papendal- 2016 dagen papendal- dagen - KVLO Gelre · Mijn naam is Corine de Nooij, 27 jaar oud. In...

of 12/12
papendal- dagen Afdeling GELRE papendal- dagen 2016
 • date post

  16-Aug-2020
 • Category

  Documents

 • view

  2
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of papendal- 2016 dagen papendal- dagen - KVLO Gelre · Mijn naam is Corine de Nooij, 27 jaar oud. In...

 • papendal-dagen

  Afdeling GELRE

  papendal-dagen

  2016

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  1

  Inhoudsopgave Blz. 1

  Bestuur afdeling Gelre 2

  Van de voorzitter 3

  Voorstellen bestuur en AC 4,5,6

  Programma Papendal 2016 7

  Inleiding: De gezonde school 8

  Maandag workshop 1: Betekenisvol Fitness 8

  Maandag workshop 2: ‘Digigym’ 9

  Maandag workshop 3: Voetbal 9

  Maandagavond workshop: Smashbal 10

  Dinsdag workshop 4: Trail bike 10

  Dinsdag workshop 5: Straatcultuurgedrag 11

  Dinsdag workshop 6: Kickboksen 11

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  2

  Bestuur afdeling Gelre:

  Alien Zonnenberg voorzitter [email protected]

  Vacant penningmeester

  Patrick Nohl secretaris [email protected]

  Activiteitencommissie (AC) afdeling Gelre:

  Gerko van Amersfoort AC [email protected]

  Anfred Dehnen AC [email protected]

  Frank Driessen AC [email protected]

  Tim Leijten AC [email protected]

  Corine de Nooij AC [email protected]

  Mark Oostveen AC [email protected]

  Pim Raatgever AC [email protected]

  Rick van Weert AC [email protected]

  Guus Harmsen lopende geldzaken [email protected]

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  3

  Van de voorzitter

  Met trots kunnen we dit jaar een mooi gevarieerd programma presenteren voor de Papendaldagen 2016. Dit jaar starten we met een inleiding over de Gezonde School. Betekenisvol fitness, digigym, voetbal, trailbike, kickboksen en straatcultuurgedrag zijn de workshops die op maandag 20 en dinsdag 21 juni worden gegeven. Op maandagavond gaan we met zijn allen de workshop Smashbal volgen. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren waarin succeservaring en uitdaging centraal staan, gaan we in deze workshop aan de slag met een aantal attractieve oefenvormen zoals Smashbal en efficiënte organisaties. Meer informatie over de workshops kun je vinden op pagina 7 e.v.

  Gepensioneerden

  De leden/oudgedienden die niet meer actief zijn in het werkveld, zijn op maandagavond van harte uitgenodigd. De avondactiviteit duurt tot 21.00 uur. Natuurlijk mogen jullie ook daarbij aanwezig zijn. De hapjes en drankjes worden daarna in het Grandcafé geserveerd.

  Berichten uit de afdeling Gelre

  Voorjaarsvergadering KVLO: Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2015 vond de voorjaarsvergadering plaats van de KVLO, op Papendal. Het bestuur Gelre heeft de organisatie voor haar rekening genomen. Op vrijdagmiddag werd bij de openbare jaarvergadering door Jan Rijpstra zijn jaarrede uitgesproken. Daarna heeft Kayan Bool, topsport coördinator van NOC/NSF, een presentatie gehouden over talentidentificatie in de sport.

  Gelre bestuur: Tijdens de jaarvergadering van de afdeling Gelre in februari heeft de bestuurswisseling plaatsgevonden. We zijn heel blij met een nieuwe enthousiaste groep mensen die zich voor de AC en het bestuur hebben aangemeld. De nieuwe ploeg mensen zal zich op de volgende bladzijde aan jullie voorstellen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar collega’s die in het bestuur als lid of penningmeester willen plaatsnemen. Mocht je interesse hebben lid te worden van het Gelre bestuur, stuur dan een email naar [email protected]

  KVLO Gelre Papendaldagen 2016:

  Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst en is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld (zie bijlage formulier inschrijving)!

  Leden van de afdeling Gelre krijgen voorrang bij inschrijving tot 14 dagen na het verschijnen van de nieuwsbrief. Aanmeld formulieren die daarna binnen komen worden allemaal gelijk behandeld.

  Na deelname aan de Papendaldagen zijn er weer 15 punten verdiend voor het leraren register!

