WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

8
Koninklijke OnderhoudNL, ondernemersorganisatie van specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriële metaalconservering Editie ZUID-HOLLAND Winter OnderhoudNL NIEUWS Doe de onderhoudstest op de achterpagina Hoe staat het met het onderhoud van uw woning? Doe de onderhoudscheck en u weet hoe uw woning er voor staat. Altijd goed in Onderhoud! OnderhoudNL-bedrijven zitten ook bij u in de buurt. Kijk in deze krant voor een vakman bij u in de buurt en maak snel een afspraak. Én vraag vrijblijvend een offerte aan Tijd voor winteronderhoud aan uw huis? Vraag nu een offerte aan. Vrijblijvend en netjes gespecificeerd. COLOFON © 2016 Koninklijke OnderhoudNL. Concept en realisatie: MZOEM Reclamebureau Redactie: Koninklijke OnderhoudNL

description

Twee van onze klanten staan in WinterOnderhoudNLNieuws waarin ze vertellen over hun ervaringen met het laten uitvoeren van buitenschilderwerk in de winterperiode. Het interview met Rik en Elly staat op pagina 2. Op pagina 4 leest u het interview met Hanneke Dijkstra. Het WinterOnderhoudNLNieuws is een uitgave van ondernemersorganisatie OnderhoudNL. Met deze campagne wil OnderhoudNL particulieren opdrachtgevers informeren dat zij ook in de winter door de professionele bedrijven van OnderhoudNL schilder- en onderhoudswerk aan hun huis kunnen laten uitvoeren, binnen én buiten. Professionele bedrijven werken namelijk met speciale winterverven die sneller drogen bij lage temperaturen, werken met moderne hulpmiddelen om het droogproces te versnellen, werken met veilige en moderne afschermmaterialen en zijn deskundig om zelf te kunnen beoordelen of winteronderhoud mogelijk is.

Transcript of WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

Page 1: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

Koninklijke OnderhoudNL, ondernemersorganisatie van specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriële metaalconservering

Editie ZUID-HOLLAND

WinterOnderhoudNLNIEUWS

Doe de onderhoudstest op de achterpaginaHoe staat het met hetonderhoud van uw woning? Doe de onderhoudschecken u weet hoe uw woninger voor staat.

Altijd goed in Onderhoud!OnderhoudNL-bedrijven zitten ook bij u in de buurt. Kijk in deze krant voor een vakman bij u in de buurt en maak sneleen afspraak.

Én vraag vrijblijvendeen offerte aanTijd voor winteronderhoud aan uw huis? Vraag nu een offerte aan. Vrijblijvend en netjes gespecifi ceerd.

COLOFON © 2016 Koninklijke OnderhoudNL. Concept en realisatie: MZOEM Reclamebureau • Redactie: Koninklijke OnderhoudNL

Page 2: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

Editie ZUID-HOLLAND winter 2015 / 2016 - pagina 2WinterOnderhoudNLNIEUWS

Glazol wpmMultiprimer

Voor hout, kunststof en metaal

Corrosiewerend

de vos verfwww.devosverf.nl / 070 347 36 31

Perfecte droging

bij koninklijke beschikkinghofleverancier

Hoofdkantoor: De Star 15a • 2266 NA Leidschendam070 - 320 93 53 • www.deswartservices.nl • [email protected]

Vastgoed onderhoud 0800 - beldssbv

Wij zijn al meer dan 40 jaar actief op het gebied van: Schilderwerken • Gevelrenovatie • Gevelmontage

DSS Vastgoed onderhoud biedt u een totaalpakketvoor het onderhoud van uw vastgoed

‘BUITENSCHILDERWERK BEWUST IN DECEMBER LATEN UITVOEREN’

Rik en Elly lieten in december de rottende glaslatten vervangen. En besloten om tegelijkertijd hun hele huis plus hun schuur te laten schilderen. ‘We vertrouwden qua timing blind op het schildersbedrijf’, zeggen ze. ‘De enige wens was dat het werk nog dit jaar afgerond zou zijn.’

