Seizoenskrant 2012-2013

96
seizoen 20 12 -20 13 cultuurcentrum strombeek grimbergen

description

wat? jaarlijks uitgebreid overzicht op het programma van het volgende seizoen. MAAR voor meer praktische informatie over o.a. de vormingsactiviteiten, filmprogrammatie en alle tentoonstellingen verwijzen wij u graag naar WEGWIJS, ons tweemaandelijks tijdschrift. publicatiemoment? einde mei of begin juni waar? in uw postbus als u in Grimbergen woont, klikken op de bovenstaande titel of gratis aanvragen via [email protected] of op 02/263 03 43.

Transcript of Seizoenskrant 2012-2013

Page 1: Seizoenskrant 2012-2013

s e i z o e n2012-2013

cultuurcentrumstrombeekgrimbergen

Page 2: Seizoenskrant 2012-2013

bijzondere projecten

muziek / fenixx

theater

dans

familie

humor

jazz

klassiek

chronologisch overzicht podiumvoorstellingen

film

vorming

tento

zaalplan

info ticket & reservatie abonnement

hoe te bereiken?

pag.

1

2

4

5

8

10

12

13

14

1 7

78

79

82

88

90

92

inhoud

s p e e l h a l

onze partners in cultuur!

©

Phile

Dep

rez

Isab

elDe

vos-

Piet

erW

illem

s

An

toin

e Con

jard

voorwoord

Page 3: Seizoenskrant 2012-2013

Dames en heren, voor u ligt het seizoensprogramma 2012-2013 van Cultuurcentrum strombeek. enig trompetgeschal mag u er bij fantaseren, want dit is toch wel een plechtig moment. U moet weten dat we alweer het onderste uit de kan hebben gehaald om het beste en fijnste aanbod te selecteren. neem gerust even de tijd om op de volgende bladzijden te ontdekken wat we allemaal in petto hebben.

Vanaf zaterdagvoormiddag 2 juni staan we tijdens een heuse aBo-dag klaar om al uw culturele wensen voor het komende seizoen te verwerken. Vanaf 10 uur verwelkomen we u met een drankje, bieden we diverse acti-viteiten (van ateliers tot straattheater) aan en geven we een antwoord op al uw vragen in verband met het nieuwe seizoen. Lukt het niet om

die dag af te zakken naar Cc strombeek dan kan u thuis online reserveren, betalen en de tickets printen. als dat niet makkelijk is! als surplus leggen we de houders van een abonnement 6 en 10 extra in de watten met kortingen, gratis tickets en uitnodigingen voor vernissages.

Lukt het niet om meteen minstens 3 voorstellingen vast te leggen in uw agenda (dat is het kleinste abonnement) dan kan u vanaf zaterdag 16 juni om 9 uur losse tickets bestellen. ons publiek heeft nog nooit zo snel de kans gekregen om losse tickets te kopen.

ook nieuw is dat we het aanbod voor het komende seizoen in deze brochure chronologisch hebben gerangschikt. zo kan u naar hartenlust zappen van theater naar muziek, van humor naar familieactiviteiten, van klassiek naar dans,...Dankzij onze samenwerking met verschillende cultuurhuizen in de regio kunnen we een sterker aanbod voorstellen. enkele in het oog springende voorbeelden: het theaterfestival ‘anderzijds’ i.s.m. Westrand, de klassieke concerten en lezingen in samenwerking met De zandloper en De muze van meise, én pepernoot i.s.m. 30CC, Westrand en Cc Begijnhof. nieuw is dat onze samenwerking met Westrand rond het theater en dansaanbod nu ook wordt uitgebreid met de verkoop van losse tickets voor elkaars voorstellingen.

achteraan de brochure lichten we al een tipje van de sluier rond onze plannen beeldende kunst, het miXXit- en het vormingsaanbod. Voor de concrete programmatie en ook voor onze uitgebreide film-programmatie verwijzen we graag naar ons tweemaandelijks magazine Wegwijs.De Club -formule blijft bestaan: bij een reeks concerten kiezen we resoluut voor een club setting die het voorbije seizoen enthousiast onthaald werd.

U merkt dat we er alles aan doen om u te verwennen met een waaier aan creaties uit diverse disciplines. We hopen dat u er op zijn minst eentje meepikt en dat het bezoek even blijft nazinderen. Dat het een mooi moment was, dat het iets heeft losgemaakt of u gewoon even deed wegdromen.geniet er van!

met dank aan onze partners in cultuur die dit alles helpen mogelijk maken.

Wim meert, directeur.

1 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

pikgerusteentjemee…

(Voor alle praktische info: zie pg 88)

Page 4: Seizoenskrant 2012-2013

2 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Kopers aan de top! Na ‘Minimal Music’ en ‘Jump on the big band wagon’ is ‘Kopers aan de top!’ het derde project in samenwerking met de Academie voor Muziek, Woord en Dans Grimbergen. Ook verschillende verenigingen uit Grimbergen zullen betrokken worden bij het project. Voor en achter de schermen zal gewerkt worden rond koperblazers met als hoogtepunt het concert

pushing the Limits op za 9 maartin de schouwburg van Cc Strombeekmet de top van de Belgische kopers. (zie pg 57)

Volg het project in detail op www.ccstrombeeK.be en www.academiegrimbergen.be

Bijzondere projecten

GemeentelijkeAcademieGrimbergen

we pikken er voor u drie projecten uit die de grenzen van de disciplines overschrijden...

Page 5: Seizoenskrant 2012-2013

3 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Tijdens de paasvakantie dagen we uw blik uit! Vijf dagen lang tonen Cultuurcentrum Strombeek en Westrand Dilbeek in huis en op locatie voorstellingen die zich anders verhouden tot het publiek dan ‘gewone’ schouwburgvoorstellingen. Soms volwaardige producties, soms korte interventies, die samengevoegd toch een avondvullend programma vormen, soms onaangekondigd. Op locatie, op minder verwachte plekken in het cultuurcentrum, in een andere opstelling in de schouwburg. Enerzijds theater, anderzijds met een andere blik.

op het programma alleszins:‘het gastgezin’ van bad van marie‘Weer oVer naar jou’ van braaKLand/Zhe biLding‘Vergeetstuk’ van tom struyf‘hoog gras’ van inne goris‘tonight, lights out!’ van david weber Krebs‘You maY find Yourself’ van sofie paLmers en Katrin pierLet‘niks is Wat het lijkt’ van fabuLeus‘de Verleiding’ van maarten westra hoeKZemameer info Vindt u op pg 66-69!

In 2013 viert de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van grimbergen zijn 25jarig bestaan. Meer dan voldoende reden vindt het cultuurcentrum om dit samen met hen te vieren met een speciaal programma. Vele inwoners kennen de GROG vooral van de stand op de jaarmarkt in september. Maar de GROG is veel meer dan dat. De GROG, dat zijn vooral verenigingen die in onze gemeente werken rond de armoede in de derde wereld. 25 jaar geleden besloten ze de krachten te bundelen om samen sterker te staan en om met het gemeentebestuur het gemeentelijk Noord-Zuidbeleid vorm te geven. Die verenigingen leggen de focus immers niet alleen op steun aan partnerorganisaties die in hun land vechten tegen de armoede, maar proberen de mensen hier bewust te maken dat ook in het Noorden een deel van de oplossing voor het armoedeprobleem kan worden gevonden. Leden van de GROG zijn: 11.11.11, Broederlijk Delen, El Carmen, Fairtradegroep, Kids for Kids, Onthaalgroep Vluchtelingen, Oxfam Wereldwinkel, Piloten zonder Grenzen, Rode Kruis en Vredeseilanden.Op het feestprogramma, dat loopt van januari tot april staan alvast een debat, vier films, een eerlijke ontbijtfilm voor families en een concert van Zita Swoon. We focussen op Afrika, maar in elk onderdeel zit ook die verwevenheid met het Noorden, die ook voor de GROG een uitgangspunt is. Hou de wegwijs en onze website in het oog voor het juiste programma!

alvast enkele data:zondag 27 januari: debat Vrijdag 15 februari: concert zita sWoon ‘wait for me’ zie pg 53met opening tentoonstelling met nieuw beeldend werk van stef kamil carlens

data van de grog films zijn:maandag 28/01 | 25/02 | 25/03 | 29/04ontbijtfiLm met eerLijK ontbijt op zondag 17/02

een festivaL met een andere bLiKAnderZIJDS

25 JAAR grog

Page 6: Seizoenskrant 2012-2013

mu

ziek | fenix

xmuziek | fenixx

Bij het samenstellen van ons muziekprogramma zijn we steeds op zoek naar nieuwe namen en originele concepten in combinatie met vaste waarden.

zo zijn we maar al te blij dat we Hooverphonic, Zaki, Zita Swoon, Will Tura, Willem Vermandere en Patrick Riguelle mogen verwelkomen als ‘peters’ van ons muziekprogramma. zeker niet te missen zijn de fijne samenwerkings projecten waarin we telkens het kruim van de Vlaamse muziekscene bijeenbrengen. zo is er bv. ‘kleur in e Mineur’ met Hannelore Bedert en Wigbert.

Voor de avontuurlijke muziekliefhebber kunnen we zeker het Portugese Danças Ocultas, het Club -concert van Cebra Negra en de eigen zinnige hommage aan Gainsbourg door Saint-marteau aanraden. Of misschien feest u er liever op los tijdens onze zwoele ‘Balkan funk Night’ of ‘Radio modern’?Met het Fenixx label zetten we zoals steeds jong bloed extra in de kijker. Fenixx blijft een garantie voor kwalitatieve concerten met bijzondere muzikanten. zo wordt het zeker uitkijken naar Absynthe minded en The Bony King of Nowhere.

DO 04 / 10 20.30u 21 fRieDl’ leSAge, HANNelORe BeDeRT, SeNNe guNS, WigBeRT, HeRR Seele + een gast kleur in e-Mineur (radiO 1)

DO 11 / 10 20.30u 23 Riguelle un PreMier aMOur de luxe Première | Cd -voorstelling

VR 12 / 10 20.30u 24 ReNée - CluB WO 31 / 10 20.30u 30 RAf WAlSCHAeRTS, TOm THeuNS, geRT BeTTeNS eN BRAHim liVinG rOOts

VR 02 / 11 20.30u 31 HOOVeRPHONiC sit dOwn and listen 2 HOOVerPHOniC

ZA 03 / 11 21u 31 FOyer - BAlKAN fuNK NigHTZA 10 / 11 20.30u 33 iSBellS + DOuglAS fiRSWO 21 / 11 20.30u 35 DANçAS OCulTAS (P)

WO 12 / 12 20.30u 40 CeBRA NegRA de aCHternOenen Van BuenOs aires - CluB

DO 20 / 12 20.30u 42 kerk BeiGeM - Willem VeRmANDeRe alles Gaat OVer

ZA 22 / 12 20.30u 43 THe BONy KiNg Of NOWHeReVR 1 / 02 20.30u 49 FeniksHOF GriMBerGen - ABSyNTHe miNDeDVR 08 / 02 20.30u 51 ClARA CleymANS, BARBARA Dex, guNTHeR VeRSPeCHT eN KRiS De BRuyNe dieP in Mij (Ode aan yasMine)

VR 15 / 02 20.30u 53 ZiTA SWOON gROuP wait FOr Me

VR 8 / 03 20.30u 56 SAiNT-mARTeAu saint-Marteau se Fait GainsBOurG

ZA 9 / 03 20.30u 57 BelgiAN BRASS PusHinG tHe liMits

VR 15 / 03 20.30u 59 eldOradO HuMBeek - RADiO mODeRNVR 29 / 03 20.30u 63 ZAKi & BAND (Guy Swinnen, Axl PelemAn, JAn HAutekiet, …) HistrylOGie ‘HistOry OF a sOnG FOr My lOVe’

ZA 6 / 04 20.30u 65 HeT ZeSDe meTAAl PlOeGsteert + THe ANTleR KiNg

WO 24 / 04 20.30u 71 aBdijkerk GriMBerGen - SCAlAZA 25 / 05 20.30u 76 Will TuRA

4 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© IsabelDevos-PieterWillems

pg

Page 7: Seizoenskrant 2012-2013

thEATER

thEATERti

5 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© IsabelDevos-PieterWillems

theater in cultuurcentrum strombeek en westrand dilbeek: nog steeds één programma!

Dat programma wordt in nauw overleg samengesteld. Voor de elfde keer op rij kan u theater- en dansvoorstellingen die in Westrand plaatsvinden in uw abonnement opnemen. Voor het eerst zal u uw tickets rechtstreeks in handen hebben en dus op de avond zelf uw kaart niet meer moeten inruilen voor een genummerde zitplaats.Volgend seizoen wordt shakespeare de meest gespeelde toneelauteur op ons podium. Met bloetwollefduivel / othello combineert de Tijd een Jan Decorteversie van macbeth met een Othellobewerking van Jurgen Delnaet. de Roovers brengen What’s the colour of money naar timon van athene. En in Westrand is er het shakespeare nxt-festival van 27 oktober tot 4 november. Daar staat de Bard centraal met maar liefst 3 voorstellingen, een filmnacht, workshops en diverse randactiviteiten.

We openen het theaterseizoen met een locatieproject in een samenwerking met Kaaitheater en KVS: de terminator trilogie van FC Bergman op het terrein van Tour en Taxis in Brussel. FC Bergman maakt met terminator trilogie een woordeloze alleenspraak, een stil spektakel in de open lucht bij het ochtendgloren van de 21e eeuw. Het wordt een grootse productie met een geweldige cast en veel figuranten.

Afgelopen seizoen ontdekten we het Nederlandse gezelschap de warme winkel met de Weense herfst en de locatievoorstelling rainer maria in het Neerhof en totaal thomas in Koningslo. Dit seizoen spelen ze poëten en bandieten, een exploratie van leven en werk van de Russische dichter Boris Ryzhy.

We brengen uiteraard ook de nieuwste producties van de voor ons publiek vertrouwde gezelschappen als de Roovers, De Koe, De Tijd, Skagen, Olympique Dramatique, NTGent, Toneelhuis, ’t Arsenaal, Lazarus, Cie Marius, het Gevolg, Braakland, de Spelerij, Tristero… Hierbij passeren grootheden als Josse De Pauw, Jan Decleir, Els Dottermans, Frank Focketyn, Peter Van den Eede, Jos Verbist, Tania Van der Sanden en andere.

nieuwe ontdekkingen zijn er ook: Willem De Wolf (NL) die bij De Koe een geweldige filosofische vertelvoorstelling maakt (krenz) of Laura Van Dolron (NL), die op de scène een hoogstpersoonlijk ontmoeting met Sartre heeft. Verder nog Pieter De Buyser en beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck die filosoferen over de onmogelijkheid van een boekverbranding in deze internettijd, agatha van Marguerite Duras door Cie Lodewijk/Louis en itak van Peter De Graaf door Het Banket. Pareltjes!

Voor de echte avonturiers hebben we circuit x en het nieuwe festival anderzijds in petto. Bij circuit x ontdek je als eerste wat nu nieuw is en morgen hot! Het brengt de meest veelbelovende podiumkunstenaars in een selectie van de jury van Het Theaterfestival. anderzijds, het festival met een andere blik, toont vijf dagen lang, in huis en op locatie, voorstellingen die zich anders verhouden tot het publiek dan gewone schouwburgvoorstellingen. Soms zijn het volwaardige producties, soms eerder korte interventies die, samengevoegd, toch een avondvullend programma vormen. Soms nieuw werk van oude bekenden, meestal van veelbelovende onbekenden. Soms zelfs onaangekondigd.

We hebben zo het idee dat we elkaar vaak zullen ontmoeten in onze schouwburg en daarbuiten!

Page 8: Seizoenskrant 2012-2013

thEATERti

w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© IsabelDevos-PieterWillems

6

wo 19 20.30u D 18 TOuR & TAxIS BRuSSEL - fc bergman TERMINATOR TRILOGIEZa 22 / 9

do 27 / 09 20.30u 19 tristero ABIGAIL’S PARTy

di 2 / 10 20.30u D 20 theater ZuidpooLwo 3 / 10 20.30u FAuST OFTE KRAKELING BENEDEN DE LOuTERINGSBERG

do 18 / 10 20.30u D 25 de tijd & ratapLan VELDWERK

vr 26 / 10 20.30u 26 theater antigone/Kopergietery DE MAMA, DE PAPA EN DE NAZI

vr 26 / 10 20.30u D 27 FEESTZAAL WESTRAND - transparant | josse de pauw/ coLLegium vocaLe RuHE

ma - vr FESTIVAL29 / 10 - 2 / 11 D 28/29 shaKespeare nxtdo 08 / 11 20.30u 32 ’t arsenaaL en theater maLpertuis VERRE VRIENDEN

do 15 / 11 20.30u D 34 de speLerij VRIJDAG

vr 23 / 11 20.30u 36 de KoLoniemt BEGIN

do 29 / 11 20.30u D 36 cie LodewijK | Louis AGATHA

vr 7 / 12 20.30u D 38 de roovers HET VERDRIET EN DE REDE

Za 08 / 12 20.30u 39 toneeLhuis / bart meuLeman HALF ELF ZOMERAVOND

vr 14 / 12 20.30u 41 de Queeste & toneeLgroep maastricht DEMONEN

ma 17 / 12 20.30u D 42 de Koe KRENZ, DE GEDOODVERFDE OPVOLGER

vr 4 / 01 20.30u 44 oLympiQue dramatiQue en LaZarus NIETS IS ONMOGELIJK

do 10 / 01 20.30u 45 CIRCuIT x #2 thomas janssens WINTERLICHT

do 17 / 01 20.30u D 46 ’t arsenaaL WINTER

vr 25 / 01 20.30u D 48 het toneeLhuis DuISTER HART

Za 2 / 02 20.30u D 49 CIRCuIT x #3 Kc de werf / siLence fini HET FANTASTISCHE LEVEN

wo 06 / 02 20.30u 50 pieter de buysser EN hans op de beecK BOOK BuRNING, EEN VERSTOPTE GESCHIEDENIS

do 14 / 02 20.30u 52 de tijd BLOETWOLLEFDuIVEL / OTHELLO

vr 22 / 02 20.30u 54 OP LOCATIE - cie marius EEN HOLLANDER ONTDEKT VLAANDEREN

wo 6 / 03 20.30u D 55 de warme winKeL (NL) POëTEN EN BANDIETEN

do 07 / 03 20.30u 56 de roovers DOLLARCyCLuS PART I - TIMON VAN ATHENE

do 14 / 03 20.30u D 58 sKagen CCC De vette jaren zijn voorbij

d = Voorstelling Van Westrand dilbeekpg

Page 9: Seizoenskrant 2012-2013

thEATER

7 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

vr 22 / 03 20.30u 60 ntgent ZuS VAN

do 28 / 03 20.30u 62 de Koe ZWART

vr 29 / 03 19.30u D 63 het banKet ITAK (+10)

do 4 / 04 20.30u D 64 het Zesde bedrijf PRESENTEERT Laura van doLron | het nationaLe toneeL SARTRE ZEGT SORRy

wo - Zo VERSCHILLENDE LOCATIES

10 - 14 / 04 66/67/68/69 ANDERzijds EEN FESTIVAL MET EEN ANDERE BLIK

wo 17 / 04 20.30u 70 braaKLand/ZhebiLding KASPAR

Za 20 / 04 20.30u D 71 het gevoLg DE KuS

vr 26 / 04 20.30u D 72 hetpaLeis / dimitri Leue | bruno vanden broecKe DE MARCELLINI’S (16+)

do 02 / 05 20.30u 73 ntgent EEN LOLITA

Za 11 / 05 19.30u D 74 nationaLe toneeL STRANGE INTERLuDE

Za 25 / 05 20.30u D 75 LaZarus DE IDIOOT

DO 30 / 05 19.30u OP LOCATIE

VR 31 / 05 76 LaiKa & muZieKtheater transparant OPERA BuFFAZA 1 / 06

binokkeleen binocle is een theaterkijker , een instrument om de voorstellingen van dichterbij te kunnen zien. binokkel is voor cultuurcentrum strombeek en Westrand een manier om de geïnteresseerde theaterliefhebber intensiever te laten kijken. onder professionele begeleiding van recensente ines minten vormt een beperkt groepje mensen een ‘theaterclub’: we spreken af bij vier interessante voorstellingen, gaan samen naar de inleiding, genieten van de voorstelling en praten na over onze kijkervaring. misschien komt er af en toe een acteur of regisseur even bij zitten.We bekijken samen vier stukken, twee in Westrand en twee in cc strombeek:

HET VERDRIET EN DE REDE van de roovers op 7 december WINTER van ’t arsenaaL op 17 januariZuS VAN van ntgent op 22 maartKASPER van braaKLand/Zhe biLding op 17 april

deelnemingsprijs: €55 (voor de vier voorstellingen en de nagesprekken)

pg

Page 10: Seizoenskrant 2012-2013

daNS

8 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Antoine_Conjard

Soms is het vermoeiend te horen dat dans een ‘moeilijke’ discipline is; want dans begeleidt ons leven in feestelijke momenten, in andere culturen is dans zelfs een inherent aspect bij verdriet en verlies, als een vorm van expressie van troost en samenhorigheid.Moderne en hedendaagse dans heeft een relatief korte geschiedenis. De dans is ondertussen en vooral sedert het midden van de jaren zestig een zelfstandig medium geworden en is niet langer ballet in die zin dat het bewegende lichaam zich ‘apart’ en zelfstandig gedraagt. De afstand tegenover de eigen body leidde tot dans waarin de mogelijkheden van het lichaam als ‘plastisch materiaal’ werden onderzocht, zelfs tegen de achtergrond van de openbare ruimte en later tegen de context van de gevaren zoals aids die de broosheid van het lichaam in de actualiteit brachten.

Dans in Strombeek presenteert zich vanuit deze achtergronden van het dansen zonder dat het bewegende lichaam daarbij te veel wordt afgeleid van het spectaculair-theatrale of van het decor.Dit seizoen is de sterdanser salva sanchis (afgestudeerd aan PARTS, de dansschool van Rosas) twee keer te gast. Bij de opening van het seizoen danst hij met een gezelschap op de tonen van het orgel in de basiliek van grimbergen bespeeld door Bernard Foccroulle. Op het einde van het seizoen komt Salva Sanchis met de voorstelling ‘Angle’, een project waarin Salva Sanchis danst op de muziek van pianist yutaka Oya, op geluidsdocumenten van avant-garde kunstenaars John Cage en Merce Cunningham.

charlotte vanden eynde is een danseres die de aandacht van het publiek in de ban weet te houden door een uitgekiende minimale maar o zo zinnelijke choreografie. Met ‘Shapeless’ weet ze haar onderzoek naar dans aan te vullen met geluid en muziek.

emio greco is een van oorsprong Italiaanse choreograaf met vaste stek in Amsterdam. De voorstelling ‘Rocco’ is heel bijzonder binnen onze programmatie: het publiek zit rond een boksring te kijken naar een geanimeerde dansante actie waarbij de bokssport doorgaat als een metafoor van het leven.

‘Ovaal’ staat voor een samenwerking tussen de sterdansers cynthia Loemij en mark Lorimer die ook met regelmaat danst bij Rosas en ZOO. ‘To Intimate’ is als voorstelling te mooi om waar te zijn. Beiden dansen op een ontwapenende manier op de tonen van cellist Thomas Luks. De klanken verhogen deze indrukwekkende voorstelling tot een staat die heel dicht in de buurt komt van het begrip geluk...

Dans is helemaal niet moeilijk; het gaat over het lichaam, de body of zelfs ‘ons’ lijf. Het lichaam als meest directe ‘medium’ om onze manier van voelen via virtuoze dansers uitgedrukt te zien en bijgevolg te ervaren als een spiegel. Komt dat proeven !

Page 11: Seizoenskrant 2012-2013

da

NS

9 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

d = Voorstelling Van Westrand dilbeek

vr 14 / 09 20.30u 17 bernard foccrouLLe - saLva sanchis THE ORGAN PROJECT

do 04 / 10 20.30u D 21 CIRCuIT x #1 pieter ampe & jaKob ampe JAKE & PETE’S BIG RECONCILIATION ATTEMPT FOR THE DISPuTES FROM THE PAST

wo 24 / 10 20.30u 25 charLotte vanden eynde SHAPELESS

do 08 / 11 20.30u D 32 Kaori ito (FR) ISLAND OF NO MEMORIES

do 06 / 12 20.30u 38 emio greco / pc ROCCO

Zo 09 / 12 11.00u D 39 GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MuZIEK, WOORD EN DANS DILBEEK EEN ONTMOETING MET ida devos / APERITIEF VOORSTELLING

do 07 / 02 20.30u D 51 jan martens - DOuBLE BILL JAN MARTENS TO LOVE DuETS: A SMALL GuIDE ON HOW TO TREAT yOuR LIFETIME COMPANION/ SWEAT BABy SWEAT

wo 27 / 02 20.30u D 55 wim vandeKeybus / uLtima veZ WHAT THE BODy DOES NOT REMEMBER

do 21 / 03 20.30u 60 cynthia Loemij / marK Lorimer / thomas LuKs (CELLO) TO INTIMATE

wo 27 / 03 20.30u D 62 josé navas / compagnie fLaK (CAN) PERSONAE

do 16 / 05 20.30u 74 saLva sanchis ANGLE

pg

Page 12: Seizoenskrant 2012-2013

faMILIE

10 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Phile Deprez

Ook gezinnen met (jonge) kinderen zijn in Cc Strombeek aan het juiste adres! We hebben opnieuw een opmerkelijk familieprogramma in de aanbieding: humor, theater, dans, circus, film en muziek voor verschillende leeftijden.

De aftrap van het nieuwe familieseizoen gebeurt op locatie. Op woensdag 29 augustus plannen we voor het 2de jaar op rij een gratis buitenspelnamiddag met tal van animaties op het grasveld van Borrekensveld in Strombeek (vanaf 4 jaar).Naast de uitbundige festivals zoals de ingeburgerde Kinderhoogdag, de vrolijke Sinterklaashappening en het frivole Pepernoot bieden we verrassende cultuurpareltjes die jong en oud ongetwijfeld weten te raken. Voor elke leeftijd is er wat wils. Voor de allerkleinsten is opnieuw het vertrouwde interactieve gezelschap sprookjes enzo te gast, dit jaar met hun fabelachtige en vederlichte productie In de wolken(1-3j). figurentheater froefroe brengt met Bobke B. (2-5j) de kleuters ongetwijfeld aan het schaterlachen.4hoog zorgt steevast voor kwaliteit en is al een ouwe getrouwe binnen de familieprogrammatie. Dit seizoen brengen ze met Zap Zapper Zapst, een mix van dans, theater en beeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Opnieuw belooft het een onvergetelijke namiddag te worden.Voor de 8-plussers gaan we verder op de ingeslagen weg: een ongewoon theaterbezoek op zaterdagavond (om 19u!) samen met mama en/of papa. We selecteerden producties die uitermate geschikt zijn voor jongeren vanaf 8 jaar, maar evenzeer voor volwassenen. ‘Vrolijke verhalen over dode stadsvogels’(janne desmedt) en ‘Niks is wat het lijkt’ (fabuLeus) zijn theaterproducties die ongetwijfeld voor een uitzonderlijke theaterervaring zullen zorgen, en waarom niet eens op een unieke locatie?!

Tot slot breiden we de succesformule ‘ontbijtfilm voor het gehele gezin’ uit: we plannen niet minder dan 6 films-op-zondag waarbij je vooraf een lekker ontbijtbuffet kan meepikken in de foyer van Cc Strombeek. We starten met Gruffalo en Zoo (4+) op zondag 23 september.Om de cultuurbeleving van het jonge volk aan te wakkeren voorzien we allerlei leuke extra’s voor of na de familievoorstelling; een knus, thematisch (voor-)leeshoekje in samenwerking met de Gemeentelijke Bibliotheek Grimbergen of een creatief doorlopend atelier in het thema van de voorstelling! Zo duurt het wachten minder lang.Broertjes of zusjes die nog té klein zijn om de voorstelling bij te wonen, kunnen bij bepaalde producties terecht in een thematisch gelinkte workshop of in aangepaste kinderopvang.Als dat het geval is, staat het vermeld bij de producties in deze brochure.Bij elke familievoorstelling worden de omkaderende activiteiten opgenomen onder het item ‘Extra’.Het doorbladeren van deze seizoensbrochure brengt hopelijk de eerste theatergoesting op gang. We wensen jullie alvast veel plezier tijdens deze memorabele familiemomenten!

minimumleeftijd: Bij de voorstellingen in deze brochure staat telkens een leeftijd vermeld. Dit is geen leeftijdsindicatie maar wel de minimumleeftijd die gerespecteerd moet worden. Daar zijn enkele goede redenen voor: * Theatergezelschappen maken een productie met een bepaalde leeftijdsgroep voor ogen, gebaseerd op hun jarenlange ervaring. De kans dat kinderen die te jong zijn voor de voorstelling een teleurstelling oplopen, is reëel. Dat willen wij, en allicht ook jij, vermijden.* Daarnaast is theater een interactieve beleving. Te jonge kinderen verliezen sneller hun aandacht en/of gaan logischerwijze storend reageren, wat niet prettig is voor het andere publiek noch voor de acteurs.

Page 13: Seizoenskrant 2012-2013

faM

ILIE

11 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Zo 23 / 09 11u 18 ONTBIJTFILM de gruffaLo en Zoo (4+)

Zo 7 / 10 11u tot 17u 23 Kinderhoogdag (3-12J)

Zo 28 / 10 11u 27 ONTBIJTFILM de geweLdige beer (7+)

di 30 / 10 11u & 16u 30 theater froe froe BOBKE B. (2-5J)

Zo 02 / 12 14u 37 sinterKLaashappening (2.5-10J)

Zo 23 / 12 11u 43 ONTBIJTFILM Lotte en de maansteen (4+)

Za 5 / 01 19u 44 janne desmet & het huis van bourgondië VROLIJKE VERHALEN OVER DODE STADSVOGELS (8+)

Zo 13 / 01 15u 46 4hoog ZAP ZAPPER ZAPST! (6+) worKshop Zappa (3-5J)

Zo 10 / 03 VANAF 13u 58 pepernoot (3-12J) - MuZIEK- EN DANSFESTIVAL

di 9 / 04 11u & 16u 65 sprooKjes enZo IN DE WOLKEN… (1-3J)

Zo 13 / 04 16u & 19u LOuRDESGROT HuMBEEK 69 fabuLeus (FESTIVAL ANDERzijds) NIKS IS WAT HET LIJKT (8+)

vliegjemee.be

pg

Page 14: Seizoenskrant 2012-2013

hu

MO

RhuMOR

12 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Jonas Lampens

Komisch, geestig, gevat, scherp, snedig, absurd, hilarisch, geschift… onze cabaretiers, woordkunstenaars, stand-up-comedians , muzikale komieken of komische muzikanten nemen u ook dit seizoen mee op sleeptouw.urbanus himself is helemaal terug. Met zijn onverslijtbare hits, sketches, oneliners en visuele onnozelheden. Vlaanderens slimste comedian bert Kruismans lanceert een nieuw genre: de stand-upmusical. adriaan van den hoof hanteert als geen ander de gave van het woord om te ontroeren, te lachen en af en toe eens na te denken. Het is onmogelijk om ongevoelig te blijven voor de verhalen die Vlaams cabaretiers wim helsen en wouter deprez vertellen. Eindelijk terug van lang weggeweest brengen ze elk hun nieuwste voorstelling in onze schouwburg. jeroen Leenders, begijn Le bleu, joost van hyfte, jovanka steele en seppe toremans staan samen op de Strombeekse planken voor een stand-up-avond ‘pur sang’.

de schedelgeboorten bezingen met hun nieuwste voorstelling het leven op een hilarische wijze. Dé remedie voor onze geestelijke gezondheid. Mentalist-comedian gili verkent samen met zijn eigenzinnige assistent ygor de grenzen van het occulte, met een kwinkslag uiteraard. Maestroloog guga puurt charmante comedy uit tot zijn kunst om straffe persoonlijkheden te imiteren. Nieuwkomer in het Vlaamse cabaretlandschap Ongericht Enthousiasme won met flitsend en snedig zapcabaret meteen het prestigieuze Nederlandse cabaretfestival Cameretten 2011. Exclusief voor onze regio brengt het Berlijnse duo ass-dur muziekcabaret met piano-acrobatische standjes. En tenslotte, voor wie het voorbije seizoen geen tickets kon bemachtigen voor de frivole framboos, alex agnew of de nieuwe snaar krijgt nu de gelegenheid hun door pers en publiek geprezen voorstellingen toch nog te zien. Snel reageren is opnieuw de boodschap.

vr 28 / 09 20.30u 20 urbanusZa 29 / 09 uRBANuS ZELF!

