Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

24
saxion.nl/toptalent Top Talent Programma’s 2014/2015 Honours programma’s en excellentietrajecten voor voltijdstudenten Informatie voor studieloopbegeleiders en docenten voor het scouten van Top Talent bij Saxion

description

Informatie voor studieloopbaanbegeleiders en docenten voor het scouten van Top Talent bij Saxion

Transcript of Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Page 1: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

saxion.nl/toptalent

Top Talent Programma’s 2014/2015Honours programma’s en excellentietrajecten voor voltijdstudentenInformatie voor studieloopbegeleiders en docenten voor het scouten van Top Talent bij Saxion

Page 2: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

2

Heb jij eerstejaarsstudenten die helemaal op schema liggen en hun propedeuse in het eerste jaar gaan halen? Wijs ze dan op ons Top Talent Programma. Hiermee halen studenten het maximale uit hun studie door hun kennis te verbreden (honours programma) of te verdiepen (excellentietraject). Dit programma loopt naast de reguliere opleiding en vraagt dus wel een extra investering van tijd en inzet. Daar krijgen de studenten dan ook wel wat voor terug; het is niet alleen leuk, maar ook goed voor hun persoonlijke ontwikke­ling, ze geven hun bachelor een upgrade én maken een vliegende start op de arbeidsmarkt.

Inhoudsopgave• Over het Top Talent Programma 3

• Herken een Top Talent 5

• Haal een Top Talent over de streep 6

• Honours programma’s 7

• Excellentietrajecten 15

• Vraag het de ambassadeurs 24

• Contact 24

Page 3: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Saxion helpt talentvolle studenten zich te ontwikkelen tot een Top Talent. Deze studenten hebben na hun studie een streepje voor op de arbeidsmarkt. Daarom biedt Saxion studenten diverse mogelijkheden om zich tijdens hun bachelorstudie maximaal te ontplooien. Een potentieel Top Talent wordt gescout door Saxion docenten en heeft binnen de Top Talent Programma’s een ruime keuze uit verschillende honours programma’s en excellentietrajecten die aansluiten bij hun studie, interesses en bij de specifieke behoeften vanuit de arbeidsmarkt.

Als studieloopbaanbegeleider (SLB’er) kun je getalenteerde studenten wijzen op de honours programma’s en excellentietrajecten. In deze brochure staat meer informatie over welke studenten geschikt zijn en wat het volgen van een programma hen oplevert. Je vindt er ook inhoudelijke uitleg over de verschillende honours programma’s en excellentietrajecten. Honours programma’sStudenten met verbindende en leidinggevende talenten kunnen zich bin­nen een verbredend honours programma ontplooien tot creatieve, onder­nemende leiders en bruggenbouwers tussen domeinen. Zij verbinden disciplines en weten kennis op een vernieuwende manier toe te passen. ExcellentietrajectenStudenten met meer analytische, onderzoekende talenten kunnen zich ont wikkelen en verdiepen in unieke, specialis tische kennis (veelal binnen het eigen domein), vaardigheden en houdingen.

Over het Top Talent Programma

3

Top Talent Programma’s 2014/2015

Honours programma’s• Changing Cities: People, Places and Choices!• Creativity in Finance & Management• Health Care & Social Work• Innovation and Business Creation• Liberal Arts & Sciences: Global Citizenship• Marketing & International Management: From Good to Great• Natural Leadership

Excellentietrajecten• Advanced Applied Technologies• Study&StartUp: (af)studeren in je eigen bedrijf• Ethics of Education• ExperTeacher• Creative Entrepreneurship• Export Expertise• Managing the New• Individuele excellentietrajecten op maat

Page 4: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Praktische informatieDe honours programma’s en excellentietrajecten worden vanaf het tweede studie jaar naast de bacheloropleidingen aangeboden. De geschatte belasting is vergelijkbaar met 30 studie punten (EC’s) over meerdere jaren verspreid (circa 1 à 2 dagdelen per week). Deze EC’s zijn niet inwisselbaar voor bachelor studiepunten. Succesvolle deelname aan een honours programma of excellentietraject leidt tot een aantekening op het getuigschrift. Indien een honours programma of excellentietraject vroegtijdig wordt beëindigd, om welke redenen dan ook, heeft dat geen invloed op het reguliere programma. Het volgen van het programma heeft geen gevolgen voor de studieduur van de eigen bachelor. Aanmelding en selectieDe toegangseisen verschillen per programma. Er wordt gelet op de studie­voortgang tot nu toe. Daarnaast zijn houding en motivatie zeer belangrijk. De selectieprocedures variëren van het schrijven van een motivatiebrief tot een, intakegesprek, een presentatie en een aanbevelingsbrief. Doel hiervan is om de meest talentvolle studenten uit de aanmeldingen te halen en toe te laten binnen de honours programma’s of excellentietrajecten.

