januarievt Koopzondag, 13u30 - 18u, centrum, binnenstad, gratis,www.ondernemeninhasselt.be

dinsdag 6 januariflm A most wanted man - FilmMagie, 20u, Kinepolis , Via Media 1, dagprijs /€ 5 (leden), 011 27 12 30,www.filmmagie.be/club/hasselt

pod Terra Nova & Kurt van Eeghem - DaDa! Beethoven…, 20u, cultuur-centrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 /€ 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

woensdag 7 januaripod Ultima Thule - Nerf, 20u, cultuur-centrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 /€ 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

donderdag 8 januariMuz Mike Sponza Band, 20u30, Muzie-kodroom, Bootstraat 9, € 12 / € 10 (vvk), 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

flm Mommy - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 6 / € 5,www.cultuurplatform.be

Muz Scrappy Tapes, 21u, Café Café, Meldertstraat 24, gratis,www.cafecafe.be,

vrijdag 9 januariMuz Charlie Fraïche, 24u, Café Café, Meldertstraat 24, gratis, www.cafecafe.be

evt Spelletjesnamiddag SPELenT, 15u - 18u, Regenbooghuis Limburg, Meldert-straat 38, gratis, 0474 69 15 10

pod The Nutcracker - Ballet in decinema, 15u30, Kinepolis , Via Media 1,€ 22,50 / € 20,50, www.kinepolis.be

kds Internationaal Danstheater - Si Lin - De legende van de zijdeprinses (6+), 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunst-laan 5, € 12 / € 10,50, 011 22 99 33,www.ccha.be

maandag 22 decemberMuz deFilharmonie - Ludwig Van Beetho-ven & Johannes Brahms, 20u, cultuur-centrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20 /€ 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

evt Wintertoer zie p. 14

dinsdag 23 decemberMuz Anúna, 20u, Ethias Theater, Gouver-neur Verwilghensingel 70, € 25,www.ethiasarena.be,www.sportpaleis.be

pod Michael Van Peel - Overleeft 2014 - De eindejaarsconference, 20u, cultuur-centrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16,011 22 99 33, www.ccha.be

evt Wintertoer zie p. 14

vrijdag 26 decemberspo Zaalvoetbaldagen, vanaf 9u, Sport-hal Alverberg, Herkenrodesingel 33, 0476 66 87 70, [email protected]

Muz Samenzang kerstliederen Sint-Ce-ciliakoor - U zijt wellekome, 14u , Sint-Jozefskerk Kuringen, Sint-Jozefsplein, gratis, [email protected]

Muz Brass Band Haspengouw - kerstcon-cert, 16u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis,www.brassbandhaspengouw.be

Muz Eppo Janssen, 24u, Café Café, Mel-dertstraat 21, gratis, www.cafecafe.be

zaterdag 27 decemberspo Wandelen in de Groene Delle - De Dragonders, vanaf 7u, ontmoetingscen-trum Stokrode, Sint-Amandusstraat 18, € 1, 011 25 14 22, www.dragonders.be

spo Zaalvoetbaldagen, vanaf 9u, Sport-hal Alverberg, Herkenrodesingel 33, 0476 66 87 70, [email protected]

evt Wintertoer zie p.14

zondag 28 decemberspo Zaalvoetbaldagen, vanaf 9u, Sport-hal Alverberg, Herkenrodesingel 33, 0476 66 87 70,[email protected]

zondag 11 januariMuz deFilharmonie - nieuwjaarsaperi-tiefconcert, 11u (uitverkocht!) + 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 24 / € 22, 011 22 99 33, www.ccha.be

evt Hasselt Klinkt - Nieuwjaarsreceptie, 14u - 16u, Grote Markt, gratis,www.feestcomitehasselt.be,

dinsdag 13 januariflm Bande des filles - FilmMagie, 20u, Kinepolis , Via Media 1, dagprijs / € 5 (leden), 011 27 12 30, www.filmmagie.be/club/hasselt

pod Julie Van den Berghe / NTGent & Nationale Toneel - Elektra, 20u, cultu-urcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20 / € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Hydrogen Sea, 21u, Café Café, Meldert-straat 24, gratis, www.cafecafe.be

dinsdag 14 januaripod Alessandro Sciarroni - Untitled_I will be therew, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50,011 22 99 33, www.ccha.be

donderdag 15 januariMuz Phlitman & Kang, 21u, Café Café, Meldertstraat 24, gratis,www.cafecafe.be

flm Pride - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 6 / € 5,www.cultuurplatform.be

Muz Ronny Verbiest & Harry Happel - jazzconcert, 20u, Club Artiest Hassotel, Sint-Jozefsstraat 2,www.jazzclubthemood.be