Za 13 / 10 20.30u 24 Line-up comedydo 22 / 11 20.30u 35 de schedeLgeboorten VEEL IS MOGELIJK

Za 1 / 12 20.30u 37 de frivoLe framboos TERRA RARE / HERNEMING

Za 15 / 12 20.30u 41 ongericht enthousiasmeZa 12 / 01 20.30u 45 giLi GILI DRIJFT uIT

vr 25 / 01 20.30u 47 adriaan van den hoof HOOGSPANNING

Zo 10 / 02 20.30u 52 de nieuwe snaar K O Ñ E C

Za 16 / 02 20.30u 53 wim heLsen SPIJTIG, SPIJTIG, SPIJTIG

di 19 / 03 20.30u 59 wouter depreZwo 20 / 03 HIER IS WAT IK DENK

di 26 / 03 20.30u 61 ass-dur FAq OF MuSIC

vr 5 / 04 20.30u 64 guga MAESTROLOOG

do 18 / 04 20.30u 70 bert Kruismans VADERLAND

vr 17 / 05 20.30u 75 aLex agnew INTERESTING TIMES

pg

Page 15: Seizoenskrant 2012-2013

jaZZ

13 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

jaZZMet de groep high definition bijt jong talent uit Polen de spits af. Ze wonnen de Jazz Hoeilaart International Competition 2011. Door de jury werden ze geloofd om hun frisheid, vitaliteit en originaliteit. Ander jong talent maar van bij ons is het Labtrio. Dit trio bestaat uit de pianist Bram De Looze, bassiste Anneleen Boehme en drummer Lander Gyselinck won de hoofd- en de publieksprijs op de Europese jazzcompetitie van het Tremplin Jazzfestival 2011 in Avignon. Met door urban styles beïnvloede jazzklanken die flirten met undergroundculturen, slagen ze er telkens in om zichzelf en het publiek te boeien.djangofolllies begint een traditie te worden in januari met dit jaar het franse christian escoudé Quartet.Een andere gitarist met internationale betekenis is philip catherine. Samen met trompettist bert joris en bassist philippe aerts brengen zij in A Tribute to Chet een eerbetoon aan de Amerikaanse zanger Chet Baker. Een icoon uit de geschiedenis van de jazzmuziek die nog steeds wereldwijd inspireert.

Met 74 miles away sluiten we het seizoen af. Het is een Brussels new-jazz project dat werd opgericht eind 2009 door het gerespecteerde producers duo MonkeyRobot (Louis Van De Leest & Eric Paquet) en de beloftevolle jazzpianist Pierre Anckaert. Hun debuutplaat kwam uit op het Duitse Melting Pot Music label begin 2011 en werd opgepikt door gerenomeerde DJ’s en radiostations. De getalenteerde Antwerpse jazz fluitist en docent aan de Academie van Grimbergen, Stefan Bracaval, kwam het trio vervoegen in het voorjaar van 2011. In 2013 brengen ze een nieuwe plaat uit en die stellen ze graag aan u voor.

wo 26 / 09 20.30u 19 high definition WINNAARS JAZZ HOEILAART 2011 - CLuB

vr 9 / 11 20.30u 33 Labtriodo 24 / 01 20.30u 47 ELDORADO HuMBEEK - christian escoudé Quartet (FR) ODE AAN GEORGES - CLuB

do 7 / 02 20.30u 50 phiLip catherine featuring bert joris & phiLippe aerts A TRIBuTE TO CHET

wo 8 / 05 20.30u 73 74 miLes away - CLuB

pg

Page 16: Seizoenskrant 2012-2013

KLASSIEK

14 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Onder de noemer Klassiek regio noordrand zetten de Zandloper Wemmel, De Muze van Meise en Cc Strombeek voor de tweede maal hun schouders onder een reeks lezing concerten op drie unieke locaties: kerkje van Ossel, kerkje van Imde en de sacristie van de abdijkerk te Grimbergen. Ook dit seizoen halen we topkwaliteit naar onze regio met Roel Dieltiens, Raphaella Smits en Sigiswald Kuijken. jos van immerseel komt terug, maar deze keer met zijn orkest anima eterna in een programma vol Weense romantiek met Schubert, Beethoven en Mendelssohn.Met the organ project halen we de Belgische première naar Grimbergen van een uniek locatieproject: een ontmoeting tussen dans en muziek in de prachtige abdijkerk. The Organ Project is een bijzondere samenwerking tussen danser salva sanchis en organist bernard foccroulle, ex-directeur van de Munt en directeur van het Festival International D’Art Lyrique Aix-en-Provence. De naam J.S.Bach verschijnt jaarlijks in de top 3 van KLARA. Bach schreef muziek die ontroerd, beklijfd en in deze woelige tijden misschien nog meer mensen niet los laat. Met bach dagen #1 en #2 brengen we twee bijzondere concerten met werk van deze grootmeester. Op Palmzondag is er een uitvoering van de mattheuspassie in de abdijkerk van Grimbergen. Dit meer dan twee uur durende werk krijgt u niet als een marathon voorgeschoteld maar wel in de late namiddag met een ruime pauze. Cc Strombeek biedt tijdens de pauze een hapje en natje aan. Meer details volgen later!Met 32 foot pakt bL!ndman Bach en Sweelinck op een heel eigen manier aan: verdubbeld met electronica worden de lage tonen die eigen zijn aan de 32-voeters van de grote orgels gegenereerd. BL!NDMAN wordt als het ware een menselijk orgel.

En Bach klinkt uiteraard ook ieder jaar op de twee prachtige orgels van de hand van vader en zoon Potvlieghe die de abdijkerk van Grimbergen rijk is. Vaste organist Kamiel D’Hooghe, jong talent en gerenommeerde organisten uit het buitenland brengen jaarlijks in vier concerten een zeer gevarieerd programma. yves Saelens en Inge Spinette brengen een uniek liedprogramma rond de Britse componist benjamin britten die in 2013 wordt herdacht.

Met het project Kopers aan de top! stellen we in samenwerking met de Academie voor Muziek Woord en Dans en enkele Grimbergse verenigingen koperblazers centraal in een reeks van activiteiten.Kamermuziekconcerten doorspekken het seizoen en als orgelpunt serveren we u een heerlijke muziek- theater- eetvoorstelling. opera buffa is een zeer eigenzinnige maar verfrissende bewerking van Mozarts opera Don Giovanni. Het concept is van de hand van theaterkok Peter De Bie die niet aan zijn proefstuk toe is. Hij bedenkt al vijftien jaar de wonderlijkste culinaire voorstellingen waarbij het publiek mee aan tafel schuift (o.m. Cucinema dat het voorbije seizoen ook te zien was in Grimbergen). In Opera buffa combineert hij Mozart met chocolade. Vooral genieten!

Page 17: Seizoenskrant 2012-2013

KLASSIEK

15 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

vr 14 / 09 20.30u 17 ABDIJKERK GRIMBERGEN - bernard foccrouLLe - saLva sanchis THE ORGAN PROJECT

Za 6 / 10 20.30u 22 KERK SINT-KWINTEN IMDE - sigiswaLd KuijKen VIOOL, ALTVIOOL EN VIOLONCELLO DA SPALLA

do 25 / 10 20.30u 26 dmytro suKhovienKo (PIANO) KLASSIEK VERSuS ROMANTIEK

wo 14 / 11 20.30u 34 ABDIJKERK GRIMBERGEN - anima eterna | jos van immerseeL, PIANOFORTE WEENSE INSTRuMENTEN

do 29 / 11 20.30u 22 SACHRSITIE ABDIJKERK GRIMBERGEN - raphaeLLa smits DE ROMANTISCHE GITAAR

do 13 / 12 20.30u 40 het coLLectief & Katrien baerts (SOPRAAN)

do 31 / 01 20.30u 48 SACRISTIE ABDIJKERK GRIMBERGEN - bart jacobs 16DE EN 17DE EEuWSE KLAVECIMBELMuZIEK uIT DE NEDERLANDEN, FRANKRIJK, ENGELAND EN DuITSLAND

do 7 / 2 20.30u 22 ST. JAN DE DOPERKERK OSSEL - roeL dieLtiens CELLO

wo 20 / 02 20.30u 54 SACRISTIE ABDIJKERK GRIMBERGEN yves saeLens (TENOR) & inge spinette (PIANO) ENGELSE LIEDEREN

Za 9 / 03 20.30u 57 beLgian brass PuSHING THE LIMITS

Zo 24 / 03 17u 61 ABDIJKERK GRIMBERGEN - mattheuspassie, BWV 244 – J. S. BACH | Bach dagen #1

vr 26 / 04 20.30u 72 KERK BEIGEM - bL!ndman 32 FOOT/ SWEELINCK-BACH | Bach dagen #2

do 30 / 05 19.30u OP LOCATIE vr 31 / 05 76 LaiKa & muZieKtheater transparant OPERA BuFFAZa 1 / 06

Zo 2, 9, 15u 77 ABDIJKERK GRIMBERGEN orgeLconcerten 201323 & 30 / 06

pg

Page 18: Seizoenskrant 2012-2013

16 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

chronologischoVerzicht

podiumVoorstellingen

Page 19: Seizoenskrant 2012-2013

SEIZOENSopening

17 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© S

tani

slav

Dob

ak

waarom u dit moet horen en zien:the organ project is een bijzondere samenwerking tussen danser salva sanchis en organist bernard foccroulle, tevens ex-directeur van de munt en directeur van het festival international d’art Lyrique de aix-en-provence. het resultaat is een uniek locatieproject dat reeds te zien was in frankrijk, Zwitserland en duitsland. the organ project is nu voor het eerst te zien in belgië.

Choreografie: Salva Sanchis | Dans: Tarek Halaby, Salva Sanchis, Manon Santkin, Georgia Vardarou | Orgel: Bernard Fouccroulle | Organisatie: Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant en CC Strombeek in sa-menwerking met vzw ‘de Rand’, de Vlaamse regering, de provincie Vlaams-Brabant en WAG

www.kunst-werk.be

bernard foccrouLLe | saLva sanchis the organ projectbeLgische première

v r dA n s |k l A s s i e k

14 / 09 | 20.30uABDIJKERK GRIMBERGEN

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €12

In dit unieke orgel- en dansproject speelt bernard foccroulle een repertoire van solo-orgelcomposities. salva sanchis brengt drie dansers mee voor een ontmoeting tussen dans en muziek, met het orgel zelf als muzikaal en architecturaal middelpunt. Foccroulle speelt muziek van Bach, Buxtehude, Schlick, Berio en van hemzelf. Voor elk stuk muziek maakte Salva een specifieke choreografie.

In de abdijkerk van Grimbergen bouwen we een scène waar het publiek rond kan zitten. De dans gebeurt dicht bij het publiek en neemt een centrale plaats in; hij staat in contrast, en zoekt tegelijk naar een evenwicht met de kracht van de ruimtevullende klank van het orgel. Zo ontstaat er een dialoog tussen beide verschillende media terwijl ze tevens sterk verweven zijn.

Page 20: Seizoenskrant 2012-2013

18 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Gezien het grote succes tijdens het vorige seizoen, plannen we binnen de familieprogrammatie van 2012-2013 niet minder dan zes ontbijtfilms.Een eenvoudig concept: voor wie wil serveren wevanaf 9.30u een lekker ontbijt in onze foyer, om 11u vertonen we een meeslepende film, exclusief geselecteerd voor ons familiepubliek.

We gaan van start met de gruffalo en zoo.

Muis loopt door het bos. De vos, de uil en de slang zien wel een lekker muizenhapje in hem. Maar de pientere muis misleidt de dieren door hen bang te maken voor de Gruffalo: een beest met knarsende tanden, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels en een gifgroene wrat. Gelukkig weet muis dat de door hem verzonnen Gruffalo niet echt bestaat. Of vergist hij zich… Dit spannende avontuur is geschikt voor stoere binken en dappere meiden vanaf 4 jaar.

waarom u dit moet zien:de gruffalo is een prachtig geanimeerde verfilming van het gelijknamige boek van julia donaldson. het verhaal groeide snel uit tot een ware klassieker en werd door de bbc verkozen tot ‘best bedtime story’. de verfilming kon niet uitblijven! de gruffalo is een magische film vol ronkende rijmen en stoute dromen. als opwarmer worden voor de gruffalo enkele korte animatiefilmpjes vertoond: vroeg of laat (5’), egel wil een knuffel (5’) en mijn vrolijk staartje (5’).

extra: Voor de vertoning organiseren we samen met mooss een gruffalo en zoo-omkadering.

inschrijven voor het ontbijt is noodzakelijk en kan tot en met do 20/9. het aantal plaatsen is beperkt.

Noteer meteen de data van de komende ontbijtfilms op volgende zondagen: 28/10, 23/12, 17/02, 24/03 en 5/05.

ontbijtfiLmde gruffaLo en Zoo (4+)

z o fA m i l i e

23 / 09 | 11uCC STROMBEEK

tickets film: €4,5 (-12j) - €5 (volwassenen)tickets film + ontbijt: €8 (-12j) - €10 (volwassenen)

De mens.Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft de wereld te construeren overeenkomstig zijn smaak, zijn wensen.Een man.Het lijkt alsof alle straten die hij bewandelt steeds weer uitkomen op hetzelfde ronde punt der eeuwigdurende eenzaamheid. Zijn overmoedig gebouwde constructies verpletteren hem. De onmetelijke hemel doet hem naar adem snakken.

fc bergman maakt met terminator trilogie, samen met 100 figuranten, een woordenloze monoloog, een stil spektakel in de open lucht, bij het ochtendgloren van de 21ste eeuw. Een eeuw waar de keuzemogelijkheden voor een gelukkig leven voor het grijpen liggen…waarom u dit moet zien:

fc bergman, dat zijn zes theatermakers/ acteurs/ kunstenaars die elkaar kennen van studio herman teirlinck. dit spraakmakende, jonge gezelschap heeft op korte tijd een heel eigen theatertaal ontwikkeld, die behalve anarchistisch en licht chaotisch, vooral extreem beeldend en poëtisch is. in eerdere voorstellingen, vaak op locatie, stond de spartelende, immer trachtende mens centraal.

Van en met: Stef Aerts, Joé Agemans, Bart Hollanders, Matteo Simoni, Thomas Verstraeten, Marie Vinck | Met: Sam Louwyck e.a. | Dramaturgie: Bart Van den Eynde

www.fcbergman.be

fc bergman terminator triLogieLocatievoorsteLLing in samenwerKing met Kaaitheater, Kvs en cuLtuurcentrum westrand

w o , d o , v r , z A t h e At e r

19-22/9 | 19.30uTOuR & TAxIS BRuSSEL

tickets: €16 - abo 3: €15,50 - abo 6: €12 - abo 10: €8€14,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)

vliegjemee.be

Page 21: Seizoenskrant 2012-2013

19 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© H

erman

_Sorgeloos

d o t h e At e r

27 / 09 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50(65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €10

Pianist Piotr Orzechowski, de spilfiguur van het Poolse kwartet High Definition, was in 2008 nog finalist op Jazz Hoeilaart en won in 2011 de Montreux Jazz Piano Competition. Ook de andere leden van het kwartet vielen reeds in de prijzen op verschillende wedstrijden. Hun eigen nummers bewandelen de grens tussen jazz en hedendaagse muziek maar evengoed brengen ze verrassende arrangementen van jazzstandards.

waarom u dit moet horen:high definition, de poolse groep rond piotr orzechowski, won de jazz hoeilaart international competition 2011. de jury prees hun frisheid, vitaliteit en originaliteit. Zo zitten hun arrangementen vol verrassingen. bovendien werd ook hun contrabassist alan wykpisz als beste bassist onderscheiden.

Met Piotr Orzechowski (piano) | Mateusz Sliwa (saxofoon) | Alan Wykpisz (contrabas) | Patryk Dobosz (drums)

high definition (PL)winnaars jaZZ hoeiLaart 2011 |CLuB #1

w o j A z z

26 / 09 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €12 - €10,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €11,50 - abo 6: €10 - abo 10: €10

Beverly is een would-be vamp die op Demis Roussos valt, haar echtgenoot Laurent een harkerig type dat in vastgoed doet. Een keurig koppel. Ze geven een cocktailparty ter ere van de nieuwe buren: Angela, een babbelzieke verpleegster en haar man Tony, een zwijgzame computerprogrammeur. Ook Suzan, een alleenstaande moeder van wat verderop in de straat, is uitgenodigd. De kennismaking bij het eerste glas verloopt vlot, maar vele rondjes later wordt het steeds moeilijker om het gezellig te houden.

Abigail’s Party (1977) is een hilarische komedie van de cineast Mike Leigh. In Groot-Brittannië is het stuk een absolute culthit. tristero heeft er een heerlijk kitscherige versie van gemaakt, in pure seventies-stijl.

waarom u dit moet zien:tristero toont een troef die weinig gezelschappen is gegeven: een goede komedie op de planken brengen. (de morgen)

we krijgen hier een perfect gedoseerde komedie voorgeschoteld, waarin noch de lach, noch de traan primeert, maar mekaar blijven versterken tot aan het einde. dit is zeldzame humor met een wrang randje. (cutting edge)

Van en met: Kristien De Proost, Youri Dirkx, Lorenza Goos, Iris Van Cauwenbergh en Peter Vandenbempt | Tekst: Abigail’s Party (1977) van Mike Leigh | Vertaling: Tristero | Scenografie: Emma Denis | Kostuums: Lies Van Assche ism Anna Seniow | techniek: Bart Luypaert

www.tristero.be

tristero abigaiL’s partyinleiding om 20u

Page 22: Seizoenskrant 2012-2013

d i - w o t h e At e r

02-03/ 10 | 20.30uCC WESTRAND DILBEEK

tickets: €18 - €16 (65+) - €13 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €15 - abo 10: €13

20 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

prom

ofot

o 20

12©

Mic

hel

Goe

ssen

s

- Acht en veertig jaren zult gij mij dienen. Is dat voor u okay? Daarna zal ik de lijfeigene van uw luimen zijn. Kunt ge u daarmee identificeren? In die tussentijd wil ik genieten. Ik wil geld en nog een keer geld, die voortreffelijkste balustrade tegen de miserie. Kluiten en jeugd en schoonheid, dat is wat ik van u eis, plus roem en een sluitend antwoord op mijn stoute vragen.- Acht en veertig jaren, Freund Faust, kan ik u niet offreren. Vierentwintig jaren is the limit.- Vier en twintig jaren… dat zijn een hoop schone dagen en blijde nachten. Liever is het mij tot voorbij de eindeloosheid der getijden te branden dan in das grausame van het aards bestaan ook maar een vlijmken te moeten ontberen. Akkoord, ik geef mij vol goesting gaarne over en ben à la bonne heure wreed tevree met ’t geen gij proposeert.- Bon. Maar ik wil het wel op een papierke zien staan. Ge kunt nooit niet weten waar dat niet allemaal goed voor is.

waarom u dit moet zien:theaterbroeders jan decleir en Koen de sutter vroegen pjeroo roobjee om een bewerking van de faust-legende te schrijven. het resultaat is een beklijvende faust in het zinderende vlaams dat roobjee zo uniek maakt. in handen van Koen de sutter en jan decleir belooft dit een memorabele theateravond te worden.

Van en met: Jan Decleir, Koen De Sutter | Tekst: Pjeroo Roobjee | Techniek: David Van Hove | Productie: Theater Zuidpool i.s.m. NTGent

www.zuidpool.be

theater ZuidpooLfaust ofte KraKeLing beneden de Louteringsberg

v r -z A h um o r

28-29/09|20.30uCC STROMBEEK

tickets: €30 (geen kortingen) In zijn ‘best of’-show brengt zanger en komiek urbanus zijn onverslijtbare hits als Hittentit, Madammen Met Een Bontjas, quand Les Zosiaux Chantent Dans Le Bois, Bakske Vol Met Stro, 1-2-3 Rikke Tikke Tik, Poesje Stoei. Maar hij pakt ook uit met enkele nieuwe liedjes. Helemaal ‘levend’ gespeeld, met enkel zijn gitaar als metgezel. En alles aan mekaar geveterd met nieuwe sketches, oneliners, twoliners en visuele onnozelheden…of wat had u anders verwacht!

waarom moet u dit zien: na 11 jaar rust en luwte in het pajottenland is urbanus helemaal terug. hij vulde eind vorig jaar vier keer het sportpaleis. de recensies waren lovend, het publiek zeer enthousiast. Zelfs de nieuwe generatie komieken is ‘in de ban van urbanus’. een unieke gelegenheid voor de jonge generatie om hem eens live aan het werk te zien in de meer intieme sfeer van ons theater. voor de ‘ouderen’ een nostalgisch weerzien.

www.urbanuszelf.eu

urbanus urbanus ZeLf!

Page 23: Seizoenskrant 2012-2013

21 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Phile D

eprez

Radio 1 vroeg Vlaamse artiesten een nummer te schrijven bij hun favoriete schilderij, onder de noemer ‘Kleur in E mineur’. Dat leverde verrassende pareltjes op die nu geregeld de ether vullen. Een nieuwe reeks Kleur in E Mineur wordt trouwens gelinkt aan een CD!

Hannelore Bedert, Senne Guns en Wigbert vormen samen met Simon Casier (bas) en Karel De Backer (drums) de kleurband. Bij elk concert brengen ze bovendien ook een gastzanger of -zangeres mee en u zal wellicht verrast worden door Neeka, Berlaen, Mira, Tom Kestens of Sam Valkenborgh of wie weet door Lady Angelina.

Radio 1 presentatrice Friedl’ Lesage begeleidt u op een

tocht langsheen schilderijen en muziek en zorgt voor verrassende inzichten. Last but not least is er the artist in residence Herr Seele. Met veel gevoel voor humor en een fijne penseelstreek laat hij zich elke avond door het publiek inspireren tot de creatie van een nieuw doek, live op scène!

waarom u dit moet zien:een prachtige voorstelling over de fascinerende link tussen schilderkunst en muziek. via een wedstrijd kan u op het einde van de tournee de gelukkige zijn die één van de doeken thuis bezorgd krijgt!

friedL’ Lesage, hanneLore bedert, senne guns, wigbert, herr seeLe + een gast KLeur in e-mineur (RADIO 1)

d o m uz i e k

04 / 10 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €12,50 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €14,50 - abo 10: €12,50

Circuit x wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen. Circuit x is een kwaliteitslabel, dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Cultuurcentrum Strombeek en Westrand nemen voor de tweede keer deel aan dit project, een samenwerking tussen VTI, Locus en de Vlaamse Overheid.Choreograaf en danser pieter ampe (The song - Rosas) staat bekend om zijn droogkomische performances. Dit duet is een samenwerking met zijn broer Jakob, stemtherapeut, muzikant en zanger bij The Germans (Pukkelpop 2008). In het kader van het internationale mentorprogramma Connect Connect coachte Alain Platel de twee broers, die met deze performance graven in goede en minder goede herinneringen uit hun kindertijd. Het levert droogkomische, aangrijpende taferelen op.

waarom u dit moet zien:broederschap in een onvergetelijke voorstelling over herkenbare mechanismen. Laverend tussen tegendraadse dans, cabaret en muziektheater tonen pete & jake ampe hoe broers elkaars kunsten blijven uitdagen, verscherpen en koesteren.

Van en met: Jakob Ampe & Pieter Ampe | Mentor:Alain Platel | Productie: CAMPO | Coproductie: CONNECT CONNECT & STUK, Leuven

www.campo.nuwww.theaterkrant.nl/recensie/rain-man/”Man

pieter ampe & jaKob ampe circuit x #1jaKe & pete’s big reconciLiation attempt for the disputes from the past inleiding om 20u door gloria carlier

d o dA n s

04 / 10 | 20.30uCC WESTRAND DILBEEK

tickets: €14 - €13(65+) - €8(-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €12 - abo 10: €11

Page 24: Seizoenskrant 2012-2013

3

2

1

22 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

z A

06 / 10 | 20.30uKERK SINT-KWINTEN IMDE, barbierstraat 1, 1861 imde (meise)

sigiswaLd KuijKenviooL, aLtviooL en vioLonceLLo da spaLLa

Violist en artistiek leider van la petite bande sigiswald Kuijken zal naast de viool en altviool vooral aandacht besteden aan de weinig bekende violoncello da spalla (de schoudercello). Hij zal dit doen aan de hand van de solowerken van J.S. Bach voor viool (sonaten en partita’s) en cello(suites).

www.lapetitebande.be

d o

29 / 11 | 20.30uSACRISTIE ABDIJKERK GRIMBERGEN

raphaeLLa smitsde romantische gitaar

Gitariste raphaella smits wordt internationaal geroemd om haar spel en interpretatie. In Grimbergen bespeelt ze verschillende 19de eeuwse instrumenten, waaronder de achtsnarige Stauffer. Ze speelt muziek van Fernando Sor, Napoléon Coste en Johann Kaspar Mertz.

www.rsmits.com

ism WAG

d o

07 / 02 | 20.30uSINT-JAN-DE-DOPER KERK OSSEL, kasteelstraat, brussegem (merchtem)

roeL dieLtiensceLLo

roel dieltiens is een autoriteit op de cello. Zijn sterke persoonlijkheid, muzikaliteit en onconventionele aan-pak brachten hem op alle grote concertpodia. In 2010 nam hij voor de tweede keer de cellosuites van J.S.Bach op. Hij gaat dieper in op de evolutie die hij doormaakte en het waarom van deze nieuwe interpretatie. Ook hier veel muziekfragmenten en een uitvoering van de 1ste cellosuite van Bach.

www.explorations.be

k l A s s i e k

LeZing concert fijnbesnaardtickets: €12 - €10 (abo 3-6-9, 65+)

€8 (dagstudent, -21, 3x lezing concert, academies Grimbergen, Meise, Wemmel)

Onder de noemer klassiek regio noordrand zetten de Zandloper wemmel, de muze van meise en cc strombeek voor de tweede maal samen hun schouders onder een reeks lezing concerten op drie unieke locaties: het kerkje van Ossel, het kerkje van Imde en de sacristie van de abdijkerk te Grimbergen.

Het recept blijft hetzelfde. Tijdens een lezing gedeelte wordt één bepaald werk of een instrument op een boeiende, kritische en analytische manier onder de loep genomen. Dit gebeurt met veel live muziekfragmenten. Het tweede deel omvat een kort concertgedeelte. Na Jos Van Immerseel schotelen we u in 2012-2013 volgende artiesten voor:

3 x

Page 25: Seizoenskrant 2012-2013

23 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

©C

ie Lady Cocktail

Iedereen die patrick riguelle & jan hautekiet de afgelopen seizoenen aan het werk zag, was het er over eens: Frans chanson zit hen in het bloed. ‘un premier amour’ vindt zijn inspiratie in hun kinder-tijd, en in de platenkast van hun ouders en grootouders, maar ze slaan ook de brug naar hedendaags repertoire. Een selectie liederen die een kleine eeuw omvat, van de frivoliteit van Josephine Baker over de romantiek van Jean Sablon tot de poëtische tragiek van Noir Désir. Les p’tits Belges zoals Jacques Brel en André Bialek kregen een ereplaats toebedeeld. Voor un premier amour de luxe wordt de kerngroep patrick riguelle, jan hautekiet, chris peeters, Wouter berlaen en joost Van den broeck uitgebreid met het vermaarde strijkkwintet piacevole.

Bij aanvang van de tournee brengt Riguelle ook een eerste album uit in een productie van Frank Vander linden & Dirk Jans.

waarom u dit moet zien:Live speelt riguelle oud en nieuw: nieuwe parels stuurt hij de wijde wereld in, maar ook vergeten gewaande chansons krijgen nieuwe krachten ingeblazen. een repertoire om duimen en vingers bij af te likken. om een lied te vereeuwigen moet er in zielen gekrast worden, horen harten te breken en moet bloed vloeien. wel, dit wordt uw deel!

Met: Patrick Riguelle (zang, gitaren, harmonica, percus-sie) | Jan Hautekiet (piano, klavieren, zang) | Chris Peeters (gitaren, zang) | Wouter Berlaen (bas, zang) | Joost Van den Broeck (drums)

Piacevole: Nico Baltussen (viool) | Gudrun Vercampt (viool) | Isabelle Scoubeau (viola) | Luc Dewez: (cello) | Ludo Joly (contrabas)

www.riguellehautekiet.bei.s.m. Cultuurfonds Noordrand

rigueLLe un premier amour de Luxepremière | cd -voorsteLLing

d o m uz i e k

11 / 10 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €17 - €15,50 (65+) - €14 (-21, dagstudent)abo 3: €16,50 - abo 6: €15 - abo 10: €14

De Kinderhoogdag is een bruisende culturele verwen-dag voor kinderen van 3 tot 9 jaar, jongeren van 10 tot 12 jaar en hun ouders, grootouders, familie en vrienden.

We beloven een sprankelende mengelmoes van verrassende voorstellingen, bijzondere workshops, ludieke animaties, spectaculaire straatacts en nog zoveel meer op kindermaat!

We koken, tijdens deze feestdag voor jong en oud, met ingrediënten als theater, muziek, dans, circus, fotografie, culinaire activiteiten, creatieve workshops,.. Je kan het zo zot niet bedenken of het zit in ons cultureel Kinderhoogdagsoepje!

Een kleine greep uit het grote aanbod: hut (4hoog), roomVlekpieternel (els trio), amok (lilith), kubuzz, geen voeten maar.. (Vanelle), kookjesprookje, mr. bubbles, lady cocktail, de sappentrapper, …

waarom je dit moet beleven:de 8ste editie van de Kinderhoogdag wordt alweer een prikkelend cultuurfestival voor het hele gezin! op een vrolijke en verrassende wijze kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar, hun ouders en al wie met hen mee wil, ontdekken dat cultuur héél plezant is.

De Kinderhoogdag is een samenwerking met verschil-lende Grimbergse partners.

Koop nu al je polsbandje(s) en reserveer later voor de festivalactiviteiten!

www.kinderhoogdag.be

Kinderhoogdag (3-12J)z o fA m i l i e

07/10 | 11u tot 17uCC STROMBEEK EN DIRECTE OMGEVING

tickets: €7 - €6 (Gezinsbond)Een polsbandje geeft je de hele dag toegang

tot alle activiteiten.

vraag vanaf 1 september de uitgebreide Khd-brochure of check www.kinderhoogdag.be.

vliegjemee.be

Page 26: Seizoenskrant 2012-2013

24 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© F

okke

van

der

Meu

len

the line-up is een collectief van 14 doorwinterde comedians met een jarenlange ervaring in het wereldje van de standup-comedy. Vijf van hen staan nu op het Strombeekse podium: jeroen Leenders (winnnaar Cabareteske 2008, Comedy Casino Cup 2009 en Leids Cabaretfestival 2010), joost van hyfte (winnaar 123 Comedy Award 2006 & finalist Humo’s Comedy Cup 2007), begijn Le bleu (winnaar van Camaretten 2005 soloprogramma’s Flamingo in de Polders en Beschaafde Jongen), seppe toremans (finalist Humo’s Comedy Cup) en jovanka steele (standup-comedian ‘pur sang’ uit de States).

waarom je dit moet zien: eén voor één scoorden ze op festivals en wedstrijden, of schitterden ze op televisie (o.m. comedy casino, de bovenste plank). deze vijf comedians gaan voor niets of niemand uit de weg. enkel gewapend met een microfoon en ieder in zijn eigen onweerstaanbare stijl laten ze u mee opgaan in hun alle-gekheid-en-veel-nonsens-vertelsels. comedy zoals comedy moet zijn…with heart and guts.haar single ‘dum, dum, dum’ kon rekenen op veel airplay.

www.thelineup.be

jeroen Leenders, begijn Le bLeu, joost van hyfte, jo vanKasteeLe en seppe toremansLine-up comedy

z A s tA n d u p c o m e dy

13 / 10 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)Abo 3: €13,50 – abo 6: €11 – abo 10: €10

Singer-songwriter renée sys studeerde filmregie en schrijven aan het RITS te Brussel. In haar eentje stond ze onder andere op het podium van de AB, Trix, Het Depot en de Vooruit.

Als support trad ze op met Mark Lanegan, Isobel Campbell, Ruben Block, Lady Linn and her magnificent Seven, Don Mc Lean, Howe Gelb en Baxter Dury.

Ze schreef muziek voor Marc Didden’s documentaire Dikke Vrienden en de in Montreal bekroonde langspeelfilm Noordzee-Texas van Bavo Defurne. Live nemen zij en haar band je mee in een sfeer vol nostalgie, alsof je zelf op de naald van de grammofoonplaat zit en elk klein putje of kraakje tot in je binnenste voelt doorzinderen.

waarom u dit moet zien:onlangs vroeg een jongeman in het publiek of hij haar op zijn nachtkastje mocht zetten, en dat vat de sfeer van haar muziek mooi samen. renée maakt porseleinen fluisterpop, met het hart op de tong en vertaalt dit samen met haar band naar een ragfijn web waarin sporadisch een instumentaal melodietje opglanst. haar single “dum, dum, dum” kon rekenen op veel airplay.

Eva Bruneel - Cello | Glockenspiel | ZangPeter Elias - Percussion / ZangStijn Engels - Piano / Vibraphonette / Rhodes / Glockenspiel / ZangGunter Deleu - Bas / ZangRenée Sys - Zang / Gitaar / Bas / Music Box

CLuB #2

renéev r m uz i e k

12 / 10 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €12 - €10,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €11,50 - abo 6: €10 - abo 10: €10

Page 27: Seizoenskrant 2012-2013

25 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© M

aya Wilsens

© W

illy Wtterw

ulghe

In shapeless gaat charlotte vanden eynde verder met het bewegingsonderzoek dat zij aanvatte in de solo ‘I’m Sorry It’s (Not) A Story’(2009), die ze met succes speelde in Strombeek! Zij vertrekt vanuit de zuiver fysieke, vormelijke en dynamische aspecten van beweging waarbij emotie niet wordt uitgesloten.

