Opdrachten training AquaBrowser Zoetermeer 20 mei 2010

1

Click here to load reader

Transcript of Opdrachten training AquaBrowser Zoetermeer 20 mei 2010

Page 1: Opdrachten training AquaBrowser Zoetermeer 20 mei 2010

: , 20 2010Opdrachten training AquaBrowser Zoetermeer mei

Opdracht 1

Bij het inlichtingenbureau komt een mijnheer vragen naar het Requiem van Mozart. Dat stuk wil hij graag beter leren kennen. En het schijnt dat het requiem van een andere componist, hij denkt Vivaldi, ook zo mooi is. Daar zou hij ook wel wat meer van willen weten.

Bekijk wat je voor deze meneer kunt vinden met behulp van de AquaBrowser, en wat je in Bicat vindt. Wat voor verschillen vallen je op?

Opdracht 2

Een scholier heeft voor een werkstuk informatie nodig over de Euro. Hij moet een overzicht geven van de geschiedenis van de Euro en op basis van de actualiteit zijn eigen mening over de Euro verwoorden.

Wat laat je de scholier zien?

Opdracht 3

Een mevrouw gaat op vakantie naar Hongarije, en wil om in de stemming te komen iets van een Hongaarse schrijver lezen en een Hongaarse film zien.

Ga eerst met behulp van Bicat op zoek, en probeer vervolgens de vraag met behulp van de AquaBrowser te beantwoorden. Wat voor verschillen vallen je op?

Opdracht 4

Een meisje vraagt naar het boek “Hoe overleef ik (zonder) dromen?” van Francine Oomen. Kan ze het boek vandaag meenemen? En als het uitgeleend is, hoe kan ze het dan reserveren?

Opdracht 5

Ik ben in de AquaBrowser op zoek naar “Slumdog Millionaire”. Hoe kan ik het boek aanvragen? En hoe kom ik aan de dvd, de blu-ray, de soundtrack en de bladmuziek van deze film?