Over het Top Talent Programma

4

Page 5: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Top Talenten zijn studenten die…•Nominaal studeren;•Kans maken om in één jaar hun propedeuse te halen;•Bereid zijn extra tijd en inzet te leveren.

Hoe onderscheidt een Top Talent zich van een reguliere student?Janina Banis onderzoekt de kenmerken van een Top Talent.

“Honours studenten zijn proactief, zien kansen en grijpen die ook. Het zijn nieuws gierige studenten die op een andere manier naar situaties en mensen willen kijken. Ze zijn kritisch ingesteld en staan open voor nieuwe ervaringen. Verder zijn ze bereid hard te werken en zijn ze intrinsiek gemotiveerd: ze zijn van nature nieuwsgierig en vinden het leuk om nieuwe ervaringen op te doen. Ze nemen niet deel aan extra activiteiten omwille van de studiepunten, maar omdat ze zichzelf willen ontwikkelen.”

Herken een Top Talent

5

Page 6: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Studenten zullen het ongetwijfeld vragen:

‘waarom zou ik deelnemen aan een honours programma of excellentietraject?’ Onderzoek naar de motivatie van huidige Top Talent studenten wijst uit dat dit de meest voorkomende motivaties voor deelname aan een Top Talent programma zijn:(1) Het sluit goed aan bij mijn ontwikkelingen als persoon;(2) Ik ben nieuwsgierig naar de onderwerpen die aan bod komen;(3) Het staat goed op mijn CV en is bovendien leuk en leerzaam;(4) Het reguliere programma geeft mij te weinig uitdaging.

Wanneer de student succes vol heeft deelgenomen aan een honours programma of excellentietraject, nominaal gestudeerd heeft en een goed afstudeerresultaat heeft behaald, wordt de student benoemd tot Saxion Top Talent (op het getuigschrift).

Heb jij een Top Talent ontdekt? Verwijs diegene dan naar onze MijnSaxion pagina: saxion.nl/toptalent Hier vinden studenten meer informatie over de verschillende Top Talent pro­gramma’s, leren ze de ambassadeurs kennen en kunnen ze hun interesse kenbaar maken.

Haal een Top Talent over de streep

6

Page 7: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

7

Welke honours programma’s worden er momenteel aangeboden?

• Changing Cities: People, Places and Choices!• Creativity in Finance & Management• Health Care & Social Work• Innovation and Business Creation• Liberal Arts & Sciences: Global Citizenship• Marketing & International Management: From Good to Great• Natural Leadership

Honours programma’s

Page 8: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Changing Cities: People, Places and Choices!In het honours programma Changing Cities is het doen van onderzoek naar praktijkproblemen in de stad het vertrekpunt voor een uitdagende en leerzame studiereis. Studenten worden in een open, inspirerende en laagdrempelige sfeer uitgedaagd om diverse thema’s (sociaal/maatschappelijk/politiek/ethiek/juridisch/bestuurskundig/economisch/etc.) te lijf te gaan om er voor te zorgen dat mensen op korte, middellange en langere termijn in een stad willen blijven wonen, werken en leven.

Celeste Waanders, honours studente Changing Cities: “Door het volgen van het honours programma leer je verscheidene onderzoeken op te zetten, je sterke en zwakke punten te analyseren door middel van persoon-lijke coaching en doe je ervaring op in multidisciplinair groepsverband door de mix van studenten met verschillende achtergronden.”

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle studenten

Contactpersoon: Ellis van Dooren­Wisseborn (ABR&R) [email protected]

Ambassadeur: Celeste Waanders [email protected]

Honours programma

8

Page 9: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Honours programma

9

Creativity in Finance & ManagementStudenten leren met behulp van de nieuwste inzichten op het gebied van economie, psychologie, technologie en ethiek het functioneren van organisaties en hun omgeving beter te begrijpen en te verbeteren. Ze leren om met een frisse en kritische blik naar zichzelf en naar organisaties en bedrijfsomgevingen te kijken en gaan op een vernieuwende, out­of the­box­manier met elkaar aan de slag.

