Studiegids 2012

43
Studiegids

description

 

Transcript of Studiegids 2012

Page 1: Studiegids 2012

Studiegids

Page 2: Studiegids 2012

Flextrain is opgericht in maart 1999 en uitgegroeid tot een professioneel trainingsbureau.

Sinds 2002 is Flextrain ook actief als opleider en trainingbureau binnen andere bedrijfssectoren,

zoals de Schoonmaakbranche – Bouwbedrijven – Horeca – Agrarische sector – Overheid &

Bankbedrijven – Notarieel en diverse MKB bedrijven.

Waarom voor zou u voor Flextrain kiezen

Flexibiliteit: al onze opleidingen zijn overal in het land te volgen, dus ook in uw omgeving.

Kwaliteit: aan de slag met een concreet vraagstuk uit je eigen werkveld.

Beleving: bij ons zit iedereen op de 1e rij.

Gemak: altijd en overal bereikbaar.

Persoonlijk: persoonlijke benadering staat voorop.

Actueel: leren volgens de nieuwste lesmethodieken.

Praktijkgericht: de leerstof en begeleiding passen zich aan jou aan.

Onze organisatie bestaat uit drie trainingsunits met meer dan 30 trainingen & opleidingen

Uitzendkennis

o Een unit vol met trainingen & opleiding voor het vaste maar ook het

uitzendpersoneel.

Security

o Een Unit vol met trainingen gericht op identiteitsfraude en veel meer, zoals NEN

4400-1, VCA, VCU trainingen en meerdere begeleidingstrajecten.

MaxTalent

o Maak kennis met MaxTalent een unit vol met bindende, uitdagende, creatieve en

inspirerende trainingen en coachings trajecten training ter verbetering van je eigen

vaardigheden. Alles waar je je jouw droom werkelijkheid kunt laten worden……

Al onze trainingen hebben een herkenbare filosofie………

…met meetbare resultaten, en…………

…een aanpak afgestemd op de behoefte!

Page 3: Studiegids 2012

Uitzendkennis Pagina: IClass Basisopleiding Intercedent - 1- IClass Basisopleiding Intercedent Plus E-learning Praktische controle documenten - 2- Basisopleiding Intercedent klassikaal - 3- Basisopleiding Intercedent klassikaal Plus E-learning Praktische controle documenten - 4- E-learning Basisopleiding Intercedent - 5- E-learning Basisopleiding Intercedent Plus E-learning Praktische controle documenten - 6- Opfris training voor Intercedenten - 7- Cao training - 8- Training (Aankomend) Vestigingsmanager - 9- Training Financieel management voor intercedenten & vestigingsmanagers -10- Opleidingspakketten voor intercedenten -11- Opleidingspakketten voor Senior medewerkers & managers -12- Trainingen en opleidingen voor de uitzendkracht -13- Trainingen en opleidingen voor de uitzendkracht -14- Security Pagina: Praktische controle Documenten -15- E-learning Praktische Controle Documenten -16- Profiling -17- Voorlichting ‘voorkomen van identiteitsfraude’ -18- Documentenonderzoek -19- Praktische Controle Documenten ‘on the job’ -20- Digitale documentherkenning -21- Identiteit en financiële fraude -22- Basis Veiligheid (B-VCA) -23- Basis Veiligheid (B-VCA) herhalingscursus -24- Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende (VOL-VCA) -25- Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevende (VIL-VCU) -26- Omgaan met Agressie -27- MaxTalent Pagina: Date met NLP -28- Generatie Management -29- Telefonische Acquisitie -30- Creatief verkoopgesprekken voeren -31- Succesvol Onderhandelen -32- Leidinggeven -33- Effectief communiceren -34- Timemanagement -35- Verandermanagement met Lumina Spark Learning -36- 360 Feedback met Personal Color -37- Algemene leveringsvoorwaarden Flextrain B.V. -38-

Page 4: Studiegids 2012

IClass Basisopleiding Intercedent

De methodiek van de IClass is uniek door de mogelijkheid van het volgen van echte lessen, zoals de traditionele onderwijsvorm, vanachter een computer in een eigen omgeving of vanaf de werkplek. De opleiding heeft interactie als uitgangspunt en alle voordelen van onze traditionele opleiding en onze E-learning gecombineerd. De docent kan in de IClass online communiceren met de klas als geheel of met individuele studenten voor persoonlijke coaching ….. deze methode is toegesneden op ieders behoefte.

Studeren via de IClass van Flextrain ‘brengt leren, werken en vrije tijd in balans’. De training kan starten vanaf het moment dat de aanmelding in behandeling is genomen (meestal binnen twee werkdagen). Het lesmateriaal is via E-learning beschikbaar dus kan gestart worden wanneer de kandidaat maar wil. U kunt drie maanden gebruiken van ons E-learning omgeving. Wat kunt u allemaal met ons E-learning portaal:

De lesmodules zijn via internet beschikbaar en werken met alle internet browser maar is ook compatibel voor de Smartphone of Ipad.

Dynamische omgeving: o overzichtelijk door logische indeling op basis van de SEU-eindtermen; o modulair te volgen; o per module duidelijk leerdoelen; o verschillende vraagvormen; o instructie en trainingsfilms beschikbaar; o discussieforums; o printvriendelijk lesmateriaal; o wekelijkse online ‘live’ support van onze docenten.

Interactief : o voorzien van bijna 200 vragen, veel oefenmogelijkheden; o Samenwerken in de Iclass. o 24- uur beschikbaar, studeren in je eigen tijd; o contact met andere studenten binnen de omgeving; o docent via de berichtenfunctie binnen de omgeving bereikbaar. o mogelijkheid voor maken en uploaden van praktijkopdrachten tijdens de studie.

Deze worden na inlevering door de docenten gecorrigeerd en voorzien van feedback.

Duur van de opleiding: De Basisopleiding is geheel via internet te volgen met of zonder IClass bijeenkomsten. U kunt zelf bepalen wanneer u begint en binnen welk tijdsbestek u de opleiding afrondt. Er zijn zeven IClass bijeenkomsten, deze starten wij iedere 2e maandag van de maand en zijn twee keer per week op de maandag en donderdag. De wekelijkse online ‘chat’ van een onze docenten is iedere maandag van 11.00 tot 12.00 uur. Investering: Investering voor de IClass bedragen € 449,95 per deelnemer, excl. 19% BTW en SEU examenkosten Bijzonderheden: Om de IClass opleiding te kunnen volgen dienen de computers te zijn voorzien van internet, geluidskaart en webcam.

-1-

Page 5: Studiegids 2012

IClass Basisopleiding Intercedent Plus E-learning Praktische controle documenten De methodiek van de IClass is uniek door de mogelijkheid van het volgen van echte lessen, zoals de traditionele onderwijsvorm, vanachter een computer in een eigen omgeving of vanaf de werkplek. De opleiding heeft interactie als uitgangspunt en alle voordelen van onze traditionele opleiding en onze E-learning gecombineerd. De docent kan in de IClass online communiceren met de klas als geheel of met individuele studenten voor persoonlijke coaching ….. deze methode is toegesneden op ieders behoefte. Daarnaast ontvangt u onze E-learning Praktische controle documenten waarmee u zich wapent tegen illegaliteit en voldoet u aan een grote eis uit de NEN 4400-1 norm.

Studeren via de IClass van Flextrain ‘brengt leren, werken en vrije tijd in balans’. Beiden training kunnen starten vanaf het moment dat de aanmelding in behandeling is genomen (meestal binnen twee werkdagen). Het lesmateriaal is via E-learning beschikbaar dus kan gestart worden wanneer de kandidaat maar wil. U kunt drie maanden gebruiken van ons E-learning omgeving. Wat kunt u allemaal met ons E-learning portaal:

De lesmodules zijn via internet beschikbaar en werken met alle internet browser maar is ook compatibel voor de Smartphone of Ipad.

Dynamische omgeving: o overzichtelijk door logische indeling op basis van de SEU-eindtermen; o modulair te volgen; o per module duidelijk leerdoelen; o verschillende vraagvormen; o instructie en trainingsfilms beschikbaar; o discussieforums; o printvriendelijk lesmateriaal; o wekelijkse online ‘live’ support van onze docenten.

Interactief : o voorzien van bijna 200 vragen, veel oefenmogelijkheden; o Samenwerken in de Iclass. o 24- uur beschikbaar, studeren in je eigen tijd; o contact met andere studenten binnen de omgeving; o docent via de berichtenfunctie binnen de omgeving bereikbaar. o mogelijkheid voor maken en uploaden van praktijkopdrachten tijdens de studie.

Deze worden na inlevering door de docenten gecorrigeerd en voorzien van feedback.

Duur van de opleiding: De Basisopleiding is geheel via internet te volgen met of zonder IClass bijeenkomsten. U kunt zelf bepalen wanneer u begint en binnen welk tijdsbestek u de opleiding afrondt. Er zijn zeven IClass bijeenkomsten, deze starten wij iedere 2e maandag van de maand en zijn twee keer per week op de maandag en donderdag. De wekelijkse online ‘chat’ van een onze docenten is iedere maandag van 11.00 tot 12.00 uur. Investering: Investering voor deze 2 trainingen bedragen € 575,00 per deelnemer, excl. 19% BTW en SEU examenkosten Bijzonderheden: Om deze trainingen te kunnen volgen dienen de computers te zijn voorzien van internet, geluidskaart en webcam.

-2-

Page 6: Studiegids 2012

Basisopleiding Intercedent klassikaal

De Basisopleiding Intercedent is bedoeld voor iedere intercedent/senior intercedent of vestigingsmanager, die al werkt of gaat werken in de uitzendbranche. De onderwerpen die behandeld worden in deze opleiding zijn afgestemd op de eindtermen voor het examen Uitzendmedewerker van de SEU. Onderwerpen: 1. Achtergronden uitzendbranche 2. Organisatie van de branche 3. Privacywetgeving in Nederland 4. Regelgeving met betrekking tot WID & WAV 5. Goed werkgeverschap 6. Vacaturebehandeling 7. Sociale wetgeving in Nederland 8. De CAO voor Uitzendkrachten 9. Personeelsbeleid & communicatie 10. SEU examentraining Aanpak, methode en middelen: Klassikale opleiding met een groepsgrootte van minimaal 5 en maximaal van 12 deelnemers, wordt als een gecombineerde training aangeboden waarbij er via internet lesmodules beschikbaar zijn en een aantal klassikale bijeenkomsten worden afgesproken. De gehele lesstof wordt klassikaal behandeld als één grote casus. Geen rollenspelen waarin iemand zich ongemakkelijk kan voelen, maar door middel van het nabootsen van een uitzendbureau. En de deelnemers? Die zijn in de training gewoon zichzelf, intercedent/ senior intercedent of vestigingsmanager. De onderwerpen die behandeld worden in de training zijn afgestemd op de eindtermen voor het examen Uitzendmedewerker van de SEU. Er is een docent beschikbaar die alle deelnemers via e-mail of telefonisch begeleid. Duur van de training: Omdat deze opleiding via internet beschikbaar is kan het instapmoment door de deelnemer of organisatie zelf bepaald worden. Naast het E-learning gedeelte omvat het opleidingstraject klassikale bijeenkomsten, de dagopleiding bestaat uit twee dagen en één ochtend. De avondopleiding bestaat uit zes avonden. Duur van de training Praktische controle documenten is één dag van 09.00 tot 16.30 uur. Investering: Dagopleiding € 695,00 p.p. excl. btw en SEU examen maar inclusief lesmateriaal. Avondopleiding € 845,00 p.p. excl. btw en SEU examen maar inclusief lesmateriaal. Bijzonderheden: Onze Basisopleiding klassikaal overdag en avond zijn subsidiabel via STOOF-ESF. De subsidiebijdrage bedraagt maximaal 40%, tenzij anders vermeld in de STOOF webportal. Kiest u voor een in-company traject bij Flextrain, dan is de ESF subsidieregeling ook van toepassing.

