PerTazza krant 1, 2015

12
DE SMAAK VAN ROME IN UW KOPJE PerTazza brengt de authentiek Italiaanse koffiebeleving naar kantoor met de traditionele bonen van Buscaglione. Zie pagina 6 PERTAZZA ESPRESSO CORNERS Uitstraling, kwaliteit en tevreden relaties. Een professionele espressobar op uw kantoor, kosteloos uitgebaat door PerTazza. Zie pagina 10 PerTazza De Corridor 7 3621 ZA Breukelen 088 - 73 78 299 www.pertazza.nl [email protected]

description

 

Transcript of PerTazza krant 1, 2015

Page 1: PerTazza krant 1, 2015

De smaak van Rome in uw kopjePerTazza brengt de authentiek Italiaanse koffiebeleving naar kantoor met de traditionele bonen van Buscaglione.Zie pagina 6

peRtazza espResso coRneRsUitstraling, kwaliteit en tevreden relaties. Een professionele espressobar op uw kantoor, kosteloos uitgebaat door PerTazza. Zie pagina 10

PerTazzaDe Corridor 73621 ZA Breukelen

088 - 73 78 [email protected]

Page 2: PerTazza krant 1, 2015

- 2 -

italiaanse koffie op kantooR

Pertazza brengt de authentiek Italiaanse koffiebeleving naar uw kantoor voor een vaste prijs per kop. Zonder hoge investeringen. Wij verzorgen zowel de bonen, een hoogwaardige espresso-automaat

en het onderhoud daarvan. Dit alles is bij de prijs per kop inbegrepen. PerTazza biedt een totaaloplossing van boon tot kopje en belooft “La Resa in Tazza“, de perfecte smaak in uw kopje.

kwaliteitsbonenPerTazza werkt met exclusieve bonen van

Buscaglione. Deze hoogkwalitatieve Italiaanse koffiebrander begon als

leverancier aan het Vaticaan.

kwaliteitsautomaatEen hoogwaardige espresso-automaat met de juiste afstelling is essentieel voor het resultaat in uw kopje. Onze kwaliteitscontroleur zorgt voor de optimale instelling.

kwaliteitskoffieDe perfecte afstemming tussen

koffiebonen en de espresso-automaat resulteert in de

optimale smaak in uw kopje.

La Resa in Tazza

Page 3: PerTazza krant 1, 2015

- 3 -

actueelAltijd op de hoogte van de laatste actualiteiten en loopt graag voorop bij trends.

stijlvol, GeDistinGeeRD

Hecht waarde aan uitstraling en kwaliteit. Want een eerste indruk is blijvend.

kiest vooR kwaliteit

Geniet van authentieke kwaliteiten verlangt dit ook op het werk

en als bezoeker.

ontspannenGerustgesteld dat de koffie op kantoor tot in de puntjes verzorgd is door PerTazza. Zorgeloos genieten, daar draait het om.

onDeRweGVan klant naar klant of

tussen projecten. Op gang gebracht door een espresso,

het rustpunt gevonden in een cappuccino.

De peRtazzastijl

Page 4: PerTazza krant 1, 2015

- 4 -

Page 5: PerTazza krant 1, 2015

- 5 -

Buscaglione begon als leverancier aan het Vaticaan. Vandaag drinkt u deze

koffie nog steeds in de Cupola.

Page 6: PerTazza krant 1, 2015

- 6 -

De smaak van Rome in uw kopje

De leiding van Buscaglione is in handen van Stefano Palombini, kleinzoon van grondlegger Giovanni Palombini. De Romeinse familie Palombini had al zijn eigen koffiemerk “Palombini” en heeft later Buscaglione naar zich toe getrokken. Alles draait om “la resa in tazza”, de smaak in het kopje.

Roosterij buscaglioneVanwege de exclusiviteit die Buscaglione moest behouden van Stefano Palombini, is er een nieuwe, hypermoderne roosterij gebouwd waar alleen Buscaglione blends worden gemaakt. Meesterrooster Dante Andrenacci, “De Neus”, bewaakt voor iedere blend de befaamde subtie-le, ronde smaak van Buscaglione. Hij creëert op een unieke manier delicate blends van single origin bonen van de beste plantages over de hele wereld. De bonen worden apart van elkaar geroosterd om zo de karaktereigenschappen te behouden. Het melangeren vindt pas plaats na het roosteren.

perfectie, innovatie, traditie en talentPalombini heeft een zeer goede relatie met zijn koffieboeren, waardoor hij de beste bonen kan bemachtigen over de hele wereld.