Wendy Schutten, honours studente Creativity in Finance & Management: “Binnen het honours programma houd je je bezig met complexe vraagstukken over de praktijk van alledag, zoals de financiële crisis. Je bent continu op zoek naar verbeteringen van jezelf of van een bedrijf. Je onderscheidt je dus echt van rest.”

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle studenten

Contactpersoon: Petra Leerkes­Uiterwaal (FEM) [email protected]

Ambassadeur:Florian de Boer [email protected]

Wendy Schutten [email protected]

Page 10: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Honours programma

10

Health Care & Social WorkDe studenten houden zich vanuit het eigen expertisedomein ­ of dat nu bijvoorbeeld fysiotherapie, maatschappelijk werk, of finance is, of techniek, kunst of HRM ­ bezig met complexe vraagstukken in het brede domein van zorg en welzijn. Die vraagstukken, die door hun complexiteit multi­professionele aandacht vereisen, worden in de praktijk zelf aangepakt. Gaandeweg kunnen studenten zich verder verdiepen doordat ze een eigen route uitstippelen.

Tabbe te Brake, honours student Health Care & Social Work: “Door met anderen te discussiëren over verschillende onderwerpen en onderzoek te doen in het werkveld, zowel nationaal als internationaal, verrijk ik mijzelf als student.”

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle studenten

Contactpersoon: José te Walvaart (AMM) [email protected]

Ambassadeur:

Manon Reinders [email protected]

Elsemiek Geerdink [email protected]

Odyle Wentink [email protected]

Tabbe te Brake [email protected]

Page 11: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Honours programma

11

Innovation and Business Creation Het honours programma Innovation and Business Creation is bedoeld voor studenten uit alle academies van Saxion die, vanuit hun ondernemende drive of vanuit de mogelijkheid van diverse soorten innovaties, vorm willen geven aan hun toekomstperspectief. Het volgen van het programma vraagt een lerende ondernemende houding en levert een fantastische manier om zich te onderscheiden van de reguliere bachelorstudent.Het programma wordt gemaakt door en met studenten, waarbij de student als eindverantwoordelijke aan het stuur zit van zijn eigen leerreis. De student bepaalt door het onderdeel L&O (Leiding en Organisatie) mede de inhoud en kwaliteit van het programma.

Maartje Deckers, honours studente Innovation and Business Creation: “Bij Innovation and Business Creation leggen we veel contact met het werkveld. Met een multidisciplinaire groep werken we aan verschillende onderwerpen zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en bedrijfsovername. Een totaal andere manier van leren en een unieke kans om jezelf te ontwikkelen.”

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle studenten

Contactpersoon: Alwin Oude Lansink (BBT) [email protected]

Ambassadeur: Maartje Deckers [email protected]

Page 12: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Liberal Arts & Sciences: Global CitizenshipDit honours programma is er voor studenten die hun zoektocht in de wereld van heden en verleden vorm willen geven, die nieuwsgierig zijn en die voorbij de grenzen van één vakgebied willen kijken. Geïnspireerd door bijeenkomsten met (gast)docenten over bijvoorbeeld filosofie, kunst, ondernemerschap en wetenschappen, ontwikkelen ze zich tot welbewuste en kritische ‘reflective professionals’, goed voorbereid op een dynamische en snel veranderende wereld. Liberal Arts & Sciences: Global Citizenship biedt studenten de kans om een wereldburger te worden die op een authentieke en verantwoordelijke wijze een bijdrage aan de samenleving levert.

Jesse Ghuijs, alumna Liberal Arts and Sciences: Global Citizenship: “Voor mij waren vooral discussies met medestudenten uit verschillende opleidingen van grote meerwaarde. De verrassende inzichten zorgden ervoor dat ik loskwam uit vaste denkpatronen, het verbreedde mijn kennis en vergrootte mijn probleemoplossend vermogen. Ik heb er outside the box leren denken.”

Voertaal programma: Nederlands/EngelsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle studenten

Honours programma

12

Contactpersoon: Gijs Theunissen (HBS) [email protected]

Ambassadeur:Daniel de Jong [email protected]

Linda Lieferink [email protected]

Page 13: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Honours programma

13

Marketing & International Management: From Good to GreatThe honours programme Marketing & International Management is an extra curricular study programme intended for the best and most motivated students of MIM, and all other academies of Saxion. The aim of the Honours Programme is to provide a study programme at top level. The programme gives in­depth courses on current topics and provides various opportunities to get acquainted with top managers and companies. It is an excellent opportunity for those who are willing to invest more time in their personal and professional development.