Op voorhand had het schildersbedrijf al aangegeven dat er geen vier vaste sei-zoenen zijn. En dat het daarom ook heel goed mogelijk is om in de wintermaanden buitenschilderwerk uit te voeren. Mits er rekening wordt gehouden met zowel de temperatuur, het vochtgehalte en het dauw-punt. “In ieder geval is toegezegd dat ons huis winterklaar zou worden gemaakt”, al-dus Rik en Elly. “En dat de uiteindelijke af-laklaag in het meest ongunstige geval pas in het voorjaar zou worden aangebracht.

Maar gelukkig was dat niet nodig. We zijn dik tevreden dat ons huis nu tijdig winter-klaar is.”

VertrouwenIn het volste vertrouwen is de planning helemaal overgelaten aan het schildersbe-drijf. Zo zijn de glaslatten vervangen door neuslatten en is er een aanvullend advies gegeven om houtrot bij de schuurdeur geen tweede kans te geven. “Bij de kozijnen zijn de oude kanaallatten aangepakt omdat het ventilatiesysteem verstopt was geraakt en vocht vrij spel kreeg”, zo geeft het echtpaar weer. “Openstaande voegen rondom het kozijn zijn dicht gemaakt zodat inwateren niet meer mogelijk is. We zijn echt heel blij met de professionaliteit die het schildersbe-drijf aan de dag heeft gelegd.”

Foto: De achterkant van het huis van Rik en Elly dat met stralend en zacht weer geschilderd is in de maand december

Page 3: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

WinterOnderhoudNLNIEUWS Editie ZUID-HOLLAND winter 2015 / 2016 - pagina 3

Schildersbedrijf

Dirklangenstraat 59

T: 015 - 21 21 352

Als het gewoon goed moet zijnNijverheidsstraat 16, 4143 HM LeerdamT 0345-633307 • M 06238 95952

www.vandijkglasenschilderwerk.nl

Nijverheidsstraat 16, 4143 HM LeerdamT 0345-633307 • M 06238 95952

schildersmeer dan

80jaarglanzend

vakmanschap

EI www.kaaijschilders.nl

[email protected]

(0174) 41 31 9806-54 68 20 62

(0174) 41 91 21

Pastorielaan 5 - 2691 RZ ’s-Gravenzande

www.vanderledenschilders.nl

0174 - 820 901

WINTERONDERHOUD EXTRA INTERESSANT MET SLECHTS 6% BTW

Wilt u er deze winter extra gezellig bijzitten met een huis dat van binnen lekker opgefrist is? Weet dan dat dat u bij schilderen en behangen slechts 6% btw betaalt voor zowel het materiaal als de arbeidsuren. Dat geldt overigens ook voor buitenschilderwerk.

Sinds 15 september 2009 is dit lage btw-tarief van toe-passing op alle huizen die ouder dan twee jaar zijn. En daarvan kunt u nog steeds profi teren! Een goede reden dus om uw huis eens goed onder de loep te nemen. En te kijken hoe u binnens-huis de juiste sfeer weet te

creëren voor de lange win-teravonden en de gezellige feestdagen. Of neem een schilders- en onderhoudsbe-drijf in de arm om u hierbij te adviseren. In deze krant staan advertenties van be-drijven om u op dat gebied terzijde te staan.

Laat uw huis ook ’s winters opknappen voor slechts 6% btw op de arbeidsuren én het materiaal

Recentelijk is er één laag btw-tarief afgeschaft. Dat is per 1 juli 2015 het lage btw-tarief voor verbouwen en renoveren. Maar dus niet voor schilderen en behangen!

Page 4: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

Editie ZUID-HOLLAND winter 2015 / 2016 - pagina 4WinterOnderhoudNLNIEUWS

Binnen- en Buitenschilderwerk,Behang- en Wandafwerking,Glasherstel, Restauratie, Advies,Onderhoud Historisch Erfgoed

Schilders met verve

Melbournestraat 44C • 3047 BJ Rotterdam • 010-415 42 3306-531 900 53 • [email protected]•www.koeverma.nl

Al jaren een vertrouwd adres voor al uw schilderwerk!