-3-

Page 7: Studiegids 2012

Basisopleiding Intercedent Plus! De Basisopleiding Intercedent is bedoeld voor iedere intercedent/senior intercedent of vestigingsmanager, die al werkt of gaat werken in de uitzendbranche. De onderwerpen die behandeld worden in deze opleiding zijn afgestemd op de eindtermen voor het examen Uitzendmedewerker van de SEU. PLUS! Ontvangt onze E-learning Praktische controle documenten waarmee u zich wapent tegen illegaliteit en voldoet u aan een grote eis uit de NEN 4400-1 norm. Onderwerpen: 1. Achtergronden uitzendbranche 2. Organisatie van de branche 3. Privacywetgeving in Nederland 4. Regelgeving met betrekking tot WID & WAV 5. Goed werkgeverschap 6. Vacaturebehandeling 7. Sociale wetgeving in Nederland 8. De CAO voor Uitzendkrachten 9. Personeelsbeleid & communicatie 10. SEU examentraining Aanpak, methode en middelen: Klassikale opleiding met een groepsgrootte van minimaal 5 en maximaal van 12 deelnemers, wordt als een gecombineerde training aangeboden waarbij er via internet lesmodules beschikbaar zijn en een aantal klassikale bijeenkomsten worden afgesproken. De gehele lesstof wordt klassikaal behandeld als één grote casus. Geen rollenspelen waarin iemand zich ongemakkelijk kan voelen, maar door middel van het nabootsen van een uitzendbureau. En de deelnemers? Die zijn in de training gewoon zichzelf, intercedent/ senior intercedent of vestigingsmanager. De onderwerpen die behandeld worden in de training zijn afgestemd op de eindtermen voor het examen Uitzendmedewerker van de SEU. Er is een docent beschikbaar die alle deelnemers via e-mail of telefonisch begeleid. Duur van de training: Omdat deze opleiding via internet beschikbaar is kan het instapmoment door de deelnemer of organisatie zelf bepaald worden. Naast het E-learning gedeelte omvat het opleidingstraject klassikale bijeenkomsten, de dagopleiding bestaat uit twee dagen en één ochtend. De avondopleiding bestaat uit zes avonden. Duur van de training Praktische controle documenten is één dag van 09.00 tot 16.30 uur. Investering: Dagopleiding Plus! € 895,00 p.p. excl. btw en SEU examen maar inclusief lesmateriaal. Avondopleiding Plus! € 1.045,00 p.p. excl. btw en SEU examen maar inclusief lesmateriaal. Bijzonderheden: Onze Basisopleiding klassikaal overdag en avond zijn subsidiabel via STOOF-ESF. De subsidiebijdrage bedraagt maximaal 40%, tenzij anders vermeld in de STOOF webportal. Kiest u voor een in-company traject bij Flextrain, dan is de ESF subsidieregeling ook van toepassing.

-4-

Page 8: Studiegids 2012

E-learning Basisopleiding Intercedent De Basisopleiding Intercedent is bedoeld voor iedere intercedent/ senior intercedent of vestigingsmanager, die al werkt of gaat werken in de uitzendbranche. De onderwerpen die behandeld worden in deze opleiding zijn afgestemd op de eindtermen voor het examen Uitzendmedewerker van de SEU. Wat kunt u allemaal met ons E-learning portaal:

De lesmodules zijn via internet beschikbaar en werken met alle internet browser maar is ook compatibel voor de Smartphone of Ipad.

Dynamische omgeving: o overzichtelijk door logische indeling op basis van de SEU-eindtermen; o modulair te volgen; o per module duidelijk leerdoelen; o verschillende vraagvormen; o instructie en trainingsfilms beschikbaar; o discussieforums; o printvriendelijk lesmateriaal; o wekelijkse online ‘live’ support van onze docenten.

Interactief: o voorzien van bijna 200 vragen, veel oefenmogelijkheden; o Samenwerken in de Iclass omgeving; o 24- uur beschikbaar, studeren in je eigen tijd; o contact met andere studenten binnen de omgeving; o docent via de berichtenfunctie binnen de omgeving bereikbaar.

Mogelijkheid voor maken en uploaden van praktijkopdrachten tijdens de studie. Deze worden na

inlevering door de docenten gecorrigeerd en voorzien van.

Examentraining:

Na het doorlopen van de training kan de cursist een examentraining volgen, welk standaard deel

uitmaakt van onze E-learning omgeving. Vanuit dit platform kunnen de cursisten de gemaakte

examenvragen rechtstreeks naar de docent sturen die het examen zal nakijken en voorzien van een

eindcijfer en feedback terug zal sturen. De cursist kan indien wenselijk zijn examenvragen

mondeling laten toelichten in de wekelijkse ‘live’ sessie met de docent.

Duur van de opleiding:

De Basisopleiding Uitzendmedewerker is geheel via internet te volgen zonder klassikale

bijeenkomsten. U kunt zelf bepalen wanneer u begint en binnen welk tijdsbestek u de opleiding

afrondt. Het internetaccount is na aanvang drie maanden actief, daarna is verlenging mogelijk.

Investering:

E-learning € 249,95 per deelnemer

E-learning plus Iclass € 449.95 per deelnemer

Bovengenoemde kosten zijn excl. 19% BTW en SEU examenkosten á € 163,00 p.p. Bijzonderheden: Om deze trainingen te kunnen volgen dienen de computers te zijn voorzien van internet, geluidskaart.

-5-

Page 9: Studiegids 2012

E-learning Basisopleiding Intercedent Plus E-learning Praktische controle documenten De Basisopleiding Intercedent is bedoeld voor iedere intercedent/ senior intercedent of vestigingsmanager, die al werkt of gaat werken in de uitzendbranche. De onderwerpen die behandeld worden in deze opleiding zijn afgestemd op de eindtermen voor het examen Uitzendmedewerker van de SEU. Daarnaast ontvangt u onze E-learning Praktische controle documenten waarmee u zich wapent tegen illegaliteit en voldoet u aan een grote eis uit de NEN 4400-1 norm. Beiden training kunnen starten vanaf het moment dat de aanmelding in behandeling is genomen (meestal binnen twee werkdagen). Het lesmateriaal is via E-learning beschikbaar dus kan gestart worden wanneer de kandidaat maar wil. U kunt drie maanden gebruiken van ons E-learning omgeving. Wat kunt u allemaal met ons E-learning portaal:

De lesmodules zijn via internet beschikbaar en werken met alle internet browser maar is ook compatibel voor de Smartphone of Ipad.

Dynamische omgeving: o overzichtelijk door logische indeling op basis van de SEU-eindtermen; o modulair te volgen; o per module duidelijk leerdoelen; o verschillende vraagvormen; o instructie en trainingsfilms beschikbaar; o discussieforums; o printvriendelijk lesmateriaal; o wekelijkse online ‘live’ support van onze docenten.

Interactief : o voorzien van bijna 200 vragen, veel oefenmogelijkheden; o Samenwerken in de Iclass omgeving; o 24- uur beschikbaar, studeren in je eigen tijd; o contact met andere studenten binnen de omgeving; o docent via de berichtenfunctie binnen de omgeving bereikbaar; o mogelijkheid voor maken en uploaden van praktijkopdrachten tijdens de studie. (Deze worden na inlevering door de docenten gecorrigeerd en voorzien van feedback)

Duur van de opleiding: De Basisopleiding Uitzendmedewerker is geheel via internet te volgen met of zonder IClass bijeenkomsten. U kunt zelf bepalen wanneer u begint en binnen welk tijdsbestek u de opleiding afrondt. Er zijn zeven IClass bijeenkomsten,deze starten wij iedere 2e maandag van de maand en zijn twee keer per week op de maandag en donderdag. De wekelijkse online ‘chat’ van een onze docenten is iedere maandag van 11.00 tot 12.00 uur. Investering: Investering voor deze twee trainingen bedragen € 410,00 per deelnemer, excl. 19% BTW en SEU examenkosten. Bijzonderheden: Om deze trainingen te kunnen volgen dienen de computers te zijn voorzien van internet, geluidskaart.

-6-

Page 10: Studiegids 2012

Opfris training voor intercedenten Deze opfris training voor intercedenten is een korte en bondige training die de medewerker in één dag op de hoogte stelt van de belangrijkste wet- en regelgeving binnen de uitzendbranche. Een ideale training om de kennis weer even op te vijzelen, of voor zomerconsulenten en stagiairs die langdurig in dienst zijn. Onderwerpen:

1. Privacywetgeving in Nederland 2. Sollicitatieprocedure 3. Vacaturebehandeling 4. Wet- en regelgeving 5. Plaatsing van een uitzendkracht 6. Bijzondere uitzendingen en uitsluitingen

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een groepsgrootte van minmaal 5 en maximaal van 16 deelnemers. Vooraanvang van de training ontvangt de cursist inloggegevens van ons E-learning protaal als voorbereiding op de klassikale bijeenkomst. Op de trainingsdag zelf ontvangt de cursist een cursusmap met daarin de lesstof die tevens als naslagwerk kan worden gebruikt. De kennis over de verschillende onderwerpen zal gedurende deze trainingsdag worden getoetst. Duur en locatie van de training: Eén dag van 09.00 tot 17.00 uur. Investering: Investering € 275,00 per deelnemer excl. btw, maar inclusief lesmateriaal aangeboden via onze E-learning portaal. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-7-

Page 11: Studiegids 2012

CAO trainingen Flextrain verzorgt trainingen met betrekking tot de ABU en de NBBU cao. Onderwerpen:

CAO algemeen SFU cao Rechtspositie van de uitzendkracht (= fasensysteem) Uitzendovereenkomsten Beloning Proeftijd Opzegtermijn Leegloop Opvolgend werkgeverschap Scholing Bijzondere groepen Pensioen Ziek