Bodine van Houten, student of the honours programme Marketing & Inter-national Management: “The honours programme MIM has developed me in more ways than I could ever expect. We learn a lot about presenting, defending, creative thinking and all kind of other aspects that come with a marketing and international management sector. Aside from that it is really nice and educational to work with different students who are just as motivated as you.”

Voertaal programma: EngelsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle studenten

Contactpersoon: Reinie Willemsen (MIM) [email protected]

Page 14: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Honours programma

14

Natural LeadershipIedereen heeft een natuurlijk talent. Alleen niet elk talent wordt ontdekt, ontwikkeld en ingezet op de juiste plaats. Het honours programma Natural Leadership zoekt studenten die eigenwijs zijn, hun eigen natuurlijk leiderschap willen inzetten en interesse hebben in projectmanagement. Studenten die ambitie hebben om het beste uit zichzelf te halen, op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling, hun passie willen vinden en daar hun werk van willen maken. Het programma biedt de juiste praktijk/leeromgeving door intensieve begeleiding van professionals uit het bedrijfsleven op uitdagende projecten.

Harmjan Oonk, honours student Natural Leadership: “Natural leadership is hét honours programma dat je, door middel van projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling, in staat stelt om een betere leider te worden over anderen net als jezelf!”

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle studenten

Contactpersoon: Linda Custers [email protected]

Ambassadeur: Harmjan Oonk [email protected]

Page 15: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

15

Welke excellentietrajecten worden er momenteel aangeboden?

• Advanced Applied Technologies• Study&StartUp: (af)studeren in je eigen bedrijf• Ethics of Education• ExperTeacher• Creative Entrepreneurship• Export Expertise• Managing the New• Individuele excellentietrajecten op maat

Excellentietrajecten

Page 16: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Advanced Applied TechnologiesStudenten verbinden zich aan een onderwerp én bedrijf of Saxion lectoraat op het gebied van Living Technology, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen tot een gespecialiseerde professional, daarbij geholpen door track experts in een meester – gezel constructie. De leer­ en werkomgeving kan geboden worden door een high tech bedrijf en/of een lectoraat, waarbij bedrijf en/of lectoraat de projecten en de track expert (meester) levert. Borging in verband met de erkende aantekening op het getuigschrift van de bachelor opleiding is geregeld via de track coach van Saxion. Stage, minorkeuze en afstuderen kunnen ook op het onderwerp én bedrijf en/of lectoraat worden gericht, waardoor meer tijd beschikbaar komt.

Een high tech bedrijf en/of lectoraat kan een of meerder studenten selecteren. Het gaat om 2e jaars studenten. De student voert projecten uit met en voor het bedrijf/lectoraat, heeft een meester uit het bedrijf/lectoraat toegewezen die inhoudelijk coacht. Saxion begeleidt de student in verband met de onderwijskundige borging. Voor informatie, inzicht in de kosten en nader af te stemmen overeenkomst tussen de student, het bedrijf en Saxion, kan contact worden opgenomen worden onderstaande contactpersoon.

Voertaal: Engels/NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van de academie LED

Excellentietraject

16 Contactpersoon: Harry Futselaar (LED) [email protected]

Page 17: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Study&StartUp: (af)studeren in je eigen bedrijfDit excellentietraject is bij uitstek geschikt voor ondernemende studenten die daadwerkelijk een eigen bedrijf hebben of gaan starten. Het biedt de mogelijkheid om een Startup te realiseren voor studenten die:

• stage willen lopen in hun eigen bedrijf en/of• de minor ‘Ondernemen in ...’ willen volgen en/of• willen afstuderen in hun eigen bedrijf.

In dit programma wordt niet gewerkt met simulaties van business cases maar gebruikt de student zijn eigen (nog op te zetten) onderneming om te leren ondernemen. Elke Startup maakt aannames over onder andere product­markt fit, waardeproposities, klanten, verdienmodellen, etc. In dit traject leert de excellerende studentondernemer om deze aannames te onderzoeken in experimenten, en om de aanname vervolgens te verwerpen of aan te nemen. De studentondernemer moet in staat zijn om de omschakeling van een haalbaar en schaalbaar businessmodel goed te doorlopen.Het programma is ontworpen voor tweede­, derde­ en vierdejaarsstudenten (stage, minor en afstuderen) van alle academies.