LOGO SnoeX

Vraag vrijblijvend een offerte aan:E: [email protected]: 06 - 34141522 / 0180 - 616111

zie onze site:www.snoexschilderwerken .nl

winterschilder-korting10%

Nieuw behang in de slaapkamer? De trap laten schilderen? De kozijnen (binnen of buiten) op laten knappen? Uw plafond of muren een opfrisbeurt geven?

Reserveer uw Bergambachtse Winterschilder via: vandevelde.nl/winterschilder 0182 - 35 13 69

‘UITSTEKEND SCHILDERWERK UITGEVOERD IN DE WINTER’‘Ik heb er totaal geen moeite mee dat ons huis in de wintermaanden aan de buitenkant is geschilderd’, zegt Hanneke Dijkstra. ‘Ik ben namelijk medewerker dagelijks onderhoud bij een corporatie. Daarom weet ik dat schilderwerk in de winter ook tot uitstekende resultaten leidt.’

Twee jaar geleden was er een uitbouw gerealiseerd aan de achterkant van de woning. Daarvan stond het houtwerk nog steeds in de grondverf. “Omdat we dat nu wilden laten afl akken, besloten we om dat te combineren met een nieu-we schilderbeurt voor de hele achterkant”, legt de particuliere huiseigenaar uit. “Daar kwam ook wat houtrotreparatie bij kij-ken en het kaal halen van de kozijnen. De planning heb ik helemaal overgelaten aan het schildersbedrijf. Daar had ik so-wieso al het volste vertrouwen in omdat ze hier eerder waren.

En onze woning er binnenshuis weer prachtig uit zag.”

GeweldigBij - naar eigen zeggen – ho-rizontale regen lag het buiten-werk stil. Maar toen konden de schilders binnen afmaken wat nog was blijven liggen. Het ging hierbij om nieuwe binnendeuren die alleen nog in de grondverf stonden. En om plinten die in de woonkamer en keuken nog moesten worden afgekit en gelakt. “Alhoewel er nog één dag gepland staat voor het buitenshuis afl akken, kan ik nu al zeggen dat alles

helemaal naar wens is verlo-pen”, luidt de slotsom. “Ons huis ziet er weer geweldig strak uit. En mocht er onverhoopt nog

wat zijn, dan schieten deze pro-fessionele schilders ons gelijk te hulp.”

Hanneke Dijkstra is uiterst tevreden over het buitenschilderwerk aan haar huis dat in december werd uitgevoerd

Page 5: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

WinterOnderhoudNLNIEUWS Editie ZUID-HOLLAND winter 2015 / 2016 - pagina 5

www.vandamskwasten.nl

Goudhaantje® FuturaDe kwast van de toekomst!

Muurverf PremiumClean van CaparolAls het écht schoon en mat moet zijn!

www.caparol.nl

Glimt na het reinigen niet op!

Lijster 6

2986 BA Ridderkerk

[email protected]

www.schildersbedrijfhollestein.nl

Koek en Reinders Schilderwerken B.V.Tauber 7-9 • 2491 DB Den Haag

070-3856106 • 06-53704810

’S WINTERS MEER BUITENSCHILDERWERK MOGELIJK DAN U DENKT!

Het weer bepaalt of én hoe lang er geschilderd kan worden. De temperatuur en de luchtvochtigheid zijn daarvoor doorslaggevend. Uw schildersbedrijf kan exact bepalen hoe én wanneer er ook bij u buitenshuis kan worden geschilderd.

Klimatologisch worden de win-ters in Nederland steeds zach-ter. En dat betekent dat er veel langer en veel meer buiten

aan uw huis geschilderd kan worden dan u denkt. Laat het geschikte schildermoment over aan uw professionele schilders-

bedrijf! Die weet dat er ook in de reguliere én wintermaanden uitstekend te schilderen is bij la-gere temperaturen. Dan wordt er ook speciale winterverf ge-bruikt, dat de eigenschap heeft dat de verf ook goed droogt

bij lagere temperaturen. Er zijn winterverven die al binnen twee uur drogen. Zodat uw ramen en deuren binnen dat tijdsbestek weer dicht gedaan kunnen wor-den. Wist u dat deze verven al meer dan tien jaar bestaan?