Aanpak, methode en middelen: Klassikale bijeenkomst met een groepsgrootte van minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers. Duidelijke uitleg over het fasensysteem, de regelingen omtrent doelgroepen, aandachtspunten bij het uitzenden van 65-plussers, scholing, leegloop, opvolgend werkgeverschap, beloning en pensioen. Theorie en praktijk wisselen elkaar continu af en aan het einde van de training bent u volledig op de hoogte van de inhoud van de cao. Tijdens deze training ontvangt u het lesmateriaal als naslagwerk en een cao boekje Duur en locatie van de training: Eén dagdeel van 09.00 tot 13.00 uur. Resultaat van de training: Na op de opleiding zijn de deelnemers volledig op de hoogte van de inhoud van de cao. Investering: Investering voor deze training bedraagt € 149,00 per deelnemer excl. btw. maar inclusief lesmateriaal, ABU of NBBU cao boekje. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-8-

Page 12: Studiegids 2012

Training (Aankomend) Vestigingsmanager De training (Aankomend) vestigingmanager is bedoeld voor iedereen die in de uitzendbranche werkzaam is als leidinggevende of aan het begin van zijn management carrière staat binnen de organisatie. Onderwerpen: 1. Leidinggeven - Stijlen van leidinggeven - Persoonlijke ontwikkeling en teamspirit - Inspireren en motiveren - Teamrollen van Belbin 2. Effectief Communiceren - Vraagtechnieken (luisteren, samenvatten, feedback geven) - Conflict hantering - Werkoverleg - Het functioneringsgesprek - Het beoordelingsgesprek - Het correctiegesprek 3. Timemanagement - Timemanagement is zelfmanagement - Analyseren van interne en externe tijdverspillers - Prioritering - Planning en Organisatie - Efficiënt e-mailmanagement - To do or not to do? Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Voorbereiding op de training door de deelnemer door het beantwoorden van een vragenlijst en opdrachten, met als doel bewustwording van de persoonlijke rol binnen het team van collega’s, sterke en ontwikkelingspunten, kansen en bedreigingen, persoonlijke en werksituatie en bepaling van de leerdoelen. Rollenspel, evaluatie praktijkopdrachten en interactie. Duur van de training: Zes dagdelen. Investering: Investering bedragen € 1.035,00 per persoon excl. BTW, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Op deze training zit 40% STOOF-ESF subsidie. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-9-

Page 13: Studiegids 2012

Financieel management voor intercedenten & vestigingsmanagers Als medewerker bent u verantwoordelijk voor het commerciële resultaat van uw eigen vestiging. Het ondernemen zit in uw bloed. U kent de regionale arbeidsmarkt goed, neemt kansen waar en durft beslissingen te nemen. U zorgt ervoor dat uw vestiging succesvol is. U signaleert kansen, benut die optimaal en u gaat voor de winst. U legt uw visie neer in het jaarlijkse vestigingsplan. Onderwerpen:

Hoe schrijf je een helder vestigingsplan Maken en interpreteren van rapportages Maken van prognoses Targets en budgetten Wat kan ik herleiden uit een financieel resultatenoverzicht

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Deze training maakt deel uit van de training (Aankomend) Vestigingsmanager. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na het volgen van deze training, kunnen de deelnemers zelfstandig een vestigingsplan schrijven, een juiste kostprijscalculatie maken en diverse rapportages maken. Investering: Investering bedragen € 345,00 per persoon excl. BTW, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Op deze training zit 40% STOOF-ESF subsidie Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-10-

Page 14: Studiegids 2012

Opleidingspakketten voor intercedenten Binden en Boeien....wat is het? Stuk voor stuk trainingen die van uw medewerker een compleet geschoolde intercedent maken! U blijft uw medewerkers binden en boeien zonder extra bijkomende kosten tot een zeer voordelig compleet opleidingstraject. In overleg met u kunnen wij de inhoud van deze pakketten samenstellen, u bepaalt zelf de trainingsbehoeften die wenselijk is binnen uw organisatie. Wat zijn voor u de voordelen van deze pakketten, buiten de aantrekkelijke korting? Flextrain verzorgt voor u de ontwikkeling van uw medewerkers u blijft goed op de hoogte van de ontwikkelingen en heeft altijd de meest recente kennis in huis. Voor intercedente kunnen de volgende trainingen worden gecombineerd:

Basisopleiding Intercedent klassikaal overdag of avond of via de IClass Praktische controle documenten Telefonische acquisitie Creatief verkoopgesprekken voeren Succesvol onderhandelen Timemanagement

Aanpak, methode en middelen: Klassikale bijeenkomsten met minimaal 5 en maximale 10 deelnemers. De klassikale bijeenkomsten maken onderdeel uit van onze opentrainingen en bestaan uit de behandeling van de complete lesstof tevens is er een docent beschikbaar die de deelnemers begeleid. Voorbereiding op de training Timemanagement door de deelnemer door middel van het maken van een ideale agenda versus de werkelijke agenda, met als doel bewustwording van de werksituatie en leertraject (schriftelijke thuisopdracht). Investering: Pakket I: Basisopleiding Uitzendmedewerker + Praktische controle documenten en een training na keuze. Investering € 1.200,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 65,00 per deelnemer. Pakket II: Basisopleiding Uitzendmedewerker + Praktische controle documenten en twee trainingen na keuze. Investering € 1.500,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 110,00 per deelnemer. Pakket III: Basisopleiding Uitzendmedewerker + Praktische controle documenten en drie trainingen na keuze. Investering € 1.800,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 155,00 per deelnemer. Pakket IV: Basisopleiding Uitzendmedewerker + Praktische controle documenten en alle vier de trainingen. Investering € 2.100,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 200,00 per deelnemer. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen vanaf zes deelnemers, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-11-

Page 15: Studiegids 2012

Opleidingspakketten voor Senior medewerkers & (Aankomend) Managers Binden en Boeien....wat is het? Stuk voor stuk trainingen die van uw medewerker een compleet geschoolde manager maken! U blijft uw medewerkers binden en boeien zonder extra bijkomende kosten tot een zeer voordelig compleet opleidingstraject. In overleg met u kunnen wij de inhoud van deze pakketten samenstellen, u bepaalt zelf de trainingsbehoeften die wenselijk is binnen uw organisatie. Wat zijn voor u de voordelen van deze pakketten, buiten de aantrekkelijke korting? Flextrain verzorgt voor u de ontwikkeling van uw medewerkers u blijft goed op de hoogte van de ontwikkelingen en heeft altijd de meest recente kennis in huis. De volgende trainingen kunnen worden gecombineerd:

Leidinggeven Effectief communiceren Timemanagement Financieel management (gericht op de uitzendbranche) Telefonische acquisitie Creatief verkoopgesprekken voeren Succesvol onderhandelen

Aanpak, methode en middelen: Klassikale bijeenkomsten met minimaal 5 en maximale 10 deelnemers. De klassikale bijeenkomsten maken onderdeel uit van onze opentrainingen en bestaan uit de behandeling van de complete lesstof tevens is er een docent beschikbaar die de deelnemers begeleid. Voorbereiding op de competentie gerichte trainingen, is door middel van diverse schriftelijke huiswerkopdrachten, met als doel bewustwording van de werksituatie en leertraject. Investering: Pakket I: Vier trainingen na keuze. Investering € 1.242,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 138,00 per deelnemer. Pakket II: Vijf trainingen na keuze. Investering € 1.500,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 215,00 per deelnemer. Pakket III: Zes trainingen na keuze. Investering € 1.760,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 310,00 per deelnemer. Pakket IV: Alle bovengenoemde trainingen. Investering € 1.995,00 per deelnemer excl. BTW en examenkosten, maar inclusief lesmateriaal en overige kosten. Uw voordeel bedraagt € 422,00 per deelnemer. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen vanaf zes deelnemers, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-12-

Page 16: Studiegids 2012

Uitzendkrachten zijn het kapitaal van uw organisatie! Waarom zouden we hier niet in investeren? Flextrain verzorgt diverse opleidingen & trainingen voor het uitzendpersoneel. Gezien de het grote aanbod, bieden wij u in dit trainingsoverzicht aan, indien er een training bijstaat die u wilt gebruiken maken wij graag een offerte op maat voor u. Boomkwekerij:

Spuitlicentie (Gewasbescherming) Basiscursus voor Praktijkopleiders Bedrijfshulpverlening (BHV) Veilig werken met de bosmaaier Resultaatgericht communiceren op de werkvloer Computergebruik voor beginners en gevorderden Veilig werken op de heftruck Instructievaardigheden Keurmeester elektrische apparatuur (NEN 3140) Veilig werken met de motorkettingzaag Groei van de plant (plantfysiologie) Ergonomisch verantwoord werken Gedragscode Flora- en Faunawet (Bestendig beheer) Gedragscode Flora- en Faunawet (Ruimtelijke ontwikkeling) MBO opleidingen op niveau 1 (o.a. AKA opleiding) MBO opleidingen op niveau 2/3 Leercapaciteitentest MBO 1 Training 'Projectleider' Veilig werken met de hoogwerker

Hoveniers en Loonwerk:

Spuitlicentie (Gewasbescherming) Basiscursus voor Praktijkopleiders Bedrijfshulpverlening (BHV) Veilig werken met de bosmaaier Computergebruik voor beginners en gevorderden Veilig werken op de heftruck Entertainment/ Bedrijfstheater Instructievaardigheden Keurmeester elektrische apparatuur (NEN 3140) Kwaliteitsaudit wegwerkzaamheden Veilig werken met de motorkettingzaag Groei van de plant (plantfysiologie) Praktisch werken met RAW bestekken Ergonomisch verantwoord werken VCA toolboxmeetings Veilig werken langs de weg Gedragscode Flora- en Faunawet (Bestendig beheer) Gedragscode Flora- en Faunawet (Ruimtelijke ontwikkeling) MBO opleidingen op niveau 1 (o.a. AKA opleiding) MBO opleidingen op niveau 2/3 Leercapaciteiten test MBO 1 Training 'Projectleider'

-13-

Page 17: Studiegids 2012

Tuinbouw:

Spuitlicentie (Gewasbescherming) Basiscursus voor Praktijkopleiders Bedrijfshulpverlening (BHV) Bemesting in de glastuinbouw Computergebruik voor beginners en gevorderden Functionerings- en beoordelinggesprekken Basiskennis HACCP op de werkvloer Veilig werken op de heftruck Energiemanagement in de Glastuinbouw Entertainment/ Bedrijfstheater Instructievaardigheden Basiscursus glastuinbouw Keurmeester elektrische apparatuur (NEN 3140) Klimaat in de glastuinbouw Groei van de plant (plantfysiologie) Ergonomisch verantwoord werken Gedragscode Flora- en Faunawet (Ruimtelijke ontwikkeling) MBO opleidingen op niveau 1 (o.a. AKA opleiding) MBO opleidingen op niveau 2/3 Leercapaciteiten test MBO 1 Training 'Projectleider' Veilig werken met de hoogwerker

Logistiek:

Bedrijfshulpverlening (BHV) Nascholingspakketten vakbekwaamheid Personeelsmanagement Communicatieve vaardigheden voor chauffeurs Talenkennis voor chauffeurs

Openbare ruimte:

Spuitlicentie (Gewasbescherming) Basiscursus voor Praktijkopleiders Bedrijfshulpverlening (BHV) Regie houden bij agressie Veilig werken met de bosmaaier Computergebruik voor beginners en gevorderden Veilig werken op de heftruck Entertainment/ Bedrijfstheater Keurmeester elektrische apparatuur (NEN 3140) Kwaliteitsaudit wegwerkzaamheden Veilig werken met de motorkettingzaag Groei van de plant (plantfysiologie) Praktisch werken met RAW bestekken Ergonomisch verantwoord werken VCA toolboxmeetings Veilig werken langs de weg Beroepsverkeersregelaar Gedragscode Flora- en Faunawet (Bestendig beheer) Gedragscode Flora- en Faunawet (Ruimtelijke ontwikkeling) MBO opleidingen op niveau 1 (o.a. AKA opleiding) MBO opleidingen op niveau 2/3 Leercapaciteiten test MBO 1 Training 'Projectleider' Veilig werken met de hoogwerker

-14-

Page 18: Studiegids 2012

Praktische controle documenten Medewerkers krijgen te maken met identiteitsdocumenten en moeten vaststellen of het document echt is. Kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn staan centraal in de training Praktische controle documenten. Onderwerpen:

Bewustwording o Deelnemers worden zich bewust van de omvang van het probleem met valse en/ of

vervalste documenten in relatie tot hun branche. Gevolgen

o Van inzet van mensen met valse en/ of vervalste documenten voor de werkgever en voor de opdrachtgever in de vorm van financiële sancties en aantasting goede naam.