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van alle academies

Excellentietraject

17 Contactpersoon: Yvonne de Jong Centrum voor Ondernemerschap [email protected]

Page 18: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Ethics of EducationLeerkrachten zijn cultuurdragers. Binnen dit excellentietraject worden studenten extra bewust gemaakt van wat een ‘cultuurdrager’ precies is. Dit gebeurt door onderwijskundig onderzoek te bestuderen en studenten houden zich bezig met een pedagogisch model dat zicht geeft op alle gebieden waarin menselijk handelen plaatsvindt. Thema’s die in dit kader aan de orde komen zijn politiek, spiritualiteit, opvoeding, recht, wetenschap, etc. Er wordt expliciet gewerkt aan de ontwikkeling van academische vaardigheden, zoals het bestuderen en analyseren van wetenschappelijk studies. Op die manier wordt een mogelijk toekomstige overstap naar een studie op academisch niveau vereenvoudigd.

Studenten die geschikt zijn voor dit excellentietraject zijn nieuwsgierig, breed geïnteresseerd en beschikbaar op woensdagavond. Zij dienen alle 60 EC’s uit hun eerste jaar te halen en mogelijk een vervolgstudie op academisch niveau te ambiëren. Het programma is ontworpen voor tweedejaarsstudenten van beide locaties van de academie APO en loopt gedurende jaar 2 en 3 naast de reguliere bachelor. De bijeenkomsten worden georganiseerd in Deventer.

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van de academie APO

Excellentietraject

18 Contactpersoon: Paul Hilferink (APO) [email protected]

Page 19: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

ExperTeacherHet excellentietraject ExperTeacher is bedoeld voor studenten die meer uit hun pabo­opleiding willen halen, een onderzoekende houding hebben, nadenken over keuzes en op zoek zijn naar creatieve oplossingen voor vragen die ze hebben. Studenten kunnen binnen het programma hun eigen leerroute samenstellen aan de hand van hun eigen leervragen.

Kim Tulp, studente ExperTeacher: “Je staat binnen dit programma zogezegd ‘aan het roer’ van je eigen ontwikkeling. Omdat wij steeds meer onze eigen leerdoelen maken en heel veel op eigen kracht doen, is zelfsturing en zelfstandigheid heel belangrijk. Binnen het programma wordt veel aandacht besteed aan onderzoek. Nieuwsgierigheid en motivatie zijn hier erg van belang. Je moet echt de drang en de motivatie hebben om dingen te willen veranderen.”

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van de academie APO

Excellentietraject

19

Contactpersoon: Eric Koertshuis (APO) [email protected]

Ambassadeur:Kim Tulp [email protected]

Tessa Laarman [email protected]

Page 20: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Creative EntrepreneurshipAmbitieuze en ondernemende studenten kunnen zich inschrijven voor dit excel­lentietraject. In dit programma wordt gedurende een periode van drie studiejaren door een groep van minimaal twee en maximaal vijf studenten een projectop­dracht uitgevoerd. De opdracht biedt deels verdieping van (minimaal) één van de domeinen waarvoor de student wordt opgeleid. Daarnaast dient de student in staat te zijn dit domein te verbinden met andere domeinen en zo tot innovatie te komen. De doelstelling is om met het traject te komen tot een dusdanig ver uitgewerkt businessmodel waarmee een domeinoverstijgende, innovatieve on­derneming kan worden gestart. Of om te komen tot een resultaat dat binnen een bestaande onderneming als nieuw product en/of dienst uitgerold kan worden. Het programma is ontworpen voor tweedejaarsstudenten van de academie Crea­tieve Technologie en loopt naast de reguliere bachelor.

Voertaal programma: NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van de academie ACT

Excellentietraject

20 Contactpersoon: Janneke de Graaff (ACT) [email protected]

Page 21: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Export ExpertiseDit programma biedt een verdieping van export­gerelateerde thema’s en een ex­tra mogelijkheid voor studenten om met de beroepspraktijk in aanraking te ko­men. Het is een specialistisch programma, gericht op onderzoek binnen het ex­portvak en de toepassing daarvan in de praktijk. De uitvoering van dit programma wordt verzorgd door het Saxion Export Center. Studenten voeren opdrachten uit voor internationaal opererende MKB­bedrijven, gericht op exportvraagstukken. Het gaat om realistische vraagstukken die spelen in de praktijk en waarvan de op­lossingen direct toepasbaar zijn. Het programma is ontworpen voor tweedejaars­studenten International Business Languages, International Business Management Studies, Commerciële Economie en loopt naast de reguliere bachelor.