Een belangrijke rol is ook weggelegd voor muziek, geluid en licht die als drie onafhankelijke lagen over elkaar heen schuiven. Het lichamelijke blijft wel haar uitgangspunt, maar zij gaat bewust op zoek naar een soort ‘vormeloosheid’, naar het chaotische en ongrijpbare, naar ‘vorm die geen vorm is’.

Shapeless voelt aan als een prachtig, sober en tegelijk ruw gedicht. (De Standaard)

waarom u dit moet zien:charlotte vanden eynde is een vaste waarde in het florissante belgische danslandschap. solo weet ze u mee te voeren in een montage van inventieve, virtuoze en tintelende bewegingen; of hoe één danseres op het podium weet te ontroeren.

Choreografie, dans en muziekmix: Charlotte Vanden Eynde | Coaching: Nada Gambier | Licht en techniek: Bert Vermeulen en Elke Verachtert | Kostuum: Juliette Bogers | Productie: wp Zimmer (Antwerpen) | Coproductie: Kunstenfestivaldesarts (Brussel) | Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

www.wpzimmer.be

charLotte vanden eynde shapeLessinleiding om 20u

w o dA n s

24 / 10 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Een chemicus doet onderzoek naar de watertoestand van een riviertje in een industriegebied. Terwijl hij waterstalen neemt ziet hij een jonge vrouw met haar zoontje zwemmen.Een kind ervaart tijdens een strandwandeling voor het eerst de dood in het aangespoelde kadaver van een zeehond.Een jonge werkloze man maakt een klein appartementje klaar, hij hoopt dat zijn zwangere vriendin bij hem wil intrekken.Een kapster wordt naar school geroepen. Het gaat niet goed met haar dochter…

Veldwerk - gesprokkelde momentopnames uit het leven van kwetsbare mensen die onbeduidend bewegen in de maatschappij. Ze worden niet gehoord, of ze slagen er niet in hun gevoelens en gedachten te formuleren.

Een intieme voorstelling over schuld, liefde en opoffering.

waarom u dit moet zien.de tijd kan als geen ander gezelschap theater tot zijn naakte essentie herleiden. dat levert in het geval van ‘veldwerk’ een prachtig kleinood op. (...) wie houdt van stille fijnzinnigheid, broze sferigheid en gestripte schoonheid mag dit onder geen beding missen (de morgen)

Tekst: Rachel Seiffert | Vertaling: Mea Flothuis | Regie: Lucas Vander vost | Met: Mieke de Groote, Thomas Janssens, Rosa Vandervost, Lucas Vandervost | Zang: Laura de Vries (Laura Tèm) | Gitaar: Bert Dockx (Flying Horseman) | Poductie: DeTijd, Rataplan

www.detijd.bewww.rataplanvzw.be

de tijd & ratapLan veLdwerKinleiding om 20u

d o t h e At e r

18 / 10 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €14 - €13 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 28: Seizoenskrant 2012-2013

26 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Is

abel

Dev

os -

Piet

er W

illem

s

We willen zijn als de jongemannen die we gezien hebben op youTube, met blote bovenlijven, open gezichten, een bijzondere haarsnit en een verrukte oogopslag. Dit is geen spel. Dit is verandering. Eindelijk gloort er wat hoop. Ons lot verbetert. Onze ruggen rechten zich. We krijgen volgelingen’.

De papa, de mama en de nazi is een komedie over een jongen die, op de dag dat zijn moeder het gezin verlaat, besluit om nazi te worden. Men probeert hem met dwang weer op het rechte pad te brengen, tevergeefs. Na verloop van tijd steekt hij met zijn halsstarrigheid ook zijn vader aan. Schuimbekkend en tierend zwerven vader en zoon rond in een diep dal van haat. Ze lijken reddeloos verloren. Of komt door een onverwachte gebeurtenis alles toch weer goed ?

waarom u dit moet zien:carly wys coacht, drie theatermakers/spelers met een serieuze staat van dienst : tania van der sanden, jos verbist en jan sobrie. auteur bruno mistiaen beschrijft op meesterlijke wijze de halfslachtige, dubbelhartige, hypocriete en corrupte mens.

Tekst: Bruno Mistiaen | Coach: Carly Wijs | Spel: Tania Van der Sanden, Jos Verbist, Jan Sobrie

www.antigone.bewww.kopergietery.be

theater antigone |Kopergieteryde mama, de papa en de naZi inleiding om 20u

v r t h e At e r

26 / 10 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50(65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €10

valentin silvestrov - a fraction of Haydn (2010) joseph haydn - Pianosonate (te bepalen) Ludwig van beethoven - Pianosonate op.2 nr.1 (opgedragen aan Haydn) valentin silvestrov - Dedication to Robert Schumann (2010) robert schumann - Symfonische Studies op.13

De Oekraïense pianist dmytro sukhovienko volgde intense muziekstudies in de grote traditie van de voormalige Sovjet-unie. Als 7-jarige begon hij met piano in de gespecialiseerde muziekschool ‘Lysenko’ te Kiev en vervolmaakte zich aan het Staatsconservatorium aldaar bij professor Vsevolod Vorobyov, die aan Dmytro zijn passie voor pure interpretatie in de traditie van Felix Blumenfeld doorgaf. Hij is één van de laatsten die de fameuze legende van de Felix Blumenfeld Piano School

met zich meedraagt, waar ook Vladimir Horowitz leerling was. Dmytro Sukhovienko won verschillende internationale prijzen en gaf concerten op de grote Europese concertpodia en festivals.

waarom u dit moet horen:de oekraïense pianist dmytro sukhovienko bracht reeds tweemaal een verbluffend recital in cc strombeek. voor dit derde recital pakt hij uit met haydn en schumann. we zijn zeer benieuwd naar zijn interpretatie!

www.dmytro.net

dmytro suKhovienKo (PIANO)KLassieK versus romantieKinleiding om 20u

d o k l A s s i e k

25 / 10 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €12

Page 29: Seizoenskrant 2012-2013

27 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Tweede ontbijtfilm van het seizoen! Een eenvoudig concept: voor wie wil serveren we vanaf 9.30u een lekker ontbijtje in onze foyer, om 11u vertonen we een meeslepende film, exclusief geselecteerd voor ons familiepubliek. Dit keer kiezen we voor De Geweldige Beer (7+).

Kleine Sofie en haar grote broer Jonathan logeren bij opa in een afgelegen huis in de bossen. Jonathan gedraagt zich als de grote stoere broer die nergens bang voor is. Hij vindt Sofie maar lastig en probeert van haar af te komen. Maar dat Sofie door een gigantisch grote beer meegenomen zou worden, diep in het eeuwenoude en verboden bos achter opa’s huis, had hij nooit gewenst. Hij moet haar redden!

waarom u dit moet zien:in deze prachtige deense animatiefilm zijn oerkrachten aan het werk: de magie en mystiek van woeste wouden, waar bomen en rotsen tot leven komen en wolven op de loer liggen. het hele bos davert wanneer de gigantische beer verschijnt. hij is zo groot dat er dennenbomen op zijn rug groeien. in deze betoverde wereld vol fabelachtige wezen, leren een broer en zus voor elkaar te zorgen.

extra: We voorzien een gezellig striphoekje waar de kinderen voorafgaand aan de voorstelling spannende strips kunnen verslinden.

inschrijven voor het ontbijt is noodzakelijk en kan tot en met do 25/10/12. het aantal plaatsen is beperkt.

ontbijtfiLmde geweLdige beer (7+)

z o fA m i l i e

28 / 10 | 11uCC STROMBEEK

tickets film: €4,5 (-12j) - €5 (volwassenen)tickets film + ontbijt: €8 (-12j) - €10 (volwassenen)

Een oase van rust, harmonie en verhevenheid. In deze sfeer begint de voorstelling, met Schubert-liederen door Collegium Vocale. Plots staan een man en een vrouw op. Ze vertellen hoe ze zich aansloten bij de SS. Ze verdedigen hun keuzes en hun daden. De voorstelling blikt terug op de oorlog en vertelt wat mensen ertoe dreef om te collaboreren. Ze velt geen oordeel en vergoelijkt niets, maar laat zien en vooral: horen.

Josse De Pauw werkt met liederen van Franz Schubert en Annelies Van Parys, met tot monologen bewerkte teksten uit De SS’ers van Armando en Hans Sleutelaar, en met een beeld van David Claerbout.

Sinds de première in 2007 maakte Ruhe een indrukwekkende wereldtournee, met voorstellingen in Berlijn, Parijs, Edinburgh, Singapore, Sydney, en zelfs in de wereldberoemde trappenhal van het Guggenheim Museum in New york.

waarom u dit moet zien:de stemmen klinken prachtig en uitgepuurd, bevrijd van het keurslijf van het klassieke liedrecital. (…) Zo harmonisch als deze samenzang klinkt, zo kan het leven niet zijn. de voorstelling geeft aan dat de werkelijkheid complexer is, en dat het verraderlijk is om snel een oordeel klaar te hebben. ruhe zaait onrust en brengt troost. (de standaard, 10.05.07)ruhe is een voorstelling van ongewone schoonheid. simpel, helder en emotioneel. (Knack, 15.05.07) Compositie: Franz Schubert, Annelies Van Parys | Concept, regie: Josse De Pauw | Muzikale regie: Christoph Siebert | Tekstbewerking: Tom Jansen, Josse De Pauw | Scenografie: Herman Sorgeloos | Beelden: David Claerbout | Spel: Dirk Roofthooft, Carly Wijs | Muzikale uitvoering: Collegium Vocale Gent | Productie: Muziektheater Transparant in coproductie met Kunstenfestivaldesarts en Zeeland Nazomerfestival en in samenwerking met Collegium Vocale Gent

www.transparant.be

transparant | josse de pauw | coLLegium vocaLe ruhe inleiding om 20u

v r m uz i e k t h e At e r

26 / 10 | 20.30u FEESTZAAL WESTRAND

tickets: €24 - €23 (65+) - €16 (-21, dagstudent)abo 3: €23,50 - abo 6: €22 - abo 10: €20

Noteer meteen de data van de komende ontbijtfilms op de volgende zondagen: 23/12, 17/02, 24/03 en 5/05

vliegjemee.be

Page 30: Seizoenskrant 2012-2013

28 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Van meet af aan wordt de toon gezet: 2 families, 2 publieken, 2 vijanden, 2 geliefden.

Veel meer is er niet nodig om 80 minuten weergaloos theater op de planken te zetten over het wel en vooral het wee van Julia en Romeo, de Capulets en de Montagues.

In een frisse hedendaagse vertaling vol respect voor het origineel, passeert zowat alles de revue: pikante verzen, flitsende zwaarden, burleske humor en onweerstaanbare romantiek.

Met en van: Astrid Annicaert, Jonas Van Thielen, Steven Beersmans, Reinhilde Van Driel | Vertaling en scenogra-fie: Dirk De Keyzer | Soundtrack: Stefan Wellens

www.kollektiefdna.be

KoLLeKtief d&a romeo en juLia

shaKespeare NxTvan 27 oktober tot 3 november 2012 staat de bard centraal in een minifestivalletje in cc westrand met maar liefst 3 drama’s, een filmnacht, workshops en een geweldig randgebeuren.

m A - v r f e s t i vA l

29 /10 - 02/11

m A f e s t i vA l

29 / 10 | 20.30utickets: €14 - €13 (65+) - €8 (-21, dagstudent)

abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 31: Seizoenskrant 2012-2013

29 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Tom

_Cornille

© Phile D

eprez

Othello is een Moorse generaal. Door de intriges van zijn officier Jago wordt hij ertoe gedreven zijn jonge vrouw Desdemona te vermoorden.

Laika bewerkte en speelde al eerder stukken van Shakespeare: Ongelikt - King Lear (2001, bewerking van Bart Moeyaert), De Twaalfde nacht (2003). Het was telkens een uitdaging om de stukken tot hun essentie te herleiden zonder de literaire kracht te verliezen.

Voor deze productie bewerken Jo Roets en Greet Vissers weerom klassieke teksten.

Tekst: Jo Roets, Greet Vissers (Naar Shakespeare) | Regie: Jo Roets | Spel: Koen Janssen, Benny Ceuppens, Aline Nuyens | Decor: Peter De Bie | Kostuums Mieja Hollevoet | Licht & Geluid Anton Van Haver | Choreografie Iris Bouche | Dramaturgie Caroline Fransens

www.laika.be

LaiKa otheLLod i w o v r f e s t i vA l

30-31/10, 2/11| 20.30u

tickets: €16 - €15 (65+) - €9 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €14 - abo 10: €12

Een indrukwekkende cast, met acteurs van tien verschillende nationaliteiten, speelt een beklijvende thrillerversie van Macbeth. Deze Shakespeare belooft een onvergetelijke belevenis te worden. Niet te missen!

De voorstelling wordt gespeeld in tien verschillende talen en boventiteld in het Nederlands.

Spel: Hussein Ali, Mehmet Avci, Emmanuel Awosanmi, Mamadou Bah, Babatunde Bamidele, Alfa Degity, Anjela Foros, Daniella Foros, Nathalie Gavashelishvili, Humphrey Igbinosa, Abdoul Kader Kamagaté, Ahmed Khaled, Meryem Kiliç, Ali Konaté, Ahmed Kumar, Adams Mensah, Ope Oyetti, Belgiz Polat, Swaegers Sen, Mayra Carmen, Zuniga Leon | Regie: Greet Vissers | Choreografie: Marie De Corte

www.kunstz.be

KunstZ | KopspeL vzwmacbeth

w o f e s t i vA l

31 / 10 | 20.30utickets: €16 - €15 (65+) - €9 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €14 - abo 10: €12

Page 32: Seizoenskrant 2012-2013

30 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

living roots is een muziekproject dat om de twee jaar in een wisselende bezetting wordt hernomen. Het collectief Living Roots brengt klassiekers uit de muziekgeschiedenis opnieuw tot leven op geheel eigen wijze. In deze 7de theatertour ziet de front er bijzonder boeiend uit met troubadours Raf Walschaerts, Tom Theuns, Gert Bettens en Brahim. Zij gingen op zoek naar songs die hen hebben beïnvloed of geïnspireerd. Ze staan er niet alleen voor want in totaal delen liefst 9 klasbakken het podium. Initiatiefnemer Koen Garriau leidt al ‘saxend’ alles in goede banen. Verwacht u aan geanimeerde vertolkingen van gekende en minder gekende mijlpalen, afgewisseld met intense kippenvelmomenten!

waarom u dit moet zien:wie houdt niet van een goeie covergroep? Living roots is een toernee waarin vlaamse muzikanten hun voorbeelden eren aan de hand van eigenzinnig bewerkte covers. en het zijn niet de eerste de beste… dit concept heeft na zes theatertours een uitstekende reputatie opgebouwd!

met: Raf Walschaerts (Kommil Foo): zang & gitaar | Gert Bettens (K’s Choice): zang & gitaar | Brahim Attaeb (Brahim): zang | Tom Theuns (Ambrozijn): zang, gitaar & toetsen | Koen Garriau (Fluxus): saxen | Bert Verschueren (Brahim): gitaren | Laurens Billiet (Senne Guns): drums | Sam Van Ingelgem (Lupa Luna): bas | Andries Boone (Neeka): mandoline & viool

www.livingroots.be

raf waLschaerts, tom theuns, gert bettens en brahimLiving roots

w o m uz i e k

31 / 10 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €12,50 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €14,50 - abo 10: €12,50

bobke b(illemans) is een woordloze, swingende, poëtische poppenvoorstelling voor 2 tot 5-jarigen, vol ritsel, droom en funky beeld- en dansmuziek. Bobke is een snel jongetje dat aankomt met een piepkleine trein. Hij is een ingetogen funky-punkie danser. Bobke ontfutselt een zitkussentje en knipt er een marcelleke en sokken uit. En uit de mousse vulling knipt Bobke een spunkie- konijntje. O zo knuffelzacht en schattig!

Een knip hier, een knip daar en aiai… een oor eraf. Konijnenpaniek!

Hoe krijgt Bobke zijn knuffelkonijn terug?

theater froe froe is al jaren een gevestigde waarde in het figurentheater voor kinderen/jongeren en was reeds vele malen te gast in Cc Strombeek. Bobke B(illemans) is hun fonkelnieuwe productie voor kleuters en mag zeker niet ontbreken binnen ons familieaanbod.

waarom je dit moet zien:bobke b. is een kleinschalige productie maar met alle gekende froe froe-allure. de knotsgekke froe-froe poppen worden meesterlijk gehanteerd in een verrassend absurd verhaaltje waarbij de allerkleinste toeschouwers, samen met mama en/of papa, een zalig theatermoment beleven.

extra: Een knusse en thematische voorlees- en kijkhoek vanaf een half uur voorafgaand aan de voorstelling.

Spel: Patrick Maillard| coach: Randomira Dostal

www.froefroe.be

theater froe froebobKe b. (2-5J)

d i fA m i l i e

30/10 |11u en 16uCC STROMBEEK

tickets: €7,5 - €6 (Abo 3-6-10/ Gezinsbond)

vliegjemee.be

Page 33: Seizoenskrant 2012-2013

31 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Na het succes van de Buscemi/Balkan Afterparty van vorig jaar, willen we u dit jaar toch weer graag op onze dansvloer zien voor een tweede avond Balkan Funk. Vorig jaar zette merdan taplak met zwier het Cultuurcentrum op stelten, nu laten we de gypsy magie over aan een resem jonge helden.

Nog nooit ondergedompeld in de ambiance van Oost-Europese muziek? Kom dan zeker langs en ontdek hoe crazy een Balkan party kan zijn! Een avond lang gypsybeats, balkanbreaks, polkafunk en andere dansbare crossovermuziek, die de wereld in hoog tempo verovert.

waarom u dit moet horen en zien:in deze tijden van crisis en wereldveranderende ideeën vinden we in het cultuurcentrum dat u best meer op de dansvloer staat. daarom organiseren we twee volwaardige dansavonden! op deze balkan funk night kom je terecht in een complete mix-up van traditie en folklore aan de ene kant en moderne pop-, dansmuziek aan de andere kant. etnische invloeden zijn de rode draad, van het oostblok tot arabische, oosterse en zelfs Latino.

baLKan funK night z A m uz i e k

03 / 11 | 21uFOyER, CC STROMBEEK

tickets: €10, €8 VVK / €8, €6 VVK kassa (-21, dagstudent)

2012 is hét jaar van hooverphonic. Niet alleen ging de jongensdroom van Alex Callier om te spelen met vol-tallig symfonisch orkest in vervulling. Bovendien waren zes concerten in de Antwerpse Koningin Elizabethzaal in een mum van tijd uitverkocht. ‘Groots en tijdloos’, kopte De Morgen achteraf.

Hun nieuwste album ‘Hooverphonic with Orchestra’ kwam in de ultratop album charts meteen binnen op nummer 1, en klopte daarmee het succes van ‘Hooverphonic presents Jackie Cane’ in 2002, dat toen pas in de derde week doorstootte naar nummer 1.

En daar blijft het niet bij, want in het najaar komt Hooverphonic naar de theaters, zij het in een intiemere setting, begeleid door 12 klassieke muzikanten.

waarom u dit moet zien:‘sit down and listen 2 hooverphonic’ is de meer intieme variant op hun orkestrale succesverhaal; een avond om ontspannen te genieten van een indrukwekkend palmares aan hits uit hun 15-jarige carrière, begeleid door strijkers, blazers... zoals hooverphonic het oorspronkelijk bedoeld had.

www.hooverphonic.com

hooverphonicsit down and Listen 2 hooverphonic

v r m uz i e k

02 / 11 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €36 (geen kortingen)

Page 34: Seizoenskrant 2012-2013

32 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© A

nto

ine

Con

jard

© S

tef D

epov

er

Een verhaal over het vergeten van jaloersheid, liefde, ouderdom en dood.

Met een zeer persoonlijke lichaamstaal en stemgebruik brengt Kaori Itu het verhaal over het vergeten van jaloersheid, liefde, ouderdom en dood.Kaori itu onthult met een verrassende eenvoud waartoe het lichaam en de stem in staat zijn. Island of no memories is haar derde voorstelling. Het is een verhaal over een man die wil ontkomen aan de sleur van zijn leven. Hij wordt geplaagd door geheugenverlies, maar begint daar gaandeweg genoegen in te scheppen. Tot hij zich zelfs niet langer kan herinneren hoe zijn vrouw eruit ziet, hoe hij moet glimlachen en waarom hij vroeger huilde. De Japanse krant On Stage heeft Kaori Ito aangekondigd als de ‘beste jonge choreograaf van 2010’. Ze kreeg de JADAFO Prijs in Japan.

waarom u dit moet zien:Kaori ito is een sterke referentie voor de beste choreografen (zelfs in ons land) en weet de dans te herleiden tot het essentiële. geen superlatieven kunnen beschrijven wat het lichaam aan ‘bewegende’ schoonheid kan produceren.

Choreografie, regie: Kaori Ito | Dans: Kaori Ito (Parijs), Thomas Bentin (Kopenhagen) & Mirka Prokesová (Praag) | Dramaturgie: Satoshi Kudo (Zweden) | Muziek: Guillaume Perret | Licht : Thomas Veyssière | Geluid: Louise Gibaud ART HAPPENS - Productie: Bureau FormART

www.arthappens.be

Kaori ito (FR) isLand of no memoriesinleiding om 20u door Katie verstockt

d o dA n s

08 / 11 | 20.30uCC WESTRAND DILBEEK

tickets: €16 - €15(65+) - €8(-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €10,50

Enkele vrienden - dertigers en veertigers - ontmoeten elkaar op een zaterdagmiddag. Ze wachten op een oude gemeenschappelijke vriend. Zijn vriendin is onlangs verdronken. De vrienden willen hem opvrolijken. Zelf hebben ze echter weinig reden om vrolijk te zijn: een buitenechtelijke verhouding, ongewilde kinderloosheid en een huwelijk dat op springen staat. Dan komt de vriend op bezoek. Tegen ieders verwachting in is hij opgewekt...

In het voorjaar van 2012 maakten theater malpertuis en ’t arsenaal de voorstelling Herfstsonate, naar Bergman, in een regie van Piet Arfeuille. Dit seizoen is er opnieuw een coproductie tussen ’t ARSENAAL en Theater Malpertuis, in een regie van Michael De Cock.

waarom u dit moet zien:verre vrienden is een donkere komedie. een fatale ontmaskering van burgerlijke relaties. een fijnmazig web van leugens, overspel en hypocrisie dat wordt blootgelegd.een topper van alan ayckbourn, één van de grootste britse komedieschrijvers van de 20ste eeuw.

tekst: Alan Ayckbourn | regie: Michael De Cock | spel: Frank Dierens, Sophie Derijcke, Tom Ternest, Ikram Aoulad, Janne Desmet en Junior Mthombeni

www.tarsenaal.bewww.malpertuis.be

’t arsenaaL en theater maLpertuis verre vrienden

inleiding om 20u

d o t h e At e r

08 / 11 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50(65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €10

Page 35: Seizoenskrant 2012-2013

33 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Met het tweede album ‘Stoalin’ breit de band isbells een vervolg aan zijn indrukwekkende carrièrestart. De band rond singer-songwriter Gaëtan Vandewoude scoorde met 2 singles: ‘As Long As It Takes’ en ‘Reunite’. Beiden belandden in de hoogste regionen van de charts en het debuutalbum ging goud. Daarna volgden releases in Duitsland, Australië en Japan alsook een tournee doorheen Europa. Midden 2011 startte Isbells met de opname van hun tweede album, opnieuw in de thuisstudio van Gaëtan. Het herkenbare Isbells signatuur blijft overeind, met enkele frisse nieuwe elementen eraan toegevoegd. Dit album is nu klaar en komen ze maar al te graag voorstellen.Het voorprogramma is in handen van dougLas firs, de band van Gertjan Van Hellemont. Met hun debuutalbum ‘Shimmer & Glow’ onder de arm komen ze het publiek opwarmen.

waarom u dit moet zien:twee van onze meest getalenteerde songschrijvers komen met hun band een nieuwe plaat voorstellen. bent u fan van bon iver, amatorski, the bony King of nowhere, fleet foxes, … dan is dit een avond die u niet wil missen!

www.isbells.be

isbeLLs + dougLas firs z A m uz i e k

10 / 11 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €15 - €13,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €14,50 - abo 6: €12 - abo 10: €10

Het trio verenigt het uitzonderlijke natuurtalent van pianist bram de looze met de swingende bas van anneleen boehme, een van ’s lands schaarse vrouwelijke jazzbassisten. De twintigjarige De Looze werd reeds genomineerd voor een Sabam Award voor jonge belofte. Ook drummer lander gyselinck is geen onbekende meer. Zo koos onze nationale jazzgrootheid Kris Defoort hem uit voor zijn trio.

Het labtrio is gestart in 2007 maar nam sedertdien een snelle vlucht vooruit.

waarom u dit moet horen:het vlaamse Labtrio won de hoofd- en de publieksprijs op de europese jazzcompetitie van het tremplin jazzfestival 2011 in avignon. met door urban styles beïnvloedde jazzklanken die flirten met undergroundculturen, slagen ze er telkens in om zichzelf en het publiek te boeien. naast eigen composities brengen ze frisse versies van bekende jazzstandards.

Met: Lander Gyselinck (percussie) | Bram De Looze (piano) | Anneleen Boehme (contrabas)

LabtriojaZZKLanKen die fLirten met underground

v r j A z z

09 / 11 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €12 - €10,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €11,50 - abo 6: €10 - abo 10: €10

Page 36: Seizoenskrant 2012-2013

34 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Georges wordt onverwacht uit de gevangenis ontslagen. Hij was veroordeeld wegens incest met zijn dochter. Zij kloeg hem aan. uit wraak volgens hem. Omdat ze het huis werd uitgezet. Bij zijn thuiskomst verloopt het weerzien met zijn vrouw, Jeanne, vreemd. Spannend ook. In de maanden van zijn gevangenschap heeft hij haar nooit willen zien. Eerst uit woede, zegt hij achteraf, later uit schaamte. Nu is hij terug, maar Jeanne heeft een verhouding met Erik, een buur en vriend. Ze heeft bovendien een kind van Erik gekregen. Georges wil de situatie uitklaren, op zijn manier. Met zijn vrouw en haar minnaar tot een vergelijk komen. Vrijdag is een verhaal dat speelt tussen waarheid en leugen. Tussen verzoening en verwijt.

waarom u dit moet zien:paula bangels maakt heldere voorstellingen. Zij zoekt naar kwaliteit voor een breed publiek en doet hierbij beroep op bijzondere medewerkers. dit theaterstuk dat hugo claus schreef op het eind van de jaren ’60 is (opnieuw) brandend actueel.

Met: Mathias Sercu, Eva Van der Gucht, David Cantens, Clara Cleymans | Regie: Paula Bangels | Tekst: Hugo Claus | Muziek: Sioen | Kostuumontwerp: Christophe Coppens | Decorontwerp: Bart Clement | Lichtontwerp: Luc Peumans

de speLerij vrijdaginleiding om 20u

d o t h e At e r

15 / 11 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €16 - €15 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €14 - abo 10: €12

franz schubert - Onvoltooide Symfonie Ludwig van beethoven - 1ste Piano Concerto felix mendelssohn bartholdy - 4de Symfonie ‘Italiaanse’

Vijf tot acht keer per jaar komen de musici van anima eterna samen om een stuk muziekgeschiedenis te ontsluiten. Een doordachte programmering, onder-zoek, historische instrumenten en de toewijding en het plezier van elke speler creëren samen hun handels-merk: een heldere, transparante klank die Anima in een zucht herkenbaar maakt voor elke luisteraar. Anima verkent het verleden van de muziek, om haar levend de toekomst in te sturen.

waarom u dit moet horen:jos van immerseel viert dit jaar 25 jaar anima eterna. blikvanger van het 25-jarige jubileum was een concertreeks rond de grote symfonische werken van debussy. nog in het voorjaar bracht jos van immerseel in het kerkje van imde op een erard vleugel uit zijn eigen collectie een lezing concert over debussy. in het najaar komt hij met zijn orkest anima naar grimbergen met een uitgesproken vroeg-romantisch repertoire. Ze voeren enkele meesterwerken uit de muziekgeschiedenis uit op een historisch instrumentarium. een aanpak die jos van immerseel en anima eterna wereldwijd erkenning gaf.

Organisatie: Cc Strombeek ism GC De Muze van Meise en WAG

www.animaeterna.be

anima eterna | jos van immerseeL, PIANOFORTEweense heLden

w o k l A s s i e k

14 / 11 | 20.30uABDIJKERK GRIMBERGEN

tickets: €30 - €28,50 (65+) - €20 (-21, dagstudent)abo 3: €30 - abo 6: €28,50 - abo 10: €28,50

Page 37: Seizoenskrant 2012-2013

35 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Veelism

ogelijk

Zodra u dit leest, kan u best zo snel mogelijk uw kaartjes reserveren. Want waarschijnlijk wil u dit evenement voor geen geld ter wereld missen. De avond van het gebeuren kan u best op tijd vertrekken. u kan zich bij aankomst, wegens vroegtijdige aanwezigheid, naar de foyer begeven om daar te genieten van een lekker kopje koffie. Of een biertje. Vervolgens kan u met een gerust gemoed uw jas in de vestiaire achterlaten en verder wandelen naar uw zitplaats, waar u zich kan onderdompelen in het geroezemoes van het reeds aanwezige publiek, terwijl u uw mobieltje uitschakelt. Daarna kan u intens genieten van de prachtprestaties van de schedelgeboorten. Na afloop kan u helemaal opgeladen en bruisend van levensvreugde, met een pas aangekochte CD, weer naar huis. En wat daar allemaal kan.....

waarom u dit moet zien: met hun cabareteske popmuziek bezingen de schedelgeboorten al bijna 20 jaar het leven op zo’n hilarische wijze dat het bij pers en publiek superlatieven regent. de grappige wendingen in hun liedjes, de verrassende clous, de muzikale spitsvondigheden zijn dé vitamines voor onze geestelijke gezondheid.

Met Wouter Van Lierder, Rik Tans, Danny Van Rietvelde en Francis Wildemeersch | Regie: Frans Van der Aa

www.deschedelgeboorten.be

de schedeLgeboorten veeL is mogeLijK

d o m uz i k A l e h um o r

22 / 11 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

artur fernandes, filipe cal, filipe ricardo en francisco miguel vormen een uniek kwartet dat het publiek over de gehele wereld met verbazing vervult. Ze verleiden ons met de klank van de diatonische accordeon, een instrument dat zij op een bijzonder originele manier benaderen en uitdiepen. Het resultaat is het wel-luidende ‘Alento’ (2011), een album dat met lof werd onthaald en waarin de dialoog tussen muziek en internationale culturen tot uiting komt. Op ‘Alento’ staat het beste dat danças ocultas heeft voort-gebracht en dit vormt de basis voor hun huidige concerten.danças ocultas kreeg de eer om een speciale set te spelen op het Womex Festival en ontlokte een staande ovatie aan het publiek in het Chiang Kai-Shek Cultural Center in Taiwan. Het zijn slechts twee voorbeelden van hoe het publiek zich herkent in hun universele geluid. De muziek van danças ocultas haalt haar kracht uit het intense samenspel van de vier muzikanten en haar finesse uit de experimentele effecten.

waarom u dit moet zien:danças ocultas groeide van een groepje expe-rimenterende muziekstudenten uit tot één van portugals meest geslaagde en vernieuwende mu-ziekprojecten. met vier diatonische accordeons, waaronder een zelf uitgevonden basaccordeon, creëren de muzikanten een karakteristiek en erg herkenbaar geluid. danças ocultas wordt achter de schermen stevig gesteund door één van de oprichters van madredeus, gabriel gomez.

diatonsich accordeon: Artur Fernandes, Filipe Cal, Filipe Ricardo, Francisco Miguel

www.dancasocultas.com

danças ocuLtas (PORTuGAL)w o m uz i e k

21 / 11 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 38: Seizoenskrant 2012-2013

36 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

©Pa

ul_V

erre

pt©

Els

De

Nil

ignore me, i’ll love you for it

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar nog één keer op de avond voor hun definitieve afscheid in villa Agatha. Leeg, tussen kale muren en aan een raam waardoor een flauwe winterzon naar binnen valt, vlakbij een verlaten strand. Eén ervaring kleeft aan hen, ze overstijgt alles, maar heeft ook alles onherroepelijk veranderd. Het gevolg van een verlangen dat nooit heeft mogen zijn.

lotte heijtenis en Yves de pauw van compagnie lodewijk/louis gebruiken deze theatertekst van het enfant terrible uit de franse literatuur om een verhaal te vertellen over een onderdrukt verlangen. En over de moeite die ieder mens ondervindt om dit onder woorden te brengen.

waarom u dit stuk moet zien:het is vakkundig en met goesting gemaakt teksttoneel waarbij de acteurs erin slagen om de passie die beide personages voor elkaar voelen, ook voor het publiek voelbaar te maken. Zo wordt agatha ook een stuk over de (dag)dromen die ontstaan uit het heftige verlangen om die ene te mogen beminnen. al staat de realiteit in de weg. (els van steenberghe in Knack)

Van en met: Lotte Heijtenis en Yves De Pauw | tekst: Marguerite Duras

cie LodewijK | Louis agathainleiding om 20u

d o t h e At e r

29 / 11 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €13 - €12 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €12,50 - abo 6: €11 - abo 10: 10

Het Gilgamesj-epos is één van de oudste verhalen ter wereld. Maar het gevecht van Gilgamesj leveren wij vandaag nog altijd: een gevecht tegen de dood, een zoektocht naar onsterfelijkheid. peter de graef gebruikt die zoektocht als basis voor een nieuwe tekst, een actueel antwoord op een oeroude vraag.

bo spaenc en cesar janssens zijn al jaren kompanen bij de verovering van een eigen muzikaal universum. Beladen met een vracht aan instrumenten trekken ze op een bezwerende tocht naar de kern van ons bestaan. Soms in een tweegevecht, soms schouder aan schouder. hassan boufous is hun kleurrijke gezel, thaïs scholiers de verleidelijke sirene, pat Van hemelrijck beweegt hemel en aarde. De reis wordt bruut en broeierig, vol muzikaal vuurwerk, in de maalstroom van een ritmisch ritueel.

waarom u dit moet zien:na het zeer geslaagde ‘Zoals de dingen gaan…’ en ‘stanley’ is ‘begin’ een nieuwe stap in de muziektheatrale samenwerking tussen bo spaenc en peter de graef. hij interpreteerde en herschreef het gilgamesj-epos van twaalf kleitabletten naar drie hedendaagse stemmen.