Echtheidskenmerken o Meest voorkomende echtheidskenmerken in en op het basismateriaal. De

deelnemers zijn in staat om deze kenmerken te typeren als vals en/ of vervalst. Vervalsingen

o Meest voorkomende wijze van vervalsingen en zijn in staat om deze vervalsingen te signaleren.

Controle procedures o Presentatie van een checklist waardoor meer structuur wordt aangebracht in de

controleprocedure. Profiling

o Methode om de pasfoto en overige data te vergelijken met de aanbieder van het paspoort en afwijkingen te signaleren.

Practicum o Het onderzoeken van documenten met als leidraad de checklist “controle

documenten”, stelt deelnemers in staat om documenten te typeren als vals en/ of vervalst.

Aanpak, methode en middelen: Klassikale bijeenkomst met een groepsgrootte van minimaal 5 en maximaal 16 deelnemers. Deelnemers leren hoe de echtheidskenmerken van identiteitsdocumenten gecontroleerd moeten worden om tot een goede beoordeling te kunnen komen. Verder wordt aandacht besteed aan de profiling. Dit is een techniek om te beoordelen of iemand werkelijk de legale houder is van het identiteitsdocument dat hij/ zij aanbiedt. Tijdens de training is er onder meer aandacht voor het werken met foto’s en het stellen van vragen aan de houder van het identiteitsdocument over onderwerpen die te maken hebben met het aangeboden document en de status evenals de houding van de aanbieder. Duur en locatie van de training: Eén dag van 09.00 tot 16.30 uur. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers instaat een betere controle uit te voeren, hebben onderscheidingsvermogen ontwikkeld en zijn instaat hoe ze echt, vals en vervalst kunnen herkennen. Tijdens de training worden kennistesten afgenomen, waarna bij voldoende score het certificaat Document Veiligheid behaald wordt. Investering: investering voor deze training bedraagt € 225,00 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en lunch. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-15-

Page 19: Studiegids 2012

E-learning Praktische controle documenten Medewerkers krijgen te maken met identiteitsdocumenten en moeten vaststellen of het document echt is. Kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn staan centraal in de training Praktische controle documenten. Onderwerpen:

Bewustwording o Deelnemers worden zich bewust van de omvang van het probleem met valse en/ of

vervalste documenten in relatie tot hun branche. Gevolgen

o Van inzet van mensen met valse en/ of vervalste documenten voor de werkgever en voor de opdrachtgever in de vorm van financiële sancties en aantasting goede naam.

Echtheidskenmerken o Meest voorkomende echtheidskenmerken in en op het basismateriaal. De

deelnemers zijn in staat om deze kenmerken te typeren als vals en/ of vervalst. Vervalsingen

o Meest voorkomende wijze van vervalsingen en zijn in staat om deze vervalsingen te signaleren.

Controle procedures o Presentatie van een checklist waardoor meer structuur wordt aangebracht in de

controleprocedure. Profiling

o Methode om de pasfoto en overige data te vergelijken met de aanbieder van het paspoort en afwijkingen te signaleren.

Practicum o Het onderzoeken van documenten met als leidraad de checklist “controle

documenten”, stelt deelnemers in staat om documenten te typeren als vals en/ of vervalst.

Aanpak, methode en middelen:

De training wordt in zijn geheel gevolgd via internet. Door toegankelijke instructiefilms met

toetsvragen leert u documenten te typeren als echt, vals of vervalst. U kunt de training volgen

wanneer het u uitkomt.

Duur van de training:

Gemiddeld twee uur tot drie uur.

Resultaat van de training:

Na de training zijn de deelnemers instaat een betere controle uit te voeren, hebben

onderscheidingsvermogen ontwikkeld en zijn instaat hoe ze echt, vals en vervalst kunnen

herkennen. Tijdens de training worden kennistesten afgenomen, waarna bij voldoende score het

certificaat "Document Security" behaald wordt, het certificaat is optioneel.

Investering:

Investering voor deze training met certificaat vanaf € 138,50 per deelnemer excl. BTW.

Investering voor deze training zonder certificaat vanaf € 122,00 per deelnemer excl. BTW.

-16-

Page 20: Studiegids 2012

Profiling Het ontwikkelen van een (positief) kritische houding ten opzichte van de pasfoto in het document, in combinatie met de aanbieder van het document. Leer het verschil tussen kijken en controleren! Onderwerpen:

Bewustwording; Wet- en regelgeving; Tactische Profiling; Technische Profiling; Practicum met een look-a-like test.

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een groepsgrootte van minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan het beoordelen van de foto’s en het stellen van vragen aan de houder van het identiteitsdocument. Onderwerpen die te maken hebben met het aangeboden document en de status evenals de houding van de aanbieder worden behandeld. Profiling is een techniek om snel te beoordelen of iemand werkelijk de legale houder is van het identiteitsdocument dat hij/ zij aanbiedt. Duur en locatie van de training: Eén dagdeel. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers instaat het geheel te onderzoeken en de ware identiteit van een persoon te achterhalen of te verifiëren. De training wordt afgesloten met een kennistest. Investering: Investering bedraagt € 182,50 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en lunch. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected].

-17-

Page 21: Studiegids 2012

Voorlichting “voorkomen van identiteitsfraude” Een complete voorlichting waarin u in minimaal twee uur tijd op de hoogte wordt gesteld over de risico’s en leert u de “in- en outs” die horen bij het onderwerp identiteitsfraude. In het kader van de wet ketenaansprakelijkheid is iedere schakel in de keten verantwoordelijk voor de eigen identiteitscontrole. Deze workshop is indien gewenst voor uw organisatie op maat te maken. Onderwerpen:

Wet ketenaansprakelijkheid; ID controle, herkennen echtheidskenmerken in het document; ID controle, verschil zien in valse en vervalste documenten; Technisch en tactisch Profiling; Kennistest Profiling.

Voor wie is deze voorlichting: Diverse lagen binnen uw organisatie die te maken hebben met de gehele technische controle van de identiteitsdocumenten. Denk aan uw opdrachtgevers, managementbijeenkomst of klantendag. Duur van deze voorlichting: Iedere voorlichting duurt ongeveer 2 uur. Groepsgrootte: Een maximale groepsgrootte van 30 deelnemers per voorlichting Resultaat van de training: Na deze voorlichting zijn de deelnemers zich bewust van de risico’s die illegaliteit en identiteitsfraude met zich meebrengen. Daarnaast ontwikkelen wij bij de deelnemers een (positief) kritische houding ten opzichte van de pasfoto in het document, in combinatie met de aanbieder van het document. Leer het verschil tussen kijken en controleren! Investering: Deze training verzorgen wij uitsluitend in-company, meer informatie kunt u opvragen via [email protected]

-18-

Page 22: Studiegids 2012

Documentenonderzoek Fraude met identiteitsbewijzen kent verschillende gradaties. Na de eerste controle van het document komt het onderzoek van het document in de tweede lijn. Identiteitsfraude veroorzaakt niet uitsluitend financiële schade, ook de imagoschade kan vaak niet financieel worden gecompenseerd. Daarom is het vooral belangrijk om een back-up te hebben voor personeel welke de identiteitsbewijzen in de eerste lijn controleren. Onderwerpen:

Wetgeving; Basismateriaal; Achtergrondbedrukking; Inktsoorten; Fotobeveiligingen; Kleurenleer; Personaliapagina; Laminaten; Afwerking document; Profiling.

Aanpak, methode en middelen: Klassikale bijeenkomst met maximale groepsgrootte van 10 deelnemers. Documentonderzoek geeft een integrale en praktische benadering van het onderwerp identiteitsvervalsing middels een fysiek documenten en leert je hoe je doelgericht invulling geeft aan het beheersen van identiteitsvervalsing in de praktijk. Om de training Documentonderzoek te kunnen volgen, dien je de cursus Praktische controle documenten te hebben gevolgd. Ervaring met identiteitscontrole is een pré. De leerstof is volledig, je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken. Duur van de training: Twee dagen 09.30 tot 16.30 uur. Resultaat van de training: Na afloop weet je hoe je identiteitsdocumenten kunt onderzoeken en je mening over het identiteitsdocument weet te onderbouwen, zodat je dit gedegen kan overbrengen op het personeel. Je weet op welke manier je falsificaten op een gestructureerde wijze tegemoet te treden en weet precies welke soorten falsificaten er zijn en hoe deze te onderkennen. De training wordt afgesloten met 40 open examenvragen, waarna bij voldoende score het certificaat ‘Documentonderzoek’ behaald wordt. Investering: Deze training verzorgen wij uitsluitend in- company vanaf 4 personen. De kosten kunt u opvragen via [email protected].

-19-

Page 23: Studiegids 2012

Praktische controle documenten “On the job” Practicum onder leiding van een documentenexpert op uw locatie met maximaal 4 deelnemers. Deze training wordt gegeven tijdens de uitoefening van de reguliere werkzaamheden. Uw medewerker heeft de leiding. Indien er bij de documentcontrole vragen of twijfels zijn, kan uw medewerker deze rechtstreeks met de documentenexpert bespreken. De documentenexpert zal tijdens deze training on the job, nogmaals het geleerde behandelen waardoor de kennis bij de deelnemer wordt verhoogd. Verder wordt aandacht besteed aan “profiling”, dit is een techniek om te beoordelen of iemand werkelijk de legale houder is van het identiteitsdocument dat hij aanbiedt. Daarnaast is er tijdens de training onder meer aandacht voor het beoordelen van de foto’s en het stellen van vragen aan de houder van het identiteitsdocument over onderwerpen die te maken hebben met het aangeboden document en de houding van de aanbieder. Onderwerpen:

Nieuwe ID documenten en vreemdelingen documenten I t/m IV; Meest recente ontwikkelingen op gebied van vervalsingen; Look-a-likes en Profiling.