Het afschermen van uw huis is meestal niet nodig, maar het kán wel aangeboden door uw winterschilder

HELP SCHILDERS AAN WINTERWERK! Veel onderhoudsschildersbe-drijven proberen opdrachten in overleg met hun opdracht-gever door te schuiven naar de winter om zo al hun schil-ders aan het werk te houden. Dat geldt zeker voor werk dat binnenshuis wordt uitgevoerd. Maar ook buitenshuis is er dus geen enkele technische reden om dat niet in de winter te doen. Dat kan met winter-verf en eventueel ook met het afschermen van uw huis. Dat

laatste is meestal niet nodig, maar het kán wel!

Page 6: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

Editie ZUID-HOLLAND winter 2015 / 2016 - pagina 6WinterOnderhoudNLNIEUWS

Al 25 jaar bent u bij ons aan het juiste adres voor uw schilderwerk. We hebben ook een uniek onderhoudssysteem! Bel ons voor informatie of een vrijblijvende afspraak.

Schildersbedrijf Raimond J. VollebregtMontessoristraat 2

2691 ZE ‘s-Gravenzande0174-421221

www.schildersbedrijfvollebregt.nl | [email protected]

Voor totaalonderhoud van uw woningOnze glas- en slotservice is

365 dagen per jaar, 24/7 bereikbaar

Katwijkerbroek 61 - 2223 XN Katwijk071 - 407 5264 - [email protected] - www.minneebv.nl

www.bogermanschilders.nl / www.bogermanbehang.nl

Dorpsstraat 1122391 BM Hazerswoude-Dorp

T 0172 589307E [email protected]

Schilderwerken binnen en buiten · Bestaande bouw en nieuwbouwBehangen · Glaszetten · Kleuradviezen

Sinds 1882 een professioneel en traditioneel vakschildersbedrijf! Schilderwerk voor VvE’s, bedrijven en instellingen

www.leertouwerschilder.nl

Vulcanusweg 2692624 AV DelftT: 015-2561880

E: [email protected]

OOK BIJ LAGE TEMPERATUREN VALT ER HEEL GOED TE SCHILDEREN

Niet het seizoen, maar de weersomstandigheden bepalen of er goed te schilderen valt. De vuistregel is dat de tem-peratuur niet onder het vriespunt daalt en dat de relatieve luchtvochtigheid niet boven de 85 procent ligt.

In de winter gebruiken schilders veelal speciale winterverven. Daarmee valt uitstekend te schil-

deren, zelfs tot aan het vries-punt. Een extra voordeel van de lage temperaturen is dat de

relatieve luchtvochtigheid in de lucht meestal laag is. De winter-maanden kunnen dus heel goed als ideale schildermaanden worden gezien. Sowieso is het geen enkel punt voor alle voor-bereidende werkzaamheden, zoals de verf afkrabben, de on-

dergrond schuren en de grond-verf aanbrengen. Voor de laat-ste verfl aag, de afl aklaag, moet het wel boven nul zijn. Anders kan de verf bij het drogen mat slaan. Maar voor de afl aklaag kan een schilder uiteraard ook wat later bij u terugkomen.

Met winterverf kan er zelfs tot aan het vriespunt goed buitenshuis worden geschilderd

Voorbereidend werk, zoals de ondergrond schuren, kan altijd ’s win-ters worden gedaan

Page 7: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

WinterOnderhoudNLNIEUWS Editie ZUID-HOLLAND winter 2015 / 2016 - pagina 7

Specialist houtrotherstel

Duyvendakstraat 16 • 2313 PZ Leiden06 51096464 • 071 5124 677 • [email protected]

schildersbedrijfpcvavier.nl

Voor al uw glas- behang- en schilderwerk

SCHILDERWERK EN STOFFERING

● Schilderwerk ● Behangwerk ● Plafond en wanden spuiten● Het leggen van harde en zachte vloeren

