Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

7
Adres: Korenaarstraat 26 2153 BM Nieuw-Vennep www.inloophuisnieuwvennep.nl [email protected] Tel: 06 471 73 599 2011 Gezelligheid, kleding en een luisterend oor Inloophuis Interview door kinderen v/h inloophuis zie het filmpje op www.inloophuisnieuwvennep.nl Nieuwe activiteiten 2011 Het voorjaar is begonnen, en hoe! In dit jaar zijn we gestart met een aantal nieuwe initiatieven. En er volgen er nog meer.. Bekendheid geven aan het inloophuis Om meer bekendheid te gaan geven aan het inloophuis zullen we folders gaan maken. Ook zijn we al zichtbaar en te volgen via social-media en het internet. Een lokale krant heeft ons ook al benaderd. U kunt ons ook helpen door de nieuwsbrief door te geven of door te sturen. Deze zijn digitaal op onze website te downloaden en die van 2011 kunt u zelfs online lezen. Activiteiten Op Goede Vrijdag hebben we een gezellige en bijzondere filmavond gehad. Zaterdag avond zijn een aantal inlopers naar het strandtoneel Passie in Katwijk geweest. Ook de Paasbrunch op zondag is zeer in de smaak gevallen bij de inlopers. We hebben toen naast dat we gezellig samen gegeten hebben ook het thema liefde besproken. Thema donderdagen Vanuit de inlopers is naar aanleiding van het thema wat we introduceerden tijdens de Paasbrunch de vraag gekomen of we niet vaker thema’s kunnen behandelen. We willen daarom om de veertien dagen een thema donderdag gaan houden. We bespreken dan een onderwerp of er wordt iets vertelt over onderwerpen die ons aanspreken of relevant zijn. Dat kunnen hele praktische onderwerpen zijn maar ook levens kwesties, dingen die te maken hebben met relaties, opvoeding, etc. High Tea Begin Juli gaan we een High Tea organiseren voor de vrouwen. Houdt de agenda in de gaten! Bijbel, gebed en zang Voor de inloop vanaf 12:00 komen we samen om te zingen, te lezen uit de Bijbel en bidden we met en voor elkaar. Het is geheel vrijblijvend en staat open voor iedereen. Zomerreis Roemenië Momenteel zijn we bezig een reis te organiseren voor de zomer naar Roemenië. We willen daarbij verschillende projecten gaan ondersteunen met onze komst. Dat gaan we doen door onze handen uit de mouwen te steken. Uitjes te organiseren voor teams, de gezinnen, kinderen en bejaarden die worden ondersteund door deze projecten. Deze keer nemen we ook een gezin mee die in het Inloophuis komt. Inhoud : Algemene informatie 2 Alexandra, Goedkoper leven tips, Drukke kinderen? Tips! 3 Kerstactie Roemenië deel 2 4 Family Impact,Verjaardagskalender 5 Gezocht / Gevraagd 6 Niemand heeft grotere liefde, dan dat hij zijn leven inzet voor zijn vrienden. Zoals de Vader Mij heeft liefgehad, heb ook Ik u liefgehad; blijft in mijn liefde. Jezus Christus. Nieuw - Vennep NIEUWS BRIEF VOORJAAR EDITIE 2011 GRATIS 1

description

De nieuwsbrief van het Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Transcript of Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Page 1: Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Adres:Korenaarstraat 262153 BM Nieuw-Vennepwww.inloophuisnieuwvennep.nlinfo@inloophuisnieuwvennep.nlTel: 06 471 73 5992011

Gezelligheid, kleding en een luisterend oor

Inlo

ophu

is

Interview door kinderen v/h inloophuis zie het filmpje op www.inloophuisnieuwvennep.nlNieuwe activiteiten 2011

Het voorjaar is begonnen, en hoe! In dit jaar zijn we gestart met een aantal nieuwe initiatieven. En er volgen er nog meer..

