Profiel 03 2010

download Profiel 03 2010

of 21

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  5

Embed Size (px)

description

vaktijdschrift over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, glas, serrebouw.

Transcript of Profiel 03 2010

 • Interview Filip Coveliers I Strak en minimalistisch design II thema hang -en sluitwerk I thema duurzaam bouwen met glas

  profiel | nr 3 2010 | jaargang 4 | ww

  w.profiel-online.nl

  vaktijdschrift over | raam-, deur-, kozijntechniek | hang- en sluitwerk | dak- en geveltechniek | glas | serrebouw | nr 3 2010 | www.profiel-online.nl

  vakkatern

  nu met

 • www.hafele.com

  Functioneel, duurzaam en steeds volgens de laatste trends: dat zijn de uniekeeigenschappen van het Startec assortiment van Hfele. Het merk Startec omvatdeur- en raamkrukken, sloten, scharnieren, beslag voor houten- en glazen schuif-deuren en overig deurbeslag. Startec biedt u altijd het juiste bouwbeslag. Voor alleinformatie staat ons verkoopteam voor u klaar!

  195 startec adv:Opmaak 1 07-06-2010 08:53 Pagina 1

 • We inspire at www.duco.eu NAT

  UR

  AL

  CO

  MFO

  RT

  INSI

  DE

  info@duco.eu - Bedrijvenlaan 2 - 8630 Veurne - Belgium - tel +32 58 33 00 66 - fax +32 58 33 00 67

  DucoSlide / Maximum aan privacy

  DucoSlide zijn permanent externe zonweringsystemen met

  schuifpanelen. Ze combineren optimale zonwering met behoud van

  daglicht. Met een maximum aan privacy! DucoSlide schuifpanelen zijn

  beschikbaar met LuxFrame of met SlimFrame kaderprofielen,

  en met vaste of verstelbare lamellen. Toepasbaar met enkelvoudig,

  symmetrisch of telescopisch schuifsysteem.

  07072009_DUCO_Profiel.indd 4 10/05/10 12:50

 • Wymar, Profex en Plastival worden...

  Wymar, Oeselgem (B) Profex, Avion (FR) Plastival, Clerval (FR).

  Brugstraat 278720 OESELGEMBELGIUMTel. : +32 (0)9 388 95 71Fax : +32 (0)9 388 64 95 info@proalis.comwww.proalis.com

  member of

 • VoorwoordVoorwoord

  Nederland en Belgi hebben op dit moment n grote overeenkomst; er is sprake een politiek instabiel klimaat. In Nederland wordt naarstig gezocht naar de juiste coalitie (in ieder geval op het moment van schrijven, maar de verwachting is dat op de dag van publicatie die situatie nog niet veel veranderd zal zijn) en in Belgi wordt naar aanleiding van de ook aldaar gehouden parlementsverkiezingen ook gezocht naar welke stromingen of combinaties van stromingen op het pluche plaats mogen nemen en welke richting Belgi nu definitief op lijkt te gaan.

  Zo in het dagelijkse reilen en zeilen zal de ondernemer uit het vakgebied niet zo bijster veel last heb-ben van de politieke besluiteloosheid van dit moment en lijkt het vooral een uit te knokken zaak voor respectievelijk Den Haag en Brussel. Echter, met het oog op de strategische planning die toch zeker ook afhankelijk is van zich ontwikkelende wet- en regelgeving zal elke ondernemer uit het vak zich toch eens regelmatig achter de oren krabben, want zowel in Belgi en in Nederland is niemand er bij gebaat dat er wederom instabiele kabinetten worden genstalleerd, waarbij het elke keer maar afwachten of debatten worden overleefd.

  Politici dienen zich te realiseren dat ondernemers hoe dan ook verder willen en een bepaalde mate van zekerheid willen hebben. Stabiliteit dus. Want, dat komt de creativiteit en innovatie, die zo hard nodig is, ten goede. Politici dienen hun verantwoordelijkheid te nemen en oog te hebben voor de behoeften van ondernemers. Zo staan we met zn allen te springen om inspirerende wet- en regelgeving op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid; vooral in het vakgebied waarin wij ons met Profiel regelmatig begeven.

  We hebben na alle gesprekken die we ook voor deze editie weer hadden in de markt niet de indruk dat men zich overigens snel van de wijs zal laten brengen en dat men toch hoe dan ook een eigen koers voorstaat, maar tegelijkertijd werd er wel (terecht!) met een belerend vingertje naar de dames en heren in de politiek gewezen, dat de tijd van spelletjes nu voorbij is en dat men aan de slag moet.

  Aan al die stakeholders rondom Profiel zal het dus duidelijk niet liggen. Den Haag en Brussel zijn aan zet. En onafhankelijk drvan is het onze uitdaging om u voortdurend te inspireren. Daarom presenteren wij u met veel genoegen deze editie van Profiel. Veel leesplezier gewenst!