  Tot slot, we hopen je te ontmoeten op de komende Papendaldagen en wensen je een tweetal inspirerende dagen toe.

  Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

  Alien Zonnenberg

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  4

  Even voorstellen: de bestuurs- en AC leden van de KVLO afdeling Gelre

  (Foto met een deel van de AC)

  Mijn naam is Alien Zonnenberg en sinds 1983 ben ik werkzaam op de academie Gezondheidszorg aan de CHE. Eerst als docent bewegingsonderwijs en later als docent communicatie. Tussendoor heb ik tien jaar voor de KVLO mogen werken als onderwijskundig beleidsmedewerker, dat was een mooie inspirerende tijd in een geweldig team. Binnen de Kenniscampus Ede ben ik op dit moment in de Taakgroep Gezonde School bezig met het stimuleren van sport en bewegen en een gezonde leefstijl. Het leuke is dat we hiermee een prachtige samenwerking hebben met de diverse scholen binnen de campus. Ik hoop dat we met de nieuwe ploeg binnen Gelre ons enthousiasme voor de ontwikkelingen binnen ons vakgebied kunnen uitdragen.

  Mijn naam is Patrick Nohl en ik woon samen met mijn vrouw in Zeist. Eind februari hopen wij ons eerste kind te verwelkomen. Vol passie en enthousiasme sta ik in het leven. Dit komt ook in mijn werk naar voren op het Veiligheid en Defensie college in Nieuwegein. Daar geef ik nu voor het vierde jaar de L.O. lessen met mijn eigen visie op bewegen. Bewegen moet iets vernieuwends hebben, iets spannends, maar vooral uitdagen tot nog meer bewegen. In mijn carrière ben ik steeds meer gaan kijken naar wat een individu nodig heeft om te genieten van zijn eigen kunnen. Daarom ben ik steeds meer de talenten van de leerling gaan gebruiken om hun eigen mogelijkheden te ontplooien. Niks is immers zo vervelend om te doen, als je er zelf niet achter staat. Ik vind dat bewegingsonderwijs toepasbaar moet zijn, hedendaags en dat de leerling vanuit een intrinsieke motivatie gedreven moet worden. Via een vulkaan beklimming in Sumatra ben ik terecht gekomen bij de KVLO afdeling in Gelre. Binnen de vakbond wil ik ervoor gaan zorgen dat, via workshops, jullie de mogelijkheid krijgen om jullie eigen talenten te ontwikkelen. Ik ben gedreven, ambitieus en een doorzetter en graag zie ik jullie terug tijdens een workshop of op de Papendal dagen om verder kennis te maken.

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  5

  Mijn naam is Gerko van Amersfoort, 34 jaar oud en ik ben werkzaam als sportdocent op het ROC midden Nederland in Utrecht en Amersfoort. In 2009 heb ik de ALO in Amsterdam afgerond. Hierna ben ik werkzaam geweest als politie- agent in Hilversum. Dit gaf mij niet de voldoening die ik kreeg als LO docent dus heb ik er voor gekozen om weer het onderwijs in gegaan. Sinds vorige jaar maak ik deel uit van het KVLO bestuur Gelre. Met deze enthousiaste en gedreven groep mensen hoop ik jaarlijks weer een leerzame en inspiratievolle Papendaldagen te organiseren.

  Anfred Dehnen: Ik ben in 1988 afgestudeerd aan de CALO te Zwolle. Daarna vele banen in het onderwijs gehad. Als laatste op het Rembrandt college te Veenendaal. Daar was ik ook decaan en vervangend teamleider. Nu even buiten het onderwijs werkzaam maar wil erg graag weer terug. In 2001 ben ik begonnen bij de afdeling Gelre van de KVLO. Dat doe ik nog steeds met veel plezier.

  Frank Driessen: Afgestudeerd in 1993 op de CALO in Zwolle en in 1996 binnen de pedagogische wetenschappen (sport, bewegen en gezondheid) in Utrecht. Werkzaam als docent Sport en Bewegen op het SOMA college in Harderwijk (MBO voor machinisten en monteurs Grond Weg en Waterbouw) en docent bewegingsonderwijs op Het Streek Zandlaan in Ede (VMBO). Sinds de Papendal dagen van 2012 vrijwilliger binnen de AC.