Duur en locatie van de training: Eén dagdeel op uw locatie. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers nog beter instaat een goede controle uit te voeren en is men op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van vervalsingen. Tevens zijn de nieuwe documenten uitgebreid aan de orde geweest. Investering: Informatie over kunt u opvragen via [email protected].

-20-

Page 24: Studiegids 2012

Digitale documenten herkenning Is hij vals of echt? Wie regelmatig te maken krijgt met identiteitsbewijzen, moet weten waar op gelet moet worden om een vals of vervalst paspoort/ identiteitskaart te herkennen. Op basis van kopie identiteitsbewijzen en als digitale (in gescande) identiteitsbewijzen, leert u in één dagdeel professionele identiteitskaarten te kunnen beoordelen Onderwerpen:

Echtheidskenmerken; Vervalsing technieken; Soorten identiteitsbewijzen; Kopieën practicum.

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een maximale groepsgrootte van 16 deelnemers. Medewerkers krijgen te maken met in- gescand of kopie identiteitsdocumenten en moeten vaststellen of het document echt is. Kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn, staan centraal in de training. Deelnemers leren hoe de echtheidskenmerken van identiteitsdocumenten gecontroleerd moeten worden om tot een juiste beoordeling te kunnen komen. Tijdens deze training is er onder meer aandacht voor het werken met (digitale) kopieën en zal de deelnemer tijdens het practicum een test met 15 kopie identiteitsbewijzen moeten beoordelen op juistheid. Duur van de training: Eén dagdeel. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers instaat een betere controle uit te voeren op zowel een fysiek document als bij een kopie document, hebben onderscheidingsvermogen ontwikkeld en zijn instaat hoe ze echt, vals en vervalst kunnen herkennen. Investering: Deze training verzorgen wij uitsluitend in-company, meer informatie kunt u opvragen via [email protected]

-21-

Page 25: Studiegids 2012

Identiteit en financiële fraude Medewerkers krijgen te maken met het vaststellen van echtheidskenmerken die voorkomen in identiteitsbewijzen en bankbiljetten. Een goede controle is mogelijk als de medewerker voldoende kennis en vaardigheden heeft, welke centraal staan in deze praktische training. Onderwerpen:

Bewustwording; Wet- en regelgeving; Echtheidskenmerken; Vervalsingen; Practicum.

Aanpak, methode en middelen: Klassikale bijeenkomst met maximale groepsgrootte van 16 deelnemers. Deelnemers leren doormiddel van praktische voorbeelden, zoals valse- en vervalste documenten hoe de echtheidskenmerken in identiteitsbewijzen én in bankbiljetten zijn gewaarborgd. Van de deelnemers kan worden verwacht, dat ze na het opdoen van de kennis in staat zijn in een korte periode kunnen vaststellen of het bankbiljet origineel is. Om tot een goede beoordeling te komen, hebben de deelnemers tijdens de training diverse controlehulpmiddelen tot hun beschikking. Ook wordt geleerd hoe ze een controle kunnen uitvoeren zonder deze controlemiddelen. Mocht u hiervoor toch een investering willen doen in controlehulpmiddelen, kunt u informatie verkrijgen bij ons secretariaat via, [email protected] Duur van de training: Anderhalve dagdeel 09.00 tot 14.30. Resultaat van de training: Na deze training is de deelnemer bewust van het aanbod van valse identiteitsbewijzen en bankbiljetten. De deelnemer is instaat om zelf een goede controle uit te voeren en vervalsingen en valse documenten/ biljetten te herkennen. Investering: Deze training verzorgen wij uitsluitend in-company, meer informatie kunt u opvragen via [email protected]

-22-

Page 26: Studiegids 2012

Basis Veiligheid (B-VCA) In de cursus wordt geleerd hoe veiligheid in het dagelijks handelen past. De cursus is als elementaire VGM-opleiding bestemd voor alle (operationele) medewerkers. Onderwerpen:

Veiligheidswetgeving Risico’s en preventie Gevaarlijke stoffen Brand- en explosiegevaar Besloten ruimten Werkvergunningen Gereedschappen en machines Hijsen en tillen Werken op hoogte Persoonlijke beschermingsmiddelen Elektriciteit

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een groepsgrootte van minimaal 9 en maximaal 16 deelnemers. Voor aanvang van de training ontvangt de cursist een cursusmap met daarin de lesstof die tevens als naslagwerk kan worden gebruikt. De training en het lesmateriaal zijn geheel gebaseerd volgens de eindtermen CCvD-VCA van het SSVV en gericht op het B-VCA examen. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers instaat het examen, dat wordt afgenomen door een erkend exameninstituut, succesvol af te ronden. Het diploma is erkend in het kader van VCA- certificering en kent een geldigheidsduur van 10 jaar. Investering: Investering bedraagt € 335,00 per deelnemer excl. BTW, maar incl. lesmateriaal en overige kosten. Examenkosten zijn niet in begrepen. Thuisstudie in combinatie met een regionaal examen: VCA Cursusboek vanaf : € 35,00 Regionaal examen op verschillende locaties vanaf : € 72,50 Administratie en verzendkosten : € 37,50 In-company kunnen wij de B-VCA training ook in het Engels en Pools voor u verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected] Examenkosten op locatie zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Bijzonderheden: De training Basis Veiligheid (B-VCA) is ESF subsidiabel via STOOF of via SOG. De subsidiebijdrage bedraagt maximaal 40%, tenzij anders vermeld in de webportaal van STOOF of SOG. Kiest u voor een in-company traject bij Flextrain, dan is de ESF subsidieregeling ook van toepassing.

-23-

Page 27: Studiegids 2012

Basis Veiligheid (B-VCA) herhalingscursus. Voor veel werknemers in het bezit van een persoonscertificering VCA komt de einddatum van de geldigheid van het VCA certificaat in zicht. De SSVV stelt voor de geldigheidsduur een termijn van 10 jaar vast en na die tijd dienen de bezitters van het certificaat opnieuw een examen doen. Tenslotte zakt kennis na zo een lange periode weer weg en schuilt het gevaar voor te nonchalant werken, en daarmee onveilig werken, om de hoek. Onderwerpen:

Veiligheidswetgeving Risico’s en preventie Gevaarlijke stoffen Brand- en explosiegevaar Besloten ruimten Werkvergunningen Gereedschappen en machines Hijsen en tillen Werken op hoogte Persoonlijke beschermingsmiddelen Elektriciteit

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een groepsgrootte van minimaal 8 en maximaal 18 deelnemers. Voor aanvang van de training ontvangt de cursist een cursusmap met daarin de lesstof die tevens als naslagwerk kan worden gebruikt. De training en het lesmateriaal zijn geheel gebaseerd volgens de eindtermen CCvD-VCA van het SSVV en gericht op het B-VCA examen. Duur van de training: Anderhalve dagdeel. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers instaat het examen, dat wordt afgenomen door een erkend exameninstituut, succesvol af te ronden. Het certificaat wat u ontvangt na afloop van het examen geeft u weer de komende tien jaar toestemming om als VCA deskundige te mogen werken. Investering: Investering bedraagt € 195,00 per deelnemer excl. BTW, maar incl. lesmateriaal en overige kosten. Examenkosten zijn niet in begrepen. Thuisstudie in combinatie met een regionaal examen: VCA Cursusboek vanaf : € 35,00 Regionaal examen op verschillende locaties vanaf : € 72,50 Administratie en verzendkosten : € 37,50 Informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected]. Examenkosten op locatie zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

-24-

Page 28: Studiegids 2012

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende (VOL-VCA) In de cursus wordt geleerd hoe veiligheid in het dagelijks handelen past. De cursus is als elementaire VGM-opleiding bestemd voor alle (operationele) leidinggevende. Onderwerpen:

Welzijnswetgeving Wetgeving voor intermediaire arbeidsmarkt Arbeidsrisico`s Ontstaan en gevolgen arbeidsongevallen Veilig werken procedures en werkvergunningen Producten met gevaarlijke eigenschappen Arbeidsmiddelen; gereedschappen, machines en hulpmiddelen Werken op hoogte Ergonomie Persoonlijke beschermingen

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een groepsgrootte van minimaal 9 en maximaal 16 deelnemers. Voor aanvang van de training ontvangt de cursist een cursusmap met daarin de lesstof die tevens als naslagwerk kan worden gebruikt. De training en het lesmateriaal zijn geheel gebaseerd volgens de eindtermen CCvD-VCA van het SSVV en gericht op het VOL-VCA examen. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers instaat het examen, dat wordt afgenomen door een erkend exameninstituut, succesvol af te ronden. Het diploma is erkend in het kader van VCA- certificering. Investering: Investering bedraagt € 335,00 per deelnemer excl. BTW, lesmateriaal en overige kosten. Examenkosten zijn niet in begrepen. Thuisstudie in combinatie met een regionaal examen: VOL-VCA Cursusboek vanaf : € 35,00 Regionaal examen op verschillende locaties vanaf : € 72,50 Administratie en verzendkosten : € 37,50 In-company kunnen wij de VOL-VCA training ook in het Engels en Pools voor u verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected]. Examenkosten op locatie zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

-25-

Page 29: Studiegids 2012

Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevende (VIL-VCU) Om de VCU-certificering te behalen is het noodzakelijk dat iedere intercedent die langer dan drie maanden indienst is, in het bezit is van een VIL-VCU certificaat. Voorheen was dit VOL-VCA, nu is er een speciaal certificaat bestemd voor alle leidinggevende en intercedenten in de uitzendbranche. De cursus is bedoeld om intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche basis veiligheidskennis te geven en de specifieke kennis die vereist is om de verantwoordelijkheid inzake de selectie en voorlichting in het kader van een veilige werkuitvoering inhoud te geven. Onderwerpen:

Welzijnswetgeving Wetgeving voor intermediaire arbeidsmarkt Arbeidsrisico`s Ontstaan en gevolgen arbeidsongevallen Veilig werken Procedures en werkvergunningen Producten met gevaarlijke eigenschappen Arbeidsmiddelen; gereedschappen, machines en hulpmiddelen Werken op hoogte Ergonomie Persoonlijke beschermingen

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een groepsgrootte van minimaal 8 en maximale van 16 deelnemers. Voor aanvang van de training ontvangt de cursist een cursusmap met daarin de lesstof die tevens als naslagwerk kan worden gebruikt. De training en het lesmateriaal zijn geheel gebaseerd volgens de eindtermen CCvD-VCA van het SSVV en gericht op het VIL-VCU examen. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers instaat het examen, dat wordt afgenomen door een erkend exameninstituut, succesvol af te ronden. Het diploma is erkend in het kader van VCA- certificering. Investering: Investering bedraagt € 335,00 per deelnemer excl. BTW, lesmateriaal en overige kosten. Examenkosten zijn niet in begrepen. Thuisstudie in combinatie met een regionaal examen: VIL-VCU Cursusboek vanaf : € 35,00 Regionaal examen op verschillende locaties vanaf : € 99,00 Administratie en verzendkosten : € 37,50 In-company kunnen wij de VIL-VCU training ook in het Engels en Pools voor u verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected]. Examenkosten op locatie zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

-26-

Page 30: Studiegids 2012

Omgaan met Agressie Er zijn banen waarin je te maken kunt krijgen met agressie. Er zijn verschillende manieren om op agressieve personen te reageren. Welke manier de beste is, dit is afhankelijk van wat je wil bereiken. Onderwerpen:

Inhouds- en betrekkingsniveau van communicatie o Wat zegt iemand, wat bedoelt hij ermee? Hoe ga ik daar mee om?