  Jerry Helmers

 • Profiel is een onafhankelijk vaktijdschrift over raam- deur-, en kozijntechniek I hang- en sluitwerk I dak- engeveltechniek I serrebouw I glas

  www.profiel-online.nl

  Jaargang 4, nr. 3 2010Sinds 2007Verschijnt 6 x per jaar ISSN: 1876-0651

  uItgEVEr

  Schatbeurderlaan 6 Postbus 249, 6000 AE Weert, Nederlandt +31 (0)495 450095F +31 (0)495 521335E info@louwersuitgevers.nlW www.louwersuitgevers.nl BelgiLouwers Mediagroep BVBA Postbus 45, 3930 Hamont, Belgit +32 (0)11 605540F +32 (0)11 605541E info@louwersmediagroep.beW louwersmediagroep.be

  EINDrEDActIEcrown Media / Jerry Helmers

  rEDActIErob Buchholz, Bert Heijnen, Jerry Helmers, Koen Mortelmans, Jan-Kees Verschuure

  rEDActIEADrEScrown Media / Jerry Helmers Postbus 1091170 Ac Badhoevedorpt +31 (0)20 6597424E redactie@profiel-online.nl

  BLADMANAgEMENtSjoerd VisE s.vis@louwersuitgevers.nl

  SEcrEtArIAAtManuela Depenbrock

  ADVErtENtIESOnline aanleveren:http://ftp2.louwersuitgevers.nl username: profiel Wachtwoord: gast Postbus 249, 6000 AE Weert, Nederlandt +31 (0)495 450095E info@louwersuitgevers.nl

  ABONNEMENtSPrIJS 47,70 per jaar inclusief BtWINg 41 71 65t.n.v. Louwers uitgeversorganisatie BVo.v.v. vaktijdschrift profielInformatie over abonnementen:t +31 (0)495 450095

  ADrESWIJZIgINgENSchriftelijk tenminste drie weken voor ver-huizing naar: Postbus 249, 6000 AE Weert, Nederland

  OPZEggINgEN Indien twee maanden voor het verstrijken van de abonnements periode geen schriftelijk bericht van opzegging is ontvangen, wordt het abonne-ment automatisch met een jaar verlengd.

  DOELgrOEPProfiel is een onafhankelijk vaktijdschrift. Profiel wordt verspreid onder architecten, aannemers, woningcoperaties en alle bedrijven, die op enige wijze be drijfs matig actief zijn in de serrebouw, ramen & deuren, dak- en geveltechniek, glas, hang- en sluitwerk, waaronder fabrikanten, assem-bleurs, groothandels, importeurs, toeleveranciers en detaillisten.

  VOrMgEVINg / Art DIrEctIONLOgO reclame- Ontwerpbureau BVt +31 (0)495 450065E info@logobv.nlPetra Kunnen

  Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever en zonder bronvermelding. Hoewel dit blad op zorgvuldige wijze en naar beste weten is samengesteld kunnen uitgever en auteurs op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie. Zij aan-vaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op deze informatie.

  10 12

  36

  54

  62

  Interview Fekke van Dijk DORMA Nederland B.V.Per 1 mei heeft DOrMA van Duin Nederland B.V. haar naam officieel veranderd in DOrMA Nederland B.V. De wijziging is op zich niet ingrijpend, want DOrMA wordt DOrMA, maar de gedachte achter deze naamswijziging is wel degelijk het resultaat van een nieuw geformuleerde visie op de toekomst van het gereputeerde bedrijf. De motor achter deze nieuwe inzet is Fekke van Dijk, die begin vorig jaar aantrad als nieuw algemeen directeur van DOrMA in Nederland.

  Onderscheidend in raam- en deurbeslagDe succesvolle aanpak van Bouwbeslag Partners uit Best werpt zijn vruchten af. De dochteronderneming van het succesvolle familiebedrijf raedschelders uit Belgi, wint in eigen land steeds meer terrein. Het bedrijf heeft door heel Nederland een landelijke dek-king binnen de kunststof-, aluminium- en houtbranche. Marcel Bontjer, commercieel directeur van de firma raedschelders en Bouwbeslag Partners, vertelt over de ontwikkelingen in de markt en vanzelfsprekend over het succes van Bouwbeslag Partners.

  Extra inzet op dealerondersteuningJuist in deze tijd van economische recessie etaleert Van Leeuwen International zich nadrukkelijk als partner van de dealers. Via consumentgerichte acties en beurs-presentaties, zoals onder andere de Woonbeurs, maakt men de eindgebruiker bewust van de mogelijkheden die haar assortiment in bouw- en interieurbeslag biedt. Om op die manier extra aandacht te vragen voor een bezoek aan de dealer. Datzelfde geldt richting de archi-tecten en aannemers, bouwbedrijven en overheidsin-stellingen. Ook hier tracht Van Leeuwen International via een klantgroep gerichte benadering, extra aandacht te vragen voor haar ruime assortiment in bouwbeslag.

 • 65

  67

  18 24 32

  Totaal oplossingen in hang- en sluitwerkthemans hang- en sluitwerk bv (themans) is op de Nederlandse markt actief als aanbieder van totaalop-lossingen op het gebied van hang- en sluitwerk voor kozijnen, ramen en deuren. themans is de betrouwbare partner in hang- en sluitwerk en wordt gedreven door Hollandse degelijkheid, integriteit, servicementaliteit en een goede waarde strategie. Met deze no-nonsense instelling en een bewuste keuze voor exclusieve samen-werking met toonaangevende merken, zoals S2 en cISA, kan themans totaaloplossingen bieden voor zowel de de woning- als ook de utiliteitsbouw.

  Vestigingsadres officieel omgedoopt naar bedrijfsnaam Het in Duitsland (Helpsen) gevestigde Hautau heeft er precies een eeuw over moeten doen, maar eindelijk is het bedrijf dan ook in de William Hautaustrasse gevestigd. Het was het prachtige kado in de vorm van een straatnaambordje - dat burgemeester Adolf Neitsch, namens de gemeenteraad van Helpsen, aan de medewer-kers van het bedrijf overhandigde. Dit gebeurde in april, toen het familiebedrijf een prachtig nieuw pand in het Duitse dorpje opende. Petra Hautau, kleindochter van oprichter Wilhelm Hautau, nam met een brede glimlach het kleinood in ontvangst tijdens de feestelijkheden.

  gouwezone,