  Mijn naam is Tim Leijten. Inmiddels al weer 30 jaar oud en woon in Nijmegen. In 2014 ben ik getrouwd en ons eerste kind op komst, spannend! In het dagelijks leven sta ik full time voor de klas op een leuke h/v school: Het Beekdal Lyceum in Arnhem. Werken op deze school is voor een docent LO ontzettend leuk, vooral omdat er sport en cultuurklassen zijn. Leerlingen kiezen er dus voor om extra sport of extra cultuurvakken te volgen. Dit geeft wat homogenere groepen en dat werkt! In mijn vrije tijd ben ik bezig met de laatste hand te leggen aan de tuin, die hebben we helemaal opnieuw aangelegd, een flink karwei. Verder hang ik natuurlijk graag op de bank om een serie of sport te kijken.Op moment van schrijven ben ik bij twee vergaderingen van de activiteitencommissie geweest van KVLO afdeling Gelre. Het spontane en informele karakter van de vergaderingen gaven mij een goed gevoel. Als nieuw lid van deze club wil ik me zodoende inzetten om de Papendaldagen een succes te maken!

  Mijn naam is Corine de Nooij, 27 jaar oud. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de ALO Nijmegen. Sinds 2010 ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs op CSG Het Streek in Ede, een school voor praktijkonderwijs, vmbo en mavo. Tijdens mijn studie en in de periode kort daarna ben ik werkzaam geweest bij verschillende sportverenigingen en heb daar diverse groepslessen voor volwassenen en ouderen geleid. In mijn jeugd heb ik veel geturnd en gevolleybald. Op dit moment volg ik groepslessen bij een sportschool in de buurt. Naast sporten ben ik in mijn vrije tijd graag buiten. Ook alles rondom gezond eten vind ik boeiend en maakt mij nieuwsgierig. Op vrije momenten steek ik graag mijn handen uit de mouwen om een gelezen recept uit te proberen. Sinds september 2015 ben ik lid van de activiteitencommissie KVLO afdeling Gelre. Ik zie op deze manier mooie kansen in het ontmoeten van nieuwe mensen, het leggen van contacten, het organiseren van activiteiten en het volgen van nieuwe ontwikkelingen. En wie weet nog veel meer. Leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep (vak)mensen en om samen met hen iets neer te mogen zetten.

  Ik ben Mark Oostveen en ik heb tijdens en na mijn academietijd in Den Haag (die hierdoor iets langer duurde dan er voor staat), eerst fulltime bij sportschool Physical in Ede gewerkt. Sinds 1997 ben ik ook werkzaam als docent lichamelijke opvoeding op het Marnix College in Ede. De combinatie bevalt mij erg goed. Sinds tien jaar ben ik enthousiast lid van het bestuur/AC van de afdeling Gelre en ben daarom ook jaarlijks op de Papendaldagen te vinden.

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  6

  Ik ben Pim Raatgever en geef al 20 jaar les op Het Streek, locatie Bovenbuurtweg in Ede. Degenen die regelmatig aanwezig zijn bij de Papendaldagen, zullen mij van gezicht wel kennen, omdat ik er bijna elk jaar bij ben. De Papendaldagen probeer ik niet te missen omdat ik altijd geïnteresseerd ben in nieuwe ontwikkelingen en leuke les ideeën voor ons vak. De samenstelling van de activiteitencommissie is dit jaar behoorlijk veranderd. We zijn in september enthousiast van start gegaan en hopen in juni een afwisselend programma te kunnen aanbieden.

  Rick van Weert: Afgestudeerd aan de ALO Amsterdam in 2009. Ik ben werkzaam als docent LO op het Marnix College te Ede. Sinds dit jaar ben ik vrijwilliger voor het bestuur van de KVLO Gelre. Men was al een aantal jaar op zoek naar nieuwe bestuursleden en mede om te voorkomen dat Gelre een “slapende” afdeling zou worden heb ik me opgegeven als vrijwilliger. Ik heb enorm zin in deze uitdaging samen met een super positieve groep bestuursleden die bruisen van de energie. Ik hoop dat we van betekenis kunnen zijn voor de leden, met onze visie kunnen aansluiten bij de wensen en natuurlijk weer uitdagende en verfrissende Papendal dagen kunnen neerzetten. Naast lid ben ik de voorzitter van de activiteitencommissie.