Roos van Leary o Hoe ga ik om met gedrag?

Slecht nieuws effectief brengen o Hoe voorkom ik dat het brengen van slecht nieuws leidt tot agressie?

Vormen van non-coöperatief gedrag o Herkennen van weerstand en voorkomen van escalaties.

Effectief grenzen stellen o Hoe confronteer ik uitzendkracht met ongewenst gedrag zonder dat dit leidt tot

agressie? Vormen van agressief gedrag

o Welke vormen zijn er en hoe ga ik daarmee om? Wat is agressie?

o Kan ik agressie vroegtijdig herkennen? Bronnen van agressie Grenzen Als niets helpt, wat doe je dan?

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met maximaal 12 deelnemers. Bedrijven krijgen steeds vaker te maken met agressief gedrag. Deze training geeft de kennis en vaardigheden om adequaat op agressief gedrag te reageren. Om de training zo goed mogelijk te laten aansluiten op de praktijk, adviseren wij voorafgaande aan de training een intakegesprek. Tijdens het onderdeel agressiehantering zal worden gewerkt met een rollenspeler/ acteur. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na de training hebben te deelnemers meer zelfvertrouwen en kunnen zij op een juiste wijze omgaan met agressie op de werkvloer. Investering: Deze training verzorgen wij uitsluitend in-company, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected]

-27-

Page 31: Studiegids 2012

‘Date met NLP’ Als je jouw droom werkelijkheid wilt laten worden, denk je al snel aan een actiegericht plan. Toch zou het zomaar kunnen dat je wens of je droom maar niet van de grond komt en je met vragen zit als:

Waarom loop ik steeds tegen dezelfde dingen aan? Hoe duidelijk ben ik eigenlijk als ik iets zeg of vraag wat ik wil? Hoe kan ik mijn tijd nou echt optimaal besteden?

Herkenbaar? En……

Wil jij jezelf verrassen? Je kunt en bent immers zoveel meer dan je denkt! Wil jij ook aan de slag met jouw innerlijke kracht en keuzevrijheid? Ben jij nieuwsgierig HOE je dat heel concreet kunt doen?

Dan is het event ‘Date met NLP’ zeker iets voor jou! Dit event duurt 1 dag. Middels deze training vul je eigen gereedschapskist met mogelijkheden en geef (nog) meer vorm aan je succes! Hoe? Middels een speciaal ontwikkeld intakeformulier, kun je jouw persoonlijke leerdoelen inzichtelijk maken. Een goed en passend persoonlijk resultaat wordt behaald dat je direct in de praktijk kunt toepassen. Trainer: Motivator en inspirator Marco Visser zal deze dag verzorgen. Tijdens deze dag is het een kleine groep, zodat jouw persoonlijke doelstellingen centraal staan. Investering: Investering voor deze creatieve, inspirerende en resultaatgerichte training is maar € 365,00 p.p. ex

btw.

-28-

Page 32: Studiegids 2012

Generatie Management 1 of 3-daagse intensieve training ‘Generatie Management’ is erg creatieve & inspirerende en gericht op verbetering van je communicatievaardigheden. Deze training gaat veel verder dan het aanleren van praktische communicatietechnieken. Je onderzoekt je houding en gedrag en ziet hoe je overkomt op anderen. Vervolgens leer je bewust gebruik te maken van je communicatieve vaardigheden, om zo sterker te staan in allerlei (werk)situaties. Maak deze reis naar je eigen persoonlijkheid, ontdek wie je bent en hoe je handelt. De training is een individueel avontuur, wat zich afspeelt in jouw omgeving, op jouw persoonlijke wijze. Toch zul je, door het contact met je klasgenoten, collectieve ervaring opdoen en profiteert je optimaal van alle omstandigheden. Door een continue stroom van opdrachten, inspiratie en creatieve invalshoeken gedurende de drie

trainingsdagen zul je worden uitgedaagd om over je mindset na te denken. Op verrassende wijze zul

je ontdekken wat je ongekende mogelijkheden zijn. En dat die verder gaan dan je ooit hebt durven

dromen!

Actie is de brandstof van inspiratie & creativiteit. Je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om je

inzichten in acties om te zetten. Elke dag! Drie dagen lang. Nadat je ontdekt hebt hoe makkelijk

dat is, is de volgende fase logisch. Zorg dat je de omstandigheden creëert die naar jouw succes

leiden.

“Actie is de belangrijkste brandstof voor succes!” Flextrain biedt jou het volgende:

Inzicht in je talenten, drijfveren, talenten en passies

Begrip in hoe je daarmee voor anderen van waarde kunt zijn

Zicht op de juiste werkomgeving en omstandigheden, met de juiste mensen en

werkzaamheden

Inzicht in de regels van het geluk en hoe je de juiste omstandigheden daarvoor creëert

Actieve coaching en praktische tips en trucs om anders om te gaan met je inspiratie,

creativiteit en kennis

Ruggespraak met andere deelnemers en profijt van hun inzichten en inspiratie

Al met al een eenvoudige route naar succes Investering: 1-daagse investering voor deze training is maar € 365,00 p.p. ex btw.

3-daagse investering voor deze training is maar € 895,00 p.p. ex btw.

-29

Page 33: Studiegids 2012

Telefonische acquisitie Het eerste contact met een potentiële opdrachtgever is vaak telefonisch. Hier start de relatie of het nu wel of niet direct een opdrachtgever wordt. Met deze training ben je instaat meer afspraken te maken in minder tijd en ervaar je dat telefonische acquisitie ook gewoon leuk kan zijn. Onderwerpen:

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes Structuur aanbrengen in je acquisitiegesprek (LSD) Stellen van de juiste open of gesloten vragen & stemgebruik Herkennen van leads en actief zoeken naar mogelijkheden Ombuigen van tegenwerpingen Beeldend spreken Concreet een aanbod doen Afsluiten en bevestigen

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Voorbereiding door deelnemer vóór de training, door het beantwoorden van meerdere vragen (schriftelijke thuisopdracht), met als doel bewustwording van de persoonlijke rol binnen het team collega’s, sterkte, zwakte, kansen en bedreigingen, persoonlijk en werksituatie. Onze trainingen zijn erg interactief. Tijdens deze interactieve sessies en rollenspelen ontdekken de deelnemers zelf dat een andere werkwijze tot betere resultaten leidt. Wij houden hen een spiegel voor en oefenen intensief. De rollenspelen worden desgewenst toegesneden op uw eigen situatie. Het resultaat van deze werkwijze is dat iedere deelnemer hiermee direct na de training in de eigen praktijk aan de slag kan. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de opleiding: Na de training hebben de deelnemers meer inzicht gekregen in telefonische acquisitie en het effect daarvan. Ze zullen zich meer bewust zijn van verkoopsignalen en zullen dit in de praktijk kunnen ombuigen naar succes. Investering Investering bedraagt € 345,00 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en overige kosten. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected] Sales Trilogie: De sales trainingen: Telefonische acquisitie, Creatief verkoopgesprekken voeren en Succesvol onderhandelen, zijn drie op zichzelf staande trainingen. Gezien de rode draad die door deze trainingen loopt, bieden wij deze trainingen ook als trilogie aan. Kosten bedragen dan geen € 1.035,00 per deelnemer maar € 895,00 per deelnemer. U kunt zich aanmelden voor deze sales trilogie middels de e-mail [email protected]

-30-

Page 34: Studiegids 2012

Creatief verkoopgesprekken voeren Om tafel zitten met uw relatie, helder en duidelijk antwoord geven op vragen, kennis tonen en de klant overtuigen om met u zaken te doen. Na deze training kunnen de deelnemers structuur aanbrengen in een commercieel gesprek en weten zij de leiding te (hervatten) behouden tijdens het gesprek. Onderwerpen:

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes Structuur aanbrengen in het gesprek Verbale- en non- verbale communicatie Bewust worden en gebruik maken van je onderscheidende dienstverlening (USP’s) Behoefte analyse en deze beargumenteren Concreet aanbod doen Afsluiten en bevestigen

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Voorbereiding door deelnemer vóór de training, door het beantwoorden van meerdere vragen (schriftelijke thuisopdracht), met als doel bewustwording van de persoonlijke rol binnen het team collega’s, sterkte, zwakte, kansen en bedreigingen, persoonlijk en werksituatie. Onze trainingen zijn interactief. Tijdens deze sessies en rollenspelen ontdekken de deelnemers zelf dat een andere werkwijze tot betere resultaten leidt. Wij houden hen een spiegel voor en oefenen intensief. De rollenspelen worden desgewenst toegesneden op uw eigen situatie. Het resultaat van deze werkwijze is dat iedere deelnemer hiermee direct na de training in de eigen praktijk aan de slag kan. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na de training kunnen de deelnemers structuur aanbrengen in een commercieel gesprek en weten zij de leiding te behouden tijdens het gesprek. Investering Investering bedraagt € 345,00 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en overige kosten. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected] Sales Trilogie: De sales trainingen: Telefonische acquisitie, Creatief verkoopgesprekken voeren en Succesvol onderhandelen, zijn drie op zichzelf staande trainingen. Gezien de rode draad die door deze trainingen loopt, bieden wij deze trainingen ook als trilogie aan. Kosten bedragen dan geen € 1.035,00 per deelnemer maar € 895,00 per deelnemer. U kunt zich aanmelden voor deze sales trilogie middels de e-mail [email protected]

-31-

Page 35: Studiegids 2012

Succesvol onderhandelen

Een contractbespreking of een voorstel aanbieden. Na de training kunnen de deelnemers concessies doen zonder het belang van de organisatie uit het oog te verliezen en zijn zij instaat een onderhandelingsgesprek met succes af te ronden. Onderwerpen:

Diverse vormen van onderhandelingsvaardigheden Concessies & strategie Verbale- en non-verbale signalen Creëer een win- win situatie Voorstel doen, durf de opdracht te vragen Afsluiten

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Onze trainingen zijn erg interactief. Tijdens deze interactieve sessies en rollenspelen ontdekken de deelnemers zelf dat een andere werkwijze tot betere resultaten leidt. Wij houden hen een spiegel voor en oefenen intensief. De rollenspelen worden desgewenst toegesneden op uw eigen situatie. Het resultaat van deze werkwijze is dat iedere deelnemer hiermee direct na de training in de eigen praktijk aan de slag kan. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de opleiding: Na de training kunnen de deelnemers concessies doen zonder het belang van de organisatie uit het oog te verliezen en zijn zij instaat een onderhandelingsgesprek af te ronden. Investering Investering bedraagt € 345,00 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en overige kosten. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected] Sales Trilogie: De sales trainingen: Telefonische acquisitie, Creatief verkoopgesprekken voeren en Succesvol onderhandelen, zijn drie op zichzelf staande trainingen. Gezien de rode draad die door deze trainingen loopt, bieden wij deze trainingen ook als trilogie aan. Kosten bedragen dan geen € 1.035,00 per deelnemer maar € 895,00 per deelnemer. U kunt zich aanmelden voor deze sales trilogie middels de e-mail [email protected]