Bekendheid geven aan het inloophuisOm meer bekendheid te gaan geven

aan het inloophuis zullen we folders gaan maken. Ook zijn we al zichtbaar en te volgen via social-media en het internet. Een lokale krant heeft ons ook al benaderd. U kunt ons ook helpen door de nieuwsbrief door te geven of door te sturen. Deze zijn digitaal op onze website te downloaden en die van 2011 kunt u zelfs online lezen.

ActiviteitenOp Goede Vrijdag hebben we een

gezellige en bijzondere filmavond gehad. Zaterdag avond zijn een aantal inlopers naar het strandtoneel Passie in Katwijk geweest. Ook de Paasbrunch op zondag is zeer in de smaak gevallen bij de inlopers. We hebben toen naast dat we gezellig

samen gegeten hebben ook het thema liefde besproken.

Thema donderdagenVanuit de inlopers is naar aanleiding

van het thema wat we introduceerden tijdens de Paasbrunch de vraag gekomen of we niet vaker thema’s kunnen behandelen. We willen daarom om de veertien dagen een thema donderdag gaan houden. We bespreken dan een onderwerp of er wordt iets vertelt over onderwerpen die ons aanspreken of relevant zijn. Dat kunnen hele praktische onderwerpen zijn maar ook levens kwesties, dingen die te maken hebben met relaties, opvoeding, etc.

High TeaBegin Juli gaan we een High Tea

organiseren voor de vrouwen. Houdt de agenda in de gaten!

Bijbel, gebed en zangVoor de inloop vanaf 12:00 komen we

samen om te zingen, te lezen uit de Bijbel en bidden we met en voor elkaar. Het is geheel vrijblijvend en staat open voor iedereen.

Zomerreis RoemeniëMomenteel zijn we bezig een reis te

organiseren voor de zomer naar Roemenië. We willen daarbij verschillende projecten gaan ondersteunen met onze komst. Dat gaan we doen door onze handen uit de mouwen te steken. Uitjes te organiseren voor teams, de gezinnen, kinderen en bejaarden die worden ondersteund door deze projecten. Deze keer nemen we ook een gezin mee die in het Inloophuis komt.

Inhoud :Algemene informatie! 2Alexandra, Goedkoper leven tips,

Drukke kinderen? Tips!! 3Kerstactie Roemenië deel 2 " 4Family Impact,Verjaardagskalender ! 5Gezocht / Gevraagd ! 6

Niemand heeft grotere liefde, dan dat hij zijn leven inzet voor zijn vrienden. Zoals de Vader Mij heeft liefgehad, heb ook Ik u liefgehad; blijft in mijn liefde. Jezus Christus.

Nie

uw -

Venn

epNIEUWSBRIEF

V O O R J A A R E D I T I E 2 0 1 1 GRATIS

1

Page 2: Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Kleding en spullen doneren aan het InloophuisWe zijn heel blij met alle spullen en kleding die we elke week weer mogen ontvangen via

vele donaties. Om misverstanden en extra werk te voorkomen willen we jullie graag vragen om met de volgende punten rekening te houden:

1.Kleding die gebracht wordt dient goed schoon en heel te zijn2.Tweedehands spullen zijn handig en welkom als ze niet kapot of incompleet zijn3.Inleveren tijdens de “inloop-uren”, dus elke donderdag tussen 13:00 - 15:004.Ingebrachte kleding graag in de keuken plaatsen of aan medewerkers geven 5.Neem voor andere tijden altijd even contact met ons op 06 471 73 599

Inloophuis afspraken

NETJES HOUDENWe hebben een dringende oproep: Houdt alsjeblieft de kledingbakken netjes, dus leg na het

bekijken van de kleding alles weer gevouwen terug. Willen jullie de bak ook op de juiste plaats weer terug zetten? Dit scheelt ons veel nawerk.

KLEDING MEENEMENWanneer je in het inloophuis komt, kun je zelf in de kledingbakken zoeken naar

kledingstukken in de maten die je nodig hebt. We stellen geen limiet aan het aantal kledingstukken dat je meeneemt, wel vragen we je rekening te houden met de andere ‘inlopers’, die mogelijk dezelfde maat nodig hebben. Wanneer je niet onder de modale inkomensgrens zit, vragen we je om kleding om te ruilen.