Muz Héloise Band, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16,50 / € 13,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

vrijdag 16 januariMuz Skyve, 24u, Café Café, Meldertstraat 24, gratis, www.cafecafe.be

zaterdag 17 januarikds Laika & Bontehond - Cowboys huilen niet (7+), 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

AGENDA

22www.UiTinH

asselt.be

Page 23: UiTinHasselt winter 2014-2015

Muz Koninklijke Harmonie Hasselt - nieuwjaarsconcert, 20u, Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord & Dans, Kunstlaan 12, € 6 / € 5 (UiTpas, vvk), 0475 44 82 12, www.khh.be

Muz deFilharmonie - Mozart & Men-delssohn, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20 / € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

flm Black coal thin ice, 20u, kunstencen-trum BELGIE, Burgemeester Bollen-straat 54, € 8 / € 7 (UiTpas), 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

Muz Modfest, 22u, Muziekodroom, Boot-straat 9, 011 23 13 13,www.muziekodroom.be

zondag 18 januaripod Het Genootschap - Toast Literair, 10u30 - 12u30, Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Joris van Oostenrijkstraat 55, gratis, 011 24 43 00,[email protected]

Muz Assai cellokwartet - aperitiefcon-cert, 11u - 12u30, Stedelijk Conserva-torium voor Muziek, Woord & Dans, Kunstlaan 12, € 12 / € 10 (60+, UiTpas), 089 61 10 58, www.symphonia-assai.be

evt Spelletjesnamiddag SPELenT, 15u - 18u, Regenbooghuis Limburg, Meldert-straat 38, gratis, 0474 69 15 10

Muz The ten tenors on Broadway, 19u30, Ethias Theater, Gouverneur Verwil-ghensingel 70, € 29,www.sportpaleis.be

maandag 19 januarispo Wandeling Banneux - voor 50-plussers, 14u, ontmoetingscentrum De Hazelaar, Merellaan 17, € 3,50 (koffie en taart), inschrijven011 23 94 50, [email protected]

dinsdag 20 januariflm Kreuzweg - FilmMagie, 20u,Kinepolis , Via Media 1, dagprijs / € 5 (leden), 011 27 12 30,www.filmmagie.be/club/hasselt

spo Badmintoninitiatie - voor 50-plussers, 16u - 17u30, Sporthal Runkst, Djef Swennenstraat 17, gratis, inschrijven 011 23 94 50,[email protected]

flm Paul Coessens - De Maya’s-Mexico, Guatemala & Honduras, 20u, cultuur-centrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

woensdag 21 januarispo Netbalinitiatie - voor 50-plussers, 10u - 11u, Sporthal Runkst, Djef Swen-nenstraat 17, gratis, inschrijven011 23 94 50, [email protected]

spo Badmintoninitiatie - voor 50-plussers, 12u, Sporthal Runkst,Djef Swennenstraat 17, gratis, inschrijven 011 23 94 50, [email protected]

pod De Frivole Framboos - Delicatis-simo, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22 / € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be

donderdag 22 januarflm Waiting for August - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 6 /€ 5, www.cultuurplatform.be

Muz The me in you, 21u, Café Café, Meldertstraat 24, gratis,www.cafecafe.be

vrijdag 23 januarikds deFilharmonie - De onsterfelijke geliefde van Ludwig van Beethoven (6+), 19u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Gospodi - Muziek van de stilte, 19u30, abdijsite Herkenrode, Herkenro-deabdij 4, € 8, www.ccv.be/hasselt

pod Lisaboa & De Kuiperskaai - Mariem-bourg, 20u, kunstencentrum Belgie, Burgemeester Bollenstraat 54, € 10 / € 9 (UiTpas), 011 22 41 61,www.kunstencentrumbelgie.com

Muz Nadiem Shah, 24u, Café Café, Meldertstraat 24, gratis,www.cafecafe.be

zaterdag 24 januarispo Schermtornooi, vanaf 9u, Sporthal Spalbeek, Spalbeekstraat 64,www.schermkringherckenrode

pod Lisaboa & De Kuiperskaai - Mariem-bourg, 20u, kunstencentrum Belgie, Burgemeester Bollenstraat 54, € 10 / € 9 (UiTpas), 011 22 41 61,www.kunstencentrumbelgie.com

zondag 25 januari spo Schermtornooi, vanaf 9u, Sporthal Spalbeek, Spalbeekstraat 64,www.schermkringherckenrode

pod Pieter Embrechts - Gedichtendag, 11u - 12u30, Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Joris van Oostenrijkstraat 55, gratis, 011 24 43 00,[email protected]

spo Midwinterjogging, 13u, sportcen-trum Kiewit, Tulpinstraat 42,www.avthasselt.be