Buscaglione staat voor de allerhoogste kwaliteit in espresso. Net zoals grote wijnhuizen als Norton, Miguel Torres en Antinori hun beste druiven en talentvolste wijnmakers reserveren voor hun prestigewijnen, zo gebruikt Palombini zijn beste mensen en de beste koffiebonen voor Buscaglione.

Stefano Palombini staat bekend als een perfectionist met een zeer eigenzinnige visie. Hij combineert het Italiaanse gevoel voor traditie met een haast bezeten hang naar perfectie en technische innovatie. Palombini: “Italië heeft honderden soorten wijn, maar geen enkele koffieplant. Daarom hebben we het melangeren tot kunst verheven. Daarin leggen we onze creativiteit.”

Buscaglione bestaat al sinds 1899 en werd groot als huisleverancier van het Vaticaan. Tegenwoordig wordt Buscaglione geschonken in de betere horeca en staat hun koffie al meer dan een eeuw op eenzame culinaire hoogte.

Door haar krachtige en kenmerkende smaak heeft Buscaglione diverse prijzen gewonnen.

“Italië heeft honderden

soorten wijn, maar geen enkele

koffieplant. Daarom hebben

we het melangeren tot

een kunst verheven.”

Page 7: PerTazza krant 1, 2015

- 7 -Fotograaf: Enno Rijpma

Page 8: PerTazza krant 1, 2015

- 8 -

De bonen van buscaGlione

Er bestaan ongeveer 60 verschillende koffie-planten. De bekendste soorten zijn Arabica en Robusta. Deze worden door Buscaglione gebruikt om de perfecte melange te creëren.

Als premium koffieleverancier weten wij dat de smaak in uw kopje begint met de juiste boon. Een melange die perfect is samengesteld uit alleen de best mogelijke bonen; altijd vers gebrand. Buscaglione koffie staat bekend om zijn volle smaak, met een stevige crema en een zachte afdronk.

familiebedrijf uit RomeHet familiebedrijf uit Rome is een meester in het melangeren van de beste bonen. Buscaglione bonen worden met de hand geplukt en na strenge selectie per soort gebrand. Meesterrooster Dante Andrenacci, bijgenaamd ‘De Neus’, is verantwoordelijk voor de melanges en de heerlijke ronde smaak van Buscaglione. Die smaak creëert hij door delicate blends te maken van bonen van de beste plantages ter wereld.

buscaglione professionalSpeciaal voor PerTazza creëerde Andrenacci een nieuwe koffielijn, Buscaglione Silver en Gold. Extra krachtige melanges die het maximale uit koffie en machine halen: een volle smaak bij hoge volumes waarbij smaken van chocolade, kruiden en vanille waarneembaar zijn. Het verschil tussen Robusta en arabica Arabica is duurder dan Robusta. Dit heeft te maken met het verschil in de opbrengst van een plantage en niet met de kwaliteit van de koffiebonen. Robusta bevat meer cafeïne en heeft dus meer antioxidanten. Daarom is Robusta beter bestand tegen plantziektes en is de oogst verhoudingsgewijs groter dan een plantage met Arabica. Ook zijn er minder bestrijdingsmiddelen nodig op een plantage met Robusta. Robusta is over het algemeen krachtiger en pittiger van smaak en heeftaardse tonen. Arabica is milder, aromatischer en fruitiger van smaak.

Er zijn allerlei manieren om koffiebonen te verwerken, dit heeft allemaal invloed op de uit-eindelijke smaak van de koffiebonen. Dat maakt bijvoorbeeld de typische Buscaglione smaak tot een traditioneel Italiaans vol karakter.

arabicaArabica vormt ongeveer 70% van de wereldproductie. De naam doet denken dat deze koffieplant oorspronkelijk uit een Arabisch land komt, maar Arabica komt uit het Ethiopisch hoogland. De belangrijkste productielanden van Arabica zijn Brazilië en Colombia.

