Snapchat whitepaper SocialMediaMen

download Snapchat whitepaper SocialMediaMen

of 24

Embed Size (px)

Transcript of Snapchat whitepaper SocialMediaMen

 • Whitepaper Snapchat SocialMediaMen

  Warmoesstraat 149-151 1012 JC Amsterdam 020-260 02 29 info@socialmediamen.nl www.socialmediamen.nl

 • Wat kun je met Snapchat?Snapchat is een app voor het delen van fotos en videos, waarbij de verzonden media slechts tijdelijk zichtbaar is.

  Snapchat in het kort:

  Opgericht in september 2011 Mobiele app Creatief platform Delen van content met vrienden (foto, video, chat) 1 op 1 contact Snaps zijn 1 tot 10 sec. zichtbaar Verhalen zijn 24 uur zichtbaar

  www.socialmediamen.nl

 • www.socialmediamen.nl

  Snapchat cijfers Snapchat is momenteel het snelst groeiende Social Media platform en heeft al meer gebruikers dan Twitter; namelijk 200 miljoen wereldwijd. Deze gebruikers verzenden samen dagelijks zon 400 miljoen Snaps.

  Cijfers Nederland:

  1,9 miljoen Nederlanders hebben de app gedownload; 62% van de gebruikers zijn jongeren van 13 t/m 25 jaar; 68% van de gebruikers zijn vrouw

 • Hoe werkt Snapchat?Highlights van de app:

 • www.socialmediamen.nl

  Hoe werkt Snapchat? Met Snapchat kun je fotos of videos van n tot maximaal tien seconden versturen. Na het openen van een snap zal de foto verdwijnen en ook verwijderd worden. De ontvanger heeft de mogelijkheid iedere 24-uur n snap uit te kiezen om nog eens terug te zien. Het is ook mogelijk om een screenshot te maken zodat de afbeelding blijft bestaan, de zender krijgt hier wel een melding van.

  Op het scherm hiernaast zie je de contacten en de status van berichten. Als je een nieuw bericht hebt, kun je die hier openen. Je kunt naast het delen van fotos en videos ook chatten.

 • www.socialmediamen.nl

  Foto, video en filters Bij Snapchat staat het individu centraal. Het succes van Snapchat is te verklaren door de snelheid en creativiteit van de app. Bij het maken van Snaps heb je verschillende tools om je Snap te personaliseren en op te leuken:

  Tekst

  Smileys of bitmoji

  Tekeningen Diverse lenzen (filters) Geofilters Seconden zichtbaarheid

  Via de blauwe knop kun je je Snap versturen naar n of meerdere personen. Ook kun je dit toevoegen als verhaal.

 • www.socialmediamen.nl

  Verhalen, live, discover Verhalen: Hier vind je updates van personen die je volgt. Het is te vergelijken met de nieuwsfeed van Facebook. Deze verhalen blijven 24 uur zichtbaar.

  Live: Dit is een live-feed waarbij iedereen die bij het event aanwezig is content (na toestemming van Snapchat) kan toevoegen. Een goed voorbeeld van user generated content.

  Discover: Hier kun je content van grote bedrijven zoals Cosmopolitan, Buzzfeed en Comedy Central ontdekken.

 • www.socialmediamen.nl

  Gebruikers toevoegen Er zijn verschillende manieren om vrienden, bekende personen of bedrijven toe te voegen. Dit kan door het toevoegen via gebruikersnaam, vanuit contacten in je telefoonlijst, via Wifi en via Snapcode.

  De Snapcode (zoals hiernaast te zien) wordt vaak gebruikt door bekende personen en bedrijven. Zij plaatsen hun unieke Snapcode via andere (Social) media zodat zij heel eenvoudig toe te voegen zijn. Er moet een print screen van de unieke Snapcode worden gemaakt, deze moet geopend worden in Snapchat en de gebruiker is toegevoegd.

 • Wat zijn de mogelijkheden voor jouw organisatie?

 • www.socialmediamen.nl

  Adverteren via Snapchat? Aanwezigheid op Snapchat biedt enorme kansen. Het is echter nog niet mogelijk om te adverteren of om een bedrijfsaccount aan te maken.

  Hoewel de commercile mogelijkheden op Snapchat nog niet zo zijn uitgerold als bijvoorbeeld Facebook of Instagram, zijn er wel al verschillende creatieve voorbeelden waarbij de kracht van Snapchat duidelijk wordt.

  Is Snapchat iets voor jouw organisatie? Test het op de volgende pagina!

 • Is snapchat iets voor jouw organisatie? Heb je een doelgroep in de leeftijd 13-34 jaar?

  Past leuke & humoristische content bij de organisatie

  Bron

  : Sho

  utle

  t & C

  omsc

  ore

  Is de organisatie in staat snel te reageren?

  Is de organisatie risico vermijdend?

  Give it a try!Dont!