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  7

  Programma Gelre Papendaldagen 2016 Maandag 20 juni 2016

  08.30-09.00 Ontvangst met koffie/thee in Grand Café

  09.00-09.15 Welkom door bestuur en AC

  09.15-10.15 Inleiding: De gezonde school, Tineke Jansen

  10.45 Start van de workshops Workshop 1: Betekenisvol Fitness, Frank Deursen en Engbert Flapper

  Workshop 2: Digigym’, Pascal Mariany en Harry van der Meer

  Workshop 3: Voetbal, Arco Jochemsen

  10.45-12.15 Workshop ronde 1

  12.15-13.30 Lunch in Grand Café

  13.30-15.00 Workshop ronde 2

  15.15-16.45 Workshop ronde 3

  17.00-19.00 Diner en informele contacten in Grand Café

  19.00-20.30 Avond Workshop: Smashbal, Roy Wassen

  Dinsdag 21 juni 2016

  08.30-09.00 Ontvangst met koffie/thee in Grand Café 09.00 Start van de workshops

  Workshop 4: Trail bike, Rick Koekoek Workshop 5: Straatcultuurgedrag, Hans Kaldenbach Workshop 6: Kickboksen, Matthieu Lawalata

  09.00-10.30 Workshop ronde 1

  10.45-12.15 Workshop ronde 2

  12.15-13.30 Lunch in Grand Café

  13.30-15.00 Workshop ronde 3

  15.00 - ? Afsluiting in bar “Dug-Out” met uitreiking van het bewijs van Deelname

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  8

  Maandag inleiding: De gezonde school, Tineke Jansen

  In de jaren ‘80 opgeleid aan de ALO Groningen. Actief geweest binnen Mesacosa. Gewerkt als vakleerkracht in Twente. Vervolgens ben ik gaan werken bij Sportservice Overijssel: daar heb ik met name projecten geleid voor mensen die niet vanzelf gaan sporten en bewegen: senioren, mensen met een beperking, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook jarenlang het project IK Lekker fit geleid, waarin we samenwerkten met GGD, diëtisten , landbouw, sportverenigingen, die hun interventies plaatsten op een menukaart om de leerlingen een actieve gezonde start te bieden. Al die ervaringen pas ik toe als één van de vier landelijke Gezonde School adviseurs. Ik adviseer scholen aan de hand van de Gezonde School-aanpak richting duurzaam schoolgezondheidsbeleid.

  Presentatie:

  Ik wil de deelnemers graag meenemen in de Gezonde school aanpak en de rol van de docent Lichamelijk Opvoeding hierin. De nuchtere open blik op een gezonde leefstijl, de visie op samenwerken, de ‘hands on’ mentaliteit van de LO-docenten, maken dat de stap naar integraal schoolgezondheidsbeleid vaak zeer vlot verloopt.

  Maandag workshop 1: Betekenisvol Fitness, Frank Deursen en Engbert Flapper

  - Frank van Deursen, docent aan de Calo, Hogeschool Windesheim, inspanningsfysioloog

  - Engbert Flapper, docent aan de Calo, Hogeschool Windesheim, docent CSE Zwolle, eigenaar Judo Zwolle

  Omschrijving workshop:

  Fitness in het voortgezet onderwijs, is dat wel bewegingsonderwijs? Dat het bewegingsonderwijs binnen de school een belangrijke rol kan spelen om gezondheid en fitheid van leerlingen te beïnvloeden is een algemene assumptie, maar hoe wordt training en fitness in het bewegingsonderwijs leuk en betekenisvol?

  In deze workshop zal je vanuit de praktijk ervaren hoe veelzijdig fitness en training vormgegeven kan worden en zullen we samen een eerste stap zetten in het ontwikkelen van leskaarten fitness voor in het bewegingsonderwijs, welke als inspiratie kunnen dienen voor het ontwikkelen van een leerlijn fitness. Daarnaast is er de mogelijkheid om kennis te nemen van nieuwe inzichten in de trainingsleer en de motorische ontwikkeling van leerlingen en welke rol fitness als activiteitsgebied hierin kan vervullen. Monitoren van de fitness van leerlingen (d.m.v. HF-meters, diverse apps, smartwatch, etc) is een tool waarmee dit activiteitsgebied kan worden verbonden met andere vakken (denk aan biologie, natuurkunde, BSM). Kortom, een veelzijdige workshop met veel toepassingsmogelijkheden...