-32-

Page 36: Studiegids 2012

Leidinggeven Deze communicatietraining zal u helpen een betere leidinggevende te worden. Zo weet u na deze training hoe u het beste kunt communiceren met leidinggevende en medewerkers, ook uit een andere cultuur. U weet gesprekstechnieken en andere vaardigheden in de juiste context te plaatsen. Onderwerpen:

Vraagtechnieken, luisteren, samenvatten en feedback geven Conflict hantering Werkoverleg Het functioneringsgesprek Het beoordelingsgesprek

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Voorbereiding op de training door de deelnemer door het beantwoorden van een vragenlijst en opdrachten, met als doel bewustwording van de persoonlijke rol binnen het team van collega’s, sterke en ontwikkelingspunten, kansen en bedreigingen, persoonlijke en werksituatie en bepaling van de leerdoelen. Een naslagwerk van de behandelde onderwerpen wordt beschikbaar gesteld. Deze training maakt deel uit van de training (Aankomend) Vestigingsmanager. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na de opleiding zijn de deelnemers bekend met een aantal verschillende stijlen van leidinggeven en weet u wat het effect is van uw eigen gedrag op uw medewerkers. Investering: Investering bedraagt € 345,00 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en overige kosten. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected]

-33-

Page 37: Studiegids 2012

Effectief communiceren Deze managementtraining zal u helpen en bewust maken van uw eigen houding binnen het team. U leert verschillende stijlen toe te passen en hoe u uw medewerkers kunt motiveren en stimuleren om (nog) beter te presteren. U krijgt handvatten aangereikt om een goed team te vormen en de samenwerking te handhaven of te verbeteren. Onderwerpen:

Effectief communiceren verbaal en non-verbaal Verschillende communicatiestijlen Model voor effectieve gespreksvoering Opbouwende kritiek geven Kwaliteiten en valkuilen van medewerkers kunnen herkennen en verbeteren Situationeel leidinggeven Motiveren en overtuigen Gedrag van de medewerkers bijsturen Het voorkomen van conflicten Effectief werkoverleg voeren Het vergroten van de effectiviteit van teams

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Voorbereiding op de training door de deelnemers door het beantwoorden van een vragenlijst en opdrachten. Nadruk ligt op oefenen en nabespreken van behandelde theorie. Herkenbaar maken van communicatie en samenwerking op speelse wijze, zoals luisteren en aandacht geven. Op deze wijze worden de deelnemers geconfronteerd en aangezet tot een fundamentele verandering van gedrag richting relaties. Deze training maakt deel uit van de training (Aankomend) Vestigingsmanager. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de opleiding: Na de opleiding zijn de deelnemers bekend met een aantal verschillende stijlen van leidinggeven en weet u wat het effect is van uw eigen gedrag op uw medewerkers. Investering: Investering bedraagt € 345,00 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en overige kosten. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected]

-34-

Page 38: Studiegids 2012

Timemanagement Je zit in een vergadering en ineens vraag je je af: wat dóe ik hier eigenlijk? Je telefoon gaat… je kijkt op het schermpje… en eigenlijk wil je liever niet opnemen (maar het moet). Je komt na een afspraak terug bij je bureau en wat denk je: wéér 19 mailtjes. Buffelen … met de kraan open Je werkt als manager hard. Heel hard. Maar je ziet lang niet altijd verband tussen je inspanningen en het gewenste effect. Veel zweet, (te) weinig meters. Wél een overvolle agenda, toch de deadline niet gehaald. Veel aandacht voor je medewerkers, toch geen betere resultaten. Waar gaat je tijd toch naar toe? Onderwerpen:

Timemanagement is zelfmanagement Analyseren van interne en externe tijdverspillers Prioritering Plannen en organiseren Efficiënt e-mail management To do or not to do?

Aanpak, methode en middelen: Klassikale training met een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers. Voorbereiding op de training door de deelnemers door het maken van een ideale agenda versus de werkelijke agenda, met als doel bewustwording van de werksituatie en leertraject (schriftelijke thuisopdracht). Een naslagwerk van de behandelde onderwerpen wordt beschikbaar gesteld. Deze training maakt deel uit van de training (Aankomend) Vestigingsmanager. Duur van de training: Twee dagdelen. Resultaat van de training: Na de training zijn de deelnemers zich bewust van hun planningsactiviteiten in uw dagelijkse agenda. Ze zijn instaat beter afspraken te plannen en kunnen ze hun dagelijkse prioriteiten beter stellen. Investering: Investering bedraagt € 345,00 per deelnemer excl. BTW, inclusief lesmateriaal en overige kosten. Deze training kunnen wij ook in-company verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via [email protected]

-35-

Page 39: Studiegids 2012

Verandermanagement met Lumina Spark learning Na een intensieve dialoog en samenwerking met een aantal zeer gewaardeerde academici en leidinggevenden uit het bedrijfsleven, is het idee voor Lumina Learning ontstaan. Organisaties helpen om hun traditionele kijk op medewerkers als ‘human doings’ los te laten en in plaats daarvan nieuwe creatieve manieren te vinden om mensen te waarderen voor wie ze werkelijk zijn, namelijk ‘human beings’. Lumina Learning consultants gaan uit van het principe dat elke verandering binnen een organisatie begint met een verandering van de mensen die er werken. Lumina consultants zetten de unieke en innovatieve Lumina-instrumenten in om de persoonlijke effectiviteit op individueel niveau te verbeteren en zo een structurele performanceverbetering van de organisatie als geheel te bewerkstelligen. Met behulp van Lumina Learning kunt u:

Uw management potentieel binnen uw organisatie meten; Uw kader beter managen en high performing teams creëren; De productiviteit en persoonlijke effectiviteit van elke medewerker; wezenlijk verbeteren,

met daaraan gekoppeld betere resultaten voor afdelingen, (verkoop) teams en omzet. Medewerkers met talent en potentieel werven en behouden.

Kortom wij streven naar duurzame verbetering van de prestaties en winstgevendheid van uw organisatie door praktische interventies met als speerpunt de persoonlijke ontwikkeling van al uw mensen. Persoonlijke ontwikkeling van leiderschap gaat veel verder dan het gebruik van 4 kleuren. Lumina Learning meet 24 eigenschappen op instinctief, dagelijks en overbelast niveau. Overeenkomsten en verschillen in gedrag worden hiermee diepgaand verklaard en geven aanknopingspunten voor verdergaande ontwikkeling van ieder individu of team. Omarming van de paradox, de schijnbare tegenstellingen in gedragsvoorkeuren verklaart het werkelijk gedrag van mensen. Mensen die bereid zijn om naar zichzelf te kijken en deze tegenovergestelde persoonlijkheidskenmerken kunnen omarmen en benutten, zullen hun persoonlijke effectiviteit aanzienlijk verbeteren. Dit zal uw bedrijf op meerdere vlakken uiteraard ten goede komen! Wilt u meer informatie over deze geweldige training, neem dan contact op met Frank Onderdelinden. Bereikbaar op 023 - 551 07 23 of per mail [email protected]

-36-

Page 40: Studiegids 2012

360 Feedback met Personal Color Het resultaat dat mensen behalen is afhankelijk van een combinatie van de competentiegebieden kennis (‘weten’), vaardigheden (‘kunnen’), motivatie (‘willen’) en persoonskenmerken (‘zijn’ en zoals de vraag ‘past’ het bij die persoon). Persoonskenmerken beïnvloeden grotendeels de andere competentiegebieden. Ze bepalen doorgaans hoe iemand met kennis omgaat, welke vaardigheiden van nature wel of niet bij iemand passen en wat iemand wel of niet motiveert. De persoonskenmerken zijn dan ook het belangrijkste competentiegebied. Flextrain en haar partner PersonalColor hebben een vernieuwend en zeer effectief instrument waarmee gemakkelijk een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel kan worden samengesteld. Respondenten: De huidige instrumenten om een persoonlijkheidsprofiel mee samen te stellen hebben hun beperkingen. Bij vele hiervan wordt het zelfbeeld ‘vastgesteld’ door middel van introspectie. Dit is het vormen van een zelfbeeld door zelfonderzoek. Introspectie impliceert dat iemand in staat is om objectief en nauwkeurig naar zichzelf te kijken. Mede uit onderzoek van de psycholoog Bertram R. Forer blijkt echter dat dit zowel onjuist als onmogelijk is. Bovendien spelen interne gedachten, gevoelens en intenties onvermijdelijk een rol bij het beantwoorden van vragen over jezelf. Dit terwijl iemand anders deze beweegredenen niet kan waarnemen. Diegene hoort en ziet uiteraard alleen maar wat iemand anders zegt en doet. Om een objectief, nauwkeurig en zuiver beeld te vormen gebruikt het instrument respondenten. Hierdoor wordt duidelijk hoe anderen de persoon waarnemen en ervaren. Zakelijk en/of privé: De meeste methodes zijn vrij algemeen van aard en maken geen onderscheid tussen het gedrag van mensen in een zakelijke en in een persoonlijke omgeving. Het gedrag van mensen is echter afhankelijk van de omgeving waarin zij zich bevinden. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat iemand in een zakelijke omgeving heel gedreven en proactief is, maar in een privé-omgeving heel ander gedrag vertoont. Om een zo volledig en nauwkeurig mogelijk beeld te vormen kan de deelnemer zelf respondenten uitnodigen uit zowel de zakelijke als privé omgeving. Kleuren: Het instrument maakt gebruik van vier basiskleuren; rood, geel, groen en blauw. Iedere kleur heeft zijn eigen, specifieke betekenis. Dit zorgt ervoor dat de uitkomst makkelijk te interpreteren is en dus goed te gebruiken is in het dagelijkse leven. Ook zijn er diverse instrumenten ontwikkeld om de eigen persoonlijkheidsprofiel te gaan beleven. Duur van de training: Totaal vijf dagdelen; twee dagdelen trainen en drie coachings momenten in-company. Investering: Deze training verzorgen wij uitsluitend in-company, graag maken wij een offerte voor u op maat. Informatie kunt u opvragen via [email protected]

