SOBM/WATERSPORTVERBOND NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2016.

2
SOBM/WATERSPORTVERBOND NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2016. De nieuwsbrief hoeft geen eenrichting verkeer van SOBM naar verenigingen/gebruikers te zijn. Natuurlijk mag u reageren. Als uw reactie voor anderen van belang is, spelen wij dat graag door. Voornse sluis Op 1 maart 2016 is het eerste schip door de vernieuwde Voornse sluis gegaan. De werkzaamheden zijn weliswaar met één maand uitgelopen maar nu hebben we ook wat. Een moderne sluis met mogelijkheden tot bediening of op afstand in de toekomst en moderne aanmeer mogelijkheden aan Oude Maas en Brielse meer zijde. Deze maand wordt er nog handmatig proefgedraaid, wilt u deze maand schutten informeer dan eerst naar bedieningstijden bij het Waterschap. (WSHD.nl) Visueel is de sluis enorm opgeknapt, nieuw houtwerk, geschilderd, beton gerepareerd, onderhoud aan technische apparatuur, nieuwe computersystemen enz. Brielse meer najaarsoverleg In november vorig jaar heeft uw SOBM bestuur het seizoen 2015 geëvalueerd met Waterschap, Recreatieschap, Zeehavenpolitie en toezichthouders. Het aantal sluis schuttingen 2015 zijn helaas met ongeveer 500 maal afgenomen ten opzichte van 2014. Met de gerenoveerde sluis incl. het nieuwe remmingwerk hopen wij op meer bezoekers, aan de toegang naar het Brielse Meer zal het niet liggen! Voor de snelvaarontheffingen geldt ook voor 2016 een wachtlijst stop, de wachtlijst gaat weer open bij 250 wachtende, waarna deze weer wordt gesloten bij 350 wachtende. Voor alle duidelijkheid; waterscooters zijn en blijven verboden op het Brielse Meer. Door Waterschap Hollandse Delta is veel aandacht besteed aan onderhoud van oevers, rondom het Brielse Meer, hierdoor liggen de oevers er weer mooi bij, waardoor het recreëren nog leuker is geworden. Tevens is door SOBM aandacht gevraagd voor de wildgroei van bomen, planten en onkruid van het voormalige zandbankje tussen de eilanden Middenplaat (ook wel Schoolmeester eiland genoemd) en Ruigeplaatje. Dit naar aan leiding van een spontane actie afgelopen zomer door Lisa en Madelief. Omdat het niet duidelijk is waar het onderhoud onder valt wordt dit nader intern besproken. De gebruikers van met name de kleinere boten zouden heel blij zijn indien het strandje weer kan worden gebuikt.

Transcript of SOBM/WATERSPORTVERBOND NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2016.

Page 1: SOBM/WATERSPORTVERBOND NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2016.

SOBM/WATERSPORTVERBONDNIEUWSBRIEFVOORJAAR2016. De nieuwsbrief hoeft geen eenrichting verkeer van SOBM naar verenigingen/gebruikers te zijn. Natuurlijk mag u reageren. Als uw reactie voor anderen van belang is, spelen wij dat graag door. VoornsesluisOp1maart2016isheteersteschipdoordevernieuwdeVoornsesluisgegaan.Dewerkzaamhedenzijnweliswaarmetéénmaanduitgelopenmaarnuhebbenweookwat.EenmodernesluismetmogelijkhedentotbedieningofopafstandindetoekomstenmoderneaanmeermogelijkhedenaanOudeMaasenBrielsemeerzijde.Dezemaandwordternoghandmatigproefgedraaid,wiltudezemaandschutteninformeerdaneerstnaarbedieningstijdenbijhetWaterschap.(WSHD.nl)