  JA

  NEE

  NEE

  JA

  JA

  NEE

  NEE

  JA

 • www.socialmediamen.nl

  Hoe kun je Snapchat succesvol inzetten? Stap 1 bij het succesvol inzetten van Snapchat is het genereren van volgers. Als je eenmaal volgers hebt, kun je deze voornamelijk bereiken door middel van verhalen. Hier kun je diverse creatieve content delen om je doelgroep aan je merk/organisatie te binden.

  Snaps verdwijnen snel, hierdoor hebben volgers het idee dat ze iets missen wanneer zij een snap niet openen. 99% van de verstuurde snaps wordt dan ook geopend.

  Voorbeelden van content zijn:

  Sneak previews voor bijvoorbeeld een release van een bepaald product;

  Nieuwtjes en tips;

  Instructievideos;

  Interactie creren via kijkersvragen;

  Live beelden bij een evenement etc. Wat je ook doet, zorg dat het leuk is!

 • www.socialmediamen.nl

  Hoe krijg je meer volgers? Er zijn verschillende mogelijkheden om volgers te krijgen.

  Facebook/Instagram: Je kunt op bestaande kanalen een oproep plaatsen (en promoten) met de vraag of mensen je willen volgen op Snapchat.

  Maar dit kan uiteraard creatiever, enkele voorbeelden zijn:

  Bedenk een leuke battle; De eerste 20 die ons een snap stuurt van ... ontvangt een kortingscode Laat ons zien waarom jij van ons merk houdt en maak kans op...

  Geef een sneak peak weg in ruil voor het volgen;

 • www.socialmediamen.nl

  Gesponsorde filter Misschien heb je het wel voorbij zien komen; het is mogelijk om een gesponsorde filter in te kopen. Vooralsnog zijn deze kosten erg hoog (450.000 - 750.000 dollar)

  Hiernaast het voorbeeld van Nike. Bij de lancering van nieuwe voetbalschoenen en de duurste reclame ooit heeft Nike Snapchat ingezet. Gebruikers konden een foto van zichzelf maken en deze combineren met het hoofd van Cristiano Ronaldo en delen op Snapchat.

 • www.socialmediamen.nl

  Geofilters Snapchat maakt naast gewone filters, ook gebruik van geofilters. Deze filters kunnen op basis van je geografische locatie aan een snap worden toegevoegd en worden bijvoorbeeld gebruikt door gemeenten en organisatoren van evenementen of bepaalde winkels. Deze geofilters zijn aan te vragen bij Snapchat.

  Met een geofilter bereik je snel vrienden van bezoekers van jouw evenement die deze geofilter gebruiken. Geofilters worden overigens opgesplitst in persoonlijke en zakelijke filters.

  In persoonlijke geofilters mogen geen logos, namen, of andere commercile uitingen worden weergegeven.

 • Leuke voorbeelden van bedrijven!

 • www.socialmediamen.nl

  Wereld Natuur Fonds: Een campagne die perfect ingespeeld heeft op de eigenschappen van Snapchat. Via verhalen liet het WNF lastselfie-snaps van bedreigde dieren zien om in te spelen op het gevoel wat er ontstaat als deze dieren verdwijnen, net zoals een Snap op Snapchat.

  Campagne

 • www.socialmediamen.nl

  Insights

  GoGo (tours) GoGo neemt je mee op vakantie. Verschillende reisleiding geven je leuke insights van de landen die ze aanbieden.

 • www.socialmediamen.nl

  Taco Bell: Taco Bell vroeg zijn volgers op om op een creatieve manier een Taco Doodle (tekening) te sturen naar Taco Bell.

  Battle

 • www.socialmediamen.nl

  Vodafone Vodafone kiest ervoor om influencers in te schakelen om het merk van Vodafone uit te dragen.

  Bekende influencers hebben zelf al een grote groep volgers op Snapchat en hun volgers vertrouwen op hun mening en volgen deze influencers omdat zij zichzelf met hen identificeren.

  Vlogger

 • www.socialmediamen.nl

  Fanta: Fanta heeft een win-actie uitgezet onder haar volgers. Als je een Snap naar Fanta stuurde waarin je op je best een emoji na deed, maakte je kans op een Fanta-Hoodie.

  Win-actie

 • Durf dus te experimenteren!

 • www.socialmediamen.nl

  En nu? We denken graag met je mee hoe je Snapchat het beste voor je organisatie kunt inzetten. Vraagstukken waarbij we je bijvoorbeed kunnen helpen zijn:

  De opstart van Snapchat voor jouw organisatie

  Volgers werven Creatieve content creatie

  SocialMediaMen ondersteunt veel bedrijven in het vormgeven van een social media strategie en zijn gespecialiseerd in het opbouwen van communitys en het creren van effectieve advertentie en lead campagnes.

  Ondertussen gebruiken al 10 miljoen Nederlanders social media, dit biedt volop kansen voor bedrijven. SocialMediaMen zorgt dat jij deze kansen grijpt.

 • Wil jij gratis advies over een Snapchat GO of NO GO voor jouw organisatie?

  Bel 020 260 02 29 of mail naarinfo@socialmediamen.nl

  Warmoesstraat 149-151 1012 JC Amsterdam 020-260 02 29 info@socialmediamen.nl www.socialmediamen.nl