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  9

  Maandag workshop 2: Digigym’, Pascal Mariany en Harry van der Meer

  Een wildgroei aan apps voor het bewegingsonderwijs? Allerlei verschillende methodes? Tig tablets op de markt en welke is hufterproof? Allemaal vragen die men zich kan stellen en ontwikkelingen die in razendsnel tempo plaatsvinden. Voor dat je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Harry van der Meer en Pascal Mariany, beiden ontwikkelaar van onder andere de methode bewegingsonderwijs voor groep 1 en 2 ‘Gymmen in de grote gymzaal’, de app ‘De Lesbrieven’, het digitale leermiddel ‘GymWijzer! ®’ en leerlingvolgsysteem ‘VolgWijzer! ®’(in ontwikkeling), nemen je mee in een ontdekkingstocht naar allerlei beschikbare apps voor zowel Apple iOS, Android en Windows Phone.

  Je zult vooral praktijkgerichte informatie krijgen en we gaan wat apps uitproberen. Tijdens onze ontdekkingstocht bespreken we in groepjes de verschillende toepassingsmogelijkheden en omgangsvormen voor bepaalde apps en hoe je dit kan integreren als vakwerkplan op school.

  Als leidraad gebruiken we twee inhouse producten, namelijk GymWijzer! ® ** (www.gymwijzer.nl) het digitale leermiddel, welke door de leerling en de leerkracht gebruikt kunnen worden en het vakwerkplan “De Lesbrieven”*. Dit vakwerkplan bestaat als analoge papieren versie** en is als app te downloaden in de verschillende app stores.

  Naast dit alles zul je ook kennismaken met de benodigdheden om goed digitaal te kunnen werken in de gymzaal.

  Met vriendelijke groet / With kind regards,

  Pascal Mariany

  Maandag workshop 3: Voetbal, Arco Jochemsen

  Mijn naam is Arco Jochemsen. Ik ben sinds een jaar of acht docent wiskunde in het middelbaar onderwijs en ben tevens een aantal jaar jeugdtrainer (TC2 en 3) geweest. Tijdens de workshop papendaldagen wil ik graag enkele voetbalvormen, waarbij de organisatie bestaat uit drie viertallen, de revue laten passeren.

  Ik wil deze vormen zoveel mogelijk presenteren in één organisatie, zodat er tussentijds geen tijd verloren gaat met het aanpassen van deze organisatie. De opbouw zal lopen via warming-up, afwerken, positiespelvormen naar de afsluitende partijvorm. Tijdens elke fase kunnen de vormen meer of minder intensief worden gemaakt.

  Kortom een leuke les met veel balcontacten en een goede intensiteit!

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  10

  Maandagavond workshop: Smashbal, Roy Wassen

  Volleybal is van oudsher een echte onderwijssport, vooral in het basisonderwijs. De Nederlandse Volleybalbond vindt het belangrijk dat leerlingen kennis maken met volleybal op een leuke en uitdagende manier. Binnen het voortgezet onderwijs is volleybal al jaren aanwezig, maar wordt de sport ook wel eens statisch en (te) technisch bevonden. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren waarin succeservaring en uitdaging centraal staan, gaan we in de workshop aan de slag met een aantal attractieve oefenvormen zoals Smashbal en efficiënte organisaties. Verder laten we zien dat techniek ook spelenderwijs geleerd kan worden. Je ontvangt na afloop van de workshop een aantal digitale praktijkoefenboeken en lesboeken waarmee je vervolgens in de eigen lessen aan de slag kunt.

  Wie is RW Volley?

  RW Volley is het bedrijf van Roy Wassen. Roy is opgeleid tot leraar lichamelijke opvoeding. Hij heeft in 2004 zijn diploma gehaald bij de ALO in Groningen.

  Binnen het volleybal heeft Roy verschillende jeugd- en seniorenteams getraind en gecoached op alle niveaus, zowel indoor als bij het beachvolleybal. Hij is in het bezit van de niveau 4 trainersdiploma’s voor beide sporten.

  Momenteel verzorgt hij alle opleidingen en bijscholingen voor trainers en verenigingen in de regio Oost. Verder houdt hij zich bezig met de (door)ontwikkeling van nieuwe (digitale) concepten voor bonden, sportverenigingen en trainers.