Hiermee bedoelen we dat je naast het meenemen ook inbrengt. Zo komen we voor iedereen nooit te kort !

BROOD MEENEMENWekelijks krijgen we brood van Luxe Bakkerij Jongeneel om uit te delen. Door de drukte

raken we echter wel eens door het brood heen en dan is er voor degene die later komen soms niks meer. Daarom delen we bij minder dan 4 kratten zelf het brood uit. Bij het uitdelen van het brood houden we rekening met jouw financiële situatie en de grootte van je gezin. Graag willen we je vragen niet meer dan 2 broden mee te nemen, mocht je meer nodig hebben overleg dan even met iemand van het team.

AUTOBESTUURDERSWillen jullie ons helpen geen overlast te bezorgen aan onze buren in de straat? Parkeer de

auto’s alleen recht voor het huis en verder netjes in de straat. FIETSERSPlaats fietsen graag in het daarvoor aangeschafte fietsenrek. Of in ieder geval voor het

Inloophuis, niet op het pad bij de buren a.u.b. Onze voordeur moet ivm veiligheidsredenen altijd vrij zijn dus daar ook graag geen fietsen plaatsen. Bedankt voor jullie medewerking.

God houdt van jou. Hij wil graag dat jij Hem leert kennen. Christen zijn is niet alleen gered zijn voor de eeuwigheid, het is hier op aarde een relatie hebben met een levende, liefhebbende God. "Het eeuwige leven is dat zij U kennen als de enig ware God, en Jezus als de Christus die U naar de aarde hebt gestuurd" (Joh. 17:3)

Wist u dat?HuisbezoekenVersch i l lende mensen d ie he t inloophuis bezoeken worden ook door ons thuis bezocht. Omdat we nog maar een klein team hebben kan het soms even duren, maar we komen graag langs.

Koffie, thee, taart en koekjesInlopers drinken graag een lekkere kop koffie en snoepen daar ook graag bij. Af en toe maken onze teamleden daarvoor een eigen gemaakte taart of cake. Wilt u ook eens iets lekker maken voor op de donderdag? Uw koekjes, gebakjes etc. zijn van harte welkom!

VerjaardagskalenderWe proberen rekening te houden met ieders verjaardag en/of de verjaardagen van de kinderen. We verzorgen dan ook vaak een taart of andere speciale verrassing. Hiervoor kijken we op de kalender die hangt in het inloophuis. Zorg er dus voor dat je ook op de kalender komt te staan, en vertel het onze nieuwkomers.

Wie stelt zich voor?In deze nieuwsbrief stelt Alexandra Buțurc# zich voor. Zij is de vrouw van Petricke Buturca die in de vorige nieuwsbrief was geïnterviewd.

ACTIVITEITENBegin juli zullen we een High Tea organiseren voor de dames van het Inloophuis. Ter zijner tijd horen jullie hier meer van.Verder zijn er ideeën om samen een wandeling op het strand te gaan maken of samen te gaan picknicken.

LET OP FIETSERSPlaats fietsen in het daarvoor aan-geschafte fietsenrek. Of in ieder geval voor het Inloophuis, niet op het pad bij de buren a.u.b. Ook de voordeur moet ivm veiligheidsredenen altijd vrij zijn dus daar ook graag geen fietsen plaatsen. Bedankt de medewerking.

Waarom het Inloophuis?Het Inloophuis is bedoelt voor mensen met weinig financiële middelen, voor mensen die gezelligheid en een luisterend oor zoeken. We geloven dat Jezus Christus, de Zoon van God is en dat Hij van jou houdt. Jij bent welkom, in het Inloophuis,ook als je niet gelooft in Jezus. 2

