brief aan leden pvda amstelveen · PDF file 2018. 5. 20. · Buitenveldert. Enige...

Click here to load reader

 • date post

  19-Jan-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of brief aan leden pvda amstelveen · PDF file 2018. 5. 20. · Buitenveldert. Enige...

 • 20 mei, 2018

  Aan de leden van de Partij van de Arbeid in Amstelveen

  Beste partijgenoten, lieve Amstelveners,

  Mijn naam is Marijn van Ballegooijen. Ik ben veertig jaar en woon met mijn man Jeroen en twee energieke katers in Buitenveldert. Enige dagen terug ben ik door de PvdA Amstelveen gevraagd of ik bereid zou zijn om wethouderskandidaat te worden. Dat heeft er toe geleid dat ik de afgelopen week mee heb gedaan aan de coalitieonderhandelingen. Het coalitieakkoord is nu rond. Daarom wil ik me met deze brief aan jullie voorstellen. Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten, op de ALV aanstaande dinsdag en daarna.

  In 1977 ben ik geboren en ik groeide op in de Bijlmer. Daar ging het in de jaren ’80 niet met iedereen goed. Terwijl ik zelf uit de middenklasse kwam kreeg ik ook veel mee van armoede, verloedering en discriminatie. Ik werd sociaaldemocraat en lid van de Partij van de Arbeid. Ik ben biologie gaan studeren in Amsterdam, met infectieziekten als specialisatie. Na het afronden van mijn promotieonderzoek werkte ik bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In 2006 ben ik getrouwd met Jeroen, we zijn bijna twintig jaar samen.

  In de avonduren deed ik politiek, in de stadsdeelraad van Amsterdam Zuid. Politiek op straatniveau, daar houd ik enorm van. De wijk in, praten met bewoners. In de wijken kun je werken aan de grote thema’s van bestaanszekerheid en verheffing, maar het is vooral ook lekker praktisch.

  De afgelopen vier jaar was ik stadsdeelwethouder in Amsterdam Zuid. Het sociale domein was mijn verantwoordelijkheid en ik werkte aan het tegengaan van eenzaamheid, schooluitval en werkloosheid. Mijn projecten om samen met bewoners met dementie en met bewoners met psychiatrische problematiek te werken aan betere zorg zijn inmiddels landelijke voorbeeldprojecten geworden. Ik startte les over schulden op alle scholen. Ik liet (inmiddels duizenden) kwetsbare bewoners thuis bezoeken om verwaarlozing op te sporen. Het was geweldig om op deze belangrijke dossiers iets te kunnen betekenen en vind het lokale bestuur fantastisch omdat je zoveel voor mensen kunt doen, samen met die mensen zelf.

  De onderhandelingen gingen de afgelopen week daadkrachtig en vlot. De stemming tussen de PvdA, D66 en VVD fracties was goed. Er was veel bereidheid om elkaar iets te gunnen. En ik merkte dat de coalitiepartners diepe waardering hebben voor de samenwerking met de PvdA in de afgelopen bestuursperiode, en voor onze fractievoorzitter in het bijzonder. Ik heb daarom veel vertrouwen dat we een sterke coalitie hebben gevormd, waar ruim plaats is voor een herkenbare PvdA-inbreng. En ook persoonlijk voelt deze coalitie goed, mijn werkervaring past goed in het voorgedragen college van B&W, en ik heb een enorme passie voor de portefeuilles die de Partij van de Arbeid zal krijgen (werk, inkomen, zorg en welzijn). Ik heb onze fractie en afdelingsbestuur bij de onderhandelingen in actie gezien, en ik heb daar een heel goed gevoel over.

  Mijn kennismaking met de PvdA afdeling Amstelveen in de afgelopen dagen was kort maar heel fijn. Ik zie er naar uit om van Amstelveen mijn thuis te maken, en om de komende jaren samen te werken aan een sterke sociale inbreng in het stadsbestuur. Met voor alle Amstelveners bestaanszekerheid, goed werk en een eerlijke verdeling van hoop en kansen.

  een rode groet,

  Marijn