PIT Profiel - Folder 2015

1
Profiel PIT. Programmeren, Informatica en Techniek wij kunnen alles (binnenkort) Arduino Arduino is een program- meerbaar electronica platform. Je sluit allerlei electronische compo- nenten aan op het bord en op de Arduino proceccor. De Arduino kun je hierna program- meren en via de USB kabel van je code voor- zien. Dit soort electronica vind je terug in elke frisdrank-automaat. 3D Modelleren en Printen 3D printen is voor pro- ductie wat de boekdruk- kunst en het internet voor informatie zijn: voortaan kunnen we het zelf. We hebben een Ulti- maker 2 waarop je je eigen ontwerpen kunt printen. We ontwerpen met bijv.Tinkercad of Blender, waarmee je ook 3D animaties kunt maken. Programmeren Als je een beetje dieper de computer in wilt, moet je echt leren programmeren. Je kunt kiezen voor de talen waarmee websites worden gemaakt, als HTML, CSS en Javascript. Om dit te leren, gebruik- en we de geweldige website van Codeacademy. Een meer technische programmeertaal is Python. Voor Python is een hele leuke serie opdrachten gemaakt, waarbij je Arcade games bouwt met de module Pygame. Het profiel PIT is er voor jongens en meisjes die de technische kant van IT willen leren kennen. In de gewone les leer je dingen die eigenlijk “iedereen” zou moeten kunnen. Bij PIT wordt het een stuk technischer. Om mee te doen met dit profiel moet je echt zin hebben om lastige problemen zelfstandig op te lossen. And you really need to understand English to make it here.

Transcript of PIT Profiel - Folder 2015

Page 1: PIT Profiel - Folder 2015

Profiel PIT. Programmeren, Informatica en Techniekwij kunnen alles (binnenkort)

ArduinoArduino is een program-meerbaar electronica platform. Je sluit allerlei electronische compo-nenten aan op het bord en op de Arduino proceccor. De Arduino kun je hierna program-meren en via de USB kabel van je code voor-zien.

Dit soort electronica vind je terug in elke frisdrank-automaat.

3D Modelleren en Printen3D printen is voor pro-ductie wat de boekdruk-kunst en het internet voor informatie zijn: voortaan kunnen we het zelf.

We hebben een Ulti-maker 2 waarop je je eigen ontwerpen kunt printen. We ontwerpen met bijv.Tinkercad of Blender, waarmee je ook 3D animaties kunt maken.

ProgrammerenAls je een beetje dieper de computer in wilt, moet je echt leren programmeren. Je kunt kiezen voor de talen waarmee websites worden gemaakt, als HTML, CSS en Javascript. Om dit te leren, gebruik-en we de geweldige website van Codeacademy.

Een meer technische programmeertaal is Python. Voor Python is een hele leuke serie opdrachten gemaakt, waarbij je Arcade games bouwt met de module Pygame.

Het profiel PIT is er voor jongens en meisjes die de technische kant van IT willen leren kennen. In de gewone les leer je dingen die eigenlijk “iedereen” zou moeten kunnen. Bij PIT wordt het een stuk technischer. Om mee te doen met dit profiel moet je echt zin hebben om lastige problemen zelfstandig op te lossen. And you really need to understand English to make it here.