Visueelisdesluisenormopgeknapt,nieuwhoutwerk,geschilderd,betongerepareerd,onderhoudaantechnischeapparatuur,nieuwecomputersystemenenz. BrielsemeernajaarsoverlegInnovembervorigjaarheeftuwSOBMbestuurhetseizoen2015geëvalueerdmetWaterschap,Recreatieschap,Zeehavenpolitieentoezichthouders.Hetaantalsluisschuttingen2015zijnhelaasmetongeveer500maalafgenomentenopzichtevan2014.Metdegerenoveerdesluisincl.hetnieuweremmingwerkhopenwijopmeerbezoekers,aandetoegangnaarhetBrielseMeerzalhetnietliggen!Voordesnelvaarontheffingengeldtookvoor2016eenwachtlijststop,dewachtlijstgaatweeropenbij250wachtende,waarnadezeweerwordtgeslotenbij350wachtende.Vooralleduidelijkheid;waterscooterszijnenblijvenverbodenophetBrielseMeer.DoorWaterschapHollandseDeltaisveelaandachtbesteedaanonderhoudvanoevers,rondomhetBrielseMeer,hierdoorliggendeoeverserweermooibij,waardoorhetrecreërennogleukerisgeworden.TevensisdoorSOBMaandachtgevraagdvoordewildgroeivanbomen,plantenenonkruidvanhetvoormaligezandbankjetussendeeilandenMiddenplaat(ookwelSchoolmeestereilandgenoemd)enRuigeplaatje.DitnaaraanleidingvaneenspontaneactieafgelopenzomerdoorLisaenMadelief.Omdathetnietduidelijkiswaarhetonderhoudondervaltwordtditnaderinternbesproken.Degebruikersvanmetnamedekleinerebotenzoudenheelblijzijnindienhetstrandjeweerkanwordengebuikt.

Page 2: SOBM/WATERSPORTVERBOND NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2016.

WaterpeilverlagingDewaterpeilverlagingstaatgeplandindeperiode11t/m21maart2016.

HavenmeesteroverlegIndevoorjaarsvergaderingvan2016zullenwijnoodzaakeninhoudagendabijupolsen.

CommunicatieHetRecreatieschapenWaterschapHollandseDeltahebbeninsamenwerkingeennieuweinformatie-folder“HetBrielseMeerwatervooriedereen”opgesteld.DefolderisbedoeldomhetBrielseMeertepromotenenomderegelsenveiligheidtebenadrukkenzodatallegebruikershetnaarhunzinhebbenopenrondomhetBrielseMeer.Defolderwordtmedioapriluitgegeven/verspreid.OpditmomentwordtdoorhetRecreatieschapVPReeninventarisatiegemaaktvoorhetrealiserenvaneen“Vaarrouteknooppuntnetwerk”d.w.z.waarkomenwatersporters,wandellaarsenfietsersbijelkaarenkunnenopdielocatiesdevoorzieningenwordenverbeterd?

BernisseDeverwachtingisdathetelektrischvarenopdeBernisseditnieuwezomerseizoenmogelijkis.Overeenmogelijkedoorsteek,Bernisse-BrielseMeer,zijnnoggeenbesluitengenomen.

DiefstallenDewinterregelingheeftzekerbijgedragenaaneenafnamevanhetaantaldiefstal-enandereincidentenopenaanhetwater.BehoudenseenenkeleaanvraagvoorontheffingaanhetRecreatieschapeneenprobleemvoordenachtvisservanuitdehavenvanWSVRozenburgzijnergeenproblemengemeld.

WerkzaamhedenRecreatieschapInopdrachtvanhetRecreatieschapheeftGroenserviceZuid-Hollandnainventarisatievelebomenverwijderd,degebruikersvanhetBrielseMeerhebbenhierdooreenopgeruimdenmooizichtgekregen.Ditvoorjaarwordengeensteigersverwijderd,welwordeneenaantalsteigersplaatselijkgerepareerd.

Spektakel2016BehalvehetSpektakelop25juni2016,waarvantijdensdeVoorjaarsvergaderingd.d.23maart2016eentoelichtingzalwordengeveniserop24juni2016eengrootsvuurwerkterhoogtevanWVOostvoorneenJachthavenGeijsmanvanafhetwater.Meteenverlichttegondelvaart.

WinterregelingDewinterregelingligplaatsena/hBrielsemeerisper1maartnietmeervankracht.Hetwasverbodenzonderdaartoebevoegdtezijnindeopenbarewaterenvaartuigentelatenliggentussenzonsondergangenzonsopgangindeperiodevan2novembert/m28februari.Volgendewintermoeturekeninghoudenmeteengelijkluidendeverordening.

GezochtSOBMisopzoeknaareenvrouwelijkeofmannelijkepenningmeester,wiewilonsdaarmeeondersteunen?

Zomerseizoen2016WijwensenallegebruikersvanhetBrielseMeereenprettigenveiligseizoentoe.Heeftuvragenofopmerkingenzieonderstaandeinformatie.Oostvoorne,maart2016.SecretarisSOBMAndré[email protected]