Concept, compositie en live muziek: Bo Spaenc en Cesar Janssens | Tekst: Peter De Graef | Mystieke zang en Arabische percussie: Hassan Boufous | Vormgeving en live manipulatie decor: Pat Van Hemelrijck | Stemmen op tape: Thaïs Scholiers en Peter De Graef

www.dekoloniemt.be

de KoLoniemt begininleiding om 20u

v r t h e At e r

23 / 11 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13.50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

!

Page 39: Seizoenskrant 2012-2013

37 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Phile D

eprez

vanaf 4 jaar:

LaiKa i.s.m. KunstZeen dame in de Kast!een dame in de kast is een levend stripboek. Drie acteurs spelen grappige, vreemde en onverstoorbare figuurtjes die in en uit grote kasten lopen. Bekende situaties krijgen een absurde draai. Een dame in de kast is een nooit stilstaande carrousel van voorwerpen, beelden en personages. Een wervelende productie vol verrassingen, grappig onvoorspelbaar maar ook ontroerend eenvoudig. De voorstelling werd in 1992 gecreëerd door Greet Vissers en Jo Roets en toerde in binnen- en buitenland. Omdat ‘Een dame in de kast’ voor Laika nog altijd even actueel en fris is, wordt ze na 20 jaar terug uit de kast gehaald.

vanaf 2,5 jaar:

sinterKLaasateLiers Voor de allerjongsten plannen we diverse doe-workshops. De 2.5 tot 4-jarigen kunnen samen met mama of papa genieten van een verrassend programma op kleutermaat.

Aansluitend voor iedereen zijn er diverse animaties, een bezoekje aan de Sint, een cadeautje én een lekker vieruurtje.

Voor deze ateliers kan niet online gereserveerd worden.

www.desint.grimbergs.net

De Sinterklaashappening is een samenwerking met verschillende Grimbergse partners.

sinterKLaashappening (2,5-10J)Het wordt stilaan een traditie: de eerste zondag van december houden we een vrolijk festival in het teken van de Sint! We bieden een alternatief programma naargelang de leeftijd van de kinderen.

z o fA m i l i e

02 / 12 | 14uCC STROMBEEK

tickets: €9 - €8 (Gezinsbond/ Abo 3-6-10)

Conferencier musico-humoroloog Peter Hens en Bart Van Caenegem, de rustige toetsentovenaar, komen op de proppen met verbazingwekkende muzikale onthullingen. Werd Michael Jackson geschoren door De Barbier van Sevilla? Componeerde St-Preux zijn ‘Concerto pour une voix’ voor de stem van Joe Dassin? Bleef Beethoven doof voor de muziek van Stevie Wonder, omdat die geen oog had voor zijn sonate? Terwijl hij zijn cello nog steeds laat zingen en zijn stem nog altijd betovert, bouwt Peter Hens een barococo-monument uit de meest diverse hits. Laat u rustig overweldigen door dit muzikaal-komische stortbad. De Terra Rare blijft lang kleven… Degusteren als rijpe truffels.

waarom u dit moet zien:het aloude framboos-recept is nog steeds ongeëvenaard: klassieke composities vermengen met populaire muziek, doorspekt met conferences met veel humor. wie 2 jaar geleden geen tickets kon bemachtigen krijgt nu de gelegenheid om deze door pers en publiek geprezen voorstelling toch nog te zien.

Met: Peter Hens (zang, cello en piano) en Bart Van Caenegem ( piano en zang)

www.defrivoleframboos.be

de frivoLe framboosterra rareherneming

z A m uz i k A l e h um o r

01 / 12 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €22 - €20,50 (65+) - €17.50 (-21, dagstudent)abo 3: €21.50 - abo 6: €19 - abo 10: €17,50

vliegjemee.be

Page 40: Seizoenskrant 2012-2013

38 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© L

aure

nt Z

iegl

er

Home Burial is een gedicht van de Amerikaanse dichter robert frost over een man en een vrouw en het verdriet om de dood van hun eerstgeboren kind.Home Burial is een ballet, een vertelling, een pikdonkere pastorale, een ingedikt Grieks drama.joseph brodsky ontleedt dit gedicht op een poëtische, eigenzinnige manier in zijn essay: het verdriet en de rede. Met de grootste liefde en aandacht voor taal laat de éne dichter ons proeven van de uitzonderlijke gave van de andere dichter. Het éne kunstwerk omvat het andere.

A poem begins with a lump in the throat; a home-sickness or a love-sickness. It is a reaching-out toward expression; an effort to find fulfillment. A complete poem is one where an emotion has found its thought and the thought has found the words.

waarom u dit moet zien:het verdriet en de rede zijn elkaars vergif maar ze vormen ook de meest werkzame brandstof van de taal: het gesprek als energiebron in het leven. de roovers kiezen de mooiste wapens uit om dit gesprek op het toneel te voeren: taal - beweging - beeld - geluid - stilte.

Een voorstelling van: Luc Nuyens, Sof ie Sente, Charlotte Van den Eynde, Stef Stessel, Eric Engels, Bert Vermeulen

www.deroovers.be

de roovers het verdriet en de redeinleiding om 20u

v r t h e At e r

07 / 12 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €16 - €15 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €14 - abo 10: €12

In een boksring (!) dagen dansers elkaar uit met rake stoten, snel voetenwerk en virtuose tactieken. De dansers vertegenwoordigen het goede en het kwade, de duivel en de engel, het androgyne en het incestueuze, Kaïn en Abel, Romulus en Remus, Laurel en Hardy... De dansvoorstelling ‘rocco’ is geïnspireerd op de film van Luchino Visconti: ‘Rocco e i suoi fratelli’. Het gaat over broederliefde en de strijd voor een beter bestaan. Het is een verhaal over de zoektocht naar identiteit door hen van wie de wortels abrupt zijn doorgeknipt. Trainingen met een Italiaanse boksleraar vormden de basis waarin emio greco en pieter c. scholten parallellen onderzochten in de mentale voorbereiding van bokser en danser.

‘ROCCO is een hypnotiserende trip geworden met een spanning die stijgt tot er niks anders meer lijkt te bestaan dan twee fysiek en emotioneel kokende lijven.’

(De Volkskrant)

waarom u dit moet zien:een dansvoorstelling in de ring. als publiek zit u dicht op de huid van een dansante bokswedstrijd waarin precisie en virtuositeit ook zo veel laten doorschemeren over het leven. emio greco behoort tot de top van de europese choreografen en oogstte in strombeek in 2007 al heel wat succes.

Dans: Victor Callens, Vincent Colomes, Dereck Cayla, Christian Guerematchi (o.v.) | Choreografie: Emio Greco I Pieter C. Scholten | Lichtontwerp: Paul Beumer en Pieter C. Scholten | Geluidontwerp: Pieter C. Scholten | Kostuumontwerp: Clifford Portier

Productie: International Choreographic Arts Centre (ICK), Emio Greco, PC | Met dank aan: Festival Automne en Normandie, Benoît André (Rouen, FR), festival Opera Estate, Roberto Casarotto (Bassano del Grappa, IT), Parktheater Eindhoven (NL)

emio greco / pc roccoinleiding om 20u

d o dA n s

06 / 12 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €20 - €18,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €19,50 - abo 6: €16 - abo 10: €14

Page 41: Seizoenskrant 2012-2013

39 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© koen broos

ida de vos neemt je op sleeptouw in haar dansconference waarin ze Antigone belichaamt met passionele bewegingen en een bevangen dans, zonder daarom verhalend te zijn. Ze brengt Antigone met haar idealisme, haar eenzaamheid, haar onvermogen om driften te temperen tot leven. Een eeuwenoud personage, meegesleept door een mysterieuze mix van razernij en sensualiteit. Ida De Vos herneemt deze intense solo uit 2003, in een choreografie van Claudio Bernardo. Haar kortfilm toont haar eigen interpretatie van Antigone. In de conferentie, voorafgaand aan de dans solo, spreekt Ida De Vos over de mythe Antigone en haar leven als professionele danseres, programmator dans en moeder.

waarom u dit moet zien:ida de vos is een klinkende naam en een icoon in de prille geschiedenis van de belgische hedendaagse dans. Ze was lid van de allereerste danscrew van rosas en zal met haar aan- en optreden heel wat moois kunnen laten zien én inhoudelijk meedelen !

Opgedragen aan Jan De Vos.

Choreograf ie:Claudio Bernardo | Dans:Ida De Vos | Muziek: Giacona Partita van Bach gespeeld door Antoine Maisonhaute | Kostuum: Frédéric Denis | Foto: Cathy Peylan | Coproductie: PLATEAU. as palavras, les Brigittines

Met de steun van: Grand Studio, FWB, Raffinerie, Agnes Stockman, Ann Veronica Janssens, Cyriel Engels en Maurice Theys

een ontmoeting met

ida devos waarin ze antigone tot leven brengt in woord, dans en film

aperitiefvoorsteLLing

z o dA n s

09 / 12 | 11.00uGEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MuZIEK, WOORD EN DANS DILBEEK

tickets: €14 - €13(65+) - €8(-21, dagstudent) abo 3: €13,50 - abo 6: €12 - abo 10: €11aperitief inbegrepen

Half elf zomeravond gaat over Maria, die op reis is met haar man, haar beste vriendin en haar dochtertje. Het gezelschap is onderweg van Frankrijk naar Madrid. Een gigantisch onweer dwingt hen tot een noodstop in een Spaans stadje. Daar wordt een klopjacht gehouden op een Spaanse jongeman, Rodrigo Paestra, die net die dag zijn vrouw en haar minnaar heeft vermoord toen hij ze samen in bed betrapte. In de broeierige sfeer na het onweer kruist het pad van Maria dat van Rodrigo…

half elf zomeravond toont een vrouw in crisis. Een vrouw geconfronteerd met het einde van een liefde en een misdaad uit passie. Regisseur Bart Meuleman bewerkt Marguerite Duras’ gelijknamige roman tot een theatervoorstelling die de waanzin, de wanhoop en de roes van de drank bij deze vrouw durft laten zien.

waarom u dit moet zien:bart meuleman (regisseur van ondermeer de schitterende voorstellingen gregoria en the bult and the beautiful) gaat aan de slag met een boek van één van zijn lievelingsauteurs en laat zich hierbij ook inspireren door de film a woman under the influence van cassavetes. niet toevallig ook een cruciale film voor hoofdactrice ariane van vliet.

Regie: Bar t Meuleman | Tekst: Marguerite Duras | Tekstbewerking: Bart Meuleman | Spel: Ruth Becquart, Gert Lahousse, Ariane Van Vliet e.a.

www.toneelhuis.be

toneeLhuis/bart meuLemanhaLf eLf Zomeravondinleiding om 20u

z A t h e At e r

08 / 12 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: 16 - €14,50(65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €10

Page 42: Seizoenskrant 2012-2013

40 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

claude vivier - Paramirabo (1978) olivier messiaen - Le merle noir bart vanhecke - La couleur du vent (1996) maurice ravel - Chansons Madécasses galina ustvolskaya - Grand Duet voor cello en piano dmitri sjostakovitsj - Seven Romances on Poems of A. Blok op.127

Maurice Ravel treedt in de voetsporen van Paul Gauguin, wanneer hij in 1925 zijn Chansons Madécasses compo-neert. Paramirabo (1978) van de Canadees Claude Vivier ademt ook een hang naar het exotische. Dmitri Sjostakovitsj schreef zijn Seven Romances on Poems of A.Blok in 1967. Het werk is een aangrijpende getuigenis van het sombere gemoed van twee kunste-naars in tijden van oorlog en Sovjetrepressie. Een gelijk-aardige onderhuidse spanning is voelbaar in het werk van Galina ustvolskaya, een studente van Sjostakovitsj.

waarom u dit moet horen:de muzikale loopbaan van de jonge belgische sopraan Katrien baerts gaat pijlsnel vooruit. in 2011 werd ze halve finaliste van de Koningin elisabeth wedstrijd voor zang. in mei 2011 zong ze met asko/schoenberg ensemble o.l.v.één van de grootste dirigenten van het ogenblik, oliver Knussen. een blikvanger van het seizoen!

Met: Katrien Baerts (sopraan) | Thomas Dieltjens (pi-ano) | Wibert Aerts (viool) | Martijn Vink (cello) | Toon Fret (fluit)

www.katrienbaerts.comwww.hetcollectief.be

het coLLectief & Katrien baerts (SOPRAAN)inleiding om 20u

d o k l A s s i e k

13 / 12 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €12

De achternoenen van Buenos Aires’ is een tango-muziekvoorstelling die rechtstreeks verwijst naar Argentinië. De muziek is meer dan een kopie van Argentijnse tango. Een aantal tango’s wordt in prachtige Nederlandse vertalingen gezongen, zodat het verhaal voor iedereen herkenbaar is.

cebra negra speelt tango zoals u het niet vaak hoort. De melancholie, typisch voor tango, en de vrolijkheid, ook typisch voor tango, komen helemaal tot hun recht. De bandoneonist staat garant voor een doorleefde klank. De fluitiste zorgt voor de vrolijkheid. De pianiste houdt alles in gestrekte cadans. En de zangeres voert u mee naar plaatsen waar u nooit eerder was.

waarom u dit moet zien:het is een voorstelling met miniatuurtjes van verhalen van vier mensen, denkend aan hun lief, hun kinderen, aan wijlen alfredo marcucci en aan het leven zelf.

Pat Van Kerckhove: Bandoneon | Ansje De Groef: Dwarsfluit | A xelle Kennes: Piano | Katelijne Billet: Zang

www.cebranegra.be

cebra negrade achternoenen van buenos airesCLuB #3

w o m uz i e k

12 / 12 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €12 - €10,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €11,50 - abo 6: €10 - abo 10: €10

Page 43: Seizoenskrant 2012-2013

41 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Johan Jacobs

Wat dacht u van iemand die overspel met de vriendin van zijn beste maat bekent via een spelletje hints? Of drie yuppies die in doodsangst vernemen dat een van hun collega’s al twee minuten offline is? Het cabarettrio ongericht enthousiasme brengt flitsend en snedig zapcabaret. Ze springen van de hak op de tak, met dubieuze personages, verrassende situaties en een precieze timing. Hun titelloze debuutvoorstelling typeert het best hun stijl: korte, to the point-scènes die zo hard mogelijk op de lachspieren werken.

waarom u dit moet zien:als nieuwkomer in het vlaamse cabaretlandschap won ongericht enthousiasme meteen het prestigieuze nederlandse cabaretfestival cameretten 2011. ‘de groep is charismatisch, nadrukkelijk lijfelijk aanwezig, toont lef, een aanstekelijke jonge honden mentaliteit en een prettige en hopelijk nog lang ongepolijste gekte.’ (jury camaretten 2011)‘de show had gerust een uur langer mogen duren, want dit was zeer grappig. van deze mannen zullen we nog horen.’ (het nieuwsblad)

Met Michel Verkinderen, Philippe Verkinderen en Kevin Bellemans/ Coaching en regie: Frans Van der Aa

www.ongerichtenthousiasme.be

ongericht enthousiasme z A h um o r - c A B A r e t

15 / 12 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

ik kan je niet verdragen.maar ik kan zonder jou niet leven.

Twee koppels - dertigers - worstelen met de eenzaam-heid, maar vrezen de verveling van het samenzijn. Frank en Katarina zijn kinderloos en gevangen in een verstikkende relatie. Tomas en Jenna hebben twee kleine kinderen en zijn schijnbaar gelukkig. Wanneer beide koppels onverwacht samen een avond doorbrengen, loopt het uit de hand. Wat gezellig begint, ontaardt in een aaneenschakeling van genante ontboezemingen, verleidingen en vernederingen. Hun botsingen zijn grimmig en absurd. Hun hunkeren naar liefde is hartverscheurend.

De Zweed lars norén wordt gezien als één van de de meest invloedrijke toneelschrijvers. Demonen - één van zijn beste toneelstukken – is duidelijk geïnspireerd door de klassieker Who’s Afraid of Virginia Woolf.

waarom u dit moet zien:“demonen is listig, kwaliteitsvol teksttheater dat net niet te absurd is en daardoor treffend herkenbaar wordt. het confronteert ons, als toeschouwer, met de demonen in ons hoofd. die we meestal kunnen weerstaan. door louterend theater over die demonen bij te wonen. bijvoorbeeld. (…) een fascinerende toneeltrip waarin crashende mensen angstwekkend herkenbaar gespeeld worden door een puik spelerskwartet. (…) de regie blinkt uit in respect voor de tekst, de acteurs én het publiek.” Knack ***1/2 (els van steenberghe)

Tekst: Lars Norén./ regie: Domien Van Der Meiren / Met: Lien De Graeve, Bram Van Der Kelen, Bram De Win en Lotte Driessen

www.dequeeste.be www.toneelgroepmaastricht.nl

de Queeste & toneeLgroep maastricht demoneninleiding om 20u

v r t h e At e r

14 / 12 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €10

Page 44: Seizoenskrant 2012-2013

42 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Willem werd zeventig, maar ‘van verre’ is daar niets aan te zien. Hij gaat nog steeds op stap met zijn trawanten. Noem hem gerust ‘een poëet’ dat klinkt niet zo plechtig als ‘een dichter’. Zijn liedjes en vertellementen van zottigheid en tederheid, van verdriet en kontentement, van ergernis en verrukking om onze wereldbol. De refreintjes zijn er om mee te zingen. En voor al wat ze niet gezegd krijgen, spelen ze muziekjes. ‘Alles gaat over’ heet het programma, maar zijn passie voor zingen ... die gaat nooit over.

waarom u dit moet zien:willem vermandere noemt zichzelf een beeldhouwer die ook muziek maakt, en ook: een sukkelaar met af en toe een helder moment.na meer dan vier jaar klooster gooide de jonge willem zijn leven totaal om, met niets in handen, alleen talent. om muziek te maken, te vertellen en te beeldhouwen.en dat is hij al die jaren blijven doen. vermandere is 72 en toert nog altijd met veel goesting rond.

Willem Vermandere (zang, klarinet, basklarinet, gitaar) | Freddy Desmedt (fluiten, klarinet) | Pol Depoorter (gi-taren, mandoline) | Bart Caron (contrabas)

www.willem-vermandere.be

wiLLem vermandereaLLes gaat over

d o m uz i e k

20 / 12 | 20.30uKERK BEIGEM

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €12,50 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €14,50 - abo 10: €12,50

Krenz, de gedoodverfde opvolger is een tekst over het fenomeen van ‘de tweede man’. Over de ambities, de loyaliteitsproblemen en de frustraties van de man achter de schermen; de altijd parate, afwachtende plaatsvervanger of de veelbelovende zoon.

Willem de Wolf verbindt zijn eigen communistische jeugd met die van Egon Krenz, de kortstondige politieke leider van DDR ten tijde van de val van de muur.

Krenz werd al op 36-jarige leeftijd door zijn politieke opvoeder Erich Honecker tot opvolger benoemd. Na 17 jaar wachten komt hij eindelijk aan de macht. Al snel wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de misdaden van het voormalige regime en komt terecht in de gevangenis.

Willem de Wolf maakt deel uit van de artistieke kern van De Koe en hij schitterde in hun twee meest recente voorstellingen: WIT en ROOD.

waarom u dit moet zien:eén van de belangwekkendste voorstellingen van het seizoen! een ontdekking. de wolf zoekt de hele voorstelling op onnavolgbare wijze naar een vaste rol en net dat geeft de voorstelling z’n geloofwaardigheid. in zijn kritiek op de huidige samenleving schetst de wolf impliciet een herkenbare wereld die uit ‘tweede mannen’ bestaat.

Tekst en spel: Willem De Wolf |Ontwerp en uitvoering klank en licht: Pol Geusens

www.dekoe.be

de KoeKrenZ, de gedoodverfde opvoLgerinleiding om 20u

m A t h e At e r

17 / 12 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €14 - €13 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €12 - abo 10: €10

Page 45: Seizoenskrant 2012-2013

43 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Derde ontbijtfilm van het seizoen! Een eenvoudig concept: voor wie wil serveren we vanaf 9.30u een lekker ontbijtje in onze foyer, om 11u vertonen we een meeslepende film, exclusief geselecteerd voor ons familiepubliek. Dit keer kiezen we voor lotte en de maansteen (4+).Lotte, een vrolijk, klein meisjeshondje, leeft in een dorpje bij de zee. Een heel bijzondere plek: er leven alleen dieren en iedereen is er dol op uitvinden. Lotte en de Maansteen is de avontuurlijke opvolger van ‘Lotte van uitvindersdorp’. In deze tweede film gaat Lotte op zoek naar de magische stenen van een geheime tempel.‘Lotte en de Maansteen’ is fris en charmant gemaakt, een fantasievolle animatiefilm voor de hele familie.

waarom u dit moet zien:‘Lotte en de maansteen’ is een vrolijk avontuur met gekke personages, leuke verhaallijnen en eigenwijze humor. een kleurrijke animatiefilm van de makers van Lotte van uitvindersdorp en Kerst bij de lieveheersbeestjes. de regisseurs streven er steeds naar om de fantasie en de leefwereld van het kind centraal te plaatsen en laten ruimte voor een originele kijk op de wereld.extra: Voor én na de vertoning kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten in ‘filmfrutsels’. Jekino tovert een stapel flipboekjes, een bomvolle filmkoffer en een super-de-luxe animatiebox tevoorschijn waarmee op 1-2-3 een eigen animatiefilmpje in elkaar wordt gebokst. inschrijven voor het ontbijt is noodzakelijk en kan tot en met do. 20/12/12. het aantal plaatsen is beperkt.

ontbijtfiLmLotte en de maansteen (4+)

z o fA m i l i e

23 / 12 | 11uCC STROMBEEK

tickets film: €4,5 (-12j) - €5 (volwassenen)tickets film + ontbijt: €8 (-12j) - €10 (volwassenen)i.s.m. gezinsbond grimbergen

the bony King of nowhere stelt zijn derde full album voor! The Bony King of Nowhere aka Bram Vanparys debuteerde in 2009 met ‘Alas My Love’. De jonge singersongwriter werd geloofd omwille van de pure eenvoud. Met de opvolger ‘Eleonore’ bevestigde hij als de Vlaamse Devandra Banhart en de kroonpretendent van Leonard Cohen. Ondertussen schreef hij de soundtrack voor de film’ ‘Les Géants’ van de Waalse cineast Bouli Lanners en tourde hij in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. In oktober 2012 verschijnt het derde album, dat hij tijdens deze theatertournee voorstelt. Stap mee in een eigen droomwereld met majesteuze songs, geniaal in hun eenvoud, beklijvend door hun muzikale gelaagdheid.

waarom u dit moet zien: ‘damn bram, je hebt mijn hart gestolen. mag ik het af en toe even teruglenen?’ (Kurt overbergh, artistiek directeur ab) met die overduidelijke liefdesverklaring en het feit dat zijn vorige langspeler quasi overal geloofd werd als de mooiste plaat van het jaar, bieden we u met the bony King of nowhere gegarandeerd een ademstokkend concert. de toekomst wordt weer iets om naar uit te kijken.

the bony King of nowhere z A m uz i e k

22 / 12 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €15 - €13,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €14,50 - abo 6: €12 - abo 10: €11

Noteer ook de data van de komende ontbijtfilms op de volgende zondagen: 17/02, 24/03 EN 5/05. We voorzien opvang voor kinderen tot 4 jaar.

vliegjemee.be

Page 46: Seizoenskrant 2012-2013

44 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© R

ené

den

Enge

lsm

an

De poort staat open en een vreemde vogel komt naar binnen gevlogen: Tanya Hrvatin, professioneel vogelbegraafster in bijberoep. Ze heeft een fiets met mobiele koffer vol verhalen over vogels.Tanya vertelt de gekste anekdotes over haar eerste Erithacus Rubicola (=roodborstje!), haar gepiep in winkels, de sereniteit van een begraafplaats en Patrick van de drogevoeding. Zet uw gsm uit, want we willen de magnetische straling zo laag mogelijk houden!Janne Desmet was tijdens Pepernoot 2012 te gast met Bronks in de voorstelling ‘Brooddoos’. Nu maakt ze met La Cité Moderne haar eerste eigen productie. ‘Janne Desmet zet een personage neer, een mensje met een hoekje af, zo geloofwaardig, zo aandoenlijk. En dat alles in een mobiele installatie met fiets, boekjes, projector, dingetjes en andere verrassende objecten.’ (Tuur Devens)

waarom je dit moet zien:een cabareteske voorstelling van een talentvolle jonge regisseur met een dijk van actrice! ‘vrolijke verhalen over dode stadsvogels’ twijfelt op een heerlijke manier voortdurend tussen komedie en tragiek, burleske humor en ontroering.

extra: We voorzien een leeshoekje met ‘vogels’ als centraal thema.

Productie: La Cité Moderne, Het Huis van Bourgondië, C-Mine Cultuurcentrum en Cultura Nova

Spel: Janne Desmet | Tekst en uitwerking: Janne Desmet, Elke Thuy en Bruno Herzeele | Concept, decor en kos-tuum: Elke Thuy en Bruno Herzeele

www.huisvanbourgondie.nl

janne desmet & het huis van bourgondie vroLijKe verhaLen over dode stadsvogeLs (8+)

z A fA m i l i e

05 / 01 | 19uCC STROMBEEK

tickets: €10 - € 8,5 (65+) - €7,5 (-21, dagstudent)abo 3: €9,50 - abo 6: €8,50 - abo 10: €7,50

olympique dramatique en lazarus houden van elkaars werk en willen al langer samen in zee gaan. Na de ongetwijfeld warme zomer van 2012 zal dit eindelijk gebeuren. Wat het precies wordt, daar doen ze bij LAZARuS en Olympique geheimzinnig over. Kwatongen beweren dat ze het nog niet weten, terwijl diehard fans fluisteren dat het de beste samenwerking tussen beide groepen zou worden sinds eeuwen. Specialisten weten te vertellen dat schrijvers als A. Tjechow, F.M. Dostojevski, Kurt Vonnegut en Nikolaj Erdman op tafel liggen. Of tenminste hun werk. En dat ze bij LAZARuS en Olympique alles aan het lezen zijn. Om daarna echt te kiezen. Wij tippen op De zelfmoordenaar van Nikolaj Erdman.

waarom u dit moet zien: een samenwerking tussen twee van de meest spraakmakende collectieven. wat het wordt, is dus op het moment van dit schrijven nog niet bekend, maar beide gezelschappen staan sowieso garant voor een avond indrukwekkend theater.

Spel Ruth Beeckmans, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, Stijn van Opstal, Geert Van Rampelberg e.a. | Kostuumontwerp Karen De Wolf | Lichtontwerp Mark Van Denesse | Geluidsontwerp Senjan Jansen | Productie Lazarus & Toneelhuis

www.lazarusvzw.bewww.toneelhuis.be

oLympiQue dramatiQue en LaZarus niets is onmogeLijKinleiding om 20u

v r t h e At e r

04 / 01 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €14,50 - abo 10: €12

vliegjemee.be

Page 47: Seizoenskrant 2012-2013

45 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© W

illy Wtterw

ulghe

Wie gelooft nog in geesten? Of hebben rituele ver-brandingen álle boze demonen reeds lang verdreven? En wat doen giraffen in dit verhaal? In deze interactieve voorstelling verkent Gili de grenzen van het occulte aan de hand van oude rituelen en mystieke handelingen. Samen met zijn eigenzinnige assistent ygor reist Gili van stad tot stad, van dorp tot dorp om er de plaatselijke geesten en demonen op te roepen.

waarom u dit moet zien:mentalist gili verraste vriend en vijand met zijn succesvolle zaalshow iedereen paranormaal als antwoord op de media-tsunami rond het Zesde Zintuig. sindsdien pikken de media gretig in op de kruistocht die gili voert tegen allerhande zelfverklaarde paragnosten en schijnbaar kwaadaardige rituelen. in deze voorstelling laat gili zich assisteren door zijn meester-dienaar ygor, het alter ego van filip haeyaert, in 2009 zelf goed voor zilver op het prestigieuze concours van de wim sonneveldprijs in amsterdam

Tekst & spel: Gili (Lieven Gehysen) en Ygor (Filip Haeyaert) | Regie: Koen De Poorter

www.gili.be

giLi giLi drijft uitz A m e n tA l i s t- c o m e dy

12 / 01 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

circuit x wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen. Circuit x is een kwaliteitslabel, dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Cultuurcentrum Strombeek en Westrand nemen voor de tweede keer deel aan dit project, een samenwerking tussen VTI, Locus en de Vlaamse Overheid.Winterlicht zijn de pogingen van een jonge kunstenaar om zijn gedachten te ordenen. Het overlijdensbericht van een oude onbekende schrijver doet hem twijfelen over zichzelf en stilstaan bij zijn eigen dromen, verlangens, ambities en angsten. Langzaamaan komt de vraag naar boven of ook hij voorbestemd is om na zijn dood definitief vergeten te worden. Of zoals Michelangelo zei: “Het beeld zit al in het blok marmer, je moet alleen de rommel eromheen nog wegkappen.” Winterlicht is een monoloog van thomas janssens naar de gelijknamige roman van Jeroen Brouwers.

waarom u dit moet zien:circuit x richt zich tot een avontuurlijk publiek, dat openstaat voor nieuwe ontdekkingen. circuit x is er voor wie mee wil zijn met de laatste ontwikkelingen in de podiumkunsten, maar toch dicht bij huis wil blijven. thomas janssens toont hoe ook jonge makers nog steeds in staat zijn om oerdegelijk teksttheater te maken.

Tekst: Jeroen Brouwers Bewerking: Thomas Janssens Spel: Thomas Janssens Van Fernweh in coproductie met deTijd

thomas janssens winterLichtcircuit x #2

d o t h e At e r

10 / 01 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 48: Seizoenskrant 2012-2013

46 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© S

tef D

epov

er

‘mijn stukken beschrijven eenvoudige mensen in een niet eenvoudige wereld’ jon fosse

Een man is in een vreemde stad waar hij een afspraak heeft. In een andere stad heeft hij een vrouw en kinderen. Hij heeft nog even tijd en zet zich op een bank. uit het niets komt een vrouw op hem af die zich aan hem opdringt. Hij neemt haar mee naar zijn hotelkamer. Hij vergeet zijn afspraak en even later ook zijn vrouw, zijn kinderen en zelfs zijn beroep.

Jon Fosse schetst hoe een brave familievader zich verliest in een overrompelende liefde. Meteen het einde van zijn burgerlijk bestaan en het begin van een totale overgave aan een waanzinnige liefde. Wat verborgen zit achter spaarzame woorden en betekenisvolle stiltes is vaak nog belangrijker dan wat wel gezegd wordt.

waarom u dit stuk moet zien:na tal van nationale en internationale opdrachten keert franz marijnen terug naar waar het begon. Zijn allereerste regie in het toenmalige mechels miniatuur teater, speelde zich af op een bank in een park. meer dan veertig jaar later regisseert hij Lucas van den eynde en Lotte heijtenis in ‘winter’: opnieuw twee mensen die hun leven zien kantelen... op een bank in een park.

Tekst: Jon Fosse | Regie: Franz Marijnen | Met: Lotte Heijtenis, Lucas Van den Eynde

’t arsenaaL winterinleiding om 20u

d o t h e At e r

17 / 01 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €18 - €17 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €16 - abo 10: €14

1 zegt waar het om draait.Rechttoe, rechtaan of tegenwijzerzin2 doet het licht aan om te kijken wat 1 bedoelt.En 3… 3 valt omhoog en plooit dubbel om het recht te praten. 1 + 2+ 3 stoppen het in een doos. Om te bewaren. Kan je alles zeggen of verzwijgt de taal wat we eigenlijk denken en voelen? Wat gebeurt er als een beeld de taal overdondert? Dans je er om heen of loop je weg? Wat als je meer woorden nodig hebt dan die die er zijn? ABCDEFGHIJKLMNOPqRSTuVWxyZ, zijn 26 letters wel genoeg? Kan je de 27ste letter dansen, tekenen of timmeren ?

