Nieuwsbrief Februari 2016

download Nieuwsbrief Februari 2016

of 2

description

Nieuwsbrief Februari 2016

Transcript of Nieuwsbrief Februari 2016

  • Een nieuwe maand, een nieuwe nieuwsbrief boordevol praktische afspraken en data. De gordelactie van vorige maand was een groot succes, iedereen heeft zijn of haar spaarkaart helemaal vol! Bedankt voor jullie medewerking. Deze maand zetten we het verkeerslicht in de kijker en dit doen we zowel letterlijk als figuurlijk, we zullen namelijk een echt verkeerslicht in de klas hebben!

    Thema planning 01/02 05/02 Carnaval (krokusvakantie)

    15/02 25/02 Ik verzorg me

    Lichtmis Zoals jullie reeds konden lezen op het extra gimme bericht vieren we op dinsdag 02 februari lichtmis op onze school. Samen met de kleuters gaan de juffen pannenkoeken bakken. Aangezien we als klein schooltje niet in staat zijn om er een heuse pannenkoekenslag van te maken (hoe graag we dat ook wel willen) willen we toch de mamas/papas/ omas/opas/ die die dag de kinderen komen halen (je kan wel met twee komen hoor) uitnodigen om een pannenkoek mee te eten. Welkom vanaf 15u20 op school voor een lekkere pannenkoek met een tasje koffie of thee.

    Vervanging Vorige week kregen we te horen dat de afwezigheid van juf Sara met een maand verlengd zal worden. Juf Jolien zal dus nog een maand langer bij ons aan de slag zijn. We wensen juf Sara veel beterschap en een spoedig herstel! Juf Christel liet ons op haar beurt weten dat ze eind deze maand terug komt. Maandag 29 februari zal ze beginnen, vanaf deze dag zullen we terugvallen op het originele uurrooster waarbij we gaan turnen op maandagnamiddag.

    Carnaval! Vrijdag 05 februari vieren we carnaval op school! De kinderen mogen dan verkleed naar school komen. Laat jullie fantasie maar de vrije loop, een nieuw verkleedkostuum is zeker niet nodig! Op school maken we er dan een knotsgekke carnavalsdag van met muziek, dans, confetti, en een lekkere traktatie! Die dag moet je dus geen koek meebrengen.

    OUDERCONTACT Maandag 15 februari organiseren we, vrijblijvend, een oudercontact. Je kan ons spreken vanaf 15u00. Indien je wenst deel te nemen aan het oudercontact kan je intekenen op onze lijst, deze lijst kan je vinden aan het witte infobord in de gang. Je hoeft er enkel je naam op te zetten bij het uur dat je wenst te komen. Voor ouders met twee kinderen op onze school, graag twee tijdsblokjes reserveren.

    NIEUWSBRIEF

    Februari 2016

  • Zwemmen Maandag 15 februari gaan we zwemmen! We zouden graag rond 9u15 vertrekken op school. Zijn er papas, mamas, opas, omas, die kunnen helpen bij het brengen en halen van de kinderen? Alle hulp is heel welkom, ook bij het uit- en aankleden. Laat gerust iets weten aan de juffen of de meester. Per zwembeurt is er een bijdrage van 1.40. Mee te brengen in onze zwemtas: - grote handdoek PLUS kleine handdoek - zwempak of zwembroek

    - zwembandjes!

    Dikke truiendag Maandag 15 februari is het de elfde editie van de dikke truien-dag. Dikke truiendag is een oproep om aandacht te besteden aan de grote uitdaging van de klimaatverandering. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: de thermostaat enkele graden lager zetten (goed voor het milieu en je portemonnee!). Het is de bedoeling om met de Dikketruiendag zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten, directies, ouders, te sensibiliseren om te zorgen voor een energiezuinige school.

    Kalender01/02 Verjaardag Luna 02/02 Lichtmis 05/02 Carnavalsfeest op school 06-14/02 Krokusvakantie 10/02 Aswoensdag, begin van de Vasten 14/02 Valentijn

    15/02 Dikke truien-dag Zwemmen Oudercontact 16/02 Verjaardag Achilles Verjaardag Gijs 22/02 Info-avond 1ste lj Nokere 25/02 Verjaardag Rita 29/02 Juf Christel start

    Menu (de lijst met allergenen kan je terugvinden op www.kleuterschoolhetnest.be)