Page 3: Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Inloop Interview met

Alexandra Buțurc#

Goedkoper leven, TIPS

Volle wastrommelWas liever met een volle trommel. Dit bespaart energie en water, dus geld en het milieu. Bovendien is bij een volle wasmachine de onderlinge wrijving van het wasgoed groter waardoor, in combinatie met het wasmiddel, het wasgoed beter schoon wordt. Maar ga niet over de max belasting heen van de machine anders gaat hij stuk. Veel wasmachines hebben een knop voor een halve was, bij deze keuze wordt er per kg wasgoed relatief meer water en energie verbruikt.Op lage temperatuur wassenDe grootste energiebesparing is te behalen door op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen. Kijk op de verpakking van je wasmiddel voor meer informatie. Veel wasmachines beschikken over een energiebesparend programma. Deze verlengt de wasduur, waardoor de extra vuile was toch op een lagere temperatuur kan worden gewassen.Uit ipv standby standStand-by is een stand die veel apparaten (TV of PC) hebben waarin ze snel en gemakkelijk weer op te starten zijn. In deze stand verbruiken ze nog altijd meer energie dan wanneer ze uit staan. Het aan- en uitschakelen van apparaten vergt minder stroom dan wanneer je ze lange tijd in stand-by laat staan. Laat ook geen opladers in het wandcontact zitten wanneer ze niet aangesloten zijn op je mobiel etc.Budget tipReken uit wat je per maand moet betalen aan vaste lasten. Trek dat van je salaris af en zet het apart. Reken vervolgens uit wat je jaarlijks aan bijv. verzekeringen, kwijt bent, deel dat bedrag door 12 en zet dat ook iedere maand apart.Tot slot kan je ook nog een spaarpotje maken voor bijv. vakantie en/of onverwachte uitgaven. Wat er over blijft is voor boodschappen en overige uitgaven. Het handige hiervan is dat je niet in 1 keer een groot bedrag kwijt ben als er een rekening binnenkomt. Gebruik hier een rekening voor bij de bank die je bijvoorbeeld reserveringen-rekening noemt.

(Bron: www.rijkerleven.com)

Ook een stukje schrijven?

Stuur een mailtje naar [email protected]

Mijn naam is Alexandra, ik ben in Roemenië geboren in Gala$i. 29 jaar jong en getrouwd met Petricke, we hebben samen een dochtertje Nina Maria (3jr). Mijn studie voor het kadaster heb ik afgebroken in Roemenië om me bij Petricke te voegen hier in Nederland. Nina is hier geboren. De eerste keer dat ik in het Inloophuis kwam dacht ik; “wow, zoiets heb ik nog nooit gezien in Roemenië.” Als je daar wat wilt hebben moet je altijd iets betalen. Toen ik zag dat dat in het Inloophuis niet hoefde dacht ik; ” dat zijn mensen die andere mensen echt willen helpen, zonder er iets voor

terug te vragen.” Ik heb toen wat voor Nina kunnen meenemen. We werden heel hartelijk ontvangen. Toch ben ik een hele tijd niet geweest totdat mijn buurvrouw aan mij vroeg om met haar naar een inloophuis te gaan. Ik wist niet dat dat het zelfde inloophuis was. De week erna kwam Petricke ook mee. En dat is eigenlijk zo gebleven. Ik heb nu ook een aantal vrienden gemaakt in het inloophuis. Petricke en ik gingen ook de vrijdagavond naar Nederlandse les maar nu ga ik ook naar de woensdag vrouwenochtend wanneer ik kan. Het leukste aan het inloophuis vind ik dat iedereen welkom is, dat er altijd iemand naar je wil luisteren. Wat ik ook erg leuk vind is dat we er samen kunnen zingen en praten over God. Maar ook dat je gewoon gezellig een kop thee of koffie kunt drinken.

Door de ontmoeting met mensen van het inloophuis is er veel veranderd in ons leven. Vroeger geloofde ik wel in God maar ik zag en voelde Hem niet. Nu zou ik zeggen dat onze ogen dicht waren. Ik heb heel wat moeilijke tijden gehad met veel zorgen en pijn. Eigenlijk was ik boos op God omdat ik het zo moeilijk had, ik dacht dat Hij daarom niet bestond. Waarom zou Hij anders toelaten dat we het zo moeilijk hadden. Ik heb toen mijn rug naar God gekeerd. Dat is de grootste fout die ik in mijn leven heb gemaakt.