-37-

Page 41: Studiegids 2012

Algemene Leveringsvoorwaarden Flextrain Artikel 1: Begrippen Opleidingen Alle door of onder licentie van Flextrain verzorgde of georganiseerde opleidingsprogramma’s, of onderdelen van opleidingsprogramma’s van een of meer dagdelen, vaardigheidstrainingen, workshops of seminars. Examen Een door of vanwege Flextrain of door een derde af te nemen examen volgend op een opleiding. Contractant Een natuurlijke of rechtspersoon, die een overeenkomst met Flextrain sluit. Deelnemer Een natuurlijk persoon die daadwerkelijk aan een opleiding, al dan niet gevolgd door een examen, deelneemt. Artikel 2: Toepasselijkheid algemene voorwaarden 2.1 Tenzij partijen anders overeenkomen, zijn deze voorwaarden van toepassing op iedere overeenkomst die Flextrain sluit met een contractant. Indien een overeenkomst leidt tot vervolgovereenkomsten worden deze algemene voorwaarden ook geacht op deze volgende overeenkomsten van toepassing te zijn. 2.2 De voorwaarden van de contractant gelden alleen indien en voorzover deze door Flextrain schriftelijk en uitdrukkelijk zijn aanvaard. 2.3 Indien meer dan een natuurlijke en/ of rechtspersoon als de contractant optreedt of zich als zodanig gedraagt, dan zijn allen jegens Flextrain hoofdelijk aansprakelijk voor de verplichtingen, die voor de contractant uit de overeenkomst voortvloeien. 2.4 Flextrain heeft het recht haar rechten en bevoegdheden uit de betreffende overeenkomst aan derden over te dragen. Zonder schriftelijke toestemming van Flextrain mag de contractant zijn rechten en verplichtingen jegens Flextrain niet aan derden overdragen. 2.5 Het stilzwijgend niet toepassen van deze voorwaarden geeft nimmer gewoonterecht. Artikel 3:Inschrijving/totstandkoming overeenkomst 3.1 Inschrijving voor een door Flextrain verzorgde opleiding geschiedt uitsluitend schriftelijk, per e-mail of via het internet. 3.2 Flextrain houdt zich het recht voor een inschrijving voor een opleiding zonder opgave van reden te weigeren. 3.3 De overeenkomst tussen de contractant en Flextrain komt tot stand na een schriftelijke bevestiging door Flextrain van een schriftelijke aanmelding, e-mail of via het internet. 3.4 Flextrain behoudt zich het recht voor in geval van onvoldoende inschrijvingen een opleiding te annuleren, dan wel opleidingsgroepen samen te voegen. Flextrain zal de contractant in het voorkomende geval daarvan tijdig op de hoogte stellen. Artikel 4: Betaling 4.1 De contractant dient uiterlijk op de eerste uitvoeringsdatum van de opleiding het verschuldigde cursusgeld te hebben betaald dan wel via een automatisch incasso Flextrain te hebben gemachtigd. Desgevraagd tekent de contractant hiervoor bij schriftelijke aanmelding van de opleiding. 4.2 Bij niet-tijdige betaling door contractant behoudt Flextrain zich het recht voor de nakoming van haar verplichtingen jegens de contractant en/ of deelnemer(s) op te schorten. 4.3 De contractant is gehouden alle kosten aan de zijde van Flextrain verband houdend met een te late betaling door de contractant, waaronder in ieder geval (maar niet uitsluitend) de wettelijk verschuldigde rente en de eventuele kosten voor juridische bijstand aan Flextrain te voldoen. 4.4 Digitaal cursusmateriaal zal door Flextrain ter beschikking worden gesteld aan de contractant, zodra de gehele cursuskosten zijn bijgeschreven op de rekening van Flextrain.

-38-

Page 42: Studiegids 2012

Artikel 5: Annulering 5.1 Annulering door de contractant is uitsluitend schriftelijk mogelijk. 5.2 De contractant is aan Flextrain ingeval van annulering tot twee weken vóór aanvang van een opleiding 20 % van het inschrijfgeld verschuldigd. Bij annulering nadien is de contractant het volledige bedrag verschuldigd. Artikel 6: Ontbinding 6.1 Partijen zijn bevoegd de overeenkomst door een aangetekende schriftelijke tot de andere partij gerichte verklaring te ontbinden in geval: a. de andere partij instaat van faillissement wordt verklaard; b. de onderneming van de andere partij geliquideerd of gestaakt wordt; c. de andere partij surseance van betaling vraagt of verleend wordt; d. de andere partij toerekenbaar tekort schiet in de nakoming van zijn verplichtingen jegens de andere partij; e. de ene partij in redelijkheid geacht moet worden niet (meer) aan zijn verplichtingen jegens de andere partij te voldoen. 6.2 Indien de contractant op het moment van de ontbinding reeds prestaties ter uitvoering van de overeenkomst heeft ontvangen, kan zij de overeenkomst slechts gedeeltelijk ontbinden en wel uitsluitend voor dat gedeelte, dat door Flextrain nog niet is uitgevoerd. Bedragen die Flextrain voor de ontbinding heeft gefactureerd in verband met hetgeen zij reeds ter uitvoering van de overeenkomst heeft verricht, blijven verschuldigd en worden op het moment van de ontbinding direct opeisbaar. Artikel 7: Verhindering/ niet deelnemen 7.1 Bij verhindering of niet deelnemen aan een opleiding door een deelnemer is de contractant het gehele bedrag terzake van de opleiding aan Flextrain verschuldigd. 7.2 Indien een deelnemer niet instaat is de opleiding bij te wonen, is de deelnemer bevoegd eenmalig een vervanger in zijn plaats naar de opleidingsbijeenkomst te sturen. Indien een deelnemer de opleiding op een andere data wil volgen, dan de data die vooraf is gecommuniceerd zal Flextrain administratiekosten in rekening brengen. 7.3 Ingeval een deelnemer wegens een zeer dringende, medische reden verhinderd is een opleiding te volgen, kan Flextrain uitsluitend op schriftelijk verzoek van de contractant de rechten van een deelnemer op een opleiding opschorten. Het schriftelijk verzoek dient de redenen alsmede het bewijs van de zeer dringende (medische) reden te bevatten. Flextrain zal binnen vier weken na indiening van het schriftelijke verzoek de contractant informeren of het verzoek wordt gehonoreerd. Wordt het verzoek door Flextrain gehonoreerd, dan zal Flextrain, indien zulks mogelijk is en redelijkerwijs van haar kan worden gevergd, de deelnemer instaat stellen de gemiste bijeenkomsten op een ander tijdstip bij te wonen. Ingeval een deelnemer of diens eventuele vervanger niet bij een opleidingsbijeenkomst aanwezig is geweest, zal Flextrain het eventueel tijdens de bijeenkomst aan de deelnemers schriftelijke lesmateriaal aan deze deelnemer toesturen. Artikel 8: Programma/ rooster opleiding 8.1 Flextrain behoudt zich het recht voor het tijdstip, locaties en plaats van de opleidingsbijeenkomst te wijzigen. Flextrain zal de contractant daarvan tijdig op de hoogte stellen. 8.2 De web- based Basisopleiding Uitzendmedewerker is vanaf activatie datum, zes kalendermaanden actief. Indien een deelnemer deze wil verlengen zal Flextrain hier een vaste vergoeding per kalendermaand voor doorbelasten. Artikel 9: Rechten op opleidingen 9.1 Alle rechten op alle door Flextrain verzorgde opleidingen, ontwikkelde leerplannen en het daarbij te gebruiken of gebruikte lesmateriaal berusten bij Flextrain. Niets uit de door Flextrain verzorgde opleidingen, ontwikkelde leerplannen en het daarbij te gebruiken of gebruikte lesmateriaal mag op enigerlei wijze in welke vorm dan ook worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt zonder voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Flextrain.

-39-

Page 43: Studiegids 2012

Artikel 10: Geheimhouding 10.1 Geen der partijen zal enige informatie betrekking hebbend op de overeenkomst tussen partijen alsmede aan elkaar verstrekte informatie betreffende de opleiding, het opleidingsprogramma, het gebruikte of te gebruiken opleidingsmateriaal, de opleidingsbehoefte en alles wat hiermee verband houdt, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de andere partij, aan derden bekend maken. Partijen zullen - voorzover dat redelijkerwijs kan worden gevergd - alles in het werk stellen om te verhinderen dat onbevoegde derden van deze informatie kennis kunnen nemen. 10.2 Het bepaalde in artikel 10.1 geldt zowel tijdens als na afloop van de looptijd van een overeenkomst. Artikel 11: Docenten 11.1 Flextrain spant zich in gekwalificeerde trainers de opleidingen te laten verzorgen. 11.2 Flextrain behoudt zich het recht voor aangekondigde trainers te vervangen. Artikel 12: Examens 12.1 Op alle door of vanwege Flextrain verzorgde examens is het Examenreglement van toepassing dat door Flextrain aan de deelnemers van de opleiding op aanvraag zal worden verstrekt. 12.2 In het geval examens door derden worden afgenomen zal Flextrain zich inspannen de deelnemers tijdig omtrent de gehanteerde exameneisen te informeren. Flextrain is niet aansprakelijk voor enige schade van de contractant en/ of een deelnemer die in dit verband door tekort schieten door Flextrain wordt veroorzaakt. Artikel 13: Legitimatie 13.1 Deelnemers aan een opleiding en/ of examen zijn verplicht zich op verzoek van een docent of een medewerker van Flextrain te legitimeren conform de eisen van de Wet op de Identificatieplicht. Artikel 14: Non concurrentie 14.1 Het is de contractant niet toegestaan op basis van de door Flextrain verzorgde opleiding, ontwikkelde leerplannen en het daarbij te gebruiken lesmateriaal zelf ofwel in samenwerking met derden een soortgelijke opleiding te ontwikkelen of te geven zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Flextrain. Artikel 15: Aansprakelijkheid 15.1 Flextrain is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade welke is geleden door de contractant en/ of de deelnemer die het rechtstreekse gevolg is van een ernstige tekortkoming in de nakoming van haar verplichtingen uit deze overeenkomst. Flextrain is niet aansprakelijk voor enige gevolgschade. 15.2 De eventuele aansprakelijkheid van Flextrain is beperkt tot ten hoogste het bedrag dat door de aansprakelijkheidsverzekeraar onder de primaire aansprakelijkheidsverzekering aan Flextrain ter zake van de schade brengende feit wordt uitbetaald. In geen geval zal het eventueel door Flextrain verschuldigde bedrag hoger zijn dan de schadevergoeding of de door de verzekeringsmaatschappij betaalde vergoeding. 15.3 Eventuele aanspraken op een schadevergoeding dienen binnen vier weken na ontdekking door de contractant en/ of deelnemer van de beweerdelijke tekortkoming van Flextrain schriftelijk door de contractant aan Flextrain te zijn verteld. 15.4 Aangaande aanbesteding van ESF subsidies zal Flextrain de noodzakelijke administratie verrichten in samenwerking met de contractant. Flextrain kan niet aansprakelijk gesteld worden indien de subsidie niet gegund wordt aan contractant. Artikel 16: Toepasselijk recht/ forum keuze 16.1 Op deze al alsmede de daarop gebaseerde overeenkomst(en) is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. 16.2 Eventuele geschillen voortvloeiend of verband houdend met deze algemene voorwaarden en/of de daarop gebaseerde overeenkomst(en) zullen bij uitsluiting aan de Arrondimentsrechtbank te Haarlem worden voorgelegd.

-40-