In 75 jaar tijd hebben wij ons sterk ontwikkeld in diverse werkzaamheden. Schilders die vakkennis bezitten en kwaliteit willen leveren, daar staan wij voor. Met negen vakschilders en een eigen stoffeerder is ons bedrijf in staat mooie binnen- en buitenschilderwerken te leveren. Al onze werkzaamheden voeren wij in eigen beheer uit. Kijk eenop onze website voor aanbiedingen en aktie’s:

Dijkstraat 722675 AZ Honselersdijk

T 0174-630112www.sosef-knaap.nl

MAXION uit Hendrik Ido Ambacht verzorgtA tot Z diensten voor woningen en vastgoed

• Schilder- / spuit- en glaswerk• Plafond-, wand- en vloerafwerking• Houtrot sanering en timmerwerk• Reiniging en coating

www.maxiontotaalonderhoud.nl | 06 83 57 01 24

EXTRA GARANTIE BIJ BEDRIJF VAN ONDERHOUDNL GARANTIE

Uiteraard wilt u het schilderwerk aan uw eigen huis in het volste vertrouwen uitbesteden aan een professioneel schilders- en onderhoudsbedrijf. Bij bedrijven met het logo van OnderhoudNL Garantie bent u daar sowieso verzekerd van.

OnderhoudNL Garantie heeft afspraken gemaakt met Vereniging Eigen Huis (be-langenbehartiger van woningbezitters) en de Consumentenbond (belangenbe-hartiger van consumenten) over de kwali-teitseisen die aan schilderwerk worden ge-steld. Bij bedrijven die bij OnderhoudNLGarantie zijn aangesloten staan bent u verzekerd van gecontroleerd vakman-schap, van vertrouwen en van meer ze-kerheid. Zo is OnderhoudNL Garantie aangesloten bij de Stichting Geschillen Commissie in Den Haag. Deze onafhan-kelijke organisatie behandelt eventuele klachten van consumenten.OnderhoudNL Garantie zorgt er-voor dat de bindende uitspraken wor-den nagekomen. Desnoods wordt de

uitvoering ervan overgenomen. Kijk voor meer informatie maar eens opwww.OnderhoudNLGarantie.nl.

Bedrijven bij OnderhoudNL Garantie herkent u aan dit logo

COLOFONWinteronderhoud is een initiatief van Koninklijke OnderhoudNL-bedrijven bij u in de buurt. OnderhoudNL is de grootste ondernemersorganisatie van specialisten qua totaalonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, vastgoedonderhoud, schilderen, beglazing en (industriële) metaalconservering. OnderhoudNL telt ruim 2.200 aangesloten bedrijven, waarbij zo’n 25.000 medewerkers werkzaam zijn. OnderhoudNL pleit ervoor dat het uitvoeren van onderhoud beter over het hele jaar wordt verspreid, dus óók in de winter.

Redactie: Koninklijke OnderhoudNLConcept: MZOEMRealisatie: CommercionVerspreiding: via Spotta

Page 8: WinterOnderhoudNL krant editie 2015 2016

Editie ZUID-HOLLAND winter 2015 / 2016 - pagina 8WinterOnderhoudNLNIEUWS

Uw antwoorden:Ja bij vraag 1 en/of 2 Het onderhoud aan uw huis toont gebreken. Laat een OnderhoudNL-bedrijf advies uitbrengen.Ja bij vraag 3: Het schilderwerk aan uw huis is verouderd. Laat een OnderhoudNL-bedrijf inspectie uitvoeren.Ja bij vraag 4: Er is dringend groot onderhoud nodig. Laat een OnderhoudNL-bedrijf nader onderzoek plegen.

Doe nu de Onderhoudscheck van uw huis!

Door vocht, schimmels en zuurstof kan hout worden aangetast waarbij de sterkte en duurzaamheid verloren gaan. Houtrot ontstaat wanneer vocht langdurig ‘vrij spel’ heeft op de ondergrond. Let op: dit kan van buitenaf, maar ook heel goed van binnenuit zijn. Bijvoorbeeld door een bouwkundig gebrek. Loop met een stompe priem het houtwerk af, met name de gevoelige plaatsen rondom verbindingen en aansluitingen.Ontdekt u zachte plekken in kozijnen, e.d.?