In zap zapper zapst! tasten we de grenzen af tussen taal, beeld en beweging. Op zoek naar een intensere communicatie dan diegene waarbij je enkel woorden zou gebruiken.

waarom je dit moet beleven:na de producties stip en Keik zet regisseur frans van der aa opnieuw zijn beste beentje voor! ‘Zijn’ 4hoog wordt binnen het kinderthe-ater gelauwerd om z’n mix van herkenning, ontroering, humor en poëzie. het staat bekend voor pakkend, speels en helder theater. ook in Zap Zapper Zapst! neemt 4hoog de jonge kijkers mee in een wereld vol fantasie en verwondering.extra: * De zappa-workshop (3-5 jaar): te jonge broers en zusjes kunnen creatief aan de slag met letters, woorden en beelden in hun ZAPPA-atelier op kleutermaat.* mini zap zapper zapst-moment: vanaf 14u15 voor-zien we een creatief in- en uitloopatelier. Voor deze ateliers kan niet online gereserveerd worden.Spel: Katja Pire en Bert Dobbelaere | Decor en vormgeving: Kris Van Oudenhove (live op scène) | regie: Frans Van der Aa

www.4hoog.be

4hoog Zap Zapper Zapst! (6+)z o fA m i l i e

13 / 01 | 15uCC STROMBEEK

theatervoorstelling Zap Zapper Zapst (6+)tickets: €7,5 - €6 (Gezinsbond/ abo 3-6-10)

workshop Zappa (3-5j)tickets: €5

i.s.m. Gezinsbond Humbeek

vliegjemee.be

Page 49: Seizoenskrant 2012-2013

47 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Koen B

auters

Een trilogie bestaat uit drie delen. Adriaan Van den Hoof maakte in zijn vorige voorstellingen Achterklap en Doortocht nog handig gebruik van zijn achteruitkijkspiegel. Tijdens zijn derde solovoorstelling, kijkt hij onvervaard door de voorruit de toekomst tegemoet. Met de handen losjes op het stuur fantaseert hij over nog te ontdekken melkwegstelsels, bevolkt door wulpse maar venijnige amazones. Gaat de wereld blijven bestaan zoals we die nu kennen? Of komt alles zo onder hoogspanning te staan dat een implosie onvermijdelijk wordt?

waarom u dit moet zien:met het enthousiasme van de zalm die onvermoeibaar stroomopwaarts naar zijn geboorteplek zwemt en de zelfrelativering van een gecastreerde dekstier hanteert adriaan als geen ander de gave van het woord. vertellen om te ontroeren, te lachen en heel af en toe eens na te denken. ‘adriaan van den hoof toont zich een onweerstaanbaar performer. als geen ander kan van den hoof het jongetje in zichzelf een stem geven. en het is heerlijk luisteren. mét kippenvel.’(de morgen)‘hij blijft ontwapenend grappig.’(de standaard)

www.adriaanvandenhoof.be

adriaan van den hoofhoogspanning

v r h um o r

25 / 01 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €15 - €13,50 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €14,50 - abo 6: €13 - abo 10: €12

christian escoudé is een Frans jazzgitarist met zigeunerbloed in zijn aderen. Zijn vader speelde reeds gitaar en had een zeer grote bewondering voor Django Reinhardt die hij doorgaf aan zijn zoon. Escoudé begon op 10 jarige leeftijd met gitaar maar ontwikkelde een eigen stijl.

Vandaag heeft hij vijftig albums op zijn naam staan en heeft gewerkt met vele grootheden waaronder Stan Getz, Bill Evans, Richard Galliano, Michel Portal, Didier Lockwood, Richard Galliano, Eddy Louiss ...

Minder geweten is dat ook Georges Brassens een grote jazz-fan was. Hij werkte o.m. ook samen met Lionel Hampton en was een echte fan van Django Reinhardt. Hij bezat al zijn albums en kocht zijn gitaren bij dezelfde bouwer als vele zigeuners.

waarom u dit moet horen:het nieuwe album van christina escoudé au bois de mon coeur verschijnt begin 2013. het vertrekt van de schoonheid en subtiliteit van de composities van georges brassens. het resultaat is meer dan een eerbetoon. het is geïnspireerde jazz met een niet aflatende smaak van vrijheid en mannelijke gevoeligheid. en laat dit nu duidelijk elementen zijn die beide artiesten verbindt: brassens, de sète en escoudé, de zigeuner.

Met Christian Escoudé, gitaar | Fiona Mombet , viool | Jean-Baptiste Laya, electrische gitaar | Pierre Boussaguet, contrabas

christian escoudé Quartet (FR)

ode aan georges | CLuB #4

d o j A z z

24 / 01 | 20.30uELDORADO HuMBEEK

tickets: €12 - €11,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €11,50 - abo 6: €10 - abo 10: €10

Page 50: Seizoenskrant 2012-2013

48 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Bart Jacobs is recent organist-titularis aan de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal geworden. Hij werd bekroond op meerdere internationale orgelconcours en concerteerde in binnen- en buitenland op verschillende grote festivals als solist en begeleider. Meer en meer specialiseert hij zich in de 16de, 17de en 18de eeuwse klaviermuziek voor orgel en klavecimbel.

waarom u dit moet horen:iedereen kent vandaag wel de pianomuziek van na 1750: mozart, haydn, beethoven, chopin, rachmaninov, debussy, … maar wat kennen we van klaviermuziek van vóór 1750 ? Zo ook zijn we het gewoon om bach op piano te horen spelen, maar eigenlijk was al deze muziek van vóór 1750 voor het klavecimbel of het orgel bestemd.bart jacobs neemt u mee op een unieke muzikale reis doorheen de 16de en 17de eeuw met de mooiste klavecimbelmuziek uit de nederlanden, frankrijk, engeland en duitsland, gespeeld op een uniek klavecimbel gebouwd naar antwerpse 16de en 17de eeuwse voorbeelden.

In samenwerking met WAG

bart jacobs 16de en 17de eeuwse KLavecimbeL-muZieK uit de nederLanden, franKrijK, engeLand en duitsLandinleiding om 20u

d o k l A s s i e k

31 / 01 | 20.30uSACRISTIE ABDIJKERK GRIMBERGEN

tickets: €14 – €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 – abo 6: €11,50 – abo 10: €10

duister hart is de bewerking die Josse De Pauw maakte van Heart of Darkness, de bekendste novelle van de Pools-Engelse schrijver Joseph Conrad. Het hoofdpersonage stond model voor Marlon Brando’s Kolonel Kurtz in Francis Ford Coppola’s indrukwekkende film Apocalypse now.

Marlow, de verteller van het verhaal, is op zoek naar de losgeslagen handelsagent Kurtz die ergens in de Congolese brousse ivoor verzamelt via wreedaardige praktijken. Diep in de jungle heeft hij zijn rijk opgebouwd. Als Marlow die plek eindelijk bereikt, is Kurtz stervende. Zijn beroemde laatste woorden: ‘De gruwel! De gruwel!’

Josse de Pauw speelt Marlow, maar tegelijk ook alle andere personages die als videoprojectie verschijnen. Tijdens zijn tocht doorheen het oerwoud botst hij op ongekende aspecten van zichzelf, totdat hij zich uiteindelijk moet herkennen in Kurtz’ duister hart.

waarom u dit moet zien.duister hart gaat recht naar de essentie van dit boek, waarin tragiek en mysterie samenvloeien zonder in de ijlte te verdampen.**** - de standaard enscenering en spel maken van duister hart een behoorlijk aangrijpende voorstelling.**** - Knack Zoiets levert een indrukwekkende voorstelling op. - de morgen

Regie: Guy Cassiers | Tekst Josse De Pauw naar de roman van Joseph Conrad | Dramaturgie: Erwin Jans | Spel: Josse De Pauw | Vormgeving: Guy Cassiers, Enrico Bagnoli, Arjen Klerkx. Het script is gebaseerd op de Nederlandse vertaling van Bas Heijne.

www.toneelhuis.be

het toneeLhuis duister hartinleiding om 20u

v r t h e At e r

25 / 01 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €20 - €19 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €19,50 - abo 6: €18 - abo 10: €16

Page 51: Seizoenskrant 2012-2013

49 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Ellen D

e Meulem

eester

circuit x wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen. Circuit x is een kwaliteitslabel, dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Cultuurcentrum Strombeek en Westrand nemen voor de tweede keer deel aan dit project, een samenwerking tussen VTI, Locus en de Vlaamse Overheid,

waarom u dit moet zien:geïnspireerd op de legende van sint-christoffel -van wie de afbeelding auto’s en fietsen siert- creëren simon allemeersch, barbara claes en stefanie claes een universum van theatrale tableaus en pseudo-documentaire cinema, aangestuwd door de muziek van drummer giovanni barcella en saxofonist jeroen van herzeele.een klein zintuiglijk verhaal dat verwijst naar de grote angsten, de schrik voor het onverwachte, het monsterlijke. over hoop op bescherming voor geliefden die op weg zijn, onzeker van een behouden thuiskomst.

Kc de werf/siLence fini circuit x #3het fantastische Leven van de heiLige sint - christoffeL ZoaLs samengevat in twaaLf tafereLen en drie Liederen

z A t h e At e r

02 / 02 | 20.30u CC WESTRAND

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13.50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

‘As it ever was’ werd opgenomen in verschillende studio’s in Parijs en Gent. Het tempo ligt hoog, de songs staan als een huis. Toch is de supergroep Absynthe Minded nog steeds België’s best bewaarde geheim. Hun optredens en songs voelen één voor één aan als zomerbriesjes op het terras van een bruine kroeg.

Absynthe Minded lanceerde zijn 5de album ‘As it ever was’ in mei 2012. Het is een waardige opvolger van hun meest succesvolle CD tot hiertoe. Dankzij de grote hit ‘Envoi’ kwam het album ‘Absynthe Minded’ in 6 landen uit en werden er meer dan 60.000 exemplaren van verkocht. ‘As it ever was’ is misschien wel de meest poppy plaat van Absynthe Minded. Dat schreeuwde om een nieuwe show voor staand publiek!

waarom u dit moet zien:met hun vorige album regende het prijzen voor absynthe minded: van ‘beste belgische nummer van de voorbije tien jaar’ (my heroics) tot ‘album van het jaar’, daarbovenop een monsterhit geïnspireerd op een gedicht van hugo claus (envoi) en de rest is geschiedenis.

Met Bert Ostyn: zang, gitaar | Renaud Ghilbert: viool, harmonica, trompet, backing vocals | Jan Duthoy: piano, hammond, backing vocals| Sergei Van Bouwel: contrabas, backing vocals | Jakob Nachtergaele: drums, percussie

www.absyntheminded.be

absynthe minded v r m uz i e k

01 / 02 | 20.30uFENIKSHOF GRIMBERGEN, STAAND

tickets: €22 - €20,50 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €21,50 - abo 6: €18 - abo 10: €15

Page 52: Seizoenskrant 2012-2013

50 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Al sinds de jaren ‘60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Hij werkte samen met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon en Charles Mingus. Zijn unieke stijl en klank-kleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek hebben duidelijk invloed gehad op de ontwikkeling van de Europese jazz.

Trompettist Bert Joris is in heel Europa alom ge-respecteerd voor zijn composities en arrangementen voor big band. Maar hij is bovenal een trompettist buiten categorie met een zeer eigen stijl en unieke klankkleur, die zich thuis voelt in alle domeinen van de jazz.

Philippe Aerts is al jaren lid van het Philip Catherine Trio en het Bert Joris quartet. Hij is één van de meest gevraagde jazzcontrabassisten in West-Europa.

waarom u dit moet horen:chet baker is een icoon uit de geschiedenis van de jazzmuziek, die nog steeds wereldwijd inspireert. hij was een zeer charismatische figuur die in 1988 op tragische wijze om het leven kwam. a tribute to chet is een eerbetoon aan deze amerikaanse zanger, trompettist en exponent van de cool jazz van de jaren vijftig.

Met Philip Catherine, gitaar | Bert Joris, trompet | Philippe Aerts, contrabas

www.philipcatherine.comwww.bertjoris.be

phiLip catherine featuring bert joris & phiLippe aertsa tribute to chet

d o j A z z

07 / 02 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €12

Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck maakt een object, Pieter De Buysser schrijft zinnen en spreekt ze ook uit op de scène, Ze willen het hebben over iets wat intiem, indringend en onuitsprekelijk is… Weet u nog wat een ‘Wunderkammer’ is? Of een ‘Theater van het Geheugen’? Of een ‘Curiositeitenkabinet’, die voorloper van het museum, die ‘wereld in het klein’? Het gaat om plekken waar vroeger al onze kennis werd samengebracht. Daar hebben wij nu machines voor: computers zijn gigantische geheugens die alles bijhouden, die niks meer (kunnen) vergeten. Heb je op Google één keer je interesse laten blijken voor iets, dan wordt die meteen toegevoegd aan jouw ‘profiel’. Zoals ook al jouw volgende vragen. Want zo’n computer vergeet niks. Dààrover en over nog veel meer gaat ‘Boekverbranding’. Over de nood om je eigen profiel te wissen, om je eigen DNAcode te beschermen, te verhullen, te vergeten. Over het recht om ‘het boek waar alles in staat’ te verbranden.

waarom u dit moet zien:een intrigerend samengaan van twee toptalenten uit verschillende disciplines. pieter manipuleert het object dat hans gemaakt heeft, maar hij wordt zelf ook door dat object gemanipuleerd. hans ‘verbeeldt’ niet de woorden van pieter, maar wordt er eerder door bevrucht, besmet, aangetast. “you won’t know the facts until you’ve seen the fiction.”

Concept: Pieter De Buysser en Hans Op de Beeck | Beeld: Hans Op de Beeck | Tekst en spel: Pieter De Buysser | Lichtontwerp, techniek: Herman Sorgeloos | Dramaturgie: Marianne Van Kerkhoven (Kaaitheater) | Productie en spreiding: Margarita Production

www.margaritaproduction.be

pieter de buysser en hans op de beecK booK burning, een verstopte geschiedenisinleiding om 20u

w o t h e At e r

06 / 02 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13.50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 53: Seizoenskrant 2012-2013

51 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Diep in mij ben ik betoverdDiep in mij door jou veroverdDoe jij me dromen, maak jij me vrij

Hilde Rens - yasmine - liet niemand onberoerd. Ondanks haar vele talenten was ze in haar hart boven alles een zangeres. Haar carrière evolueerde mee met haar zoektocht doorheen het leven - van jeugdige naïviteit tot sombere introspectie.

‘Diep in mij’ is een eerbetoon aan deze wonderbaarlijke dame.

Een overzicht van haar ganse oeuvre, zoals Hilde het gewild zou hebben: sober, doordacht, stijlvol.

waarom u dit moet zien:met ‘diep in mij’ zal het repertoire van yasmine in al zijn facetten herleven. in een eigentijds jasje interpreteren clara cleymans, barbara dex, gunther verspecht & Kris de bruyne de liedjes die yasmine uniek maakten.

Met: Clara Cleymans, Barbara Dex, Gunther Verspecht, Kris De Bruyne | Muzikanten: Jo Mahieu (chef d’orchestre, gitaren), Wladimir Geel (bass), Rudy Cloet (drums) David Poltrock (piano/keyboard)

www.demuziekfaktorij.be

cLara cLeymans, barbara dex, gunther verspecht en Kris de bruyneDIEP IN MIJ (ODE AAN yASMINE)

v r m uz i e k

08 / 02 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €15 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €16 - abo 10: €15

twee pareltjes van dansduetten over de liefde in zakformaat. Twee duetten over allesoverheersende liefde, met aantrekken en afstoten, hunkering en verlangen. Een moderne paringsdans. Herkenbaar, naïef, een beetje weemoedig. Een hele liefdesgeschiedenis krijgt gestalte. Het wordt een zinnenprikkelende dans waarin de verschillende aspecten van de echtelijke liefde worden belicht. Muziek begeleidt de stemming: Fleetwood Mac lijkt nog teder, White Stripes is uitdagend, uitbundig, verleidelijk en afstandelijk tegelijk.

Het tweede deel, sweat baby sweat, gaat over de allesoverheersende liefde en toont twee mensen die elkaar niet willen of kunnen loslaten. Een minimale voorstelling in een strakke vorm, waarin beeld, tekst, beweging en muziek elkaar aanvullen.

Zelfs de verraste dansanalfabeet moet toegeven: deze voorstelling pakt je in waar je bij staat. De Morgen

waarom u dit moet zien:Zinneprikkende dans over de echtelijke liefde, wat wil een mens in deze onzekere en vlottende tijden nog méér? …

credits a small guide on how to treat your lifetime companion:Concept en Performance: Jan Martens | Performance: Steefka Zijlstra | Kostuums: Olivier Waelkens | Coach: Peter Seynaeve | Productie: Frascati met dank aan united-C, Productiehuis Brabant, kc nOna, en STUK Leuven credits sweat baby sweat:Choreografie: Jan Martens |Performance Kimmy Ligtvoet & Steven Michel of Miguel Dejong | Muziek: Jaap van Keulen | Video ontwerp: Paul Sixta Coach Peter Seynaeve | Productie: FrascatiMet dank aan SummerStudios Brussel en Marc Vanrunxt

[email protected]

jan martens doubLe biLL jan martensto Love duets: a smaLL guide on how to treat your Lifetime companion/sweat baby sweatinleiding om 20u door gloria carlier

d o dA n s

07 / 02 | 20.30uCC WESTRAND DILBEEK

tickets: €14 - €13(65+) - €8(-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €12 - abo 10: €11

Page 54: Seizoenskrant 2012-2013

52 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Jo

hanJ

acob

s

Twee tragedies van William Shakespeare: macbeth (de kortste) in de essentiële adaptatie van Brusselse bard Jan Decorte en othello (de zwartste) in een verse bewerking van Jurgen Delnaet.

Wat het een met het ander te maken heeft?Op het eerste gezicht niets natuurlijk.En voor de rest alles.doet uwe scheepsjas aan want het gaat strontregenen.twee grote verhalen met en over het groot gevoel: hoogmoed jaloezie goesting ambitie liefde/sex.het zou zoveel gemakkelijker zijn als we beesten waren, madameMieke De Groote en Maya Sannen maken mee uw kop zot tot er op het einde zelfs geen lijk meer overblijftalleen een lege plek op de grond.

waarom u dit moet zien:twee keer is het uitgangspunt een werk van shakespeare, twee keer in een radicale bewerking. jan decortes versie van macbeth gerijmd aan delnaets herschrijving van othello. shakespeare uitgebeend en tot op de vezel gespeeld door een ijzersterk trio: jurgen delnaet, mieke de groote en vers talent maya sannen. dat wordt anderhalf uur vonken op het strijdtoneel.

Tekst: William Shakespeare | Bewerking: Jan De Corte, Jurgen Delnaet | Spel: Mieke De Groote, Maya Sannen, Jurgen Delnaet

www.detijd.be

de tijd bLoetwoLLefduiveL/otheLLoinleiding om 20u

d o t h e At e r

14 / 02 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13.50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Het mooiste orkest van de wereld, met een duizelingwekkend instrumentarium, geeft de laatste ronde. Misschien was u nog niet eens geboren toen de groep haar eerste aarzelende stappen zette op de wankele podia. jan de smet, kris de smet, geert Vermeulen en Walter poppeliers achten de tijd nu rijp om nog eens een gulle graai te doen in hun roemrijke verleden. De roest afschrapen, het stof wegblazen en de vaal geworden steentjes terug doen blinken tot schitterende parels. Zo wordt het mooiste uit 30 jaar De Nieuwe Snaar weer een nieuwe voorstelling. Voor sommigen een verrassend weerzien met oude bekenden. Voor anderen een verbazende ontdekking van onbekende muziek. Een theatraal lunapark met een achtbaan van instrumenten.

waarom u dit moet zien: de nieuwe snaar is zonder meer één van de opmerkelijkste acts in vlaanderen en nederland. elf theatervoorstellingen, 3.600 concerten en een repertorium van om en bij de 200 liedjes, stunts en sketches… van verstilde emotie tot vrolijke chaos. nog een laatste keer droogkomisch muziekvariété vol absurdisme en visuele grappen. pas dan krijgt de nieuwe snaar een welverdiende plaats in de annalen van de Lage Landen.

www.denieuwesnaar.be

de nieuwe snaar K o Ñ e cherneming

z o m uz i e k- h um o r

10 / 02 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €24 - €22,50 (65+) - €19 (-21, dagstudent)abo 3: €23,50 - abo 6: €20,50 - abo 10: €19

Page 55: Seizoenskrant 2012-2013

53 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Toch spijtig van al dat geweld, en van de Euro, en dat de economie achteruitgaat.Spijtig ook van de bankencrisis,en dat er nog altijd mensen criminele feiten plegen om allerhande redenen, zoals bijvoorbeeld slecht karakter.Maar ook spijtig van dat religieus extremisme, met al zijn ontploffingen en afgunst, en van politiek extremisme, en van dictators en verdrukking.En nu ik eraan denk: spijtig eigenlijk dat politiekers zoveel met politiek bezig zijn in plaats van met ons. En wij zoveel met onszelf, en met al onze moeilijke problemen in plaats van… ja, in plaats van wat eigenlijk?

In zijn nieuwe voorstelling lost Wim Helsen haast alle problemen op. Opgelucht en vrolijk verlaten de mensen achteraf de zaal..

waarom u deze voorstelling moet zien:na het opzienbarend succes van zijn vorige soloprogramma’s is het onmogelijk om ongevoelig te blijven voor de verhalen die wim helsen vertelt. bijtende humor is speciaal voor hem uitgevonden. Zelf zegt hij dat zijn voorstellingen gaan ‘over intimiteit en kameraadschap en godsvrucht en naastenliefde en romantiek’.

Tekst: Wim Helsen | Regie: Randall Casaer | Spel: Wim Helsen

www.wimhelsen.be

wim heLsen spijtig spijtig spijtigz A h um o r - c A B A r e t

16 / 02 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €17 - €15,50 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €16,50 - abo 6: €13,50 abo 10: €12

Wait for me is een fraaie combinatie van blues/akoestische folk met traditionele Mandinka muziek uit West-Afrika. Het project dankt zijn ontstaan aan de ontmoeting tussen enerzijds Zita Swoon Group (Antwerps collectief gevormd door de medeoprichter van dEuS, Stef Kamil Carlens) en anderzijds de zangeres Awa Démé en de muzikant Mamadou Diabaté Kibié, beiden uit Burkina Faso. Samen schreven ze dertien nummers, waarvan de teksten, afwisselend ernstig en schalks, vaak te maken hebben met de actuele problemen van de West-Afrikaanse samenleving. De voortdurende wisselwerking tussen de vervoering van Awa Démé’s zangen (in het Dioula) en het schorre debiet van Stef Kamil (in het Engels en het Frans), de rijke instrumentale texturen, de inventieve arrangementen en de acht voortreffelijke muzikanten maken van Wait For Me een warme en boeiende samenwerking.

waarom u dit moet zien:Zita swoon ontpopt zich tot een collectief dat nieuwe artistieke wegen bewandelt. voor dit project trokken stef Kamil carlens en enkele leden van Zita swoon group naar burkina faso. ‘wait for me’ is wat de dag brengt. een samengaan van muzikanten uit verschillende culturen, het plezier om samen te werken en een eerbetoon aan elkaars werk.

Stef Kamil Carlens (zang en gitaar) | Kapinga Gysel (zang) | Simon Pleysier (gitaar) | Amel Serra Garcia (percussie) | Karen Willems (drums) | Christophe Albertijn (bas) | Mamadou Diabaté Kibié (balafon) | Awa Démé (zang)

i.s .m. GROG (Gemeentelijke Raad voor Ontwik-kelingssamenwerking Grimbergen)

www.zitaswoongroup.be

Zita swoon group wait for mev r m uz i e k

15 / 02 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €22 - €20,50 (65+) - €15 (-21, dagstudent)abo 3: €21,50 - abo 6: €20 - abo 10: €20

op deze avond opent ook de tentoonstelling met nieuw beeldend werk van stef kamil carlens.

Page 56: Seizoenskrant 2012-2013

54 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© S

ofie

Knijf

f

De Nederlandse auteur en journalist godfried bomans (1913-1971) maakte in 1971 in opdracht van de toenmalige BRT een rondreis doorheen Vlaanderen, met als taak een portret te schetsen van de identiteit van de Vlamingen. Hij sprak met ministers, professoren, schrijvers, studenten en (andere) protesterende jongeren en had het over de Vlaamse geschiedenis, de volksaard, de lelijke ruimtelijke ordening, de spanningen met de Walen en niet in de laatste plaats over dat ‘sappige’ Vlaamse taaltje. Na de tv-uitzending verscheen in hetzelfde jaar een boek, dat ook de geschrapte passages bevatte, waarin gastheer en interviewer iets riskeerden.

waarom u dit moet zien:het portret is 40 jaar later nog steeds een afspiegeling van de huidige spanningen en vooroordelen. cie marius vond een uitdagende vorm voor het ‘ensceneren’ ervan: een presentatieduo dat samen met een dj-duo als kwartet plaatsneemt in een caravan, en live op de lokale radio, in het bijzijn van een levend ‘studio’ - publiek een programma maakt, met als sluitstuk een live interview met oud minister mark eyskens.

Van en met: Waas Gramser, Bert Haelvoet, Koen Roggen, Kyoko Scholiers (bewerking, spel, muziek) | Kris Van Trier (bewerking) | Thijsje Strypens (kostuums)

www.marius.be

cie marius een hoLLander ontdeKt vLaanderen

v r t h e At e r

22 / 02 | 20.30u OP LOCATIE

gratis

ralph vaughan williams - The House of Life gerald finzi - Let us Garlands bring, op.18 roger Quilter - To Julia, Liedcyclus op.8 benjamin britten - On this Island, op.11

yves saelens werd laureaat van o.a. het Concours Nany Phillipart, de New york Oratorio Society Competition, de Marilyn Horne Foundation Competition en de Salzburg International Mozart Competition. Hij is een regelmatige gast op de internationale operascène. Daarnaast vormt hij een vast liedduo met inge spinette. Zij is verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel en een gelauwerd lied-begeleidster.

Samen namen ze reeds drie cd’s op voor Eufoda met werken van Wolf, Tosti, Schumann, Beethoven, Strauss, Schubert en Grieg. Ze bereiden een nieuwe cd voor met Engelse liederen.

waarom u dit moet horen:in 2013 is het 100 jaar geleden dat benjamin britten werd geboren. britten is gekend voor zijn opera’s en grote symfonische werken maar is ook een belangrijk liedcomponist. Zijn vriend en geliefde peter pears vormde hierbij een belangrijke inspiratiebron. het begin van de 20ste eeuw vormde een vruchtbare periode voor verschillende engelse liedcomponisten. vaughan williams, finzi, Quilter en britten schreven parels van liederen in een uitgesproken lyrische stijl die veraf stond van de avant-garde uit die tijd.

www.ingespinette.bewww.yvessaelens.be

ism WAG

yves saeLens (TENOR) & inge spinette (PIANO) engeLse Liederen

w o k l A s s i e k

20 / 02 | 20.30uSACRISTIE ABDIJKERK GRIMBERGEN

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €12

Page 57: Seizoenskrant 2012-2013

55 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Sofi

e Knijff©

Matthias Z

îlle

Boris Ryzhy (1974-2001) groeide op in Sverdlovsk (Jekaterinaburg), een troosteloos harde stad geregeerd door de maffia. Ryzhy’s wereld is de straat, een mannenwereld: drank en sigaretten, geweld en politie, gevangenissen en fabrieken. Ryzhy, bokskampioen van de Staalschrootwijk, voelt zich dichter en bandiet, en wil ‘zingen als een dronken hoer’. Hij is een kind van de jaren tachtig en een soldaat van de perestrojka: een bij uitstek verloren generatie. In 2000, een jaar voor zijn zelfmoord, bezocht Ryzhy Poetry International Rotterdam. Hij gaf zich over aan overmatig alcoholgebruik, werd bestolen, trok van kroeg naar kroeg met een onduidelijke dame, miste zijn vrouw en zoontje. Over Ryzhy en diens Rotterdams Dagboek maakt De Warme Winkel energiek theater dat esthetisch en ranzig tegelijk is.

waarom u dit moet zien:de warme winkel heeft een liefde voor geschiedenis en een grote fascinatie voor de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd. elke voorstelling is een gebeurtenis, een spel met stijl, vorm, verwachting, cliché’s, iconen en publiek. een zoektocht door het onderwerp, om in een speelse, geestige en zware strijd de essentie en schoonheid ervan voor het voetlicht te brengen.

Concept en spel: Vincent Rietveld, Jeroen De Man, Ward Weemhoff, Mara van Vlijmen | Artistiek adviseur: René Pollesch | Livemuziek: Russisch ensemble ‘Otrada’ | Geluidsontwerp: Touki Delphine/Bo Koek | Advies: Nataliya Golofastova | Lichtontwerp: Prem Scholte Albers

www.dewarmewinkel.nl

de warme winKeL (NL)poëten en bandieten

w o t h e At e r

06 / 03 | 20.30uCC WESTRAND DILBEEK

tickets: €18 - €17 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €16 - abo 10: €15

een lichamelijk, meeslepend, aangrijpend spektakel, voortgestuwd door de muziek van maximalist!Herneming van de fascinerende debuutvoorstelling, een wervelende mix van spanningen, kronkelingen en schokkende impulsen steeds op de rand van het risico.

What the Body Does Not Remember is de fascinerende debuutvoorstelling van Wim Vandekeybus en zijn gezelschap ultima Vez uit 1987. In New york kregen Wim Vandekeybus en de componisten Thierry De Mey en Peter Vermeersch de gerenommeerde Bessie Award voor deze brutale confrontatie van dans en muziek: het gevaarlijke, strijdvaardige landschap van What the Body Does Not Remember. 25 jaar geleden stond deze straffe voorstelling ook al op de Westrandplanken en kon ze rekenen op een zeer enthousiast onthaal. Nu, 25 jaar later gaan Wim Vandekeybus en ultima Vez opnieuw op tournee met What the Body Does Not Remember in een groot aantal landen wereldwijd.

waarom u dit moet zien:hernemingen als deze plaatsen het werk van choreografen op de kaart en actualiseren hun werk uit (bijvoorbeeld) de jaren tachtig. net zoals bij rosas ervaren we de tijdloze zeggingskracht van kunst en hierin ligt het verschil met de kunst gebaseerd op modes.Regie, choreografie en scenografie: Wim Vandekeybus | Uitgevoerd door Ricardo Ambrozio, Damien Chapelle, Tanja Marín Friðjónsdóttir, Zebastián Méndez Marín, Aymara Parola, Maria Kolegova, Livia Balazova, Eddie Oroyan, Pavel Masek | Originele muziek:Thierry De Mey & Peter Vermeersch | Assistent choreografie: Eduardo Torroja | Artistieke assistente: Greet Van Poeck | Stylisme Isabelle Lhoas geassisteerd door Frédérick Denis | Licht op tournee: Francis Gahide | Productie: Ultima Vez | Co-productie KVS (Brussel) | Ultima Vez wordt gesteund door de Vlaamse Regering en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest www.ultimavez.com

wim vandeKeybus / uLtima veZwhat the body does not rememberinleiding om 20u door gloria carlier

w o dA n s

27 / 02 | 20.30uCC WESTRAND DILBEEK

tickets: €20 - €19(65+) - €13(-21, dagstudent)abo 3: €19,50 - abo 6: €18,50 - abo 10: €17,50

Page 58: Seizoenskrant 2012-2013

56 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© S

tef S

tess

el

Wegens groot succes herneemt Saint-Marteau, om-ringd door zijn vaste (ras)muzikanten deze wervelende theatershow die volledig gewijd is aan het werk van de legendarische Serge Gainsbourg. De Franse chansonnier laat zich in vier woorden samenvatten: ongeschoren, gitanes, drank en muziek. Saint-Marteau is het alter ego van de Gentse muzikant Anton Janssens, die op jeugdige leeftijd zijn sporen verdiende bij Mauro Pawlowski en Noordkaap. Hij wist zich de jongste jaren te omringen met klassemuzikanten. Of wat dacht je van Bruno Coussée, Ben Van Camp en last but not least, Isolde Lasoen, drumster bij Daan.Zelfs de grootste Gainsbourg-fans waren verrast door de originele aanpak en de keuze van de nummers, gaande van grote hits tot onbekend en zelfs onuitgegeven werk.

Verwacht u vooral niet aan een doordeweeks eerbetoon, want dit is een voorstelling vol verrassingen!

waarom u dit moet zien:gainsbourg-fans zullen versteld staan van de nummers die ze niet kennen, en niet-fans zullen gainsbourg-fans worden. wat er gebeurt staat mijlenver verwijderd van de traditionele tribute to… ‘saint-marteau se fait gainsbourg’ is geen ingetogen eerbetoon maar een uitbundig feest.

Met: Saint-Marteau (zang) | Bruno Coussée (bas) | Isolde Lasoen (drums) | Ben Van Camp (gitaar) en Luk Vermeir (toetsen)

saint-marteau saint-marteau se fait gainsbourg

v r m uz i e k

08 / 03 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

what’s the coLour of money?

William Shakespeare, de oervader van het theater, schreef er een inktzwarte parabel over, even betrouw-baar als een staatsbon. Timon is een gerespecteerd burger van de stad Athene. Gerespecteerd omwille van zijn grote vrijgevigheid, zijn feestjes, diners , en gulle giften. Onbezorgd en vrolijk stapt hij door het leven tot de schuldeisers aan de deur staan en zijn dienaars hem erop wijzen dat de kas leeg is. Timon is ervan overtuigd dat zijn vrienden hem zullen redden. Hij stuurt zijn dienaars op pad om hem wat geld te lenen. De deuren blijven dicht, de uitvluchten van zijn goeie vrienden zijn schaamteloos. De eens zo hartelijke Timon verandert in een regelrechte misantroop. Het moet gezegd: ‘geld maakt niet gelukkig’. Timon trekt zich terug in de bos-sen. Hij zint op wraak.