Ook toen ik later hier in Nederland kwam was het niet gemakkelijk, ik dacht dat God niet van me hield. Ik wist niet wie ik was en waarom ik hier ben. Ik ben blij nu, erg blij, om te zien dat de deur naar God altijd open is. Ik heb God gezegd dat het me spijt en dat het niet aan Hem ligt maar aan ons. Hij is eigenlijk altijd goed geweest voor ons. Maar ik heb het niet gezien.

Het begin van onze verandering begon toen we van het inloophuis een Roemeense Bijbel kregen. We begonnen er samen in te lezen. Vanaf het moment dat er voor ons gebeden werd en we ons hart aan Jezus gaven begonnen we eigenlijk een nieuw leven. Ik ben zo blij dat God ons vergeeft, ik ben blij en benieuwd. Het oude ligt nu achter ons. Zal ik een voorbeeld geven? Vroeger als ik me zorgen maakte tijdens een moeilijke tijd en ik niet wist hoe we aan eten moesten komen en hoe we de rekeningen moeten betalen. Kreeg ik hoofdpijn van al die zorgen. Nu we een nieuw leven zijn begonnen met God merk ik dat ik God echt kan vertrouwen en Hij voor ons zorgt. NIet 99,9% maar 100%. Ik hoef me geen zorgen meer te maken.

Ik ben ook niet meer bang. Sinds ik een nieuw leven ben begonnen met God is er licht en is het niet meer donker. Zelfs als ik het licht nu ‘s avonds uit zou maken en ik alleen ben weet ik dat het nog licht is.

In de Bijbel las ik dat ik iedereen moet vergeven. Dat ben ik gaan doen. Ik heb nu ook relaties die moeilijk of pijnlijk waren uit het verleden opnieuw opgepakt. Nu ik niet meer bang was heb ik contact opgenomen met mensen waar ik problemen mee had en ik heb ze om vergeving gevraagd en mensen ook vergeven. Ik wil nu met iedereen kunnen praten, ik wil geen ruzie meer, geen afstand meer en open kunnen zijn. Ik ben God daar heel erg dankbaar voor. Mensen die ik ken van vroeger hebben ook gemerkt dat ik door God ben veranderd. Sommige mensen hebben nu ook vergeving aan mij gevraagd.

Toen er aan ons werd gevraagd of we ons hart aan Jezus wilden geven en vervuld wilde worden met de Heilige Geest was dat voor ons een antwoord van God. Dat was het begin van een nieuw leven. Tijdens het gebed voelde ik vrede en rust over mij komen. Dat was heel fijn en bijzonder want dat was een lange tijd zo anders geweest dan dat ik me altijd had gevoeld. We hebben het nu nog niet altijd gemakkelijk maar ik weet nu wel dat God van me houdt en voor ons zorgt. Daarnaast heb ik nu echt hoop.

3

Page 4: Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Naast wat we doen in en rond het inloophuis zijn we

ook actief bezig voor mensen in Roemenië.

Hoe kunt u ons

helpen te helpen?1. Kleding + schoenen + speelgoedMet kleding en schoenen die schoon zijn en niet kapot kunnen we echt veel gezinnen blij maken. Vooral in de winter. Maar ook goed speelgoed voor klein en groot.

2. Geld voor transport en hulpKunt u maandelijks een bijdrage missen? Zo kunnen we de kleding /speelgoed/hulpmiddelen transporten binnen NL en naar Roemenië blijven betalen. Maar ook onderstaande werkzaamheden.

WAT DOEN WIJ IN ROEMENIË?1. Geestelijke ondersteuning en onderwijsWilt u ons helpen om regelmatiger af te kunnen reizen naar Roemenië? Onze voorkeur gaat uit naar kleine projecten of gezinnen. Wij geven persoonlijke aandacht, bemoediging en een luisterend oor. Daarnaast dienen we graag met gebed, bijbels -onderwijs, gezins- en huwelijksadvies. Met uw hulp kunnen we gezinnen helpen aan (Studie)Bijbels en lectuur ter ondersteuning van hun geloofs-leven. Voor zowel de ouders als de kinderen.