Heeft u barsten en scheuren in uw kozijnen?

Heeft u uw huis gecontroleerd op houtrot?

Door het zwel- en krimpgedrag van het hout kunnen verbindingen van kozijnen uit elkaar getrokken worden waardoor naden ontstaan die vocht toelaten. Hierdoor ontstaat houtrot. Komt vooral voor bij de aansluitstijlen tussen de kozijnen en dorpels. Controleer met bijvoorbeeld een voelermaatje of dun mesje (ca. 0,2 mm) of die in een verbinding past.Kan het mesje zonder druk uit te oefenen in een verbinding?

Zijn er open verbindingen ontstaan in uw kozijnen?

Barsten en scheuren in het hout ontstaan door een sterke werking, veroorzaakt doordat water plaatselijk kan indringen. Barsten komen vooral voor op liggende delen van kozijnen en de hierop aansluitende raam- en deurstijlen. Scheuren komen voornamelijk voor in de lengterichting van de houtdraad.Ziet u barsten en/of scheuren aan het oppervlak?

Door de UV-straling wordt de verf in de loop der jaren aangetast. Op den duur komen pigmentdeeltjes los aan de oppervlakte te liggen. Dat verschijnsel heet afpoederen. Neem een stukje plakband en druk dit stevig op het verfwerk. Verwijder het plakband. Of veeg met een natte vinger over het hout; op uw vinger ziet u de kleur van de verf.Zitten er pigmentdeeltjes aan het plakband/uw vinger vast?

Poedert de verf af van uw kozijn, raam en/of deur?

Profi teer van de lage 6% btw bij een OnderhoudNL-bedrijfVoor woningen, ouder dan twee jaar, geldt het lage btw-tarief van 6%. Zo wordt het inschakelen van een OnderhoudNL-bedrijf wel héél aantrekkelijk!

Meerjarig onderhoud bespaart u kosten!Omdat het onderhoud aan uw huis periodiek terug komt, bieden veel bedrijven een meer-jarenonderhoudssysteem aan. Dat is een onderhoudsafspraak waarbij alle schilder- en onderhoudswerkzaamheden regelmatig en vakkundig uitgevoerd worden door het bedrijf. Hiermee beheerst u de onderhouds-kosten en heeft u budgetzekerheid voor de langere termijn. Bovendien bespaart het

hebben van één aanspreekpunt voor al uw onderhoud u veel tijd en kosten. Ook komt u niet voor negatieve verrassingen te staan. Zowel technisch als fi nancieel.

Uw huis behoudt z’n waarde!Natuurlijk laat u allereerst onderhoud aan uw huis uitvoeren omdat u uw huis graag in goede conditie wilt houden. Want dan be-houdt het zijn (meer)waarde. Hoe beter het verfsysteem, hoe beter uw huis beschermd is tegen allerlei weersinvloeden.

Het onderhoud kan ook in de winter!Onderhoud aan uw huis is niet gebonden aan een seizoen. Belangrijk voor duurzaam schilderwerk is, dat de relatieve luchtvochtig-

heid niet te hoog en de buitentemperatuur niet te laag is. OnderhoudNL-bedrijven kunnen deze omstandigheden tegenwoordig heel makkelijk controleren door gebruik te maken van afscherming, verwarming en dergelijke.

Uw huis milieuvriendelijk onderhouden!Verf is een chemisch product met zogenaamde ‘vluchtige stoffen’. Stoffen die ‘vervliegen’ nadat de verf is aangebracht. Door verscherpte Europese wetgeving dienen verven echter steeds minder oplosmiddelen te bevatten. Daarmee zijn ze minder schadelijk voor mens en milieu. Maar daardoor is wel nóg meer vakkennis nodig om deze verven goed aan te brengen. OnderhoudNL-bedrijven hebben die vakkennis.

REDENEN OM JUIST NU ONDERHOUD BINNEN ÉN BUITEN TE LATEN UITVOEREN DOOR EEN ONDERHOUDNL-BEDRIJF

1

2

4

53