papendal- 2016 dagen papendal- dagen - KVLO Gelre · PDF file Mijn naam is Corine de Nooij, 27...

Click here to load reader

 • date post

  16-Aug-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of papendal- 2016 dagen papendal- dagen - KVLO Gelre · PDF file Mijn naam is Corine de Nooij, 27...

 • papendal- dagen

  Afdeling GELRE

  papendal- dagen

  2016

 • papendal- dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  1

  Inhoudsopgave Blz. 1

  Bestuur afdeling Gelre 2

  Van de voorzitter 3

  Voorstellen bestuur en AC 4,5,6

  Programma Papendal 2016 7

  Inleiding: De gezonde school 8

  Maandag workshop 1: Betekenisvol Fitness 8

  Maandag workshop 2: ‘Digigym’ 9

  Maandag workshop 3: Voetbal 9

  Maandagavond workshop: Smashbal 10

  Dinsdag workshop 4: Trail bike 10

  Dinsdag workshop 5: Straatcultuurgedrag 11

  Dinsdag workshop 6: Kickboksen 11

 • papendal- dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  2

  Bestuur afdeling Gelre:

  Alien Zonnenberg voorzitter alienzonnenberg@gmail.com

  Vacant penningmeester

  Patrick Nohl secretaris kvlogelre@gmail.nl

  Activiteitencommissie (AC) afdeling Gelre:

  Gerko van Amersfoort AC gerko.van.amersfoort@outlook.com

  Anfred Dehnen AC anfreddehnen@hotmail.com

  Frank Driessen AC fdr@hetstreek.nl

  Tim Leijten AC t.leijten@beekdallyceum.nl

  Corine de Nooij AC cno@hetstreek.nl

  Mark Oostveen AC m.oostveen@marnixcollege.nl

  Pim Raatgever AC pra@hetstreek.nl

  Rick van Weert AC r.vanweert@marnixcollege.nl

  Guus Harmsen lopende geldzaken harmsen228@gmail.com

 • papendal- dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  3

  Van de voorzitter

  Met trots kunnen we dit jaar een mooi gevarieerd programma presenteren voor de Papendaldagen 2016. Dit jaar starten we met een inleiding over de Gezonde School. Betekenisvol fitness, digigym, voetbal, trailbike, kickboksen en straatcultuurgedrag zijn de workshops die op maandag 20 en dinsdag 21 juni worden gegeven. Op maandagavond gaan we met zijn allen de workshop Smashbal volgen. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren waarin succeservaring en uitdaging centraal staan, gaan we in deze workshop aan de slag met een aantal attractieve oefenvormen zoals Smashbal en efficiënte organisaties. Meer informatie over de workshops kun je vinden op pagina 7 e.v.

  Gepensioneerden

  De leden/oudgedienden die niet meer actief zijn in het werkveld, zijn op maandagavond van harte uitgenodigd. De avondactiviteit duurt tot 21.00 uur. Natuurlijk mogen jullie ook daarbij aanwezig zijn. De hapjes en drankjes worden daarna in het Grandcafé geserveerd.

  Berichten uit de afdeling Gelre

  Voorjaarsvergadering KVLO: Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei 2015 vond de voorjaarsvergadering plaats van de KVLO, op Papendal. Het bestuur Gelre heeft de organisatie voor haar rekening genomen. Op vrijdagmiddag werd bij de openbare jaarvergadering door Jan Rijpstra zijn jaarrede uitgesproken. Daarna heeft Kayan Bool, topsport coördinator van NOC/NSF, een presentatie gehouden over talentidentificatie in de sport.

  Gelre bestuur: Tijdens de jaarvergadering van de afdeling Gelre in februari heeft de bestuurswisseling plaatsgevonden. We zijn heel blij met een nieuwe enthousiaste groep mensen die zich voor de AC en het bestuur hebben aangemeld. De nieuwe ploeg mensen zal zich op de volgende bladzijde aan jullie voorstellen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar collega’s die in het bestuur als lid of penningmeester willen plaatsnemen. Mocht je interesse hebben lid te worden van het Gelre bestuur, stuur dan een email naar kvlogelre@gmail.nl.

  KVLO Gelre Papendaldagen 2016:

  Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst en is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld (zie bijlage formulier inschrijving)!

  Leden van de afdeling Gelre krijgen voorrang bij inschrijving tot 14 dagen na het verschijnen van de nieuwsbrief. Aanmeld formulieren die daarna binnen komen worden allemaal gelijk behandeld.

  Na deelname aan de Papendaldagen zijn er weer 15 punten verdiend voor het leraren register!

  Tot slot, we hopen je te ontmoeten op de komende Papendaldagen en wensen je een tweetal inspirerende dagen toe.

  Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

  Alien Zonnenberg

 • papendal- dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  4

  Even voorstellen: de bestuurs- en AC leden van de KVLO afdeling Gelre

  (Foto met een deel van de AC)

  Mijn naam is Alien Zonnenberg en sinds 1983 ben ik werkzaam op de academie Gezondheidszorg aan de CHE. Eerst als docent bewegingsonderwijs en later als docent communicatie. Tussendoor heb ik tien jaar voor de KVLO mogen werken als onderwijskundig beleidsmedewerker, dat was een mooie inspirerende tijd in een geweldig team. Binnen de Kenniscampus Ede ben ik op dit moment in de Taakgroep Gezonde School bezig met het stimuleren van sport en bewegen en een gezonde leefstijl. Het leuke is dat we hiermee een prachtige samenwerking hebben met de diverse scholen binnen de campus. Ik hoop dat we met de nieuwe ploeg binnen Gelre ons enthousiasme voor de ontwikkelingen binnen ons vakgebied kunnen uitdragen.