2. Voeding en medicatieVeel gezinnen hebben echt grote problemen hun kinderen eten te geven. Laat staan medicatie te kopen. Wanneer wij persoonlijk gezinnen bezoeken nemen we een aantal boodschappen mee. Zo’n tas met noodzakelijke boodschappen kost vaak net zoveel of soms zelfs meer als hier in Neder-land.

3. De bemoedigers bemoedigenVaak een vergeten groep. Er zijn vele teams bezig in Roemenië. Zij lopen al jaren tegen verschillende dingen aan. Vaak hebben ze het zo druk dat ze zelf weinig geestelijke voeding en input krijgen. Dat kan uiteindelijk bijzonder vermoeiend zijn. We willen ze graag eren door ze te be-moedigen met onze aandacht en gebed, maar ook door ze bij-voorbeeld eens mee uit eten te nemen. Help ons ook hen te helpen en ze in het zonnetje te zetten.

Roemenië en het Inloophuis

Het meisje wat u hier boven ziet heet Anika. Anika is 6 jaar oud en “woont” op Pata Rat, de bekende vuilnisberg van Cluj Napoca. In een soort houten hutje aan de voet van de vuilnisberg. Ze zorgt voor haar kleine broertjes en zusje wanneer haar moeder vuil aan het verzamelen is op de vuilnisberg.

Anika gaat inmiddels naar een soort kleuterschool toe die onderdeel is van het project PROROMI. We hebben haar ontmoet toen we het project van Bert en Margriet van Looij bezochten in December 2010. We kunnen hun werk van harte aanbevelen.

Hierboven staat hun website voor meer informatie hoe u ze eventueel kunt steunen in hun werk. Bert heeft inmiddels voorzien in een goede houten woning voor Anika, gebouwd voor 3000,00 euro.

Zoals Anika zijn er nog heel veel kinderen die echt hard hulp nodig hebben.

Wij willen ook graag onze bijdrage leveren aan de verbetering van de erbarmelijke omstandigheden waarin sommige kinderen/gezinnen/ouders zitten. Deze zomer gaan we een aantal projecten actief helpen tijdens de vakantie.

Door middel van aandacht, leuke dingen doen met de kinderen het overhandigen van voedselpakketten, kleding en onderwijs.

Wilt u ons helpen hiermee?

Anika uit Pata Rat, Roemenië

4

Opvoed tips Kinderen zijn regelmatig druk; dat hoort nu eenmaal bij het kind-zijn. Het hoeft echt niet meteen op ADHD te duiden. Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, of een vorm van onmacht, of een signaal dat je kind niet lekker in zijn vel zit. 1. Zorg voor structuurEen druk kind is gebaat bij een duidelijke structuur. Plotselinge veranderingen van een planning kan een druk kind namelijk niet goed aan (en een 'normaal' kind vaak ook niet, trouwens). Dus: probeer zo duidelijk mogelijk te zijn in datgene wat je van je kind verwacht. Vertel wat hij of zij wel mag en en wat niet. Maak eventueel een lijstje met de belangrijkste huisregels en afspraken. Een dag of weekschema helpt ook om structuur te geven en inzicht. Daarmee help je het kind ook om (later) meer overzicht te krijgen en te plannen. 2.Ken je kindVertrouw op je gevoel over je kind. Leer zijn karakter kennen: probeer daarom met regelmaat te praten over zijn en je eigen gevoelens. Praten over gevoelens moet je trouwens wel leren. Als een kind klein is, moet je het daarom helpen zijn of haar gevoelens onder woorden te brengen. Neem daar de tijd voor en ontwikkel je eigen vaardigheden hierin. Ontdek (en respecteer) wanneer je kind wel wil praten en wanneer niet. Het is belangrijk dat je als ouder snel ziet hoe het met je kind gaat, wanneer het overprikkeld raakt, en wanneer het rust nodig heeft. Alleen zo kun je hem of haar helpen zichzelf te leren kennen, zijn eigen gevoelens te ontdekken en te leren zichzelf te beheersen als dat nodig is. 3.Iedereen heeft baadt bij duidelijkheid. Vooral een jong kind heeft duidelijkheid en regels nodig. Als het ouder wordt is het belangrijk te praten met je kind. Wanneer het ouder wordt zeggen : “ je doet het omdat ik het zeg, is niet een juiste houding” Je ouder wordende kind heeft het nodig gehoord te worden en zal je ook als ouder meer respecteren wanneer hij of zij gehoord wordt. Wat niet betekend dat oudere kinderen altijd hun zin moeten krijgen. Maar leg uit waarom en wees dan consequent.