There’s no business like showbusiness.

waarom u dit moet zien:‘Zwaarmoedigheid en lichtvoetigheid, de pijn van het zijn en een overduidelijk spelplezier raakten, kruisten elkaar voortdurend dankzij de alchemie tussen de acteurs.’, schreef iemand in het gastenboek n.a.v. oom wanja. voeg hierbij een zeer doordachte, intelligente wijze om met theaterteksten om te gaan, steeds geënsceneerd in een prachtige vorm en dan weet u waar u zich aan kan verwachten!

Een voorstelling van Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Stef Stessel, Michael Vergauwen, Jonas Van Geel (o.v.) e.a.

www.deroovers.be

de rooversdoLLarcycLus part i - timon van atheneinleiding om 20u

d o t h e At e r

07 / 03 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: 16 - €14,50(65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €10

Page 59: Seizoenskrant 2012-2013

57 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Na het one day event, de skateday, poolparty en picknick, vond de jongerenwerking van CC Strombeek het tijd om weer eens met een nieuw event op de proppen te komen. Ten minste, als de weergoden ons goed gezind zijn! Op 9 maart 2013, organiseert mixxit een eerste kleinschalig Holi - feest! Het Holi Festival is een traditioneel Indiaas Hindufestival dat het aanbreken van de lente viert met kleuren en muziek. Maar tegenwoordig wordt dit feest ook meer en meer in de westerse wereld gevierd, van New york tot Amsterdam. Tijdens het Holi Festival wordt met ecologische kleurpoeders naar elkaar gegooid, om de komst van de lente kleurrijk in te zetten en dit met bijpassende muzikale interventies. Een vettig verantwoord boeltje dus! Meer info vind je binnenkort op www.miXXit.be

wijde wereLd event z A m i X X i t |f e n i X X

09 / 03 | 13uWIJDE WERELD WEIDE - GuLDENDAL

gratis

Na ‘Minimal Music’ en ‘Jump on the big band wagon’ is ‘Kopers aan de top’ het derde project in samenwerking met de Academie voor Muziek, Woord en Dans Grimbergen. Ook verschillende fanfares en harmonieën uit Grimbergen nemen deel aan het project. Het concert Pushing the Limits met de top van de Belgische kopers vormt het hoogtepunt.

In zijn korte bestaan speelde Belgian Brass concerten in België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Nederland, de Verenigde Staten en Spanje én liet het zich opmerken door het uitbrengen van drie uitmuntende cd’s. Met hun eerste project en cd-opname Pushing the Limits staan ze in Strombeek op het podium. Verwacht u aan arrangementen van meesterwerken uit de klassieke muziekgeschiedenis aangevuld met composities van Glenn Miller, Piazzolla en anderen.

waarom u dit moet horen:begian brass is een koperensemble van topniveau. de meeste musici zijn leden van het orkest van de Koninklijke muntschouwburg en de muziekkapel van de belgische gidsen. virtuositeit, flexibilitiet en een ruim palet aan muziekstijlen vormen een belangrijk handelsmerk. binnen de wereld- en popmuziek zijn kopers de laatste jaren ‘hot’. met het belgian brass en pushing the Limits krijgen klassieke meesterwerken letterlijk en figuurlijk een ‘glamour’ tintje!Met: Manu Mellaer ts, Simon Van Hoecke, Steven Devolder, Frankie De Kuyffer (trompet), Rik Vercruysse, Marc Peremans (hoorn), Tom Verschoore, Geert De Vos (trombone), Stephan Vanaenrode (tuba), Luk Artois, Gaetan La Mela (slagwerk)

Samenwerking: Cc Strombeek, Academie voor Muziek, Woord en Dans Grimbergen

beLgian brass pushing the Limitsz A m uz i e k

09 / 03 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 – €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 – abo 6: €11,50 – abo 10: €10

Page 60: Seizoenskrant 2012-2013

58 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Pom

mel

iere

- ©

Pet

er D

e Jo

ngh

© C

hris

toph

e En

gels

Pierre komt voorwaardelijk vrij na 17 jaar gevangenis. De CCC is lang verleden tijd. Hij zal zijn eerste vrije weekend feestelijk doorbrengen met oude vrienden, ver van pers en camera’s.

Alle aanwezigen waren betrokken bij de revolutie. Wat is er overgebleven van hun overtuiging en daadkracht? Hoe verantwoorden sommigen hun huidige leven, vergeleken met hun oorspronkelijke idealen? De wereld is verder geëvolueerd: economische crisis, verbreding van de kloof tussen rijk en arm, financiële wildgroei en neoliberalisme. Ze hebben het kapitalisme duidelijk niet kleingekregen. Zou Pierre nog de leiding opnemen? Heeft de revolutie nog zin?

Een jonge, onuitgenodigde, charmante jongeman kondigt zich aan. De situatie kantelt. Was Pierre wel echt een held? Wat een feestelijke reünie had moeten worden, ontwikkelt zich tot een tribunaal.

waarom u dit moet zien:sKagen is een theatercollectief dat gevoelsgerichte ervaringen aanbiedt voor een zo breed mogelijk publiek. door de integratie van verschillende media zoals video, strip, muziek, poppen en locatie wil sKagen de theaterscène verbreden en jong en oud nieuwe verbeeldingsvormen aanreiken. sKagen wil zo de complexe wereld behapbaar maken.

Van en met: Stef Aerts, Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Mathijs Scheepers, Clara van den Broek e.a. | Techniek: Jeroen Wuyts | Kostuums: Barbara De Laere | Productie: SKaGeN ism Toneelhuis en De Tijd

www.skagen.be

sKagen cccde vette jaren Zijn voorbijinleiding om 20u

d o t h e At e r

14 / 03 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €18 - €17 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €16 - abo 10: €15

Doen de eerste lentekriebels jou ook zingen en dansen van plezier? Kom dan zeker naar de 7de editie van het wervelende Pepernootfestival! Pepernoot staat voor een heerlijk web van muziek- en dansactiviteiten, waarin het helemaal niet erg is om verstrikt te geraken.

Een pittig spinsel boordevol fijne producties, swingende ateliers, onverwachte installaties waarin kinderen, dans én muziek centraal staan.

We geven je al een mini vooruitblik op 2 voorstellingen van dit gekruide festival vol vrolijke muzieknoten...

scattiwhatti (De kolonie MT): een swingende kleuterromance met saxofoons die blinken en met dans, pret en retteketett!

pommeLiere (Pantalone & Nat Gras): Appels worden geplukt en gedanst op hun eigen beat. Een verwenervaring voor ogen, oren én smaak met een sappig concert als dessert.

extra: uiteenlopende muziek-, dans- en theater-voorstellingen, doeworkshops, doorlopende activi-teiten en installaties voor gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Koop nu al je pepernootpas(sen) en reserveer later voor de festivalactiviteiten.

pepernoot (3-12J)muZieK- en dansfestivaL

z o fA m i l i e

10 / 03 | vanaf 13uCC STROMBEEK EN OMGEVING

festivalpas: €10 - €8,50 (Gezinsbond/ abo 3-6-10)Een festivalpas geeft de hele namiddag toegang

tot alle activiteiten

vliegjemee.be

Page 61: Seizoenskrant 2012-2013

59 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© Jonas Lam

pens©

Melvin

cKobe

Beste publiek,

Over wat u mij de voorbije jaren misschien al zag doen op het podium: oké oké, we hadden plezier. Maar, sommige grappen maakte ik omdat ik graag wilde dat u me sympathiek vond, sommige meningen verkondigde ik omdat ik hoopte dat u me een interessante slimmerik zou vinden, sommige bekken trok ik opdat u zou lachen: wat een bekken trekt die toch.

Wat ik voorstel voor de nieuwe show: oké oké, opnieuw plezier.

Maar, dat ik die avond gewoon eens eerlijk zeg wat ik denk, als dat eens zou kunnen.

Let maar op, ik word door de jaren minder bang.

Gewoon eens eerlijk zeggen wat ik denk, misschien lukt het wel.

waarom u dit moet zien:over de vorige cabaretshows van wouter deprez was iedereen het roerend eens: een begenadigd verteller en publieksmenner eerste klas, aanstekelijk, ontwapenend, fantasierijk, grappig, kwetsbaar, echt en persoonlijk. Zijn nieuwste solovoorstelling wordt wellicht niet anders. dus snel reageren is de boodschap!

Tekst en Spel: Wouter Deprez | regie: Randall Casaer | techniek: Bruno Decock

www.wouterdeprez.be

wouter depreZ hier is wat iK denKd i & w o h um o r - c A B A r e t

19&20/03|20.30uCC STROMBEEK

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €15 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €16 - abo 10: €15

radio modern is een retro swingfeest met knallende live bands, zwierende petticoats, mooi uitgedoste vrouwen en vooral tot de laatste centimeter gevulde dansvloeren. Iedereen deelt de dansvloer: ouderen die de glorie van weleer graag komen opsnuiven staan naast hippe veertigers en shakende twintigers. Een dresscode hanteren we niet op Radio Modern, maar iedereen wil mooi uitgedost aanwezig zijn. Elke Radio Modern begint met een swing dansles: het publiek leert een aantal basispassen uit de swing en jive waarmee ze zich kunnen uitleven tijdens het optreden van de live band. De avond wordt afgesloten met groovy dj’s die de wax in de vingers hebben en wie wil kan voor wat rouge en krulspelden langs in één exclusief schoonheidssalon. Zo past het plaatje helemaal.

waarom u dit moet horen en zien:radio modern is een nostalgische trip naar de jaren ‘40 en ‘50. herbeleef een stukje geschiedenis en geniet een avond lang van deze unieke retrosfeer met old school swing in een mooi decor en knetterende rootsmuziek. radio modern bracht de fifties naar pukkelpop, verkocht zalen als de roma in antwerpen uit, of de vooruit in gent, en kreeg lovende commentaren in alle kranten. een trip down memory lane voor alle leeftijden!

www.radiomodern.be

radio modern v r m uz i e k

15 / 03 | 20.30uELDORADO HuMBEEK

tickets: €15 - €13,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €14,50 - abo 6: €12,50 - abo 10: €11

Page 62: Seizoenskrant 2012-2013

60 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© H

erm

an S

orge

loos

© P

hile

Dep

rez

In zus van horen we het verhaal van een vrouw die altijd in de schaduw heeft geleefd van haar heldhaftige en wereldberoemde zus. Een vrouw die op zichzelf geen bestaansrecht heeft, omdat ze nooit iets groots of memorabels heeft gedaan. Een vrouw die zich schaamt voor wie ze is en hoe ze is geweest. Want onze helden zijn mensen die dingen doen, niet mensen die dingen laten. Duizenden jaren na haar dood begint ze te praten, ergens op een plek waar de tijd niet meer telt.u krijgt het beeld van een anti-heldin. Een icoon voor al die mensen die niet denken in grote idealen, maar in kleine belangen en verlangens waarbij emotionele motieven het altijd winnen van de ideologische. Maar is dat per definitie minder groots en minder heldhaftig dan zij die op de barricaden staan en vechten zonder doodsangst?

Zus van is gebaseerd op de mythologische figuur Ismene, zus van Antigone, dochter van Oidipoes.

waarom u dit moet zien:na het meer dan indrukwekkende gif, is elsie de brauw opnieuw te gast in strombeek. nu met de eerste tekst die Lot vekemans voor haar schreef. vekemans ontving voor de tekst de van der viesprijs 2005. de brauw werd voor deze rol genomineerd voor de theo d’or, de belangrijkste nederlandse acteursprijs.

Spel Elsie de Brauw | Tekst Lot Vekemans | Regie Allan Zipson |Toneelbeeld Manny Dassen | Geluidscompositie Paul Koek

www.ntgent.be

ntgent Zus vaninleiding om 20u

v r t h e At e r

22 / 03 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13.50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

‘to intimate’ gaat over vertalen van de ene taal naar de andere en ook over interpretatie en ambiguïteit. Het wil iets te kennen geven en iets laten doorschemeren. Intimate verwijst naar het gevoel van intimiteit, samen zijn en vertrouwelijkheid dat tussen deze drie kunstenaars, hun talen en het publiek hangt.

‘To intimate’ put uit de muziek van Joseph dall’Abacco en Hans Werner Henze, cellist Thomas Luks laat hun muziek dialogeren en overvloeien. Cynthia Loemij en Mark Lorimer creëerden hun bewegingsfrasen los van deze muziek en lieten zich eerder leiden door de popsongs die de kleur van hun jeugd bepaalden.

Dat resulteert afwisselend in samenklank of tegen-klank, in toenadering of afstand nemen, in spanning of ontspanning, in chaos of ordening… kortom in weergaloze schoonheid.

waarom u dit moet zien:danseres cynthia Loemij als vaste waarde bij rosas weet met die andere sterdanser mark Lorimer het publiek te vervoeren met prachtige dansante en kwieke duobewegingen, gebracht op de hemelse live klanken van een cellist die zich ook verplaatst met de dansers. het is dans als uitdrukking van een doorleefd joie de vivre! exquise! Choreograf ie en dans: Mark Lorimer en Cynthia Loemij | Cellist: Thomas Luks | Set: Herman Sorgeloos | Kostuums: Anne -Catherine Kunz | Licht: Clive Mitchell | Dramaturgie: Marianne van Kerkhoven | Mentor: Jonathan BurroughsCo-productie: Ovaal, Grand Theatre de Luxembourg, Charleroi Danses, Kaaitheater Brussel, Maison de la Musique Nanterre, Pact Zollverein Essen, Rosas v.z.w., La Bâtie Geneve

www.quaternaire.org

cynthia Loemij/marK Lorimer/thomas LuKs (CELLO) to intimate inleiding om 20u

d o dA n s

21 / 03 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €20 - €18,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €19,50 - abo 6: €16 - abo 10: €14

Page 63: Seizoenskrant 2012-2013

61 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Pressebild1

‘We verontschuldigen ons oprecht omdat we op dit klassieke recital niet in het pak zitten, maar geen nood. We beginnen alvast, en dan lossen we het wel op.’

Ongeveer met die boodschap kruipen de Berlijners dominik Wagner en benedikt zeitner van het komisch-muzikale duo ass-dur achter de piano en beginnen een quatre-mains te spelen. Terwijl ze geen noot missen van hun klassieke medley, kleden ze zich van kop tot teen om. Met alle acrobatische standjes van dien.

waarom u dit moet zien:menig ernstig muziekliefhebber vindt zoveel luchtigheid vast een aanfluiting vanjewelste. maar veel anderen appreciëren het net dat ass-dur de draak steekt met de salonfähigkeit van het wereldje. hun muziekcabaret werd al vaak bekroond. waar dit duo ook optreedt, het publiek raakt steeds in vervoering voor hun mengvorm van klassieke muziek, komedie en pianoacrobatie. Ze toeren nu voor het eerst buiten het duitse taalgebied.

www.ass-dur.de

ass-dur faQ of musicd i m uz i k A l e h um o r

26 / 03 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

bachs mattheuspassie is een dramatische toon zetting van het lijdensverhaal van Christus, zoals het verteld wordt door de evangelist Mattheus. Het verhalend gedeelte wordt voortdurend onderbroken door beschouwingen en meditaties van koor en solisten.Bach creëert een pakkende voorstelling van het lijdensverhaal met muzikale middelen zoals de klankkleur van instrumenten en de menselijke stem, melodische en ritmische motieven, harmonie en verschillende toonaarden. Deze muzikale bouwstenen krijgen een eigen emotionele betekenis, waardoor de componist en in tweede instantie de uitvoerende muzikant, in staat is gevoelens op te roepen: van negatieve als verdriet, angst, agressie, vertwijfeling en melancholie tot positieve als vreugde, extase, zekerheid, vrede en harmonie.De genialiteit van Bach maakt van deze passie de ‘passie der passies’.

waarom u dit moet horen:verschillende componisten hebben het lijdensverhaal van christus op muziek gezet. toch is er voor veel mensen slechts één passie en dat is de mattheuspassie van johann sebastian bach. de prestigieuze abdijkerk van grimbergen vormt een uniek kader waar dit meesterwerk volledig tot zijn recht komt.

Met de steun van: abdijgemeenschap Grimbergen en WAG

mattheuspassie, bWV 244 - j.s. bachbach dagen #1 VOCAAL ENSEMBLE LA FuRIA | ANTWERPS KATHEDRAALKOOR | BAROKORKEST LE CONCERT D’ANVERS | MHAIRI LAWSON, SOPRAAN | CLARE WILKINSON, ALT | SIMON WALL, EVANGELIST | MATTHEW LONG, TENOR | BIRGER RADDE, BAS | TE BEPALEN, CHRISTuS | BART VAN REyN, DIRIGENT

z o k l A s s i e k

24 / 03 | 17u!ABDIJKERK GRIMBERGEN

tickets: €30 - €28,50 (65+) - €20 (-21, dagstudent)abo 3: €30 - abo 6: €28,50 - abo 10: €28,50

Page 64: Seizoenskrant 2012-2013

62 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© V

aler

ie S

imm

ons

zwart is na Wit en Rood het laatste en afsluitende deel van de trilogie De Wederopbouw Van Het Westen. Na het maagdelijke Wit en het volle Rood zou een duister en morbide Zwart voor de hand liggen. Maar de Koe wil Zwart transparant laten zijn.

Wit ging over het begin, over hun jeugd. In Rood nam Liz Taylor hen mee in een leven vol weelde, tragiek, passie en liefde. In Zwart wil de Koe het hebben over waar ze uiteindelijk terecht gekomen zijn: de kunst.

Eigenlijk moet Zwart een verhaal worden over geloof in flexibiliteit en creativiteit. Over de mogelijkheden van verandering en vernieuwing. Over de kracht van projecten, gesprekken en samenwerkingen. In Zwart wil de Koe de cirkel in het Wit hebben gesloten. Eigenlijk moet dit Zwart bijna witter worden dan hun Wit.

waarom u dit moet zien:perfect op zichzelf te bekijken derde deel van de trilogie in de meer dan typische de Koe-stijl. peter van den eede, natali broods en willem de wolf staan garant voor pittige collagevoorstellingen, die u met de nodige knipogen op sleeptouw nemen en een beeld tekenen van de wereld hoe zij die ervaren.

Van en met Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede

www.dekoe.be

de Koe Zwartinleiding om 20u

d o t h e At e r

28 / 03 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13.50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

josé navas brengt met personae een heel sterke danssolo in een eigen choreografie. In zeven delicate dansstukjes verkent Navas de ontmoeting tussen dans en muziek. Personae leidt ons tot in het diepst van de ziel naar de muziek van Rachmaninov, Ravel, Verdi, Vivaldi en Patti Smith. Navas gooit alle ballast overboord, zodat er niets anders overblijft dan hijzelf als performer. In Personae, een impressionante en emotionele mozaïek, ontdek je de sublieme schoonheid en de kracht van Navas als solodanser. Hij trekt alle dansregisters open en bouwt met dit materiaal een heel eigen theatrale taal op. Soms donker en mysterieus, dan weer aards, vinnig, sensueel en fijn elegant. Navas is een van de belangrijkste Canadese ambassadeurs van de hedendaagse dans. Navas’ interpretatie van Ravels Bolero en Stravinky’s Sacre du printemps tonen solo’s van wereldklasse. Zo puur, zo intens.

waarom u dit moet zien:deze solo staat buiten het soort dans dat te voorzien en te verwachten is. als een regelrechte brok energie weet deze danser het publiek mee te trekken in een trance-gevoel van mentale overmeestering !

Choreografie en dans: José Navas | Muziek: Antonio V ivaldi , A gus tin L ar a, Giuseppe Verdi, Ser gei Rachmaninoff, Patti Smith, Maurice Ravel | Licht: Marc Parent | Kostuum: José Navas | Uitvoering kostuum: L’Atelier de Couture Sonya B

Personae is een productie van José Navas/Compagnie Flak in coproductie met Danse Danse en Place des Arts.

www.flak.org

josé navas/compagnie fLaK (CAN)personaeinleiding om 20u door Katie verstockt

w o dA n s

27 / 03 | 20.30uCC WESTRAND DILBEEK

tickets: €18 - €17(65+) - €8(-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €16 - abo 10: €15

Page 65: Seizoenskrant 2012-2013

63 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

©N

ick Andrew

s

Muzen in de muziek, verhalen achter hartverscheurende nummers over de liefde-van-hun-leven... er zijn er door de jaren véél geschreven. Zaki kent ze nog...en is graag uw gids van deze avond!

maandacht heeft al een uitgebreide Histrylogiereeks naar de zalen gestuurd: History of Singersongwriters, Jazz, Soul en One Hit Wonders. Omdat succes om een traditie vraagt, maakt Zaki samen met Ron Reuman graag een vervolg op deze Histrylogiereeks. Het concept blijft behouden: een verteller, die zich verdiept heeft in het thema, neemt het publiek mee langs een aantal legendarische ankerpunten binnen het belichte genre.

waarom u dit moet zien:het wordt een toegankelijke, amusante avond vol weetjes en anekdotes, gebracht door dé man die vlaanderen naar plaatjes leerde luisteren. een greep uit de artiesten die aan bod komen: adele, david bowie, the beatles, wim de craene, bob dylan, robert Long, nirvana, joss stone, jan de wilde, amy winehouse, …

Zaki & band: Guy Swinnen (zang, akoestische gitaar) | Spencer The Rover (zang, akoestische gitaar) | Axl Peleman (bas, zang) | Jan Hautekiet (keyboards) | Ron Reuman (drums, bandleiding) | Fleur Hendriks (zang) | Roeland Vandemoortele (gitaar, zang)

ZaKi & band (guy swinnen, axL peLeman, jan hauteKiet, …) histryLogie ‘history of a song for my Love’

v r m uz i e k

29 / 03 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €12,50 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €14,50 - abo 10: €12,50

itak is een sprookjesachtig verhaal van peter de graef. In deze intieme vertelvoorstelling komen vele kleurrijke personages voorbij, allemaal gespeeld door twee acteurs.

Het jongetje Itak is zijn dorp in het binnenste binnen van het Braziliaanse oerwoud ontvlucht en komt in de moderne wereld terecht. Daar ontmoet hij Waltertje, zoon van de baas van een groot moordenaarsbedrijf. De jongens worstelen, elk op hun eigen manier, met hun afkomst. Ze komen terecht in werelden die in niets lijken op de plek waar ze vandaan komen. De groteske fantasiewereld van Itak gaat over de werkelijkheid, die vaak fantastischer is dan we denken.

waarom u dit moet zien:itak is een fantasievol verhaal dat in 1997 genomineerd werd voor de signaalprijs. brechtje Louwaard en tristan versteven hebben een grote affiniteit met het werk van peter de graef en werkten reeds vaak met hem samen : in de winter onder de tafel, da’isss!, marianne, vaders en eieren,…. Zij maakten met het banket al eens enkele felgesmaakte kleine producties met licht-filosofische inslag.

Spel: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard | Tekst: Peter De Graefwww.hetbanket.be

het banKet itaK (10+)v r t h e At e r

29 / 03 | 19.30uCC WESTRAND

tickets: €13 - €12 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €12,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 66: Seizoenskrant 2012-2013

64 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© P

iete

r Ver

haeg

he

J© o

chem

_Ju

rgen

s

maestroloog (m,v,-gen): een deskundige in het bestu-deren en/of imiteren van personen die meesters zijn in hun vak. Ziedaar de definitie van maestroloog, een kunst die Guga (voluit Guga Baùl) perfect beheerst. Als Guga in de huid kruipt van Sergio Herman of Alex Agnew, allebei meesters in hún vakgebied, verheft hij ‘bewonderen’ tot een heuse stiel. Vraag dat maar aan mevrouw Gunter Lamoot: ‘Met het licht uit zou ik niet weten of nu de echte Gunter of de andere naast me in bed ligt.’

waarom u dit moet zien:guga schept in zijn eerste theatershow een universum waarin bv’s zichzelf overstijgen. wie hem zag schitteren in het bekroonde tegen de sterren op of tijdens zijn passages in comedy for life, villa vanthilt, vrienden van de veire en de laatste show weet dat zijn adoratie voor straffe persoonlijkheden ver reikt. Zonder hulp van make-up of pruiken weet deze volbloed stemmenimitator uit zijn gave charmante comedy te puren.

www.gugabaul.be

guga maestroLoogv r h um o r

05 / 04 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Eén keer per jaar komt de beroemde filosoof Sartre (1905-1980) Laura van Dolron opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit keer loopt het echter anders. Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden.

Sartre kan het niet langer aanzien. Hij MOET het een en ander rechtzetten. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het losgeslagen individualisme. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige maar oprechte poging tot engagement.

waarom u dit moet zien:in sartre zegt sorry doet stand up philosopher Laura van dolron waar ze goed in is. Ze snijdt op een lichtvoetige manier grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. mensen die komen om te denken, maakt zij aan het lachen en mensen die komen om te lachen, zet zij aan het denken.wegens groot succes hernomen.

Spel: Laura van Dolron en Steve Aernouts | Tekst & con-cept: Laura van Dolron | Dramaturgie: Rezy Schumacher | Begeleiding: Celine Buren | Lichtontwerp: Gé Wegman | Productie: Goed gezelschap van Laura, Het Nationale Toneel

www.hetzesdebedrijf.bewww.lauravandolron.com

het Zesde bedrijfLaura van doLron | het nationaLe toneeLsartre Zegt sorry

d o t h e At e r

04 / 04 | 20.30u CC WESTRAND

tickets: €14 - €13 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 67: Seizoenskrant 2012-2013

65 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© M

argot De G

roup

Wil je mee verdwalen tussen de wolken en je laten wiegen door de wind? Wil je van dichtbij een vlieger zien vliegen, een parachute doen dansen of kijken hoe een bal in een luchtballon verandert?

Kom, wij ontvoeren je naar een wereld waar alles vederlicht is.

Kom, aarzel niet. Hier laten we je drijven op de wolken. Hier geven wij je vleugels.

Kom, en vlieg met ons mee!

in de wolken… is een interactieve peuterproductie zo licht als lucht, zo luchtig als de wolken. Eén acteur neemt je mee en een circusmeisje toont haar kunsten.

waarom u dit moet zien:sprookjes enzo staat garant voor interactief, verrassend theater op maat van de allerkleinsten. telkens weer nemen ze de peuters en hun ouders mee in de wonderlijke wereld van verhalen, sprookjes en mythen. de voorbije jaren trakteerden ze ons op hun vorige producties : de tuin, aquarium en sneeuw.in de wolken… is hun nieuwste creatie, een vederlichte voorstelling voor peuters van 1 tot 3 jaar, samen met mama of papa.extra: een knusse voorlees- en kijkhoek vanaf een half uur voorafgaand aan de voorstelling, deze keer over de lucht, de wolken en de sterrenhemel.Spel: acteur + circusartieste | Concept: Marcello en Pietro Chiarenza | Regie en scenografie: Pietro Chiarenza | Productie: Maya Van Puymbroeckwww.sprookjes.be

sprooKjes enZo in de woLKen… (1-3J)

d i fA m i l i e

09 / 04 | 11u & 16uCC STROMBEEK

tickets: €7,5 - €6 (Gezinsbond/ Abo 3-6-10)Elk kind dient vergezeld te zijn van één volwassene

Soms ontdek je heel onverwacht een groep of een artiest, waarvan je eerst heimelijk trots bent dat jij een van de ingewijde fans bent, maar waarvan je tegelijk de naam van de daken wilt schreeuwen. Wie de theatervoorstelling maanziek heeft gezien, herkent dat gevoel. Daarin gaf Wannes Cappelle, aan de zijde van Wouter Deprez, een ontwapenende inkijk in de poëtische en melodische pracht waarvan zijn liedjes bol staan. In februari 2012 verscheen het vervolg op het straf debuut van Cappelles groep het zesde metaal. En Cappelle heeft zijn unieke stijl niet verloochend. Integendeel, op ‘Ploegsteert’ graaft hij nóg dieper in hart en hoofd, zowel bij zichzelf als bij zijn publiek. En met zijn schier onuitputtelijke arsenaal aan dichterlijke vondsten zorgt Cappelle ervoor dat een glimlach uiteindelijk altijd de bovenhand haalt. Maarten Flamand en Esther Lybeert brachten hun singer-songwriter talenten samen in the antler king. Hun debuutalbum werd op gejuich onthaald en in het voorjaar 2013 presenteren ze hun tweede plaat.

waarom u dit moet zien:voor de theatertournee van ploegsteert zijn de liedjes van het Zesde metaal speciaal gearrangeerd voor viool, cello en contrabas. de guest appearance van cappelles artistieke soulmate roos rebergen (frontvrouw van de succesvolle nederlandse band roosbeef) maakt de ontdekkingstocht nog opwindender.Bezetting Het Zesde Metaal:Wannes Cappelle: zang, gitaar, pianoWietse Beels: vioolMarc Pijpops: altvioolFrans Grapperhaus: celloBen Faes: contrabas (onder voorbehoud)Roos Rebergen: zang en backing vocalsondertiteldwww.hetzesdemetaal.be

het Zesde metaaL ‘pLoegsteert’Voorprogramma: the antLer King

z A m uz i e k

06 / 04 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €15 - €13,50 (65+) - €11 (-21, dagstudent)Abo 3: €14,50 – abo 6: €12 – abo 10: €11

vliegjemee.be

Page 68: Seizoenskrant 2012-2013

ANDERzijds

66 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Het is een nieuw fenomeen. Iedereen organiseert thuis allerlei leuke, gezellige avonden: een theatervoorstelling bij de buren, bij andere buren een jazzconcert of misschien een poëzieavond met een streepje muziek en vervolgens bij de vrienden een interessant kookexperiment of een virtuele herbeleving van een gemaakte reis. Zulke avonden dienen twee doelen: ten eerste vermaak je de gasten en ten tweede profileer je jezelf.

bad van marie kan niet achter blijven en volgt deze nieuwe trend, met onverwachte gevolgen.

bad van marie ‘het gastgeZin’w o -z A

10-13/04 |20.30u OP LOCATIE IN HuISKAMERS/LOFTS TuSSEN DILBEEK EN GRIMBERGEN

Vijf dagen lang tonen cuLtuurcentrum strombeeK en westrand diLbeeK in eigen huis en op locatie voorstellingen die zich anders verhouden tot het publiek dan ‘gewone’ schouwburgvoorstellingen. soms volwaardige producties, soms korte interventies, die samengevoegd toch een avondvullend programma vormen, soms onaangekondigd. op locatie, op minder verwachte plekken in het cultuurcentrum, in een andere opstelling in de schouwburg. enerzijds theater, anderzijds met een andere blik.

o p h e t p r o g r a m m a :

ANDERzijdseen fe s t i Va l me t een a nd er e b l ik

d o -z o f e s t i vA l

10 -14 / 04

tickets: per avond per locatie:€15 - €13.50 (65+) - € 8 (-21, dagstudent)

Abo 3 €14,50 – abo 6 €12,50 – abo 10 €10

Festivalpas: €24 (geldig voor drie voorstellingen)

Ticketprijzen niks is wat het lijkt – zie aldaar

Page 69: Seizoenskrant 2012-2013

ANDERzijds

67 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© koenbroos

Wat als je leven in één klap wordt weggevaagd? Is een moordmachine nog een kind? In de theatrale video-installatie hoog gras inspireert Inne Goris zich op vragen, dromen en beelden van kindsoldaten. Kinderen spelen naast opgehangen mannen. Wat hebben hun verhalen met ons te maken?

Samen met visueel kunstenaar Kurt d’Haeseleer en componist Dominique Pauwels onderzoekt Goris wat een extreme situatie kan doen met mensen. Wat zou jij doen met het mes tegen de keel? De mythe van het onschuldige kind wordt doorprikt. De grens tussen dader en slachtoffer, killer en kind blijkt verrassend dun. Hoog Gras is een confrontatie met de donkerste kanten van jezelf.

Lod/ inne goris ‘hoog gras’d o

11 / 04 | 20.30uWESTRAND

Twee strips-met-een-soundtrack. Soundtracks die niet alleen lagen en sferen toevoegen aan de lezing, maar ‘het leestempo van de gemiddelde lezer volgen, bepalen of zelfs lichtjes de hoogte in jagen. En van lezen meer dan ooit een ervaring maken. Zeker tijdens de liveversie. Die vindt plaats in bibliotheken, concertzalen of exporuimtes. De drummer tikt af, het publiek slaat het boek open en we zijn vertrokken. Samen lezen. Met de muziek van deadmanorchestra als bindende factor. Van een vreedzame manifestatie gesproken.

tom struyf ‘vergeetstuK’In ‘Vergeetstuk’ probeert Tom Struyf een verdrongen hoofdstuk uit zijn verleden opnieuw leven in te blazen. Gewapend met digitaal feitenmateriaal gaat hij de chaos van zijn herinneringen te lijf en probeert alles consistent te reconstrueren. Dat lijkt eerst te lukken, maar al snel blijkt de grens tussen wat er echt is gebeurd en wat Tom in de loop van de tijd onbewust aan de feiten heeft toegevoegd flinterdun en nauwelijks aanwijsbaar. Informatie blijkt een vloeibaar begrip te zijn, of gelooft hij dat alleen maar zelf? Wie manipuleert wie? Tom was eerder met The Tatiana Aarons Experience te gast in Nieuwe Maatjes.

d u b b e l p r o g r a m m a

braaKLand/Zhe biLding‘weer over naar jou’

w o

10 / 04 | 20.30uCC STROMBEEK

Page 70: Seizoenskrant 2012-2013

ANDERzijds

68 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© M

arie

_Urb

an

Een vrouw is onderweg naar het Zuiden en neemt noodgedwongen een liftster mee. De vrouwen praten, zwijgen, confronteren mekaar met hun ideeën. Naarmate de tijd verstrijkt worden ze langzaam gedwongen zich open te stellen voor mekaar en verandert het landschap rondom hen mee. You may find yourself is een suggestieve locatie voorstelling voor volwassenen. Het is een visueel theatrale reis waarin twee vrouwen met een verschillende achtergrond mekaar ontmoeten. Met behulp van een auto, de omgeving van de locatie en filmische beelden portretteren ze deze toevallige ontmoeting.