  Mijn naam is Patrick Nohl en ik woon samen met mijn vrouw in Zeist. Eind februari hopen wij ons eerste kind te verwelkomen. Vol passie en enthousiasme sta ik in het leven. Dit komt ook in mijn werk naar voren op het Veiligheid en Defensie college in Nieuwegein. Daar geef ik nu voor het vierde jaar de L.O. lessen met mijn eigen visie op bewegen. Bewegen moet iets vernieuwends hebben, iets spannends, maar vooral uitdagen tot nog meer bewegen. In mijn carrière ben ik steeds meer gaan kijken naar wat een individu nodig heeft om te genieten van zijn eigen kunnen. Daarom ben ik steeds meer de talenten van de leerling gaan gebruiken om hun eigen mogelijkheden te ontplooien. Niks is immers zo vervelend om te doen, als je er zelf niet achter staat. Ik vind dat bewegingsonderwijs toepasbaar moet zijn, hedendaags en dat de leerling vanuit een intrinsieke motivatie gedreven moet worden. Via een vulkaan beklimming in Sumatra ben ik terecht gekomen bij de KVLO afdeling in Gelre. Binnen de vakbond wil ik ervoor gaan zorgen dat, via workshops, jullie de mogelijkheid krijgen om jullie eigen talenten te ontwikkelen. Ik ben gedreven, ambitieus en een doorzetter en graag zie ik jullie terug tijdens een workshop of op de Papendal dagen om verder kennis te maken.

 • papendal- dagenPapendaldagen 2016, jaargang 27, nummer 1

  5

  Mijn naam is Gerko van Amersfoort, 34 jaar oud en ik ben werkzaam als sportdocent op het ROC midden Nederland in Utrecht en Amersfoort. In 2009 heb ik de ALO in Amsterdam afgerond. Hierna ben ik werkzaam geweest als politie- agent in Hilversum. Dit gaf mij niet de voldoening die ik kreeg als LO docent dus heb ik er voor gekozen om weer het onderwijs in gegaan. Sinds vorige jaar maak ik deel uit van het KVLO bestuur Gelre. Met deze enthousiaste en gedreven groep mensen hoop ik jaarlijks weer een leerzame en inspiratievolle Papendaldagen te organiseren.

  Anfred Dehnen: Ik ben in 1988 afgestudeerd aan de CALO te Zwolle. Daarna vele banen in het onderwijs gehad. Als laatste op het Rembrandt college te Veenendaal. Daar was ik ook decaan en vervangend teamleider. Nu even buiten het onderwijs werkzaam maar wil erg graag weer terug. In 2001 ben ik begonnen bij de afdeling Gelre van de KVLO. Dat doe ik nog steeds met veel plezier.

  Frank Driessen: Afgestudeerd in 1993 op de CALO in Zwolle en in 1996 binnen de pedagogische wetenschappen (sport, bewegen en gezondheid) in Utrecht. Werkzaam als docent Sport en Bewegen op het SOMA college in Harderwijk (MBO voor machinisten en monteurs Grond Weg en Waterbouw) en docent bewegingsonderwijs op Het Streek Zandlaan in Ede (VMBO). Sinds de Papendal dagen van 2012 vrijwilliger binnen de AC.

  Mijn naam is Tim Leijten. Inmiddels al weer 30 jaar oud en woon in Nijmegen. In 2014 ben ik getrouwd en ons eerste kind op komst, spannend! In het dagelijks leven sta ik full time voor de klas op een leuke h/v school: Het Beekdal Lyceum in Arnhem. Werken op deze school is voor een docent LO ontzettend leuk, vooral omdat er sport en cultuurklassen zijn. Leerlingen kiezen er dus voor om extra sport of extra cultuurvakken te volgen. Dit geeft wat homogenere groepen en dat werkt! In mijn vrije tijd ben ik bezig met de laatste hand te leggen aan de tuin, die hebben we helemaal opnieuw aangelegd, een flink karwei. Verder hang ik natuurlijk graag op de bank om een serie of sport te kijken.Op moment van schrijven ben ik bij twee vergaderingen van de activiteitencommissie geweest van KVLO afdeling Gelre. Het spontane en informele karakter van de vergaderingen gaven mij een goed gevoel. Als nieuw lid van deze club wil ik me zodoende inzetten om de Papendaldagen een succes te maken!

  Mijn naam is Corine de Nooij, 27 jaar oud. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de ALO Nijmegen. Sinds 2010 ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs op CSG Het Streek in Ede, een school voor praktijkonderwijs, vmbo en mavo. Tijdens mijn studie en in de periode kort daarna ben ik werkzaam geweest bij verschillende sportverenigingen en heb daar diverse groepslessen voor volwassenen en ouderen geleid. In mijn jeugd heb ik veel geturnd en gevolleybald. Op dit moment volg ik groepslessen bij een sportschool in de buurt. Naast sporten ben