  Dinsdag workshop 4: Trail bike, Rick Koekoek

  Over wie Rick Koekoek is zie site: http://www.rickkoekoek.nl/

  Wat is er nou leuker dan zelf een trial fiets in handen te nemen en te ervaren hoe het is om te rijden op een fiets zonder zadel! Dit kan tijdens diverse clinics. Tijdens deze clinic worden de beginselen van het Biketrial bijgebracht. Naast balans oefeningen wordt er ook aandacht geschonken aan stuurtechniek en het lezen van de obstakels. Dit alles onder begeleiding van Rick Koekoek die met zijn enthousiasme en duidelijke uitleg iedereen enthousiast weet te krijgen met zijn passie voor deze mooie sport. Dit alles zorgt voor een onvergetelijke ervaring! In samenwerking met het SLO heeft Rick Koekoek een Biketrial lespakket ontwikkeld voor scholen. Sporten en voldoende bewegen is goed en gezond, ook voor kinderen. Met het lespakket zijn kinderen actief bezig en kunnen zij zich ontwikkelen. Hier zet Rick zich graag volop voor in. Met de fietsen en aanwezige attributen maakt Rick er samen met de deelnemers een sportieve middag van!

  Andere sites: www.rickkoekoek.com NEW!!! www.riccobikes.nl NEW!!! skype: rickkoekoek https://youtu.be/SkKASzxDeZI

 • papendal-dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  11

  Dinsdag workshop 5: Straatcultuurgedrag, Hans Kaldenbach

  Ik ben onderwijzer geweest en toen eigenlijk mislukt voor de klas. Ik heb daarna opvoedkunde gestudeerd. Ik heb ruim dertig jaar lang op de Hogeschool Utrecht onderwijskunde gegeven. Sinds ongeveer twintig jaar geef ik, meestal met een acteur, les over straatcultuurgedrag en korte lontjes. We gaan in deze workshop heel concreet aan het werk. Het gaat om lastige situaties met macho (m/v) leerlingen. U mag meedoen met de acteur, dat hoeft niet. U kunt ook observerend leren! Dit is het type gedrag dat de acteur laat zien: • Hij laat zich niet corrigeren. • Hij ontkent het als hij iets gedaan heeft, ook (juist) als u het gezien hebt. • Als u hem even aanraakt, reageert hij alsof u hem in elkaar slaat. • Hij pakt u bij uw kwetsbaarste kant. • Hij heeft geen respect voor gezag, zeker niet van vrouwen. • 'U zegt dat omdat ik zwart, Marokkaan ben'. • 'Ik mag dat toch zeggen. Dat is toch eerlijk'. • 'Waarom moet u altijd mij hebben?' Wij laten u ook zien welke aanpak effectief is na een diefstal. U krijgt minimaal vijf á tien tips die u letterlijk de volgende dag al meteen kunt gebruiken.

  Tot ziens, Hans Kaldenbach

  Dinsdag workshop 6: Kickboksen, Matthieu Lawalata

  Mijn naam is Matthieu Lawalata en ben eigenaar van Budo Academy Physical. Ik ben een fulltime allround budodocent op zeer hoog niveau in zowel traditionele als moderne martial arts. Zelf ben ik ook een prof wedstrijdvechter en heb ik meerdere titels binnen weten te halen in het MMA, Kickboxing, BJJ en Grappling.

  Kickboxing is een zeer technische sport/kunst/zelfverdediging activiteit. Mensen denken vaak dat het maar een beetje stoten en trappen is, maar niets is minder waar. Kickboxing is zeer specifiek, waarbij de techniek echt heel belangrijk is, wil je het op een veilige en doeltreffende manier beoefenen zoals het hoort.

  In de workshop ga ik met jullie de basis (hoe doe je Kickboxing en waarom doe je Kickboxing) doornemen/trainen, dit betekent dat we in de kwantiteit niet veel doen, maar juist in de kwaliteit wel veel doen. Vanuit deze veilige basis zijn ontelbare combinaties en lesvormen/methodieken mogelijk, waar jullie in de lessen mee aan de gang kunnen gaan en genoeg aan de leerlingen kunnen overbrengen op een veilige manier.

  En natuurlijk neem ik jullie ook nog even mee met het conditionele/fysieke aspect van Kickboxing wat natuurlijk bij deze sport ook hoort. En dit stuk is juist ook interessant om in de lessen te doen met jullie eigen leerlingen.