Muz Waldo Geuns speelt Johannes Brahms, 15u, Smaaksalon, Maas-trichterstraat 61, € 15,www.waldogeuns.com

flm Swan Lake - Ballet in de cinema - , 15u30, Kinepolis , Via Media 1, € 22,50 / € 20,50, www.kinepolis.be

dinsdag 27 januariflm Clouds of Sils Maria - FilmMagie, 20u, Kinepolis , Via Media 1, dagprijs /€ 5 (leden), 011 27 12 30,www.filmmagie.be/club/hasselt

Muz Stef Bos - Mooie waanzinnige wereld, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22 / € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be

woensdag 28 januaripod De Spelerij - Lars, 20u, cultuurcen-trum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 /€ 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

donderdag 29 januariflm Une nouvelle amie - zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 6 /€ 5, www.cultuurplatform.be

pod Internationale Opera Producties - Madama Butterfly, 20u, cultuurcen-trum Hasselt, Kunstlaan 5, € 34 / € 32, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Team William, 21u, Café Café, Meldertstraat 24, gratis,www.cafecafe.be,

vrijdag 30 januariMuz Bart Van Loo & Eddy et les Vedettes - Chanson. Une belle histoire, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Melanie De Biaso, 20u, cultuurcen-trum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22 / € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz Stijn Maris, 24u, Café Café, Meldert-straat 24, gratis, www.cafecafe.be

zaterdag 31 januaripod Willy Theunis - lezingenreeks WOI, 14u + 16u, Black Box, Kolonel Dusart-plein, gratis, inschrijven 011 29 59 50, [email protected]

pod Balletschool Edwina Verdingh - What if HOME is not a Place, 19u30, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5,€ 18 / € 15 (vvk), 011 28 17 29,www.edwinaverdingh.be

pod Het Hasselts Toneel - De aft, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32,€ 10 / € 9 (UiTpas), 011 23 95 40,www.hethasseltstoneel.be

Muz Lakota, 21u, Café Café, Meldert-straat 24, gratis, www.cafecafe.be

23

AGENDA

www.UiTinHasselt.be23 www.UiTinHasselt.be

Page 24: UiTinHasselt winter 2014-2015

ETHIAS ARENA

SKATEPARK

PLOPSA INDOOR

UNIVERSITEITHASSELT

-

NAMUR

RUNKSTERKIEZEL

JESSA ZIEKENHUISCampus Virga Jesse

JESSA ZIEKENHUISCampus Salvator

GROTE BREEMSTRAAT

21

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

14

15

1617

18

19

20

UiTPuNT/Toerisme Hasseltsmaaksalon + SmaakwinkelMaastrichterstraat 59011 23 95 [email protected]

Cultuurcentrum HasseltKunstlaan 5011 22 99 [email protected]

Het StadsmusGuido Gezellestraat 2011 23 98 [email protected]

Japanse TuinGouverneur Verwilghensingel 23011 23 52 00 (1 april - 31 oktober)011 23 95 40 (1 november - 31 maart)[email protected]

Kinepolis0900 00 555(programmatie filmaanbod)www.kinepolis.com

Kunstencentrum BELGIEBurgemeester Bollenstraat 54011 22 41 [email protected]

Literair MuseumBampslaan 35011 26 17 87 – 011 22 26 [email protected]

Modemuseum HasseltGasthuisstraat 11011 23 96 [email protected]

MuziekodroomBootstraat 9011 23 13 [email protected]

Nationaal JenevermuseumWitte Nonnenstraat 19011 23 98 [email protected]

Provinciale Bibliotheek LimburgMartelarenlaan 17011 29 59 [email protected]/pbl

Grenslandhallen / Ethias ArenaGouverneur Verwilghensingel 70011 29 94 99info@grenslandhallen.bewww.grenslandhallen.bewww.ethiasarena.be

ACADEMIEGALERIEStedelijke Academievoor Schone KunstenKunstlaan 12011 23 98 [email protected]

Stedelijke Bibliotheek HasseltJoris van Oostenrijkstraat 55011 24 43 [email protected]

Stedelijk Conservatoriumvoor Muziek, Woord en DansKunstlaan 12011 23 98 [email protected]

ZebracinemaZuivelmarkt 33011 29 59 85zebracinema.cultuurplatform.be

Z33Zuivelmarkt 33011 29 59 [email protected]

Park natuur & cultuurRunksterkiezel 113011 76 66 61011 27 31 [email protected]

Abdijsite HerkenrodeHerkenrodeabdij 4011 23 96 [email protected]

CIAPArmand Hertzstraat 21/1011 22 53 [email protected]

Villa BastaSchipperstraat 13011 72 77 77www.villabasta.be

adressenlijst

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21