RobustaRobusta komt oorspronkelijk uit het middelgebergte van Afrika. Deze bonenbevatten 70% meer cafeïne dan Arabica. De belangrijkste productiegebieden van Robusta zijn tropisch Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

De perfecte melange, gemaakt van de beste bonen en met zorg geselecteerd, voor de ultieme smaakbeleving in uw kopje.

Page 9: PerTazza krant 1, 2015

- 9 -

Revolution tea Revolution Tea is een premium bladthee met een uniek smaakassortiment, samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten. De thee is afkomstig van theetuinen in China, Sri-Lanka en Japan.

silveR Zachte smaaktonen met

toevoeging van koffiebonen uit Indonesië. U proeft een volle body met een ronde smaak van

rijp fruit en een vleug cacao.U krijgt een medium rinse met

stevige crema.

amaRettini Deze door PerTazza

geïmporteerde amandelkoekjes met abrikoos zijn smeuïg zacht

en aromatisch van smaak. De koekjes zijn vrij van gluten en lactose en daarom voor iedereen

de perfecte aanvulling op een espresso of cappuccino.

GolD Krachtige melange van Arabica en Robusta. U proeft donkere tonen van chocolade en vanille en een licht fruitige smaak met dikke crema.

AssorTimenT

AssorTimenT

Page 10: PerTazza krant 1, 2015

- 10 -

bekeRDispenseRDeze stijlvolle, zwarte

dispenser past perfect bij onze

WMF-Espressomachines en biedt

ruimte voor 150 papercups.

Zowel 4oz, 6oz als 8oz.

papeRcups

Geheel in stijl van PerTazza sluiten deze

stevige kartonnen papercups perfect

aan bij de uitstraling van een PerTazza

Espresso Corner. De papercups zijn

bovendien CO2-neutraal geproduceerd.

peRtazza espResso coRneRs

Zijn geschikt voor elke organisatie waar waarde

wordt gehecht aan uitstraling, kwaliteit en

tevreden relaties en medewerkers. Denk hierbij

aan kantoren, kantines, bedrijfsrestaurants,

ziekenhuizen, winkels enzovoorts.

Onze Espresso Corners zijn ideaal wanneer u

uw klanten of medewerkers wilt voorzien van

Italiaanse koffie via een professionele

espressobar maar hier niet de kosten

voor wilt dragen.

Page 11: PerTazza krant 1, 2015

- 11 -

peRtazza espResso coRneRs

Zijn geschikt voor elke organisatie waar waarde

wordt gehecht aan uitstraling, kwaliteit en

tevreden relaties en medewerkers. Denk hierbij

aan kantoren, kantines, bedrijfsrestaurants,

ziekenhuizen, winkels enzovoorts.

Onze Espresso Corners zijn ideaal wanneer u

uw klanten of medewerkers wilt voorzien van

Italiaanse koffie via een professionele

espressobar maar hier niet de kosten

voor wilt dragen.

tHeeDispenseRSpeciaal ontwikkeld voor PerTazza.

De dispenser bestaat uit twee delen

en biedt ruimte voor 6 doosjes thee

en alle benodigdheden om optimaal

te genieten.

compleet seRvies

Hoogwaardig porselein om uw

espresso of cappuccino zo lang mogelijk

op temperatuur te houden en een

optimaal melkschuim te behouden.

twee vaRianten:

zonder investering:In dit model plaatst PerTazza de Espresso Corner kostenloos bij u op kantoor en fungeert PerTazza als een uitbater van de koffievoor-ziening bij uw organisatie. - Geen leaseovereenkomst - Geen afnameverplichting

klassieke totaaloplossing:In dit model gaat u een contract aan waarbij een machine geleased wordt en alles (espresso-automaat, koffiebonen, melk en onderhoud) binnen een vaste prijs per kop verrekend wordt. U betaalt een lagere prijs per kop koffie en u heeft een transparante en budgetteer-bare afname.

www.pertazza.nl/pertazza-corners

- 11 -

Espresso Corners

Page 12: PerTazza krant 1, 2015

Migliori saluti