Voertaal programma: EngelsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van de academie MIM

Excellentietraject

21 Contactpersoon: Nicole van der Salm (MIM) [email protected]

Page 22: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Managing the NewDit excellentietraject is geschikt voor studenten en docenten in het econo­misch (bedrijfskundig) domein die op een wetenschappelijke en praktische wijze inhoude lijke verdieping willen op gebied van strategisch human resource management (nieuwe manieren van werken, organiseren en managen van ar­beidsrelaties). Zij doorlopen een engaged scholarship­onderzoekstraject met onderzoekers en het bedrijfsleven. Het programma is ontworpen voor tweede­jaarsstudenten van de academies Marketing & International Management, Mens & Arbeid, Hospitality Business School, Business Building & Technology, Financiën Economie & Management en loopt naast de reguliere bachelor. Voertaal programma: Engels/NederlandsToelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van de academies MIM, AMA, HBS, BBT & FEM

Excellentietraject

22 Contactpersoon: Stephan Corporaal (AMA) [email protected]

Page 23: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Research/Specialized Professional Deze individuele excellentietrajecten bieden studenten de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot Research Profes­sional of Specialized Professional, twee opties die dicht bij elkaar liggen. Deelname betekent dat de student ervoor kiest zich inhoudelijk te verdiepen op zijn vak gebied, op een hoger (excellent) niveau dan gevraagd wordt in het kader van het reguliere bachelor programma. Om dit te bereiken zoekt de student aansluiting bij een lector, on­derzoekskring en/of een gerenommeerd bedrijf of instel­ling. Er zijn twee goedgekeurde raamwerken die het ka­der bieden: bij de Research Professional ligt het accent meer op het verwerven van excellente competenties op het gebied van praktijkgericht onderzoek, bij de Specia-lized Professional staat de inhoudelijke verdieping meer voorop. Het niveau dat de student moet bereiken wordt vooraf gedefinieerd. In nauwe afstemming met een track coach wordt een portfolio opgebouwd in drie jaar tijd. De track coach is een docent van Saxion die kan coachen vanuit zijn integrale kennis van de discipline.

Voertaal programma: Engels/Nederlands

Toelaatbaarheid programma: toegankelijk voor studenten van alle academies

Voor vragen en meer informatie over de individuele trajecten op maat kan contact worden opgenomen met de onderstaande contactpersonen per academie:

BBT Marc van Kempen [email protected]

ABRR Ellis van Dooren [email protected]

ACT Janneke de Graaff [email protected]

FEM Maurice Nibourg [email protected]

AGZ Stephan van der Voort [email protected]

HBS Benedicte de Vries [email protected]

LED Harry Futselaar [email protected]

MIM Petra Bulthuis [email protected]

AMA Elaine Toes [email protected]

AMM Margaretha Engelhart [email protected]

APO Paul Hilferink [email protected]

CvO* Yvonne de Jong [email protected]

* Centrum voor Ondernemerschap

Individuele trajecten op maat

23

Page 24: Slb-folder Top Talent Programma's 2014/2015

Onze huidige Top Talenten zijn onze ambassadeurs!Vanuit bijna alle academies werken ambassadeurs samen aan de promotie van de honours programma’s en excellentietrajecten binnen Saxion. Bijvoorbeeld door voor­lichting te geven aan eerstejaarsstudenten, ouders en docenten van Saxion. Voor vragen en meer informatie kan contact worden opgenomen met deze ambassadeurs:

Ambassadeur Programma Emailadres

Celeste Waanders Changing Cities: People, Places and Choices! [email protected]

Manon Reinders Health Care and Social Work [email protected]

Elsemiek Geerdink Health Care and Social Work [email protected]

Odyle Wentink Health Care and Social Work [email protected]

Tabbe te Brake Health Care and Social Work [email protected]

Daniël de Jong Liberal Arts & Sciences: Global Citizenship [email protected]

Linda Lieferink Liberal Arts & Sciences: Global Citizenship [email protected]

Kim Tulp ExperTeacher [email protected]

Tessa Laarman ExperTeacher [email protected]

Harmjan Oonk Natural Leadership [email protected]

Maartje Deckers Innovation and Business Creation [email protected]

Florian de Boer Creativity in Finance & Management [email protected]

Wendy Schutten Creativity in Finance & Management [email protected]

Vraag het de ambassadeurs

24

ContactVoor inhoudelijke vragen

over de verschillende Top

Talent Programma’s kan

contact opgenomen worden

met de contactpersoon of

ambassadeurs die bij deze

programma’s genoemd

worden. Voor algemene

vragen kun je mailen naar

[email protected]

of bellen met 053­4871499

en vragen naar Marike

Lammers (programma­

directeur Top Talent).