(Bron: Justine Pardoen, Michiel Erdtsieck)

www.proromi.nl

Page 5: Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Verjaardagen

18 mei ! ! Angelique19 mei! ! Denise

1 jun " " Petric# 8 jun! Emmanuel12 jun! ! Nina14 jun! ! Herman15 juni ! T Herman & Bianca16 jun! ! Bianca19 jun! ! Fabio27 jun! ! Geert

1 jul ! ! Abbas 4 jul! ! Andre, ! ! Roos 5 jul ! ! Coby 7 jul! ! Hawa12 jul! ! Simone16 jul! ! Sadaf 22 jul! ! Jawad31 jul! ! Marcel

Sta jij al op de verjaardagslijst? Ben je nieuw geef dan je verjaardag door aan een van het team.

Nederlandse les verplaatst van vrijdagavond naar woensdagochtend

Woensdag NL LES en aansluitend VROUWENOCHTENDElke woensdagochtend van 10:00 - 10:30 NL LES / van 10:30 - 11:30 VROUWENOCHTENDZwanenwater 48 te Nieuw-Vennep

NEDERLANDSE LES Nederlandse les voor anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren en/of verbeteren.Er wordt aandacht besteed aan de taalvaardigheid, aan woordenschat en aan de communicatievaardigheden en gewoonten van Nederlanders.We verwachten wel dat je wekelijks komt, wanneer je je aangemeld hebt. Mocht je mee willen doen, een vraag hebben, bel of spreek even met Zegerine, mail naar [email protected] of neem contact op via de contactpagina van onze website.

VROUWENOCHTENDOp de donderdag is het altijd erg gezellig, hebben we leuke en goede gesprekken en komen we inmiddels stoelen te kort maar soms is er niet de ruimte om rustig (door-) te praten of te bidden. Het doorpraten over belangrijke levensvragen, het geloof etc. en bidden vinden wij wel heel belangrijk. De woensdag ochtend staat open voor alle vrouwen die graag willen doorpraten. Hiernaast zullen we ook leuke dingen samen gaan ondernemen.

Huisbezoeken

De afgelopen maanden zijn we weer bij gezinnen langs geweest. Daarnaast hebben we een aantal mensen thuis ontvangen. Vind je het leuk als we ook eens bij jou thuis langs komen ? Laat iemand van het team het dan gerust weten.

5

Family Impact Mei 2011

Dit jaar zijn we voor het eerst samen met twee

gezinnen mee geweest naar Family Impact. Family

Impact is een bijzondere gezinsvakantie van een

midweek in Mei. Op Family Impact ben je er als

gezin even lekker tussenuit. Er werd heerlijk voor

ons gekookt. We hebben tijd besteed aan onze

gezinnen en ook andere gezinnen leren kennen. Er

waren gezamenlijke gezinsactiviteiten, maar ook

workshops voor de ouders. Met onderwerpen die je

relatie en gezin versterken. Bijvoorbeeld; Het

geheim van een succesvol huwelijk, ontwikkeling van

het jonge kind tot puber, tips voor de opvoeding en

hoe zet je doelen om in stappen. Voor de

allerkleinsten tot de tieners waren aparte

programma’s. Deze week was een mooie balans

tussen ontspanning, leren, investeren en bouwen

aan onze huwelijken en ons gezin.