Van en met: Sofie Palmers, Katrien Pierlet | scenografie: Michiel Soete

sofie paLmers ‘you may find yourseLf’

v r -z A

12-13 / 04 | OP LOCATIE

In “tonight, lights out!” verzamelen mensen in het kader van de klimaatverandering. De tribune staat in een halve cirkel en er zijn overal gloeilampen; op het podium, tussen het publiek, aan het plafond, tegen de muren. Er zijn precies evenveel lampen als toeschouwers. Iedere bezoeker krijgt een lichtschakelaar die verbonden is met een lamp. Een ceremoniemeester spreekt het publiek aan, vertelt verhalen en creëert daarmee een relatie van nabijheid en vertrouwen. Zijn rol is het publiek naar het moment te leiden waarop ze samen het licht uitdoen.

“Tonight, lights out!” focust op de creatie van geloof: het geloof dat je met het gezamenlijk uitvoeren van een eenvoudige taak echt iets kunt veranderen.

david weber Krebs ‘tonight, Lights out!’

v r

12 / 04 | 20.30uWESTRAND

Page 71: Seizoenskrant 2012-2013

ANDERzijds

69 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© C

lara Herm

ans©

Moon Saris

Circuit x wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen. Circuit x is een kwaliteitslabel, dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Cultuurcentrum Strombeek en Westrand nemen voor de tweede keer deel aan dit project, een samenwerking tussen VTI, Locus en de Vlaamse Overheid.

Vorig jaar kondigde Maarten Westra Hoekzema in De Openbaring het einde van de wereld aan. In een fascinerende uiteenzetting liet hij ons begrijpen dat we niet meer lang te leven hebben. En nu, net voor het eind der tijden, heeft hij door wat we nodig hebben om paradijselijk te leven. En dat we daarvoor moeten verleiden. Want daar draait alles om.

waarom u dit moet zien:verleiding is essentieel om een heerlijk leven te leiden met veel vrienden, nog meer geld en een fantastische levenspartner. maarten westra hoekzema ontpopt zich in deze voorstelling nog verder tot alwetende goeroe. hij vertelt je exact hoe je moet verleiden, zodat je krijgt wat je wil hebben. hoe je het best reclame maakt. hoe je een gammele auto voor een veel te hoge prijs kunt verkopen. en vooral hoe je met overweldigend succes een vrouw of een man moet versieren.

Tekst, regie en spel: Maarten Westra HoekzemaCoaching: Kyoko Scholiers, Louis van der WaalProductie: C-mine cultuurcentrum, STUK, Het Huis van Bourgondië, unm, C.C. Berchem

maarten westra hoeKZemade verLeiding circuit x #4

z o

14 / 04 | 20.30uOP LOCATIE

Victoria spaart voor een meterslange vlecht. Juister: ze spaart voor een prins. Die langs haar vlecht omhoog zal klimmen. De hoofdpijn neemt ze er graag bij. Tot ze op een dag een dichter ontmoet in een park. Hij is niet bepaald een Prince-koek-prins, maar hij is wel sterk met woorden. Als een spiderman spint hij de mooiste gedichten rond Victoria en ze worden verliefd. Maar er is nog iemand die zijn oog op Victoria heeft laten vallen...

Koen Monserez, Valérie Mertens, Jonas Van Thielen en Steven Beersmans werkten al vaker samen en creëerden ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van het Rode Hond Festival Leuven (30CC) deze uit zonderlijke locatie- annex muziektheater-voorstelling. Wie het werk van deze ploeg een beetje kent, weet dat hij gepassioneerd zang- en acteerwerk, morbide humor en zwarte romantiek mag verwachten.

waarom u dit moet zien:welkom in de speeltuin van de grote westerse literatuur: Liefde, dood en natuur! niks is wat het lijkt is een locatievoorstelling voor kinderen én volwassen die je meeneemt op een wandeling door een écht park. onderweg ben je van heel dichtbij getuige en deelgenoot van een grappig liefdesdrama in een levensecht decor met een vrouwenkoor dat de hand niet omdraait voor een schubert of twee.

Spel: Valérie Mertens, Jonas Van Thielen en Steven Beersmans | coaching en tekst: Koen Monserez | dramaturgie: Ruth Mellaerts | zang: Annerose Allemon, Astrid Annicaert, Herlinde Hiele en Sara Raes | muziek: Peter Spaepen

www.fabuleus.be

30cc i.s.m. fabuLeusniKs is wat het LijKt (DE DOOD, DE DICHTER EN HET MEISJE) (8+)

z A fA m i l i e

13/04 | 19u & 16uLOuRDESGROT HuMBEEK

tickets: €10 - € 8,5 (65+) - €7,5 (-21, dagstudent)abo 3: €9,50 - abo 6: €8,50 - abo10: €7,50

vliegjemee.be

Page 72: Seizoenskrant 2012-2013

70 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© F

ilip

Nau

dts

Vaderland, het land dat wij van onze vaders geërfd hebben. Bestaat dat eigenlijk nog? De afgelopen jaren is allerslimste mens Bert Kruismans intensief op tournee geweest in Franstalig België. Hij maakte kennis met een land dat hij alleen kende uit de verhalen van zijn vader en uit vergeelde geschiedenisboeken. ‘Ondertussen hebben mijn zonen de leeftijd waarop ze zich afvragen wat wij aan hun generatie zullen doorgeven. Wat moet ik dan antwoorden?’ In zijn nieuwste voorstelling heeft Bert het over vaderschap, heimwee, geschiedenis, politiek, opvoeding en het verband tussen dat alles.

waarom u dit moet zien:vlaanderens meest spitsvondige comedian brengt alweer een uniek spektakel. speciaal voor deze show componeert hij een aantal nieuwe liedjes, waarmee hij een nieuw genre lanceert: de stand-upmusical. tegelijkertijd met de vlaamse versie brengt bert ook een franstalige versie uit - La bertitude des choses - waarin hij zijn unieke kijk op onze geschiedenis ventileert.

Spel: Bert Kruismans.| Tekst: Peter Perceval & Bert Kruismans | Regie: Peter Perceval

www.kruismans.com

bert KruismansvaderLand

d o s tA n d u p c o m e dy

18 / 04 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €13 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €14 - abo 10: €13

Pinkstermaandag, 1828. Vanuit het niks duikt de zestienjarige Kaspar Hauser op in de Duitse stad Nürnberg. Hij kan keurig zijn naam schrijven. Maar lopen kan hij niet en hij is niet in staat tot het uiten van een verstaanbare klank. Toch ontwikkelt Kaspar zich. Langzamerhand herinnert hij zich dingen uit zijn verleden. Dat hij vele jaren in een donker hol heeft doorgebracht. Waar hij eten kreeg van een man die nooit tegen hem sprak. Kort nadat dat bekend raakt, wordt Kaspar in het stadspark vermoord door een onbekende.

braakland/zhebilding werd door de jury van de Vlaamse Cultuurprijs expliciet gelauwerd voor zijn ensemble van spelers en makers. Tijdens Kaspar zet BZB het ‘groepswerkje’ voorop door een feestelijke ‘ensemblevoorstelling’ te maken met een grote bezetting.

waarom u dit moet zien:met de tekst Kaspar onderzoeken stijn devillé en adriaan van aken het isolement van de eenzame zonderling. dat levert uitermate speels, eclectisch tekstmateriaal op. poëtische hoogstandjes. afgewisseld met sketches, grappen en grollen. altijd op ritme. hier en daar op rijm.

Tekst: Stijn Devillé & Adriaan Van Aken | Een voorstel-ling van Dirk Buyse, Kris Cuppens, Sara Vertongen, Janne Desmet, Stijn Devillé, Rudy Trouvé, Adriaan Van Aken, Els Theunis & Geert Waegeman

www.braakland.be

braaKLand/ZhebiLdingKasparinleiding om 20u

w o t h e At e r

17 / 04 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €14 - €12,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €13.50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 73: Seizoenskrant 2012-2013

71 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Na een lange reeks optredens in (onder meer) de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië en Spanje heeft het meisjeskoor Scala niet alleen een heleboel nieuwe eigen nummers klaar. Ook de ‘look’ van Scala zal anders zijn op het vlak van o.m. bewegingsexpressie en styling. Voor dat „nieuwe kleedje” vonden de broers Kolacny & zangeressen hun inspiratie bij ondermeer Björk en Sigur Ros (Jonsi). Hun zoektocht naar de geschikte persoon - om hen hierbij met raad en daad (schaar) bij te staan - bracht hen bij modeontwerper Tim Van Steenbergen.

waarom u dit moet horen:het concert met scaLa was dit seizoen meteen uitverkocht. we kregen nog zoveel vragen van mensen die geen ticket meer konden bemachtigen dat we hen opnieuw uitnodigden. scaLa staat volgend seizoen in de abdijkerk van grimbergen met de tournee ‘concert van de nachtegaal’. Ze brengen een optreden op maat van kerken en kathedralen dat wordt aangevuld met repertoire uit hun nieuwste cd die in het najaar van 2012 verschijnt.

www.scalachoir.com

scaLa concert van de nachtegaaLw o m uz i e k

24 / 04 | 20.30u ABDIJKERK GRIMBERGEN

tickets: €30 - €28,50 (65+, -21, dagstudent)abo 3: €30 - abo 6: €28,50 - abo 10: €28,50

Een vrouw en een man ontmoeten elkaar toevallig tijdens een wandeling in de bossen van de Kempen. Hij is een aan lager wal geraakt stand-upcomedian die in afwachting van zijn comeback veroordeeld is tot het entertainen van kinderen in een nabijgelegen vakantiepark. Zij is een apothekeres in de midlifecrisis, vol angst op weg naar het ziekenhuis. Is ze ernstig ziek of heeft de oncoloog zich vergist?

Zijn geest en haar lijf, beiden in nood, vinden elkaar tijdens een lange namiddag op deze afgelegen plek. Een intense confrontatie, ver weg van de ogen van de wereld.

Ongewild en vuriger dan ooit vermoed laaien er passies op, tot hun wegen weer scheiden.

Wat rest, is een ontmoeting die ingrijpender is gebleken dan iemand had kunnen voorspellen.

waarom u dit stuk moet zien:na cloaca regisseert ignace cornelissen opnieuw een sterke cast in een hedendaags nederlandstalig stuk. de Kus is een vlijmscherpe en doeltreffende tekst van ger thijs, vol komische en tragische wendingen die het verhaal voorzien van het nodige zwarte, ranzige randje. groots theater zonder pretenties.

Tekst: Ger Thijs | Bewerking en regie: Ignace Cornelissen | Spel: Hilde Heijnen (De Rodenburgs, Parades End), Ivan Pecnik | Scenografie: Niek Kortekaas | Dramaturgie: Bram Verschueren

www.hetgevolg.be

het gevoLg de Kusinleiding om 20u

z A t h e At e r

20 / 04 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €14 - €13 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €13,50 - abo 6: €11 - abo 10: €10

Page 74: Seizoenskrant 2012-2013

72 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© K

urt V

an d

er E

lst

Twee clowns werken al iets te lang samen. Ooit waren ze een bejubeld duo. De ene had wat de ander wou. De ander zei wat de ene bedoelde. De ene voerde uit waar de ander van droomde. De ander vermoedde wat de ene van plan was. Ze zouden graag solo gaan, maar ze hebben elkaar nodig om te overleven. De schmink zit vol barsten. De tenen worden even lang als de schoenen. De maskers vallen af. Wat overblijft, zijn onverwerkt verdriet en opgekropte frustratie.

de marcellini’s toont de complexiteit van langdurende vriendschap. Van een gemengd verleden. Het laat de kwetsbaarheid en tegelijk de emotionele kracht van de mens zien. Na een korte succesvolle speelreeks in 2009, is deze voorstelling opnieuw te zien.

waarom je dit moet zien:’het bijzondere aan de marcellini’s is hoe Leue en vanden broecke de melancholie en eenzaamheid stelselmatig weten op te drijven zonder de honger naar fratsen van het publiek volledig te negeren.’ wouter hillaert in de standaard ‘voeg bij dit intense spel enkele onverwachte magische beelden en je krijgt bijzonder straf en meeslepend theater.’ Liv Laveyne in de morgen

Van en met: Dimitri Leue, Bruno Vanden Broecke, Marco Santy | Soundscape: Pol Geusens | Circustechnieken: Jack Jaxx | Decorontwerp: Jan Strobbe | Kostuumontwerp: Barbara De Laere |Lichtontwerp: Frank Haesevoets | Dramaturgie: Kerensa Verhoosel

www.hetpaleis.be

hetpaLeis/dimitri Leue| bruno vanden broecKede marceLLini’s (16+) inleiding om 20u

v r t h e At e r

26 / 04 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €16 - €15 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €14 - abo 10: €12

De werken van j.p. sweelinck en j.s. bach overbruggen 150 jaar muziek. Terwijl Sweelinck nog met één voet in de Renaissance staat, vertegenwoordigt Bach het muzikale hoogtepunt van de Barok. De orgelmuziek van Bach zou zonder Sweelinck niet zijn wat ze geworden is. Via leerlingen kwam de compositiestijl van Sweelinck tot bij Bach. Het orgel had toen orkestrale proporties aangenomen die door Bach ten volle benut zijn. In 32 foot brengen de saxofoons van bL!ndman orgelwerken van beide meesters op een eigenzinnige manier.

waarom u dit moet horen:bL!ndman [sax] pakte in het verleden bach, mozart en buxtehude aan. de specifieke aanpak zorgde steeds voor een unieke ervaring. in 32 foot spelen vier saxofoons orgelmuziek van sweelinck en bach. door verdubbeling met elektronica worden de lage tonen die eigen zijn aan de 32-voeters van de grote orgels gegenereerd. bL!ndman wordt als het ware een menselijk orgel bewogen door adem. benieuwd welke ervaring dit zal geven!

Met Eric Sleichim: artistieke directie, arrangementen en elektronica | BL!NDMAN [sax]: Koen Maas (sopraansax), Roeland Vanhoorne (altsax), Piet Rebel (tenorsax), Raf Minten (baritonsax) | Sam Serruys: geluidstechniek

www.blindman.be

bL!ndman32 foot/ sweeLincK-bach - bach dagen #2 inleiding om 20u

v r k l A s s i e k

26 / 04 | 20.30uKERK BEIGEM

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €12

Page 75: Seizoenskrant 2012-2013

73 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

74 Miles Away is een Brussels new-jazz project dat werd opgericht eind 2009 door het producersduo monkeyrobot (Louis Van De Leest & Eric Paquet) en de beloftevolle jazzpianist Pierre Anckaert. Hun debuutplaat kwam uit op het Duitse Melting Pot Music label begin 2011 en werd opgepikt door gerespecteerde DJ’s en radiostations (Gilles Peterson-BBC1, LeFto-StuBru,...).

De getalenteerde Antwerpse jazz fluitist, Stefan Bracaval kwam het trio vervoegen in het voorjaar van 2011 en brengt een extra meerwaarde aan het oeuvre van 74 Miles Away. Ze presenteren nummers van de nieuwe plaat gecombineerd met tracks uit hun repertoire.

waarom je dit moet horen:74 miles away is een unieke trip doorheen een muzikaal universum vol knipogen naar herbie hancock, chick corea, 80‚s boogie, de future beat en soul sound van vandaag.verwacht je in ieder geval niet aan klassieke jazz-standaards !

Met Pierre Anckaert (Fender rhodes, Nord Stage, Korg leads) | Louis Van De Leest (Wurlitzer piano, Moog synth, Microkorg) | Eric Paquet (Controllers, Sampler, Gitaar) | Stefan Bracaval (Dwarsfluit)

www.74milesaway.com

74 miLes awayCLuB #5

w o j A z z

08 / 05 | 20.30u FOyER!!!! CC STROMBEEK

tickets: €12 - €11,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €11,50 - abo 6: €10 - abo 10: €10

Verboden liefdes zijn van alle eeuwen. Maar een van de meest complexe, en meest problematische, is zonder twijfel die tussen een volwassene en een erg jonge puber. Niet te verwarren met pedofilie, waarbij het expliciet om kinderen gaat, is deze vorm van seksuele aantrekkingskracht - ‘efebofilie’ genaamd - gebaseerd op de seksuele fascinatie voor jongens en meisjes tussen 10 en 14 jaar. Prille tieners dus, in het scharniermoment tussen kindertijd en volwassenheid. Sinds de beroemde roman uit 1955 van Vladimir Nabokov is ‘Lolita’ als type kindvrouwtje intussen zelfs een archetype geworden.

Voor deze creatie schrijft Bernard Dewulf, auteur en dramaturg bij NTGent, twee monologen die onlos-makelijk met elkaar verbonden zijn. els dottermans speelt een vrouw die terugkijkt op haar verboden relatie als jong meisje met een oudere meneer. frank focketyn speelt een oudere man die terugkijkt op een even ongrijpbare als schuldige als paradijselijke tijd.

waarom u dit moet zien:wereldliteratuur in de handen van een begenadigd literair bewerker, in regie van een natuurtalent en gespeeld door een cast om u tegen te zeggen.

tekst: Bernard Dewulf | regie: Julie Van den Berghe | spel: Els Dottermans, Frank Focketyn | dramaturgie: Steven Heene | beeld: André Joosten | productie: NTGent

www.ntgent.be.

ntgent een LoLitainleiding om 20u

d o t h e At e r

02 / 05 | 20.30u CC STROMBEEK

tickets: €18 - €16,50 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €17,50 - abo 6: €14,50 - abo 10: €12

Page 76: Seizoenskrant 2012-2013

74 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© C

arli_

Her

Sta

nisl

av D

obak

angle gaat over de perceptie van dans en verschuift de focus van de dans zelf naar de blik van de toeschouwer en de manier waarop hij of zij de dans bekijkt. Zoals we allemaal weten, bestaat dans, net zoals muziek, niet op zichzelf. Met zijn nieuwe creatie brengt salva sanchis een brug tot stand tussen de toeschouwer en de dans.

Angle injecteert de open ervaring van de dans niet alleen met muziek, maar ook met tekstfragmenten. Gedachten, quotes, en reflecties van artiesten verbreden het betekenisveld van de dans. Angle streeft naar een gelaagde structuur die ons als kijker uitdaagt verbanden te leggen tussen beweging, muziek en tekst zodat onze perceptie rijker wordt. En net zoals geluid door de ruimte reist en pas in onze geest muziek wordt, zal ook de dans onze geest ten dans vragen.

waarom u dit moet zien: salva sanchis is een graag geziene gast in strombeek. hij weet de dans telkens in een ander domein te plaatsen waarin dans niet alleen waardevrije beweging blijft maar een discipline op zoek naar kennis over hoe kunst, cultuur en ons samenleven is wat het is. salva sanchis is daarenboven een excellent danser net zoals yutaka oya een uitmuntend pianist is .

Choreografie en dans: Salva Sanchis | Piano: Yutaka Oya (Ictus, ChampdAction...) | Muziek: Gy??rgy Ligeti, John Cage, Luciano Berio, Jo Kondo en Keiko Harada | Productie: Kunst/Werk | Coproductie: Kaaitheater, Brussel | Met de steun van: Concertgebouw Brugge, Vlaamse Gemeenschap

www.kunst-werk.be

saLva sanchis angLe inleiding om 20u

d o dA n s

16 / 05 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €16 - €14,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €13 - abo 10: €11

In vier meeslepende uren zijn we getuige van vijfentwintig jaar uit het leven van Nina en haar mannen: de oude huisvriend Charlie Marsden, echtgenoot Sam Evans en minnaar Ned Darrell. Nina’ s eerste liefde komt om op het slagveld. Zijn vroege dood treft haar diep en kleurt haar blik op het leven. Maar ze blijft niet in het verdriet hangen. Vol strijd tracht ze haar leven en verlangen richting en zin te geven.

Huisregisseur Johan Doesburg herneemt Strange Interlude van Eugene O’Neill op veler verzoek. In 2003 ontving Ariane Schluter de Theo d’Or voor haar rol in dit stuk en werden Mark Rietman en Jappe Claes beide genomineerd voor de Louis d’Or.

waarom u dit moet zien:heerlijke voorstelling. prachtig meeslepend spel van alle acteurs. vijf uur lang zitten genieten. dáárom bestaat toneel! nu weet ik het weer. Laat deze voorstelling nog terugkomen en door iedereen op aarde gezien worden. extra gewei ook nog voor marijn Klaver, jong aanstormend talent als zoon van ariane schluter. joepie. moose

Met: Ariane Schluter, Jappe Claes, Mark Rietman, Dries Vanhegen, Nettie Blanken, Hans Croiset, Kay Greidanus, Barbara Sloesen

nationaLe toneeLstrange interLude

z A t h e At e r

11 / 05 | 19.30uCC WESTRAND

tickets: €19,50 - €18,50 (65+) - €10 (-21, dagstudent)abo 3: €19 - abo 6: €17,50 - abo 10: €16

Page 77: Seizoenskrant 2012-2013

75 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© W

illem de Pu

ydt©

Raym

ond M

allentjer

In de roman de idioot komt een wereldvreemde prins terecht in het moderne mondaine Moskovische leven. Als graag geziene gast bij een voorname familie verzeilt de ‘idioot’ in een wirwar van sociale rendez-vous en wordt zo de spilfiguur in meerdere amoureuze en schandalige affaires.

lazarus ziet zijn kans schoon om deze Russische klepper te bewerken tot een verontrustend avondje toneel waarin onze dunne laag beschaving niet bestand zal blijken tegen de dierlijke basisbehoeftes waaraan wij mensen zo zwaar onderhevig zijn. Met als katalysator een in het nauw gedreven prins op de rand van de definitieve stuiptrekking en als speelveld een getto van sociaal vastgeroeste burgers in een draaikolk van onderdrukte lust, geldzorgen en een ziekmakend Slavisch opportunisme. Dit alles gekruid met typisch

Dostojewskiaanse dilemma’s als originaliteit versus veilige middelmaat, vaderlandsliefde versus eigenliefde, familie versus carrière, eeuwige roem versus instant geluk, liefde versus status. En met de typisch Lazarussische baldadigheid, uiteraard.

waarom u dit moet zien:na het tragi-komische oblomow van de illustere gontsjarow grijpt Lazarus deze keer dostojewski bij de grijze haren. verwacht aan, alweer, sloten wodka. en babouschka’s. ukelele. brezjnev. sergei bubka. misschien komt raspoetin.

Komen zeker: Pieter Genard, Ryszard Turbiasz, Charlotte Vandermeersch, Günther Lesage, Koen De Graeve, Dominique Collet | Karen De Wolf: kleedt aan | Bart Luypaert: licht uit.

LaZarus de idiootinleiding om 20u

z A t h e At e r

25 / 05 | 20.30uCC WESTRAND

tickets: €16 - €15 (65+) - €12 (-21, dagstudent)abo 3: €15,50 - abo 6: €14 - abo 10: €12

10 jaar op de planken, drie avondvullende shows en een ‘Best of ’ in een uitverkocht Sportpaleis. Alex is opnieuw klaar om z’n mening over de wereld te ventileren. Hij ergert zich mateloos aan het Big Brother gevoel van vandaag. Aan mensen die denken dat ze een mening hebben die iedereen moet kunnen lezen via het internet. Met dat exhibitionisme kan Alex nog leven. Maar met die gestoorde vorm van sociale controle niet. ‘ik kan niet leven met mensen die mij op facebook vragen wat ik daar op die dag liep te doen naast een knappe griet, op een gezellig feestje, foto’s van mij nemen en die dan delen met de rest van de wereld’.

Interesting Times is niet voor niets de titel van zijn meest recente show. Genoemd naar de Chinese vloek over iemand die onheil toegewenst wordt: ‘May you live in interesting times.’

waarom u dit moet zien:agnew is uniek. grover, gewaagder en vooral grappiger dan alle andere stand-uppers samen. in deze voorstelling komt alex nóg harder, nóg scherper uit de hoek. geen enkel huisje is heilig. anderhalf uur puur verbaal geweld. onvervalste rock’n roll comedy. proud to be loud!

www.alexagnew.be

aLex agnew interesting timesherneming

v r s tA n d u p c o m e dy

17 / 05 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €17 - €15,50 (65+) - €13,50 (-21, dagstudent)abo 3: €16,50 - abo 6: €14,50 - abo 10: €13,50

Page 78: Seizoenskrant 2012-2013

76 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

In Mozarts opera Don Giovanni speelt de ultieme slotscène zich af bij een diner. In Opera buffa is de setting van de voorstelling een restaurant, waarin Don Giovanni de chef met een hoog rock-‘n-rollgehalte mag spelen. Zijn vrouwen maken deel uit van het zaalpersoneel, de amoureuze scènes spelen zich af achter de klapdeurtjes van de keuken. Verleiding en verlangen blijft het centrale thema. De muziek van Mozart is bewerkt voor een hedendaagse bezetting van Hammondorgel, bas en viool. Theaterkok Peter De Bie serveert het publiek de verlokkelijke gerechten van chef-kok Don Giovanni!

waarom u dit moet zien en horen:opera buffa is een zeer eigenzinnige maar verfrissende bewerking van mozarts opera don giovanni. het concept is van de hand van theaterkok peter de bie, die niet aan zijn proefstuk toe is. hij bedenkt al vijftien jaar de wonderlijkste culinaire voorstellingen waarbij het publiek mee aan tafel schuift (o.m. cucinema dat het voorbije seizoen ook te zien was in grimbergen). in opera buffa combineert hij mozart met chocolade. opera buffa is opera maar totaal anders, voor een groot publiek, zonder betutteling en zonder het oorsponkelijke verhaal geweld aan te doen. een aanrader ook voor kinderen vanaf 12 jaar.

www.laika.bewww.transparant.be

LaiKa & muziektheater transparant opera buffa

d o , v r & z A m uz i e k t h e At e r

30&31/05,1/06OP LOCATIE | 19.30u

tickets (voorstelling + eten + drank): €30 (geen kortingen)

Het hele leven van Will Tura staat in het teken van de muziek. Hij leerde mondharmonica, accordeon, drums, gitaar en piano spelen en gaf zijn eerste optreden toen hij negen jaar oud was. Tuurke, de jodelende cowboy, zal later als Will Tura vele nummer 1 hits aan elkaar rijgen. Van ‘Eenzaam zonder jou’ over ‘Mooi, ‘t leven is mooi’ tot ‘Moa ven toh’. Prijzen en erkenning alom, maar als we eerlijk zijn draait het vooral om de muziek: Tura zingt gráág. Pensioengerechtigd of niet, de coryfee van het Vlaamse lied schittert nog steeds op eenzame hoogte.

Will Tura zal een selectie uit zijn grootste hits brengen.

waarom u dit moet zien:will tura is één van de meest succesvolle artiesten die ons land kent. ‘eenzaam zonder jou’ betekende voor hem in 1962 zijn grote doorbraak, maar 50 jaar later staat hij er nog steeds.

www.willtura.be

wiLL turaz A m uz i e k

25 / 05 | 20.30uCC STROMBEEK

tickets: €33 - €31,50 (65+) - €31,50 (-21, dagstudent)abo 3: €31,50 - abo 6: €31,50 - abo 10: €31,50

Page 79: Seizoenskrant 2012-2013

77 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

© H

elen Herm

ans

Naar jaarlijkse gewoonte serveren we u vier orgel-concerten, met internationaal grote namen, jong en ander talent van eigen bodem. Telkens worden beide orgels van de abdijkerk van Grimbergen bespeeld: het grote orgel - gerestaureerd door Ghislain Potvlieghe - en het koororgel van de hand van Joris Potvlieghe. Meer info vindt u later in onze WegWijs en op onze website www.ccstrombeek.be.

ism WAG

orgeLconcerten 2013

z o k l A s s i e k

02, 09, 23 & 30/06 | telkens om 15uABDIJKERK GRIMBERGEN

tickets: €12 - €10,50 (65+) - €8 (-21, dagstudent)abo 3: €11,50 - abo 6: €10 - abo 10: €10

op zoek nAAr een kAdootje?

waardebon €5,50geldig tot:

cultuurcentrumstrombeekgrimbergen

CultuurCentrum Strombeek Grimbergen vzw | Gemeenteplein z/n 1853 Strombeek-bever02/ 263 03 43 | www. ccstrombeek.be | [email protected]

€8of

te verkrijgen aan het onthaal!

Page 80: Seizoenskrant 2012-2013

fiLMfiLM

78 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

dinsdagavondfiLmfiLm op maandagfamiLiefiLms met of zonder ontbijt

Dit seizoen serveren we u zoals steeds een uitgebreid aanbod aan actuele films, sinds februari 2012 niet zonder enige trots in digitale beeldkwaliteit! Op dinsdagavond kiezen we voor de betere film, met een extra voorliefde voor de betere Vlaamse en Europese film. Drama, komedies, indrukwekkende bioscoopdocumentaires, wereldcinema, … Een kleine drie maanden na de officiële bioscooprelease mag u deze in onze zaal verwachten. Op gepaste tijden pakken we ook uit met avant-premières. Om zo snel mogelijk te kunnen inspelen op wat er in de bioscoop gebeurt, plannen we de film niet te lang op voorhand. u vindt dus nog geen overzicht van het programma hier, maar we verwijzen u hiervoor graag naar onze website (www.ccstrombeek.be ).Wil u zeker zijn van uw vaste stoel , wil u dus als eerste op de hoogte zijn, dan kan u inschrijven op de digitale nieuwsbrief door een mail te sturen naar [email protected] vindt het filmoverzicht ook telkens op de filmprogramma’s die gratis ter beschikking zijn op de avond van de vertoningen, in onze filmflyer en natuurlijk ook in Wegwijs.

Voor de film op maandag- reeks sluiten we in het najaar aan bij de tentoonstellingen in ons huis. In het voorjaar is deze reeks voorbehouden voor de samenwerking met de grog, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Grimbergen, naar aanleiding van hun 25jarig bestaan. We tonen vier Afrikaanse films van formaat, die duidelijk moeten maken dat de Afrikaanse cinema terecht een belangrijke plek veroverd heeft in de wereldcinema. Tijdens de schoolvakanties is er steevast een flink aanbod aan familiefilms. Misschien niet altijd meteen de meest bekende films, maar vaak pareltjes, die in de grote bioscopen niet te zien zijn. Daarnaast zijn er dit seizoen maar liefst 6 ontbijtfilms. Heerlijke verse broodjes en koffiekoeken in de foyer, maar daarnaast ook leuke randactiviteiten gekoppeld aan de films. Een aanrader voor het hele gezin!We kijken samen met u uit naar het nieuwe filmseizoen!

Page 81: Seizoenskrant 2012-2013

voRM

ING

voRMING

79 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

Algemeen

naast het uitgebreide podiumaanbod

borrelt er in cc strombeek ook heel wat

op het vlak van kunst- en cultuureducatie.

cultuurcentrum strombeek presenteert

binnen de dagdagelijkse culturele werking

ook een gevarieerd educatief aanbod.