Wil je meer weten? www.life-impact.nl

Page 6: Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

6

GEVRAAGD

Oventje

Magnetron

Keukenmessen

Koekenpan

Wasdroger

Kleding kast

Stapelbed

Jongens fiets (13 jaar)

Dames fiets

Dames fiets

Herenfiets

2 Bakfietsen

Bestelbus

Kledingrekken

Aangeboden / Gevraagd

In het inloophuis hangen lijsten met spulletjes die aangeboden worden of waarop jullie kunnen schrijven wat jullie nodig hebben. Kijk daar regelmatig op en schrijf gerust op wat jij of je gezin nodig hebben. Wie weet kunnen we ervoor zorgen.

Het kan voorkomen dat je zelf voor transport zult moeten zorgen, vooral bij grotere dingen als inboedels etc.

Mocht je iets hebben waar je een ander blij mee wilt maken schrijf het dan op de aangeboden-lijst. Voor allen die iets aan te bieden hebben maar niet het inloop bezoeken stuur een mail naar [email protected]

Gezocht voor het Inloophuis

We hebben 2 werkende (bak)fietsen nodig, een betrouwbare bestelbus, kledingrekken, een flip-over, eengoedwerkende, niet al te oude laptop en een overheadprojector. Een draagbare muziekinstallatie. Verder zijn we natuurlijk altijd op zoek naar nette kleding, schoenen, kinderspeelgoed en babyspullen. Neem contact met ons op via [email protected]

Christelijke boeken, (studie)Bijbels, opvoedingsinformatie, Christelijke DVD’s, CD’s, Bijbelvertalingen in het Pools, Roemeens, Frans, Arabisch of sponsorgeld hiervoor.

Wilt u als gemeente, stichting of bedrijf dat we langs komen?

Het is mogelijk om iemand van ons team bij u uit te nodigen om iets te vertellen over de motivatie en de doelstellingen van het inloophuis. Denkt u erover hoe u ons met uw bedrijf, organisatie of kerk kan ondersteunen? We willen u graag spreken, stuur uw mailtje naar [email protected] en we nemen contact met u op.

Medewerkers(sters)

Wij kunnen nog heel wat vrijwilligers gebruiken. Ben je een enthousiast Christen, hou je van mensen en kun je goed in teamverband werken? Heb je een paar uurtjes over in de week/maand? Christelijke professionals en ZZP’ers zijn ook van harte welkom.

Contactpersoon: Michiel of Roos ErdtsieckE-mail: [email protected] / [email protected]: 06 579 350 71

Giften / Sponsors

Wilt u ons sponseren of ondersteunen met een gift? Dat is fijn, want we maken al best wat kosten. Neemt u voor giften a.u.b. contact met ons op via de mail [email protected]

Page 7: Nieuwsbrief Inloophuis Nieuw-Vennep Voorjaar editie 2011

Inlo

ophu

is_N

V

Aan:

INLOOPHUIS NIEUW-VENNEPKORENAARSTRAAT 262153 BM NIEUW-VENNEPWWW.INLOOPHUISNIEUWVENNEP.NL

Bedrijfssponsors van het Inloophuis

Om de bedrijfssponsors te bedanken noemen we hier graag even hun bedrijf met hun website. Dank weer voor uw hulp! Maar ook alle vrijwilligers en mensen die kleding en spullen doneren, enorm bedankt!

Wilt u met uw bedrijf ons sponsoren? We kunnen uw hulp goed gebruiken. Neemt u contact met ons op via ! [email protected]

Bakkerij Jongeneel ! ! levert elke donderdag brood www.bakkerij-jongeneel.nl

Drukkerij Efac! ! ! drukt deze nieuwsbrief afwww.efac.nl

Cross Multi Media! ! ! verzorgt de nieuwsbrief, Videoproductie - Fotografie - Presentaties! website, fotografie en videowww.cross-multimedia.nl

CrossPoint " " " " heeft wederom een financiële giftThe Meeting Place! ! ! gegevenwww.crosspointgetsewoud.nl

Life Impact Gemeente Groepen! heeft gezinnen gesponsord zodat zijwww.life-impact.nl ! ! ! konden deelnemen aan de gezins-! ! ! ! conferentie Family Impact 2011

Gezelligheid, gratis kleding en een luisterend oor

Elke donderdag middag

van 13:00 - 15:00

Ook jij bent van harte welkom!

7