Voor het seizoen 2012-2013 hebben we

opnieuw tal van cursussen, (thema)lezingen,

workshops en ateliers - naar ieders interesse

en verwachtingen - in de aanbieding: als

ontspanning, als eerste kennismaking met,

als verdieping of vervolmaking,…

vorming Kinderen

Voor kleuters, kinderen en jongeren creëren we een bijzonder vormingsaanbod op maat van elke leeftijd. We willen hen op een inspirerende manier prikkelen om hun creativiteit aan te spreken. Vanuit hun onbevangen enthousiasme gaan ze op zoek naar de wereld om zich heen die ze ontdekken vanuit verhalen maar vooral vanuit hun eigen fantasie. Theater, dans, muziek, beeldende kunst,… het komt allemaal aan bod binnen de talrijke vormingsactiviteiten voor kinderen.

creatieve ateLiers op woensdag en Zaterdag:Reeds jarenlang hebben we de vertrouwde, kwalitatieve kleuter- en jeugdateliers op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. het kleuteratelier (3,5-5j) biedt een ongedwongen sfeer waar kleuters zich creatief en expressief kunnen uitdrukken en een plaats waar zij kunnen experimenteren met verschillende materialen en allerlei technieken. In het jeugdatelier (6-8j en 9-12j) kunnen kinderen stapsgewijs leren omgaan met vorm en kleur en maken ze kennis met een portie schilderkunst, beeldhouwkunst, drukkunst, …

zap art (6-12j) is een vernieuwend beeldend jeugdatelier op zaterdagvoormiddag waarin diverse thema’s aan bod komen. Doorheen het schooljaar worden verschillende modules en instapmomenten gepland. Zap Art gaat via kijk-, luister-, denk- en doe-opdrachten op onderzoek in de tentoonstellingen van Cc Strombeek. Alle mogelijke technieken komen aan bod in het atelier: verf, klei, inkt, gips, potlood, houtskool, camera, papier, karton, doek, hout, video,…

Page 82: Seizoenskrant 2012-2013

voRMING

80 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

worKshops en cursussentijdens de schooLvaKanties:Voor elke vakantie denken we een creatief, artistiek aanbod uit. Kinderen en jongeren kunnen kiezen uit diverse workshops en cursussen, zowel kort- als langlopende. Waar mogelijk combineren we kinderworkshops met familievoorstellingen en/of tentoonstellingen die op dat moment geprogrammeerd staan in Cc Strombeek.Vakantieperiodes zijn de uitgelezen kans om kinderen ‘goesting in cultuur’ te leren krijgen, in dans, muziek, theater, film, beeldende of audiovisuele kunst.

drop in - drop out ateLiers bij famiLievoorsteLLingen:Om de cultuurbeleving van het jonge volk aan te wakkeren organiseren we allerlei leuke extra’s voor of na een familievoorstelling. Er worden ateliers georganiseerd in het thema van de voorstelling. Zo duurt het wachten op de start van de voorstelling minder lang.Broertjes of zusjes die nog té klein zijn om de voorstelling bij te wonen, kunnen bij bepaalde producties terecht in een thematisch gekoppelde workshop of in aangepaste kinderopvang.Bij elke familievoorstelling worden de omkaderende activiteiten opgenomen onder het item ‘Extra’.

de KLeine Kunstenaar:Naast de publiekstekst is er voor kinderen die tentoonstellingen in Cultuurcentrum Strombeek samen met hun ouders, grootouders, familie of vrienden bezoeken, gratis ‘de kleine kunstenaar’.Via doe-, denk- en kijkopdrachten kunnen kinderen op een aangepaste manier kennis maken met de tentoonstellingen, de kunstwerken en de kunstenaars.

mixxit

Sinds enkele jaren spendeert Cc Strombeek ook uitgebreid aandacht aan verschillende artistieke workshops en events voor veertienplussers onder de noemer mixxit. Meer hierover vind je op de website van het cultuurcentrum of www.mixxit.be

Page 83: Seizoenskrant 2012-2013

voRM

ING

81 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

vorming voLwassenen

Cultuurcentrum Strombeek presenteert binnen de dagdagelijkse culturele werking ook een gevarieerd educatief aanbod voor volwassenen.Wil u actief aan de slag? Dan kan u terecht in cursussen of workshops die volgende thema’s behandelen: beeldende kunst en creativiteit, theater, dans en muziek, nieuwe media, culinair, taal en literatuur.Wil u eerder luisteren? Dan hebben we voor u diverse lezingen, masterclasses over kunstvormen en – stromingen maar ook talrijke inleidingen die aansluiting geven op onze podiumactiviteiten.

Verder bieden we een uitgebreid aanbod aan ateLiers beeLdende Kunst in onze ateliergebouwen De Piereman. Geïnteresseerden kunnen zich initiëren of vervolmaken in drie kunstvormen; keramiek, tekenen en schilderen. Door de opsplitsing tussen enerzijds het vrij atelier en anderzijds een uitgebreid cursusaanbod kan iedere deelnemer zijn of haar programma samenstellen op basis van de eigen behoeften en interesses. In het vrij atelier wordt een atelierinfrastructuur aangeboden met een deskundige docent en het nodige materiaal. Tijdens de cursusreeksen word je gedoceerd in welbepaalde technieken, thema’s of ga je aan de slag met specifieke materialen. Zo willen we iedereen de kans bieden om te proeven van actieve kunstbeoefening, of het nu gaat om korte of langere engagementen.Zowel beginners als gevorderden kunnen in het atelier keramiek experimenteren met klei. Draaiwerk, gietwerk, opbouw- en boetseertechnieken zijn onze vormelijke hoofdactiviteiten. Alle hedendaagse technieken worden aangehaald om aardewerk, steengoed of porselein af te werken. Of je je nu wil herbronnen, nieuwe inzichten wil verwerven of gewoon zoekt naar een boeiende, inspirerende omgeving in gezelschap van andere kunstliefhebbers , in het atelier tekenen en schilderen ben je aan het juiste adres. Je kan deze cursussen al dan niet in combinatie met het vrij atelier te volgen.

wenst u een gedetailleerd overzicht van onze vormingsinitiatieven tijdens het nieuwe seizoen te ontvangen, vraag dan gratis de ‘wegwijs’ van september (met vormingskatern) aan of surf even naar www.ccstrombeek.be.

inschrijven voor worKshops en cursussen voor het seiZoen 2012-2013 Kan vanaf vrijdag 17 augustus!

even een kijkje nemen wat de ateLiers beeLdende Kunst zoal inhouden?Dat kan tijdens:● de vernissage van de grote tweejaarlijkse ateliertento op vr. 1/06 in cc strombeek● de info-avond aan de start van het nieuwe seizoen di. 4/09 om 20u in de ateliers van de piereman

Page 84: Seizoenskrant 2012-2013

teNTO

82 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

beeldende kunst in strombeek is: je als toeschouwer op een open manier te wagen als in een avontuur, als in een spannende roman met vele hoofdstukken waarin de meest ervaren, internationaal beroemde en gelauwerde kunstenaars schouder aan schouder staan met jong en aanstormend talent.

kunst en cultuur zijn een levend organisme dat zichzelf op een permanente manier vernieuwt en in vraag stelt, zij bewegen parallel met en op cadans van de samenleving die reilt en zeilt en zo snel verandert dat niemand het nog nauwelijks kan geloven ...

In het najaar 2012 van 9 tot 31 oktober presenteren we een nieuwe productie van top-cineaste chantal akerman als een ferme uitloper/appendix bij het bkSM #13 project ‘air de pologne’.

Van 9 november tot 13 december sluiten we in Strombeek het hoofdstuk bkSM (beeldende kunst Strombeek/Mechelen) na zeven jaar definitief af met een laatste gezamenlijk project #14 down on mainstream rond het thema underground/Mainstream.

Kunstenaars die in De Garage in Mechelen vanaf 29 september tot 25 november worden verwacht zijn marc bijl, steve schepens, andy wauman, Zevs, mo becha & david neirings en Karl philips. In Cc Strombeek worden nieuwe interventies verwacht van het Frans-Italiaans collectief claire fontaine, anetta mona chisa & lucia tkacova (die iedereen met verstomming sloegen in het Roemeens Paviljoen op de recentste Biënnale van Venetië), peter fengler uit Rotterdam die underground muziek op kunstig ogende vinyl-platen produceert en last but not least ook van Karl Philips die tijdens de expo “Feel Home” (2010) uitpakte met een veelbesproken verblijf voor een dakloze.

BkSM was, binnen het kunstendecreet, een prachtige en unieke samenwerking tussen twee grote cultuurcentra, die we op het einde van 2012 op een passende en feestelijke wijze zullen afsluiten.

Op dit ogenblik is het nog even wachten op de definitieve beslissing van de Vlaamse Regering die zich buigt over het subsidiëren van een totaal nieuw project en format waarmee Cultuurcentrum Strombeek vanaf januari 2013 plankgas de beeldende kunst op gang wil trekken met een bijzondere en gereputeerde nieuwe partner !

Claire Fontaine, Anetta Mona Chisa & Lucia Tkacova:

After the Ordercake, Art Brussels 2012

courtesy Sorry We’re Closed

Page 85: Seizoenskrant 2012-2013

teNTO

83 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

p.s.

Ondertussen blijven de kunstenaarsvlaggen - igor Krenz (Pl), michel françois en christophe terlinden - op de Toneeltoren wapperen, worden jonge afgestudeerde ‘wolven’ geplukt uit de academies en gedropt in ‘extramuros’ en zal een jonge afgestudeerde fotografe, an-sofie Kestelyn, (die momenteel als fotografe werkt voor “De Volkskrant”) de gebogen muur van het foyer opnieuw kunnen ophogen met het inmiddels fel gesmaakte foto-jaarproject dat ze zal invullen als een “correspondente”.

Kunst is als het leven zelve; de kunst houdt de geest jong en laat een mens zich voortdurend afvragen wat kunstenaars blijft bezielen in kunstwerken die onze complexe tijd afspiegelen...

Méér nieuws volg je op de voet in het magazine Wegwijs van september en in de reguliere media !

Igor Krenz(vlagontwerp okt. - dec. 2012)

“Op sociaal, moreel of intellectueel gebied heeft kunst geen enkele taak te vervullen.De kunstenaar heeft in de maatschappij uitsluitend de taak het gevoel voor het mens-zijn levend te houden”.

Lucio Fontana

Page 86: Seizoenskrant 2012-2013

84

een taaL Leren, een cuLtuur ontdeKKenJe leert bij ons Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans. In het CVO hebben we 40 jaar ervaring in talenonderwijs, gebruiken we de nieuwste methodes en leermaterialen, en zijn de leerkrachten specialisten in volwassenenonderwijs en in de taal die ze onderwijzen.

voor wie? waarom?Een taalcursus kan je volgen om je algemene kennis te verruimen, omdat je houdt van de taal, de cultuur en het land (waar je misschien graag op vakantie gaat ), of omdat in je beroep de kennis van de taal nuttig of zelfs nodig is. Je kan elke taal vanaf het prille begin volgen, maar je kan ook voortstuderen vanaf het niveau dat je al bereikt hebt. Onze leerkrachten bepalen aan de hand van een instaptest bij welk niveau je best aansluit.

nederLands aLs vreemde taaL (nt2)Het cultuurcentrum wil de Vlaamse cultuur verspreiden en de bevolking van Grimbergen en omgeving er naar toe leiden. Het CVO levert daar een belangrijke bijdrage aan, door Nederlands te leren aan volwassenen (vanaf 16 jaar) die onze taal niet voldoende beheersen.

voor wie? waarom?Het ruime aanbod NT2 is zowel voor beginners bestemd, als voor cursisten die onze taal al enigszins beheersen. Veel cursisten vinden werk, of vinden een betere job door hun kennis van het Nederlands. Anderen leren de taal om hun Grimbergse buren beter te begrijpen, of om hun kinderen in het Nederlandstalig onderwijs te kunnen helpen, of omdat het de taal is van hun partner en diens familie.

cursussen in het cvo strombeeK/grimbergenIn ons centrum voor volwassenenonderwijs organiseren we cursussen in diverse studie-gebieden. Wat je bij ons leert geeft je meer kansen op de arbeidsmarkt, of het verrijkt je algemene kennis en daardoor ook de kwaliteit van je vrije tijd.taalleergangen blijven onze belangrijkste specialiteit, maar we hebben ons aanbod uitgebreid met nieuwe studierichtingen : koken, onthaal en communicatie, en basiscursussen informatica. Volwassenenonderwijs wordt in modules gegeven, afgeronde gehelen van 60, 80 of 120 lestijden. We geven ’s avonds les, maar ook overdag. Wij proberen in ons aanbod zoveel mogelijk rekening te houden met de vragen en de behoeften van onze cursisten.

Leren buiten de KLasHet CVO werkt nauw samen met het cultuurcentrum. Cursisten kunnen daar een aantal uitgekozen voorstellingen bijwonen tegen gunstvoorwaarden. Daarnaast organiseren we zelf in het CC film- en toneelvoorstellingen die aansluiten op onze cursussen. We maken ook korte buitenlandse reizen om de cultuur en de mensen te leren kennen van wie we de taal leren.

strombeek grimbergenCVO

talen en cultuur

centrum voor volwassenenonderwijs

Page 87: Seizoenskrant 2012-2013

85

KoKen (en eten)Zien koken is mooi. Zelf koken is beter. In het CVO kan je een kookcursus volgen op diverse niveaus, ’s namiddags en ’s avonds. In de leerkeuken van het cultuurcen-trum kan je meteen aan de slag. Niet alleen kijken, vooral doen!

voor wie? waarom?Voor al wie kookkennis wil opbouwen, vanaf de basistechnieken tot de meer verfijnde en exotische toepassingen. En voor wie na elke les wil proeven hoe lekker dat het is.

nieuw!behalve de volledige modules, die 80 lestijden in beslag nemen, organi-seren we nu ook korte cursussen met een meer gespecialiseerd aanbod. kijk naar onze website, of lees erover in de “wegwijs” van het cc.

info en inschrijven

tot 28 juni, en vanaf 27 augustus, kan je ons contacteren op de hoofdvestiging, sint-amandsplein 31, strombeek, tel. 02/ 267 35 15 | email : [email protected] een cursus bij het cVo kost € 1,00 per lestijd,€ 0,50 voor de lessen nt2. Voor de meeste cursussen kan je opleidingscheques gebruiken, waardoor je maar de helft van de prijs betaalt. sommige cursisten zijn vrijgesteld van inschrijvingsgeld. het secretariaat helpt je aan de goedkoopste oplossing.

st.- amandsplein 31, 1853 strombeek-bever tel: 02/ 267 35 15

www.cvostrombeek.becentrumvoor volwassenenonderwijs

informatica voor senioren - basisKennisNauwelijks of geen ervaring met de computer of het internet? Geen nood, onze cursus basiskennis informatica is er speciaal voor jou.We starten met de absolute basistechnieken, zoals werken met toetsenbord en muis. Daarna leer je stapsgewijs andere toepassingen zoals foto’s overzetten naar de computer, surfen en zoeken op het internet, het beveiligen van een computer, bellen via skype, een eenvoudige brief tikken in Word, liedjes downloaden en zelfs werken met Facebook. In 60 lestijden dompelen we je onder in de wereld van de informatica en het internet!

voor wie? waarom?De cursus is heel laagdrempelig. Iedereen die weinig of geen ervaring heeft met computer en internet is van harte welkom. Wat je bijleert is onmiddellijk bruikbaar, zowel in jouw vrije tijd als professioneel. Een aanrader!

nieuw : pubLic reLationsfranse en engelse communicatie op het werkWij organiseren in het eerste semester een module Franse communicatie en onthaal en in het tweede semester een module Engelse communicatie en onthaal. Beide modules beslaan 60 lestijden en kunnen afzonderlijk gevolgd worden. Wij gebruiken hierbij de nieuwe media om onze lessen zo interactief mogelijk te maken.

voor wie? waarom?Klantgerichte conversatie voor baliemedewerkers in hotels en de toeristische sector, animatoren, reisbegeleiders, gidsen, hostessen en alle andere onthaalmedewerkers…. Je beschikt reeds over een kleine basis Frans/Engels.De module Franse/Engelse communicatie en onthaal bereidt de cursisten voor op de arbeidsmarkt, waar de praktische beheersing van het Frans/Engels onontbeerlijk is.

dag- en avondcursussen

Page 88: Seizoenskrant 2012-2013

86 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

in de kijker

Naschools onderwijs • Jongeren - Volwassenen

• klassiek - pop / jazz• verbale vorming - toneel - voordracht• hedendaagse en klassieke dans

• initiatie muziek: viool, cello, piano, dwarsfluit, saxofoon, klarinet en trompet (vanaf 6j.)• initiatie dans (vanaf 6j.)• woord volwassenen

Gemeentelijke HoofdbibliotHeekp/a Cultuurcentrum StrombeekGemeenteplein 1853 Strombeek-BeverTel.: 02/267.56.61 & 02/267.46.83 | Fax: 02/267.45.47www.grimbergen.be/[email protected]

ma. - di. - wo.- vr. 10 - 12 u. / 13 - 20 u.donderdag 10 - 12 u. / 13 - 17 u.zaterdag 9 - 12 u. / 13 - 16 u.

openbare bibliotHeek GrimberGenCharleroyhoeve, Lierbaan 16 1850 GrimbergenTel.: 02/270.81.08

maandag 18 - 20 u.woensdag 14 - 16 u.vrijdag 18 - 20 u.zaterdag 10 - 12 u.

openbare bibliotHeek HumbeekKerkstraat 77 1851 Humbeek | Tel.: 02/269.16.85

woensdag 14 - 16 u.zaterdag 10 - 12 u.

NIEUW: alle iNschriJViNgeN ziJN eNkel mogeliJk iN oNs hoofdgebouw te grimbergeN, ruwaal 14-16

eerste iNschriJViNgsperiode:

donderdag 28/06/2012 16u00 – 21u00vrijdag 29/06/2012 16u00 – 21u00zaterdag 30/06/2012 10u00 – 12u00

tweede iNschriJViNgsperiode:Deze omvat de periode van 27/08/2012 tot 15/09/2012

ma – di – do – vr 15u00 – 21u00woensdag 13u00 – 21u00zaterdag 09u00 – 15u00

GemeentelijkeAcademieGrimbergen

Gratis internet vanaf 12 jaarGratis lidkaart tot en met 17 jaar

gemeeNte grimbergeN

OpenbarebibliOtheek

voor inlichtingen: 02/270.82.38ruwaal 14/16, 1850 Grimbergen

www.academiegrimbergen.be

Page 89: Seizoenskrant 2012-2013

info

87 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

ZaaLpLan schouwburg

Page 90: Seizoenskrant 2012-2013

88 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

ABo3 - ABo6 - ABo10met een abonnement zit u altijd goed...

deze seizoenskrant bundelt opnieuw alle podiumactiviteiten

op een overzichtelijke wijze.

Zo kan u het seizoen 2012-2013 reeds ruim op voorhand plannen en

uw plaatsen tijdig reserveren met een abonnement

of in losse tickets. een abonnement is de voordeligste manier

om voorstellingen bij te wonen en ook de snelste manier

om zeker te zijn van uw plaats.

afhankelijk van het aantal - vanaf 3, 6 of 10 voorstellingen -

zijn er verschillende abonnementsprijzen,

deze worden bij elke activiteit in de seizoensbrochure vermeld.

ABONNEMENTEN vAnAf zA 2/06 10u LOSSE TICKETS zA 16/06 9u | INSCHRIJVING CuRSuSSEN vAnAf vr 17/08 9ustart!kiezen voor een ABonnement Betekent: - een ruime voorsprong: u kan als eerste uw voorkeur vastleggen- een aanzienlijke korting: afhankelijk van de gekozen formule (min. 3, 6 of 10 voorstellingen) kan u tot 40% korting krijgen op tickets binnen het abonnement. - wenst u tijdens het seizoen nog extra voorstellingen te reserveren, dan kan dit aan de abonnementsprijs die u in het begin van het seizoen hebt gekregen. dit kan enkel na een telefoontje of mail. - goede plaatsen: door er snel bij te zijn, bent u ook zeker van een goede plaats en riskeert u niet dat u tijdens het seizoen achter het net vist.- surplus: een gratis pas met extra aanbiedingen en speciale kortingen, exclusief voor onze 6 & 10-abonnees

een tweede seizoen… surpluWie kiest voor een abonnement van minimum 6 of 10 voorstellingen, ontvangt exclusief de surplus en geniet met deze pas het hele seizoen van extra aanbiedingen en speciale kortingen.

een greep uit de surplus-voordelen tijdens het seizoen 2012-2013- korting op alle filmvoorstellingen - korting op alle vormingsactiviteiten - uitnodiging voor sneak previews doorheen het seizoen- uitnodiging op de exclusieve vooropeningen of de vernissage (met receptie) van tentoonstellingen- korting op kunstdrukwerken & cahiers i.k.v. tentoonstellingen - uitnodiging op speciale evenementen, inleidingen & lezingen - last minute suggesties & andere buitenkansjes

Page 91: Seizoenskrant 2012-2013

info

89 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

opgelet!

● vul duidelijk uw persoonlijke gegevens in (aantal abonnementen, namen, adres, telefoon, geboortedatum, enz.), zo kunnen wij u correct informeren over de voorstellingen die u boekte.

● u kan uw voorkeurplaats aangeven op het bestelformulier (zie zaalplan p 87). in de mate van het mogelijke houden we rekening met uw aanwijzingen.

● de ticketprijs is afhankelijk van het aantal voorstellingen die u wenst op te nemen in uw abonnement. er is al een voordeelformule vanaf 3 voorstellingen, extra korting en voordelen krijgt u vanaf 6 en nog meer korting bij 10 of meer. in het kader van uw abonnement kan u max. 4 losse tickets per voorstelling met een totaalmaximum van 8 per abonnement reserveren.

● vergeet zeker niet 2 reserve voorstellingen aan te stippen met “r1” & “r2”, in geval één van de door u aangeduide voorstellingen reeds uitverkocht is.

● net als vorige seizoenen, werken we samen met cc Westrand dilbeek. u kan dus dans- & theatervoorstellingen die plaatsvinden in beide centra opnemen in uw abonnement.

● verkochte tickets worden niet teruggenomen.

p r A k t i s c hreserverenABonnement vanaf 2 juni om 10u kan u een abonnement reserveren:- online via www.ccstrombeek.be- met het papieren abonnementsformulier dat u in de seizoensbrochure vindt, aan de balie van het cultuurcentrum kan verkrijgen of via onze website kan downloaden- aan de balie van het cultuurcentrum - via e-mail op [email protected]

losse tickets vanaf 16 juni om 9u- online via www.ccstrombeek.be- aan de balie van het cultuurcentrum- telefonisch op 02/263 03 43- via e-mail op [email protected]

reserveren van een abonnement via het besteLformuLieru kan een abonnement bestellen vanaf zaterdag 2 juni. dit kan met het ingesloten bestelformulier. extra abo formulieren kan u in het cultuurcentrum afhalen of op de website downloaden.u kan het ingevulde formulier binnenbrengen aan het onthaal van het cultuurcentrum strombeek. Wij verwerken vanaf de abo-startdag (2 juni) meteen uw abonnementsaanvraag en geven u de bevestiging en het overschrijvingsformulier mee. uw tickets sturen we u toe, zodra wij uw betaling ontvangen hebben. tijdens de zomersluiting (van zaterdag 7 juli tot en met woensdag 15 augustus) kan u uw bestelformulier opsturen naar het cultuurcentrum. de formulieren worden volgens postdatum verwerkt. u krijgt eind augustus een bevestiging van uw reservatie samen met een overschrijvingsformulier toegestuurd.

betaLen na verwerking van uw reservatie ontvangt u een bevestigingsformulier met de betalingsmodaliteiten.iban: be71-4387-1700-0169bic: kredbebb

administratieKosten in de vermelde ticketprijzen is een administratie- & reservatiekost van € 0,50 inbegrepen.

ABONNEMENTEN vAnAf zA 2/06 10u LOSSE TICKETS zA 16/06 9u | INSCHRIJVING CuRSuSSEN vAnAf vr 17/08 9u

Page 92: Seizoenskrant 2012-2013

nieuW: online reserVeren Én betalen

90 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

hoe onLine reserveren:stap1 ga naar www.ccstrombeek.be en open het reservatieprogram-ma, hetzij via het menuticKets/ abonnement of via de knop abonnement op de infopagina van elke voorstelling.

stap 2 meldt u aan met uw gebruikerscode en wachtwoord. als u voor de eerste maal online een abonnement of ticket reserveert, dient u zich eenmalig aan te melden. Vul alle gegevens in en bewaar deze gegevens. u ontvangt via het opgegeven mailadres onmiddellijk een activeringsmail waarmee u de registratie kunt afwerken. in het menu onder wachtwoord en mijn account kan u uw paswoord en andere persoonlijke gegevens altijd aanpassen.Wachtwoord vergeten? klik in het aanmeldingsscherm op wachtwoord vergeten? en voer uw mailadres in. u ontvangt meteen een mail. klik in deze mail op activeren en voer een nieuw wachtwoord in, waarmee u uw gebruikerscode opnieuw geldig maakt.

stap 3 maak een lijst aan met familie & vrienden, indien u voor meerdere personen tezelfdertijd een abonnement wil reserveren. u bent dan zeker dat u naast elkaar zit. in dat geval moet elk abonnement afzonderlijk aan een persoon worden gekoppeld. de namen en gegevens van de personen voor wie u een abonnement wil reserveren kan u invoeren via de rubriek famiLie en vrienden... een goede raad! Wacht niet tot 2 juni! u kan nu reeds een paswoord aanvragen en alle namen van de personen voor wie u een abonnement wil reserveren invoeren.

stap 4 selecteer in het menu abonnement een evenement dat u in uw abonnement(en) wilt opnemen via de knop ticKet. duid hier de personen aan waarvoor u de voorstelling op hun abonnement wil zetten. tegelijkertijd kan je ook maximum 4 losse tickets per voorstelling, met een totaalmaximum van 8 per abonnement vastleggen.

stap 5 ga naar mijn winKeLwagen om het abonnement verder af werken. het systeem heeft de juiste ticketprijzen gekoppeld aan het aantal gekozen voorstellingen (abo3, abo 6, abo10). u kan evenementen verwijderen door op het rode kruisje te klikken in de kolom verwijder.

stap 6 kies betaaL ticKets indien u uw abonnement(en) onmiddellijk wil betalen met een kredietkaart (Visa, mastercard). u krijgt uw print at home-tickets (zie verder) meteen via mail toegestuurd. betaalt u liever niet meteen online, dan kiest u voor betaal per oVerschrijVing. in dat geval ontvangt u meteen een bevestiging van uw reservatie via mail, met een gedetailleerd overzicht van alle abonnementen, en de globale factuur. opgeLet: gereserveerde kaarten of abonnementen dienen dan wel binnen de 5 werkdagen te worden betaald, zo niet vervalt de reservatie automatisch.

nieuw: thuis printen en scannenindien u online betaalt, ontvangt u via mail een print at home-ticket, waarmee u de avond van de voorstelling niet meer aan de balie hoeft aan te schuiven om uw gereserveerde tickets af te halen. op uw geprint ticket vindt u een unieke barcode, die aan de inkomdeuren van de schouwburg gelezen wordt met een scanner. eenvoudiger kan niet.

een overzichtelijke handleiding als hulp bij het online reserveren vindt u in het menu tickets / online-reserVeren op www.ccstrombeek.be

u kan vanaf zaterdag 2 juni het abonnement van u, uw partner, familie of vrienden eveneens online reserveren en betalen voor alle avond- en familievoorstellingen.

Page 93: Seizoenskrant 2012-2013

info

91 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

uit in mijn regioWil u uit in de regio? duizenden tips voor cultuur en vrije tijd vindt u op:www.uitinvlaamsbrabant.be

volgen kan ook nog steeds via:facebooKlike cultuurcentrum strombeek (www.facebook.com/cultuurcentrum-strombeek)

twitterfollow ccstrombeek (www.twitter.com/ccstrombeek)

volg ons!wenst u op de hoogte te blijven van onze werking, dan bieden wij u gratis enkele mogelijkheden:

www.ccstromBeek.Be, onze websiteVoor de meest uitgebreide en actuele informatie over de voorstellingen en onze werking, surft u naar onze website. maar u kan er onder meer ook de foto’s van voorbije kinderateliers bekijken, de tento-brochures en de huidige WegWijs down loaden.

wegwijs, ons tweemaandelijks tijdschriftin de WegWijs geven we een uitgebreid overzicht van de activiteiten in het cultuurcentrum. dit seizoen krijgt u nog meer interviews, die inzoomen op uitzonderlijke activiteiten van het cultuurcentrum. alle inwoners van grimbergen en surplus-abonnees krijgen dit magazine én de seizoensbrochure gratis in de bus. Wil u de WegWijs ook gratis ontvangen maar woont u buiten grimbergen? dan kan u zich abonneren via onderstaande strook of op onze website www.ccstrombeek.be, via [email protected] of op 02 263 03 43.

wegwijzer, onze maandelijkse digitale nieuwsbriefelke maand verstuurt het cultuurcentrum strombeek een digitale nieuwsbrief met een vooruitblik op het programma. inschrijven op WegWijzer kan snel via de homepagina van onze website www.ccstrombeek.be. om u nog beter te kunnen informeren (en niet al te vaak lastig te vallen), vragen wij u bij deze inschrijving uw interesses aan te duiden.

ik wens op de hoogte te blijven van de werking van het cultuurcentrum strombeek.

Naam .......................................................................................................................................................................................................................................................................

Voornaam ............................................................................................................................................................................................................................................................

E-mailadres ........................................................................................................................................................................................................................................................

GSM/tel ..................................................................................................................................................................................................................................................................

adres .........................................................................................................................................................................................................................................................................

Graag schrijf ik mij gratis in voor een abonnement op wegwijs (het tweemaandelijks tijdschrift)

in Vlaams-Brabant

Page 94: Seizoenskrant 2012-2013

hoe te bereiKen?

92 w w w . c c s t r o m b e e k . b e

cultuurcentrum stromBeek grimBergenGemeenteplein z/n, 1853 Strombeek-Bever(GPS & Google Maps: Gemeenteplein, 1853 Strombeek-Bever)

tel. 02/263 03 43fax. 02/263 03 44foyer 02/263 03 59www.ccstrombeek.beinfo: [email protected]: [email protected]

feniKshofAbdijstraat 201850 Grimbergen

cvo strombeek/grimbergen, talen en cultuurSt. Amandsplein 311853 Strombeek-Bever02/267 35 15www.cvostrombeek.be

gemeentelijke bibliotheekGemeenteplein z/n1853 Strombeek-Bevertel. 02/267 56 61 & 02/267 46 83fax. 02/267 45 47www.grimbergen.be/bibliotheek

GrimberGen

afritStrombeekHeysel -parking C

a12afritStrombeek-bever

antwerpen / namen / luik

Gent /

ber

gen

afrit 7Grimbergen

fenikshof

abdijkerk

Strombeek-bever

+

cultuurcentrumstrombeekgrimbergen

cultuurcentrumstrombeekgrimbergenGemeenteplein 1853 Strombeek-Bever

toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Het Cultuurcentrum Strombeek is vlot toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Als u rolstoelgebruiker bent, meld dit dan liefst aan onze onthaal medewerkers bij reservatie.

Slechthorenden met een hoorapparaat kunnen gebruik maken van een ringleiding in onze schouwburg. Heeft u een hoor apparaat en wenst u gebruik te maken van onze ringleiding? Meldt dit bij reservatie aan onze onthaalmedewerkers.

Page 95: Seizoenskrant 2012-2013

colofon

Raad van BestuurCauwelier Dirk, De Blay Paul, De Groef Patrick, De Ridder Patrick, Habils Geert, Hanssens Els, Ieven Frans, Messiaen Piet, Raes Patrick, Smets Jos, Swalens Hubert (voorzitter), Turcksin Ria, Van Bree Karlijne, Vanbinst Patrick, Van Humbeeck Bart, Verbiest Greet, Wuestenbergs Roland, Vertongen Patrick (Schepen van Cultuur)

Algemeen directeur cultuurcentrum Strombeek Grimbergen vzw & verantwoordelijke uitgeverHendrik DehandschutterGemeenteplein1853 Strombeek-Bever

Directeur cultuurcentrum Strombeek Wim Meert

EindredactieKris Leemans

Grafische vormgevingEddie Timmermans

Redactie door programmastafBeeldende Kunsten & Dans | Luk LambrechtFamilie & Vorming kinderen | Evi Van HumbeeckJongerencultuur (Fenixx & Mixxit) | Kevin SuetensJazz & Klassieke muziek | Jo SollieMuziek | Wim MeertHumor | Hendrik Dehandschutter Theater & Film | Sophie Van WeertAtelier beeldende kunsten | Sara Van Malderen

communicatie Sara Van Malderen

Deze uitgave van WegWijs werd mogelijk gemaakt met finan-ciële steun van Bert Barbé, bvba Brewaeys & Baele, Michiel Coltura, Marie Derveaux, Jean Dusesoi, Frans Larminier, Hugo Meersman, Jan Muyldermans, Frans Puttemans, Jos Smets, Frank Vanderschueren, Marleen Van Steen.

Wegwijs is het tweemaandelijks tijdschrift van het Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen.

WegWijs verschijnt 6 keer per jaar. Groot-Grimbergenaars & surpluS-abonnees krijgen het gratis in de bus.

Niet-Grimbergenaars kunnen zich op dit magazine abonneren met een eenvoudige aanvraag.

cultuurcentrumstrombeekgrimbergen

zomERSlUITInGVanaf zaterdag 7 juli tot en met woensdag 15 augustus

oPEnInGSUREn onTHAAlIn juni, juli en augustus is het cultuurcentrum gesloten op maandag

Van donderdag 1 mei tot en met vrijdag 31 augustus 2012:di & do | 9u-12.30u & 14u-19.45uwo & vr | 9u-12.30u & 14u-17.30u

Vanaf zaterdag 1 september 2012:ma, wo & vr | 9u-12.30u & 14u-17.30udi & do | 9u-12.30u & 14u-19.45uza | 9u-12.30u

Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen tracht alle wettelijke bepalingen na te leven. Waar mogelijk werden bronnen of houders van auteursrecht vermeld.

Page 96: Seizoenskrant 2012-2013

afgiftekantoorP.B.

Brussel X

2/405

Wegwijs / juli - augustus 2012 / tweemaandelijks /Gemeenteplein 1853 Grimbergen

Afgiftekantoor: Brussel XErkenning: P303395

Gemeenteplein 1853 Strombeek-Bever t. 02 263 03 43, f. 02 263 03 44, [email protected], www.ccstrombeek.be

cultuurcentrumstrombeekgrimbergen

Gedrukt op gerecycleerd papier